Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Przydatne WSKAZÓWKI, aby zarabiać więcej

Napisany przez ADMCI4
Cześć ludzie, Szukałem w internecie porad/zaleceń, jak zarabiać więcej pieniędzy lub nawet stać się milionerem... Znalazłem bardzo pomocną stronę: Helmut J. Ament - SuccessCoaching - Tam można otrzymać DARMOWE PORADY, jak stawać się bogatszym, ale są także takie, za które trzeba zapłacić, zawsze jest to jednak jasno zaznaczone... Najbardziej podobało mi się SuccessCoaching. Tam przez PONAD 4 MIESIĄCE DZIENNIE otrzymuje się konkretne instrukcje, co zrobić. Uczestniczyłem w tym i naprawdę było warto. Podobało mi się także to, że można bezpłatnie przetestować przez pierwsze 14 dni. Otrzymuję ten newsletter od tego SuccessCoacha od około miesiąca i powiem szczerze, bez żartów, dzięki temu szkoleniu od milionera Helmuta Amenta zarabiam około 300 € więcej miesięcznie (dokładniej 280€). Ponadto można do niego osobiście napisać pytania, a on odpowiada bardzo szybko. Moje odpowiedzi otrzymałem w ciągu 1-3 dni, więc mogę to szczerze polecić... oto jeszcze raz link: Helmut J. Ament - SuccessCoaching - P.S.: Ta strona jest przeznaczona tylko dla osób, które są gotowe coś zrobić, aby stać się bogatymi. Kto chce zdobyć bogactwo bez wysiłku, powinien szukać gdzie indziej... bo bez pracy nie ma kołaczy!

Napisany przez ADMCI4
280€ to jednak niewiele. Spróbowałem z LR, naprawdę działa świetnie. Zarejestrowałem się przez swojego kumpla, bo można zarejestrować się tylko jako partner LR. Reklamuję ludzi, którzy rejestrują się u mnie i kupują w LR 40% taniej albo reklamują osoby, które kupują, sprzedają i reklamują innych ludzi, zarabiając na tym pieniądze. Mój kumpel zaczął prawdziwie z LR 01.01.10 r., ma dziś ponad 800 partnerów, zarabia ponad 1800€, jeździ nowym POLO od LR i teraz zamówił sobie także Mercedesa od LR. On tylko pozyskuje ludzi, a jego ludzie znowu pozyskują innych i tak dalej. Jeśli masz zainteresowanie, napisz do mnie krótko. lenherman@gmx.de Systemy Zdrowia i Urody LR: LR POLLINGER HG - Produkty

Napisany przez CFO
.... i powinieneś trzymać się z daleka. Kursy Amenta są przepłacone o 800 euro i zawierają same ezoteryczne, niepraktyczne ogólne porady. Ponadto znalazłem następujące informacje w wielkim świecie: Ten Helmut Ament z worldsoft AG to wszystko, tylko nie nieznany: Interesujące fakty na temat sektanta Helmuta J. Amenta i firm Human Power AG i bep przedstawił dr Hansjörg Hemminger: W 1986 roku bep został skazany na odszkodowanie w wysokości 48 000 marek niemieckich jako producent i dystrybutor literatury ezoterycznej. Trzech byłych pracowników złożyło pozew, ponieważ poczuli się oszukani na skutek towaru, który nie nadawał się do sprzedaży. Sąd okręgowy we Frankfurcie doszedł do wniosku, że bep umyślnie i niemoralnie wyrządził krzywdy powodom pozwu, ponieważ ustanowił nielegalny system dystrybucji.... Autor tego komentarza, Hans Übler, już w 1987 roku stwierdził, ...że tutaj najlepsze metody marketingowe są wykorzystywane do wyboru i wykorzystania nisz rynkowych, a naiwni ludzie tracą nie tylko pieniądze, ale też zaangażowanie wewnętrzne i czas. W Strefie Wolnej i Neohubardyzmie - Lata przed wielkim rozłamem (1950 - 1983) napisano: Scientologia: Prawdopodobnie nie ma nikogo na Zachodzie, kto nie słyszałby tego słowa. [...] Jeden z bardziej znanych byłych scientologów to Werner Erhard (Jack Rosenberg), który w 1971 roku stał się jednym z najważniejszych przedstawicieli Ruchu Potencjału Ludzkiego za pośrednictwem est i Forum. W obszarze języka niemieckiego należy wymienić także Helmuta J. Amenta, który w latach 1980/81 wyszedł na jaw ze swoimi listami bep (później Humanpower). W ten sposób w kręgu wpływów Hubbardyzmu i scientologii można znaleźć również wzmianki o organizacjach stosujących nieuczciwe praktyki. A jeśli pójdziesz głąboko w badania, znajdziesz jeszcze więcej wspaniałych historii dotyczących Helmuta Amenta. Mój porad: trzymaj się z daleka....

Napisany przez cstahl
Jak głupim trzeba być, żeby nabrać się na coś takiego???? (*Potrząsa głową*)

Napisany przez ADMCI4
Kiedy już w oczach pojawią się dolary, ludzie łatwo się naciągają. Zanim zdadzą sobie sprawę, jest już za późno. To jest chciwość ludzi! - Shop32.de

Napisany przez PasNat2010
Jeśli pominiemy fakt, że to niezbyt społeczne, gdy ktoś nazywa innych głupimi, można było również pomóc w inny sposób... Internet to naprawdę wielki łańcuch, jeśli chodzi o zarabianie pieniędzy, trzeba tylko bardzo dokładnie się przyjrzeć, o co w tym chodzi... ale co byłoby najbardziej sensowne? To zależy od każdego z osobna, co chce osiągnąć... czy chce zarabiać pieniądze, czy dużo zarabiać, czy po prostu dorobić w wolnym czasie itp... oprócz tego, czy ma być to rzeczywiste, czy w internecie, z klientami, bez klientów itp... i oczywiście pytanie, na co byłby skłonny zainwestować (samodzielne prowadzenie działalności zawsze początkowo kosztuje pieniądze) a powiedzcie mi, kto sprzeda swoją wiedzę, swoje umiejętności za darmo;-) ludzie także chcą żyć... Jeśli ktoś chce porozmawiać na ten temat lub szuka możliwości, chętnie porozmawiam na ten temat i przede wszystkim znajdę nowe wyzwania, jeśli ktoś poważnie jest zainteresowany, niech się ze mną skontaktuje, być może wspólnie znajdziemy rozwiązanie, razem jesteśmy silni;-) pozdrawiam Pascal

Napisany przez 2Bolitho
PasNat2010 pisze: (samodzielność zawsze początkowo kosztuje pieniądze)
Czy na pewno tak jest? Czy zawsze wiąże się z tym koszt? Mam na myśli, że w dzisiejszych czasach, dzięki Internetowi i różnym innym osiągnięciom technicznym, środki produkcji są dostępne dla każdego. Nawet wiedza jest obecnie łatwo dostępna, czy to poprzez różne kursy online, czy wykłady udostępnione w sieci przez duże uniwersytety. Wszystko, czego dzisiaj potrzebujesz do samodzielnego prowadzenia działalności, to dostęp do Internetu i czas (aby zdobyć wiedzę i umiejętności). Nawet jeśli zaczynam od większej skali, nie muszę budować całej firmy z wszystkimi potrzebnymi działami, ale mogę w razie potrzeby korzystać z usług specjalistów. W ten sposób od samego początku jestem profesjonalnie usytuowany bez konieczności ponoszenia wysokich kosztów inwestycyjnych. Sprawdźcie ofertę Zielonej Herbaty & Darjeelingu z upraw ekologicznych | Oryginalna Kampania Herbaty lub zajrzyjcie do książki Głowa kontra Kapitał. Tam wszystko jest szczegółowo wyjaśnione.

Napisany przez cstahl
Otrzymałem osobistą wiadomość z forum finansowego: Cześć cstahl, Użytkownik PasNat2010 odpowiedział na temat Pomocne PORADY, jak zarabiać więcej na forum Inne tematy finansowe - forum finansowe. Ten temat znajduje się tutaj: https://ci4.pl/forum/viewtopic.php?t=4044 Może pojawić się więcej odpowiedzi na ten temat, ale nie otrzymasz dodatkowych powiadomień, dopóki nie odwiedzisz ponownie forum. Z poważaniem Forum finansowe Jestem zaskoczony, że taki oszustwo został dalej rozpowszechniony. Zostać bogatym z niczego... Człowieku, jak trzeba być głupim, żeby dać się na to nabrać?! Dlaczego forum przesyła takie posty dalej?????

Czy ta wiadomość ma być odebrana pozytywnie czy negatywnie??? Nie chciałem nikogo urazić.... Pozdrowienia, Pascal

Oczywiście, nie zamierzam zaprzeczać, że niezbędna wiedza jest łatwo dostępna niemal wszędzie... jednak zauważa się, zwłaszcza tutaj w internecie, że próbuje się nakierować ludzi na pewne strony, aby zarobić pieniądze... nawet jako afiliant lub broker czy jakkolwiek ich tam nazwiemy... wszystko jest darmowe, ale w końcu dochodzi moment, kiedy zaleca się zakupienie określonych programów itp... Nie wiem, może ja po prostu widzę to trochę inaczej... Pozdrawiam, Pascal

Napisany przez test0815
To jedyna rzecz, którą właśnie znalazłam w Internecie dotyczącą zarabiania pieniędzy, jest to Reich werden • Foren-Übersicht. W przeciwnym razie znajdziesz głównie oszustwa.

Napisany przez Winger
Też nie mam wysokiego mniemania o Ament. Zajmowałem się już Bodo Schäferem i sam doszedłem do wniosku, że jego seminaria są zbyt drogie, a o panu Schäferze myślę o wiele lepiej niż o Helmut Ament. To wszystko jest przekrętem. Lepiej kupić kilka tanich, dobrych książek o finansach.

Napisany przez Winger
Tutaj jest kolejny nowy artykuł o Ament:

Kim właściwie jest ten Helmut Ament? | Moje miliony i ja...

Na tym samym blogu kiedyś była informacja o bodo schäfer.

Napisany przez Arbitrage
Nie ma żadnej innej branży na świecie, która byłaby tak silnie zdominowana przez oszustów i wyzyskiwaczy jak branża finansowa. To chyba leży w naturze rzeczy.

Napisany przez tnt

Czy na pewno tak jest? Zawsze jest z tym związany koszt?

Oczywiście. Pokaż mi jednego przedsiębiorcę, który zaczynał od zera.

Cytat Bolitho:

Szczerze mówiąc, zwłaszcza w dzisiejszych czasach, z dostępem do Internetu i różnymi innymi osiągnięciami technologicznymi, środki produkcji są dostępne dla każdego.

Które dokładnie?

Cytat Bolitho:

Nawet wiedza jest obecnie swobodnie dostępna, ...

Sama wiedza jednak nie przynosi zysków.

Cytat Bolitho:

Nawet jeśli zaczynam większe przedsięwzięcie, nie muszę tworzyć całej firmy ze wszystkimi niezbędnymi działami, ale mogę, w razie potrzeby, nabywać usługi specjalistów. Dzięki temu od samego początku jestem profesjonalnie ustosunkowany, bez konieczności ponoszenia wysokich kosztów inwestycyjnych.

W takim razie pokaż mi specjalistę, który będzie pracować dla ciebie za darmo.

Napisany przez eichi

Ależ oczywiście. Pokaż mi przedsiębiorcę, który zaczynał od zera.

Jakich?

Samo zdobywanie wiedzy nie przynosi pieniędzy.

Pokaż mi specjalistę, który pracuje bezpłatnie dla ciebie.

Wydaje mi się, że coś źle zrozumiałeś: On nie powiedział, że to jest za darmo, a że zawsze masz możliwość skorzystania z usług specjalisty. Oczywiście koszty specjalisty muszą być uwzględnione w produkcie/usłudze, ale generalnie w większości przypadków dostęp do specjalisty jest możliwy. Dziś lepiej niż dawniej

Napisany przez tnt

Wydaje mi się, że coś źle zrozumiałeś:

Nie sądzę. Najwyżej w sensie, że Bolitho (jak wielu innych) nadal stara się sugerować: Jeśli się chce, wszystko jest możliwe.

Cytat od eichi

Oczywiście koszty specjalisty muszą być uwzględnione w produkcie/usłudze, ale generalnie w większości przypadków możliwe jest uzyskanie dostępu. Dziś lepiej niż wcześniej.

Oczywiście, zwłaszcza możliwość dostępu do specjalistów, którzy czekają na swoją wypłatę dopóki zleceniodawca nie coś sprzeda. Czyli być może wiecznie.

Napisany przez eichi

Oczywiście, przede wszystkim możliwość dostępu do specjalistów, którzy czekają na swoją wypłatę, dopóki zleceniodawca nie sprzeda czegoś. Czyli potencjalnie na zawsze.

Oczywiście, okay, to oczywiście prawie się nie zdarza. Zero euro kapitału początkowego jest również nierealistyczne, ale dzięki dobrej sieci, którą obecnie posiadamy, potrzebujemy znacznie mniej niż gdybyśmy jej nie mieli.

Napisany przez tnt

Jasne, oczywiście, że praktycznie nie istnieje coś takiego. Kapitał początkowy w wysokości 0 € również jest nierealistyczny, ale dzięki dobrej sieci, jaką mamy obecnie, potrzebuje się o wiele mniej, niż kiedyś.

Hm, jest w tym chyba coś. Nawet jeśli dziś, po nieco praktyce (i odpowiednich zabezpieczeniach przed niektórymi stworzeniami, jakie można złapać), wyciągnięcie naprawdę wartościowych informacji z 95% szumu w sieci jest czasami żmudne i irytujące.

Na przykład, sami wypróbujmy, czy mogę im przekonać, że potrzebuję dość mało, w porównaniu do moich własnych środków (w wysokości sześciu cyfr), aby je zdobyć:

Mikrokredyty i mikrofinansowanie - kapitał dla firm, osób samozatrudnionych i przedsiębiorczych

Kto zna tę firmę? Na pewno robi naprawdę solidne wrażenie.

Napisany przez 2Bolitho

Kto zna tę firmę? Zdecydowanie robi ona na początku solidne wrażenie.

Nie jestem tego taka pewna. Strona jest całkiem ładna, tak, ale w końcu można to zrobić w ciągu kilku godzin. W Bundesanzeiger znajdziesz 3 firmy, które wyraźnie współpracują. Sprawozdania finansowe z 2010 roku nie wskazują na intensywną działalność gospodarczą. Ale może to się zmieniło.

Napisany przez tnt

Nie jestem tego taki pewien. Strona jest całkiem ładna, tak, ale ostatecznie można to złożyć w kilka godzin.

To coś ładnego, ale ma także dużo funkcjonalności. Ostatecznie jednak ważny jest kontakt z żywymi ludźmi, którzy stoją za tym.

Cytat Bolitho

W Bundesanzeigerze znajdują się 3 firmy, które oczywiście są powiązane. Sprawozdania finansowe z 2010 roku nie wskazują na wysoką aktywność biznesową.

To oznacza mikrofinansowanie. A oni są tylko pośrednikami dla rzeczywistego kredytodawcy, czyli Rządu:

Przez Fundusz Mikrofinansowy Niemiec rząd federalny poprawia dostęp do kapitału dla start-upów i małych przedsiębiorstw. Wnioskowanie o kapitał odbywa się poprzez akredytowany instytut mikrofinansowy indaro Mikrofinanz GmbH & Co. KG.

Napisany przez tnt

I ostatecznie chodzi o kontakt z żywymi ludźmi, którzy się za tym kryją.

Który właśnie został nawiązany, dzwoniąc na ich infolinię. Na początku próbowaliśmy zrozumieć, dlaczego początkowo nie udało się to za pomocą maila - gdzieś tam zacinało się. Być może niskie obroty wynikają z faktu, że wiele kontaktów z zainteresowanymi w ogóle nie doszło do skutku, chociaż zainteresowani na to liczyli ...

Napisany przez tnt

Który został właśnie zrealizowany poprzez skorzystanie z usługi oddzwonienia. Najpierw próbowaliśmy zrozumieć, dlaczego najpierw nie udało się drogą mailową - gdzieś się zacięło. Możliwe, że niskie obroty wynikają stąd, że wiele kontaktów z zainteresowanymi w ogóle nie doszło do skutku, ale zainteresowani na tym polegali...

Nie, nie, nie o to chodziło. Do godziny 14:00 jest następna sesja telefoniczna, tym razem ze przypisaną mi doradczynią, potem będziemy mądrzejsi.

Napisany przez markus_86a

Nie wierz. Co najwyżej w sensie, że Bolitho (jak wielu innych) ciągle próbuje sugerować: Jeśli ktoś naprawdę chce, to wszystko jest możliwe.

Skąd ten pesymizm?
Pewna wytrwałość i upór czasem się opłaca.

Ten, kto od razu się poddaje, nigdy nic nie osiągnie!!

Napisany przez tnt

Skąd ten pesymizm?

Powiedzmy raczej realizm - po 9 latach walki o oczywistości przeciwko skumulowanemu głupiemu z metodą (mieliśmy to już).

Cytat od markus_86a

Pewna wytrwałość i upór opłaca się czasem.

Ach, tylko czasem? Dobrze, że teraz to się dowiedziałem, inaczej dawno bym pogrzebał głowę w piasek.

Cytat od markus_86a

Kto się od razu poddaje, nigdy niczego nie osiągnie!!

Czy jeszcze jakieś nowości?

Napisany przez tnt

pierwsza akcja, na którą zwróciłem uwagę, to akcje Drillisch AG (WKN: 554550). Drillisch AG to dostawca usług mobilnych, który zakupuje duże ilości minut rozmów od operatorów sieciowych i sprzedaje je pod własną marką.

I coś takiego nazywa się zarabianiem pieniędzy. Wstydziłbym się za to, zamiast publikować to publicznie w internecie i dumnie się tym chwalić. Lepiej zainwestuj w rozbudowę sieci światłowodowej, aby nie musiał pracować tutaj wiecznie z prędkością uploadu, która sprawia, że tworzenie kopii zapasowej moich żałosnych 5GB danych użytkownika trwa dni. Sądzę, że nie byłemby jedynym klientem, który chętnie położyłby trochę więcej na stół za symetryczne połączenie DSL.

Powiedz raczej realizm - z 9 lat walki o oczywistości przeciwko skoncentrowanej bezsensowności z metodą (mamy już to za sobą).

Ach, tylko czasami? Dobrze, że teraz się dowiedziałem, bo inaczej dawno straciłbym nadzieję.

Masz jeszcze jakieś nowości?

Naprawdę mi przykro, że jesteś tak zgorzkniały. Nie wiem, co dokładnie Cię spotkało, ale mam nadzieję, że pewnego dnia będziesz mógł znowu trochę optymistycznie patrzeć na świat.

edycja: Oczywiście mam na myśli realizm ;-)

A takie coś nazywa zarabianiem pieniędzy. Wstydziłbym się za to, zamiast publikować to publicznie w internecie i szczycić się linkiem do tego. Zainwestuj raczej w rozbudowę sieci światłowodowej, żebym nie musiał wiecznie pracować z prędkością przesyłania danych, która sprawia, że pełne archiwizowanie moich śmiesznych 5GB danych użytkownika trwa dni. Myślę, że nie byłbym jedynym klientem, który chętnie dałby trochę więcej na symetryczne łącze DSL.

Trochę informacji w tle nie zaszkodzi. Drillisch nie sprzedaje umów DSL ani nie posiada własnej sieci. Jest to PO PROSTU dostawca, który kupuje pakiety minut od dużych 4 i odsprzedaje je na własny rachunek.

Ale to należy do innego miejsca i może być omówione w innym miejscu (osobny temat lub prywatna wiadomość)!!

Napisany przez tnt

Naprawdę mi przykro, że jesteś taka zgorzkniała.

Naprawdę nic nie rozumiesz.

Napisany przez tnt

Zainwestuj lepiej w rozwój sieci światłowodowej, aby nie musiał pracować tutaj wiecznie z prędkością przesyłania danych, która trwa dni, aby zrobić kompletną kopię zapasową moich żałosnych 5 GB danych użytkownika. Myślę, że nie jestem jedynym klientem, który chętnie dałby trochę więcej na symetryczne połączenie DSL.

No cóż, może uda się bez ciebie?

Internetforen.de • Temat: Userrechte, Sicherheitsprobleme, Firefox & Co

Napisany przez tnt

W Bundesanzeiger można znaleźć 3 firmy, które wyraźnie są ze sobą powiązane.

Jest to nawet 4. Ale czy Bundesanzeiger również to wie:

Mikrokredyt - Jakie zabezpieczenia są mi potrzebne?

Ogólnie udzielamy pożyczek bez żadnych zabezpieczeń ani poręczeń. W ten sposób indaro Mikrofinanz GmbH & Co. KG w Niemczech odróżnia się od wszystkich porównywalnych instytucji. Ponad 80% pożyczek udzielanych przez indaro Mikrofinanz GmbH & Co. KG nie ma żadnych zabezpieczeń ani poręczeń (również kwoty maksymalne).

Jakie uczciwe transakcje kredytowe są zawierane bez żadnych zabezpieczeń? Stąd wynika kolejne pytanie: Czy takie publikacje, jeśli odpowiadają prawdzie, nie stanowią nieuczciwej konkurencji?

Cytat z ustawy UWG

§ 3 Zakaz nieuczciwych praktyk handlowych

(1) Nieuczciwe praktyki handlowe są niedopuszczalne, jeśli mogą one w istotny sposób wpłynąć na interesy konkurentów, konsumentów lub innych uczestników rynku.

Napisany przez Mikrokredit.net
Teraz muszę złamać włócznie dla kolegów z firmy indaro:
W dziedzinie mikrofinansowania kwoty sięgają nawet 20 000 €. Wiele pożyczek mieści się w przedziale od 1 000 do 3 000 €, a szczególnie w tej wielkości można czasem udzielić pożyczki na czysto. Banki częściowo postępują tak samo z kontem bieżącym, my robimy to czasami, a z tego, co słyszałem od osób z indaro, oni robią to nawet regularnie.
Mikropożyczka w wysokości 1 000 € kosztuje około 31,50 € miesięcznie, co nawet osoba otrzymująca zasiłek Hartz IV częściowo może jakoś zaoszczędzić (szczególnie jeśli prowadzi działalność gospodarczą i generuje przychody). A wartość zabezpieczenia w tej wielkości zazwyczaj nie jest warta zachodu jej realizacji.

Napisany przez tnt
To jest jasne. Ale to nie:

Ponad 80% pożyczek udzielanych jest przez indaro Mikrofinanz GmbH & Co. KG bez żadnych zabezpieczeń ani poręczeń (również maksymalne kwoty).

Napisany przez 2Escorpio

Teraz muszę złamać lancał dla kolegów z firmy indaro:
W obszarze mikrofinansowania chodzi o kwoty do 20 000 €. Wiele kredytów mieści się nawet w zakresie od 1 000 do 3 000 €, a w tej wielkości można nawet udzielić kredytu na czysto. Banki częściowo to robią w ramach konta bieżącego, my czasami również, a z tego, co słyszałem od indaro, oni robią to nawet regularnie.
Mikrokredyt w wysokości 1 000 € kosztuje około 31,50 € miesięcznie, co nawet osoba otrzymująca zasiłek Hartz IV w niektórych przypadkach może gdzieś jeszcze zaoszczędzić (szczególnie jeśli prowadzi działalność gospodarczą). A w tej wielkości zazwyczaj nieopłacalne jest zbywanie zabezpieczeń.

Osoba otrzymująca zasiłek Hartz IV zazwyczaj nie dostaje kredytu, nie dlatego, że nie może jakoś zwrócić 31,50 euro miesięcznie, ale dlatego że kwoty z Hartz IV nie mogą być zajęte w przypadku, gdy np. nie ma ochoty już spłacać.

Dochody z działalności własnej plus Hartz IV? Możliwe w bardzo ograniczonym zakresie, ale na pewno nie jest to norma, na którą można sobie pozwolić.

Podsumowując: Dla mnie ta wyjaśnienie w ogóle nie jest zrozumiałe.

Napisany przez tnt

Wiele kredytów mieści się nawet w zakresie od 1 000 do 3 000 €, a w tej wielkości można czasami udzielić kredytu na czysto. Banki częściowo tak robią z kontem bieżącym, my robimy to od czasu do czasu, a według tego, co usłyszałem od indaro, oni robią to nawet regularnie.

Serio myślisz? Zwróć szczególną uwagę na przekazanie zastawu z wydaniem w punkcie 4. Muszą mieć naprawdę imponujące pomieszczenia, jeśli akceptują np. samochody jako zabezpieczenie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata