Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Ocena obiektu i cena zakupu

Napisany przez NaTwoim13
Kochanie!! Czy w ogóle nie zauważasz ogólnego kontekstu? Co ty w ogóle gadasz za bzdury? 1) Oszczędzanie budowlane - nie, oszczędzanie budowlane - tak, ta dyskusja może dotyczyć nawet 60% wykorzystania przy dochodzie netto 10 000! 2) W moim poście napisałem, że chodzi nie tylko o pewność oprocentowania/ryzyko oprocentowania, ale także o najkorzystniejszą strukturę kosztów finansowania! Dotyczy to także 60% wykorzystania, a ty odnosisz to do finansowania ryzykiem??? Czy w ogóle rozumiesz ideę oszczędzania budowlanego i dostrzegasz treść oraz sens porównania różnych wariantów? 3) Możesz wyliczyć wynik dla pełnego kredytu spłacanego od razu, pełnych wariantów oszczędzania budowlanego i kredytów ratalnych z wykupem oszczędzania budowlanego, a potem piszesz, że nie da się tego obliczyć??? Zwłaszcza że już wcześniej piszę o tym, co się stanie, gdy pozostanie pozostały dług po zakończeniu oprocentowania, czyli obliczenie granicznej stopy procentowej w porównaniu za i przeciw oszczędzanie budowlane, gdzie mogę zauważyć, jaka stawka procentowa byłaby odpowiednia, gdyby nie wybierać oszczędzania budowlanego i musieć obliczyć ryzyko oprocentowania? Gdzie tu nie da się niczego wyliczyć? W celu podejmowania decyzji można wszystko obliczyć, aż do ostatniego centa lub stopy procentowej! Dokładnie dlatego, że klienci nie znają stopy procentowej przyszłości, oszczędzanie budowlane może być pożądane, a zabezpieczenie przed oprocentowaniem - bez względu na to, czy to pełny kredyt z ewentualnie długim okresem stałego oprocentowania, czy też zabezpieczenie oprocentowania poprzez oszczędzanie budowlane - może mieć sens i spełnić życzenie konsumenta. Twój pierwszy akapit jest kompletnie nie na miejscu w dyskusji, wydaje się, że w ogóle nie rozumiesz całej tematyki oszczędzania budowlanego. Nawet kredyt ze 60% wykorzystania i dużą sumą własną oblicza, jaka opcja jest/ może być bardziej opłacalna, także ta z oszczędzaniem budowlanym - a chodzi właśnie o sensowność wprowadzenia do planu oszczędzania budowlanego dla OP !!! To wcale nie musi mieć związku z zabezpieczaniem przed ryzykiem! Oszczędzanie budowlane ma zgoła inne znaczenie, a mianowicie możliwość porównania równych sobie rzeczy! Przede wszystkim, oszczędzanie budowlane nie zawsze musi mieć sens, nikt tego nie twierdzi!! Może jednak, zależnie od typu, mentalności ryzyka oraz oczywiście od potrzeby bezpieczeństwa konsumenta!! A potem twój ostatni zdanie, niewiarygodne! Dzięki jeszcze raz za wskazówki.

Napisany przez NaTwoim13
Ponieważ w związku z rosnącą liczbą zapytań dotyczących dodatkowych informacji i obliczeń dotyczących mojego wyjściowego stanowiska odnoszącego się do pierwszego postu użytkownika TE, jestem - wbrew mojemu zapowiedzi - gotów umieścić model lub obliczenie w tym wątku, aby uzasadnić między innymi moje myśli i stwierdzenia - również odnośnie do oszczędzania na cele mieszkaniowe. Wiążę to z nadzieją, że teraz będzie możliwa merytoryczna dyskusja na forum. Sytuacja wyjściowa Cena zakupu: 520 000 euro Wkład własny: 41 600 euro Całkowite zapotrzebowanie: 561 600 euro Kapitał własny: 91 600 euro Zapotrzebowanie finansowe: 468 000 euro, co odpowiada stopie obciążenia kredytem hipotecznym na poziomie 90%. Użytkownik TE chce uzyskać 15-letni okres przewiązania oprocentowania na poziomie 1,7% nominalnie z 4,5% spłatą, co daje równe 6,2% ratę w wysokości 2 418 euro. Moje pytania i stwierdzenia w pierwszych postach: 1) Dlaczego wybrali Państwo Ing.DiBa przy poziomie obciążenia 90%? 2) Czy 15 lat okresu przewiązania oprocentowania jest dla Państwa wystarczający? 3) Przy tym poziomie spłaty oprocentowanie może być zabezpieczone na cały okres trwania kredytu dzięki niższemu oprocentowaniu. 4) Moim zdaniem, 15 lat przewiązania oprocentowania przy 4,5% stałej stawce spłaty wydaje się mało sensowne. Wszystko potoczyło się w tę stronę, co nie doprowadziło mnie do opublikowania obliczeń dla wszystkich tutaj. kredyt hipoteczny 468 000 euro/12 lat przewiązania oprocentowania/1,3% nominalnie/1,33% efektywnie/2% spłata/miesięczna rata w wysokości 1 287 euro/pozostały kapitał w ciągu 12 lat ok. 346 000 euro Oszczędności na cele mieszkaniowe/absorbcja oprocentowania/zapłata pozostałego kapitału po przestaniu obowiązywania oprocentowania Kwota wypłaty/kwota oszczędności na cele mieszkaniowe 346 000 euro/miesięczna składka 1 135 euro/bilans oszczędności na cele mieszkaniowe po 12 latach wynosi 159 550 euro/kwota kredytu mieszkaniowego 186 450 euro/oferowana stawka nominalna 1,25% efektywnie 1,56%/raty odsetkowe i kapitałowe w wysokości 2 416 euro Opłaty w ciągu pierwszych 12 lat: rata kredytu hipotecznego 1 287 euro i składka na oszczędności na cele mieszkaniowe 1 135 euro = 2 422 euro Opłata od 12 roku: 2 416 euro. Całkowity okres trwania kredytu lub zakończenie finansowania w sierpniu 2036 r. Przy najlepszej elastyczności i warunkach. 100% pewność co do oprocentowania do 1) W ciągu pierwszych 12 lat użytkownik TE płaci zamiast 1,72% nominalnie stawkę 1,33%. Oszczędności na odsetkach, które przeciwdziałają utracie odsetek od kapitału (kredyt hipoteczny) do odsetek za oszczędności (składka) w ciągu pierwszych 12 lat 2) Po 12 latach płaci 1,52% efektywnie do końca. Oszczędności na odsetkach 3) Użytkownik TE nie ma ryzyka oprocentowania, przy rozważaniach dotyczących annuitetów bez oszczędzania na cele mieszkaniowe należy to wyraźnie uwzględnić na poziomie ok. 120 000 euro 4) Obciążenie tej opcji finansowania wynosi 1 287 euro. Elastyczność w sytuacjach, gdy sytuacja życiowa może się negatywnie zmienić. 5) Bilans oszczędności na cele mieszkaniowe jest zawsze dostępny. Elastyczność w sytuacjach, gdy sytuacja życiowa może się negatywnie zmienić 6) Po 12 latach użytkownik TE może spłacić kredyt mieszkaniowy w ramach stałych rat odsetkowych i kapitałowych - jeśli ma to sens - w dowolny sposób, aż do pełnej spłaty. Elastyczność 7) Dodatkowe spłaty w kredycie hipotecznym są oczywiście możliwe i mają sens, tak samo jak wpłaty na konto oszczędnościowo-kredytowe, ponieważ w ten sposób kredyt hipoteczny może zostać spłacony po 10 latach zgodnie z błyskawicznym przyznaniem zgodnie z §489 BGB, bez zmiany 1,25% nominalnie, wręcz przeciwnie, staje się to nawet korzystniejsze efektywnie. Uważam, że moje pytania i stwierdzenia były uzasadnione i ten model pokazuje, jak finansowanie nieruchomości za pomocą oszczędzania na cele mieszkaniowe może być bardziej elastyczne, pewne pod względem oprocentowania i przede wszystkim korzystniejsze pod względem oprocentowania. Korzyści są jeszcze bardziej rozległe, ale myślę, że na razie wystarczy. Nie trzeba tego robić z taką precyzją, ale dobrze jest znać te informacje, aby móc podjąć własną, indywidualną decyzję. Dla mnie osobiście nie miałoby to żadnego znaczenia. Decyzję jednak, jak już wielokrotnie zauważyłem, musi podjąć każdy samodzielnie.

Napisany przez Honey1979
Już samo stworzenie takiej oferty uważam za rażąco nieodpowiedzialne. Ochrona depozytów = 100 tysięcy, a on ma oszczędzać aż 159 tysięcy.... Thomasie, brakuje mi słów!!!

Napisany przez ADMCI4
Teraz nie trzeba malować diabła na ścianie. Osobiście nie jestem fanem BSV, ale na taki pomysł bym teraz nie wpadł.

Napisany przez NaTwoim13
Kochanie, proszę, zrób mi/nam jedną, naprawdę jedną przysługę, włącz swoje myślenie. Musisz już z tym skończyć. Czy na poważnie odpowiadasz mi teraz w taki sposób - tak naiwnie i jak zawsze nieświadomie? Czy to jedyna rzecz, którą potrafisz zrobić, gwarancja depozytów? I to z tym końcowym akapitem ponownie? Kochanie, to oferta jest na serio, całkowicie poważna! Bausparkasse chroni twoje depozyty w pełnym zakresie. Tylko sposób zabezpieczenia różni się w zależności od Bausparkasse, zaakceptuj to! - LBS, czyli Landesbausparkasse, należy do sparkassen. Twoje pieniądze w Bausparkasse są więc w 100% zabezpieczone przez Niemiecki Związek Kas Oszczędnościowych i Banków Raiffeisen. Gdyby LBS miało problemy finansowe, sparkassen wskoczyłyby na ratunek. - Schwäbisch Hall Bausparkasse należy do banków volks- i Raiffeisen. Dlatego twoje pieniądze na koncie oszczędnościowym są w 100% zabezpieczone przez Niemiecki Związek Banków Volks- i Raiffeisen. - Prywatne Bausparkassen: Gdy prywatna firm a Bausparkasse zbankrutuje, na pierwszy rzut oka każdy klient jest chroniony kwotą 100.000 euro przez Niemiecki Fundusz Odszkodowań Bankowych. Ponad tą ustawową gwarancję depozytów działa Fundusz Gwarancji Depozytów Bausparkassen. Chroni on depozyty osób prywatnych w nieograniczonej wysokości. Kochanie, czego ode mnie chcesz? Nikt, naprawdę nikt, nie kłamie tyle jak ty, nikt nie przedstawia tak wielu nieprawdziwych faktów i tak absurdalnych argumentów. Można się pomylić, można też czegoś nie wiedzieć, wiem - i piszę to z założenia - że to mi też się zdarza, ale to, co ty prezentujesz tutaj od miesięcy, to już w ogóle nie do przyjęcia!

Napisany przez NaTwoim13
Nawet jeśli Fundusz Gwarantowania Depozytów został zlikwidowany w 2017 roku, w ogóle nie znasz zależności, a przede wszystkim nie znasz nawet Kasy Oszczędnościowo-Budowlanej i tego, że można w razie potrzeby podpisać 2 umowy, które osiągają ten sam efekt. Mogę również obliczyć dla Ciebie konstrukcję opartą na tych danych wyjściowych, gdzie saldo dla Ciebie osobiście - całkowicie niepotrzebnie - wynosi tylko 100 000 euro!

Napisany przez Batman_BU
Dziękuję bardzo Thomas. Wariant 1 do upływu 15 lat: Koszty odsetkowe 76 024,75 Wariant 2 do upływu 12 lat: Koszty odsetkowe 76 978,44, następnie około 10 000 EUR do końca okresu kredytowania. Do tego dochodzi opłata za zawarcie umowy BSV w wysokości 1% sumy kredytu budowlanego? Czyli około 3 800 EUR? Czy liczby się zgadzają, czy popełniłem błąd? Można coś z tym zrobić. Tak bardzo to nie wygląda gorzej. Teraz należałoby porównać ewentualnie jeszcze najlepsze warunki dla 15-letniej raty zamiast 1,7%. Ale nie należy potępiać tego wariantu, jak napisałem kilka dni temu, to kwestia oceny ryzyka.

Napisany przez NaTwoim13
No cóż, od 12-15 roku znowu nadrabiam straty, bo 1,56% BSV do 1,74% Ing.DiBa przy wtedy pozostałych zadłużeniach w 12. roku nadal wynoszących 190 000 euro. To oznacza, że po 12 latach hipoteka ma nadal 190 000 euro zadłużenia, ale kredyt budowlany ma wtedy już tylko 186 400 euro. Oprocentowanie będzie wtedy efektywne, wynoszące 1,56%, atrakcyjniejsze i ustalone do końca! Po 15 latach, gdy hipoteka z zadłużeniem wynoszącym 108 000 euro z ryzykiem oprocentowania wygasa, będę miał tylko 99 000 euro pozostałego zadłużenia przy 1,56% w BSV. Opłata za zawarcie umowy 3 460 euro, odsetki od salda 1 000 euro, opłata końcoworoczna 144 euro. Faktem jest, że po 15 latach hipoteka ma pozostałe zadłużenie 109 000 euro. W moim modelu spłacam całą pożyczkę przy obciążeniu wynoszącym 2 416 euro po kolejnych 3 latach i 6 miesiącach. Dlaczego więc teraz, jeśli chcemy porównać jabłko do jabłka, ekonomicznie nadal ryzykować po 15 latach zadłużenie 109 000 euro, skoro mogę dzisiaj zabezpieczyć sobie 1,56% przy większej elastyczności? Batman_bu, chciałbym również podkreślić, że takie modele mogą mieć sens. W innych sytuacjach myślenie o oszczędzaniu budowlanym może być jeszcze bardziej wartościowe. Ponadto to ma być tylko alternatywa, coś do porównania, by mieć poczucie, że w momencie inwestycji i podpisania umowy uwzględniono wszystko. No cóż, skoro Honey powiedziała, że nie można niczego policzyć, teraz trzeba obliczyć, na jakim poziomie musi być stopa procentowa po 15 latach, aby hipoteka z ryzykiem była bardziej opłacalna.

Napisany przez NaTwoim13
Nawet przy stopie procentowej wynoszącej 0% po 15 latach Teilnehmer musiałby zapłacić 2.595 euro w ramach kolejnego finansowania, zamiast 2.416 euro, jak w przypadku mojego modelu kredytu ratalnego / oszczędnościowego, aby również chcieć zakończyć w sierpniu 2036 roku.

Napisany przez Honey1979
Również.... wskazana przez Ciebie stopa procentowa będzie ofertą Wüstenrot. Wüstenrot posiada zabezpieczenie depozytów w wysokości 100k. To koniec komunikatu. Fundusz gwarancyjny kasy oszczędnościowo-budowlanej jest już ograbiony. Tutaj również koniec komunikatu. Wieczorem chętnie przedstawię Ci wszystkie dowody. Kto to zignoruje, nie zasługuje na nic innego w przypadku straty.

Napisany przez Honey1979
A doradca, który lekceważy i nie zwraca na to uwagi, powinien być moim zdaniem w pełni odpowiedzialny.

Napisany przez NaTwoim13
Miodowy Wüstenrot, co to jest taryfa Wüstenrot, co! Czy przy podawaniu oprocentowania depozytu i opłaty za założenie podano agio?

Napisany przez NaTwoim13
Kochanie, to nie może być prawda!!! Czy ja stoję w sprzeczności z przepisami prawa, czy chcesz jeszcze błędnie określać czy twierdzić, że kasy oszczędnościowe oszukują, jeśli pozwalają wpłacić więcej niż 100 000 euro? Oczywiście, biorę na siebie wymagane odpowiedzialności! To jest oczywiste.

Napisany przez Honey1979
Wspomniany przez Ciebie fundusz zabezpieczenia kas oszczędnościowych został już rozwiązany na dzień 28.02.2017. https://www.google.de/amp/s/amp.n-tv...e19578352.html

Napisany przez NaTwoim13
Wzmianka o tym już padła i przedstawiłem rozwiązania, Honey rozwiązania, które mogą wywołać niepokój u konsumentów!!!

Napisany przez 2tneub
Tak, uważam, że dobrze, że Thomas zamieścił tutaj podstawę do dyskusji. Tak z grubsza, umowa powinna mieć średnią stopę procentową 1,62% przy okresie trwania 18,5 lat. Dla problemu Honey prawdopodobnie potrzebne będą 2 konta oszczędnościowe budowlane (jedno dla każdego małżonka). W ten sposób powinieneś być z powrotem poniżej linii 100 tys. euro. Chociaż zawsze mówi się o elastyczności w kontach oszczędnościowych budowlanych, ciekawe byłoby zobaczyć, jak wpłata dodatkowa w wysokości umiarkowanych 5000€ rocznie wpłynie na to. W przypadku kredytu ratalnego byłoby się z nim po niecałych 16 latach zakończyć. Wariant z kontem oszczędnościowym budowlanym wtedy może przegrywać.

Napisany przez NaTwoim13
Nein, tneub, oczywiście, dlaczego? Robię to również w moim modelu, ale zawsze pozostaję poniżej 1,7% i spłacam kredyt już po 10 latach i pół po pełnej spłacie. Wtedy w rzeczywistości staje się jeszcze tańsze, ponieważ czas straty z inwestycji staje się krótszy w porównaniu z oprocentowaniem raty. Dziękuję za pochwałę, wtedy wykonuje się to z jeszcze większą przyjemnością. Oczywiście tbneub, właśnie w ten sposób to się robi, maksymalnie 100 000 euro na osobę, ale Honey o tym nie wie. Pomijając fakt, że Honey w ogóle nie wie, o jaki chodzi tutaj taryf, znowu prowokuje, chce coś napisać i w ogóle nie zrozumiała, że na przykład nie dotyczy to wcale LBS i Schwäbisch Hall. Co tutaj zupełnie nie ma znaczenia.

Napisany przez 2tneub
noelmaxim pisze: Nie, tneub, oczywiście nie, dlaczego? Rób to samo w moim modelu, pozostając zawsze poniżej 1,7% i spłacając moją hipotekę po 10 1/2 roku po pełnej spłacie. Będę wtedy jeszcze tańszy, ponieważ czas straty na inwestycji skraca się do czasu płatności.
Czas na spłatę staje się krótszy, gdy SoTi przechodzi do oszczędności budowlanych, ale różnica między kredytem z góry a kredytem ratalnym staje się większa. Według moich obliczeń, już przy wpłacie dodatkowej 5000€ kredyt ratalny wygrywa z kredytem z góry. Im więcej dodatkowych wpłat, tym bardziej kredyt ratalny staje się korzystniejszy. Jeśli planowane są dodatkowe wpłaty, należałoby również rozważyć 10-letni okres wiązania stopy procentowej.

Napisany przez Batman_BU
Chciałbym wycofać moje wcześniejsze stwierdzenie sprzed kilku dni. Uważam, że ten model jest całkowicie ważną alternatywą i dziękuję, że został tutaj opublikowany. @tneub, w modelu oszczędzania na budowę możesz również spłacać kredyt ratalny. Oczywiście, aby porównanie było uczciwe, musiałbyś uwzględnić te same okresy czasu.

Napisany przez 2tneub
pisze: @tneub, możesz spłacać również kredyt ratalny w ramach modelu oszczędności budowlanych. Oczywiście, dla obiektywnego porównania należałoby uwzględnić to w tym samym czasie.
Noel powinien odpowiedzieć, czy warunki na to pozwalają. Niemniej jednak, w przypadku takiego samego okresu oszczędzania budowlanego oszczędzający osiągnąłby nadwyżkę, co najmniej procentowo więcej, niż powinien. W takim przypadku prawdopodobnie należałoby podzielić i tutaj kończą się moje laikowskie umiejętności, aby ocenić, jakie opłaty to generuje i jak to dalej wpływa na sytuację.

Napisany przez Batman_BU
To było to, co miałem na myśli punkt 7) w ofercie. 7) Dodatkowe spłaty są oczywiście możliwe w przypadku kredytu hipotecznego i mają sens tak samo jak ewentualne wpłaty na konto oszczędnościowe budowy, ponieważ dzięki nim po 10 latach kredyt hipoteczny może zostać spłacony zgodnie z ust. 489 Kodeksu cywilnego, bez zmiany nominalnej stopy procentowej 1,25%, wręcz przeciwnie, to staje się nawet korzystniejsze.

Napisany przez NaTwoim13
Moja wybór dotyczący pożyczki hipotecznej jest całkowicie niezależny od BSV, który oczywiście nie zostanie przekazany. Oczywiście wybieram pożyczkę, która obejmuje dodatkowe spłaty. Jeśli saldo długu staje się niższe dzięki dodatkowym spłatom, nie potrzebuję już tak dużej kwoty alokacyjnej/sumy alokacyjnej/sumy w oszczędności mieszkaniowej, co oznacza, że BSV będzie w stanie przydzielić wcześniej środki, ponieważ minimalna kwota oszczędności konieczna do alokacji może być teraz niższa w stosunku do sumy alokacyjnej i zostanie osiągnięta szybciej. Dodatkowe wpłaty do BSV mają sens tylko wtedy, gdy poprzez wyższe wpłaty można osiągnąć jeszcze lepszą stopę procentową kredytu. W niektórych przypadkach tak się dzieje i staje się interesujące, gdy wchodzę do dyskusji z oprocentowaniem kredytu hipotecznego wynoszącym 2% z pożyczki z BSV, gdzie zdecydowanie byłoby miejsce na lepsze oprocentowanie w BSV. Ma to miejsce, gdy DN nie zdecyduje się na spłatę w wysokości 4,5%, co skutkuje dłuższymi okresami spłaty, ponieważ spłata nie jest tak wysoka. Być może teraz lepiej rozumiecie jedno z moich pierwszych pytań lub stwierdzeń, w którym twierdzę, że 15 lat i 4,5% nie mają sensu. Niestety, zawsze od pierwszej wprowadzonej literki byłem obrażany, zasypywany kłamstwami lub w ogóle traktowany nierzetelnie, więc nie byłem w stanie przedstawić swoich argumentów lub prosiłem OP, aby omówić to mailowo lub telefonicznie. Osobiście uważam, że fajniej byłoby, gdybym mógł tutaj zamieszczać więcej praktycznych informacji, wkrótce dyskutować lub wymieniać poglądy na temat rzeczy, aby wszystko stało się jasne, dlaczego i co myślę, a przede wszystkim co OP, którą ewentualnie towarzyszę, faktycznie chce zrealizować i po dodatkowych badaniach i spotkaniach w innych miejscach uznać za dobre dla siebie osobiście i indywidualnie. Są jednak zupełnie inne możliwości i należy je wszystkie rozważyć, przeliczyć, omówić i porównać, tak jak z mojego punktu widzenia należy poznać człowieka, jego rzeczywistą sytuację oraz jego sposoby myślenia i życiowe podejście za plecami. Ci, którzy mnie znają, wiedzą o tym, wszystko inne było mi obojętne i po prostu brałem udział w zabawie. Jestem jeszcze tutaj, ale niektórzy już nie, i miało to swoje powody. Tak, dziękuję batman_bu, tak jest wesoło, nie zawsze mam rację i czasem też piszę głupoty i nieprawdy, ale nie pozwalam sobie na znęcanie się nad sobą przez ignoranckich i nieświadomych - różnej jakości i charakteru, a także mocy intelektualnej - zwłaszcza nie pozostającymi tożsamości.

Napisany przez yosh
Również chciałbym pochwalić zaprojektowany model, który dla mnie ma sens (jeśli ogólnie lubimy oszczędzanie na cele mieszkaniowe). Byłbym szczęśliwy, gdyby takie modele były tutaj częściej pokazywane i miały szansę być również krytycznie ocenione, bo zawsze można się czegoś nauczyć.

Napisany przez Honey1979
Rozpocznijmy od Thomasa, cieszę się, że mogłem ci czegoś nauczyć w kwestii ochrony depozytów. Osoby doradzające publiczność, takie jak ja, wiedzą o takich rzeczach niezamówione i uznałyby twoją wpadkę i brak wiedzy na temat funduszu ochrony depozytów za błąd początkującego. Napisałeś piękne liczby, ale nie potwierdziłeś żadnej z nich. Który bank finansuje 468 000 euro z przekroczeniem 90% na okres 12 lat w wysokości 1,3%??? Jakieś dowody jasne.... Niewiarygodne... oprócz może Batmana.... Który wydaje się łatwo wyprowadzany z jaskini. Chyba muszę ci wyjaśnić, tneub, jak działa finansowanie budowy.... Obliczanie twojego oprocentowania mieszanego to absolutny błąd początkującego. Czy kiedykolwiek sprawdziłeś, jak rozwija się kredyt ratalny? Musisz rozważyć, jaki procent naliczanego odsetka płacisz na jaką kwotę... Nie wierzę w to. Patrzysz tylko na oprocentowanie? Teraz przedstawię wam PRZYKŁADOWY Kontrprzykład. Potrzebna kwota finansowania: 468 000,00 euro Wartość obiektu: 520 000,00 euro Przekroczenie 90% pożyczki: Oferta Hypo Vereinsbank = 1,85% - 20 lat stałe Miesięczna rata: 2331,00 euro. 20 lat i skończone. Lub 2422,00 euro na miesiąc = skończone w 19 lat. Moje podane warunki są w przeciwieństwie do tych z Wunderkammer Thomasa dostępne dla każdego pod adresem biallo.de W ten sposób unikniecie państwo konieczności zawierania 2 umów oszczędnościowych na zakup mieszkania i, co najważniejsze, ryzyka, że nie zostaną one w ogóle przyznane. Jeśli zawierzesz 2 umów oszczędnościowych, zapłacisz podwójną opłatę/prowizję, Argio... Jakkolwiek chcesz to nazwać.

Napisany przez Batman_BU
Och, Kochanie...wyraźnie mylisz pozornie i rzekomo. Jeśli nie chcesz wierzyć w warunki, to tak po prostu jest. Twoje osobiste ataki są nieco pozbawione poziomu, przynajmniej jednak nużące. Nie potrafisz prowadzić innej dyskusji? Co przez to chcesz osiągnąć? Myślisz, że ktoś uzna twoje argumenty? A ponieważ nie chcę być narażony na te prowokacje, po prostu cię wyciszam. Adieu :-) Jeszcze jedno: Jeśli porównujesz model z umową oszczędnościową do swoich 20-letnich warunków pod względem kosztów, prowizja za zamknięcie jest oczywiście uwzględniana. Na końcu dnia dla konsumenta nie ma znaczenia, kiedy i ile płaci. Jeśli wybierze albo koncepcję z niższymi kosztami, albo jednak tę z nieco wyższymi kosztami, ale z zabezpieczeniami przed ryzykiem oraz - i tego nie można lekceważyć - możliwością elastyczności w płaceniu rat. Czy ty masz tę elastyczność przez swoje 20-letnie warunki, czyż nie? I pewnie ktoś uwzględni także ryzyko, że umowy oszczędnościowe nie zostaną przydzielone. Albo że ochrona depozytów jest kiepska. Jeśli LBS upadnie, to prawdopodobnie będziemy mieć zupełnie inne problemy.

Napisany przez Honey1979
@Batman, nie mam pojęcia, dlaczego tak bardzo wykluczacie tę możliwość? Co działo się w przeszłości w Deutsche Bank ...? Czy wszyscy to po prostu zignorowali jako przykład? Czy ktoś się zastanawiał, jakie są rozmiary Deutsche Bank? Gdzie głównie inwestują itd. itd.... I potem mamy zaniedbać ryzyko gwarancji depozytów? To są podstawy, mówię całkowicie poważnie. Sam trzymam środki pieniężne w wysokości kwartał miliona euro i dokładnie zastanawiam się, gdzie i jak je lokować. Jeśli to dla ciebie nieistotne ... cóż. Należy również spojrzeć na całkowite koszty, roczną opłatę w wysokości 20 euro za konto w Wüstenrot.... Czy ktoś z was zajął się tematem oszczędzania budowlanego? Czy wiecie, że niemal wszystkie kasy oszczędnościowe wymagają ubezpieczenia na życie ryzyka? Czy zastanawiałeś się, ile to kosztuje? Czy w konkretnym przypadku ma to sens? Widzisz, jak bardzo się trudzą, żeby pozbyć się starych umów.... Czy nie mogliby się też tyle samo trudzić, jeśli obecne oprocentowanie wynosi 4,5%, a oni muszą oddać ci pieniądze w wysokości 1,25% zgodnie z umową? Pomyśl o tym.... Po prostu tak do przemyślenia.

Napisany przez Honey1979
Dodatkowo do Twojego pytania..... Wierzę tylko w to, co udowodnione. To, co mogę przeczytać, bez względu na to, o co chodzi w interesach. Ostatnie zdanie zawsze brzmi: Ustne porozumienia nie obowiązują.

Napisany przez Honey1979
Batman_BU pisze: Jeśli wybierze koncepcję z niższymi kosztami albo tę z nieco wyższymi kosztami, ale z zabezpieczeniami przed ryzykiem odpowiadającymi jego profilowi ryzyka.
Świetnie, że o tym wspominasz. Osoba, która finansuje 90%, żyje zawsze z niezwykle wysokim ryzykiem, bez względu na to, w jaki sposób finansuje. Powtarzam to ciągle... 30% własnego kapitału to zdrowa podstawa. Tak samo, jak nie budujesz domu zaczynając od dachu.

Napisany przez NaTwoim13
noelmaxim pisze: Nawet jeśli Fundusz Ochrony Depozytów został rozwiązany w 2017 roku, nie masz pojęcia o związku i przede wszystkim nie znasz nawet kasy oszczędnościowo-budowlanej i tego, że można sporządzić 2 umowy, które w razie potrzeby mogą wywołać ten sam efekt. Chętnie mogę dla ciebie obliczyć konstrukcję na podstawie tych wytycznych, gdzie stan konta dla ciebie osobiście - zupełnie niepotrzebnie - wynosi tylko 100 000 euro!
To był mój wpis #106 na twój bezsensowny zarzut dotyczący Funduszu Ochrony Depozytów, a potem przyszedłeś z wpisem #114, ponownie zupełnie bezsensownym. Czytasz? Wspomniałem o tym już w wpisie #106! Co teraz mnie nauczyłeś? Znowu - jak zwykle - wrzuciłeś coś (tutaj Fundusz Ochrony Depozytów) do dyskusji, co nie ma żadnego znaczenia, a ja już opisałem ci wszystko, co trzeba wiedzieć na ten temat. Ten argument nie pasuje tutaj, to jest polityka i pokazuje, że nie chcesz przestać grać dalej w trola na forum. Gdybyś miał pojęcie i potrafiłbyś to zaakceptować, nie podniósłbyś tego argumentu w przypadku 159 550 euro oszczędności w kredycie mieszkaniowym. Następnie twoja spekulacja na temat Wüstenrot, wcześniej nie mogłeś wiedzieć, jaki to będzie plan (spekulacja na temat Wüstenrot była również błędna), ani która kasa oszczędnościowo-budowlana, i jak już wspomniałem, w LBS (Niemiecki Związek Banków i Kas Oszczędnościowo-Kredytowych) i Schwäbisch Hall (Zabezpieczenie Instytucji Bundesverband der Volks- und Raiffeisenbanken) nie ma dyskusji o Funduszu Ochrony Depozytów. To dlaczego właśnie tym argumentem się posługiwałeś? Dzięki obliczeniom, argumentom i przedstawieniu możliwości mogłem odwołać wszystkie twoje twierdzenia. Tak działa system kredytu mieszkaniowego! Kilka banków oferuje ten stopę procentową, a co najbardziej absurdalne dla ciebie, nawet bank, o którym wspomniałeś, mógłbym uruchomić! W odniesieniu do twojej oferty: Jeśli po 18 latach i 6 miesiącach mam 2 416 euro (536 352 euro), czy mógłbyś mi wytłumaczyć, dlaczego mam zapłacić 2 331 euro przez 20 lat (559 440 euro)? Czy mógłbyś mi to wyjaśnić? Szczególnie że klient chce zapłacić 2 416 euro. O wiele lepiej jest jednak, że twierdzisz, że twój oprocentowanie z biallo (lub jakkolwiek ta grupa się nazywa) jest pewne, ale podważasz moje na 12 lat, chociaż to dokładnie twoje obliczenia mogłyby doprowadzić do tego, że moje oprocentowanie mogłoby również być oferowane przez tę samą banku. Zdumiewające! Przy tym oboje nie możemy jeszcze potwierdzić dokładnych stóp procentowych, możemy tylko je oszacować. Ty korzystając z zabawki od Biaggio, a ja z Europace!! Cóż za cud! Kochanie, nikt nie musi robić tak jak ja proponuję, to jest tylko propozycja, pomysł i z pewnością bym tak zrobił. Ale to, co w ogóle nie wchodzi w grę, to to, że kompletnie wszystko, co robię, torpedujesz; teraz nagle zaczepiasz tneub i batman_bu, chociaż zazwyczaj klikasz przycisk Dziękuję, jeśli chodzi o mnie! Zaczepiony, kochanie. Przecież zarzucasz mi, że sobie coś zmyślam, że wprowadzasz napięcie, gdzie go nie ma, że jesteś niewdzięczny i że wnosisz sprawy, które nie mają żadnego znaczenia. To wszystko po tym, co ostatnio się działo tutaj i po tym, że został podjęty krok w kierunku zbliżenia. Nie przeczytałem ani jednego uzasadnionego, trwałego argumentu od ciebie, ani jednego! Takie argumenty jednak byłyby możliwe, ale czy mam dostarczyć je również na sposób rzeczowy i merytoryczny, żeby być zaakceptowanym przez obie strony, ale to również nie byłoby poprawne? Kochanie, proszę, weź się w garść w interesie wszystkich teraz wreszcie! Proszę.

Napisany przez Honey1979
Znowu dużo tekstu i zerowa treść. Przypuszczam, że wybrałeś Wüstenrot Premium. Jeśli nie, podaj nazwę umowy. Podając oficjalną ofertę Hypo Vereinsbank, ty tylko podałeś liczbę bez jakichkolwiek dokumentów i informacji od banku. Teraz przedstaw coś konkretnego lub dla dobra wszystkich przestań już z tymi kosmicznymi ofertami.

Napisany przez Honey1979
Ale jest niesamowite widzieć, jak pięknie zdemaskowałem cię z ochroną depozytów.... Traktować to tak, jakby to w ogóle nie był problem.... Niewiarygodne, postaram się osobiście dowiedzieć, czy takie oświadczenia są dopuszczalne. W najgorszym przypadku budujący Dom może stracić swoje źródło utrzymania przez taki błąd.

Napisany przez NaTwoim13
Kochanie, teraz szczerze, czy masz jakąś chorobę? Mówię to z miłości, naprawdę z miłości, to nie może być prawda i na poważnie. Jak zwracasz się do mnie? Mam coś wyrzucić? Gdzie? Jak mocno? Powiedz mi, wszystkie liczby są na górze, umowa oszczędnościowa to BHW, a bank to PSD Bank. Ale też można skorzystać z HypoVereinsbank, Deutsche Bank i inni. Teraz rozmawiaj ze mną normalnie!

Napisany przez Honey1979
Żeby lepiej zobrazować, że twoja oferta to cena księżycowa, chciałbym zwrócić uwagę na oferty firmy Geld&Plan: https://geld-und-plan.de/hypodirekt.php Tam oferują 1,33% na 12 lat..... Teraz warunki..... Przy wskaźniku obciążenia 60% Gotowe, cel osiągnięty.

Napisany przez NaTwoim13
Honey1979 pisze: Ale to naprawdę wspaniałe, że udało mi się tak dobrze zdemaskować cię poprzez system gwarancji depozytów.... Traktowanie tego tak, jakby to w ogóle nie było problemem.... Niewiarygodne, ale osobiście postaram się dowiedzieć, czy takie wypowiedzi są dopuszczalne. W najgorszym przypadku z powodu takiego błędu ktoś budujący Dom może stracić swoje życie.
Czy ktoś teraz może pomóc mi w interesie wszystkich? To już nie może być prawda. Jak długo to ma jeszcze trwać? Honey, powiedz! Powiedz proszę, czy na poważnie zamierzasz kontynuować? To nie jest problem, absolutnie żaden, tutaj, gdyby - klient martwił się o swoją już wpłatę - są zawierane 2 umowy. Na głowę 100 000 euro zabezpieczenia wpłat, rozumiesz to z niewielkim wysiłkiem? Gdzie tu jest zdemaskowanie??

Napisany przez NaTwoim13
Honey1979 pisze: Aby podkreślić, że twoja oferta to horrendalna cena, odwołuję się do oferty od Geld&Plan https://geld-und-plan.de/hypodirekt.php Oferowane jest 1,33% na 12 lat..... teraz warunki..... Przy stopie pożyczki na poziomie 60% I koniec
Robisz się coraz bardziej śmieszny. To jest niewiarygodne. Nie masz pojęcia, absolutnie żadnego pojęcia. Czyli teraz muszę korzystać z tych warunków, tak jest ustalone? To moja firma?? Znasz się choć trochę na naszym biznesie? Nawet tych zależności nie znasz?

Napisany przez Honey1979
Gdyby to była twoja firma, nie musiałbyś tutaj tego organizować..... Liczby nie kłamią....

Napisany przez NaTwoim13
Honey1979 pisze: Czy ktoś z was kiedykolwiek zajął się tematem oszczędzania na budowę? Czy wiecie, że niemal wszystkie kasy oszczędnościowo-budowlane wymagają ubezpieczenia na życie?
Znowu zupełnie oderwane od rzeczywistości i niepraktyczne. Cały czas argumentujesz na podstawie błędnych faktów. Poza tym wszystkie opłaty uwzględniane są w rzetelnych obliczeniach, jeśli są potrzebne!!! Czy mam ci coś udowodnić? Tak? Teraz nagle? Ja, Thomas Buhmann mam ci coś udowodnić? Cóż..... w takim razie poproś o to grzecznie, zgłoś takie życzenie, a chętnie to zrobię, tak jak chciałem udowodnić wiele innych rzeczy (moje statystyki dotyczące klientów forumowych dotyczące zdolności kredytowej i wskaźnika kapitału własnego!!!), co nie zostało przyjęte przez ciebie, a dalej atakowałeś i insynuowałeś!! Jeszcze jedno! Zawsze mówiłeś, 10 lat, a właściwie 5 lat, pracujesz w strachu! Stopa procentowa nie zmienia się tak drastycznie, jak mówiłeś, a teraz decydujesz się na 20-letni okres, mimo że koszty są znacznie wyższe, podajesz opłaty za prowadzenie konta i znów coś wciskasz (Ryzyko LV), co w ogóle nie ma znaczenia?

Napisany przez NaTwoim13
Wracając do pytania. Wspomniał o 1,7% w Ing.DiBa, nikt nie może podać ostatecznej stopy procentowej, a tym bardziej ty, Honey, bo trzeba znać szczegóły dotyczące pytającego i jego sytuacji wyjściowej (co zawsze podkreślam) w szczegółach z dokumentami. Jako profesjonalista mogę coś wyciągnąć z tego (nie więcej i nie mniej), dlatego generuję ofertę, jeszcze bardziej obliczam stawkę procentową dla porównania z Europace, raczej realistyczną niż ty, bawiąc się w Biaggio. Jednak żadna osoba nie jest w stanie podać konkretnej stopy procentowej, w tym również ja! Ty jednak znowu zaczynasz przekomarzać się (dla mnie to jest przekomarzanie). W moim obliczeniach musiałem założyć fakty, które zostały wymienione przez pytającego. W związku z tym zadałem pytania i w jednym ze swoich postów chciałem się wycofać od publikowania tutaj obliczeń, również dlatego, że wiedziałem, że wszystko znów wyleci bokiem. Z użytkownikami takimi jak ty niemożliwe jest prowadzenie merytorycznej dyskusji, wszelkie wysiłki są daremne, pojawiają się dalsze nieprawdziwe informacje, oskarżenia (błędna stopa procentowa, nieistniejące lub niewłaściwie obliczone koszty), polityka (fundusz gwarancyjny depozytów, co można wskazać, ale nie w taki głupi i pospolity sposób jak ty), tak, Honey, w zasadzie tylko bzdury, przedpiekanie i głupoty, wiele, wiele głupoty! Ciągle wracam do początku, w forum w zasadzie nie można podać ostatecznych finansowań, zawsze to podkreślałem, ale ty musisz to wszystko zepsuć. Nie pojawił się żaden rozsądny argument, zamiast tego zaczynasz nagle obrażać jak małe dziecko, którym zabrano zabawkę tych, którzy uprzejmie podziękowali za trud, i znowu zaczynasz z rzeczami - m.in. że pieniądze i plan mają tę stawkę procentową - które nie mają żadnej podstawy. Czasem chciałbym, żebyś mnie w końcu obraził, załączył prywatną wiadomość w wątku lub coś w tym stylu. Brakuje mi jeszcze trochę, więc proszę, pomóż mi. Wtedy miałbyś, a raczej twój cały bałagan, dla mnie chociaż raz jakikolwiek sens

Napisany przez 6Bankkaufmann
Trochę informacji na temat kas oszczędnościowo-budowlanych i ubezpieczeń na życie związanych z ryzykiem. Ogólnie rzecz biorąc, w wnioskach o pożyczki zawarte jest ubezpieczenie na życie związane z ryzykiem. - To było tak za mojego 17-letniego stażu wewnętrznego - Jednak można łatwo usunąć klauzulę dotyczącą RLV, jeśli jest się już w inny sposób zabezpieczonym. Albo po prostu nie chce się RLV. Obowiązek posiadania RLV pojawia się dopiero wtedy, gdy jest ona również ujęta jako warunek wypłaty. Więc nie jest obowiązkiem zawieranie ubezpieczenia na życie związanych z ryzykiem przy kredytach budowlanych ani bankowych.

Napisany przez 2tneub
Honey1979 pisze: Muszę chyba jeszcze raz wyjaśnić, jak działa finansowanie budowy…. Obliczanie mieszanej stopy procentowej to absolutny błąd początkującego. Czy kiedykolwiek zastanawiałeś się, jak rozwija się kredyt ratalny? Musisz rozważyć, jaki procent płacisz od jakiej kwoty… Nigdy bym nie uwierzył. Patrzysz tylko na oprocentowanie?
Zrobiłem to. W Excelu porównałem przepływy płatności pomiędzy budżetem oszczędnościowym a kredytem z góry z 1,62% stopą procentową. Ponieważ raty nie pokrywają się dokładnie w 100%, napisałem to na oko. Nie jestem w stanie ocenić, czy warunki są bardzo korzystne czy nie.

Napisany przez Honey1979
TAK, oczywiście są to ceny księżyca. Może to każdy sprawdzić na stronach internetowych Banku PSD. PSD nazywa to kredytem budowlanym, który sięga nawet do 80% LTV. Nawet przy 10-letnim związaniu oprocentowania, przy 80% LTV nigdy nie osiągniesz 1,3%. Spróbuj wprowadzić dane z oferty Thomasa do Interhyp. Nawet oni nie mają żadnych zajęcy ofert poniżej 1,5%... Oni robią to samo co Thomas, tylko profesjonalnie. Nie możecie być olśnieni takim bełkotem.

Napisany przez FloHH
Honey1979 pisze: Ale jest naprawdę cudowne móc oglądać, jak ujawniłem cię za pomocą ochrony depozytów... Traktować to tak, jakby to w ogóle nie było problemem... Niewiarygodne, ale postaram się jeszcze raz osobiście sprawdzić, czy takie wypowiedzi są dopuszczalne. W najgorszym przypadku taki biorący kredyt budowlany mógłby stracić swoje istnienie z powodu takiego błędu.
Włączam się bardzo niechętnie, ale niestety nawet ty nie masz w 100% racji. Na pierwszy rzut oka prawdą jest, że od 01.03.2017 r. Fundusz Ochrony Depozytów Kasy Oszczędnościowo-Budowlanej został zlikwidowany, a ustawowa ochrona z ograniczeniem do 100 000 euro wchodzi w życie. Ale, drogi Honey, skupienie się tylko na tym i odgrywanie Rumpelstilzchen to trochę za krótko na tańce nad ogniem. Faktem jest, że - jak trafnie zaznaczył Thomas - w zależności od Kasy Oszczędnościowo-Budowlanej istnieją nadal indywidualne zabezpieczenia przekraczające 100 000 euro. Schwäbisch Hall jest nadal bezpieczna poza kwotą 100 000 euro za pośrednictwem systemu zabezpieczeń Związku Banków Ludowych i Raiffeisen safe. W Deutsche Bank Bausparkasse Deutsche Bank AG zobowiązała się pokryć braki w zabezpieczeniach w przypadku jej filii budowlanej. I tak dalej... I tak dalej... Naprawdę uważam, że budujesz tutaj pewną szopkę. Aby podążać za twoją logiką bezpieczeństwa, trzeba by w konsultacjach finansowych uwzględnić również, w jaki sposób nabywany Dom miałby być ubezpieczony przed wpływami środowiska, pożarem itp. W przypadku niewłaściwego ubezpieczenia w tej dziedzinie właściciel może znaleźć się w takiej samej sytuacji w razie jakichkolwiek nieprzewidzianych zdarzeń...

Napisany przez NaTwoim13
On nawet nie wie, które PSD Bank miałbym wygenerować, tylko dalej odgraża się! Mówi o PSD Bank, mimo że istnieją PSD Banki o różnych politykach biznesowych! Co więcej, skupia się tylko na wzmiance o PSD Bank, mimo że wymieniłem co najmniej 2 inne. On po prostu nie rozumie sensu obliczeń. W ofercie można zauważyć, że różne jego założenia, domysły i twierdzenia zostały obalone, szczególnie w tym modelu. Teraz mówi o oślepieniu, zwłaszcza to...robią to samo, tylko profesjonalniej. Kto, kochanie? Interhyp robi cokolwiek? A może pracownicy? Czy znasz metody pracy wszystkich pracowników Interhyp? Kochanie, naprawdę mi cię żal.

Napisany przez Honey1979
To była sugestia moja, która powinna być umieszczona na samej górze listu w systemie. Jak chronić swoje majątek, to zależy od indywidualnych decyzji każdego. Tak samo, jak to zależy od każdej osoby, kogo zaprosić na uroczystość życia do księgi wieczystej. I moje porównanie z kredytem miesięcznym miało na celu wyjaśnienie, jak nierozważne jest skupianie się wyłącznie na oprocentowaniu, nie rozumiejąc przy tym systemu.

Napisany przez Honey1979
noelmaxim pisze: On nawet nie wie, jakiego PSD Banku bym wygenerował, ale ciągle się pyskuje! Mówi o PSD Banku, podczas gdy istnieją różne PSD Banki o różnej polityce biznesowej! Przede wszystkim, on to łączy z wypowiedzią dotyczącą PSD Banku, podczas gdy ja wymieniłem co najmniej 2 inne. On nie rozumie nawet sensu obliczeń. Gdzie są jego założenia, domysły i twierdzenia w ofercie, zwłaszcza w tym modelu, które zostały obalone. Teraz mówi o zmyleniu, zwłaszcza o tym.... robią to samo, tylko bardziej profesjonalnie. Kto, Kochanie? Czy Interhyp robi cokolwiek? A może pracownicy? Znasz metody pracy wszystkich pracowników Interhyp? Kochanie, naprawdę mi cię żal.
Musisz czytać uważniej, Thomas... Napisałem przecież To przecież KAŻDY może sprawdzić na stronach internetowych PSD Banku.

Napisany przez Honey1979
Wymyślasz tutaj jakieś zamki na wodzie, które są kompletnie oderwane od rzeczywistości. Mogę teraz przeprowadzić obliczenia dotyczące pożyczki ratalnej w interwałach pięcioletnich i założyć, że oprocentowanie nie wzrośnie w ciągu najbliższych 20 lat. Ale to nie jest mój sposób na oszustwo

Napisany przez NaTwoim13
RLV oraz gwarancja depozytów nie powinny być uwzględniane na liście, ponieważ jeśli nie trzeba ich brać pod uwagę, to nie ma potrzeby ich wymieniać. Co gorsza, mówisz o czymś, czego nie rozumiesz. Nawet jeśli warto poruszyć kwestię kosztów ubezpieczenia na życie związanego z ryzykiem, sens ma to tylko wtedy, gdy wiadomo, czy są one zawarte w ofercie, czy nie. Nawet jeśli oczywiście wiesz, że nie są one uwzględnione, w żaden sposób nie byłeś tego świadomy. Twój model ratalny jest gorszy, znacznie gorszy, a ty również nie wiesz, czy twoje warunki można uwzględnić. Podczas gdy ja korzystam z Europace, ty używasz kalkulatora dla dzieci Biallo i teraz wprowadzasz do gry Interhyp. Wyskakujesz z jednej gafy w drugą, otwierasz jedno beczkę za drugim, a wszędzie wychodzi powietrze! Gorące powietrze!

Napisany przez NaTwoim13
Okej, wiedziałem, że to nadchodzi, dostajesz jeszcze jedną szansę, potem proszę podaj mi nazwę mojego oferowanego/wygenerowanego banku!!!

Napisany przez NaTwoim13
Młody, młody, młody! Gdybym założył, że odsetki już nie rosną, to nie wyjdzie mi oszczędzanie na mieszkanie!! Czy naprawdę rozumiesz tą całą logikę, całą tematykę, całe powiązania? W takim razie twoje obliczenia stanowią kolejne obliczenia, które podlegają dyskusji i właśnie tutaj pojawia się kontrargument.... i co jeśli odsetki jednak wzrosną??? Wcześniej zaprezentowałeś już obliczenia, na które ja odpowiedziałem, że są zbędne i za drogie. Rozumiesz?

Napisany przez Hanomag
noelmaxim pisze: Nie wie, którą bank PSD wygenerowałbym, wyoponuje dalej! Mówi o banku PSD, podczas gdy istnieją banki PSD z najróżniejszą polityką biznesową! Przede wszystkim opiera to na wypowiedzi o banku PSD, chociaż wymieniłem co najmniej jeszcze 2 inne.
Może on znać bank PSD, który wchodzi w grę, ponieważ banki PSD zazwyczaj przyjmują tylko klientów z ich regionu i kierują klientów z innych regionów do odpowiedniego banku PSD.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata