Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Pytanie dotyczące inwestycji.

Napisany przez self_made
Cześć wszystkim,

zastanawiam się od pewnego czasu, w co mogę zainwestować kapitał w wysokości od 100 do 200 tys. euro, aby zwrócić ten kapitał w ciągu maksymalnie 5-10 lat i od tego czasu czerpać z niego wyłącznie zyski.

Chociaż już szukałem informacji o lokatach terminowych, moim zdaniem oprocentowanie poniżej 5% jest zdecydowanie za niskie, aby móc na tym naprawdę zyskać.

Poszukuję zdecydowanie bezpiecznej/niskiego ryzyka inwestycji, chciałbym również zrezygnować z dostępu do pieniędzy przez 10 do maksymalnie 15 lat.

Cieszę się z każdej przydatnej wskazówki!

Napisany przez 2Bolitho
Sprawdź obszar energii słonecznej. Mój system fotowoltaiczny nie jest optymalny, ale generuje 10-15% zysk - w zależności od długości nasłonecznienia. Jeśli zainwestuję 100-200 tysięcy, można zrobić wiele rzeczy. Ponadto bank na pewno udzieliłby kredytu, aby projekt stał się większy. Zwroty mogą sięgać nawet 35%, jeśli wszystko idealnie pasuje. Dochody są pewne przez 20 lat (oczywiście z utratą siły nabywczej). Osobiście mogę to tylko polecić. A także inwestycje w firmy. Ale tutaj nie ma gwarancji.

Napisany przez EuroPaule

Ponadto bank na pewno chciałby dodać coś jako kredyt, aby projekt stał się jeszcze większy. Zwroty na poziomie do 35% są możliwe, jeśli wszystko idealnie się uda. Dochód jest pewny na 20 lat (oczywiście z utratą siły nabywczej). Osobiście polecam.

Cześć Bolitho,

Gdybym Cię i Twoje wpisy nie znał lepiej, miałbym wrażenie, że mówisz o wysokich dwucyfrowych zwrotach bez ryzyka... A to przy dźwigni finansowej! Ojej ........

@ self-made
To jest kwota, która powinna być zdywersyfikowana, ponieważ nie istnieje pojedyncza inwestycja spełniająca Twoje wymagania. Za pomocą inteligentnego mixu możesz się do tego zbliżyć. Może być to również część inwestycji przedsiębiorczych w dziedzinie zaopatrzenia energetycznego (aktualnie raczej słońce niż energia atomowa..).....

Pozdrawiam, Paule

Napisany przez ELWMS

Cześć wszystkim,

już od dłuższego czasu zastanawiam się, w co zainwestować kwotę 100-200 tys. euro, tak aby w ciągu maksymalnie 5-10 lat odzyskać tę kwotę i później czerpać z niej tylko zyski.

Choć zastanawiałem się już nad lokatą terminową lub lokatą terminową, moim zdaniem oprocentowanie poniżej 5% jest zdecydowanie za małe, aby móc to naprawdę opłacalnie wykorzystać.

Szukam zdecydowanie nisko-ryzykownej inwestycji, w której byłbym gotów zrezygnować z dostępu do pieniędzy przez okres od 10 do maksymalnie 15 lat.

Będę wdzięczny za każdą pomocną wskazówkę!

Cześć self_made,

lokata terminowa / Tagesgeld... Na takie sumy??? Ojoj.

Przy takich kwotach może bardziej opłacać się zająć kwestiami takimi jak:

- Venture Capital / Private Equity

- Metale szlachetne / złoto / srebro

- ETF

- oraz (nie śmiejcie się): dzieła sztuki (ale tutaj trzeba być bardzo bardzo zaangażowanym i mieć dobre kontakty lub je nawiązać)

- albo (proszę nadal nie śmiać się!): Bony towarowe (w internecie są różne oferty w stylu: płacisz 1000€, otrzymujesz bon na 1500€ albo 1500€ wypłacane pieniądze z powrotem - zazwyczaj po 3-4 tygodniach. To nie żart.)

Z kreatywnym podejściem można, moim zdaniem, osiągnąć znacznie więcej niż tylko zwykłe pójście do banku i dokonanie przelewu na konto lokaty terminowej / Tagesgeld.

Dokładnie się wszystko zastanów i rozważaj wszystkie możliwości.

Powodzenia!

Napisany przez marketmaker2

- lub (proszę, nadal nie śmiać się!): Vouchery (w internecie są różne oferty w stylu: zapłacisz 1000 euro, otrzymasz 1500 euro vouchera lub 1500 euro w gotówce - zazwyczaj zwracane po 3-4 tygodniach. Bez żartów.)

Takie inwestycje są dokładnie tak samo niebezpieczne jak twój wątek kilka tygodni temu ... viewtopic.php?t=6898
...absolut unseriös!

Napisany przez 2Bolitho

Witaj Bolitho,

Gdybym Cię i Twoje posty nie znał lepiej, mógłbym odnieść wrażenie, że mówisz o wysokich dwucyfrowych stopach zwrotu bez ryzyka...
I to przy zastosowaniu dźwigni finansowej! Oj, oj, oj, oj, oj ........ .

Wielkie zarabianie już minęło, ze względu na spowolnienie spadku cen paneli solarnych oraz obniżenie gwarantowanych cen.

Nic nie jest pozbawione ryzyka. Ale jeśli przez 20 lat jest zagwarantowany przez państwo odbiór energii elektrycznej po stałych cenach, to ryzyko inwestycyjne jest już bardzo małe. Oczywiście słońce może przestać świecić albo mogą zdarzyć się różne inne rzeczy, ale wtedy mamy pewnie większe problemy. Inflacja to również ważny temat. Dzięki instalacji solarnej stajesz się przedsiębiorstwem i jako przedsiębiorca możesz osiągnąć inne stopy zwrotu. Ale oczywiście również inne ryzyka. Trzeba po prostu zadbać o utrzymanie instalacji.

Napisany przez ELWMS

Takie inwestycje są dokładnie takie same jak twój wątek kilka tygodni temu ... viewtopic.php?t=6898
...absolut unseriös!

Po prostu to nieprawda.

Jeśli zawsze oznacza się rzeczy, których się nie zna jako unseriös, to nie zmienia to faktu, że te formy inwestycji, które być może jeszcze nie znasz lub nie wypróbowałeś, mogą działać bardzo dobrze.

Wtedy mogą być one dla ciebie albo z twojej niewiedzy:

Ryzykowne - może tak.

Ale: unseriös? Niekoniecznie.

Ale to nieistotne.

- albo (proszę, nadal nie śmiać się!): Kupony (dostępne w internecie różne oferty wg zasady: zapłacisz 1000 €, dostaniesz kupon na 1500 € lub zwrot 1500 € w gotówce - zazwyczaj po 3-4 tygodniach. Bez żartów.)

Cytat od ELWMS

Ryzykowne - być może tak.

Ale: niejawne? Niekoniecznie.

Z cytowanego fragmentu twojego pierwszego posta nie wynika żadne ryzyko.
Gdybyś dodał ...albo zainwestowane 1000 euro znika całkowicie, wtedy zgodziłbym się z twoim drugim postem. Wtedy oferta faktycznie nie byłaby niejawna, lecz mocno ryzykowna.

Napisany przez MisterRob
Cześć,
stawianie wszystkiego na jedną kartę to najwyższe ryzyko, jakie można podjąć. Albo się uda, albo nie, nie masz gwarancji zwrotu pieniędzy.

Popieram EuroPaulea i gorąco zalecam rozłożenie inwestycji szeroko.

Powodzenia w podjęciu właściwej decyzji, sugerowałbym skorzystanie z profesjonalnej porady.

Pozdrowienia

Napisany przez EuroPaule

Koniec wielkiego obłudnictwa, spowodowany spowolnieniem spadku cen ogniw słonecznych oraz obniżeniem gwarantowanych cen.
.....
Posiadając instalację solarą, stajesz się przedsiębiorstwem, co oznacza możliwość osiągnięcia innych zysków. Oczywiście wiąże się to również z innymi ryzykami. Trzeba jednak dbać o utrzymanie instalacji.

Witaj,

Jeśli dobrze rozumiem, niezawodność rządu odgrywa również istotną rolę w analizie ryzyka. Bez względu na to, jakie połączenie partii aktualnie rządzi.... .

Nie zajmowałem się jeszcze intensywnie tym tematem, dlatego mam następujące pytanie zrozumienia:

W przypadku instalacji solarnej dokonuje się początkowej inwestycji na zakup i montaż instalacji, a następnie otrzymuje się dochody ze sprzedaży energii elektrycznej, dopóki instalacja działa. Następnie należy ją zdemontować i zutylizować.

Czy to tak się odbywa?
Istotną różnicą w porównaniu z zwykłymi inwestycjami kapitałowymi jest to, że na końcu nie odzyskuje się swojej inwestycji, ale zwrócenie pieniędzy traktuje się jako część regularnych dochodów.

To nie jest nic strasznego, trzeba po prostu uwzględnić to przy analizie zwrotu z inwestycji. Porównanie zwrotu staje się jednak bardzo trudne, a nawet bezsensowne (jabłka, gruszki, itp.).

To nie zmienia faktu, że można to dobrze zrobić jako część ogólnej strategii.

Pozdrowienia, Paule

Napisany przez 2Bolitho
Tak, zgadza się. <

Ekspert od energii, który zbudował mój system, nie chciał go początkowo budować, ponieważ zwrot z inwestycji wynoszący 8-10% (średnio rocznie przy rozważeniu 20 lat) był zbyt niski. Opowiedział potem historię rolników, którzy ustalają położenie swoich nowych chlewni w zależności od słońca. Tam opisywane zwroty nie są wyjątkiem.

Napisany przez EuroPaule

Opowiadał potem o rolnikach, którzy kierują swoje nowe chlewiki w stronę słońca. Wtedy opisane wyższe współczynniki zwrotu nie są wyjątkiem.

Można to byłoby jeszcze połączyć z elektrownią biogazową. A jak jest z rentownością przy budowie obor... .

Ale poważnie. Chodzi mi tylko o to, aby czytelnik zauważył, że tego rodzaju oświadczenia odnoszą się do innego rodzaju zwrotu niż np. w przypadku 3% rocznie od obligacji skarbowych.
Aby zrozumieć, co dokładnie stoi za tym, należy przyjrzeć się, w jaki sposób powstają te liczby, aby potem nie było rozczarowań.

Życzę Ci więc, abyś w tym lecie osiągnął wysoką stopę zwrotu przy wielu godzinach słonecznych...

Pozdrawiam, Paule

Napisany przez 2Bolitho
Dziękuję! I tak, zgadzamy się: Szczęście tkwi w uświadamianiu mas :-)

Napisany przez Wellness
Jeśli są Państwo zainteresowani, mogę zaoferować Państwu bardzo dobrą możliwość inwestycji. Możecie Państwo zainwestować w wellness w 5-gwiazdkowym hotelu na tureckim wybrzeżu i osiągnąć naprawdę dobre zyski. Mogę zagwarantować, że otrzymacie Państwo 16% zwrotu z inwestycji (rocznie). Pozdrawiam Demir

Napisany przez 2Bolitho
Jak dokładnie wygląda ta oferta? Czy mogę otrzymać gwarancję bankową? Od niemieckiego banku? Jakieś inne warunki?

(Proszę nie wysyłać wiadomości osobistych)

Napisany przez Wellness
Możemy załatwić wszystko poprzez oddział dużego tureckiego banku we Frankfurcie. Inwestycja rozpoczyna się od listopada 2011 roku, a wy w lutym 2013 r. otrzymacie zainwestowane pieniądze wraz z odsetkami (gwarantowane 16%, ale może być również do 18%). Inwestujecie w 5-gwiazdkowy hotel w Antalyi (Side). Obecnie współpracujemy z hotelem Royal Dragon w Evrenseki. Otrzymacie wszystko wyjaśnione i pokazane. Pozdrawiam, Demir

Napisany przez EuroPaule

... otrzymasz swoje zainwestowane pieniądze z odsetkami na początku lutego 2013 r. (gwarantowane 16%, ale mogą być nawet 18%).

Ostatecznie wszystko sprowadza się zawsze do tego, kto co gwarantuje.

Napisany przez Wellness
Mogę powiedzieć tylko to, co wiem i potrafię. Ten, kto to zobaczy i wyjaśni, i ma pieniądze na inwestycje, ten czerpie zyski. Możemy negocjować zyski i straty. Pytaj, odpowiem. Pozdrawiam. Demir

Napisany przez EuroPaule

i gwarancję możemy ustalić. Zadaj pytania, a ja odpowiem.

Czy możemy też negocjować dostawcę gwarancji?

Pozdrowienia, Paule

Napisany przez Wellness
Tak jak zostało napisane, my (ja tutaj i mój partner w Turcji) udzielamy gwarancji.

Napisany przez cam_finanzdetek

jak napisano. gwarantujemy (ja tutaj, a mój partner w Turcji).

Teraz wyjaśnij nam dokładnie, jak wygląda gwarancja w następującym przykładzie;

Dajemy ci 10 milionów euro:

Nasze warunki:

Gwarancja bankowa udzielona przez Deutsche Bank. Zobowiązanie do wystawienia musi być wysłane do nas pocztą przez Deutsche Bank AG w Frankfurcie nad Menem.

Faktyczne wystawienie według ICC 600, bezwarunkowo niezbywalne na nazwę naszej firmy, zgodnie z warunkami. Nasz
Bank domowy Unicredit S.A.R.L wykonuje PreAdvice MT 199 i otrzymuje w zamian MT 760, z żądaniem przetransferowania gwarantowanej kwoty na Twój rachunek w ciągu 24 godzin za pomocą SWIFT MT 103.

Czy jesteś w stanie to zrobić ?

Myślę, że jako osoba prywatna nie mogłbyś ręczyć za 10 milionów euro.

Pozdrawiam
Pan Wahl

Napisany przez Wellness
Cześć,

mogę zaoferować Ci ofertę.
Dajesz nam 200.000,00 € pod koniec tego roku lub około grudnia, a my gwarantujemy Ci zysk w wysokości 16% w ciągu 15 miesięcy.
Następnie zawsze możesz zdecydować, czy chcesz zainwestować więcej pieniędzy w nas.
Od 7 lat mieszkamy w Manavgat w pobliżu Antalyi i mamy oddział w pobliżu Frankfurtu nad Menem.
Jeśli jesteś zainteresowany/a, chętnie zorganizujemy dla Ciebie wycieczkę po obiekcie w trakcie trwającego sezonu w Antalyi.
W razie dodatkowych pytań jesteśmy zawsze do Twojej dyspozycji i pozostajemy

z poważaniem,

Ahmet Demir

Napisany przez JuergenB
Uważam, że ta oferta jest interesująca, ponieważ oferuje 10% stopę zwrotu rocznie przy krótkim okresie trwania i solidnym zabezpieczeniu kapitału:
hpc. sparer-gilde .net

Napisany przez MyCash
Hej ludzie, lokowanie swoich pieniędzy na koncie jest staromodne. Przy tak niskich stopach procentowych bardziej opłaca się trzymać je pod poduszką :-D Odkryłem kilka wiarygodnych sposobów na pomnażanie pieniędzy online. Jeśli chcecie, mogę wam przedstawić te możliwości. Pozdrowienia

Napisany przez EuroPaule

Jestem zainteresowany poniższą ofertą, ponieważ oferuje 10% rocznej stopy zwrotu przy krótkim okresie wykupu i solidnym zabezpieczeniu kapitału:
hpc.sparer-gilde.net

Cześć,

W zasadzie tak wysokie stopy zwrotu są oferowane tylko wtedy, gdy się podejmuje odpowiednie ryzyko.

W tym przypadku finansowane jest centrum danych. Ponosi się zatem ryzyko biznesowe.

To nic strasznego. Warto o tym wiedzieć.

Pozdrowienia, Paule

Napisany przez 2Bolitho

Cześć,

zasadniczo tak wysokie stopy zwrotu są wypłacane tylko wtedy, gdy podejmuje się odpowiednie ryzyko.

W tym przypadku finansowane jest centrum danych. Oznacza to podjęcie ryzyka przedsiębiorczego.

To nic złego. Warto jednak o tym wiedzieć.

Pozdrowienia, Paule

Ponieważ zostajesz wspólnikiem w spółce cywilnej, ponosisz nie tylko ryzyko przedsiębiorcze, ale także prywatne. Wspólnicy spółki cywilnej odpowiadają całym swoim prywatnym majątkiem.

Napisany przez JuergenB
Cześć EuroPaule i Bolitho,

dziękuję za wskazówki. Są one bardzo ważne. Ponownie przeczytałem. Z tego, co rozumiem, kapitał inwestycyjny nie jest włożony do finansowanej firmy, ale jest prezentowany jako kapitał własny, co oznacza, że inwestor nie ponosi ryzyka przedsiębiorstwa, a po drugie, kapitał inwestycyjny jest zabezpieczony. Więc dla mnie ma to sens, że zabezpieczenie równowartością jest dobrym rozwiązaniem. Widzę ryzyko jako stosunkowo niskie.

A 10% zwrotu to naprawdę fajna sprawa. Gdyby ktoś zaproponował mi 5% zwrotu, nie byłoby to dla mnie interesujące.
Zadzwonię tam i zapytam dokładniej, być może to rozwieje jeszcze kilka moich pytań.

Uwaga dla wszystkich: Użytkownik JuergenB kilka lat temu zareklamował Gildię Oszczędnościową, obiecując dwucyfrowe dochody przy 100% zabezpieczeniu kapitału.
O tym, co sądzić o takich ofertach, dyskutowano już obszernie na forum.
Pozdrowienia,
marketmaker2

Napisany przez 2Bolitho
Decyzja o zostaniu wspólnikiem spółki GbR, na której działalność nie ma się wpływu, powinna być bardzo dobrze przemyślana. Zwłaszcza, jeśli nie zna się pozostałych wspólników. Jak wspomniano, ponosi się pełną odpowiedzialność swoim prywatnym majątkiem za ewentualne roszczenia przeciwko spółce.

Napisany przez JuergenB
Cześć Marketmaker2, Nie robię reklamy, ale przedstawiam tutaj produkt, który osobiście uważam za interesujący i chciałem poznać inne opinie. To zawsze lepsze niż rozmawianie o zwykłych funduszach inwestycyjnych i lokatach. Nie obiecałem nic, ponieważ to nie ja oferuję ten produkt. Faktycznie, opowiadałem już o innej gildii oszczędnościowej. Ale ten, kto czyta uważnie, zauważy, że: a) była to inna gildia oszczędnościowa b) była to inna koncepcja inwestycyjna c) dotyczyła innej dziedziny inwestycyjnej Szkoda, że niektórzy ludzie zawsze robią zamieszanie zamiast konstruktywnie rozmawiać o czymś. Na pewno będę nadal rozglądać się za WSZYSTKIM, co brzmi interesująco i może być zweryfikowane!

Napisany przez JuergenB

Stać się wspólnikiem spółki osobowej, której działalności się nie ma wpływu, powinno być bardzo dobrze przemyślane. Zwłaszcza jeśli nie zna się innych wspólników. Jak już wspomniałem, odpowiada się tutaj całością swojego majątku prywatnego za ewentualne roszczenia przeciwko spółce.

To jest sprzeczność sama w sobie. Kto jest wspólnikiem przedsiębiorstwa, ma oczywiście pełny wgląd w działalność, zna wszystkich wspólników i może decydować poprzez swoje prawo głosu.

Odpowiedzialność istnieje tylko wtedy, gdy spółka, niezależnie od jej formy prawnej, również ponosi zobowiązania. Mówimy tutaj o inwestycji kapitałowej, a nie o bezpośrednim zaangażowaniu w działalność operacyjną przedsiębiorstwa. Pomyliłeś coś!

I ostatecznie zawsze zależy to od umowy spółki, a dokładniej umowy o współpracy, w jakim stopniu się odpowiada czy nie. Nawet ja, jako osoba niebędąca prawnikiem, o tym wiem.

Napisany przez 2Bolitho
Więc nawet ja, nie będąc prawnikiem, wiem to.

Odpowiedzialność:
Ale tutaj muszę się jeszcze raz zastanowić.
https://de.wikipedia.org/wiki/Gesells...Rechts#Haftung
Tak, w umowie spółki mogą być uregulowane kwestie odpowiedzialności wewnątrzspółkowej. W stosunkach zewnętrznych to jednak nie działa. W razie wątpliwości najpierw muszę zapłacić i nie odzyskam pieniędzy, bo miły wspólnik odszedł w odległe rejony lub sam ogłosił upadłość. Wielkie dzięki.

Odpowiedzialność jest możliwa tylko wtedy, gdy spółka, niezależnie od jej formy prawnej, zaciąga zobowiązania. Tutaj mówimy o inwestycji kapitałowej, a nie bezpośrednim udziale w działalności operacyjnej przedsiębiorstwa. Łączysz tu pewne kwestie!

To także nonsens. Ponieważ Gildia Oszczędzających prowadzi działalność (na przykład stronę internetową), istnieje odpowiedzialność wobec ewentualnych roszczeń osób trzecich (na przykład koszty ewentualnych wezwań do usunięcia błędów na stronie internetowej - to byłby jeszcze łagodny scenariusz).

To jest sprzeczność sama w sobie. Kto jest wspólnikiem przedsiębiorstwa, ma oczywiście pełny wgląd w jego działalność, zna wszystkich wspólników i może współdecydować swoim prawem głosu.

Zgadza się, na stronie internetowej jest wspomniane, że chcą skontaktować się wcześniej z nowymi członkami. Nie jestem pewien, czy wszyscy wspólnicy chcieliby rozmawiać z nowym członkiem. Ale jeśli to jest twoja definicja znać się, to faktycznie wszyscy się znają. Moje rozumienie jest trochę inne. Jak już wspomniałem, każdy wspólnik ponosi odpowiedzialność za ewentualne głupoty innych. Jeśli chodzi o prawo głosu, trzeba by rzeczywiście przeczytać umowę spółki. Jednak na stronie internetowej wymieniony jest dyrektor generalny i zastępca. Będą oni mieć pełnomocnictwa i nie będą musieli pytać wszystkich wspólników za każdym razem.

Nie, nie, trzymam się tego. To wcale nie jest bezpieczne i także nie jest zwykłym ryzykiem przedsiębiorczym. Kto inwestuje w takie środowisko, powinien wiedzieć, na co się decyduje. Sprawa odpowiedzialności nie jest bez znaczenia. Nie rozumiem także, dlaczego jest to robione jako spółka cywilna. Istnieją lepsze możliwości.

Chodzi o to, żeby nie generować nastrojów. Ale minimum to jest edukacja. A kto ma problem z transparentną komunikacją na temat wszystkich szans i ryzyk, to według mojego doświadczenia mieli jeszcze zawsze coś do ukrycia lub próbowali wprowadzić innych w błąd.

Cześć,
wydaje mi się, że to jest to, czego szukasz: Home - Sparer-Gilde, Top-Rendite für Kleinanleger!
Kapitał jest w pełni zabezpieczony przez duże banki. Temat ten jest jednak dość skomplikowany, jeśli chcesz go w pełni zrozumieć.

Pozdrowienia, Jürgen

17.06.2009:

Dane kontaktowe:
Lindwurmstr. 72, D-80337 Monachium
Dyrektor zarządzający: Wolfgang Hübl

05.10.2011:

Cytat od JuergenB:

Uważam, że ta oferta jest interesująca, ponieważ przy krótkim okresie trwania i solidnym zabezpieczeniu kapitału można otrzymać 10% rocznej stopy zwrotu:
hpc. sparer-gilde .net

Dane kontaktowe:
Lindwurmstr. 72, D-80337 Monachium
Dyrektor zarządzający: Wolfgang Hübl

Cytat od JuergenB

Faktycznie kiedyś wspominałem o innej Sparer-Gilde. Ale precyzyjnie czytając, zauważysz, że chodziło
a) o zupełnie inną Sparer-Gilde
...

Wygląda na to, że to właśnie zupełnie inna Sparer-Gilde, obie Gildie nie mają ze sobą nic wspólnego.

Cytat od JuergenB

Szkoda, że niektórzy ludzie zawsze tylko podsycają atmosferę, zamiast konstruktywnie dyskutować o czymś.

Ja po prostu podałem FAKTY, wyraźnie masz ogromny problem z przejrzystością.

Napisany przez JuergenB
Zadzwoniłem dzisiaj do Gildii Oszczędnościowej. Ku mojemu zdziwieniu zaproponowano mi prezentację online, która lepiej wyjaśnia koncepcję niż strona internetowa. Na razie wszystko dobrze. Wszystkie moje pytania zostały odpowiedziane, co oceniam pozytywnie, i poprosiłem o przesłanie umowy wspólników. Jak tylko ją przejrzę, dam znać.

Napisany przez 2Bolitho
Być może możesz również umieścić te rzeczy tutaj?

Napisany przez EuroPaule

Odpowiedzialność istnieje tylko wtedy, gdy spółka, bez względu na formę prawna, zaciąga zobowiązania. Mówimy tutaj o inwestycji kapitałowej, a nie o bezpośredniej udziale w działalności operacyjnej przedsiębiorstwa. Mylisz pojęcia!

Cześć,

Istnieje kilka możliwości inwestycji kapitałowej, które mogą wiązać się z obowiązkiem uzupełnienia kapitału. Na przykład, gdy istotną rolę odgrywa dźwignia finansowa lub błędnie zarządza się instrumentami pochodnymi.

Pozdrowienia, Paule

Napisany przez Moneywoman
Znalazłem całkiem interesującego bloga, który jako laikowi całkiem dobrze mi pomógł. Być może pomoże również komuś innemu! Sprawdźcie... nie zaszkodzi, można się wiele nauczyć

Napisany przez Ratgeberspezi
Turbodoładowanie oszczędza 50% energii
Efficient Energy! Firma ta jest już dzisiaj jednym z nadchodzących światowych liderów w zrównoważonym i ekologicznym wykorzystywaniu technologii chłodniczych przemysłowych.
Imponująca jest także historia dwóch twórców Efficient: Osobistości takie jak dr Klaus Feix czy dypl. inf. Holger Sedlak podjęli wysiłki, aby chronić nasze środowisko i wykorzystywać energie oszczędzające zasoby, aby zagwarantować dzisiejszym i przyszłym pokoleniom lepszy świat. Inwestycje niezależne od banków i giełd W razie potrzeby PM

Oszczędzanie na funduszach zawsze jest dobre, ale jeszcze lepsze jest bez załamań na giełdzie. APK Aluminium und Kunststoffe AG poświęca się istotnemu tematowi przyszłości - nie jest to jednak marzenie o przyszłości, lecz rzeczywistość. Wyzwania, którym APK AG się stawia, są poważne. Wolfgang Lindner i jego zespół zmotywowanych pracowników i inwestorów zmierzają się z nimi. APK AG zarabia pieniądze codziennie. Osoba szukająca ryzyka będzie miała problem ze znalezieniem go na nowoczesnym terenie zakładowym APK. Natomiast osoba poszukująca zwrotu z inwestycji, przejrzystości i zrównoważonego rozwoju w najczystszej postaci, znajdzie je natychmiast w Schkopau. Dzięki technologii opracowanej specjalnie dla siebie, APK odzyskuje czyste surowce z praktycznie dowolnej mieszaniny tworzyw sztucznych i metali. Główny nacisk kładziony jest na odzyskiwanie tworzyw sztucznych. Są one selektywnie oczyszczane za pomocą procesu chemiczno-fizycznego na poziomie molekularnym i rekombinowane w nowoczesne tworzywo sztuczne tego samego typu. Oczyszczony w ten sposób produkt ma te same właściwości jak towar nowy, a jednocześnie jest znacznie tańszy ze względu na mniejsze zużycie energii podczas produkcji. Technologia APK opiera się na innowacyjnym połączeniu standardowych procedur zebranych z przemysłu tworzyw sztucznych oraz recyklingu. W połączeniu z specjalną techniką analizy DFD oraz odpowiadającymi parametrami operacyjnymi dla określonego wejścia surowca, osiągane jest pożądane oddzielenie poszczególnych tworzyw sztucznych o wysokiej jakości materiałowej. Zrównoważenie firm poprzez ich technologie jest zawsze niezwykle istotne dla stabilnej i zyskownej lokaty. Tylko dobra zrównoważoność przetrwa w szczególności najbliższe kryzysy. Jeśli jesteś zainteresowany/a, wyślij wiadomość prywatną.

Oszczędzanie w funduszach zawsze jest dobre, niezależne od banków i giełd
Amsilk GmbH zdobywa nagrodę przemysłową 2011. Przemysłowo wytwarzany jedwab pająka Amsilk pokonał sto wysokiej jakości zgłoszeń i przekonał jury swoimi cechami, takimi jak wysoka innowacyjność i wysoka użyteczność produktu. Nagroda przemysłowa jest od 2006 roku najważniejszym w Niemczech wyróżnieniem dla wybitnych innowacyjnych rozwiązań przemysłowych. Jedwab pająka Amsilk został nagrodzony jako najlepsze rozwiązanie w kategorii Biotechnologia.
Amsilk we wszystkich największych dziennikach
Süddeutsche z nagłówkiem Kusi miliardowym rynkiem, w weekend Welt am Sonntag z artykułem Spiderman w fartuchu laboratoryjnym. Teraz w całych Niemczech wiadomo, jak rewolucyjny przełom udało się osiągnąć AMSilk w gorącym konkursie na jedwab pająka. Dzięki intensywnej obecności w mediach, Amsilk stanie się bardzo szybko znany nie tylko w Niemczech, ale na całym świecie z jego imponującą innowacją. Ta firma umożliwi Ci w kolejnych latach znaczną wzrost zainwestowanych środków. Amsilk ustanowi nowe standardy zarówno w wielu sektorach przemysłu, jak i ich rynkach, jak już dziś Ident Technology, AMSilk zrewolucjonizuje je i nadepnie na nie nowe ślady. W razie zainteresowania dodatkowymi informacjami proszę o kontakt.

Inwestowanie w zrównoważone firmy i produkcje dla dobra ludzkości
w nowe technologie jutra sprawia, że jest bardzo odporność na kryzys
Cynora zmienia nasz świat. Cynora GmbH to firma badawcza, która działa głównie w dziedzinie Elektroniki Organicznej. Wyobraź sobie transparentną folię, która rozświetla twoje Dom, gdy na zewnątrz jest ciemno. Wyobraź sobie kolejną folię, która ładuje twój laptop lub telefon, gdy słońce świeci. Dzięki organicznym półprzewodnikom te i inne zastosowania są już tak blisko. Cynora pracuje nad tym, aby to wszystko stało się możliwe: rozwój nowych, niedrogich i łatwych w obróbce materiałów optoelektronicznych to nasz biznes. Organiczne diody elektroluminescencyjne (OLED) i organiczne ogniwa słoneczne (OSC) mają duży potencjał w rozwoju nowych produktów w dziedzinie fotowoltaiki, oświetlenia i technologii wyświetlania. Zarówno OLED-y, jak i OSC opierają się na organicznych półprzewodnikach, które w przeciwieństwie do półprzewodników konwencjonalnych, takich jak gal i krzem, mogą być przetwarzane poprzez procesy sublimacji i ciśnieniowe. W ten sposób można produkować duże, płaskie panele świetlne lub ogniwa słoneczne na dużą skalę przy niskich kosztach. W przeciwieństwie do tradycyjnych metod produkcji OLED, technologia Cynora, dzięki możliwości procesowania za pomocą cieczy, umożliwia ich wszechstronne zastosowanie, niezależnie od formy i struktury powierzchni. Podczas gdy dotychczas materiały OLED musiały być sublimowane i przetwarzane za pomocą skomplikowanych i kosztownych technologii próżniowych, dzięki procesowi w cieczy można również ożywić polimery i inne substancje nieparujące. Dlatego w przyszłości ultra-cienkie, elastyczne, lekkie i nadające się do recyklingu materiały świetlne i energetyczne mogą być produkowane na dużą skalę jeśli

dalsze informacje na PW

Napisany przez JuergenB
Byłem teraz przez jakiś czas chory, dlatego informacja jest opóźniona: Umowa spółki została natychmiast dostarczona i odpowiada standardowi. Nie ma w niej niczego niezwykłego. Możliwe podstawy odpowiedzialności wspólników zostały wyłączone umownie. Po trochę badaniach stwierdziłem, że umowa spółki jest bardzo zgodna z zaleceniami Deutsche Schutzvereinigung für Wertpapierbesitz e.V.. Można tam dowiedzieć się sporo na temat prywatnych klubów inwestycyjnych (www.dsw-info.de). Dodatkowo omówiłem to wszystko z zaprzyjaźnionym doradcą finansowym i pozwoliłem mu zapoznać się z koncepcją na stronie internetowej. Jego zdaniem forma zabezpieczenia powinna być uważana za wartościową i lepszą niż niektóre produkty inwestycyjne oferowane przez duże firmy. Na głównej stronie internetowej Sparer-Gilde opublikowano również potwierdzenie uzyskanej stopy zwrotu za rok 2010 przez ich doradcę podatkowego. Biorąc pod uwagę, że koncepcja jest już od kilku lat na rynku, nie powinno się od razu rzucać osądów, ponieważ nie znalazłem żadnych negatywnych informacji na ten temat. Miłego weekendu ...

Napisany przez sportfels
Cześć, właśnie przemierzałem tę stronę. Mogę napisać o niej wiele. Co wszyscy myślicie o uczestnictwie w inwestycjach seriowych przez ponad 20 lat BEZ RYZYKA? Otrzymacie własne konto i zwrot minimalnie 50%. Zazwyczaj tylko duzi inwestorzy mogą w tym brać udział. Jeśli jesteście zainteresowani, wyślijcie mi prywatną wiadomość. Wszystkiego dobrego, sportfels

Napisany przez 2Bolitho
Przy bez ryzyka przestaję czytać. Nie ma takiej opcji.

Napisany przez sportfels
Takie bzdury mogę sobie darować. Przestaję czytać!

Napisany przez EuroPaule

Na takie bzdury mogę sobie odpuszczać. Wtedy przestaję czytać!

Jeśli przestaniesz pisać takie bzdury, to wszyscy na tym skorzystamy!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata