Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Wniosek o kredyt DSL BANK | Proces | Czas

Napisany przez ADMCI4
Dzień dobry,

poprosiłem o finansowanie budowy poprzez doradcę finansowego. Według niego, wszystkie dane zostały wprowadzone do systemu Starpool i wszystko było w porządku, a wniosek oraz inne dokumenty zostały udostępnione do pobrania. Przesłaliśmy dokumenty i wszystkie inne wymagane przez naszego banku dokumenty w pełni i kompletnie.

Co mówią specjaliści? Ile trwa taki proces?

Wszystkie dokumenty zostały przesłane do DSM Banku we Frankfurcie.

Zobaczymy, co eksperci mogą nam powiedzieć na temat tego procesu.

Dziękujemy z góry.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć gosaem, zazwyczaj 4-5 dni. Na przykład w oddziale banku DSL w Stuttgarcie.
Zapytaj pośrednika, on też zna czas przetwarzania.
Następnie, jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem, otrzymasz pisemną akceptację banku oraz dokumenty dotyczące zastawu itp.

Napisany przez ADMCI4
Dziękuję Panu, bankowemu handlowcowi, za informację. Obecnie pośrednik jest na urlopie i nie chcę angażować nikogo poza nim w biurze, bo moim zdaniem wszystko mogłoby się wtedy skomplikować. Myślę, że cały proces zajmie 4-5 dni. Chyba że pośrednik dostanie tylko informację, że dokumenty zostały wysłane do mnie. No cóż, mam nadzieję, że wszystko się uda. Jakie są doświadczenia związane z DSL Bank? Czy gdy Starpool wyrazi zgodę, to wszystko jest już niemal gotowe? Dziękuję bardzo.

Napisany przez NaTwoim13
DSL Bank Frankfurt ma 8 dni roboczych (Berlin 2-3 dni) czasu przetwarzania. Otrzymanie decyzji w systemie jest ważne, ale zrównoważenie zależy od udzielonych informacji/danych przez finansującego i od oceny nieruchomości dokonanej przez rzeczoznawcę banku DSL. Dobry doradca powinien podać swoim klientom określone czasy przetwarzania, które są (zresztą we wszystkich bankach) zapisane i dostępne do wglądu w Europace. Sądzę również – niech to będzie tylko takie wspomnienie obok tematu – że korzystne jest, by doradcę można było łatwo skontaktować nawet podczas urlopu (co uważam za bardzo istotne), lub przynajmniej, aby miał on osobę zastępującą na miejscu, która może udzielać wsparcia, pomocy i interweniować. Jeśli to nie jest możliwe, może to prowadzić do opóźnień i nawet odrzucenia wniosku (dodatkowe terminy) w szczególności w przypadku żądań dodatkowych dokumentów, potrzeby wyjaśnień lub niskiej oceny wartości nieruchomości.

Napisany przez ADMCI4
Dziękuję za odpowiedź. Jeśli coś się pojawi, to na pewno się ze mną skontaktuje, ale urlop jest po to, żeby odpocząć i szanuję to. Z zasady nie dzwonię po 5 dniach i nie denerwuję. Jestem miłym klientem Pozdrowienia

Napisany przez NaTwoim13
To, również nie chciałem tego negować, ani tego, że pośrednik również nie postępuje w ten sposób. Szkoda tylko, gdy muszę czytać, że konsument nie otrzymał informacji o czasie przetwarzania (zwłaszcza że pośrednik wyjeżdża na zasłużony urlop) i czasami jedno prowadzi do drugiego, a na rynku niestety jest wielu amatorów, nowicjuszy i również czarne owce (chociaż wiele się tam zmieniło). Jak już wspomniałem, nie musi to w ogóle mieć miejsca, ale chciałbym przekazać im jedną rzecz, dopóki wszystko działa, klienci są wszyscy mili i przyjemni, albo tak chcą być, ale jeśli coś nie idzie zgodnie z planem, to zmienia się to szybko - jeśli winą za to jest pośrednik - i czasami klient ma rację z powodu wyboru pośrednika, a wtedy trudno jest znaleźć winnego, bo w najlepszym przypadku mieszkanie jest stracone, a w najgorszym przypadku tożsamość W porządku, możemy być na bieżąco, inni mają również piękne córki

Napisany przez hausbauwest
@gosaem Nie daj się wpuścić w maliny przez Noelmaxima. Gdy przeczytasz jego wypowiedzi, zauważysz, że lubi czarnowidztwo. Totalna bzdura..... Być może pośrednik podał Ci czas realizacji, ale nie słuchałeś uważnie, albo po prostu zapomniał, co jest bez znaczenia, gdyż nie zmienia to czasu realizacji. Co do wypowiedzi dotyczącej urlopu...... W punkcie #5 świetnie to wyjaśniłeś. Każdy ma prawo do niezakłóconego urlopu, a jedynie osoba ze spokojną głową wykonuje dobrą pracę. Ten, kto jest ciągle dostępny, w końcu się wypali. To wszystko.... Wszystko będzie dobrze, i nie daj sobie nic wmówić!

Napisany przez NaTwoim13
hausbauwest pisze: Kiedy przeczytasz jego wiersze, zobaczysz, że lubi czarować innych. Całkowite bzdury...
Mam nadzieję, że też je przeczytałeś, co w ostatnim czasie wydawało się u ciebie coraz mniej prawdopodobne. Oczywiście, mam też prawo do urlopu, ale moi klienci zawsze mają prawo do tego, abym był dostępny przez e-mail, whatsapp i Facebook, jako dodatkowa korzyść, ponadto biuro pełne jest ekspertów. Czy znasz może i ewentualnie? A może też i ewentualnie nie? Czas realizacji podałem w miarę możliwości, chętnie nawet.

Napisany przez ADMCI4
hausbauwest pisze: @gosaem Nie daj się wkręcić Noelmaximowi. Gdy przeczytasz jego wiersze, zobaczysz, że chętnie oczernia innych. Totalna bzdura... Być może pośrednik podał Ci czas przetwarzania, a Ty nie uważałeś, albo po prostu zapomniał, co nie ma znaczenia, ponieważ nie zmienia to czasu przetwarzania. Co do urlopu... W #5 bardzo dobrze to wyjaśniłeś. Każdy ma prawo do nieskrępowanego urlopu, i tylko ten, kto ma wolną głowę, potrafi dobrze pracować. Ten, kto jest ciągle osiągalny, w końcu wypali się. Tak czy inaczej... Wszystko będzie dobrze, nie daj sobie nic wmówić!
Dziękuję za miłe słowa. Rozumiem, o co chodzi i jestem sam przedsiębiorcą. Każdy ma inną strategię, ale także wierzę w karma. Dziękuję ekspertom za odpowiedź. DZIĘKI!

noelmaxim pisze: Oczywiście mam prawo do urlopu, ale uważam, że moi klienci mają zawsze prawo do tego, aby móc się ze mną skontaktować przez e-mail, WhatsApp i Facebook.
WhatsApp i Facebook, moim zdaniem, nie mają nic do roboty w biznesowym życiu. Ponadto jestem zdania.... Ten, kto jest dostępny dla swoich klientów 24 godziny na dobę, łącznie z urlopem, nie może prowadzić porządnych małżeństw i nie ma życia rodzinengo. Pracownicy w biurze to całkowicie normalne zjawisko, jeśli firma nie może funkcjonować bez szefa, to oznacza, że wzrost był źle zaplanowany. Zdecydowanie nie dostaniesz mnie w czasie urlopu pod telefon. I wieczorem na kanapie też nie przez WhatsApp :-)

Napisany przez NaTwoim13
Drogi hausbauwest, właśnie nasze podejście do człowieka i życia się różni. Podczas gdy dla ciebie liczy się tylko twoje, dla mnie istnieje różnorodność ludzi i ludzkiego istnienia, w której czuję się świetnie i pełen radości. Ty wiesz, jak wszystko powinno się odbywać, podczas gdy ja akceptuję, że istnieje wiele różnych sposobów życia, podejść do życia i punktów widzenia. Wszystkie mnie interesują, ciebie tylko twoje. Kto jest dostępny dla swoich klientów przez całą dobę, wliczając w to urlop, nie może prowadzić porządnego małżeństwa ani życia rodzinnego. Jest to oznaka słabości, ubóstwa ducha oraz niesamowitej smutności i samotności. To może być dla ciebie prawdą, ale dlaczego musi to być także dla innych, i dlaczego używasz tego jako argumentu, mogę sobie wyjaśnić tylko tak, że życie z jego różnorodnością w ogóle cię nie interesuje! To argument, który podajesz, gdy ja mówię, jak postępuję, jakie sprawia mi to przyjemność i jak szczęśliwa się czuję. Nie zrozumiałeś jeszcze, że są ludzie, którzy uczynili swoje hobby swoim zawodem, a ich zawód jest ich hobby, mogą uważać się za szczęśliwych, że wybrali go samodzielnie, a co więcej, w ogóle nie wiesz, co cechuje mój zawód, co trzeba w nim robić, z kim i czym się zajmować oraz o co w nim właściwie chodzi. Troszczę się o ciebie już od prawie 1,5 roku, zarządzając twoimi różnymi kontami, i zrobię to nadal chętnie, dla wszystkich do przeczytania (szczególnie dla wielu klientów, a przede wszystkim wspaniałych ludzi i rodzin z forum) będę to robił.

Napisany przez ADMCI4

Halo gosaem, zwykle 4-5 dni. Tak jest na przykład w oddziale DSL Bank w Stuttgarcie.
Zapytaj pośrednika, ten także wie, jaki jest czas przetwarzania.
Później, jeśli wszystko pójdzie dobrze, otrzymasz pisemne potwierdzenie od banku oraz dokumenty dotyczące zastawu itp.

Dzień dobry,
Dziś rano otrzymałem telefon od doradcy finansowego. Podpisane wnioski nie dotarły do DSL Bank. Wnioski muszą zostać ponownie podpisane i wysłane. Wszystko inne zostało przesłane przez system ponad 10 dni roboczych temu. Czy to jest wiarygodne? Czy taka sytuacja może mieć miejsce?

Napisany przez ADMCI4

Drogi hausbauwest, to właśnie odróżnia naszą postawę wobec ludzi i życia. Podczas gdy dla ciebie istnieje tylko to, co twoje, dla mnie istnieje różnorodność ludzi i ludzkości, i czuję się z nią bardzo komfortowo i radosny.
Ty wiesz, jak powinno to wyglądać, jak powinno działać, podczas gdy ja akceptuję, że istnieje wiele różnych sposobów życia, podejść do życia i punktów widzenia. Wszystkie mnie interesują, ciebie tylko twoje.

Jest to wyraz słabości, biedy intelektualnej oraz niesamowitej smutności i samotności. Dla ciebie może to być prawdą, ale nie rozumiem, dlaczego musi to być również prawdą dla innych i dlaczego używasz tego jako argumentu, może dlatego, że życie z jego różnorodnością w ogóle cię nie obchodzi! To argument, który przytaczasz, gdy opowiadam, jak to robię, jakie mam z tego przyjemności i jak szczęśliwy się czuję.
Jeszcze tego nie zrozumiałeś - są ludzie, którzy uczynili ze swojego hobby swój zawód, dla których praca jest hobby, mogą się cieszyć, że mogą to swobodnie wybrać, a co ważniejsze, w ogóle nie wiesz, czym charakteryzuje się mój zawód, co należy robić w tej pracy, z kim i czym się zajmować oraz o co w tym wszystkim chodzi.
Już od prawie półtora roku zajmuję się tobą, korzystając z różnych kont, i będę to robić z przyjemnością, aby wszyscy mogli to przeczytać (w szczególności wielu klientów oraz wspaniałych ludzi i rodzin za kulisami na forum).

Dzień dobry,
Dziś rano odebrałem telefon od doradcy finansowego. Podpisane wnioski nie dotarły do banku DSL. Wnioski muszą zostać ponownie podpisane i wysłane. Wszystkie inne dokumenty zostały przesłane za pośrednictwem systemu ponad 10 dni roboczych temu. Czy to jest wiarygodne? Czy coś takiego może się zdarzyć?

Napisany przez NaTwoim13
No cóż, zdarza się, że przesyłka nie dochodzi, chociaż bardzo, bardzo rzadko, ale....

Z reguły jednak stoi za tym coś innego, a jeśli pośrednik był na urlopie, możliwe, że zapomniał wysłać dokumenty przed wyjazdem, i teraz termin przyjęcia został przekroczony. To jednak czysta spekulacja..

Czas przetwarzania zaczyna teraz biec od nowa, niestety.

Napisany przez MuE1316
Cześć drodzy użytkownicy!
Właśnie zarejestrowałem się w tym forum i natychmiast mam pytanie:
W zeszłym tygodniu we wtorek (15.05) podpisaliśmy wniosek o pożyczkę w DSL Bank (Kolonia).
Wczoraj rano nasz pośrednik zadzwonił, mówiąc że bank potrzebuje wyciągów z konta z ostatnich 3 miesięcy, na których widoczne są wpływy z tytułu wynagrodzenia.
Wczoraj rano (24.05) natychmiast dostarczyłem mu te dokumenty do biura.
Ile czasu jeszcze zajmie nam otrzymanie decyzji?
Powoli zaczynamy się denerwować.

Napisany przez ADMCI4

Cześć Kochani!
Właśnie zarejestrowałem się na tym forum i mam już pytanie:
W zeszły wtorek (15.05) podpisaliśmy wniosek o pożyczkę w DSL Bank (Kolonia).
Wczoraj rano nasz pośrednik zadzwonił, że bank potrzebuje wyciągów z konta z ostatnich 3 miesięcy, na których jest widoczny wpływ wynagrodzenia.
Wczoraj rano (24.05) od razu dostarczyłem mu te dokumenty do biura.
Ile teraz jeszcze mniej więcej potrwa, zanim otrzymamy pozytywną decyzję?
Zaczynamy się powoli denerwować.

Dobry wieczór, moim zdaniem wszystko idzie zgodnie z planem. Oczywiście bank może poprosić o dodatkowe dokumenty. Czy jesteście samozatrudnieni? A może oboje pracujecie na umowę o pracę? Czy jesteście w jakiś sposób powiązani z pracodawcą?
Powodzenia.
Z poważaniem

Napisany przez MuE1316
Nie, nie jesteśmy samozatrudnieni i nie jesteśmy związani zawodowo z pracodawcą.
Czy to takie nietypowe, że bank wymaga wyciągów?
Pozdrawiam

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć MuE1316, możliwe, że pracownikowi ds. spraw finansowych nie podoba się lub zwraca uwagę na coś w wypłacie.
Istnieje kilka punktów, na które zwraca uwagę decydent [url]kredytowy[/url] przy sprawdzaniu wypłaty.
Po prostu prześlij to, co jest wymagane przez bank.

Napisany przez MuE1316
Tak, w czwartek rano przyniosłem naszemu pośrednikowi dokumenty. W zasadzie nie martwimy się zbytnio z powodu czasu przetwarzania, ale teraz nawet deweloper zaczyna naciskać.

Napisany przez ADMCI4

Napisany przez NaTwoim13
@gosaem
Po tym, jak hausbauwest zauważył, że nie powinieneś się przejmować mną i wspomniałeś o Karma, co teraz? Co dalej, gdy pośrednik was zdezorientuje i Karma nie zadziała tam i nie będzie zdrowa?

Napisany przez ADMCI4

@gosaem
Po tym, jak hausbauwest zaznaczył, że nie powinieneś się denerwować ze względu na mnie, a ty wspomniałeś o karmie, co teraz będzie, kiedy pośrednik was denerwuje, a karma tam nie działa albo jest zepsuta?

Mam dwa scenariusze w głowie.
1. Jeśli wnioski nie zostały jeszcze wysłane, to teraz powinny zostać wysłane. Oferta jest wciąż ważna, ponieważ wiele dokumentów zostało przesłanych za pomocą wysyłki plików.
2. Może się zdarzyć, że wnioski zostaną zgubione. Wczoraj w południe osobiście dostarczyłem wszystkie dokumenty na pocztę.
3. Jeśli bank powie teraz, że oferta przestała obowiązywać, to [url]doradca[/url] finansowy skłamał i tym samym stracił mnie jako klienta.
Każdemu należy dać drugą szansę, a to właśnie stało się wczoraj.
Dziękuję za zapytanie.
Byłoby fajnie, gdybyśmy się poznali wcześniej.

Napisany przez NaTwoim13
Oczywiście, jeśli jest na to czas i sprzedawcy mogą poczekać, to wszystko jest w porządku. W przeciwnym razie istnieją oddziały DSL z dużo szybszymi czasami przetwarzania. Jeśli sprzedawcy mogą poczekać, być może dlatego, że inna osoba nie chce kupić domu, to przynajmniej pod względem dostępnego czasu jest to w porządku.
Czy teraz dał im nowy zestaw wniosków czy po powrocie z urlopu - gdzie minęło trochę czasu - ponownie stare wnioski (pytam o terminy składania)?

Co ma wspólnego wysłanie dokumentów z terminem zgłoszenia? Jeśli wnioski nie zostaną podpisane i złożone w określonym czasie, nowe wnioski muszą zostać przesłane i zarejestrowane, dlatego pytam i przede wszystkim, w przypadku pozytywnej decyzji (trzeba jeszcze uwzględnić czas przetwarzania), nie może minąć miesiąc od daty druku wniosków.

Napisany przez ADMCI4

Oczywiście, jeśli jest na to czas i sprzedawcy mogą poczekać, to wszystko jest w porządku. W przeciwnym razie są oddziały DSL z znacznie szybszymi czasami przetwarzania. Jeśli sprzedawcy jednak mogą poczekać, być może dlatego, że ktoś inny nie chce kupić domu, to przynajmniej czasowo jest w porządku.
Czy dał im teraz nowy zestaw wniosków czy teraz, po swoich wakacjach - gdzie minął czas - ponownie stare wnioski (pytam o terminy składania wniosków)?
Co ma wspólnego przesłanie dokumentów z terminem składania wniosków? Jeśli przedstawione wnioski nie zostaną podpisane i złożone w określonym czasie, konieczne będzie ponowne przetworzenie i przedstawienie wniosków, dlatego pytam i przede wszystkim, w przypadku pozytywnej decyzji (należy również uwzględnić czas przetwarzania) nie może minąć miesiąc od daty wydruku wniosków.

Miesiąc się jeszcze nie skończył.
Pierwsze wnioski zostały wydrukowane, podpisane i wysłane.
Więcej informacji dowiem się od wtorku/środy. Frankfurt potrzebuje około 10 dni, ale teraz powinno być od razu przetwarzane według doradcy finansowego.
Dziękuję.

Napisany przez NaTwoim13
Co należy natychmiastowo przetworzyć? Proszę! Z jakim uzasadnieniem?
Jeśli chodzi o stare umowy, najpierw trzeba sprawdzić, czy termin przyjęcia (ze względu na warunki itp.) nadal się sprawdza, podobnie jak to, czy po zatwierdzeniu termin miesięcy od daty druku został dotrzymany.
Dni robocze: 8
Jeśli chodzi o nowe umowy
Dni robocze: 8
Tutaj należy wspomnieć o dniach roboczych, a nie o dniach
W obu przypadkach wnioski nigdy nie zostały dostarczone, a podany czas przetwarzania rozpoczyna się od daty otrzymania podpisanych wniosków. Przesłanie pliku ani inne rzeczy nie mają znaczenia, liczy się tylko otrzymanie podpisanych wniosków w placówce, dopiero wtedy rozpoczyna się podany czas dni roboczych.

Miesiąc się jeszcze nie skończył.
Wydrukowaliśmy, podpisaliśmy i wysłaliśmy pierwsze wnioski.
Dowiem się więcej od wtorku/środy. Frankfurt potrzebuje około 10 dni, ale według doradcy finansowego teraz powinno zostać natychmiastowo przetworzone.
Dziękuję bardzo.

Lepiej po prostu zostaw to i poczekaj...
Zauważ, że noelmaxim stara się wywierać presję i wprowadzić Cię w niepewność,
abyś ewentualnie wycofał się i zdecydował się podpisać u niego.
Twój pośrednik wie, co robi, i to, że czasem nie docierają dokumenty do DSL, nie jest czymś, co nie było już omawiane.
Sprawdź w Google lub skorzystaj z funkcji wyszukiwania na forum.
Myślę, że Twojemu pośrednikowi udaje się dobrze.
Nie pozwól się stresować również przez dewelopera, to gra w kotka i myszkę, wszyscy chcą trafić na duże pieniądze.

Napisany przez NaTwoim13
Hahahaha

Hausbauwest, TE skontaktował się ze mną przyjaznym i poszukującym pomocy prywatnym wiadomością, i oczywiście nie odmówiłem mu tej pomocy!

Czy nie powinienem wprawiać TE w stan zdenerwowania, prawda? Teraz przesyłka nie dociera, nikt nie wie, czy pośrednik w ogóle wysłał przesyłkę, jaka gra, jaka niezawodność stoi za tym! Czy można nie być zdenerwowanym? To może się nie zdarzyć, ale może. Tutaj nic nie idzie zgodnie z planem, albo idzie inaczej, a kiedy teraz czytam oświadczenie, że sprawa będzie rozpatrzona teraz szybciej lub natychmiast i TE ma nadzieję, że wszystko się uda, a na końcu może okazać się, że wszystko splata się, że nie dostanie się do domu, ponieważ sprzedający ma dość, i wtedy piszę, jaka jest sytuacja!! Zgoda? Jako zawodowiec i absolutny ekspert, zwłaszcza w przypadku DSL Bank!!

Co teraz ma iść szybciej? Co? Bo mówię, że wysłałem dokumenty do Berlina tydzień temu, nie doszły, czy mogliby się tym teraz szybciej zająć, czy mam wysłać jeszcze raz? Tak? W Frankfurcie, gdzie mają mnóstwo roboty i duże pośrednictwa finansowe i platformy, zalewają? Gdzie wszyscy domagają się specjalnych praw i presji, bo obecnie wszystko powinno być rozstrzygnięte wczoraj, bo 10 osób chce mieć tę samą nieruchomość, prawda? W takim razie powiem to teraz przy każdej 5. sprawie, a moje sprawy będą rozpatrywane jeszcze szybciej niż szybko (przecież i tak są to tylko 3 dni robocze)!

Czy mogą istnieć konsumenci, którzy chcą koniecznie kupić nieruchomość, którą sobie wybrali, ale nie mogą, ponieważ procedura wnioskowania i przetwarzania wniosku trwa zbyt długo? Czy istnieją pośrednicy, którzy pracują tak, jak opisujesz, i to może zależeć od nich/tego?

Gdzie wywieram presję? Jestem w stałym kontakcie z TE?? Czy przede wszystkim, pracuje się tu dobrze? Zwłaszcza gdy używa się funkcji wyszukiwania, można zauważyć, że szczególnie w przypadku podejścia DSL Bank (które jest na tyle korzystne, jeśli się je rzetelnie i ekspercko stosuje) czasami pojawiają się problemy. Problemy, które często udało mi się rozwiązać i które przeradzały się w świetne relacje biznesowe i obietnice dla klientów. Chętnie udzielę referencji w tej sprawie, obecnie mam 2, gdzie te problemy doprowadziły do odmówienia lub utrudnienia wnioskowania w DSL Bank! W ogóle nie wiem, dlaczego - co w sumie początkowo nie zrobiłem - nie powinienem oferować wsparcia i skutecznie doprowadzać do celu. Chociaż już cieszę się, że nieruchomość nie jest znowu za droga dla Hausbauwest lub że jest za dużo dzieci, albo że dochody nie zgadzają się!

Pomoc zresztą z urlopu, hahahahahaha

Napisany przez MuE1316

Cześć MuE1316, możliwe, że pracownikowi ds. spraw finansowych coś nie odpowiada w wypisie zarobków lub coś jest podejrzane. Istnieje kilka punktów, na które zwraca uwagę decydent kredytowy przy wypisie zarobków. Po prostu prześlij to, czego wymaga bank.

Czy to oznacza, że cały czas przetwarzania teraz zaczyna się od nowa?
Według pośrednika, na jednym z wypisów zarobków brakuje mojego numeru konta bankowego, ale samemu nie zauważyłem tego.
Jednak pieniądze zostały mi normalnie wypłacone na moje konto bankowe. Wygląda na to, że to błąd działu płac :-(
Obawiamy się teraz, że z powodu czasu przetwarzania mogą pojawić się problemy, ponieważ zainteresowanych nieruchomością jest jeszcze kilka innych osób.
Pozdrawiam

Napisany przez NaTwoim13
@MuE1316
Czy twoje podanie zostało już złożone w oddziale i to jest wniosek o dodatkowe dokumenty? W takim przypadku nie!
Ale jedno jeszcze. W takiej sprawie, gdybym oczekiwał dodatkowych dokumentów, otrzymałbym krótkiego maila z prośbą o wyjaśnienia, a nie wniosek z Berlina.

Czy to oznacza, że cały czas przetwarzania zaczyna się teraz od początku?
Według pośrednika, na jednym z okresów rozliczeniowych brakuje mojego numeru konta bankowego, czego samemu nie zauważyłem.
Pieniądze zostały mi jednak normalnie wypłacone na konto.
Wygląda na to, że to był błąd działu płac :-(
Istnieje też kilka innych zainteresowanych nieruchomością, i teraz trochę obawiamy się, że może to trwać zbyt długo.
Pozdrawiam

W takim razie lepiej byłoby finansować się poprzez własny bank.
Jest to znacznie szybsze i nie ma w tym trzeciej strony, która może w zależnościach kosztować czas.

Napisany przez NaTwoim13

W takim razie lepiej byłoby finansować się przez swoją banku domową.
Jest znacznie szybciej i nie ma trzeciej osoby, która potencjalnie mógłby zabierać czas.

Myślę, że konsumenci również zbierają oferty, szczególnie w swoim banku domowym, i świadomie decydują się na inną bank, oba przypadki MuE1316 i goaem są zupełnie nieporównywalne.
Status, który zdobył MuE1316, goaem musi najpierw osiągnąć, a w przypadku tego drugiego czas przetwarzania nie rozpocznie się bez specjalnej, specjalnej zgody i bliskiego kontaktu z kierownictwem oddziału banku DSL i wybitnego statusu pośrednika.
Istnieje wiele dobrych powodów, aby zdecydować się na DSL Bank, dla których wiele banków domowych w ogóle nie ma szans, dlatego bez znajomości sytuacji i kontekstu wypowiedź hausbauwest jest pozbawiona wartości dodanej, bez trwałości i początku pomocy!

Napisany przez MuE1316

Myślę, że konsumenci powinni także sprawdzać oferty szczególnie w banku hipotecznym i świadomie wybrać inną bankowość, ponadto oba przypadki MUE1316 i goaem w ogóle nie są porównywalne.
Status, który wydaje się osiągnął MUE1316, goaem musi najpierw osiągnąć, a w przypadku tego ostatniego czas obróbki zaczyna biec dopiero od momentu spełnienia warunków standardowych bez wyjątkowego zezwolenia i bliskiego kontaktu z zarządem banku DSL w Berlinie oraz zdecydowanie wybitnego statusu pośrednika.
Istnieje wiele dobrych powodów, by wybrać bank DSL, z którymi wiele banków hipotecznych w ogóle nie może konkurować, dlatego osąd hausbauwest bez znajomości sytuacji wyjściowej i warunków w ogóle nie ma wartości dodanej, trwałego wpływu i pomocy!

Dokładnie tak, nasz bank [url]hipoteczny[/url] niestety zażądał więcej wkładu własnego i finansował tylko w 80%, a to jeszcze przy zupełnie innej stopie procentowej.
Niestety mieliśmy tylko tyle środków własnych, by pokryć koszty dodatkowe.
Dlatego zdecydowaliśmy się na DSL, ponieważ zaoferował nam najlepszą stopę procentową.

Napisany przez NaTwoim13
Czy wybraliście 100% finansowania własnymi środkami, czy skorzystaliście z pożyczki podporządkowanej w wysokości 90%?

Napisany przez MuE1316

@MuE1316
Czy twoja aplikacja została już złożona w oddziale i jest to żądanie uzupełniających dokumentów? W takim przypadku oczywiście nie!
Jedno jednak odnośnie tego. W mojej sytuacji, w takiej sprawie żądanie uzupełniających dokumentów nie przyszłoby do Berlina, ewentualnie mogłaby nadejść krótka wiadomość e-mail, w której musiałbym szybko zająć stanowisko.

Tak dokładnie, aplikacja została już złożona,
w czwartek pośrednik poprosił mnie o dostarczenie wyciągów bankowych z wpływami wynagrodzenia, co zrobiłem tego samego dnia.
Skopiował je, mówiąc że przekaże je dalej.
Czy nasz pośrednik otrzyma decyzję kredytową?
Czy ta decyzja przyjdzie do nas do domu?
Czy oboje otrzymacie decyzję kredytową?
Dotychczas wszystko odbywało się za pośrednictwem pośrednika.
Pozdrawiam

Napisany przez MuE1316

Czy wybraliście 100% finansowanie czy skorzystaliście z [url]kredytów[/url] dopłacanych do 90%?

Wybraliśmy 100% finansowania.

Napisany przez NaTwoim13
Obietnica zostanie wysłana do Państwa domu. Jednakże, wysyłam te dokumenty moim klientom pocztą elektroniczną, ponieważ w przypadku obietnicy, pismo obietnicy, akt notarialny [url]hipoteczny[/url], umowy zabezpieczenia itp. są od razu wprowadzane do systemu.

Jaką kwotę finansowaliście pod jakimi oprocentowaniem i na jaki okres ustalonych oprocentowaniem?

Zazwyczaj wybieram Ing.DiBa, ponieważ obecnie oferują 0,11% rabatu na WM i 0,1% rabatu na [url]konto[/url] bieżące, co w sumie daje korzyść 0,45%. Dziwne.

Zazwyczaj subwencjonuję 100% na 90% droższym kredytem podporządkowanym z banku DSL, co sprawia, że mieszanina oprocentowania z obu [url]kredytów[/url] jest znacznie tańsza niż warunki oferowane w pakiecie 100%. Ewentualnie mogę wybrać wersję na 95%, ponieważ w przypadku 100% wszystkie zniżki i promocje banku DSL są anulowane, a koszty nabycia są oczywiście znacznie wyższe.

Napisany przez MuE1316

Zobaczyliśmy, że po pozytywnym rozpatrzeniu wniosku przesyłamy decyzję kredytową do Państwa domu. Jednakże, na początku przesyłam te dokumenty moim klientom mailem, ponieważ w przypadku decyzji kredytowej, listy zobowiązania, umowy hipoteczne, umowy zabezpieczenia itp. są natychmiast zapisywane w systemie.
Jaką kwotę finansowania Państwo uzyskaliście, jakie są stopy procentowe i na jak długo ustalono je?
Zazwyczaj wybieram Ing.DiBa, ponieważ obecnie oferują one rabat WM w wysokości 0,11% oraz promocję konta osobistego - subwencjonowane są o 0,1%, co łącznie daje 0,45% niższą stawkę. Dziwne.
Zazwyczaj subwencjonuję finansowanie z 100% na 90% poprzez droższy [url]kredyt[/url] równorzędny w DSL Bank, gdzie łączna stopa z obu [url]kredytów[/url] jest znacznie niższa niż w przypadku [url]kredytu[/url] z 100% finansowaniem. W razie potrzeby mogę również wybrać wariancję 95%, ponieważ w przypadku 100% finansowania wszystkie bonusy i promocje oferowane przez DSL Bank są nieważne, a cena zakupu już jest wyraźnie wyższa.

OK, w takim razie źle to zrozumiałem.
Łącznie mamy również dwa [url]kredyty[/url].
Po pierwsze 240 000 € oprocentowane w wysokości 2,41%
A także kolejny [url]kredyt[/url] w wysokości 30 000 € oprocentowany na poziomie 5,6%
oba [url]kredyty[/url] są w DSL Bank.
Łącznie pożyczyliśmy 270 000 €. Cena zakupu nieruchomości wynosi 265 000 €
5000 € pożyczyliśmy dodatkowo.

Napisany przez NaTwoim13
Na stałe od 15 lat

Napisany przez MuE1316

15 lat stażu

Nie, 20 lat.
Ale właśnie sprawdziłem ponownie, że mała [url]pożyczka[/url] ma oprocentowanie 6,3%.
Tu pośrednik powiedział jednak, że za dwa lata trzeba się znowu spotkać, żeby ją refinansować i uzyskać inny oprocentowanie.

Niesamowite, co ludzie są w stanie zapłacić za odsetki, gdy są w potrzebie......

Napisany przez NaTwoim13
Ok, wszystko zrobione poprawnie, oczywiście jest to 20 lat.

Trafiłeś do doświadczonego pośrednika, cieszę się.

Teraz musisz mieć nadzieję, że wartość nieruchomości zostanie potwierdzona w tabeli wartościować, w przeciwnym razie może być konieczne przeprowadzenie ekspertyzy.

W którym oddziale banku DSL zostało złożone?

Trzymam kciuki, daj mi znać jak będzie.

Napisany przez MuE1316

Dobrze zrobione, oczywiście to są 20 lat.
Trafiłeś do doświadczonego pośrednika, cieszę się z tego.
Teraz musisz mieć nadzieję, że wartości nieruchomości zostaną potwierdzone w tabeli wartości, a jeśli nie, może być konieczne sporządzenie ekspertyzy.
W którym oddziale banku DSL zostało złożone?
Trzymam kciuki, daj znać jak się potoczyło.

Finansowanie odbywa się poprzez Bank DSL w Kolonii.
Dziękuję!
Dam znać, jak to się skończyło.
Pozdrowienia

Napisany przez NaTwoim13

Niezwykłe jest, co ludzie są gotowi zapłacić z tytułu procentów w sytuacji kryzysowej......

Czy możesz bliżej zdefiniować tę trudną sytuację? Dlaczego sądzisz lub wierzysz, że OP czuje się lub znajduje w trudnej sytuacji?
Stopa procentowa wynosi około 2,67% w skomplikowanym systemie mieszanym, co w mojej opinii jest akceptowalne na przestrzeni 20 lat, biorąc pod uwagę, że OP uznaje go za akceptowalny, opłacalny i odpowiedni dla siebie. Ostateczną decyzję podejmuje indywidualnie konsument, nie my!
Bez informacji o dochodach, wszelkie komentarze odnośnie sensowności i zrównoważenia są raczej zbędne, tym bardziej że decyzja została podjęta, a inwestycja jest w pełnym toku.

Napisany przez HannoMack

Nie do pomyślenia, na co ludzie są gotowi zapłacić odsetki z potrzeby......

Nie do pomyślenia, a raczej smutne, że T.B. w tak piękny dzień nie potrafi zrobić nic lepszego niż rozmawiać sam ze sobą.

Napisany przez NaTwoim13

Niewiarygodne, a właściwie smutne, że w tak piękny dzień T.B. nie potrafi znaleźć nic lepszego do roboty niż rozmawianie sam ze sobą.

???? Teraz musisz to dokładniej określić!

Deutsche Bank oferuje 2,37% przy 20 latach i 100% obciążenia
Lub po prostu pójść drogą normalnego finansowania budowy i zabrać ze sobą 20% wkładu własnego, wtedy reszta (80% obciążenia) jest już dostępna na 20 lat za 1,93%....
To nieopłacalne w całym przedsięwzięciu.
Ślepo w szał zakupów, duży [url]Dom[/url] z pustymi kieszeniami....

Znalazłeś doświadczonego pośrednika, cieszę się z tego.

Co za niekompetentna wypowiedź.....
Dobry i doświadczony pośrednik również skierowałby go do domu, tak jak każdy bank oszczędnościowy.

Napisany przez MuE1316
Tak, myślę że najlepiej sami oceniamy, na co nas stać finansowo.
Dodatkowo płacimy niewielką ratę, tak jak obecnie płacimy czynsz naszemu wynajmującemu.
Dlaczego więc czekać dłużej na oszczędzanie dodatkowego kapitału?
Być może w międzyczasie stopy procentowe wzrosną, a całe to oszczędzanie byłoby bez sensu ; -)

Kiedy stopy procentowe rosną, ceny nieruchomości spadają.
Wtedy szybciej niż myślisz znów będziesz siedzieć w wynajmowanym mieszkaniu...
Porównywać opłaty miesięczne z ratami kredytowymi to małe myślenie

Napisany przez MuE1316
Dlaczego mam siedzieć w wynajmowanym mieszkaniu, skoro nasz [url]kredyt[/url] jest na 20 lat zabezpieczony???

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata