Rozważałem to, ale zdecydowałem się na
ubezpieczenie od ciężkich chorób. Jest to zabezpieczenie na wypadek 41 chorób. Oznacza to, że w przypadku jednej z tych chorób, jeśli ją mam, otrzymam kwotę x.
Cześć,
widzę twoje zdjęcie i myślę, że jesteś jeszcze młody, zaczynasz świeżo i potrzebujesz pieniędzy.
Mimo to nie wierzę ci, że jako młody przedsiębiorca zdecydowałeś się na
ubezpieczenie od ciężkich chorób zamiast ubezpieczenia od niezdolności do pracy (BU).
Zazwyczaj w ubezpieczeniu od ciężkich chorób nie ma ochrony na wypadek raka zdiagnozowanego w ciągu pierwszych 6 miesięcy po rozpoczęciu ubezpieczenia. Ponadto wiele rodzajów guzów jest wyłączonych, na przykład nieinwazyjne karcinomy, rak skóry, rak szyjki macicy, wczesne stadium raka prostaty. Dodatkowo wykluczone są choroby psychiczne i wiele innych......krótko mówiąc: więcej pozorów niż rzeczywistości!
Podsumowując: W ubezpieczeniu od ciężkich chorób wymieniane są egzotyczne choroby (które mogą wystąpić może 2 razy w roku w Niemczech), ale pozornie sensowne nie są uwzględnione!
Wymienione choroby trzeba bardzo dokładnie przeanalizować!
ubezpieczenie od ciężkich chorób nigdy nie może zastąpić ubezpieczenia od niezdolności do pracy!
Jeszcze jedna uwaga dotycząca WildMan: Będziesz zdziwiony, jak dobrze jesteś zabezpieczony jako przedsiębiorca przez opisane przez ciebie towarzystwa ubezpieczeniowe!
Jeśli masz 5 EUR w kieszeni, możesz twierdzić, że masz pieniądze......tylko czy wystarczą na cały miesiąc?!
Dla przedsiębiorcy jest wręcz konieczne, aby w swoim pakiecie zabezpieczeń mieć mieszankę ubezpieczenia od niezdolności do pracy i ubezpieczenia na wypadek nieszczęśliwych wypadków.
Pozdrowienia