Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Kapitał prywatny...

Napisany przez Sascha83
Cześć, jestem nowy tutaj na forum i szukam pomocy w temacie Private Equity. W zeszłym roku ktoś z moich dobrych znajomych namówił mnie na udział w PE. Szybko wpłaciłem 2500 euro plus 150 agio i podpisałem umowę ratalną na 53 euro miesięcznie, obiecując 12% odsetek i więcej (jak naiwny ze mnie). Teraz jestem bezrobotny i z powodu innych wydatków nie jestem w stanie utrzymać tego udziału czy też potrzebuję pieniędzy. Do 2020 roku nic nie mogę z tego wyciągnąć. Czy ktoś wie, jak wyjść z takiej umowy? Pozdrowienia, Sascha

Napisany przez ADMCI4
[Cytuj=Sascha83;26084] Cześć, jestem nowy tutaj na forum i szukam pomocy w temacie Private Equity. W ubiegłym roku ktoś z moich dobrych znajomości namówił mnie do inwestycji w PE. Szybko wpłaciłem 2500 euro plus 150 agio i podpisałem umowę ratalną na 53 euro miesięcznie, z obietnicą odsetek w wysokości 12% i więcej (jak naiwny byłem). Teraz straciłem pracę i ze względu na inne wydatki nie mogę utrzymać tej inwestycji, potrzebuję pieniędzy. Jednak nie mogę nic wyciągnąć przed 2020 rokiem. Czy ktoś wie, jak wyjść z takiej umowy? Pozdrawiam W żaden sposób!!! Zaoszczędź te 53 euro w inny sposób. Inwestycja zwróci się. Ponadto zadaję sobie pytanie, dlaczego niszczycie swoje inwestycje natychmiast po utracie pracy????????????? Pozdrawiam

Napisany przez Mike Spezi
Zastanawiam się, dlaczego ludzie ufają samozwańczym ekspertom finansowym z kręgu znajomych w tak ważnych sprawach i nie podążają za gwarantowanymi obietnicami wysokich stop zwrotu!!! Jeśli chcesz zamówić piękny mebel, to przecież nie idziesz do fryzjera!!! Pozdrowienia mike

Napisany przez ADMCI4
Mike Spezi pisze: Zastanawiam się, dlaczego ludzie ufają samozwańczym ekspertom finansowym ze znajomych w tak ważnych sprawach i zawierają obietnice niezabezpieczonych zysków!!! Kiedy chcesz zamówić piękną meblową rzecz, to przecież nie idziesz do fryzjera!!! Pozdrowienia mike
BINGO!!!!! Nie ma więcej nic do dodania!!! Pozdrowienia

Napisany przez C. Andreas
Znam się naprawdę dobrze na inwestycjach, twierdzę teraz. Nawet zamknięta dziedzina nie jest mi obca, przynajmniej mogę wszystko sprzedać. Bardzo się to opłaca, bo można zarobić około 8% kwoty inwestycji jako prowizję. Tylko: Sprzedałem do tej pory jedno udział, i to tylko dlatego, że mój klient bardzo chciał mieć nowego Airbusa. Udziały są zawsze czarną skrzynką i powinny być wypełnione tylko grą, czyli pieniędzmi, których nie potrzebujesz. Trzymaj się z dala od takich produktów, jeśli się nimi nie interesujesz. To, co zrobiłeś, musisz potraktować jako lekcję płacącą, ale proszę, kontynuuj wpłaty, inaczej poniesiesz teraz ogromne straty.

Napisany przez ADMCI4
C. Andreas pisze: Znam się naprawdę dobrze na inwestycjach, przynajmniej tak twierdzę. Obszar inwestycji zamkniętych mi nie jest obcy, przynajmniej mogę sprzedać wszystko. Opłaca się to bardzo, ponieważ można zarobić około 8% kwoty inwestycji jako prowizję. Ale: Sprzedałem zaledwie jedną udziałową inwestycję w swoim życiu, i to tylko dlatego, że mój klient zdecydowanie chciał mieć nowego Airbusa. Inwestycje udziałowe zawsze są czarną skrzynką i należy je zapełniać tylko grą, czyli pieniędzmi, których się nie potrzebuje. Trzymaj się z dala od takich produktów, jeśli się nimi nie zajmujesz. To, co zrobiłeś, musisz potraktować jako lekcję na przyszłość, ale proszę, kontynuuj wpłaty, w przeciwnym razie poniesiesz teraz ogromne straty.
Czasami zastanawiam się naprawdę, czy tak naprawdę wierzysz w to, co mówisz? Cóż, mnie to zaskakuje!!!! Dobrze, że nie masz prawa mnie doradzać. Pozdrowienia

Nie sądzę, żeby w ogóle rozumiał, co mówi! Mike

Napisany przez Dasdi1970
Hej Sascha! Wstęp: Nie jestem w stanie ocenić jakości doradztwa Twojego znajomego! Nie wiem, w jakiej firmie zawarłeś umowę inwestycyjną, ale w dobrych inwestycjach zawsze powinna być możliwość zawieszenia płatności w sytuacjach kryzysowych (bezrobotność, choroba). Zazwyczaj inwestycje typu private equity nie są niczym złym czy niegodziwym. Jednak oczywiście NIGDY nie wolno dawać obietnic zwrotu inwestycji. Być może mylisz to z historycznymi stopami zwrotu, które wynoszą między 16 a 18% (średnia 50-letnia na szczeblu międzynarodowym). Można się na nie powoływać, ale oczywiście nie można dawać gwarancji na przyszłość. Takie stopy zwrotu są jednak konieczne, aby móc generować zyski powyżej 10% w warunkach rzeczywistej inflacji! I to praktycznie bez inflacji, ponieważ inwestuje się w aktywa rzeczowe, a nie w papierowe pieniądze. Osobiście współpracuję od pewnego czasu z dostawcą private equity, który oferuje, nazwijmy to, interesujące perspektywy na przyszłość. Firma ta odnosi duże sukcesy na rynku wtórnym private equity i ma również bezpośrednie inwestycje w bardzo obiecujących sektorach, takich jak farmacja, internet, oprogramowanie. Ponadto inwestuje wyłącznie w niemiecki sektor małych i średnich przedsiębiorstw, co jest pozytywnym podejściem! Nie chcę tu śpiewać pieśni pochwalnej na temat tej firmy, ale ta inwestycja jest dla mnie 100% pewna ze względu na strukturę. I, drodzy krytycy, oczywiście nie sprzedaję tego w taki sposób, nie obiecuję również wysokich zwrotów. Każdy zainteresowany może sobie samemu pomyśleć; są organizowane prezentacje dla klientów na terenie całego kraju. Mogę jednak powiedzieć, że pomnażanie pieniędzy w kolejnych latach jest bardzo prawdopodobne ze względu na zestawienie portfela i podpisane już umowy przez zaangażowane firmy. Opłata manipulacyjna nie występuje! Nie chcę nic więcej mówić, każdy może sam się dowiedzieć. Polecam dokładne przyjrzenie się firmom partnerskim. Całkowicie dokładne. Być może ktoś będzie miał własne pomysły na potencjał wzrostu w poszczególnych branżach. V+ BETEILIGUNGS 2 GMBH - Prolog Chętnie podam terminy przez e-mail, kiedy zainteresowany klient lub pośrednik może się przyjrzeć ofercie. Jako pośrednik niezależny - albo być może wyłączny - warto poszerzać swoje horyzonty. Jestem ciekawy reakcji tzw. typowych podejrzanych. ;-)

Cześć Dasdi, dziękuję Ci za Twoją elokwencję, nader imponującą sugestię, aby zechciałbyś poszerzyć mój niestety tak ograniczony horyzont poprzez Twoje niewiarygodnie treściwe, badawcze wpisy!!

Napisany przez Dasdi1970
Mike Spezi pisze: Witaj Dasdi, dziękuję Ci za Twój elokwentny, niezwykle imponujący sugestie, żeby móc poszerzyć mój niestety tak ograniczony horyzont poprzez Twoje niesamowicie treściwe, dochodzeniowe wpisy!!
Przynajmniej Twoja siła starczy jeszcze na odrobinę autoironii! Poza tym przecież nie zwróciłem się do Ciebie bezpośrednio, dlaczego taka marudna postawa? Popioły na moją głowę. Dzisiaj stwierdzam, że w ciągu 12 lat wyłączności mój umysł był tak bardzo zapełniony działalnością pożądaną przez społeczeństwo, że nawet nie miałem czasu na zajmowanie się ewentualnie sensownymi innymi rzeczami. Teraz zauważam, że wielu moich byłych kolegów właśnie na to trafia! Zawsze robiłem to tak, i tak zostanie. Dlatego też moje słowa były zupełnie poważne. Jeśli Twój horyzont intelektualny jest już wystarczająco szeroki (czego nie jestem w stanie ocenić), gratuluję Ci tego. A jeśli tak jest, być może będziesz mógł się ze mną zgodzić w wielu kwestiach dotyczących Private Equity!

Napisany przez finanztom
Dasdi1971970 pisze: Cześć Sascha! Przedmowa: Nie jestem w stanie ocenić jakości doradztwa Twojego znajomego! Nie wiem, u jakiej firmy zawarłeś umowę inwestycyjną, niemniej jednak przy dobrej inwestycji zawsze powinna być możliwość zawieszenia płatności w sytuacjach kryzysowych (bezrobotny, choroba). Zazwyczaj PE nie jest niczym złym ani nieuczciwym. Niemniej jednak NIGDY nie wolno dawać obietnic zwrotu. Być może mylisz to z przeszłymi zwrotami, które wynosiły między 16 a 18% (średnia 50-letnia międzynarodowa). I na to możesz się powoływać - ale oczywiście bez gwarancji na przyszłość. Takie zwroty są jednak konieczne, aby stale generować zyski powyżej 10% realnej inflacji! A to praktycznie bez inflacji, ponieważ inwestuje się w aktywa rzeczowe, a nie w pieniądz papierowy. Ja sam współpracuję od pewnego czasu z dostawcą PE, który oferuje, nazwijmy to, interesujące perspektywy na przyszłość. Współpracuje się tam bardzo skutecznie na rynku PE drugiej generacji i ma także bezpośrednie inwestycje w bardzo obiecujących sektorach, takich jak farmacja, internet, oprogramowanie. I inwestuje się wyłącznie w niemiecki sektor małych i średnich przedsiębiorstw, co jest zdecydowanie pozytywnym nastawieniem! Nie zamierzam tu śpiewać pieśni na cześć tego towarzystwa, ale ta inwestycja jest dla mnie, ze względu na strukturę, inwestycją odczuwalnie 100% bezpieczną. I, drodzy krytycy, oczywiście nie sprzedaję tego w ten sposób, nie składam też obietnic dotyczących zwrotu. Każdy zainteresowany może sam się nad tym zastanowić; oferowane są prezentacje klientów na całym terenie Niemiec. Niemniej mogę powiedzieć, że zwiększenie pieniędzy w najbliższych latach jest bardzo prawdopodobne ze względu na portfolio i już podpisane umowy firm zaangażowanych. Agio także nie występuje! Nie chcę mówić więcej, każdy może się sam dobrze zorientować. Polecam tutaj dokładne przyjrzenie się przedsiębiorstwom partnerskim. I to naprawdę dokładne. Być może niektórzy mogą sobie zrobić własne przemyślenia na temat potencjału wzrostu w odpowiednich sektorach. V+ BETEILIGUNGS 2 GMBH - Prolog Chętnie przekażę mailem terminy, w których zainteresowany klient lub pośrednik może się temu przyjrzeć. Jako pośrednik niezależny - lub być może wyłączny - powinieneś starać się poszerzać swoje horyzonty. Teraz jestem naprawdę ciekawy reakcji zwykłych podejrzanych. ;-)
Cześć, Bardzo miło, że stajesz w obronie rynku private equity. Bardzo lukratywny przy bardzo przewidywalnym ryzyku. Nie znam firmy, dla której pracujesz. Jednak sprawdziłem ich stronę internetową i inwestycję. A teraz uwaga! PE tak, venture capital tak, ale bezpośrednie inwestycje????? Już tam jest pies pogrzebany. Zbyt duże ryzyko. Brak agio? Super. Firma nie musi na tym jeszcze zarabiać? Brak informacji o okresie trwania, kosztach? itp. PE tak, ale jeżeli tak, to proszę o większą transparentność. Pozdrawiam

Napisany przez Dasdi1970
finanztom pisze: Cześć, Czy firma musi na tym także zarabiać? Brak informacji na temat czasu trwania, kosztów itp. PE, tak. Ale wtedy proszę o większą przejrzystość. Pozdrawiam
Jeśli jesteś pośrednikiem, mogę podać Ci informację o najbliższym spotkaniu informacyjnym w Twojej okolicy, jeśli podasz mi swoje miejsce zamieszkania. Tam będziesz mógł dowiedzieć się, czy jest to coś, co możesz zalecić i sprzedać swoim klientom i sobie jako sensowną inwestycję. Wszelkie dalsze informacje przez wiadomość prywatną.

Napisany przez fakt2010
Dasdi1971970 pisze: Jeśli jesteś pośrednikiem, mogę Cię poinformować o najbliższym wieczorze informacyjnym w Twojej okolicy, jeśli wiesz, gdzie mieszkasz. Możesz się tam dowiedzieć, czy to jest coś, co możesz zalecić i sprzedać jako sensowną inwestycję dla swoich klientów i siebie. Wszelkie dalsze informacje proszę przesyłać w wiadomości prywatnej.
Dokładnie! Najlepiej będziesz poinformowany(a) na https://ci4.pl/forum/viewtopic.php?t=4483.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata