Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Wniosek o kredyt DSL BANK | Proces | Czas

Napisany przez ADMCI4

Nie będzie tu litości, gosaem.

Nie potrzebuję litości, ale proszę, pomyślmy mądrze. I to wszystko.

Napisany przez hausbauwest
Masz już wystarczająco dużo ludzi oszukanych swoim bankructwem.... Społeczeństwo potem hojnie za to płaci i trzyma za Ciebie kciuki.... O matko

Napisany przez ADMCI4

Już wystarczająco wielu ludzi obrabowałeś z ich pieniędzy swoją niewypłacalnością....
Społeczność wtedy musi podziękować za twój pożar i trzymać za ciebie kciuki.... O matko

Hausbauwest, jesteś naprawdę klasą samą w sobie. ?
Przecież nawet nie wiesz co się stało, a od razu coś wyciągasz z tyłka i piszesz. ?.
Nie mam czasu na pisanie z takimi typami jak ty. ??*♂️

Napisany przez Hilfe

Powiem ci, jaka jest moja sytuacja?
Niestety, z powodu prowadzenia własnej działalności gospodarczej, jestem w rejestrze dłużników od 3 lat, a teraz znalazłem dobrą nieruchomość.
Obecnie zarabiam 65 000 € + prowizję roczną.
Moja żona zarabia 45 000 € + udział w zyskach roczny.
Niestety, moja żona musi finansować się sama z powodu mojego bankructwa. Jedynym BANKiem jest bank DSL.
Obecnie płacimy tu około 900 € czynszu netto. [url]kredyt[/url] będzie kosztować 850 €. Oczywiście ostatecznie jest to dodatkowe obciążenie w wysokości 100-200 € miesięcznie, ale ja nie mogę wziąć udziału w finansowaniu. W przeciwnym razie zdecydowalibyśmy się na inną bank.
Czy nie chciałbyś skorzystać z tej szansy?
Nie możemy przewidzieć przyszłości, ale nieruchomości stają się coraz rzadsze, a obecnie pozostają niskie stopy procentowe.
Proszę, teraz odpowiedz na chłopski rozum, nie z serca.
Dziękuję.

troszkę więcej pokory i nie bądź taki bezczelny, to by ci nie zaszkodziło. Nie chcę wiedzieć, ile ludzi straciło pieniądze przez ciebie w związku i mają teraz problemy z finansowaniem. Nawet to powiedzenie: można też przynieść więcej wkładu własnego. Czy ktoś jeszcze ma schowane pieniądze? Po prostu bezczelność

Napisany przez ADMCI4
To wszystko są prywatne sprawy finansowe mojej żony. Nasze finanse są osobno. Ale naprawdę bezczelnie takie insynuacje robić.

Tutaj już kłamiesz, że belki się złamały....
w # 9 Piszesz:
Wiem, o co ci chodzi, sam jestem przedsiębiorcą.
A w # 99 piszesz:
Aktualnie zarabiam 65,000 € + prowizja roczna
Wszystko to tylko pustosłowie!

Napisany przez ADMCI4
Byłem przedsiębiorcą. To był nawyk. Teraz pracuję na etacie.

Aha....
a co zostaje ci z: Zdobywasz obecnie 65.000€ + prowizję roczną ????

Napisany przez ADMCI4
Po tabeli, co mi się należy, reszta trafia do puli zarządcy.
Możesz znaleźć tabelę zajęć w Google.
Wszystko spłacam bardzo grzecznie.

Napisany przez StGe1973
Zawsze zastanawia mnie, jak negatywnie postrzegane są upadłości w Niemczech. Oczywiście, z pewnością inni również stracili pieniądze, ale największe szkody ponosi przede wszystkim zainteresowana osoba. W związku z tym nikt z pewnością nie zrobił tego dobrowolnie…

W USA na przykład upadłość wcale nie jest postrzegana negatywnie, jak w przypadku Trumpa. Wręcz jest ona odbierana jako coś pozytywnego, ponieważ osoba ta nie popełni tych samych błędów ponownie i stanie się lepszym przedsiębiorcą albo nauczyła się, że bycie przedsiębiorcą nie jest dla niej, co zapobiega przyszłym stratom. To są typowe pojęcia, którymi USA albo Wielka Brytania nas określają jako germańska troska albo niemiecka depresja. Wszystko jest bardzo negatywnie postrzegane. Nie chodzi o to, żebyśmy źle zrozumieli, oni nas cenią za wiele cech, ale nigdy ich nie zrozumieją.

Zawsze zastanawia mnie, jak negatywnie postrzegane są upadłości w Niemczech

No powiedz coś, czego oczekujesz w takiej sytuacji?
Czy nie jest to negatywne?
Czy powinniśmy to wyśmiewać?
My... jako część społeczeństwa, która musi pokrywać te straty w dochodach wierzycieli?
Naprawdę?
Ktoś tu spadł na twarz ze swoją własną przedsiębiorczością i teraz chce znów kupić domek rodzinny?
To nie może być aż tak straszne dla dotkniętej osoby, jeśli zaraz zajmuje się finansowaniem budowy... Tam jakoś błąd myślowy jest źle poukładany.

W USA na przykład

Jesteśmy tutaj na szczęście nie w USA, dlatego gadanie na ten temat jest nonsensem.
W USA większość ludzi jest niewypłacalna, otyła, nie ma ubezpieczenia zdrowotnego i emerytalnego, oraz nosi broń. Porównywanie tego z Niemcami to absurd.

Napisany przez NaTwoim13
Bez odwagi ludzi chcących pracować samodzielnie, podejmować ryzyko i ryzykować swoje własne istnienie, nasza siła gospodarcza w ogóle by nie istniała! Kto miałby tworzyć miejsca pracy, gdyby wszyscy szli tylko drogą bezpieczeństwa?

Hausbauwest, 1 udany przedsiębiorca rekompensuje w naszym systemie gospodarczym straty z wielokrotnie większą liczbą upadłości! Gdyby nie było odwagi do porażki, w ogóle nie mielibyśmy takiej siły gospodarczej!

Polecam przeczytanie tego artykułu:

https://rp-online.de/wirtschaft/unte...s_aid-21558531

Każdy może mieć swoje zdanie i podejście do tego tematu, ale to, co w ogóle nie jest dopuszczalne, to powszechne potępianie ludzi, którzy próbowali, byli gotowi tworzyć miejsca pracy, podejmować ogromne osobiste ryzyko, a następnie być potępianymi, tak jak to teraz robią niektórzy!

Na pewno masz więcej doświadczenia w dziedzinie upadłości niż ja, Thomas.
Więc pozwólę Ci iść pierwszemu.

Napisany przez Hilfe

W temacie bankructwa na pewno masz więcej doświadczenia niż ja, Thomasie.
Pozwól mi więc, że ci ustąpię miejsca.

Celny strzał

Napisany przez StGe1973
houseofbulding,
na początku nie wiesz nawet, dlaczego doszło do bankructwa. Może na przykład po prostu nie został opłacony przez dużego klienta itp., albo oczywiście przez własne winy. Tego nie wiesz ani ty, ani ja...
Nie, nie chodzi o klaskanie, ale każdy zasługuje moim zdaniem na drugą szansę bez piętna bankructwa na czole. Zawodowo lub jeśli dzisiaj może sobie za sprawą swojej pracy kupić własny [url]Dom[/url], to mu się należy.
Czy w ogóle zauważasz, dokąd prowadzi cię taka postawa? W jaki sposób będziesz postępować wobec nieudanych małżeństw? Zakazać im ponownego wchodzenia w związek, bo już wcześniej udowodnili, że małżeństwo z nimi się nie udaje?
Czy naprawdę chcesz żyć w świecie, w którym każdy jest osądzany za swoją przeszłość przez innych i zamykany w szufladach? Czy naprawdę uważasz, że którykolwiek człowiek ma tak idealną przeszłość? I żeby od razu odpowiedzieć na twoje pytanie: Nie ma takiego, ponieważ ludzie nie są doskonali i nigdy nimi nie będą.
Anglikom i Amerykanom chociaż widzą w tym nie-doskonałym istnieniu pozytyw, jaką jest możliwość nauki i poprawy. My z naszą miarką niemieckiego perfekcjonizmu widzimy porażkę i niepowodzenie, jeśli ta perfekcja nie zostanie osiągnięta.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Każdy zasługuje na drugą szansę.
W życiu zdarzają się rzeczy, które nie były planowane, nieprzewidywalne, i nagle traci się pracę, jest rozwód, choroba, cokolwiek.
Na pewno wśród aktywnych uczestników forum znajdują się osoby będące w separacji lub rozwiedzione.
Same też tego nigdy nie przewidywały.
Życie trwa dalej.
PS: Staram się oferować różne rozwiązania finansowe dla ludzi, którzy stoją plecami do ściany.
Oczywiście motywacja również jest ważna.
Anne Koark, zbankrutowana i mimo to odnosząca sukcesy, bardzo dobra książka...

hausbauwest,
na początku nie wiesz nawet, dlaczego doszło do bankructwa. Może po prostu nie został zapłacony przez dużego klienta itp., albo oczywiście z własnej winy. Tego ani ty, ani ja nie wiemy...
Nie, nie trzeba oklaskiwać, ale każdy zasługuje moim zdaniem na drugą szansę bez piętna bankructwa na swoim czole. Zarówno zawodowo, jak i jeśli teraz może sobie pozwolić na własny [url]Dom[/url] dzięki swojej pracy, ma do tego prawo.
Czy w ogóle nie zauważasz, dokąd prowadzą cię takie podejścia? Jak zamierzasz postępować wobec nieudanych małżeństw? Czy chcesz zabronić im ponownego ślubowania, ponieważ już raz udowodnili, że małżeństwo z nimi się nie udaje?
Naprawdę chcesz żyć w świecie, gdzie każdy jest sądzony za swoją przeszłość przez innych i jest wsadzany do szufladek? Czy naprawdę wierzysz, że jakikolwiek człowiek ma tak doskonałą przeszłość? I żeby odpowiedzieć od razu na to pytanie: Nie ma takiej osoby, bo ludzie nie są doskonali i nigdy nie będą.
Np. Anglicy i Amerykanie widzą w tym niedoskonałości pozytyw, czyli możliwość nauki i poprawy. My, z naszą miarą niemieckiego perfekcjonizmu, widzimy porażkę i niepowodzenie, jeśli ten perfekcjonizm nie zostanie osiągnięty.

Mam wrażenie, że muszę ci wyjaśnić, jak funkcjonuje życie biznesowe!
Jeśli podejmujesz zlecenie, które zagraża twojemu istnieniu w przypadku niewypłacalności dłużnika,
albo pracujesz z zaliczkami, płatnością z góry, albo wykupujesz [url]ubezpieczenie[/url] na wypadek niewypłacalności, [url]ubezpieczenie[/url] handlowe.
Jeśli nic z tych rzeczy nie wchodzi w grę, to lepiej zrezygnować z zlecenia i spokojnie oddać je komuś innemu, kto ma na to odpowiednią skalę.
Dla mnie brak umiejętności zarządczych nie stanowi wymówki.
Ten, kto nie radzi sobie, powinien zrezygnować z samodzielności.
Sztuka pochodzi z umiejętności, a nie z chęci, inaczej byłaby "Wunst"!

[cytat=Bankkaufmann">
Życie idzie dalej.
[/cytat]
Może tak być.
Ale dlaczego nie po prostu być trochę spokojniejszym i nie narażać innych na niebezpieczeństwo?
Wtedy po prostu pozostaje się lokatorem i wydaje tylko to, co jest dostępne na koncie.
Nie może być tak, że znowu zaczyna się zadłużać... Proszę więc.
I nawet jeśli nadchodzi rozwód, czego się nie spodziewałeś... no i co.... Przecież można wcześniej przemyśleć kwestię finansowania.
Nawet choroba.... Nieprzyjemna, ale można się na nią ubezpieczyć.
To wszystko są sprawy, których nie rozumiem i nie chcę zrozumieć.
Wszystkie te parametry są u mnie przynajmniej zabezpieczone, dlatego nie potrzebuję innych, którzy nie dbają o nie, aby ocierać im łzy.... na pewno nie.

Napisany przez NaTwoim13

Mam wrażenie, że muszę ci wyjaśnić, jak funkcjonuje życie biznesowe!
Gdy podejmuje się zlecenie, które grozi egzystencji w przypadku niewypłacalności dłużnika,
wówczas pracuje się albo zaliczkowo, albo za zaliczkę, albo zakłada się [url]ubezpieczenie[/url] od niewypłacalności, [url]ubezpieczenie[/url] [url]kredytu[/url] kupieckiego.
Jeśli żaden z tych środków nie działa, należy zrezygnować z zlecenia i śmiało oddać je innemu, kto ma odpowiednie doświadczenie.
Dla mnie niekompetencja handlowa nie jest usprawiedliwieniem i nie jest brana pod uwagę.
Kto nie radzi sobie, powinien zrezygnować z samodzielności.
Sztuka pochodzi od umiejętności, nie od chęci, w przeciwnym razie nazywałaby się wunst!

No dobrze, tak powstają upadłości, tak szybko można wyjaśnić życie biznesowe i samodzielność, ok.

No dobrze, tak więc powstają upadłości, tak szybko można zrozumieć biznesowe życie i samodzielność, ok.

Na pewno nie, ale to po prostu podstawy

Napisany przez NaTwoim13

Może tak być.
Ale dlaczego nie być po prostu trochę spokojniejszym i nie narażać innych na niebezpieczeństwo?
Wtedy pozostajesz wynajmującym i kupujesz to, co masz na koncie.
Nie może być tak, że zaczynasz znowu zadłużać się... Proszę bardzo.
Nawet w przypadku rozstania, z czego się nie spodziewałeś... Dlaczego nie zastanowić się nad tym przed finansowaniem.
Nawet w przypadku choroby... Nieprzyjemne, ale można się ubezpieczyć.
To wszystko są rzeczy, których nie rozumiem i nie chcę zrozumieć.
Wszystkie te parametry są u mnie zabezpieczone, więc nie potrzebuję innych, którzy nie dbają o to, aby wytrzeć łzy... na pewno nie potrzebuję.

Zastanawianie się nad rozwodem? Czy myślisz, że wszyscy ludzie, którzy się żenią, robią to bez zastanowienia? Gdzie jest napisane, że takie myśli nie są brane pod uwagę??
Można się UBEZPIECZYĆ przed chorobą? Czy mógłbyś mi wyjaśnić to [url]ubezpieczenie[/url], a jeśli chodzi o konsekwencje, kto mówi, że Ci EK nawet tego nie robią, a jeśli tego nie robią, dlaczego nie argumentujesz albo nie dajesz rady, że jest to sensowne, zamiast stale uważać wszystkich za głupich i naiwnych?
Kto prosi cię o wytarcie łez i kto mówi, że są takie potrzebne? Jeśli kupuję nieruchomość za 520 000 [url]euro[/url] z 260 000 [url]euro[/url] zaliczki - jak w innym wątku - czy twoje argumenty tutaj także mają zastosowanie?

Napisany przez StGe1973
buildestate,

Długo zastanawiałem się, czy powinienem odpowiadać na tak głupie komentarze. Ale przynajmniej chcę ci coś wyjaśnić na temat twojej być może przyszłej działalności biznesowej, abyś był na nią przygotowany.

Porównajmy to do Bundesligi piłkarskiej. Myślę, że zgadzasz się ze mną, że tam nie grają głupi, nieudolni amatorzy z boiska, a najlepsi piłkarze Niemiec i innych krajów. Choć nie jestem w stanie tego ocenić, prawdopodobnie są szkoleni i opiekowani przez najlepszych trenerów, trenerów kondycyjnych, dietetyków, itp.

Według twojej teorii każdy mecz mógłby zakończyć się remisem 0:0, ponieważ każda bramka mogłaby zostać zapobieżona poprzez doskonałą obronę. Nawet w tych nielicznych meczach, które kończą się bezbramkowym remisem, zdarzają się wystarczające okazje do strzelenia bramki, które nie są wykorzystywane z powodu błędów napastników lub przeciwników. To się zawsze dzieje, gdy umiejętności są w przybliżeniu identyczne, bez względu czy w szachach, tenisie, czy piłce nożnej. Błędy decydują o grze i zdarzają się w każdym meczu.

Oczywiście możesz powiedzieć: Po prostu powinien zrobić to lub tamto, i wtedy by do tego nie doszło. Podobnie jak trener może powiedzieć: Powinniśmy zaatakować wcześniej, powinien przeszkodzić w dośrodkowaniu, a powinien mieć lepszą pozycję przy główce. Tak, poprawna obrona zapobiegłaby strzeleniu bramki, a idealne decyzje zapobiegłyby upadłości firmy.

Ale nikt nie jest idealny, nikt. Ani w życiu prywatnym, ani w życiu zawodowym, ani sportowiec, ani osoba prowadząca własną działalność gospodarczą.

Bohhh StGe .... Naprawdę piszesz takie bzdury ... r
Porównywanie firmy do meczu piłki nożnej, gdzie trener stoi na zewnątrz boiska i sam nie gra, świadczy o tym, że nie masz pojęcia o czym w ogóle mówisz ....

Napisany przez Hilfe

budowa domu,
długo zastanawiałem się, czy naprawdę powinienem odpowiadać na tak głupie komentarze. Ale przynajmniej chciałbym ci coś wyjaśnić na temat twojego potencjalnego życia biznesowego, abyś był przygotowany.
Porównam to do niemieckiej Bundesligi piłkarskiej. Myślę, że zgodzisz się ze mną, że tam nie grają głupi nieudolni amatorzy z boiska, ale najlepsi piłkarze Niemiec i innych narodów. Choć sam nie mogę tego ocenić, prawdopodobnie są oni trenowani i opiekowani przez najlepszych trenerów, trenerów kondycji, dietetyków, itp.
Według twojej teorii każdy mecz powinien skończyć się 0:0, bo każda bramka mogłaby być zatrzymana poprzez perfekcyjną obronę. Nawet w tych nielicznych meczach, które kończą się 0:0, są wystarczające szanse strzeleckie, które nie są wykorzystane z powodu błędów napastników lub przeciwników. To dzieje się zawsze, gdy umiejętności są mniej więcej identyczne, niezależnie czy w szachach, tenisie, piłce nożnej, itp. Błędy decydują o meczach i zdarzają się w każdym meczu.
Oczywiście możesz powiedzieć: Powinien po prostu zrobić to lub tamto, i nie doszłoby do tego. Tak samo jak trener może powiedzieć: Powinien tam wcześniej zaatakować, powinien przerwać wrzutkę, a przy główce powinien mieć lepszą pozycję. Oczywiście, gdyby obrona była perfekcyjna, bramka by nie padła, a działanie byłoby perfekcyjne, upadłości nie doszłoby.
Po prostu nikt nie jest perfekcyjny, nikt. Ani w życiu prywatnym, ani w biznesie, ani sportowiec, ani osoba samozatrudniona.

piszesz bzdury.
Oczywiście istnieją również czynniki zewnętrzne, które podsycają lub wywołują upadłość. Ale powiedz szczerze, jeśli duże zamówienie nie płaci, powinienem był zastanowić się wcześniej, czy mam ryzyko kumulacyjne.
Tak samo zastanawiam się, gdy składam duże zamówienie, robie zaliczkę, a dostawca nie dostarcza.
To tylko 2 przykłady.
Praca na własny rachunek niesie oczywiście szanse i ryzyka. ALE to nie boisko piłkarskie, gdzie mogę sobie poprzetestować każdy mecz, aż w końcu wygram. Inwestorzy i inne instytucje są zbyt nerwowe na taki luźny tok.
Dlaczego banki niechętnie udzielają [url]kredytów[/url] osobom samozatrudnionym?

Napisany przez StGe1973
Przepraszam, że wydaje się, że przytłoczyłem Cię tym. To, co chciałem Ci powiedzieć:
Nawet najlepsi niemieccy piłkarze popełniają błędy, i to w każdym meczu. Jeśli mimo tego wygrywają mecz, te błędy są jedynie irytujące, ale i tak wygrali. Jeśli przegrywają mecz, te błędy nie są już tylko irytujące, ale decydują o wyniku meczu.
Nic innego nie spotka Cię być może później jako osoby samozatrudnionej lub w każdej innej sytuacji zawodowej decyzji. Będziesz popełniać błędy. Często będą one irytujące, ale nie tragiczne. Ale gdy szczególne okoliczności prowadzą do tych błędów, może to skończyć się także dla osoby samozatrudnionej lub przedsiębiorcy w upadłości.

Przepraszam, że zdaje się, że Cię przeciążam tym. To, co chciałem Ci powiedzieć:
Nawet najlepsi niemieccy piłkarze popełniają błędy w każdym meczu. Jeśli jednak mimo tego wygrają mecz, to te błędy są maksymalnie irytujące, ale mimo wszystko wygrali. Jeśli przegrywają mecz, te błędy stają się decydujące.
To samo może Ci się zdarzyć później jako osoba samozatrudniona lub w każdej innej decyzji zawodowej. Popełnisz błędy. Będzie to bardzo często irytujące, ale nie tragiczne. Jednak jeśli do tych błędów dojdą okoliczności szczególne, to jako osoba samozatrudniona czy przedsiębiorca możesz zakończyć w upadłości.

Kompletna bzdura.
Dobry przedsiębiorca zabezpiecza się we wszystkich kierunkach.
Zaczyna to od zdrowego wzrostu.
Dobry przedsiębiorca rozwija się zdrowo i w końcu (najpóźniej po 5 latach) staje się niezależny i w dużej mierze niezależny od obcych środków finansowych.
W przypadku większości marzycieli niestety tak nie jest, którzy [url]Leasing[/url]ują wszystkie pojazdy, bo usłyszeli kiedyś, że jest to korzystne pod względem podatkowym, ciągle żyją na kredycie odnawialnym, nie mając świadomości, że może on zostać wypowiedziany bez podania przyczyny w dowolnym momencie.
Nie mają porządnego doradcy podatkowego, majstrować na własną rękę w swoim programie księgowym i w końcu po prostu upadają.
Nie mam dla nich zrozumienia i dokładnie 0,0% współczucia.

Napisany przez NaTwoim13
Ja nie jestem w stanie czytać tego gówna.
Co to ma znowu wspólnego z wątkiem i dokąd ta dyskusja zmierza?
Dalej zgadzam się z hausbauwestem, tak to działa, tak powinno być i taka powinna być samodzielność!
U niego to mieszanka wszystkiego - upartości, wiedzy na temat lepszego sposobu, prześmiewczości i prowokacji, to drobnomyślność, proste myślenie i podręcznik życia i bycia człowiekiem, który on codziennie połyka! Ciężko mu podskoczyć, on zna wszystkich i wszystko, wszystko powinno iść tak, jak on sądzi, a nie tak, jak różnie było to praktykowane, gdy przedsiębiorstwa odnosiły sukcesy, i jaką drogę musiało przejść nie jedno przedsiębiorstwo, aby w końcu stać się dużą i odnoszącą sukcesy firmą!
Niektórym rzeczy mu brakuje, trochę zostało zaległe, myślę, że nadszedł czas, kiedy trzeba to faktycznie zaakceptować! On stanie się jeszcze bardziej złośliwy i nieobliczalny, jeśli skończą mu argumenty, nadszedł ten czas, niech tu coś zrobi!
Wszystko z tchórzy i z niskiej anonimowości - nikt nie wie, kim i co on naprawdę jest - stąd właśnie niech to zrobi, niech wierzy w to, co opowiada (a to robi), to już nie ma sensu, rozsądna interakcja nie jest już możliwa.

Napisany przez StGe1973
Więc to jest ostatni post na ten temat, bo nie mam ochoty dyskutować z ludźmi, którzy naprawdę nie mają pojęcia o niczym.

Więc zabezpieczasz się we wszystkich kierunkach, chłopcze, naprawdę jesteś zabawny. Każdy związek biznesowy opiera się na zaufaniu, w przypadku przedpłaty klient musi Ci zaufać, że wykonasz usługę po dokonaniu płatności. Przy fakturze, musisz zaufać, że klient zapłaci po wykonaniu usługi. Zaliczki są stosowane przy bardzo dużych i długotrwałych zleceniach, co jest całkowicie nierealistyczne dla początkującego przedsiębiorcy. Oczywiście, możesz się na wszystko ubezpieczyć, możesz również wykupić [url]ubezpieczenie[/url] dziennego zasiłku w wysokości 500 [url]euro[/url] za dzień w przypadku choroby. Jednakże będziesz wtedy tak drogi (musisz zarobić na całe składki ubezpieczeniowe), że prawdopodobnie nie dostaniesz żadnego zlecenia.

I oczywiście, zdrowy wzrost i brak potrzeby uzyskania finansowania kapitałem obcym po 5 latach. Chłopie, chłopie, w jakim Ty świecie żyjesz? Nawet zdrowy wzrost oznacza inwestycje. Jeśli będziesz zawsze czekał, aż będziesz mógł wszystko opłacić z zysku (kapitału własnego), to szybko zostaniesz w tyle. Ponieważ inne firmy, które dużo szybciej inwestują kapitał obcy, mogą oferować lepsze i tańsze produkty niż Ty.

Twoje marzenia o byciu przedsiębiorcą są tak samo szybką drogą do bankructwa, jak marzenia sennych marzycieli, o których wspominasz. Bycie przedsiębiorcą oznacza także podejmowanie ryzyka w określonych sytuacjach, w przeciwnym wypadku lepiej odpuść sobie. W końcu, to właśnie środkowa droga pomiędzy opisywanymi przez Ciebie sennymi marzycielami a Twoimi własnymi marzeniami.

Napisany przez FloHH
Nie rozumiem tak czy inaczej, dlaczego zawsze reaguje się na wpisy użytkownika hausbauwest. W żadnym miejscu nie miał on konstruktywnego podejścia do żadnego pytania. Po prostu pozwól mu pisać. W przeciwnym razie nadal będzie miał błędne przekonanie, że ktoś tu na poważnie się nim interesuje...

Napisany przez HannoMack

Nie rozumiem, dlaczego zawsze reaguje się na posty użytkownika hausbauwest. W żadnym momencie nie miał on konstruktywnego podejścia do żadnego pytania. Pozwól mu więc pisać. W przeciwnym razie może on nadal błędnie sądzić, że ktoś tu traktuje go poważnie...

Jakby spróbować dla odmiany przeczytać? Czasem pomaga. Wtedy nie trzeba też wstydzić się po prostu udawać, że się go chwali i skacze na jadący w Siną Klubę Buhanna pociąg.

Napisany przez Nakaron
Ojej, tutaj z postu na post robi się coraz gorzej

Napisany przez MuE1316
Dzisiaj wreszcie otrzymaliśmy potwierdzenie :-)

Napisany przez NaTwoim13
Bardzo dobrze, bardzo się cieszę, wszystko zostało zrobione poprawnie! Świetnie
Teraz otwórz szampana z żoną

Ostatecznie otrzymaliśmy dzisiaj nasze potwierdzenie :-)

Nikt ci i tak nie uwierzy.....

Napisany przez MuE1316

Nikt Ci w to nie uwierzy.....

Jest mi całkowicie obojętne ?
Cieszymy się, to co kto tu wierzy, jest mi wszystko jedno ?

Napisany przez NaTwoim13
Budowa domu zachowuj spokój, teraz masz powód do radości. To naprawdę świetna wiadomość i fantastyczny wynik bez udziału banku hipotecznego, szczególnie teraz znowu widać....

Nie, to nie musiała być inna bankowość, a pośrednik miał coś na myśli, polecając Ci bank DSL. Inna filia i/lub inny pośrednik by wystarczyli, nie koniecznie inny bank.

W końcu wszystko będzie dobrze, zachowaj spokój i myśl pozytywnie, wszystko w końcu się ułoży.

...mówienie o odwadze i nadziei, o cierpliwości jako ważnej pomocy

Fantastyczna rzecz, uzyskanie takiej akceptacji w trakcie inwestycji na całe życie, miło to przeczytać.

Napisany przez volkorbie
Zawsze piszą, że w DSL Bank Berlin czas przetwarzania to tylko 2-3 dni robocze, mój wniosek został potwierdzony jako otrzymany 5.10.18, według informacji doradcy, 12.10. tischgutachten zostało zakończone i teraz jest w trakcie sprawdzania zdolności kredytowej, potem trafi do kierownictwa grupy....... ile jeszcze potrwa decyzja...... to już 7 dni.

Napisany przez NaTwoim13
To ostatecznie zawsze zależy od dostarczenia, ale zasadniczo 7 dni, 5 dni roboczych to dobra praktyka.

To również zależy od tego, czy brakuje już tylko drugiego podpisu zgodnie z zasadą czterech oczu, czy też decyzja wymaga podjęcia specjalnego głosowania, czego oczywiście z daleka nie jestem w stanie ocenić.

Napisany przez volkorbie
Okej, Dzięki. Oczywiście ja też tego nie wiem, tylko sprzedawca zaczyna się niecierpliwić, ponieważ ma już innych zainteresowanych i nie chce dłużej czekać.......

Napisany przez NaTwoim13
Mogę to zrozumieć, to obecnie norma.

Napisany przez NaTwoim13
Czy w międzyczasie pojawiła się tutaj obietnica lub głosowanie?

Napisany przez Lars04
Każdy ma jakieś obowiązki, co jeśli w wyniku zaniedbań [url]Dom[/url] zostanie sprzedany komuś innemu?

Czy to naprawdę może się zdarzyć? Przecież wszyscy wiedzą, co się obecnie dzieje, i tylko dlatego, że brakuje dokumentów, nie można po prostu sprzedać domu komuś innemu.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata