Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Porównaj kredyt online czy lepiej wziąć go w placówce?

Napisany przez tjacob
Co sądzicie na ten temat? Czy lepiej jest porównywać kredyty online, na przykład na stronie kredit123.de, czy może wolelibyście udać się do placówki i szukać bezpośredniego kontaktu? Chciałbym bardziej polecić czytelnikom następującą drogę, chociaż na pierwszy rzut oka może brzmieć to zupełnie staromodnie: Po prostu idź do banku do banku w dużym mieście (na przykład do Hanoweru) i porozmawiaj z pracownikami banku. Poproszą Cię na rozmowę do stołu, dając Ci szansę, aby się osobiście poznać! Teraz na pewno się uśmiechniesz, ale sympatia decyduje! Tak jest wszędzie w życiu. Jeśli jesteś sympatyczny dla szefa, zatrudni Cię, jeśli podobasz się kobiecie, idzie z Tobą... Oczywiście banki zwracają uwagę także na zabezpieczenia itp., ale w niebagatelnym stopniu decyduje Twój wygląd. Jeśli jesteś sympatyczny dla pracownika banku, zobaczysz, jak szybko wpisze kilka rzeczy na swoim komputerze, abyś otrzymał kredyt! Przeżyłem to osobiście, że to działa.

Napisany przez CFO
Wygląda na to, że przypadkowo nacisnąłeś przycisk kopiuj/wklej i skopiowałeś swój własny post z 24.1.11 https://ci4.pl/forum/viewtopic.php?t=3809>https://ci4.pl/forum/viewtopic.php?t=3809 Pozdrawiam, CFO

Napisany przez tjacob
Nein, widzisz to zupełnie źle. Ale skoro o tym mówisz, mam następującą prośbę: Zauważyłem, że drugi wątek jest już stary, i chciałbym otrzymać kilka aktualnych opinii na temat brania kredytu online czy w oddziale banku. Być może są inni ludzie, którzy mieli podobne doświadczenia jak ja. Chciałbym z nimi tu porozmawiać. Chętnie możemy również wspólnie utworzyć listę banków, które naszym zdaniem łatwiej udzielają kredytów i tych, które są mniej interesujące (kredyty restrykcyjne). Jak już wspomniałem, sam doświadczyłem, że z około 30 banków 29 chciało, żebym przedstawił wszelkie możliwe zabezpieczenia, a następnie po kilkudniowej analizie nie zaoferowało mi kredytu. Tylko jedna instytucja kredytowa była dla mnie życzliwa. Ponadto miałem wrażenie, że większość banków niechętnie udziela małych kredytów. Naprawdę działa to według zasady: Jeśli chcesz 300 000 euro zamiast 3000, to chętnie pracujemy dla ciebie. Z małym kredytem jest się wręcz uciążliwym dla niektórych banków. Szybko zdobywamy zatem wgląd, który bank jest przyjazny dla zwykłego człowieka, a który czeka raczej na wyższą klasę społeczną.

Napisany przez mathias
Cześć tjacob Czy mógłbyś tutaj na forum wymienić instytucję kredytową, która okazała ci życzliwość? Może to zainteresować niektórych tutaj.

Napisany przez tjacob
Cześć Mathiasie, właściwie nie chciałem podawać nazwy banku, który w końcu udzielił mi kredytu, żeby od razu nie powiedzieć, że robię reklamę dla tego instytutu. Ale cóż, skoro już pytasz, to był to Barclays Bank. Bardzo bym się jednak ucieszył, gdybyś też podzielił się tutaj swoimi doświadczeniami. Może istnieją inne instytucje kredytowe, które również chętnie przyjmują klientów takich jak my...

Napisany przez verbraucher
Cześć, to zawsze zależy od celu, dla którego potrzebujesz kredytu. Dla kredytu ratalnego w wysokości 10 000 €, polecam porównanie online. Przy zakupie domu za 300 000 €, lepiej jest skorzystać z placówki stacjonarnej. Skorzystałem z porównania kredytów na stronie vergleich-portal.de i jestem zadowolony. Istnieje tam również porównanie dostawców prądu, gazu... oraz wiele nowych wiadomości i wskazówek. Pozdrawiam

Napisany przez plopper
Więc musiałem wziąć kredyt już dwa razy w moim życiu. Pierwszy raz był w Sparkasse i był bardzo problematyczny. Długie rozmowy, małe rezultaty i ogromny nakład czasu.

W zeszłym roku wziąłem kredyt na finansowanie samochodu przez autokredit.de i nie miałem żadnych problemów. Dla mnie teraz będę porównywał kredyty tylko w internecie i nie będę ich zacierał w placówkach.

Napisany przez Naseweis

W swoim życiu byłem zmuszony wziąć kredyt dwa razy. Pierwszy raz było to w Sparkasse i przebiegało wszystko, ale nie bez problemów. Długie rozmowy, niewiele rezultatów i ogromny wysiłek czasowy.

W zeszłym roku zaciągnąłem kredyt na finansowanie samochodu za pośrednictwem autokredit.de i nie miałem żadnych problemów. Dla mnie osobiście będę teraz porównywać kredyty tylko przez Internet i nie będę ich już zawierać w placówkach.

hm....

A co zrobić w takim razie na forum finansowym?

Napisany przez BornO
Więc oto, co się dzieje: Niektóre porównania kredytów, które rzekomo są niezależne, w rzeczywistości nie są niezależne, ponieważ są płatne przez dostawców kredytów, którzy są wyświetlani jako pozycja 1, 2 lub coś w tym rodzaju. Tak prosto działa ten system. Jeśli ktoś naprawdę chce mieć korzystny kredyt do refinansowania, finansowania itp., powinien sam poprosić o ofertę u odpowiednich dostawców, a następnie porównać oferty samodzielnie. Takie porównania online są często niezależne, lecz opierają się na systemie płatności. Jeśli dajesz mi gotówkę, zostaniesz umieszczony na pierwszym miejscu w wynikach wyszukiwania. Tak prosto to działa. Jeśli ktoś chce obliczyć raty kredytu, odsetki itp., może to zrobić na kalkulatorze kredytowym online - i to NIEZALEŻNIE od dostawców.

Napisany przez johnny1
Zrobiłbym obie rzeczy. Po pierwsze, warto odwiedzić jedną z witryn porównywarki kredytów, na przykład porównywarkę kredytów Dr. Geiz. Wpisz tam pożądaną kwotę kredytu i okres kredytowania, a następnie złóż zapytanie o niewiążące oferty od najlepszych dostawców. Moim zdaniem jednym z głównych atutów porównywarek kredytów online jest to, że w krótkim czasie można uzyskać oferty kredytowe, a także dowiedzieć się niewiążąco, czy kredyt zostanie przyznany. Z najlepszą ofertą zawsze można pójść do oddziału banku i zapytać, czy mogą zaproponować lepsze warunki.

Napisany przez Jessica
Ja, rozważyłbym oba te sposoby. Z jednej strony zdecydowałbym się na wyszukiwanie informacji online dotyczących dostępnych kredytów i porównał oferty, aby mieć ogólny zarys. Następnie sam poszedłbym i zebrał oferty na miejscu. Byłoby interesujące odwiedzić instytucje finansowe, które w internecie są uznane za drogie, poprosić o ofertę i porównać z innymi.

Napisany przez 2Escorpio
Bądź ostrożny z porównywarkami online... wiele z nich sprawdza (oczywiście) Twoje dane w Schufa, co zostaje zarejestrowane w systemie na 1 rok... choć Bank widzi to tylko przez 2 lub 4 tygodnie (w zależności od skrótu zapytania), przez ten czas może to wyglądać dosyć źle, gdy w systemie pojawi się 25 zapytań

Napisany przez Jessica
Oczywiście, masz w tym całkowitą rację!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata