Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Kto może mi pożyczyć pieniądze? Tylko osoby prywatne.

Napisany przez 2utopus
Jeśli 150€ + odsetki miesięcznie nie stanowią problemu, sugeruję wypłacanie pieniędzy każdego miesiąca i zakupienie mebli po około 4 miesiącach. (Albo jeśli to jest więcej niż jedno mebel, które można kupić osobno, to także wcześniej.)

Napisany przez Thomas80
To prawdopodobnie będzie konieczne. Po prostu nie chciałem czekać miesiącami. Cierpliwość nie jest moją mocną stroną. Siedzę praktycznie w pustym mieszkaniu.

Napisany przez 2utopus
Sprawdzałeś już sklepy z odzieżą używaną, serwis ogłoszeniowy Ebay Kleinanzeigen lub rubrykę do oddania w gazetce ogłoszeniowej?
Czasami można tam znaleźć bardzo tanie meble.

Napisany przez 2titan1981
Szczególnie w przypadku prywatnej upadłości oznacza to, że z jakiegoś powodu nie potrafiono zarządzać pieniędzmi. Teraz trzeba się nauczyć obchodzenia się bez kredytów, aby w przyszłości inni wierzyciele mogli otrzymać swoje pieniądze.

Praca służy temu, abyś przynajmniej częściowo spłacił te długi swoim wierzycielom. A po upadłości zachował nad nimi kontrolę.

Do lombardu można zanieść wszystko, czego się nie potrzebuje do życia, ale co nie może być zlicytowane. Wtedy masz pieniądze na rzeczy, których naprawdę potrzebujesz, ale jeśli nie spłacisz, te rzeczy po prostu zostaną zabrane. To także wzmacnia dyscyplinę płatniczą u osób, które muszą się tego nauczyć.

Napisany przez 2utopus
Thomas80 pisze:
Może ci się to wydawać dziwne. Dodatkowe dochody zostałyby mi zajęte, a myślenie o pracy na czarno nie wchodzi w grę. kredyt pod zastaw jest niemożliwy, ponieważ nie posiadam bogactw w sensie klasycznym.

Dodatkowo zajęty dochód zostaje wykorzystany do spłaty długów - dopóki chce się spłacić długi, to raczej pozytywna sytuacja, ponieważ wtedy trzeba zapłacić mniej odsetek. (Jeśli ktoś ma zbyt duży stos długów, których nie jest w stanie spłacić, to może być to coś innego - ale też kwestia podejścia.)

W kredycie pod zastaw można na przykład zastawić jedyny telefon/telewizor/laptop itp. - być może można dostać z rodziny/grona znajomych tanio/darmowo zamiennik (który i tak leży tam w szufladzie).

Napisany przez nachteule8
utopus pisze:
O jaką kwotę chodzi w tej sprawie? Na ile miesięcy ma trwać spłata i o jakiej wysokości ratę myślisz?

Czy mógłbyś mi pożyczyć pieniądze? Potrzebuję 15000€, spłaciłbym je w 24 ratach.
Proszę o pilny odzew

nachteule8 pisze:
Czy mógłbyś mi pożyczyć pieniądze? Potrzebuję 15000 €, spłaciłbym je w 24 ratach. Proszę o pilną odpowiedź.

Cytat od titan1981

1. Ustal raty z wierzycielem
2. Wykorzystaj oszczędności
3. Skorzystaj z debetu
4. Zapytaj bank o kredyt
5. Zapytaj krewnych
6. Zapytaj przyjaciół
7. Poproś pracodawcę o zaliczkę
8. Złóż przedmioty o wartości do zastawu w lombardzie, które komornik nie może zająć
9. Podjęcie dodatkowej pracy za 450, wkrótce 520 €
10. Maksymalizuj przychody (oddawanie krwi, ogłoszenia itp.)
11. Skorzystaj z porady dla dłużników

Nie ma innej drogi i każde otwarcie nowego wątku na ten temat bez osobnego odpowiedzenia na te pytania pokazuje, że nie jest się gotowym udzielić właściwych informacji i w żadnym wypadku nie otrzyma się kredytu. kredyt można otrzymać tylko przy zabezpieczeniach, które kredytodawca może łatwo zrealizować.
Weksle, umowy, dowody tożsamości, poręczenia itp. nie stanowią łatwo zrealizowalnych zabezpieczeń.

Każdy, kto nie chce być tratowany jako jeden z wielu, może podjąć wysiłek i odpowiedzieć na te 10 punktów, a następnie przedstawić swoje zabezpieczenia. Z reguły wartość rzeczowych zabezpieczeń jest zastawiana na maksymalnie 50% ich rzeczywistej wartości. W przypadku słabego zabezpieczenia wielu pożyczkodawców żąda znacznie powyżej 10% rekompensaty za trudności.

To smutne, ale czy pożyczyłbyś pieniądze zupełnie obcej osobie, która nawet nie zerknęła na ponad 100 istniejących tematów na ten temat? Wtedy zauważyłbyś te punkty. Jeśli tak zależy ci na prywatnym kredycie, dlaczego najpierw nie odpowiesz na te 11 punktów indywidualnie? Przecież chcesz budować zaufanie.

Tylko w ten sposób, żadne inne.
Zobaczymy, czy tym razem następna osoba zdaje test inteligencji.

……….¿…………. …

Napisany przez viktor
Kiedy nie można uzyskać pożyczki ani od banków, ani od prywatnych osób, można zwrócić się jedynie do organizacji charytatywnych lub urzędów. Osobiście nie pożyczam już nikomu poza rodziną, ze względu na doświadczenie. Nic nie jest bardziej głupie niż pożyczanie komuś pieniędzy, bo potem zawsze okazuje się, że to tylko my jesteśmy naiwni i nawet uważa się nas za złych.

Napisany przez Lydia2001
Cześć
Mam problemy finansowe, które muszą zostać uregulowane tak szybko, jak to możliwe. Jestem tak zdesperowana, że nie widzę żadnego innego wyjścia. Chodzi o sumę 2100€, którą mogłabym spłacić w miesięcznych ratach przez 6 miesięcy. Modlę się o pilną odpowiedź.
Z poważaniem Lydia

Napisany przez ZehWeh
Tak jak już wielokrotnie tutaj wspomniano, tutaj nie ma prywatnych inwestorów, co najwyżej oszuści. Jest po prostu naiwne sądzić, że w anonimowym forum otrzyma się pożyczkę, pisząc 3 linijki tekstu. I to, że prywatni inwestorzy są hojniejsi w udzielaniu kredytów niż banki, to również czysty mit, oni również zwracają uwagę na zdolność kredytową, ale żądają jeszcze wyższych odsetek. Przeczytaj porady od Titan1981, więcej tutaj nie dostaniesz.

Napisany przez SvenFische
Inkasso-Henry pisze:
Ile jest potrzebne?

Cześć!
Potrzebuję 1500 euro!
Czy ktoś może mi pomóc?
Pozdrowienia Sven

Napisany przez SvenFische
nachteule8 pisze:
Czy mogę od Ciebie pożyczyć pieniądze? Potrzebuję 15000€, spłaciłbym je w 24 ratach.
Proszę o pilną odpowiedź.

Dzień dobry!
Czy ktoś mógłby mi pożyczyć 2500 euro?
Pozdrowienia, Sven

Napisany przez Sephir0th
SvenFische pisze:
Cześć!
Czy ktoś mógłby mi pożyczyć 2500 euro?
Pozdrowienia Sven

Przecież kilka postów wyżej dokładnie napisano, jak należy postąpić, lub jakie instytucje są właściwymi adresatami. Dlaczego nie spróbować zrozumieć treści? Nikt tutaj po prostu nie będzie miał ochoty rozdawać pieniędzy.

Napisany przez Andre-357
Cześć,
Mam pytanie, czy ktoś mógłby mi pożyczyć 350€? Nasza lodówka się zepsuła, a w tym miesiącu mamy dodatkowe koszty, które pojawiają się tylko 2 razy w roku. Pożyczoną kwotę oddałbym mojej mamie. Niestety niedawno zostałem zwolniony, ponieważ firma, w której pracowałem, zbankrutowała. Obecnie otrzymuję zasiłek dla bezrobotnych. Spłacałbym dług w ratach po 50€ miesięcznie i oczywiście dodałbym coś ekstra. Szczegóły ustalilibyśmy wspólnie. Jako zabezpieczenie mogę zaoferować PS4, iPhone 8 Plus i JBL Charge 4. Mam nadzieję na odpowiedź.

Napisany przez ZehWeh
Zły pomysł, weź swoją konsolę PS4 i ładowarkę Charge 4 i idź z nimi do lombardu. Za otrzymane środki kup używany lodówkę za 50€ na portalu ogłoszeniowym.

Wartość pozostała wynosi około 300€, więc lombard przyzna maksymalnie 150€...

Jeśli teraz ktoś powie, że to jest warto więcej, zapytaj lombarda na miejscu, on będzie mógł dokładnie odpowiedzieć.

Przedmioty wartościowe zazwyczaj mają stabilną wartość, jak biżuteria z złota i srebra. W innym przypadku najprawdopodobniej zostałby odjęty większy udział wartości pożyczki.

A co z samochodem, srebrem, złotem?

Napisany przez ZehWeh
No cóż, trzeba się zastanowić, dlaczego nowa lodówka musi kosztować 350€. Na czas przejściowy wystarczy również tani używany model. Jeśli zajrzę na ogłoszenia, znajdę tam wiele lodówek za często 30€, które wyglądają nadal dobrze. Oczywiście, nie można oczekiwać dużej lodówko-zamrażarki, ale na coś takiego trzeba sobie po prostu móc pozwolić.

Być może można też zwrócić się o wsparcie do urzędu. Program socjalny powinien to obejmować.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata