Nie mogę już słuchać wiecznej opowieści o wyższych stopach zwrotu z inwestycji w
Fundusze inwestycyjne w ramach ubezpieczenia! Obiecane stopy zwrotu, wyssane z kosmosu, niestety nigdy nie zostały potwierdzone. Szczególnie nie przez AXA. AXA to globalny gracz z potężną chęcią ekspansji i przede wszystkim zobowiązanym do działania na rzecz swoich akcjonariuszy!
Jednakże należy jasno stwierdzić osobie zadającej pytanie, że sposób oceny rentowności inwestycji na okres trwania jest zdecydowanie zbyt krótki. Gdy wybiera się taki rodzaj inwestycji, trzeba mieć świadomość, że podlega się wahaniom kursów i jest się uzależnionym od rynków finansowych. Osoba, która dostaje zimne nogi przy każdym wahaniu, nie nadaje się do takiej formy inwestycji. Dlaczego chce pan teraz zrezygnować, skoro perspektywy rozwoju wartości są raczej niekorzystne??? Na pewno cieszy się tym przede wszystkim pańska firma ubezpieczeniowa.
Dla tych, którzy nie mogą sobie pozwolić na ryzykowanie swoim funduszem emerytalnym, nie powinno się polecać ubezpieczenia na życie z funduszami bez gwarantowanych wartości. Oczywiście każdemu specjaliście jest wiadomo, dlaczego to produkt jest preferowany do sprzedaży i z jakiegoś powodu zawsze przez tych samych ludzi!
Jeśli chcę uratować się na starość dzięki funduszom, to tylko wtedy, gdy mogę je kontrolować i rozumieć. Jednak wtedy nie ma potrzeby ubezpieczenia, jeśli nie ma żadnych gwarancji. Te koszty można śmiało zaoszczędzić i samodzielnie zarządzać lub zarządzać tanio czystym funduszem, również wymienionym tutaj!
Jaki sposób wybrać, to oczywiście każdy musi sam dla siebie zdecydować.
Dlatego, berlińczycy, jeśli nie zrozumiecie produktu w ciągu kilku minut, trzymajcie się od niego z daleka. Podobnie jak w Państwa przypadku, zrozumienie przychodzi zazwyczaj zbyt późno.
Dla lepszego zrozumienia, zajrzyj tutaj:
Słabe wyniki: Fundusze zarządzające są tylko niewolnikami indeksów - Wiadomości finansowe - WELT ONLINE
ubezpieczenie na życie z funduszami.mp4 - YouTube
pozdrawiam
mike