Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Tematy dotyczące surowców, metali szlachetnych i metali.

Re: Czy obecnie warto kupować surowce?

Napisany przez ADMCI4
Cześć! W złych czasach ludzie zawsze starają się rozdawać dobre rady, zwłaszcza jeśli chodzi o inwestycje. Ponieważ jednak jestem bardzo krytyczny i nie ufam łatwo, chciałbym pozyskać dodatkowe opinie. Słyszałem już kilka razy, że obecnie opłacalne jest inwestowanie w metale szlachetne i surowce naturalne. Czy to faktycznie takie dobre pomysł? Mam trudności wyobrazić sobie to w przypadku surowców, ponieważ w tej dziedzinie ważną rolę odgrywają także procesy polityczne. Na przykład czy ceny pozostaną stabilne, jeśli Rosja i Białoruś będą prowadzić wojnę gazową? Pozdrawiam, Oilprinz

Re: Czy obecnie warto kupować surowce?

Napisany przez 2Bolitho
Pod adresem: https://ci4.pl/forum/viewtopic.php?p=36258 znajdziesz mój post na temat złota. Surowce są z kolei zupełnie innym tematem, ponieważ już sam fizyczny magazynowanie jest zwykle niemożliwe. Ryzyko w przypadku surowców jest ogromne, ale także szanse na zysk. Warto jednak dobrze znać się na surowcach, to zdecydowanie rynek dla profesjonalistów (podobnie jak w przypadku walut). Metale szlachetne, a zwłaszcza złoto, powinny jednak znaleźć się w każdym rozsądnym planie inwestycyjnym. Chodzi tylko o kwestię proporcji.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata