Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: nietypowy ruch na koncie

Napisany przez zauberelke1
hallo, mam do Ciebie bardzo trudne pytanie na moim koncie widnieje informacja konto w sprawdzeniu, zapytanie w banku, muszę poczekać aż zobaczę więcej, w oddziale także nie widać nic więcej, inna filia dała mi informację, że kod oznacza dużo przychodów w obcej walucie, nietypowe ruchy na koncie, faktycznie, oczekuję bardzo dużej wpłaty, która nie jest typowa na moje konto z Anglii z Bank of America. Niestety nikt nie jest w stanie powiedzieć mi, jak długo mogą trwać procedury rozliczeniowe, ani związek, ani bafin, a zwłaszcza mój bank. Nawet teraz nie mogę potwierdzić, czy to jest ta wpłata, ponieważ nie mam dostępu do konta od tygodnia. dzięki zauberelke

Napisany przez 2Escorpio
Bank trzyma tę kwotę do czasu, gdy nadawca nie będzie w stanie jej już zwrócić (chyba że okaże się, że to jest oszustwo). To może być różne w zależności od kraju nadawcy (jeśli nie dotyczy to obszaru SEPA).

Cześć, Pieniądze pochodzą z Anglii, a bank nadawcy to Bank Ameryki, przychodzą w dolarach amerykańskich, wpływ na nasze konto powinien być z zeszłego wtorku lub środy, dokładnie nie wiemy, ponieważ konto jest weryfikowane. I nikt nie mówi, kiedy będziemy mogli z nich skorzystać. Jesteś pewien, że są one trzymane tak długo, wtedy czas już naprawdę dobiega końca, myślę, że przelew nie może być zwrócony po upływie więcej niż 1 tygodnia. Zauberelke

Napisany przez 2Escorpio
Czy środki zostały uwolnione po upłynięciu terminu?

Nie, do tej pory nie, mogliśmy tylko podejrzewać, że to oczekiwana kwota, bank nie udziela żadnych informacji, uważam to za bezczelność. Ale nic nie można zrobić. Już trzeci tydzień na tym siedzimy. Jednak teraz skontaktowaliśmy się z nadawcą i z jego bankiem, gdzie potwierdzono, że banki obecnie prowadzą rozmowy między sobą. To oznacza procedurę rozliczeniową. Nikt nie może powiedzieć, jak długo to potrwa. Jesteśmy już zdezorientowani w Niemczech. Jedno jest pewne, jak najszybciej z konta.

Napisany przez 2Escorpio
Wtedy nie jest już ustalane, czy pieniądze są dla ciebie / was przeznaczone, ale skąd pochodzą te pieniądze? Czy to może być oszustwo? Czy wielki transfer został zgłoszony państwu? To zupełnie inne kwestie, które nie podlegają terminom. Wysoka płatność może być zatrzymana po konsultacji... zdarza się częściej, że konto tymczasowo zostaje zablokowane... jest to raczej podejrzenie oszustwa. Dodatkowo: przy blokadzie konta z tak dużą kwotą, albo są już obserwowani przez wymiar sprawiedliwości (pod obserwacją), albo jeśli nie, to teraz zostaną na pewno poinformowani... banki są zobowiązane do tego.

Napisany przez EuroPaule
Escorpio pisze: Wysoka opłata, która została zatrzymana po skonsultowaniu się, może zdarzyć się dość często... że konto zostanie tymczasowo zablokowane... sugeruje to raczej podejrzenie oszustwa. Ps.: W przypadku blokady konta przy tak dużej kwocie, albo są już obserwowane przez sąd (pod nadzorem) albo zostaną teraz na pewno poinformowane... banki są do tego zobowiązane.
Droga Zauberelke, Nie chcę być prawiłkiem trzymającym Ciężki palec, ale gdy zestawiam ten wpis z Twoją ofertą inwestycyjną tutaj: https://ci4.pl/forum/viewtopic.php?t=4930 to może złośliwa osoba z wyobraźnią wywnioskować, że jedno może mieć związek z drugim..???? Mam nadzieję, że nie dałaś się wciągnąć w coś podejrzanego. Pozdrowienia, Paule

Napisany przez 2Escorpio
EuroPaule pisze: Kochana Zauberelko, ja nie chcę być mistrzem z uniesionym palcem, ale jeśli zestawimy ten wpis z Twoją ofertą inwestycyjną tutaj: https://ci4.pl/forum/viewtopic.php?t=4930 to pewien złośliwy człowiek z wyobraźnią mógłby podejrzewać, że jedno może mieć coś wspólnego z drugim..???? Mam nadzieję, że nie dałaś się wciągnąć w coś nieuczciwego. Pozdrowienia, Paule
*uśmiech*.....

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata