Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Czy inwestycja w obce waluty jest przewidywalna?

Napisany przez ADMCI4
To może teraz zabrzmieć głupio, ale dotychczas nie zająłem się tą tematyką. Mam kilka akcji uprzywilejowanych w firmie, w której pracuję, i nic poza tym. Niedawno pojawił się u nas w domu temat dolara/euro i to bardzo mnie zaciekawiło. Odtąd zastanawiam się, jak ryzykowna jest inwestycja w obce waluty, na przykład w dolary, i czy teraz byłby dogodny moment na to. Kto pomoże laikowi się rozwinąć? Newsmaker

Re: Czy inwestycja w obce waluty jest przewidywalna?

Napisany przez ADMCI4
Newsmaker pisze: To może teraz brzmieć głupio, ale dotychczas nie zająłem się jeszcze tą kwestią. Posiadam kilka akcji uprzywilejowanych tej firmy, w której pracuję, i nic poza tym. Ostatnio w domu poruszyła się kwestia Dolara / euro, co bardzo mnie zaciekawiło. Od tego czasu zadaję sobie pytanie, jak ryzykowna jest inwestycja w obce waluty, na przykład w dolara, i czy obecnie byłby to korzystny moment. Kto pomoże laikowi się zorientować? Newsmaker
Jako początkujący odradzałbym obecnie zakupy walut. Ponadto, zyski w tej opcji pochodzą tylko z wahania kursów walutowych, podczas gdy w akcjach są jeszcze dywidendy.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata