Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Chore rynki albo kwietniowa zabawa

Napisany przez 2cybercrash
W ciągu świąt wielkanocnych znowu podstępnie pojawiła się plaga cen ropy, napędzana przez znane nam już starych urągających wojnie USA i znowu przez nieudolne ONZ, których zadaniem od dawna powinno być podporządkowanie handlu uranem ściśle zarządzanemu globalnemu obowiązkowi rejestracji z kontrolami i skutecznym odebraniem uranu jako sankcji. Uran nie jest przecież dostępny w każdym kiosku. Dla toksycznych i niebezpiecznych substancji od dawna istnieją takie kontrole dla konsumentów! Ceny surowców znów są katapultyzowane w górę, w tym także metale szlachetne, dolar po kursach wielkanocnych powyżej 1.30+ gwałtownie spada do poziomu 1.27 CHF/$. Na CNBC widzę popularny trend paniki z udziałem powszechnie znanych komentatorów. Może to być krótkoterminowe, a następnie, jak już wcześniej, nagle zmienić się radykalnie. Na razie jednak prawdopodobnie dojdzie do nowych rekordowych poziomów we wszystkich obszarach, odpowiednio do spadku na rynku Value-Investment. Rynki nie są zupełnie chore, ale kręgi rządowe USA bardziej.

Napisany przez ADMCI4
Moge mogę tylko się z tobą zgodzić. Duże nieznane pojawienie się niespodziewanej wojny w Iranie pozostaje w powietrzu, rynki mogą zareagować ostrzej, niż myślimy/mamy nadzieję.   Właściwie nie wierzę w wojnę z Iranem, ponieważ Bush w Ameryce nie może usprawiedliwić/sprzedać dwóch wojen naraz. Ale czy musi zostać ponownie wybrany? Nie... Amerykańscy prezydenci zawsze potrafili podejmować niepopularne decyzje w drugiej kadencji.   Ja osobiście mam obecnie nadzieję i przypuszczam zbyt wiele, nie lubię tego stanu, ale mam zbyt mały zysk, aby wycofać się, więc pozostaję w grze z pełnym zaangażowaniem. I mam nadzieję, że sytuacja się uspokoi :roll:

Napisany przez Simona
Przypomina mi cały zeszły rok, wiosnę i późne lato 05 (?). Czy wtedy nie była zupełnie podobna sytuacja? W każdym razie, można snuć spekulacje. Nie, to nie rynki zwariowały. Poza wyimaginowanym konfliktem w Iranie i atakiem w Izraelu podczas Wielkanocy, to także Chińczycy są winni wzrostu cen ropy... W każdym razie, to nie był z winy Zająca Wielkanocnego. Ponadto, jedna z moich transakcji na energię słoneczną została dzisiaj zakończona na moją najlepszą satysfakcję (244,87 euro). Możliwe są kolejne działania. 8) Pozdrowienia, Simona

Napisany przez 2cybercrash
Akcje solaryczne są nadal gorącym kartoflem. Szybkie zakończenie wydaje mi się bardzo profesjonalne, sprytne. Po podziale może się okazać, że znów będzie taniej. Wyceniano już cenę ropy na poziomie 100$. Nawet jeśli osiągnie ona tylko 80/85 wierzchołek? Cash-Guru mówi dzisiaj, 19 kwietnia, na temat pułapki na niedźwiedzie z perspektywy czasu, czy gdyby to było takie proste? W każdym razie w piątek będzie mały termin opcji, więc niektóre rzeczy się poruszają. Potwierdza się także ponownie istotne rozpoznanie, że tylko w przypadku spadku wartości dolara amerykańskie rynki mają prawo na wzrost. Tak więc kursy walut zagranicznych pozostają płaskie, zgodnie z życzeniem USA.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata