Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Jak ominąć opłatę za wcześniejszą spłatę kredytu?

Napisany przez City01
Cześć razem, Chcę sprzedać swoje mieszkanie (147 000,-) a kredyt biegnie do 08/2011. W ciągu 1-2 lat planuję sfinansować nową nieruchomość za około 200 000,-. Moje obecne bank wymaga ode mnie opłaty za wcześniejszą spłatę w wysokości 8 000,- w przypadku sprzedaży. Zgodnie z umową, wszystko to jest w porządku, pytanie teraz brzmi, czy istnieje jakiś sposób, aby uniknąć tej opłaty za wcześniejszą spłatę. Jeśli zdecydowałbym się na zaciągnięcie kredytu z opcją forward w obecnej banku lub innym banku, który zostanie wypłacony za 1-2 lata, czy nie można tego jakoś skompensować? Mój bank argumentuje: Nie można mieszać tych kredytów, 200 000,- to nowa umowa i bank również musi pozyskać ten kapitał od kogoś innego, kto chce otrzymać swoje odsetki, dlatego też nie może zrezygnować z części odsetek, bo z poprzedniej umowy kredytowej nie zostały uregulowane (utrzymane) odsetki (opłata za wcześniejszą spłatę). Czy bank jest uparty, czy faktycznie nie da się tego inaczej rozwiązać?

Napisany przez NaTwoim13
Cześć City01, nie ma ucieczki od odsetek. Forwarddarlehen nie ma sensu, ponieważ kredyt forwardowy jest związany z nieruchomością, którą sprzedajesz, a nowej widocznie jeszcze nie znasz! Należy zrekompensować stracone odsetki, a także zapłacić odsetki za okres nieodbiornictwa Forwarddarlehen, ponieważ kredyt forwardowy ma także dodatkową tzw. opłatę forwardową do podstawowych warunków, które nie są pobierane przez pewien czas!!!!

Napisany przez ramonciko
Cześć City01, być może ta strona może Ci pomóc: https://ci4.pl/forum/viewtopic.php?t=1418>https://ci4.pl/forum/viewtopic.php?t=1418 Pozdrowienia ramonciko

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata