Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Von Roll

Napisany przez Simona
Wygląda na to, że Von Roll właśnie nabiera tempa, ostatnia 3.67.

Pozdrowienia,
Simona

Napisany przez Simona
Najwyższa dzisiaj 3,79, najniższa 3,70 do tej pory. Stoi się w gorących kolejkach, pewnie ktoś przeczytał, że w przyszły wtorek zostanie podana informacja o obrotach i zamówieniach z 2006 roku. (N.b. Święto w USA 15.01.06). Gruszka, Simona

Napisany przez 2cybercrash
Nie jestem zwolennikiem VonRoll i nie mam w niego zainwestowanych pieniędzy. W wyniku globalnej euforii akcji, ta firma także spadła poniżej 4 [url]franków Szwajcarskich[/url]. Nie robię prognoz dotyczących tej wartości, ponieważ istnieje wiele innych alternatyw.

Napisany przez Simona
Ale było piękne i jutro zobaczymy, jak piękne jeszcze może być.
Pozdrowienia,
Simona

Napisany przez svx_biker
Grupa należąca do Von Roll Holding AG zwiększyła w ubiegłym roku obrotowym 2006 obroty oraz zamówienia o 19% do 547,9 mln oraz 574,2 mln CHF. W jednostce biznesowej Electrical obroty wzrosły o 21% do 415,3 mln, a zamówienia o 21% do 441,2 mln CHF. W jednostce biznesowej Industrial obroty wzrosły o 12% do 132,6 mln, a zamówienia o 13% do 133,0 mln CHF.

Wszystkie regiony geograficzne odnotowały dwucyfrowy wzrost, a kluczowy strategicznie rynek Azji miał nadproporcjonalny udział - wynika z komunikatu z wtorku. Według informacji przekazanej przez Von Roll, rozwój cen miedzi przyczynił się w około 9% do wzrostu.

Szczegółowe informacje dotyczące sprawozdania rocznego za 2006 rok oraz bieżącego stanu działalności zostaną podane podczas konferencji prasowej bilansowej 6 marca 2007 roku.

Źródło: AWP

Napisany przez Simona
To przerosło moje oczekiwania. Dobra robota!
Więc do 6 marca...

Pozdrowienia,
Simona

To właśnie najwyraźniej jest szaloną żabą; dziś przynajmniej jest jasne, kto są galopującymi żabami, wszystko obecnie jest zupełnie legalne na SWX:

10:00 RYNEK / Von Roll wznosi się na wynikach sprzedaży - call opcje jako napęd
Nazwa Ostatnia Zmiana
VON ROLL I 4,59 0,34 (8,00%)

Zurych (AWP) - Akcje na okaziciela Von Roll Holding AG ruszyły w górę z wyraźnymi wzrostami cen we wtorkowy poranek i zdobią szczyt SPI przy bardzo wysokim wolumenie. Grupa podała dane o obrotach i zamówieniach w poprzednim roku obrotowym. Według informacji rynkowych, dane mieściły się w oczekiwaniach. Za znaczne zyski odpowiedzialne są przede wszystkim call opcje, które spółka OZ Bankers AG wprowadziła dzień wcześniej. Do godz. 09:50 akcje Von Roll zyskały 7,1% i wynoszą obecnie 4,55 CHF. Obroty wyniosły już ponad 950 000 sztuk, co stanowi zdecydowanie więcej niż podwójna średnia dziennego wolumenu. W międzyczasie cały rynek (SPI) stracił 0,03% i wynosi obecnie 7185,84 punktów.

Von Roll w poprzednim roku obrotowym zwiększył obroty o 19% do 547,9 mln CHF, a zamówienia wzrosły o 19% do 574,2 mln CHF. Obydwie liczby są mniej więcej zgodne z moimi szacunkami - skomentował analityk. Pierwsze informacje nie przyniosły żadnych pozytywnych niespodzianek.

Dalsze informacje Von Roll przekaże na konferencji prasowej dotyczącej wyników finansowych 6 marca 2007 r.

ng/tz

Napisany przez ADMCI4
niewiarygodne......

gratulacje dla von roll

Napisany przez Andi
Znowu zanurzyłem się w krainę snów.... Obawiają się, że ABB może sięgnać zbyt głęboko do kieszeni, żeby zrealizować zakup. Bez znaczenia, czy chodzi o firmę ABB czy coś innego. Coś dzieje się w Von Roll! Pozdrowienia Andi

Napisany przez Andi
Przyszły tydzień od 19.2.07 pokaże, czy wszystko było tylko chwilowym zainteresowaniem, czy też rzeczywiście jest w tym coś więcej! Obecnie tytuł jest interesujący tylko dla tych, którzy są nadal zaangażowani. Ostatnio zaskoczyły mnie bardzo wysokie wolumeny :?: Pozdrowienia Andi

Napisany przez Simona
Kogo to nie dotyczy? Jeśli jutro do około 09:40 nic się nie zmieni,
trzeba będzie zastanowić się, kto kiedy wycofa swoją inwestycję lub przekaże ją dalej?

Pozdrowienia,
Simona

Napisany przez ADMCI4
Wow Simona, Szacunek. Zgodziłaś się całkowicie z tym, co powiedziałaś o strzał w dziesięć do dziesiątej.

Ale wydaje się, że kurs nie daje się niczym wyprowadzić z równowagi. Minimum dzienne 4,7, teraz z powrotem 6,7...

W jakiś sposób przypomina mi to bazarek turecki

Napisany przez Simona
:lol: Tak, i dziś bez amerykańskich kolegów - może być powtórzone jutro...

Pozdrowienia,
Simona

Napisany przez ADMCI4
Nie mam zbyt dużo pojęcia o Rollu.
Czy są oni tak silnie uzależnieni od Amerykanów, czy po prostu podążają za ogólnym rynkiem, tak jak większość firm.

Napisany przez Springer

Nie mam zbyt dużej wiedzy na temat Roll.

Ja też nie, gdzieś tam wyrzuciłem je około 2,6 :lol: :cry: ops: :evil:

Napisany przez ADMCI4
Tylko nie bierz tego tragicznie Springer... giełda to i pozostanie gra w szczęście... dla nas małych inwestorów... Kiedy kaszlę, po prostu nie mam wystarczającej mocy, żeby cały rynek zwrócił na mnie uwagę... No cóż, wszystko jest tylko w połowie takie straszne, gdy się to wie.

Napisany przez speedskater
Kiedy kaszlę, po prostu mam za mało mocy, aby cały rynek zwrócił na mnie uwagę... Cóż, wszystko jest tylko w połowie takie złe, gdy się wie. Gdybyś miał ptasią grypę, to by już wystarczyło! :lol:

Napisany przez ADMCI4
:lol: speedkater... wątpię, czy miałbym wystarczającą moc w przypadku ptasiej grypy... Ale przynajmniej wszyscy by się przyjrzeli... to już byłoby coś....

Napisany przez Simona
:idea: Spójrzcie na to, to wygląda na to, że w niedalekiej przyszłości może się wiele zmienić.

20-02-2007 10:02 Valartis wprowadza opcje call na Von Roll - Strike 6,00 CHF
Nazwa Ostatnia zmiana
VON ROLL I 6.70 -0.05 (-0.74%)

Zurych (AWP) - Bank Valartis AG (dawna OZ Bankers) wprowadza opcje call na akcje imienne Von Roll Holding AG (ROSSI: Strike 6,00 CHF).

Aby uzyskać więcej informacji, odwiedź stronę: www.valartis.ch.

Pozdrowienia,
Simona

Napisany przez Andi
Dzisiaj artykuł w F&W, strona 2.
Fragment: Pod względem oceny .... Kupowanie akcji nie jest zalecane, ale zaangażowanie Fincks oraz interesy pozostałych trzech inwestorów pozwalają oczekiwać, że sytuacja z Von Rollem będzie się rozwijać. Pozostaję (od 2003 roku) wierny Von Rollowi!
(Cierpliwość popłaca)

Pozdrowienia
Andi

Napisany przez Simona
To naprawdę godne uwagi, jak dobrze spisała się firma Von Roll. Wczoraj, po krótkotrwałym przerażeniu, już wróciła na właściwe tory i znowu jest w dobrym kierunku, 7.81. Można tylko spekulować co do powodów; jednakże można przypuszczać, że rodzina von Finck również miała pewne przemyślenia podczas zwiększenia swojego udziału.

Pozdrawiam,
Simona

Napisany przez ADMCI4
A więc i ja jestem bardzo szczęśliwy! W zeszłym tygodniu sprzedałem wszystkie moje akcje Clariant i zainwestowałem wygraną gotówkę w firmę Von Roll. Byłoby szkoda, gdyby po raz pierwszy zaryzykowałem coś nowego i od razu poszło to na marne.

Pozdrowienia, Mühlebach

Napisany przez Pegasus
Von Roll w ciągu miesiąca wzrósł z 4.oo na 8.10, czyli o ponad 100 %. Od grudnia 2004 wynosi wzrost o 536 %. Dlatego częściowo wycofuję się teraz przy 6.88, to wszystko staje się dla mnie zbyt niepokojące, te szczyty bez jakichkolwiek danych fundamentlanych. Zysk jest teraz dla mnie wystarczający i bezpieczny. Wierzę także, że po ogłoszeniu wyników finansowych w ciągu 4 tygodni kurs spadnie ponownie o co najmniej 20-25 %, a może nawet o 40 %, ponieważ dane będą dobre, ale tak super jak w przypadku ABB nigdy nie będą i tak jak duże oczekiwania, które obecnie są już zawyżone w kursie. Wydaje mi się, że obecnie mamy do czynienia z typową bańką spekulacyjną, bez danych fundamentalnych, która może wybuchnąć w każdej chwili. Simona & Mühlebach, czy nadal jesteście zainwestowani? Jakie jest wasze cel kursowy - z jakim uzasadnieniem? Zobaczymy, 6.3. na pewno będziemy wiedzieć więcej.

Napisany przez ADMCI4
Pegasus masz rację. Dzisiaj miałem bardzo ciężki dzień w pracy i nie miałem czasu na sprawdzenie notowań giełdowych, dlatego dzisiejszy wzrost cen akcji mnie trochę zaskoczył wieczorem.

Kupiłem akcje za 7,20 i już ustaliłem sobie cel sprzedaży w okolicach 8,20 - 8,30. Ten boom na pewno się skończy i zacznie się od nowa.

Pozdrowienia, Mühli

Napisany przez Simona

Von Roll wzrósł w ciągu miesiąca z 4,00 CHF do 8,10 CHF, czyli o ponad 100%, od grudnia 2004 roku o 536%.
Dlatego częściowo wycofałem się teraz przy 6,88 CHF, cała sytuacja zaczyna mi się trochę strasznieć, te poziomy, bez żadnych danych fundamentalnych. Mój zysk jest teraz wystarczająco duży i bezpieczny.
Uważam również, że kurs po ogłoszeniu wyników kwartalnych w ciągu 4 tygodni spadnie przynajmniej o 20-25%, a nawet o 40%, ponieważ wyniki będą dobre, ale jak w przypadku firmy ABB nigdy nie będą TAKIE SUPER, jak już teraz w cenie uwzględniono ogromne oczekiwania.
Wydaje mi się teraz, że jest to typowa bańka spekulacyjna, bez danych fundamentalnych, która może w każdej chwili pęknąć.

Simona & Mühlebach, czy nadal macie inwestycje ?

Hallao Pegasus

Ponieważ wczoraj głównie zajmowaliśmy się pieczeniem faworków, nie mogłem śledzić kursu Von Roll. (Dzieci tak lubią te faworki, chociaż zabawne dni już minęły). Dlatego moje oczy dzisiaj były zdumione tym, co wczoraj cię wystraszyło. Ogólnie rzecz biorąc, sądzę, że jeśli się boisz akcji, nie powinieneś jej kupować, zwłaszcza ze względu na spokój nocny.

Zadajesz pytanie:
Jakie jest wasze cel kursowy - z jakim uzasadnieniem?

To teraz trochę za dużo wymagane, tuż przed skończeniem roku 2006. Za nic Pegasus, muszę je najpierw zobaczyć, dopiero wtedy mogę zacząć myśleć o raporcie rocznym wiosną lub o kolejnych półrocznych wynikach.

Jeśli twoja prognoza się sprawdzi, wielu skorzysta z super wprowadzenia do inwestycji w Von Roll. Jeśli nie, wielu zaryzykuje wejście na przyszłość.

Piszesz:
Zobaczymy, 6 marca na pewno dowiemy się więcej.

Z pewnością. A teraz muszę znów wrócić do kuchni, bo nowe faworki mogą pęknąć.

Pozdrawiam,
Simona

Napisany przez Simona
I dzisiaj mój system właśnie zrealizował transakcję tuż przed zamknięciem sesji. Musiała się zdarzyć jakaś kolekcja wzrostowa pod koniec sesji giełdowej. Z niecierpliwością czekam na jutrzejsze liczby. Można znowu kupować. Pozdrowienia, Simona

Napisany przez Simona
Wynik za rok 2006:

06-03-2007 08:18 Von Roll/2006: Zysk wzrasta o ponad 50% do 23,5 mln CHF - Podniesiono prognozę
Nazwa Ostatnia Zmiana
VON ROLL I 8.09 - (-%)

Gerlafingen (AWP) - Von Roll Holding AG znacząco poprawiła swoje wyniki w roku 2006. EBIT wzrósł o 47,6% do 27,3 (18,5) mln, a zysk netto o 53,6% do 23,5 (15,3) mln. Wynosi to zysk na akcję w wysokości 0,155 CHF w porównaniu do 0,097 CHF w poprzednim roku, poinformowała firma zajmująca się elektrotechniką we wtorek w oświadczeniu. Zysk brutto wzrósł w porównaniu z ubiegłym rokiem o 18,7% do 107,4 (VJ 90,5) mln CHF.

Już w połowie stycznia Von Roll ogłosił wzrost o 18,6% przychodów brutto do 547,9 mln CHF oraz o 19,1% większe zamówienia na kwotę 574,2 mln.

W celu dalszego umocnienia pozycji na rynku i zwiększenia produktywności Von Roll zamierza w ciągu najbliższych trzech lat zrealizować program inwestycyjny o wartości około 100 mln CHF. Według oświadczenia te działania oraz dalszy wzrost mogą zostać sfinansowane z własnych środków.

Ponadto Von Roll podnosi średnioterminowe cele. Ponieważ - zgodnie z oświadczeniem - w bieżącym roku 2007 osiągnięto już stare cele wynoszące 8% zysku operacyjnego i 5% zysku przedsiębiorstwa, firma nowo prognozuje średnioterminowy roczny wzrost przychodów na poziomie 8% oraz operacyjną marżę zysku na poziomie 12%.

Z uwagi na oczekiwany przebieg biznesu w bieżącym roku Von Roll ponownie zakłada wypłatę dywidendy w 2008 roku.

Pozdrowienia,
Simona

Napisany przez Pegasus
Liczby dzisiaj wyglądają dobrze, ale czy są wystarczająco dobre na dodatkowe zakupy, EPS wynosi 0,15, czyli P/E wynosi 55,0?.

Przy obecnej historii cenowej częściowa sprzedaż dzisiaj z pewnością przyniosłaby większy zysk, ale zysk księgowy nie jest zawsze pewnym zyskiem.

Na przykład Apple podwaja zyski, ale również nie jest tani, ma P/E wynoszące zaledwie 31,3, czyli prawie połowę. Cena dzisiaj jest już astronomicznie wysoka, więc to ryzykowna inwestycja.

Jakie jest wasze zdanie na ten temat, czy na podstawie tych najnowszych danych fundamentalnych ponownie zamierzacie dokonać zakupu?

Napisany przez beat
Z tymi najnowszymi danymi fundamentalnymi nie chciałbym kupować. Chciałbym wiedzieć na przykład, jaki KGV można spodziewać się w 2007, 2008 itp., aby móc ocenić, czy KGV wynoszące 55 jest uzasadnione. Być może istnieją inne istotne pytania. Nie śledzę tej firmy, więc nie mogę się wypowiadać. Ale historia AAPL jest prawdopodobnie mniej porównywalna. W przypadku wysokich KGV-ów konieczna jest solidna historia.

Napisany przez Simona

Dzisiejsze liczby są dobre, ale czy są wystarczająco dobre dla przejęcia, EPS wynosi 0,15, czyli wskaźnik KGV wynosi 55,0 ?.

W świetle dotychczasowego rozwoju kursu, częściowa sprzedaż na pewno opłacałaby się dzisiaj lepiej, ale zysk księgowy nie jest gwarancją pewnego zysku.

Na przykład Apple podwaja zyski, ale też nie jest tanie, ma wskaźnik KGV wynoszący zaledwie 31,3, czyli prawie połowę. Dzisiejsza cena jest już astronomicznie wysoka, więc bardzo spekulacyjna.

Jaka jest wasza opinia na ten temat, czy teraz z tymi najnowszymi danymi fundamentalnymi znowu kupujecie?

Jeśli masz zamiar chwilę poczekać, aby zobaczyć, jak przebiegną zyski i dostosować się do tego, jak różne gazety finansowe się do tego odnoszą. Inwestorzy są tak łatwo podatni na wpływy. - (WS/KVG = Zysk netto przez liczbę akcji = Zysk na akcję. :arrow: Cena akcji przez Zysk na akcję = KVG/WS).

Pozdrowienia,
Simona

Napisany przez ADMCI4
To mnie bardzo cieszy, że wszystko idzie tak pozytywnie. Otóż po niedawnych turbulencjach nie sprzedałem od razu swoich akcji, lecz liczyłem na to, że wyniki finansowe jeszcze trochę podniosą wartość moich akcji i jestem zadowolony widząc, że obecnie są one warte o 30 więcej niż wczoraj.

Pozdrowienia, Mühli

Napisany przez Pegasus
Von Roll ma po publikacji danych zbyt wysokie wskaźniki KGV, nawet możliwe przejęcie nie jest w stanie przynieść kursowi nowej dynamiki. Prawdopodobnie tylko bańka spekulacyjna jeszcze trochę go podniesie, aż ... kkkkkkkaaaaabummmmm, a kurs spadnie z 8/9 do 6/5.

Nie dokupiłem już, ale nadal będę obserwować, planuję kupić ponownie po cenie 5,80 SFR, za 3-4 miesiące.

Poniżej znajduje się przykładowa analiza z danymi fundamentalnymi na temat Apple, czego mi brakuje w przypadku Von Roll.

06.03.2007 08:55
Apple Inc.: nadwaga (Prudential Financial)

Nowy Jork (aktiencheck.de AG) - Analitycy Prudential Financial podnoszą swoją ocenę dla akcji amerykańskiej firmy Apple (ISIN US0378331005 / WKN 865985) z neutral-weight na nadwaga.

Z badań analityków wynika, że spodziewana jest premiera produktów Leopard i Creative Suit 3 pod koniec marca, a zatem produkty zostaną wprowadzone na rynek o dwa miesiące wcześniej niż oczekiwano. Analitycy uważają, że może to przynieść krótkoterminowy impuls dla sprzedaży Maca od Apple. Spółka dąży do osiągnięcia długoterminowej marży brutto w wysokości 28-30%.

Według analityków jest to konserwatywne założenie. Dzięki obniżeniu kosztów składników i bogatszej ofercie produktów (Leopard, Mac Pro, MacBook Pro i iPhone) analitycy prognozują pozytywny rozwój marż w kolejnych kwartałach. Prognoza zysku na akcję analityków dla roku finansowego 2007 została podniesiona z 3,40 USD do 3,44 USD, co daje KGV wynoszące 24,8. Prognoza zysku na akcję dla roku finansowego 2008 została zwiększona z 3,73 USD do 3,90 USD, a KGV wynosi 21,9. Celem kursowym dla akcji jest podniesienie z 100,00 USD do 105,00 USD.

W tej sytuacji analitycy Prudential Financial podnoszą ocenę akcji Apple do nadwagi. (05.03.2007/ac/a/a)

Data analizy: 05.03.2007

Dla porównania, Von Roll ma obecnie KGV aż 55,1, podczas gdy Apple w 2007 r. miało KGV 24,8, czyli mniej niż połowę. Apple ma marżę brutto 28-30%, a Von Roll 10-12%.

Napisany przez beat

Poniżej przykładowa analiza z danymi fundamentalnymi dotyczącymi Apple, czegoś takiego całkowicie brakuje w przypadku Von Roll.;....

.....Dla porównania, Von Roll ma dziś wskaźnik KGV wynoszący aż 55,1, Apple w 2007 roku miał 24,8, mniej niż połowę.
Apple ma marżę brutto od 28% do 30%, Von Roll od 10/12%.

Pegasus,
nie wiem, na co narzekasz w porównaniu Von Roll / Apple. Tutaj nie porównujesz jabłek do gruszek, ale jabłek do żarówek.

Tak czy inaczej. Analiza dotycząca AAPL nie jest również wzorcowym przykładem. Być może to jest jedynie streszczenie na stronie tytułowej, to może być. Sprawdź prawdziwą analizę x-jakiejś firmy, aby wiedzieć, co to jest.
Nie jestem w stanie powiedzieć, czy Von Roll jest czymś wartym uwagi czy nie. Ale możesz to zbadać. Jeśli interesujesz się firmą, musisz po prostu trochę nad tym popracować i zebrać informacje. To nie tak, że nic nie istnieje na temat Von Roll.
A jeśli cieszysz się z tego, co Prudi pisze o AAPL, to musisz również sprawdzić, czy zgadza się to z Twoją rzeczywistością. Oni nie chcą po prostu oferować Ci usługi, mają również intencje finansowe.

Napisany przez Pegasus
Cześć Beat,

Chciałem tylko zwrócić uwagę na skrajną nadwartość akcji Von Roll w porównaniu z Apple, nie wrzucaj ich do jednego wora.

Ten pokaźny zysk z Von Roll zainwestowałem dodatkowo w jabłko przedwczoraj, tam czuję się o wiele pewniej. Zgadzasz się?

Zresztą podoba mi się ten logo jabłka, czy jest to twój własny pomysł?

KGV und PE są zawsze trochę mylące. Dokładne są wartości PE obliczone na podstawie kwartalnych/rocznych danych lub prognoz.

W przypadku Von Roll w podręczniku akcji F&W podano PE=42 na rok 2007, nie może być bardziej negatywne! Bez względu na wskazania Finka.

Na yahuu finance dla Apple podano PE=32, co jest akceptowalne przy wiarygodnych prognozach wzrostu.

Napisany przez beat

Chciałem jedynie zwrócić uwagę na skrajną przecenę Von Roll w porównaniu z Apple, nie wrzucając obu do tego samego worka.

No cóż, zostawmy to teraz.

Zacytowanie Pegasusa

Ostatnio zdobyty duży zysk z Von Roll zainwestowałem w jabłka, czuję się o wiele pewniej. Zgadzasz się?

Sam jestem mocno zainwestowany w AAPL i mam nadzieję. Ale nie inwestujesz akurat w dołek cenowy. Duża część nadchodzących rzeczy jest już w cenie. Tylko pozytywne niespodzianki spowodują znaczący wzrost. Jeśli iPhone lub AppleTV zawiodą, będzie trudno. Ale w kolejnych miesiącach to pozytywne informacje będą silniejsze.

Zacytowanie Pegasusa

A propos, podobają mi się logo z jabłkiem, czy to twoje własne dzieło?

Nie, ale starannie wybrane. Nie tworzę już nic nowego. Wszystko już jest wymyślone. Teraz tylko odpowiednie wybieranie i łączenie.

Napisany przez Pegasus
Wygląda na to, że nasza ocena się potwierdza.

W Apple jestem od 2001 roku i absolutnie nie żałuję tego wyboru. Teraz dokonałem dodatkowego zakupu, można powiedzieć że gruba kropka na i. iPhone stanie się nowym klasykiem, osiągnięcie na najwyższym poziomie, a jeśli chodzi o iTV, nie sądzę żeby to był niewypał, choć akurat w tym temacie mniej się znam. Mimo wszystko mam pełne zaufanie w kierownictwo również w tej kwestii.

Powiększona różnorodność gamy produktowej firmy daje teraz większe bezpieczeństwo wobec ewentualnych wahnięć w poszczególnych produktach, które zawsze mogą się zdarzyć, oczywiście. Fascynuje mnie innowacyjność tej firmy, te produkty trendowe są także mniej podatne na przejściowe trendy niż czysto przemysłowe produkty.

Napisany przez Pegasus
Spadek o 10% w ciągu 2 dni, jest dość szybkim tempem.

Napisany przez Andi
Gratulacje i świetna robota, Von Roll; potrząśnięcie drżącymi rękami - może być tylko zdrowe.
Pozdrowienia
Andi

Napisany przez ADMCI4
Nie byłbym tego taki pewny. Dzisiaj przynajmniej zakończyli z taką samą wartością jak wczoraj, dlatego wchodzę z nadzieją w następny tydzień. Pozdrowienia, Mühli

Napisany przez Pegasus
Cześć Mühlebach, Nadzieję zawsze można mieć, czy się spełni, to już inna sprawa. Zobaczymy.

Napisany przez ADMCI4
Cześć Pegasus,

Masz całkowitą rację. Uważam tylko, że rodzina von Finck nie inwestowałaby milionów, gdyby nie działo się tam nic. Nawet mogę sobie wyobrazić, że Von Roll rozważa przejęcie. Nie wiem dokładnie, jakie to mogłoby być przedsiębiorstwo, ale zawsze zwiększali swoje zyski w sposób ciągły, i to nie bez powodu.

Jednak gospodarka robi to, co chce, dlatego Pegasus musimy obserwować, co dalej się będzie działo. Ja osobiście zainwestowałem jeszcze więcej pieniędzy.

Pozdrowienia, Mühli

Napisany przez ADMCI4
Akcje Von Roll dzisiaj nie do zatrzymania!

Napisany przez Simona
Trochę ostrożności, jestem poza domem. Pozdrowienia, Simona

Napisany przez David
Przy takiej rajdzie też zdecydowanie wziąłbym przynajmniej część zysków przed weekendem, zwłaszcza jeśli nie ma żadnego fundamentalnego uzasadnienia dla rajdu.

Napisany przez ADMCI4
Masz rację, wysiadłem już w środę. Lepiej zabezpieczyć trochę zysku, znowu spadną.

Tutaj także bez ostrzeżenia +14,5%, gorące gry finansowe?
Może być zabawne dla hazardzistów, ale nie może być bardziej niezdrowe.
Absolutnie chore wyceny. Poważny przewodnik po akcjach F&W podaje wskaźnik P/E 50!!!
Sprawa dla organu nadzoru giełdowego? Niemieccy finansiści grają w Opcje
i manipulują ceną akcji? Właściwie powinno być notowane!

Napisany przez Pegasus
Brak wiadomości ?.

Czy nie twierdziła rod. Fink, że w marcu 07 podwoili swoją udział przed ogłoszeniem wyników, posiadając wewnętrzną wiedzę?
Czasami wystarczy tylko posiadanie informacji poufnych, aby zebrać spory majątek za prawie każdą cenę, bez żadnego ryzyka, czyż nie?

Napisany przez ADMCI4
... i myślałem, że około 2 lata temu są one przereklamowane i znowu spadną do 1,50. Ale to tylko trochę zysku mnie ominęło, mogło to również prowadzić do straty.

Jestem ciekawy, kogo ta spekulacja cenowa następnie uderzy. Obecnie praktycznie każda firma przemysłowa wchodzi na taśmę.

Napisany przez Pegasus
Von Roll o 14 procent wzrosło

Zurych. SDA/baz. Producent kabli i izolacji Von Roll miał w pierwszym kwartale dobrze wypełnione książki zlecen. Obroty wzrosły o 14,1 procent do 153,3 mln franków, jak poinformowała firma we wtorek.

Przyjęte zamówienia wzrosły o 24,2 procent do 175,7 mln franków w całej grupie. Znaczny wkład w wzrost miał segment Electrical, gdzie przyjęte zamówienia wzrosły o 31,5 procent do 134,8 mln franków. Obroty wzrosły o 17,5 procent do 115,3 mln franków.

Ameryka była „lekko malejąca”

W mniejszym segmencie Industrial wzrost był bardziej umiarkowany. Przyjęte zamówienia wzrosły o 4,9 procent do 40,9 mln franków, a obroty wzrosły o 5,0 procent do 38,0 mln franków.

Pod względem geograficznym Ameryka była „lekko malejąca”, podczas gdy zarówno w Azji, jak i w Europie odnotowano znaczny dwucyfrowy wzrost, jak dalej poinformował Von Roll. Rosnąca cena miedzi przyczyniła się w około 6 procent do wzrostu.

Von Roll wyraża pewność, że w całym roku osiągnie marżę EBIT na poziomie 8 procent. Oznaczałoby to osiągnięcie tego wyniku rok wcześniej niż pierwotnie zakomunikowano.

Myślę, że Von Roll idzie w dobrym kierunku, ale liczby nie są powalające.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata