Jeszcze raz!!!!
Bez znaczenia, co piszesz, sprzeczasz się.
Z iloma firmami współpracuje twój kalkulator porównawczy?
Kiedy ubezpieczasz produkt, otrzymujesz prowizję!!!!
A ty przy funduszach inwestycyjnych przyjmujesz horyzont czasowy 10 lat? Świetnie. Co 8 lat następuje spadek.
50% na co?
Prowizja obciążeniowa?
Świetnie, ja dostaję każdą bez .
Więc. A ten kto sprzedaje oszczędności budowlane, ten też zjada małe dzieci.
Z poważaniem
Cześć Finanztom,
Nie widzę tego tak skrajnie. Nasz kochany Andreas oczywiście trochę przesadza!
Ale nie uważam umowy oszczędnościowo-kredytowej za taką złą sprawę. Nie widzę w tym budowy ani użytkowania mieszkań jako celu.
Decydujące jest, co się z tym wiąże.
Dlaczego młoda osoba, która otrzymuje premie związane z kapitałem, nie może mieć nowoczesnej książeczki oszczędnościowej.
Jak słusznie zauważyłeś, trzeba jednak mieć na uwadze interes klienta!
Oferuję niską sumę oszczędności budowlanych, np. 9000
euro.
Opłata za zawarcie umowy wynosi u nas 1%, oprocentowanie kapitału wynosi 3%,
przy regularnej oszczędzaniu przez 24 miesiące, jeśli osoba jest na praktyce zawodowej, dostaje ona 90
euro zwrotu opłaty za zawarcie umowy! Brak innych kosztów ani opłat za prowadzenie konta! Wysoka elastyczność w dostępie do kapitału, tylko 0,5% potrącenia przy wcześniejszym rozwiązaniu przed terminem wiążącym. W przypadku rezygnacji z
kredytu otrzymuje się bonus odsetkowy w wysokości co najmniej 0,25%.
Co w tym złego, przy obecnym poziomie oprocentowania oszczędności.
Ponadto ta inwestycja jest całkowicie bez ryzyka.
Spróbuj znaleźć taką ofertę w jakimkolwiek innym towarzystwie ubezpieczeniowym!! Zresztą nie bierzemy udziału w żadnym porównaniu internetowym!
I pan C.A. także nie może nam tego zaoferować!
Moja wyjątkowa prowizja za wyżej wymienioną umowę wynosi 45
euro!!!!
Nie wiem też, dlaczego zawsze trzeba przepraszać, że się otrzymuje wynagrodzenie za swoją pracę! Czy ktoś tutaj pracuje jako samarytanin za darmo i potem idzie do publicznego sklepiku spożywczego, żeby coś zjeść. Decydujący jest stosunek kosztów zawarcia do sprzedanego produktu!
Wreszcie musimy jasno zdefiniować nasze koszty zawarcia w umowie!
Nigdy nie słyszałem, żeby sprzedawca samochodów musiał ujawniać swoje prowizje!!!! Nikomu jednak to nie przeszkadza.
Jeśli już chodzi o przejrzystość, to niech będzie dla wszystkich!!
pozdrowienia
mike