Panuie Panie Graufell, zaczynam się naprawdę z tobą współczuć. Nawet jeśli wyrażasz się tutaj zawsze bardzo jednostronnie i próbujesz dyskredytować branżę tylko poprzez kolektywną odpowiedzialność, uważam to za obce, że nie potrafisz uważnie czytać lub interpretować napisanego. Twoja ignorancja również świadczy o jakości. Pokazałoby to pewną wielkość, gdybyś po prostu potrafił uznać, że istnieją lepsze społeczeństwa i lepsi specjaliści od ubezpieczeń. Chciałem zwrócić uwagę na duże różnice w mojej poprzedniej odpowiedzi, niczego więcej i niczego mniej! Czy ponad 33 000
euro różnicy nie są warte wspomnienia!?
Po prostu nie należymy do tych wielkich dewastatorów kapitału, jak to opisano w artykule. Dlatego nas tam nie wymieniono. Ale na pewno nie dam się przez ciebie wsadzić do tej skrzynki, w której ogólnie chciałbyś nas widzieć.
I w przeciwieństwie do twoich osobistych obelg, mogę mieć dumę ze wszystkich moich klientów!!! Nawiasem mówiąc, nie mam dostępu do ulicznych kryjówek ani ciemnych wejść ani nie potrzebuję! Jak być może wiesz, mieszkam na wyspie, która jest także moim miejscem pracy od wielu, wielu lat. Tutaj wszyscy znają się nawzajem. Tutaj zaufanie jest najważniejsze i jest odpowiednio honorowane za solidną pracę. Widziałem wielu ludzi, których opisałeś, przychodzą i odchodzą, zwłaszcza tutaj na wyspie!
Nie wypowiadałem się ponadto negatywnie na temat odpowiedniej przejrzystości i prezentacji kosztów!!! Po prostu naucz się prawidłowo czytać!!! Wprost przeciwnie! Jestem za tym i naprawdę nie budzi we mnie przerażenia zimny dreszcz! Po prostu zaproponowałem, aby taką przejrzystość wymagać także w innych miejscach. W bankach również dokonano poprawek. Ale to dopiero początek i można to jeszcze udoskonalić.
Panie Graufell, czy zauważyłeś, że w wspomnianym artykule dotyczącym ochrony konsumentów nie ma wzmianki o naszej firmie?
Nawiasem mówiąc, złożyliśmy pozew o zabezpieczenie roszczenia, również dlatego, że uważamy te ogólne stwierdzenia za niedopuszczalne.
Emerytura: Sąd zatrzymuje przewodnik świateł sygnalizacyjnych stowarzyszenia ochrony konsumentów - DAS INVESTMENT
Tutaj znajdziesz także moje, chociaż nielegalne stwierdzenie dotyczące zbierania znaczków.
Na razie nie znam żadnych obecnych pozwów ze strony ochrony konsumenta przeciwko Debeka. Ale na pewno mnie o tym poinformujesz.
Po prostu zauważ, że należymy do najlepszych ubezpieczycieli w tym kraju, jeśli chodzi o emeryturę. Czy ci się podoba czy nie. Ponieważ regularnie tak jest w każdym czasopiśmie branżowym, które z przyjemnością sam wymieniasz.
Co do programu ARD Plus Minus, niestety nie znalazłem już linku. Dotyczył między innymi starszej pary, która była przekonana, że w przyszłości otrzyma więcej pieniędzy na emeryturze. Posiadali polisę funduszową w Vorsorge Leben, a inny materiał opisuje polisę funduszową Skandia, którą chwalą w niebiosa twoi obrońcy konsumentów, a w rzeczywistości stracili na niej najwięcej pieniędzy. Arno Gottschalk z ochrony konsumenta w Bremie wypowiada się dość jednoznacznie. Jeśli naprawdę cię to interesuje, to niestety mam tylko ten materiał jako plik multimedialny. Ale nie mogę go tutaj umieścić.
Ale tutaj również widać, jak sprzeczne mogą być wypowiedzi, wręcz sprzeczne. Na przykład ostatnio wymieniony przez ciebie materiał jest zupełnie w przeciwieństwie do tego, który ja wymieniłem.
Panie Graufell, jaką pracę właściwie wykonujesz? Mam nadzieję, że wszystko tylko honorowo! Ale być może jesteś już Sędziwym Emerytem.