Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Inwestycja w stabilne obce waluty

Napisany przez ADMCI4
Dla mnie to wszystko nowe terytorium. Nie mam zbyt dużej wiedzy ani na temat forum, ani na temat inwestycji finansowych i chciałbym poznać wasze zdanie. Wiem, że moi rodzice i ich znajomi inwestowali już w obce waluty. Ponieważ mogę zainwestować pewną niewielką kwotę, chciałbym wiedzieć, czy dzisiaj, w erze euro, to nadal się opłaca i czy istnieją waluty tak stabilne, że ryzyko jest względnie niskie. Nie chcę doświadczyć porażki i chciałbym osiągnąć dobry zysk. Jakie są wasze pomysły??? Pozdrowienia i miłego weekendu HaKl

Napisany przez ADMCI4
Czy jesteś pewien, że chcesz inwestować w coś tak niepewnego jak waluty przy małej sumie? Przemyśl to jeszcze raz! Turkmen

Napisany przez EuroPaule
HaKl pisze: ...i czy istnieją waluty, które są na tyle stabilne, że ryzyko jest względnie niskie. Nie chcę doświadczyć porażki i chciałbym zdobyć solidny zysk.
Cześć, Co daje stabilna waluta? W takim razie możesz pozostać przy euro. Zarobić można tylko wtedy, gdy waluta się waha i kupujesz tanio, a sprzedajesz drożej. W tym kontekście dolar amerykański na przykład obecnie byłby warty rozważenia. Co oczywiście nie jest żadną rekomendacją!!!! W żadnym wypadku! Znam kilku menedżerów funduszy. Wszyscy mniej więcej otwarcie przyznają, że nie są w stanie odpowiednio zarządzać składową walutową. Dlatego byłby to ostatni źródłem dochodów, na które postawiłbym przy mojej inwestycji. Oczywiście, można się też hazardować. Ale z małymi sumami technicznie prawdopodobnie to nie ma sensu. Pozdrowienia, Paule

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata