Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Tematy podatkowe, takie jak podatek od zysków kapitałowych, podatek dochodowy od kapitału, podatek od nieruchomości i wiele innych.

Re: Czy wygrane w loterii uzyskane za granicą podlegają opodatkowaniu?

Napisany przez ADMCI4
Cześć, jak to wygląda, gdy ktoś wygrywa na loterii za granicą? Czy można spokojnie przetransportować te pieniądze do Niemiec bez podatków?

Z poważaniem
Schubert

Napisany przez ramonciko

Hallo, wie sieht es denn eigentlich aus, wenn man im Ausland
im Lotto gewinnt? Kann man dieses Geld problemlos steuerfrei
nach Deutschland bringen?

Mit freundlichen Grüßen
Schubert

Granie w lotto jest zwolnione z podatku zgodnie z niemieckim prawem podatkowym. Bez znaczenia, czy osiągnięto to zagranicą, czy w Niemczech.

Pozdrawiam
ramonciko

Napisany przez ADMCI4
Może zdarzyć się, że w kraju, w którym osiągnięto zysk, podlega opodatkowaniu. W Szwajcarii takie zyski są opodatkowane. W Niemczech opodatkowane są jedynie odsetki z transakcji finansowych z zainwestowanym zyskiem.

Z poważaniem
Leo

Napisany przez Jannis
Czy to naprawdę prawda? Byłem pewien, że wygrane w loterii trzeba zawsze opodatkować. To mnie teraz trochę dezorientuje...Może się jednak mylę

Napisany przez 2Bolitho
Jeśli miałbyś opodatkować wygraną, to mogłbyś także uznawać opłaty za koszty reklamowe. Ponieważ koszty w przypadku loterii zawsze są wyższe (podwójnie większe) niż wygrane, byłoby to dla państwa stratą.

Napisany przez marionmiller
Cześć,

Od kiedy przeczytałem książkę Sekretny Przewodnik po Lottologii, także mam ten problem - Zapytałem mojego prawnika i potwierdził on powyższe informacje. Organizacja loterii płaci podatki, a nie zwycięzca. Wyjątkiem są ewentualne dochody z majątku wtedy - Tak jak dla każdego!

Pozdrawiam

Napisany przez 2Bolitho

Cześć,

Od kiedy przeczytałem/am Tajemniczą książkę o loterii, również mam ten problem - zapytałem/am mojego prawnika, który potwierdził tutaj wymienione informacje. Spółka loteryjna płaci podatki, a nie zwycięzca. Z wyjątkiem ewentualnych dochodów z majątku wtedy - tak jak każdy inny!

Pozdrawiam

;-) ładna próba

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata