Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Optymalna suma kredytu budowlanego?

Napisany przez ADMCI4
Cześć, osoby, które zawarły umowę oszczędnościową z możliwością uzyskania pożyczki mieszkaniowej, powinny poczuć się wezwane do mojego pytania. Jestem tuż przed jej zawarciem i nieco niepewny, jaką sumę oszczędnościową powinienem wybrać? Kto może mi pomóc dobrymi radami? Birol

Napisany przez wolfgang
Nie wybieraj zbyt wysokiej kwoty oszczędnościowej, ponieważ w przeciwnym razie zapłacisz nadmiernie wysokie opłaty za zawarcie umowy. Jeśli jesteś czystym oszczędzającym, zalecam, aby suma oszczędnościowa wynosiła około 10-krotność Twojego rocznego wkładu oszczędnościowego. Jeśli jednak chcesz ulokować swoje pieniądze na okres dłuższy niż 8 lat, naturalnie możesz rozważyć zwiększenie kwoty oszczędnościowej. Pozdrowienia Wolfgang

Napisany przez ADMCI4
Ale co, jeśli planuję wykorzystać moją umowę oszczędnościową jako finansowanie nieruchomości?

Napisany przez wolfgang
Birol pisze: Co jednak, jeśli planuję zainwestować moją umowę oszczędnościową w celu finansowania nieruchomości?
Tak, wtedy powinieneś wybrać sumę oszczędnościową tak, abyś w planowanym czasie osiągnął minimalną kwotę oszczędnościową wynoszącą 40-50% sumy oszczędnościowej. Prawo do pożyczki zmniejsza się z każdą dodatkową wpłatą, która wynika z różnicy między sumą oszczędnościową a wpłatami oszczędnościowymi. W każdym razie pamiętaj, że finansowanie budowy obejmuje zazwyczaj wiele źródeł finansowania. Pozdrowienia Wolfgang

Napisany przez ADMCI4
Moje osobiste doświadczenie pokazuje, że pożyczka budowlana stanowi nie więcej niż około 30% całkowitego finansowania.

Napisany przez ADMCI4
Jeszcze jedno dodatkowe pytanie: Czy mogę później zwiększyć kwotę oszczędności w programie budowlanym?

Napisany przez C. Andreas
Birol pisze: Co jednak, jeśli planuję wykorzystać swój kontrakt oszczędnościowy mieszkaniowy do finansowania nieruchomości?
W takim przypadku skorzystaj z opcji oferowanych przez kasy oszczędności mieszkaniowe. Oznacza to, że decydujesz się dopiero po 7 latach, czy wybierzesz 4% oprocentowanie oszczędnościowe czy 4% oprocentowanie kredytu. Decyzję podejmujesz dopiero po co najmniej 7 latach. Opcja Zwrotu lub opcja kredytu. Jeśli jesteś pewien, że potrzebujesz kredytu, istnieją oczywiście inne sposoby, aby zapewnić sobie atrakcyjne oprocentowanie kredytu. Ważne jest, aby wpłacać jak najmniej i najlepiej, aby uzyskać jak największą kwotę kredytu. Optymalnie byłoby tutaj wpłacić 30% i uzyskać 70% kredytu.

Napisany przez ADMCI4
Cześć Wolfgang, Cześć Andreas, Dziękuję za Wasze odpowiedzi. Teraz jestem dobrze poinformowany Birol

Napisany przez ADMCI4
[Cytat=Birol;25847]Hej, osoby, które podpisały umowę oszczędnościową mieszkaniową, powinny uznać, że moje pytanie do nich jest skierowane. Jestem tuż przed podpisaniem własnej umowy i trochę niepewny, jaką sumę oszczędności mieszkaniowych powinienem wybrać? Kto może mi pomóc dobrymi wskazówkami? Birol[/QUOTE Cześć Birol, istnieje prosta zasada. Suma oszczędności mieszkaniowych nie może przekraczać 180-krotności Twojej miesięcznej opłaty. (40x180= 7200,-€ np. dla VL) Niestety, ten specjalista od oszczędności mieszkaniowych wciska Ci jednak 20.000,- :-(( Wszystko inne jest nielegalne. Poza tym z trudem osiągniesz etap alokacji. A jeśli chcesz oszczędzać? Wybierz coś innego niż BSV. Jest to dobre tylko dla pośrednika. Pozdrawiam

Napisany przez ADMCI4
Cześć Finanztom, Dzięki za prostą zasadę ogólną Mam jeszcze pytanie: Co byś polecił, jeśli chodzi o same oszczędzanie? Birol

Napisany przez ADMCI4
Birol pisze: Hallo Finanztom, vielen Dank für die einfache Faustformel Noch eine Frage: Was würdest Du nehmen, wenn man nur sparen möchte? Birol
Dzień dobry Birol, to nie jest łatwe do odpowiedzenia. Potrzebne są kluczowe informacje. Ile masz lat i po jakim czasie kapitał ma być dostępny? Ile chcesz (i możesz) oszczędzać? Jakie ryzyko (w przypadku funduszy i innych instrumentów) jesteś gotów podjąć? Jak duża ma być elastyczność inwestycji? itp. Widzisz, jest wiele kwestii do wyjaśnienia. Nic nie pomoże, musisz skorzystać z porady. Ale!!!!!!!!!!!!!!! Proszę nie u agencji ubezpieczeniowo-kredytowej/budowlanej/pośrednika. Wszyscy niestety działają w oparciu o prowizje. Jeśli chcesz skorzystać z porady, to tylko od zaprzysiężonego i sądowo dopuszczonego doradcy ubezpieczeniowego/finansowego. Pozdrawiam

finanztom;26119 pisze:Dobry wieczór Birolu, to naprawdę nie jest łatwe do odpowiedzi. Potrzebne są istotne informacje. Ile masz lat i po jakim czasie kapitał ma być dostępny? Co chcesz (i możesz bezpiecznie) oszczędzać? Jakie ryzyko (związanće z funduszami i innymi instrumentami) jesteś skłonny podjąć? Jak duża ma być elastyczność inwestycji? itp. Widzisz, jest wiele punktów do wyjaśnienia? Nic nie pomoże, musisz skorzystać z porady. Ale !!!!!!!!!!!!!! Proszę, nie u ubezpieczyciela/doradcę ds. oszczędzania/zakupu nieruchomości. Wszyscy pracują niestety na zasadzie prowizji. Jeśli już, zasięgnij porady u przysięgłego i sądowo zatwierdzonego doradcy ubezpieczeniowego/inwestycyjnego. Pozdrawiam[Ale !!!!!!!!!!!!!! Proszę, nie u ubezpieczyciela/doradcę ds. oszczędzania/zakupu nieruchomości. Wszyscy pracują niestety na zasadzie prowizji. Jeśli już, zasięgnij porady u przysięgłego i sądowo zatwierdzonego doradcy ubezpieczeniowego/inwestycyjnego. Hej Finanztom, mocne słowa, jakiej branży jesteś? Zarzucanie doradcom finansowym, że bazują jedynie na prowizjach, jest całkiem nie na miejscu. W obszarze ubezpieczeń używam tylko kalkulatorów porównawczych, więc nie mogę działać motywowany prowizją. Brak szans, bowiem jakim argumentem mógłbym polecić Klientowi Zurich, jeśli najwięcej otrzyma w Volkswohlbundzie. W obszarze funduszy inwestycyjnych opieram moje rekomendacje na horyzontach czasowych klienta. Na przykład, nie polecam funduszy akcyjnych na okres krótszy niż 10 lat. Ponadto zawsze udzielam 50% rabatu na fundusze. Natomiast w zakresie oszczędzania na cele budowlane istnieją świetne i bezpieczne sposoby oszczędzania z gwarantowanym zwrotem 4%. Istnieje wielu klientów, którzy cenią i kochają tę pewność./quote]

Napisany przez ADMCI4
finanztom pisze: Dobry wieczór Birolu, nie jest to łatwe pytanie do odpowiedzi. Potrzebne są istotne dane. Ile masz lat i po jakim czasie ma być dostępny kapitał? Ile chcesz (i możesz zapewnić) zaoszczędzić? Jakie ryzyko (w funduszach i innych) jesteś gotowy podjąć? Jak duża ma być elastyczność inwestycji, itp. Widzisz, jest wiele kwestii do ustalenia. Nic nie pomoże, musisz skorzystać z porady. Ale !!!!!!!!!!!!!! Proszę nie udać się do agenta ubezpieczeniowego/kasy oszczędnościowo-budowlanej. Wszyscy niestety pracują z myślą o prowizji. Jeśli już, zasięgnij porady od przysięgłego i sądowo dopuszczonego doradcy finansowego/inwestycyjnego. Pozdrawiam[Ale !!!!!!!!!!!!!! Proszę nie udać się do agenta ubezpieczeniowego/kasy oszczędnościowo-budowlanej. Wszyscy niestety pracują z myślą o prowizji. Jeśli już, zasięgnij porady od przysięgłego i sądowo dopuszczonego doradcy finansowego/inwestycyjnego. Hej Finanztom, mocne słowa, jakie masz do swojego zawodu? Wyrzut wobec maklerów finansowych, że doradztwo opiera się tylko na prowizji, jest kompletnie nietrafiony. Mam tylko kalkulatory porównujące w dziedzinie ubezpieczeń, nie mogę działać pod dyktando prowizji. Nie ma szans, bowiem z jakimi argumentami miałbym polecić klientowi Zurich, jeśli najwięcej dostaje się w Volkswohlbund. W dziedzinie funduszy inwestycyjnych zalecam moje rekomendacje w oparciu o horyzont czasowy klienta. Na przykład nie polecam inwestowania w fundusze akcji na okres krótszy niż 10 lat. Ponadto zawsze oferuję 50% rabatu na fundusze. A w kwestii oszczędzania w ramach kasy oszczędnościowo-budowlanej istnieją świetne i bezpieczne możliwości oszczędzania z gwarantowanym 4% zwrotem. Jest bardzo wielu klientów, którzy pragną i uwielbiają to bezpieczeństwo./quote]
[QUOTE=C. Andreas;26124] Więc jeszcze raz !!!! Bez znaczenia, co napiszesz, sprzeciwiasz się sam sobie. Z iloma towarzystwami ubezpieczeniowymi współpracuje twój kalkulator porównawczy? Gdy sprzedajesz produkt, dostajesz prowizję!!!! I przy funduszach przyjmujesz horyzont czasowy 10 lat? Wspaniale. Co 8 lat występuje załamanie. 50% na co? Na opłatę początkową? Świetnie, ja każdego mam bez tego. Więc kto sprzedaje kasy oszczędnościowo-budowlane, ten też zjada małe dzieci. Pozdrawiam

Napisany przez Mike Spezi
C. Andreas pisze: Jeszcze raz!!!! Bez znaczenia, co piszesz, sprzeczasz się. Z iloma firmami współpracuje twój kalkulator porównawczy? Kiedy ubezpieczasz produkt, otrzymujesz prowizję!!!! A ty przy funduszach inwestycyjnych przyjmujesz horyzont czasowy 10 lat? Świetnie. Co 8 lat następuje spadek. 50% na co? Prowizja obciążeniowa? Świetnie, ja dostaję każdą bez . Więc. A ten kto sprzedaje oszczędności budowlane, ten też zjada małe dzieci. Z poważaniem
finanztom;26127 pisze: Cześć Finanztom, Nie widzę tego tak skrajnie. Nasz kochany Andreas oczywiście trochę przesadza! Ale nie uważam umowy oszczędnościowo-kredytowej za taką złą sprawę. Nie widzę w tym budowy ani użytkowania mieszkań jako celu. Decydujące jest, co się z tym wiąże. Dlaczego młoda osoba, która otrzymuje premie związane z kapitałem, nie może mieć nowoczesnej książeczki oszczędnościowej. Jak słusznie zauważyłeś, trzeba jednak mieć na uwadze interes klienta! Oferuję niską sumę oszczędności budowlanych, np. 9000 euro. Opłata za zawarcie umowy wynosi u nas 1%, oprocentowanie kapitału wynosi 3%, przy regularnej oszczędzaniu przez 24 miesiące, jeśli osoba jest na praktyce zawodowej, dostaje ona 90 euro zwrotu opłaty za zawarcie umowy! Brak innych kosztów ani opłat za prowadzenie konta! Wysoka elastyczność w dostępie do kapitału, tylko 0,5% potrącenia przy wcześniejszym rozwiązaniu przed terminem wiążącym. W przypadku rezygnacji z kredytu otrzymuje się bonus odsetkowy w wysokości co najmniej 0,25%. Co w tym złego, przy obecnym poziomie oprocentowania oszczędności. Ponadto ta inwestycja jest całkowicie bez ryzyka. Spróbuj znaleźć taką ofertę w jakimkolwiek innym towarzystwie ubezpieczeniowym!! Zresztą nie bierzemy udziału w żadnym porównaniu internetowym! I pan C.A. także nie może nam tego zaoferować! Moja wyjątkowa prowizja za wyżej wymienioną umowę wynosi 45 euro!!!! Nie wiem też, dlaczego zawsze trzeba przepraszać, że się otrzymuje wynagrodzenie za swoją pracę! Czy ktoś tutaj pracuje jako samarytanin za darmo i potem idzie do publicznego sklepiku spożywczego, żeby coś zjeść. Decydujący jest stosunek kosztów zawarcia do sprzedanego produktu! Wreszcie musimy jasno zdefiniować nasze koszty zawarcia w umowie! Nigdy nie słyszałem, żeby sprzedawca samochodów musiał ujawniać swoje prowizje!!!! Nikomu jednak to nie przeszkadza. Jeśli już chodzi o przejrzystość, to niech będzie dla wszystkich!! pozdrowienia mike

Napisany przez PI112
Cześć Mike, w ostatnim akapicie mówisz mi prosto z duszy. Pracowanie sprawia mi przyjemność, ale nie tak bardzo, abym robił to wszystko za uścisk dłoni. Co do wykazu kosztów końcowych, zgadzam się z Tobą. Każdy może spróbować zapytać piekarza, ile zarabia teraz na tych 5 bułek, które zostały kupione. Ważne jest nie to, ile to wszystko kosztuje, ale ile przynosi! Lepiej produkt z nieco wyższymi kosztami, jeśli zwrot z inwestycji jest odpowiedni. Pozdrawiam, Chris

C. Andreas pisze: Też. A kto sprzedaje oszczędności budowlane, ten także je małe dzieci. pozdrawiam
finanztom;26127 pisze: Czy naprawdę chcesz na to odpowiedź?

Napisany przez finanztom
Chętnie!!!!!!!!!!! Wiem, że jesteś tym, który zawiera rozsądne umowy!!! Rozwiązałem wiele świetnych BSV dla klientów. Wiesz dlaczego? Ponieważ klient jest oszukiwany podstępnie. BS: 80.000,-€ oszczędności z VL.1,6% opłata za zawarcie umowy. Korzyści dla klienta? 0 Mogę kontynuować tę listę w nieskończoność. Więc spokojnie, brunecie!!! A ty nazywasz siebie maklerem! Co to jest makler? Każdy, kto tak się nazywa i ma w portfelu 3 towarzystwa. Pozdrowienia

Napisany przez finanztom
PI112 pisze: Witaj Mike, z Twoim ostatnim akapitem zgadzam się całkowicie. Praca sprawia mi przyjemność, ale nie aż tak bardzo, że robiłbym to wszystko za uścisk dłoni. Zgadzam się z Tobą co do wykazywania kosztów zamknięcia. Każdy może spróbować zapytać piekarza, ile zarabia teraz na tych 5 bułkach, które zostały kupione. Ważne jest nie to, ile to wszystko kosztuje, ale ile to przynosi! Lepiej mieć produkt z nieco wyższymi kosztami, jeśli zwrot z inwestycji jest odpowiedni. Pozdrowienia, Chris
Hej, muszę zdecydowanie się z Tobą nie zgodzić. Wykazywanie kosztów jest najważniejszym narzędziem porównawczym, jakim klient dysponuje (jeśli w ogóle może porównywać). Im wyższe są koszty zamknięcia, tym bardziej zmniejsza to zwrot klienta. I nie chodzi o prowizję, jaką otrzymuje pośrednik, jest ona minimalna. Chodzi o koszty zamknięcia przenoszone dalej w górę. Niestety, ta dyskusja zawsze toczy się kosztem pośredników. Pozdrawiam

finanztom pisze: Oczywiście!!!!!!!!!!! Wiem, że Ty jesteś tym, który zawiera rozsądne umowy!!! Rozwiązałem wiele świetnych BSV u klientów. Wiesz dlaczego? Ponieważ klient zostaje podstępnie oszukany. BS: 80.000,-€ oszczędności poprzez VL.1,6% prowizji za zamknięcie. Korzyści dla klienta? 0 Mogę ciągnąć tę listę w nieskończoność. Więc proszę, uspokój się!!! I ty nazywasz się maklerem! Co lub kto to jest makler? Każdy, kto tak się nazwał i ma w portfelu 3 spółki. Pozdrowienia
Więc kto sprzedaje oszczędzanie na zakup domu, ten też zjada małe dzieci Więc proszę, uspokój się!!! Wystarczy już twoich obelg, to sięga dna. Zwłaszcza słowo brudas. Oczekuję przeprosin. doradca finansowy to ten, kto otrzymuje zezwolenie, a ty kim jesteś?

Tutaj muszę poprzeć Pana Andreasa! Można tutaj z pewnością negatywnie wyrazić się na temat przesłanych wpisów, a nawet z lekką nutą ironii! Również ja robię to z pewną przyjemnością. Ale atak personalny lub obrażanie członków forum powinno być unikane. W tym sensie Mike

Napisany przez finanztom
PRZEPRASZAM; Chyba trochę przesadziłem. To u nas idiom. Przepraszam za to!!! Pozdrawiam

Napisany przez finanztom
C. Andreas pisze: Też. A kto sprzedaje oszczędności budowlane, ten też zjada małe dzieci Więc uspokój się, Brunatny!!! Teraz wystarczy Twoich obelg, to jest najniższa półka. Zwłaszcza to słowo Brunatny. Oczekuję przeprosin. Pośrednik finansowy to ten, kto otrzymuje zezwolenie, a kim ty jesteś?
Tak, przeprosiłem za swoje słowa. Mimo wszystko, twoim zawodem jest agent ubezpieczeniowy, każdy może się tak nazwać. A zezwolenie? Zawsze, gdy spełniasz odpowiednie kryteria, wystarczy certyfikat BWV. A pośrednik finansowy? Pośrednik handlowy zgodnie z §, nie kładnij mnie trupa poz

finanztom pisze: Jep, za swoje słowa przepraszałem. Niemniej jednak, twoim zawodem jest makler ubezpieczeniowy, i każdy może tak się nazwać. A co z licencją? Każdy, kto spełnia odpowiednie kryteria, może ją uzyskać. Wystarczy już tylko certyfikat BWV. A co z doradcą finansowym? Makler handlowy zgodnie z § - słowa nie mają znaczenia. pozdrawiam
no i ty kim jesteś?

Napisany przez finanztom
"

tak, a kim ty jesteś

Ja!!
Pomyślnie.
A może miałeś na myśli mój dyplom?
MFC

producent

finanztom pisze: Ja!! Sukces. Czy chodziło Ci o mój dyplom? MFC Pozdrowienia
Twój status lub dla jakiej firmy pracujesz.

Napisany przez finanztom
C. Andreas pisze: Twój status lub dla jakiego społeczeństwa pracujesz.
Samodzielnie i z wszystkimi społeczeństwami, z którymi chcę współpracować. Pozdrowienia

finanztom pisze: Samodzielnie i z wszystkimi firmami, z którymi chcę współpracować. Pozdrawiam
Tak, tak... z wszystkimi, których chcesz. A co oznacza być skutecznym? Przypominam, że nadal czekam na odpowiedź na temat zwolnienia podatkowego od Ciebie? Mike

Napisany przez PI112
finanztom pisze: Cześć, Muszę zdecydowanie z Tobą się nie zgodzić. Wykazywanie kosztów to najważniejsze narzędzie porównawcze, jakie ma klient (o ile w ogóle może porównywać). Im wyższe są opłaty za zawarcie umowy, tym bardziej obniża to rentowność klienta. Nie chodzi tu o prowizję, jaką otrzymuje pośrednik, jest ona minimalna. Chodzi o koszty zawarcia umowy, które są przenoszone dalej do góry. Niestety ta dyskusja zawsze odbywa się kosztem pośredników. Z poważaniem,
Cześć, Teraz muszę ci zdecydowanie zaprotestować. Wykazywanie kosztów nic nie daje klientowi. Wiele osób jest oszukiwanych przez te liczby i przestaje zwracać uwagę na istotę. Ubezpieczenia, czy to w dziedzinie mienia, czy emerytalnej, nie są po to, aby płacić mało, ale po to, aby otrzymać wypłatę w przypadku szkody lub wypłaty. Jeśli pozostaniemy w obszarze emerytury, oznacza to, że istotne są gwarancje i prawdopodobieństwo wypłacania nadwyżek. A więc powiedz mi, co mi da towarzystwo, w którym mam niskie opłaty za zawarcie umowy, ale już przy wartościach gwarantowanych wypada znacznie gorzej niż drogie towarzystwo. A co dopiero mówić o tym, że niektóre z tych tanich dostawców mają problemy z zyskownością. Interesujące jest również to, że towarzystwa, które udowodnione nie są najtańsze, w testach wypadają najlepiej. W moich oczach argument kosztów zawsze jest wyciągany z dna szuflady, gdy własnymi stawkami nie można dorównać konkurencji. Pozdrowienia, Chris

PI112 pisze: Cześć Cześć, teraz muszę stanowczo się z Tobą nie zgodzić. Wykazywanie kosztów nie przynosi klientowi niczego. Wiele osób jest oślepionych tymi liczbami i przestaje zwracać uwagę na istotę sprawy. Ubezpieczenia, bez względu na to czy chodzi o ubezpieczenia majątkowe czy emerytalne, nie są dla mnie po to, by płacić mało, ale po to, by otrzymać wypłatę w razie szkody lub w momencie nadejścia zdarzenia objętego ubezpieczeniem. Jeśli pozostaniemy w obszarze zabezpieczenia emerytalnego, oznacza to, że istotne jest, czy otrzymamy gwarantowane świadczenia i czy istnieje prawdopodobieństwo wypłacania nadwyżek. A teraz powiedz mi, co mi da firma, w której mam niskie koszty wejścia, a mimo to prezentuje znacząco gorsze wyniki niż droższa firma, jeśli chodzi o wartości gwarantowane. Nie wspominając już o tym, że niektórzy z tych taniusieńkich stoją finansowo z tyłu ściany. Interesujące jest również to, że to właśnie firmy, które udowodnione nie są najtańsze, w testach zajmują czołowe miejsca. W mojej ocenie argument dotyczący kosztów jest wykorzystywany wtedy, gdy własne stawki nie dorównują konkurencji. Pozdrowienia, Chris
Brawo Chris, Nic dodać, nic ująć! Mike

Napisany przez finanztom
"
Moin Moin,

teraz muszę jednoznacznie ci przeczyć. Wykazywanie kosztów nie przynosi klientowi nic. Wiele osób daje się oślepić tymi liczbami i przestaje zwracać uwagę na istotę. Ubezpieczenia, bez względu na to, czy chodzi o obszar mienia czy o obszar zabezpieczeń, nie mam na celu płacenia małych kwot, ale uzyskanie płatności w razie szkody lub zdarzenia. Jeśli pozostaniemy w obszarze zabezpieczeń emerytalnych, oznacza to, że liczy się gwarancja i prawdopodobieństwo wypłaty nadwyżek. A potem proszę mi powiedzieć, co mi daje towarzystwo, w którym mam niskie koszty polisy, ale dziwnym trafem wypada znacznie gorzej od towarzystwa droższego przy wartościach gwarancji. Nie wspominając już o tym, że niektóre z tych tanich towarzystw ubezpieczeniowych stoją finansowo w bardzo trudnej sytuacji.

Interesujące jest także to, że towarzystwa, które udowodnione nie są najtańsze, zajmują czołowe miejsca w testach.

W mojej ocenie argument dotyczący kosztów zawsze jest wyciągany spod lady wtedy, gdy własne stawki nie dorównują konkurencji.

Pozdrawiam, Chris

Ależ proszę bardzo,
wracamy do tematu. Nie spodziewałem się niczego innego.

Kto sprzedaje na podstawie kosztów?
Oczywiście, że jest to w porządku, gdy duże i drogie firmy ubezpieczeniowe ukrywają prawdziwe koszty, a następnie mówią, że prawdopodobnie osiągają wysokie zyski. Niestety, obecnie przegrywają.
Kto broni produkty ubezpieczeniowe jako źródło zabezpieczenia emerytalnego, nadal żyje wczoraj. Takie produkty nie nadają się w ogóle do PPE.
No cóż, teraz przyszła pora na kolejną dyskusję???
Faktem jest, że branża ubezpieczeniowa nie posiada ani jednego produktu, który pozwoliłby zniwelować lukę w zabezpieczeniu w wieku emerytalnym przy zrozumiałych składkach i rozsądnym okresie czasu.
Jednak nie o to mi chodziło.
Koszty zakończenia, koszty jednostkowe, koszty administracyjne, koszty ryzyka odgrywają istotną rolę w wyniku końcowym. Im niższe są one, tym wyższy kapitał. Nie mam tu na myśli niegwarantowanych udziałów w zyskach.
Fajnie, że można uzyskać 6% odsetek od polisy emerytalnej. Ale jeśli równocześnie mam 5,5% kosztów zarządzania i jednostkowych, to tylko gra pozorów.
Pozdrawiam"

Napisany przez finanztom
Mike Spezi pisze: Bravo Chris, dem ist nichts hinzuzufügen! Mike
Jeszcze coś! Nie jesteście przecież konkurentami. nie macie takiej gamy produktów. Chcę po prostu wyrazić, co te kochane ubezpieczenia robią na rynku. Oczywiście, dzięki wam wiem, że to wszystko nie jest prawdą. Produkty ubezpieczeniowe w AV to najlepsze, co istnieje, itp. Czekam z niecierpliwością na wasze odpowiedzi. Pozdrawiam

finanztom pisze: Jeszcze coś! Nie jesteście przecież konkurentami. Nie macie takiej gamy produktów. Chcę po prostu wyrazić to, co te miłe ubezpieczenia robią na rynku. Oczywiście, dzięki Wam wiem, że to wszystko nieprawda. Produkty ubezpieczeniowe do emerytur są najlepsze, itp. Czekam na Wasze odpowiedzi. Pozdrowienia
Tak więc Finanztom, Zgadzasz się pewnie w wielu kwestiach. Ale ja również nie zgadzam się być trzymanym za winnego w związku z tymi ubezpieczeniami. Uważam to za zbyt ogólne i niepełne wobec inwestora! Nawiasem mówiąc, bardzo dobrze wiem, że nie jesteś w stanie oferować moich produktów! Jak już słusznie zauważył PI112, różnice w gwarantowanej wartości sięgają kilkudziesięciu tysięcy euro przy takiej samej długości i składce! Nawiasem mówiąc, żaden klient u nas nie stracił ani grosza! W przypadku standardowego ubezpieczenia emerytalnego z udziałem nadwyżki przy około 25 letnim okresie, wpłacona kwota zawsze u nas była więcej niż podwojona. To właśnie dotyczy także towarzystwa, które rozwiewa PI112. Oczywiście, na rynku spekulacyjnym można uzyskać wyższą stopę zwrotu. Ale podkreślam MOŻNA! Zapytaj tych wszystkich, którzy niedawno stracili swoje ciężko zarobione pieniądze. Zawsze mam na uwadze przeciętnego klienta, który nie ma ani wglądu, ani czasu, aby regularnie zagłębiać się w tą materię! Mike

"
Także Finanztom,

Na pewno masz wiele racji w wielu sprawach. Ale nie jestem gotowy brać na siebie odpowiedzialności zbiorowej. Uważam, że ubezpieczenia są zbyt ogólnikowe i nie spełniają oczekiwań inwestora!

Przy okazji, doskonale wiem, że nie jesteś w stanie oferować moich produktów!

Jak już słusznie zauważył PI112, istnieją drastyczne różnice w gwarantowanej wartości, sięgające kilkudziesięciu tysięcy [url]euro[/url] przy takim samym okresie trwania i składce!

Mam pewność, że żaden z naszych klientów nie stracił ani grosza!

W przypadku konwencjonalnego ubezpieczenia emerytalnego z udziałem nadwyżki, z okresem około 25 lat, przez cały czas u nas opłacona suma była zawsze więcej niż podwajana. I to nie różni się od firmy tworzącej PI112!

Oczywiście, na rynku spekulacyjnym można osiągnąć większy zysk. Ale tu ważne jest słowo ""można""! Zapytaj wszystkich tych, którzy niedawno poświęcili swoje ciężko zarobione pieniądze.

Zawsze mam na względzie przeciętnego Kowalskiego, który nie ma pojęcia ani czasu, aby stale zagłębiać się w tę tematykę!

Mike
Ja też nie jestem zwolennikiem zamkniętych funduszy. Podczas mojego pobytu w bankowości zebrałem zbyt wiele złych doświadczeń. Większość funduszy działa, a zyski są adekwatne. Ale zdarzają się także upadki. Miałem kiedyś takiego klienta przed sobą. Nikt nie chce być na jego miejscu."

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata