Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Prywatne zabezpieczenie emerytalne jest konieczne, ale jak to zrobić? Renta Rürup czy Riester, a może tradycyjne ubezpieczenie na życie?

Re: Sprzedaż prywatnej umowy emerytalnej.

Napisany przez ADMCI4
Przed pięcioma laty zawarłem prywatną umowę emerytalną, ponieważ wówczas było mi na to stać. Dotychczas płaciłem na nią 100 euro miesięcznie. Mam teraz 45 lat i musiałbym płacić jeszcze kilka lat, jednak z powodu nowej sytuacji praktycznie nie jestem w stanie sobie na to pozwolić. Interesuje mnie, jakie opcje mam teraz do dyspozycji. Czy na przykład mogę sprzedać istniejącą umowę komuś innemu, zamiast ją anulować. Prawdopodobnie przyniosłoby mi to tylko straty. Czy ktoś się na tym zna???

Napisany przez Gerd
Cześć W normalnych warunkach można zawiesić takie umowy na 2 lata bez wpłacania składek albo złożyć wniosek o obniżkę składki do 20 lub 25 €. Jeśli wpłaciłeś dopiero przez 6 lat, zerwanie umowy byłoby znaczną stratą. Co do sprzedaży, mam podzielone zdanie. Prawdopodobnie tutaj nie będziesz miał szczęścia. Umowa jest jeszcze zbyt młoda.

Napisany przez Dasdi1970
Pascal482 pisze: Pięć lat temu podpisałem prywatną umowę emerytalną, ponieważ wtedy było mi na to stać. Dotychczas wpłacałem na nią 100 euro miesięcznie. Mam teraz 45 lat i musiałbym płacić jeszcze kilka lat, ale teraz, ze względu na nową sytuację, niemalże już nie stać mnie na to. Interesuje mnie, jakie opcje mam teraz do wyboru. Czy na przykład mogę sprzedać istniejącą umowę komuś innemu, zamiast ją rozwiązać. Prawdopodobnie przyniosłoby mi to tylko straty. Czy ktoś się na tym zna???
Proszę o kontakt poprzez wiadomość prywatną! Jeśli chcesz zmienić inwestycję, istnieje możliwość podwojenia kwoty wykupu w nowej umowie oszczędnościowej dzięki bonusowi. Ponieważ nie wolno tu prowadzić autopromocji, powstrzymam się od podawania szczegółów. Zwykli przeciwnicy tylko czekają na okazję, żeby się przyczepić PS: Wspomniana nowa inwestycja nie obejmuje ubezpieczeń na życie/emerytalnych, akcji, inwestycji zagranicznych ani żadnych innych ewentualnie związanych z giełdą ryzykownych działań Pozdrawiam Matthias

Napisany przez Gerd
O.K. Ale są także takie sensowne formy inwestycji jak fundusze okrętowe, fundusze filmowe, fundusze energii wiatrowej, fundusze Leasingowe, zamknięte fundusze nieruchomości, że wymienię tylko kilka. Marzenia o wysokich zyskach, ale tylko dla sprzedawców. To nie jest też hazard na giełdzie. Ktoś, kto je raz kupił, nigdy się ich nie pozbywa. Chyba że znajdzie się inna naiwna osoba. Wpłacone pieniądze z gwarancją zniknęły w ciemnych kanałach.

Napisany przez Dasdi1970
Gerd pisze: O.K. Ale są też sensowne inwestycje, takie jak fundusze statków, fundusze filmowe, fundusze energii wiatrowej, fundusze Leasingowe, zamknięte fundusze nieruchomości, że wymienię tylko kilka. Marzenia o zyskach, ale tylko dla sprzedawców. To nie jest gra na giełdzie. Ktoś, kto je raz kupił, nigdy się ich nie pozbędzie. Chyba że znajdzie się inny głupi. Wpłacone pieniądze z gwarancją zniknęły w mrocznych kanałach.
Ale mam szczęście, że nie mam nic wspólnego z tymi wspomnianymi powyżej złymi rzeczami! Na to jedno Dujardin...

Napisany przez Gerd
No dobrze. Jeśli zachowujesz się tajemniczo, to pewnie nic sensownego. W przeciwnym razie byś to tutaj opublikował. Być może zainteresuje to innych czytelników forum. Można odnieść wrażenie, że próbujesz coś ukryć.

Napisany przez Svewa
Mam ofertę od dwóch firm, które obiecują podwojenie wartości wykupu w ciągu najbliższych 10 lat. Jestem jednak bardzo sceptyczny co do ich bezpieczeństwa. Jedna firma twierdzi, że podwoi kapitał poprzez firmę zarządzająca majątkiem w Szwajcarii. Druga uważa, że osiągnie to poprzez wartość nieruchomości, co wydaje mi się bardziej realistyczne. Kto jeszcze może mi zaoferować dobre i wiarygodne propozycje?

Napisany przez PI112
Cześć Svewa, Obietnice nie są warte papieru, na którym są zapisane. Obiecuję podwoić twoje kapitał poprzez celowane granie w lotto, jeśli mi się nie uda, to winne będzie złe lotto, które wypuściło złe numery. Wyłączam tryb ironiczny. Proszę bądź ostrożny z tego rodzaju obietnicami, aby podwoić twój kapitał w ciągu 10 lat trzeba osiągnąć stopę zwrotu netto wynoszącą 7,18%! Moim zdaniem nie jest to możliwe do osiągnięcia. Znane mi możliwości, które oferują takie szanse na zwrot, zawsze wiążą się z ryzykiem straty. Bardziej realistyczne wydaje mi się pierwsze rozwiązanie, o ile chodzi o inwestycje w fundusze. Sformułowanie propozycji inwestycji na podstawie podanych przez ciebie informacji jest po prostu niemożliwe. Wymaga to szczegółowej rozmowy, która obejmuje m.in. twoją sytuację finansową, twoje osobiste preferencje itp. Pozdrowienia, Chris

Napisany przez Mike Spezi
O rany, co za nonsens!! Jeśli nadal opłacasz 100 euro do ubezpieczenia emerytalnego, po 10 latach również podwoisz wartość wykupu. Co za ekonomiczna głupota!!! Zresztą u nas, w zwykłym ubezpieczeniu emerytalnym bez zabójczej stopy zwrotu, już po 6 latach wartość wykupu jest wyższa niż wpłacone składki!!!! To właśnie odróżnia dobre firmy od złych! Zadający pytanie pisze, że zawarł umowę ubezpieczenia 5 lat temu. Bardzo możliwe, że jest to nadal inwestycja zwolniona z podatku!!!!. Możliwa jest również czasowa przerwa. Jak już napisał PI112, stopa zwrotu po opodatkowaniu musiałaby być prawie dwukrotnie wyższa, aby zrekompensować około 30% opóźnionego opodatkowania!!! Zresztą, uważam rekomendacje dotyczące funduszy od Gerda za świetne! Na pewno świetnie się nadają jako tapeta. W związku z tym mogę tylko przyłączyć się do opinii Gerd i Chrisa. Pozdrowienia mike

Napisany przez Dasdi1970
Mike Spezi pisze: Jeśli kontynuujesz płacenie 100 euro na ubezpieczenie emerytalne, to po 10 latach wartość wykupu także się podwaja.
Niestety kalkulator na waszej stronie internetowej nie działa obecnie, ale może mógłbyś mi przedstawić tutaj taką niezobowiązującą ofertę w formie liczb. Dla porównania: Wielokrotny zdobywca nagród Europa oferuje na swojej stronie internetowej kalkulator online. A mówi on następująco: Mężczyzna, niepalący, 30 lat płaci 100 € miesięcznie przez 35 lat, czyli około 42000 €. Niesamowity wynik: Suma gwarantowana: 52903 € - równa 0,44% średniej stopie zwrotu! z nadwyżkami: 102909 € - równa 1,69% średniej stopie zwrotu - niegwarantowane! Nie trzeba być matematykiem, żeby zrozumieć, że takiego produktu po prostu nie można uczciwie sprzedawać jako produktu zabezpieczenia, ponieważ jeśli zawsze dostajesz stopę zwrotu poniżej wskaźnika inflacji, ponosisz straty - w każdym przypadku. Przy średniej inflacji wynoszącej 2,5% aby uzyskać świadczenie w wysokości 244000 € potrzebowałbyś, aby otrzymać faktycznie odczuwane dzisiaj 102000 €. Nie ma potrzeby dyskutowania, że w ubezpieczeniu na życie to się nie wydarzy. Niemniej jednak muszę przyznać, że klient przyziemny nie zrozumie tego, ani nie zechce zrozumieć. Być może w 2045 roku dostanie 80000 € (jeśli euro i społeczeństwo wciąż istnieją) i zobaczy tylko, że to jest bardzo dużo pieniędzy. Znajdzie je na wyciągu bankowym! Ale zauważy także, że pieniądze szybko znikną na to i owo, a z tego powodu dodatkowa emerytura w dużej mierze przeparuje. Już to wielokrotnie się zdarzyło...

Napisany przez Mike Spezi
Ok Dasdi, dann will ich den Faden mal aufgreifen. 1. Bisher habe ich von Dir zu diesem Beitrag nur nichtbelegte, haltlose Versprechungen gehört. Ich kann auch behaupten, dass aus 1 Ei übernacht 2 Eier werden. Deine Aussagen sind weder nachvollziehbar noch sonstig substanziell ergiebig. Deshalb ist die Aussage von PI112 zum Lottospielgewinn genauso wertvoll wie Deine. Darum ist und bleibt es für mich dummes Geschwätz. Wenn Du mich hier überzeugen willst, musst Dich schon bissel mehr anstrengen. Vielleicht funktionierts ja bei, wie Du ihn nennst, nicht verstehenden Ottonormalverbraucher. 2. Weder der Fragesteller noch ich haben von einer Lebensversicherung gesprochen! Das diese zwangsläufig an der Rendite schmälert, weiss selbst ein Anfänger!! Schließlich versichere ich dabei ja zusätzliche Risiken, wie Todesfall, BU, UZV , etc.! Für diesen Fall halte ich in der Tat eine reine Risikoversicherung für ungleich besser und natürlich auch kostengünstiger. 3. Meine Aussage zum Rückkaufswert bezog sich auf die Aussage von Benutzer Svewa, der geanau wie Du die Möglichkeit in Aussicht stellt, ohne mitzuteilen in welche finanziellen Bindungen man involviert wird. Wobei auch bei Immobilienwerten selbstredend Kosten entstehen. Deshalb ist meine Aussage, bei Weiterzahlung des Beitrags für 10 Jahre, bezogen auf den steigenden Rückkaufswert auch richtig. Bei Deinem Europa Beispiel wäre es z.Bsp. so, dass bereits nach 6 Jahren ca. 6400 euro Rückkaufswert bei uns zur Verfügung stünde. Womit ich zu Punkt 4 komme. 4. Wie gewünscht das Vergleichsbeispiel vom Vielfachen Testsieger Debeka ! der die Europa regelmäßig schlägt Quellenangabe zur Überprüfung: Stiftung Finanztest Ausgabe Dezember 2009 ( nur 2 sind sehr gut) Hamburger Morgenpost 16.04. 2010 So viel zahlt ihre Lebensversicherung Test Map-Report Testsieger !1.Debeka Ablaufrendite 6,42% 2. Neue Leben 3. Europa / Schlusslicht 47.Familienfürsorge 33919 euro Unteschied bei der Ablaufleistung! Eurofinanzen 09 / 2007 Testsieger Debeka / Europa Focus Money 11.11.2009 beste klassische Rententarife Testsieger Debeka 2. Neue Leben Ich könnte dies endlos weiterführen, es sind immer die gleichen Verdächtigen!!! Das Rechenbeispiel will ich natürlich auch nicht schuldig bleiben! Rentenmodell A1 30 jähriger Mann / Aufschubzeit 35 Jahre ( bei uns darf er sogar noch rauchen) 100 euro Beitrag Garantiesumme. 59.130 euro / vakante Überschussleistung: 106.130 euro . Das kannst auch schriftlich haben! Also etwas besser als die ebenfalls sehr gute Europa. Übrigens sollte man hier noch erwähnen, dass bei Kapitalabfindung mit vollendetem 60. Lebensjahr nur der hälftige Ertragsanteil der Abgeltungssteuer unterliegt!!! Das bedeutet, ich zahle mal eben bei einer vergleichbaren Kapitalanlage mit selbigen Ertrag ca.10.000 mehr Steuern an den Fiskus. Da Du ja ein guter Mathematiker bist, kannst mal ausrechnen was das für ein prozentualer Renditeunterschied ist. 5. Neu ist mir , dass die Inflation nur bei einer Rentenversicherung zum tragen kommt. Also ich hätte gewettet, dass der inflationäre Geldwertverlust beim Tomatenkauf, Kopfkissensparen,Fonds oder Aktien oder jeder anderen Kapitalgeldanlage gleichermaßen greift!? Keiner bestreitet, dass es natürlich andere Anlageformen zur Altersvorsorge gibt, bei denen auch durchaus höhere Renditen erzielt werden können. Wenn ich mich einigermaßen mit Finanzen auskenne und den Markt regelmäßig beobachte, habe ich dafür auch beste Aussichten. Natürlich habe ich dabei auch meist höhere Risiken. Deshalb ist die klassische Rentenversicherung für den Ottonormalverbraucher ein sehr sicheres und überschaubares Produkt. Mache ich den Abschluss bei einer der richtigen Gesellschaften, bringt sie sogar eine recht ordentliche Rendite. Bis zu 30000,- euro Unteschied bei den Ablaufleistungen sind schließlich nicht weg zu diskutieren. Natürlich habe ich auch eine sehr gute Altersentlastung ( oder auch früher ) durch den Erwerb einer Immobilie oder selbstgenutzen Eigenheimes. Das halte ich übrigens noch für die sicherste Altesvorsorge. Allerdings kann man momentan auch da nicht von einem Wertzuwachs der Immobilie ausgehen. Zur Zeit werden Immobilien weltweit zu Niedrigstpreisen abgestossen, es sei denn es handelt sich um elitäre Gebiete wie meine Insel. Da werden die Kisten zu Höchtspreisen verkauft. Wohne ich nun selbst im eigenen Haus, kann mir die Inflation und Wertentwicklung in der Tat wurst sein. Ein sinkender Verkaufspreis ist ja nur relevant wenn ich auch verkaufen will. Das Geld vom Verkauf kann er ja dann bei Dir anlegen und verdoppeln. In diesem Sinne mfg mike PS. Sende mir doch mal ein Angebot zum Neuen Invest. Vielleicht werde ich ja schwach und gierig und kündige alle meine Altersvorsorgeverträge.

Napisany przez flashmove
Ludzie obiecujący podwojenie czegoś w krótkim czasie, moim zdaniem, nie są godni zaufania. Gdyby to było takie proste, jak się wydaje, wszyscy by tego dokonali, prawda? Dziwnym trafem zawsze się to owija w bawełnę, zamiast postawić jasno sprawę!

Napisany przez Dasdi1970
flashmove pisze: Ludzie obiecujący zdwojenie czegoś w krótkim czasie z mojego punktu widzenia nie są godni zaufania. Gdyby to było takie proste, jak się wydaje, to wszyscy by to robili, prawda?
Myślę, że Svewa źle się wyraziła. Faktycznie nie ma problemu z podwojeniem swoich pieniędzy w ciągu 10 lat, a rozsądne zarządzanie majątkiem może to osiągnąć w ciągu 2-3 lat, uwzględniając różne instrumenty finansowe. Jeśli jednak obiecano podwojenie Svewie, można z reguły założyć, że inwestycja nie może być wiarygodna.

Napisany przez Planvoll
Dasdi1970 pisze: Myślę, że Svewa źle się wyraziła. Faktycznie, nie ma problemu z podwojeniem swoich pieniędzy w ciągu 10 lat, rozsądne zarządzanie majątkiem może osiągnąć to, uwzględniając różne instrumenty finansowe, nawet w ciągu 2-3 lat. Jednak jeśli Svewa otrzymała OBIECANĄ podwójną kwotę, to z reguły można przypuszczać, że inwestycja nie może być wiarygodna.
Daj mi forsę, a ja mogę podwoić ją w ciągu 10 minut )!............chociaż muszę uwzględnić czas dojazdu, więc powiedzmy, że w przeciągu 1 godziny mogę podwoić tę kwotę!

Napisany przez Svewa
Spróbowałem uzyskać bliższe informacje od UCM AG na temat sposobu inwestowania kapitału przez szwajcarskie towarzystwo zarządzające majątkiem (SAM AG). Niestety, do dziś nie otrzymałem żadnych bliższych informacji.

Napisany przez Graufell
Cześć Pascal482 i Svewa! Może te dwie strony pomogą: cash.life - Sprzedaż lub zabezpieczenie ubezpieczenia na życie oraz ubezpieczenia emerytalnego - lepsze niż wypowiedzenie. | cash.life DE LV-Doktor

Napisany przez Gerd
Cześć Mike, nie dowiesz się, co to jest Nowa Inwestycja. Tajemnica!! A potem znowu ten kochany Doktor LV. Co za bezinteresowne stowarzyszenie. Warto zerknąć na stronę partnerską. Tutaj jasno widać, że mamy do czynienia ze sprzedażą strukturalną. Kupowanie starych polis i sprzedaż nowych produktów wdzięcznym klientom. Zobacz stronę partnerską Bezpośredni kontakt z klientami: Przesyłasz nam umowy swoich klientów i otrzymujesz nawet do 80 euro za każdą przesłaną i potwierdzoną przez nas umowę. Jednocześnie masz szansę wykorzystać nasze bogate materiały reklamowe i kampanie, aby podkreślić swoją ekspertyzę w swoim otoczeniu i konkretnie zwrócić się do sąsiadów. Nasi najbardziej udani partnerzy otrzymali w zeszłym miesiącu wypłaty: Miejsce 1: 9240,00 EUR Miejsce 2: 1050,93 EUR Miejsce 3: 620,00 EUR Miejsce 4: 600,00 EUR Miejsce 5: 505,00 EUR Miejsce 6: 392,00 EUR Miejsce 7: 370,00 EUR Miejsce 8: 284,00 EUR Miejsce 9: 270,00 EUR Miejsce 10: 208,00 EUR

Napisany przez Svewa
Cześć Mike, kalkulator ofert znajdziesz na stronie UNITED CIRCLE MANAGEMENT AG | Regensburg Daj mi znać, gdy zdecydujesz się zerwać swoje polisy na życie.

Napisany przez Gerd
Cześć Wiedziałem. Firma w Szwajcarii, zgodnie z prawem szwajcarskim. A potem złoto. Przy cenie 934€ za uncję to idealna inwestycja. Kupuj natychmiast.

Napisany przez Svewa
UCM AG współpracuje z firmą doradztwa finansowego SAM AG ze Szwajcarii. Czy ktoś zna tę firmę doradczą? SAM FINANZ AG - Swiss Asset Management

Napisany przez miken65
"Wszystkim,

proszę, zachowajmy spokój i nie strzelajmy od razu z wywyższającej postawy wyłącznie dlatego, że ktoś może mieć inne zdanie.

Proszę dyskutujmy na temat!

Moje doświadczenia pokazują, że istnieją znacznie lepsze możliwości inwestycyjne niż [url]ubezpieczenie na życie[/url], dlatego sprzedałem wszystkie swoje ubezpieczenia na życie i rentowe, rozłożyłem ryzyko na kilka opcji. Byłem sobie doskonale świadom tego, że im wyższy procent obiecanej stopy zwrotu, tym większe ryzyko. Powinno to być oczywiste dla każdego. Istnieją niezwykłe instrumenty inwestycyjne pozwalające najpierw prognozować przyszłe zyski z inwestycji, to jest jasne, a następnie sprzedawać.

Niestety, w rzeczywistym biznesie najczęściej brakuje kapitału inwestycyjnego.

Dlatego przeczytałem, że można również dobrze zarobić na amerykańskich ubezpieczeniach na życie ryzykowne. Oferta po prostu mnie zszokowała.

Osoba mająca 80 lat, bogata kobieta, posiada [url]ubezpieczenie na życie[/url] ryzykowne o wartości 50 mln [url]dolarów[/url]. Pozostały okres trwania to jeszcze 10 lat. (W USA można wykupić [url]ubezpieczenie[/url] do 95 roku życia.) Składki w wysokości 6 mln [url]dolarów[/url] zostały już w całości wpłacone. Zgodnie z ekspertyzą (w USA obligatoryjnie, inaczej brak ubezpieczenia na życie ryzykowne) przewidywana długość życia kobiety to maksymalnie 4 lata. Obywatelka USA chce sprzedać umowę za 15 mln [url]dolarów[/url], ponieważ nie ma już spadkobierców. Nawet jeśli kobieta żyje jeszcze 5 lat, zysk jest ogromny. To przedsięwzięcie jest notarialnie zabezpieczone, z udziałem ubezpieczyciela na życie, między ubezpieczającą a kupującym. Zysk wynoszący 35 mln [url]dolarów[/url] przed opodatkowaniem, to przecież szaleństwo.

Są również inwestycje w nowo odkrytych polach naftowych. I wiele więcej.

Tak, kto ma dostęp do pieniędzy, może z nich odpowiednio więcej zrobić. Ale to już wszyscy dobrze wiemy.

A to, że rynek oferuje znacznie więcej niż 4,5% zwrotu, powinno być jasne dla nas wszystkich.

Czy wydaje Ci się, że bankierzy inwestycyjni osiągają miliardowe zyski, inwestując w ubezpieczenia na życie?

Ludzie, poszerzcie swoje horyzonty.

Nie zawsze trzeba wszystko krytykować.

Firmy ubezpieczeniowe osiągają znacznie ponad 15% zysku rocznie. Po prostu przekazują tylko 4,5%.

Czy naprawdę sądzisz, że milionowe pensje mogą być finansowane tylko dzięki 4,5% stopie zwrotu?

Nie zawsze wszystko należy nazywać nieuczciwym tylko dlatego, że inni odkryli inteligentne sposoby zarabiania więcej. Rynek się zmienia i czas skonfrontować się z monopolistami na rynku kapitałowym.

Według mnie nieuczciwe jest postępowanie banków, które ewidentnie niczego jeszcze się nie nauczyły.

Obciążać klientów prowizją za przekroczenie stanu konta o 18%, a płacić tylko 2% od oszczędności, to nieuczciwe, a mimo to nadal biegniemy do banków.

Bardzo interesowałby mnie teraz koncept inwestycyjny firmy dasdi.

Pozdrawiam"

Napisany przez Gerd
Ojej. To jest jakieś intelektualne ...... Nie powiem tego. A taki ktoś chodzi sobie na wolności.

Napisany przez Gerd
Przepraszam. Nie powtórzę tego więcej

Napisany przez mod64
@Gerd, nie strzelaj od razu, dlaczego nie zająłbyś stanowiska?

Napisany przez Gerd
Po co mam zająć stanowisko? Co do wymiotów? Czy jest wart śliny.

Napisany przez mod64
Hej Gerd, gdzie leży według Ciebie problem w Twoim stanowisku. Jeśli masz inne zdanie i dobre propozycje, może nam to tylko pomóc. Postanowiłem poświęcić trochę czasu na dokładne przeczytanie wątku miken i zrobiłem również trochę poszukiwań na ten temat. Wypowiedź miken. Zauważyłem, że istnieją znacznie lepsze możliwości inwestycyjne niż ubezpieczenie na życie typu kapitałowego itp... Zgadzamy się wszyscy, że ubezpieczenie na życie nie jest optymalną strategią zabezpieczenia na starość. Może być co najwyżej jednym z elementów, ale z całą pewnością nie optymalnym rozwiązaniem. Ja też tak to widzę, co jest takiego karygodnego w tej wypowiedzi? Wypowiedź miken. Byłem sobie w pełni świadomy jednej rzeczy. Im wyższa obiecana stopa zwrotu, tym wyższe ryzyko. Ta wypowiedź zgadza się w 100%. Jeśli zdecyduję się na akcje i zostanę skuszony obietnicą zwrotu 20 lub 30 % rocznie, faktycznie narażam się na większe ryzyko niż gdybym podpisał ubezpieczenie na życie. Zrobiłem trochę badań dotyczących amerykańskich polis na życie. Produkt ten jest nazywany: Life Settlement Market Rynek, o którym miken wspomniał, wydaje się rzeczywiście istnieć. Porozmawiałem z pracownikiem banku prywatnego, który sam inwestuje czasami w takie polisy. Procedura jest skomplikowana z powodu różnych systemów prawnych poszczególnych krajów, ale jeśli wszyscy zaangażowani się zgodzą, powinna przynieść wysokie zyski, ponieważ nie inwestuje się tu w życie, a - choć brzmi to groteskowo - spekuluje się na śmierci właściciela. Podobno istnieją już niemieckie przedsiębiorstwa z oddziałami w USA, które specjalizują się w sprzedaży tych polis, łącząc sprzedawców z zainteresowanymi kupnem. To, że można uczestniczyć w nowo odkrytych polach naftowych, nie jest niczym nowym. Reszta wypowiedzi mikena to co prawda slogany ze stołówki i dobrze znane, ale w jakiś sposób trafiają w sedno sprawy. @Gerd Z Twojego sposobu wyrażania się, odczytuję także dużo frustracji. Jestem neutralnie nastawiony, dlatego nie zamykam się na opinie innych. Byłoby mi miło usłyszeć Twoje stanowisko.

Napisany przez Gerd
Cześć Jak sam zauważyłeś, to są slogany stolikowe. Dokładnie w to trafiasz. Przecież nie powiedziałem, że takie produkty nie istnieją. Osoby zadające pytania na tym forum mają na ogół inne problemy. Inwestowanie w amerykańskie ubezpieczenia lub ropę jest w porządku. Kto się na tym zna, niech to robi. Tylko nie jest to dla przeciętnego Kowalskiego i nie pomaga w tym forum. Pytanie Pascala dotyczyło próby rozwiązania umowy z jak najmniejszą stratą, ponieważ nie ma pieniędzy na opłacenie rat. Osoba odpowiadająca tutaj powinna najpierw dokładnie przeczytać pytanie.

Napisany przez Leipziger
Jako były dyrektor ds. sprzedaży UCM AG, mogę tylko ostrzec przed inwestycją w SAM AG.

Napisany przez MWPAg
Leipziger pisze: Jako były dyrektor ds. sprzedaży UCM AG, mogę tylko ostrzec przed inwestowaniem w firmę SAM AG.
Cześć Leipziger, Wyraźnie, jeśli dobrze zrozumiałem twoje argumenty, masz negatywne doświadczenia i pracowałeś w sprzedaży dla nich. Czy chciałbyś podzielić się swoimi doświadczeniami, aby inni nie popełniali tych samych błędów? Proszę, pozostań obiektywny... ponieważ już mamy tu wystarczająco dużo polityki. Pozdrowienia

Napisany przez Jakob Cyll
Cześć Pascal482, cześć wszystkim, na początek powstrzymam się od radości z krytykowania kogoś i odpowiem na pytanie Pascal482: Zachowaj spokój. Zazwyczaj można łatwo zerwać składki ubezpieczenia emerytalnego. Polisa wtedy nadal istnieje, a zgromadzony kapitał jest nadal oprocentowany (jeśli to standardowa polisa). Masz więc całą wieczność, aby zdecydować, co zrobić. Ważne: Przeszedłeś już fazę kosztów związanych z polisą, opłaty za założenie zostały już spłacone. Zauważ, że dotyczy to całego okresu obowiązywania polisy (przypuszczam do 60 lub 65 lat). Ważne2: Wtedy, gdy zawierałeś ubezpieczenie emerytalne, robiłeś to w celu zapewnienia sobie środków na starość. Oznacza to, że masz lukę w zabezpieczeniach. Miej to na uwadze podejmując decyzję. Ważne3: Każdy inny produkt, który wybierzesz, będzie wiązał się z ponownymi opłatami za założenie. Miej to na uwadze. Twoje opcje, jeśli chcesz zachować umowę: Możesz (ponownie zazwyczaj) dostosować comiesięczną składkę oszczędnościową tak, jak chcesz i jak Ci na to pozwala sytuacja finansowa. Możesz ją w każdej chwili wznowić, na przykład gdy finanse będą Ci sprzyjać. Ta strategia jest moją ulubioną. I nie różni się zbytnio od propozycji innych poważnych pośredników. Twój ubezpieczyciel chętnie stworzy dla Ciebie nową tabelę z opcjami wygaśnięcia dla obecnie bezzwrotnej umowy. Zobaczysz, że Twoje pieniądze będą się zdrowo pomnażały. Sprzedaż wydaje mi się sensowna tylko w sytuacji, gdy pilnie potrzebujesz pieniędzy. Ale zastanów się nad tym: Skupujący polisy oferują Ci więcej niż wartość wykupu Twojego ubezpieczenia emerytalnego. Dlaczego? Dokładnie: Ponieważ nadal mają dobry zysk, jeśli umowa dobiegnie końca. Wynika z tego, że nie sprzedając umowy utrzymujesz ten zysk. Podsumowując: Zachowaj umowę, zmień miesięczną składkę lub zerwij ją całkowicie, jeśli konieczne. Wznów ją, kiedy będzie Ci na to stać.

Napisany przez Gerd
Cześć MWPAg już się wypowiedział gdzie indziej na tym forum. Warto przeczytać to każdemu zainteresowanemu. Miłej lektury.

Napisany przez mod64
$Gerd pisze: Cześć MWPAg wypowiedział się już w innym miejscu na tym forum. Powinien przeczytać to każdy zainteresowany. Rozrywkowa lektura.
Cześć, Przejrzałem ten wątek. Musiałem jednak uśmiechnąć się do wszystkich postów. Zawsze ta sama wzajemna wymiana zdań, jakbyśmy nie mieli innych problemów. Czy forum nie ma służyć do wymiany poglądów? Poprosiłem znanego, który zamierzał sprzedać swoje ubezpieczenie na życie, o złożenie zapytania na stronie oferowanej przez MWPAG. Jak tylko oferta się pojawi, zobaczymy, co zostanie zaproponowane. Wtedy zawsze możemy wydać opinię. Pozdrowienia

Napisany przez Jakob Cyll
Cześć Mod64, Kiedy przeczytasz wszystkie posty, powinieneś zauważyć, że nie krytykowałem nikogo. Proszę więc o sprostowanie.

Napisany przez Gerd
Muszę się zgodzić. Po prostu przedstawiłem fakty dotyczące zaangażowanych firm. Każdy może sobie coś pomyśleć na ten temat.

Napisany przez Svewa
Cześć Leipzigerze, wszyscy bylibyśmy zadowoleni z dodatkowych szczegółów, dlatego proszę bądź bardziej konkretny w swoich twierdzeniach.

Napisany przez vplusler
Dasdi1970 pisze: Proszę o kontakt przez wiadomość prywatną! Jeśli chcesz zmienić inwestycję, istnieje możliwość podwojenia wartości wykupu w nowej umowie oszczędnościowej dzięki bonusowi. Ponieważ tutaj nie można robić reklamy, powstrzymuję się od podawania szczegółów. Zwykle podejrzani tylko czekają, aby to krytykować. PS: Wspomniana nowa inwestycja nie obejmuje ubezpieczenia na życie/emerytury, akcji, inwestycji zagranicznych ani innych ewentualnie zależnych od giełdy hazardów Pozdrawiam Matthias
Tak, jest jeszcze gorzej ... https://ci4.pl/forum/viewtopic.php?t=4483 PS: Uśmieszki nie stanowią argumentów! Nawet kilka!

Napisany przez Empfehler
Cześć Pascal, Kontynuujemy płacenie Twoich składek do końca okresu trwania. Zapoznaj się z następującymi informacjami: Doradztwo mieszkaniowe i finansowe

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata