Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Bezwartościowość i wymiana towarowa

Napisany przez Sonicx
Cześć, Mam pytanie... Jeśli dojdzie do gwałtownej dewaluacji naszej waluty, czyli do wysokiej inflacji, a ludzie zaczynają ponownie robić transakcje wymiany, tak jak po wojnie, czy wtedy muszę zapłacić podatek od 10 litrów świeżego mleka, które klient przyniósł mi, aby otrzymać naprawę (w moim przedsiębiorstwie) lub zapłacić nimi za towar? Mleko byłoby wtedy przychodem (tylko niepasującym do kasy) Mam nadzieję, że rozumiecie, o co mi chodzi. Czyżbym wykonał usługę na rzecz tej osoby, czy też zajmował się pracą na czarno?

Re: Bezwartościowość i wymiana towarowa

Napisany przez 2Bolitho
Musisz przynieść 1/10 mleka do urzędu skarbowego. ... Ach nie, w dzisiejszych czasach to już trochę więcej niż 50%... :-) Rozumiem, co masz na myśli. Ale wątpię, że podatki można by było nałożyć, gdy dojdzie do takiego punktu. W każdym razie nie na transakcje wymienne. W nowych czasach zawsze obowiązują jednak inne zasady. To wszystko sprowadza się do kwestii wykonalności.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata