- sob maja 26, 2018 9:46 am
Hahahaha
Hausbauwest, TE skontaktował się ze mną przyjaznym i poszukującym pomocy prywatnym wiadomością, i oczywiście nie odmówiłem mu tej pomocy!
Czy nie powinienem wprawiać TE w stan zdenerwowania, prawda? Teraz przesyłka nie dociera, nikt nie wie, czy pośrednik w ogóle wysłał przesyłkę, jaka gra, jaka niezawodność stoi za tym! Czy można nie być zdenerwowanym? To może się nie zdarzyć, ale może. Tutaj nic nie idzie zgodnie z planem, albo idzie inaczej, a kiedy teraz czytam oświadczenie, że sprawa będzie rozpatrzona teraz szybciej lub natychmiast i TE ma nadzieję, że wszystko się uda, a na końcu może okazać się, że wszystko splata się, że nie dostanie się do domu, ponieważ sprzedający ma dość, i wtedy piszę, jaka jest sytuacja!! Zgoda? Jako zawodowiec i absolutny ekspert, zwłaszcza w przypadku DSL Bank!!
Co teraz ma iść szybciej? Co? Bo mówię, że wysłałem dokumenty do Berlina tydzień temu, nie doszły, czy mogliby się tym teraz szybciej zająć, czy mam wysłać jeszcze raz? Tak? W Frankfurcie, gdzie mają mnóstwo roboty i duże pośrednictwa finansowe i platformy, zalewają? Gdzie wszyscy domagają się specjalnych praw i presji, bo obecnie wszystko powinno być rozstrzygnięte wczoraj, bo 10 osób chce mieć tę samą nieruchomość, prawda? W takim razie powiem to teraz przy każdej 5. sprawie, a moje sprawy będą rozpatrywane jeszcze szybciej niż szybko (przecież i tak są to tylko 3 dni robocze)!
Czy mogą istnieć konsumenci, którzy chcą koniecznie kupić nieruchomość, którą sobie wybrali, ale nie mogą, ponieważ procedura wnioskowania i przetwarzania wniosku trwa zbyt długo? Czy istnieją pośrednicy, którzy pracują tak, jak opisujesz, i to może zależeć od nich/tego?
Gdzie wywieram presję? Jestem w stałym kontakcie z TE?? Czy przede wszystkim, pracuje się tu dobrze? Zwłaszcza gdy używa się funkcji wyszukiwania, można zauważyć, że szczególnie w przypadku podejścia DSL Bank (które jest na tyle korzystne, jeśli się je rzetelnie i ekspercko stosuje) czasami pojawiają się problemy. Problemy, które często udało mi się rozwiązać i które przeradzały się w świetne relacje biznesowe i obietnice dla klientów. Chętnie udzielę referencji w tej sprawie, obecnie mam 2, gdzie te problemy doprowadziły do odmówienia lub utrudnienia wnioskowania w DSL Bank! W ogóle nie wiem, dlaczego - co w sumie początkowo nie zrobiłem - nie powinienem oferować wsparcia i skutecznie doprowadzać do celu. Chociaż już cieszę się, że nieruchomość nie jest znowu za droga dla Hausbauwest lub że jest za dużo dzieci, albo że dochody nie zgadzają się!
Pomoc zresztą z urlopu, hahahahahaha