Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Wypłać dolary amerykańskie z salda PayPal w obcej walucie w korzystnej cenie.

Napisany przez maco12
Cześć wszystkim,

Obecnie mam większą kwotę w dolarach amerykańskich (>$1000) w formie salda PayPal na moim koncie PayPal. Chciałbym teraz wypłacić tę kwotę na swoje konto bieżące, które zostanie automatycznie przeliczone z dolarów na euro po akceptowalnym kursie wymiany oferowanym przez mojego banku (comdirect).
Niestety nie jest możliwe bezpośrednie wypłacenie tego środków przez PayPal, ponieważ wypłaty kwot nie w euro są automatycznie konwertowane przez PayPal po ich niekorzystnym kursie wymiany (+opłata za kurs wymiany) na euro.

Dlatego szukam innej metody wypłaty mojego salda PayPal w dolarach amerykańskich z możliwie niskimi opłatami.
Na przykład TransferWise niestety nie działa.

Może ktoś ma pomysł, co mogę spróbować?

Re: Wypłać dolary amerykańskie z salda PayPal w obcej walucie w korzystnej cenie.

Napisany przez 2utopus
Kupowanie online w USA za pomocą pieniędzy - pamiętaj tylko o opłatach za przesyłkę/cło w stosunku do odpowiednich limitów zwolnienia od opłat... czy może wydać na saldo w odpowiednich usługach Netflix/Google/Amazon/Apple?

Napisany przez maco12
utopus pisze:
Kupowanie online w USA z uwzględnieniem opłat za przesyłkę/cło - należy zwrócić uwagę na odpowiednie kwoty wolne od opłat ...
lub wydać na odpowiednie środki na konto Netflix/Google/Amazon/Apple?

Dziękuję za szybką odpowiedź. Tak, również już o tym myślałem, jednak opłaty celne / podatek VAT stawiają mi tam kres. Poniżej granicy kwoty wolnej od opłat nie ma dla mnie zbyt wielu interesujących rzeczy do kupienia, zwłaszcza w większych ilościach. Zwłaszcza w czasach koronawirusa wysyłka z USA jest bardzo ograniczona. Ze względu na obecną sytuację nie ma dla mnie wątpliwości, że wydanie w dolarach amerykańskich nie wchodzi w grę.

Napisany przez 2utopus
Jeśli nie chcesz, aby Paypal przeliczał obce waluty, musisz skonfigurować kartę kredytową na odpowiednią walutę. Na przykład karta kredytowa bez opłat Mastercard Gold Advanzia Banku można skonfigurować na funty brytyjskie, co pozwala z niewielkimi opłatami walutowymi robić zakupy w Wielkiej Brytanii... Być może możliwe jest przelanie pieniędzy na odpowiednią kartę kredytową skonfigurowaną na dolary amerykańskie? Lub na odpowiednie konto w obcej walucie?

Napisany przez maco12
Niestety kilka lat temu PayPal usunął opcję wypłacania środków na kartę kredytową. Dlaczego? Najprawdopodobniej dla zwiększenia zysków PayPal. Dodatkowo można dodać tylko niemieckie konta bankowe do PayPal.

Więc w jakiś sposób potrzebuję dostawcy usług płatniczych, który pozwoliłby mi doładować saldo PayPal i następnie wypłacić te środki w euro po lepszym kursie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata