Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Tematy podatkowe, takie jak podatek od zysków kapitałowych, podatek dochodowy od kapitału, podatek od nieruchomości i wiele innych.

Re: Czy wygrane w loterii uzyskane za granicą podlegają opodatkowaniu?

Napisany przez ADMCI4
Cześć, jak to wygląda, gdy ktoś wygrywa na loterii za granicą? Czy można spokojnie przetransportować te pieniądze do Niemiec bez podatków? Z poważaniem Schubert

Napisany przez ramonciko
Schubert pisze: Hallo, wie sieht es denn eigentlich aus, wenn man im Ausland im Lotto gewinnt? Kann man dieses Geld problemlos steuerfrei nach Deutschland bringen? Mit freundlichen Grüßen Schubert
Granie w lotto jest zwolnione z podatku zgodnie z niemieckim prawem podatkowym. Bez znaczenia, czy osiągnięto to zagranicą, czy w Niemczech. Pozdrawiam ramonciko

Napisany przez ADMCI4
Może zdarzyć się, że w kraju, w którym osiągnięto zysk, podlega opodatkowaniu. W Szwajcarii takie zyski są opodatkowane. W Niemczech opodatkowane są jedynie odsetki z transakcji finansowych z zainwestowanym zyskiem. Z poważaniem Leo

Napisany przez Jannis
Czy to naprawdę prawda? Byłem pewien, że wygrane w loterii trzeba zawsze opodatkować. To mnie teraz trochę dezorientuje...Może się jednak mylę

Napisany przez 2Bolitho
Jeśli miałbyś opodatkować wygraną, to mogłbyś także uznawać opłaty za koszty reklamowe. Ponieważ koszty w przypadku loterii zawsze są wyższe (podwójnie większe) niż wygrane, byłoby to dla państwa stratą.

Napisany przez marionmiller
Cześć, Od kiedy przeczytałem książkę Sekretny Przewodnik po Lottologii, także mam ten problem - Zapytałem mojego prawnika i potwierdził on powyższe informacje. Organizacja loterii płaci podatki, a nie zwycięzca. Wyjątkiem są ewentualne dochody z majątku wtedy - Tak jak dla każdego! Pozdrawiam

Napisany przez 2Bolitho
marionmiller pisze: Cześć, Od kiedy przeczytałem/am Tajemniczą książkę o loterii, również mam ten problem - zapytałem/am mojego prawnika, który potwierdził tutaj wymienione informacje. Spółka loteryjna płaci podatki, a nie zwycięzca. Z wyjątkiem ewentualnych dochodów z majątku wtedy - tak jak każdy inny! Pozdrawiam
;-) ładna próba

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata