Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?
Napisany przez XP55T2P4
Od czasu przejścia na nowe bankowość internetową (bankowość internetową na komputerze) zazwyczaj nie mogę wprowadzić wpisów do pola Cel płatności. W rezultacie odbiorca nie może przyporządkować przelewu i twierdzi, że nie zapłaciłem rachunku. Szczególnie problematyczne jest to w przypadku przelewów do urzędu skarbowego. Niestety, DKB nie ma już infolinii, brak odpowiedniej pomocy w razie problemów, a wprowadzając zgłoszenie w formularzu dla klientów otrzymujesz jedynie bezsensowną, zautomatyzowaną odpowiedź, a DKB w rzeczywistości nic nie robi. Jestem klientem tego banku od 2005 roku i do 2018 roku uważałem, że DKB jest najlepszym bankiem. Wtedy zdecydowano, że trzeba być nowoczesnym, i od tego czasu wszystko tam dla mnie idzie źle. Dla mnie DKB stał się w praktyce absolutnie nieprzydatny. Proszę, jak mogę rozwiązać ten problem? Mam doświadczenie z bankowością internetową na komputerze od 1992 roku, czasowo byłem klientem ponad 15 banków na całym świecie korzystając z bankowości internetowej. Jednak nigdy wcześniej nie spotkałem się z takim problemem jak teraz w DKB. Używam przeglądarki Edge w systemach W11 i W10, Firefoksa na LM21.3 oraz Chromea na Chrome OS Flex. Z góry dziękuję za próby pomocy.
Napisany przez 2tneub
Myślę, że miałem ten problem już jakiś czas temu. Jednak właśnie sprawdziłem i teraz u mnie wszystko działa.

Do tej pory często przełączałem się na stare bankowość, gdy miałem problemy. Moim zdaniem w starym systemie było kilka funkcji, których brakuje mi w nowym systemie (np. saldo dzienne). W zeszłym tygodniu stare bankowość działała moim zdaniem nadal, ale wygląda na to, że została teraz również wyłączona. Być może ktoś ma dokładny link i może to sprawdzić?
Moim pierwszym rozwiązaniem byłoby przejście na inną przeglądarkę lub wyczyszczenie plików cookie. Ale wygląda na to, że już to próbowałeś.

W przeciwnym razie, czy napisałeś do DKB e-maila czy użyłeś wewnętrznej skrzynki pocztowej?
Napisany przez XP55T2P4
Więc moim zdaniem stare bankowość została wyłączona już ponad 14 dni temu. A jak chcesz napisać do dkb mailowo? Pokaż mi adres e-mail za pomocą linku na ich stronie internetowej. Z góry dziękuję. To wszystko należy do przeszłości. Jako klient możesz teraz korzystać tylko z ich wewnętrznej drogi zgłaszania - i ta jest trudna do znalezienia. Proszę, w jaki przeglądarkę obecnie korzystasz z dkb na jakim systemie operacyjnym? Mój Edge jest bardzo ścisły na W10/Q11 (m.in. zawsze wszystko zostaje usunięte) i zawsze korzystam z internetu bez uprawnień administratora na Windowsie+Linux. Niektóre banki tego nie lubią. Dlatego musiałem w maju pożegnać się z zazwyczaj dobrą Advanzia i nie mogłem korzystać z bankowości internetowej Renault-Bank ze względu na ich ingerencje w bezpieczeństwo moich systemów. Jednak od lutego 1992 roku, kiedy zacząłem korzystać z internetu, nigdy nie zainfekowałem urządzeń oprogramowaniem szkodliwym ze względu na moje restrykcje bezpieczeństwa. I w bankowości internetowej to dla mnie bardzo ważne.

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Gdzie dostałeś tę rekomendację i jak stara ona jes[…]

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata