Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Aktywny Wybór 01 Fundusz Standardowy

Napisany przez Miglo
Cześć wszystkim razem. Kto ma udziały w funduszu Active Select 01 Standard i może mi coś o tym powiedzieć? Czy to jest pewne? Czy to przynosi jakiekolwiek zyski? Z góry dziękuję. *Należy dodać, że istnieje VSB Beteiligungstreuhand- und Vermögensverwaltungs GmbH

Napisany przez EuroPaule
Cześć,

Spróbowałem dowiedzieć się, w co dokładnie inwestuje ten fundusz.
Aktywny Fundusz Wyboru - Fundusz Standardowy AS01
Brak informacji.
Można przeczytać, że zachęcające korzyści podatkowe, ale nie ma informacji o szansach, ryzyku i kosztach.
Osobiście trzymałbym się z dala od tego ze względu na brak zaufania.
Szczególnie że strona internetowa wspomnianego zarządcy majątku nie jest zbyt wymowna.
vsbgmbh.de
Ponadto zastanowiłbym się, czy zamknięta forma funduszu jest właściwa dla moich celów.
Dla pośrednika jest to z pewnością bardzo atrakcyjne ze względu na atrakcyjne prowizje.

Czy masz bliższe informacje na temat tego, w co inwestowane są środki funduszu?

Pozdrowienia, Paule

Napisany przez fakt2010

Witam wszystkich razem. Kto ma udziały w Active Select 01 Standard Fund i może mi coś o tym powiedzieć?
Czy to jest bezpieczne? Czy coś z tego wynika?
Z góry dziękuję.
*Dodatkowo można dodać VSB Beteiligungstreuhand- und Vermögensverwaltungs GmbH

W następujących firmach były lub są zlokalizowane lub miały/mają w jakiś sposób związane ze sobą relacje.

IC Interconsult GmbH, Porschestraße 21, 84030 Landshut, Dyrektor: Joseph Geltinger
Best Capital Forderungsverwaltung AG, Porschestraße 21, 84030 Landshut, Dyrektor: ?
FinTex Consulting GmbH, Porschestraße 21, 84030 Landshut, Dyrektor: Markus Fischer
Retrass GmbH, Porschestraße 21 (obecnie: Ergoldinger Str. 2 a, Seligenthaler Str. 54, 84034 Landshut i Niedermayerstr. 8), 84030 Landshut, Dyrektor: Markus Fischer, zarządza funduszami MIG Alfreda Wiedera
FIT GmbH, Porschestraße 21 (obecnie: Ergoldinger Str. 2 a i Niedermayerstr. 8 ), 84030 Landshut, Dyrektor: Markus Fischer, zarządza funduszami Active Select
Debi Select Gruppe, Porschestraße 21, 84030 Landshut, Dyrektor: Dr. Peter Ziegler
HCC-Fonds GmbH & Co. KG, Porschestraße 21, 84030 Landshut, Dyrektor: ?
ISP GmbH & Co Fonds KG, Porschestraße 21 (poprzednio: Niedermeyerstr. 8), 84030 Landshut, Dyrektor: ?
GA Global Asset Fund GmbH & Co.KG, Porschestr. 21 (obecnie: Ergoldinger Str. 2 a i Niedermayerstr. 8), 84030 Landshut, Dyrektor: Markus Fischer
GC Global Chance Fund GmbH & Co. KG, Ergoldinger Str. 2 a, 84030 Landshut, Dyrektor: Markus Fischer
FWS Finanz- u. Wirtschaftsservice Verwaltungs GmbH, Ergoldinger Straße 2 a, 84030 Landshut, Dyrektor: ?
M1 Factoring GmbH, Siedziba główna: Rayskistraße 19, 01219 Drezno, Niezależne oddziały: Ergoldinger Str. 2a, 84030 Landshut, Dyrektor: Dr. Jutta Horezky
Fireball Trading GmbH, Seligenthaler Str. 54, 84034 Landshut, Dyrektor: Dr. Matthias Hallweger (Rada Nadzorcza HMW Emissionshaus AG & Alfred Wieder AG i inne powiązania)
V + Beteiligungs GmbH‎, Seligenthaler Straße 54, 84034 Landshut, Dyrektor: Herbert Riss
V+GmbH & Co. Fonds 2 KG, Loschwitzer Straße 44, 01309 Drezno, Dyrektor: Werner Schaar i Anke Schiller
VSB Beteiligungstreuhand- und Vermögensverwaltungsgesellschaft mbH, Schinderstr. 36, 84030 Landshut, Dyrektor: Joseph Geltinger

itd. ... Kto chce kontynuować poszukiwania, porównując różne osoby, adresy, dawne adresy i powiązania, na pewno znajdzie wiele ciekawych informacji.

Zobacz także:
viewtopic.php?t=4483
i
viewtopic.php?t=3873

Napisany przez Miglo
Udziały w funduszach inwestycyjnych obligacji, rynku pieniężnego lub mieszanych, które nie inwestują w akcje.

Napisany przez EuroPaule

Inwestycje w udziały funduszy emerytalnych, rynku pieniężnego lub funduszy mieszanych, które z kolei nie posiadają akcji.

Cześć,

To wydaje mi się być nie do końca logiczne, ponieważ fundusze mieszane zazwyczaj zawierają określony udział akcji.
Ale załóżmy, że to tylko nieporozumienie i chodzi o inwestycję w konserwatywne produkty, czyli obligacje lub fundusze rynku pieniężnego.

W takim przypadku pojawia się pytanie, dlaczego nie wprowadza się (otwartego) funduszu parasolowego z tym celem. Czyli funduszu zgodnego z ustawą o inwestycyjnych funduszach kapitałowych.

Oczywiście mogę tylko spekulować. Co faktem jest, a co może być powodem, to większa przejrzystość i kontrola ze strony nadzoru finansowego (BaFin) w przypadku funduszy otwartych. To, co może być pożądane z punktu widzienia inwestora, oznacza dla inicjatora znaczne dodatkowe nakłady pracy i znacznie mniej swobody w kształtowaniu kosztów (czyli jego zarobku).

Dla inicjatora wybrana forma ma sens. Z punktu widzenia inwestora nie widzę tutaj żadnych korzyści i sam unikałbym takiego konstruktu.

Pozdrawiam, Paule

Napisany przez Miglo
Cześć, wpadłem w tę historię już jakiś czas temu. Dotychczas byłem całkiem pewny co do tego. Ostatnio jednak zaczynam trochę wątpić. Jednak wcześniejsze zakończenie nie jest możliwe.

Napisany przez Feenstaub
Cześć Wam wszystkim, jeśli chodzi o ten fundusz, moja matka i ja również wpadliśmy w to kilka lat temu, oczywiście zachwalał nasz doradca w superlatywach. Teraz cała sprawa wydaje się bardziej podejrzana, uczestnicy funduszu są rzadko informowani. Wpłaty są pochłaniane przez opłaty. W zeszłym roku otrzymaliśmy pismo z pytaniem, czy uczestnicy funduszu chcą go rozwiązać - wynik głosowania był 100% za tak. Niezwykle, tylko 60,02% praw do głosu zostało zebrane. Gdybyśmy sprzedali udziały (oczywiście za grosze), zostałyby one kupione przez IC Interconsult GmbH (uwaga: właściciel spółki funduszowej: Josef Geltinger. Nowy udziałowiec: IC Interconsult GmbH - właściciel: Josef Geltinger)
Być może którzyś z czytelników również jest dotknięty tym funduszem? Czy istnieje też wersja 02, 03 lub 04? Czy ktoś ma doświadczenie w takiej sytuacji?
Bardzo byłbym wdzięczny za pomocne reakcje / komentarze

Napisany przez Slowmotion
Fundusze nigdy nie są bezpieczne. Podlegają wahaniom kursów i są zatem spekulacyjne.

Osoba inwestująca pieniądze w fundusze powinna zawsze pamiętać o tym i zawsze być gotowa na możliwość utraty swoich pieniędzy.

Zawsze upewnij się, że te oświadczenia są potwierdzone pisemnie przez pracownika! Jeśli można byłoby przewidywać w ten sposób bezpieczne wypłaty/sprzedaże/ewentualne wypłaty, w prospekcie nie musiano by pisać wielokrotnie o ryzyku całkowitej utraty. Osoba, która poleca inwestycje VC jako bezpieczną lokatę kapitału czy fundusz emerytalny, kompletnie nie trafiła w sedno sprawy. Inwestycje VC powinny być zalecane jedynie jako dodatek do portfela inwestycyjnego i nie powinny przekraczać 15% całego portfela. Jako fundusz emerytalny VC jest całkowicie nieodpowiedni.

Więc zainwestuj maksymalnie 15% kapitału ryzyka tutaj.

Ryzyko całkowitej utraty występuje.

Portfel funduszu składa się głównie z inwestycji VC...

Napisany przez Miglo
Super, że temat został ponownie podjęty. Będę bardzo wdzięczny, jeśli ktoś ma pomysł, jak wyjść z tej sytuacji.

Napisany przez Feenstaub
Cześć drodzy inwestorzy w funduszu Active Slect - będziemy bardzo zadowoleni, jeśli skontaktujesz się z nami - razem można osiągnąć więcej!

Napisany przez Hexymaus
Cześć

Szukam inwestora do Debi selct z okolic Wuppertalu i okolic..

Proszę o kontakt

Napisany przez Feenstaub
Cześć Heximaus - czy to, że analityk finansowy jest z Wuppertal lub skądś indziej nie ma żadnego znaczenia. Twój doradca finansowy prawdopodobnie pochodzi z Wuppertal, ale siedziba firmy znajduje się w Landshut. Jeśli naprawdę chcesz coś osiągnąć, skontaktuj się ze mną!

Cześć Miglo, także się zastanawiam, dlaczego nie jesteś zadowolony z inwestycji, dlaczego po prostu się ze mną nie skontaktujesz? Tylko frustracja nic nie da, musimy razem coś zrobić!

Proszę, napisz do mnie e-mail, możemy się skontaktować i powiem wam, jakie informacje mamy już!

Napisany przez azizam
Zarejestrowałem się właśnie, ponieważ dostałem 4.2.2013 list informujący, że mogę sprzedać moją udziałową część społeczeństwa za bezcen. Jestem kompletnie zdezorientowany i cieszę się, że istnieje Internet i że od razu znalazłem to forum. Skontaktowałem się z Feenstaub i mam nadzieję, że wspólnie osiągniemy coś dobrego.

Napisany przez Iwan25ski
Cześć, nadal jestem trochę niepewny na tym forum.

Również jakiś czas temu założyłem fundusz Active Select 01.
Zapytałem o zwrot środków przy jego likwidacji.
Drama. Roczne opłaty zżerają moje oszczędności.
Szukam osób, które wpadły w tę samą pułapkę.

Napisany przez Iwan25ski
Również wpadłem niedawno w pułapkę funduszu Active Select 01. Teraz, gdy wiem, jaka jest moja kwota do zwrotu, nie mogę tego zaakceptować. Zastanawiam się, czy skorzystać z pomocy prawnika - jakie są koszty.

Napisany przez azizam
Cześć Iwanie,
miło, że nas znalazłeś.

Zastanawiałem się też nad włączeniem prawnika, ale jakiemu zleceniu chciałbyś mu powierzyć? Czy już otrzymałeś umowę przeniesienia? W niej masz możliwość sprzedaży lub nie, nie widzę w tym nic nielegalnego. Napisz proszę czy skorzystałeś z usług prawnika i co on o tym sądzi. Byłoby pomocne. Pozdrowienia od azizam

Napisany przez Balu
Cześć wszystkim. Jestem po raz pierwszy zarejestrowany na forum. Mam nadzieję, że wkrótce się tam odnajdę.

Jak/gdzie znajdę wpisy o VSB Beteiligungstreuhand, Landshut?

Napisany przez ich auch
Cześć wszystkim,

czy są jakieś nowości?

Napisany przez azizam
Cześć,
jestem zainteresowany, jak rozwijał się fundusz Active Select 01.
Kiedyś sprzedałem. Niepewność była dla mnie zbyt duża. Sprzedałem jednak po wyższej cenie.
Pozdrowienia

Napisany przez ich auch
Cześć,

nie dostałem żadnej oferty. Chciałbym poprosić o jedną. Ale nie ma nikogo do kontaktu ani telefonicznie, ani drogą mailową...

Napisany przez heidel0018
Cześć, 10 lat temu zakupiłem aktywny wybór Fond4 na okres 10 lat i czekam na wypłatę. Nie mogę skogoś zdobyć. Podejrzewam oszustwo. Rozważam zgłoszenie oszustwa. Jakie jest Twoje zdanie?

Napisany przez azizam
Cześć wszystkim,
właśnie dowiedziałem się, że w roku 2012 Active Select 01 Fonds Standart osiągnął zysk. W związku z tym muszę opodatkować ten zysk. Nastąpi należność podatkowa do Urzędu Skarbowego. Sprzedałem fundusz pod koniec 2012 roku ze stratą około 50%. Początkowo planowano, że ten fundusz przyniesie straty, aby zaoszczędzić na podatkach. Mimo wszystko cieszę się, że od 2013 roku wyszedłem z tej historii.

heide0018: Jeśli minęło 10 lat i nie zapłacono, to jest to jednoznaczne oszustwo. Zgłoś to i informuj nas na bieżąco.

Napisany przez anral2015
Cześć wszystkim, również daliśmy się oszukać i od 2004 roku posiadamy udziały w funduszu Active Select Fonds01. Wczoraj otrzymaliśmy nowe zawiadomienie podatkowe dotyczące roku 2012, w którym nagle mamy zapłacić ponad 9000 € podatku. Właściwie całe to odłożone opodatkowanie powinno nastąpić dopiero po zakończeniu okresu trwania funduszu, czyli po wypłacie. Kto ma te same problemy??

Napisany przez anral2015
Cześć wszystkim,
także my daliśmy się zmylić i od 2004 roku posiadamy udziały w funduszu Active Select Fonds01. Wczoraj otrzymaliśmy nowe zeznanie podatkowe za rok 2012, w którym jesteśmy zobowiązani zapłacić ponad 9000 € podatków. Właściwie całą kwotę powinno się opodatkować dopiero po zakończeniu trwania funduszu, czyli przy wypłacie.
Jeśli do 08.10.2015 nie usłyszymy nic od firmy VSB GmbH, skorzystamy z pomocy prawnika.

Napisany przez azizam
Cześć anral2015,
odemnie Urząd Skarbowy chce 1000 €. Nie mam żadnej równowartości, ani nie osiągam żadnych zysków. W roku 2013 sprzedałem fundusz Active Select 01 z dużą stratą. Jeśli skorzystacie z pomocy prawnej, proszę, informujcie nas na bieżąco. Powodzenia.

Napisany przez anral2015
Cześć azizam,
dzięki za odpowiedź. Dziś w południe faktycznie rozmawiałam z kimś przez telefon, który oczywiście nie miał pojęcia, ponieważ ten dobry człowiek pracuje dopiero od czterech tygodni w VSB Beteiligungstreuhand- und Vermögensverwaltungs GmbH. Powiedział mi, abym się odezwała w przyszłym tygodniu, wtedy mógłby mi polecić doradcę podatkowego. Najpierw skorzystam jednak z usług własnego doradcy podatkowego, a następnie skorzystam z usług prawnika. Będę was informować na bieżąco, może ktoś jeszcze się odezwie, wtedy być może będziemy mogli złożyć pozew razem.

Napisany przez Schwimmer2015
Cześć,
Jestem tu nowy.
Dostałem również decyzję od urzędu skarbowego. Muszę zapłacić prawie 5000 €.
Czy ktoś może mi powiedzieć, jak mogę wyjść z tego długu?
Co muszę zrobić?

Napisany przez anral2015
Cześć Schwimmer2015,
mogę zapytać, z jakiego roku był Twój upominek podatkowy i jaka była wysokość zysku z Twojego udziału?
Aktualnie sprawdzam, jak najlepiej wyjść z funduszu.

Cześć anral 2015,
mój decyzja jest z datą 06.10.2015.
Wygrana została ustalona na dochód z działalności gospodarczej: 11 603,48€.
Z tego wynika zobowiązanie podatkowe w wysokości 4902€.
Udaj się teraz do doradcy podatkowego i złożysz sprzeciw.

Napisany przez anral2015
Cześć Pływacz 2015
byliśmy już u doradcy podatkowego, który powiedział, że nie może nam pomóc i musielibyśmy złożyć odwołanie do urzędu skarbowego w Landshut, ale stwierdził, że urząd skarbowy nie będzie brał pod uwagę odwołania, ponieważ mieliśmy oficjalne dochody z działalności gospodarczej i co się stało z pieniędzmi, jest obojętne dla urzędu skarbowego. Na pewno daj mi znać, co twój doradca podatkowy sądzi
Pozdrowienia anral 2015

Cześć, Anralu 2015, w pewnym sensie mój doradca podatkowy powiedział to samo. W zasadzie nie mamy możliwości złożenia sprzeciwu w sprawie decyzji podatkowej. Muszę teraz zastanowić się, czy nie spróbować jednak sprzedać tego przedmiotu. Pozdrowienia, Pływak

Cześć wszystkim. Ponieważ nie mogłem dalej poradzić sobie z doradcą podatkowym, skontaktowałem się z pośrednikiem Active Select.
Ten powiedział, że fundusz jest likwidowany i do pierwszego kwartału 2016 roku każdy inwestor otrzyma swoje pieniądze.
Podobno inwestorzy, którzy weszli wpłatą jednorazową, zostali już wypłacone.
Teraz przyszedł czas na inwestorów z płatnościami ratalnymi.
Czy ktoś może coś na ten temat powiedzieć lub potwierdzić te informacje?
Nie otrzymałem jeszcze żadnego pisma od Active Select.
Napiszę do nich maila, aby dowiedzieć się, czy te informacje są prawdziwe.
Pozdrawiam, Schwimmer

Napisany przez keframa
Cześć wszystkim,
także my mamy udziały! Otrzymaliśmy również zaległą płatność podatkową za rok 2012 w zeszłym tygodniu!
Wysłaliśmy już kilka e-maili do pana Geltingera z firmy VSB - bez skutku! Dzisiaj spróbowałem zadzwonić - także bez skutku.
Słyszałem tylko komunikat głosowy, że osoba jest dostępna tylko w godzinach od 14:00 do 17:00.
Chcielibyśmy pozbyć się naszego udziału również jak najszybciej!!!

Napisany przez Guenifit
Hej,
niestety zwróciłem uwagę na to forum.
Mój były doradca finansowy również polecił mi fundusz Active Select Standard i określił go jako godny zaufania i dobry. Miałem wątpliwości, zadawałem kilka pytań krytycznych i uspokojono mnie informacją: To wszyscy doradcy podatkowi, którzy wiedzą, co robią, i inwestują tylko w bezpieczne aktywa, takie jak złoto. Niestety dałem się namówić do podpisania. Do dzisiaj tego żałuję. Zauważam coraz bardziej, że tutaj dokonywane są bardzo złe interesy. Rozwiązanie funduszu, które kilkakrotnie proponowano, rzekomo zawsze zawiodło na wymaganej ilości głosów. Większość była, jak już wyjaśniono tutaj na forum, jednoznacznie za. Oferty przeniesienia są obarczone wysokimi stratami. Z ponad 20 000 € wpłat pozostanie mi tylko 6 300 z powodu wysokich opłat administracyjnych. Mimo to podpisałem, aby się z tego wydostać, ponieważ mam także odpowiedzialność. Nigdy nie otrzymałem podpisanego egzemplarza VSB. Również nie ma żadnych wpłat. Biuro jest już zamknięte, a informacja na sekretarce znowu przekłada sprawę na później. W maju powinien być dostępny kolejny kontakt w biurze. To śmierdzi, co nie?
Czy nie można się połączyć i wspólnie zatrudnić specjalistycznego prawnika, aby razem działać przeciw tym praktykom? Czy istnieją już inicjatywy w tym kierunku?
Bardzo bym się cieszył z porad lub wsparcia.
Pozdrowienia

Napisany przez Iwan25ski
Cześć,
zgadzam się z Tobą w pełni co do Twojego pisma. Ja również mam fundusz Active Select 01 Standard. Kilka lat temu również dałem się nabrać na tę inwestycję. Kto może mi doradzić, jak pozbyć się tego funduszu? Ciąży mi on jak głaz i nie pozwala mi spać.
Jeśli w międzyczasie otrzymałeś jakieś wskazówki lub wsparcie, będę bardzo wdzięczny, jeśli podzielisz się nimi ze mną.
Pozdrowienia

Napisany przez MagicMike
Usłyszałem o usłudze honorowego doradztwa w Monachium, która pomaga poszkodowanym inwestorom.

Wystarczy poszukać w Google.

Napisany przez Sumsi1985
Cześć,
chciałbym zapytać, czy macie już jakieś nowe informacje na temat funduszy Active Select,
bo u mnie jest tak samo i muszę z tego koniecznie wyjść.
Już próbowałem wielu rzeczy, ale nic nie działa.
Pozdrowienia

Napisany przez Sumsi1985
Cześć Pływaku 2015!!
Czy już otrzymałeś pieniądze?
Ja nic jeszcze nie dostałem.
Cały czas dostaję tylko pocztą elektroniczną.
Czy wiesz już więcej?
Pozdrowienia, Sumsi

Napisany przez Guenifit
Cześć,
Istnieje kancelaria prawna Resch https://www.resch-rechtsanwaelte.de/a...ect-fonds.html, która wydaje się zajmować poszkodowanych inwestorów Active Select.
Czy ktoś już miał doświadczenia z tą kancelarią?
Moja umowa przeniesienia z dnia 9.2.2016 nadal nie została jeszcze zrealizowana. Najpierw ciągle mnie tylko odsuwano na bok, a teraz nawet nie otrzymuję odpowiedzi na moje listy.
Kto doszedł już trochę dalej?
Czy jest zainteresowanie wspólnym skorzystaniem z usług specjalisty prawnego i oszczędzaniem kosztów?
Najlepsze pozdrowienia, Guenifit

Napisany przez brainy
Czy warto przelać więcej pieniędzy?

Napisany przez Bonaz
Cześć Heidel0018 i inni, mam również udziały w active select 4.
Po otrzymaniu dziś (10.2017) trzech decyzji podatkowych (2012, 2013 i 2014) z żądaniami zwrotu należności (z powodu AS4), chciałbym znaleźć sojuszników z podobnym problemem, aby wspólnie podjąć kroki prawne.
Proszę skontaktuj się ze mną w celu omówienia dalszych działań (chętnie poprzez wiadomość prywatną).

Napisany przez Denise
Czy masz nowe informacje? Nadal mamy problemy z tym funduszem i nie wiemy, jak się z tego wydostać. Jak mogę się stamtąd wydostać? Pomocy! Czy toczy się jakieś postępowanie?

Napisany przez Denise
Teraz się zwróciłem uwagę. Nadal jesteśmy poszkodowani. Czy znalazłeś jakieś rozwiązanie? Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź! Policja potrzebuje dowodów i dochodzenia!!!

Napisany przez Denise
Czy udało Ci się w międzyczasie coś osiągnąć? My także od lat próbujemy się wydostać! Bezskutecznie!

Napisany przez ZehWeh
Ostatni wpis ma ponad 6 lat, więc wątpię, czy którekolwiek z użytkowników jeszcze odpowie.

W zależności od kwoty warto raczej udać się do adwokata!

Napisany przez Denise
Spotkanie w poniedziałek u prawnika. Szukamy dowodów i doświadczeń, ponieważ policja tego wymaga. Dlatego mam nadzieję, że w ten sposób uda mi się zdobyć potrzebne informacje.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata