Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Knightsbridge Tankers NMS -> Rurki Rycerskie Knightsbridge NMS

Napisany przez richard100
Ku mojemu zdziwieniu giełda amerykańska jest dzisiaj otwarta. Mała ilość akcji FRO zakupiona po cenie 35,91$. Pozdrowienia, Rich

Napisany przez ManfredBali
Z powodu parszywych 15 cent wczoraj uciekło mi VLCCF. ?

Za to mam FRO, ale w tej chwili nie jestem zbyt zadowolony z FRO. Czy obawy dotyczące sprzedaży tankowców były może słuszne?

Czy powinienem doskoczyć czy kupić więcej? Nie wiem jeszcze.

Co za...

Mam FRO, ale w tej chwili nie jestem FRO(H).
Czy obawy dotyczące sprzedaży tankowców były może jednak słuszne?

Ale trochę FRO(H)?

Pozdrowienia, Rich

Napisany przez ManfredBali
Cześć Rich,

ACH und FRO, ... kontynuujcie!
FRO und ACH, ... bo będzie zamieszanie! :wink:

Obserwowałem VLCCF oraz FRO wczoraj i dzisiaj.

Świetnie, jak obie prawie synchronicznie się podnoszą!

Zastanawiałem się, dlaczego VLCCF tak ostatnio rosnie. Znalazłem przyczynę. Okazuje się, że pojawiła się dywidenda, o której nie wiedziałem. Wypłata netto=brutto 1$ Q. Dywidenda wypłacona 07.12.06 Można tego dobrze użyć. :lol: ex. Div. 22.11 Pozdrowienia Rich Dywidendy historia Dywidenda gotówkowa Kwota dywidendy na akcję USD Data raportu Data ex dividend Data płatności Q3 2006 1,00 14.11.2006 22.11.2006 07.12.2006

Napisany przez 2cybercrash
Bardzo uważny, również nie wiedziałem, że akcjonariusze VLCCF muszą sami się informować! Gdybyśmy Cię nie mieli, co by było? Czy forum nie miałoby wtedy połowy wartości? Obecnie trzymam tylko 1 pakiet z wysokim wejściem, lubię zbierać takie dywidendy bez żadnych potrąceń, VLCCF jest dla mnie znaczącym unikatem.

Właśnie widzę, że VLCCF dziś wypłaca dywidendę. Ahoy. Czy kupić więcej? Pozwolę sobie to przemyśleć.

Kupiłem kolejną porcję za 26,94 $. Dywidenda będzie następnym razem.
Pozdrowienia, Rich

Dzisiaj załadowałem nową partię VLCCF po cenie 25,45 USD.

Dzisiaj załadowałem nową partię VLCCF po 25,45$.

Jestem trochę za wcześnie w to inwestując. Ale później zawsze jest się mądrzejszym.
Ale ten tytuł to dobra krowa mleczna. Daje dobre mleko bez opodatkowania. :wink:
Zainwestowałem w FRO. Dzisiaj są one dość dekompresowane.
Pozdrowienia, rich

Dziś na moje konto napłynęła naprawdę solidna, kwartalna dywidenda z Kryzysowego Tankowca w wysokości 4% bez żadnych potrąceń. Chociaż jest w stratach z książek, można to spokojnie zostawić.

Cześć Cybercrash,
Tak samo jest ze mną. Ale jeszcze bardziej cieszę się na dywidendę FRO Div. 21.12. 2,50 $ bez potrąceń. Daje to kwartalną dywidendę ponad 7%. Po prostu szaleństwo... :lol:
Pozdrawiam, Rich

Napisany przez beta
Jestem z powrotem od dzisiaj. Dostałem 25.20$ EP.
W zamian sprzedałem moje akcje Stolt-Nielsen SA (SNSA).
Cześć

Napisany przez Dany1

Dziś od czasu Tankowania-i-Awarii faktycznie wpłynęła na moje konto solidna kwartalna dywidenda w wysokości 4% bez żadnych potrąceń. Chociaż znajduje się w stratach kursowych, ale można na tym spokojnie poleżeć.

Cześć Cybercrash
zauważyłem już wielokrotnie, że użytkownicy zawsze przekazują ogłaszane zyski z dywidend przy kursach jednostkowych. To nie jest prawidłowe. Jeśli kurs wynosi 25 i daje 4% dywidendy, to wspaniale, zwłaszcza jeśli wydałem 25 lub mniej na akcje. Ale jeśli kupiłem tę samą akcję za 50, to dywidenda nadal wynosi 4% od 25, ale dla mnie realnie jest to tylko 2%.

Przepraszam, jest jeszcze wcześnie rano... mam nadzieję, że mimo to zrozumiałe ;-)

Napisany przez beat

Dzisiaj na koncie faktycznie otrzymałem po krachu zbiornikowcu wielki kwartalny dywidendowy przypływ w wysokości 4% bez żadnych potrąceń. Chociaż znajduje się to na straty księgowe, ale można na razie po prostu tak zostawić.

Ja również podpinam się pod uwagę Danysa i rozszerzam ją o stratę walutową.
Widzę na przykład w USA kilka akcji, które chciałbym mieć w koszyku. Ale po prostu zdaję sobie sprawę z obecnej straty walutowej. O ile procent w ostatnich tygodniach?
Czy to może być powód, dla którego Amerykanie częściowo wypłacają tak dobre dywidendy?
Jako inwestor z CH, w końcu muszę przeliczyć na franki szwajcarskie. Co wtedy pozostaje? Jestem bardzo ostrożny. Część akcji mam po cenie zakupu USD 1.75. Musi być więc solidny wzrost, aby teraz przy kursie USD 1.20 coś zostało. Dywidenda mało przydatna, jeśli substancja nie zostanie zachowana.

Wracając do przykładu Danysa.
Stopa zwrotu 4% przy kursie 25. Przy cenie zakupu 50 oznacza to 2%. Przy 30% straty walutowej tylko 1.4%.
Z inwestycji po cenie zakupu 50 i kursie 25 w sFr pozostaje 35% substancji.

W przypadku inwestycji w USD częściej zastanawiam się nad pozostawieniem.
Przy jenie byłbym bardziej skłonny do pozostawienia, ponieważ w końcu musi wrócić do życia przed dolarem. Ale do tej pory zaniedbywałem bezpośrednie inwestycje tam. Być może szansa na 2007?

W analizie inwestycji pokazuję wszystko w sFr (również w mojej głowie), aby zawsze być obiektywnie poinformowanym.

Cześć Beat,
Jeśli stracę na kursie waluty $ tak dużo, że postanowię wyemigrować na Florydę lub do Kalifornii i tam żyć ze swoimi $
Mimo że oczywiście masz rację, nie robię tak dokładnych obliczeń. Nie szalej ze mną. konto w $ pozostaje. Dzięki temu kupuję i sprzedaję akcje w $. Dywidendy ponownie inwestowane są w $. Poza tym, jak już wspomniałem, alternatywą pozostaje zakupy w Nowym Jorku. :lol:
Miłego weekendu.
Pozdrowienia, Rich

Napisany przez beat

jak już wspomniałem, jedną z alternatyw pozostaje zakupy w Nowym Jorku. :lol:

Cześć Rich

Twoja filozofia nie jest tylko Twoja. Ja po prostu uważam, że jest trochę niebezpieczna. Zobacz również pierwszą stronę F&W. Trochę zainwestowałem w metale szlachetne w obszarze $, ponieważ reagują one przeciwnie w przypadku spadku wartości $ (pod względem tendencji).

Pamiętam wakacje we Włoszech, trzymając w rękach silny frank. Było to zupełnie inne doświadczenie niż trwonienie codziennie tracącego na wartości konta w lirach.

Jest jeszcze jeden aspekt, który Cię uspokoi: Jeśli zabieramy Amerykanom pieniądze, nie ma już nikogo, kto popchnąłby rozwój gospodarczy z ducha odkrywcy.

Moja rekomendacja brzmi po prostu: nie wpadajcie w panikę z powodu fluktuacji $. Amerykanie nie są zainteresowani bezwartościowym $, ale lubią widzieć jego silne wahania! Dlatego po prostu prowadźcie konto $ do handlu akcjami/zbywania/dywidendami i osobno monitorujcie rozwój kursu $. Nawiasem mówiąc, od panikarskich prognoz o upadku dolara, notowania dolara utrzymują się obecnie wąskim zakresem od 1,2 do 1,3+. Jednak w obecnej chwili musimy zastanowić się nad zatrzymaniem wzrostu stóp procentowych i być może nawet ich obniżeniem w 2007 roku! $ pozostanie nadal aktywny!

Cześć Beat,
Trudno jest dokładnie prognozować kurs dolara. Autor na pierwszej stronie FuW również to przyznaje. Przeczytałem artykuł godzinę temu. Mój komentarz brzmi: Słabo
Osobiście patrzę na świat jako całość. Gdzie najchętniej zainwestowałbym duże kapitały finansowe?
Gdzie moje pieniądze są najbezpieczniejsze, biorąc pod uwagę następujące kwestie:
Jak stabilny jest kraj, instytucje polityczne, elastyczność rynku pracy, perspektywy na przyszłość. Czy można się spodziewać zamieszek politycznych, itd. itd.
Bieżący poziom zadłużenia dla mnie jest drugorzędny. Długi można szybko spłacić. W USA jest to możliwe politycznie bardzo szybko.
Ale które państwo/waluta spełnia te warunki lepiej niż Stany Zjednoczone. Chiny? Europa? Rosja? Osobiście nie widzę takiego. Ok, przyszedł mi na myśl jeszcze jeden kraj. Szwajcaria. :lol: Ale tam rośnie presja ze strony Europy na Szwajcarię. Tajemnica bankowa, opodatkowanie firm itp.
Nie, moim zdaniem popełnia błąd ten, kto skreśla USA.
To jest moje zupełnie osobiste zdanie. I powinno być traktowane jako sobotnia wymiana opinii.
Wyznaję się jako mały fan USA... ale nie fan Busha. Ale on dzięki demokracji niedługo odejdzie. (Tak na marginesie, czy Putin wkrótce odejdzie, mam wątpliwości) To robi różnicę.
Pozdrowienia Rich

Napisany przez ADMCI4
Perspektywy na przyszłość? Długi nie są drugorzędne, lecz bardzo istotny czynnik. Jak powinny być redukowane długi, jeśli Stany Zjednoczone nie mają nic do zaoferowania? Poprzez nieuczciwe pompując inflację, co czynią już cały czas. W ten sposób cały świat płaci za koszty wojny USA i ich długi poprzez ich $. Spójrz na kursy walut z ostatnich lat. Przeciętny inwestor ma niewielkie szanse na osiągnięcie dużych zysków (jeszcze mniej z obligacjami, chociaż tłumy je kupują). Co mają zrobić inne państwa z całymi tymi dolarami, skoro są one ograniczonych użyteczności? Te nie będą wiecznie akceptować tylko papieru, lecz będą chcieć czegoś realnego.

Giełda w USA teraz nie wydaje się zachęcająca, stoimy przed szczytami, a gospodarstwa domowe mają ujemne wskaźniki oszczędzania i wysoki poziom zadłużenia! Luksusowa konsumpcja jutra znika, a to wcześniej czy później się zemści.

Co powiesz na zastanowienie się nad Norwegią, Kanadą poza Szwajcarią?

Napisany przez Simona
beat
Chcę również podać argument Danysa i rozwinąć go o stratę walutową. Na przykład w Stanach Zjednoczonych widzę niektóre akcje, które chciałbym dodać do swojego koszyka. Ale po prostu wiem, jak dużo procent w ciągu ostatnich tygodni straciła dolar. Czy to może być powodem, dla którego Amerykanie wypłacają czasami tak dobre dywidendy? Jako inwestor ze Szwajcarii, w końcu musisz przeliczać na franki szwajcarskie. Co pozostaje? Jestem bardzo ostrożny. Czasami moje akcje mają cenę zakupu 1,75 USD. Musi teraz wystąpić wyjątkowy wzrost, aby po obecnym kursie 1,20 USD coś zostało. Dywidenda mało mi pomoże, jeśli substancja nie zostanie zachowana.

Tak, beat, to między innymi jeden z powodów, dla których jestem nieco powściągliwy i sceptyczny co do amerykańskich akcji z wysokimi dywidendami. Często wysoka dywidenda ma już swoje znaczenie. Można to doskonale obserwować na niektórych wykresach (patrząc wstecz przez kilka lat). Wysoka dywidenda, spadek kursu. Ze stratą walutową włącznie. Świetnie:-) Co najmniej pożyczka przynosi ładne oprocentowanie. Doskonale nadaje się szczególnie dla emerytów, którzy są wystarczająco młodzi, aby spekulować w ten sposób lub przynajmniej mieć nadzieję zobaczyć zainwestowany kapitał jeszcze raz. -

No cóż, w tej chwili można znowu kupić trochę dolarów - czy może stać się jeszcze tańszy? Wśród amerykańskich akcji są również atrakcyjne oferty - być może nawet dostaniemy (normalną) dywidendę. Niemniej jednak prawie dochodzimy do tematu: Co przyniesie 2007 rok....

Pozdrowienia,
Simona

Napisany przez beta
Obecnie mam około 5% zysku. Wkrótce pojawią się dane oraz przede wszystkich dywidendy. Chętnie zwiększyłbym swój udział, mam nadzieję na krótkoterminowy ruch w dół...jeśli nie, to też dobrze:

https://www.knightsbridgetankers.com

Spółka Knightsbridge Tankers Limited (Spółka) informuje, że wyniki za czwarty kwartał 2006 roku zostaną opublikowane 13 lutego 2007 roku.

Czy znalazłeś jakieś dobre przepisy na chorobę morską, beta? To konieczne, jeśli chcesz cieszyć się rejsami na crash tankowcu. Niektórzy muszą od czasu do czasu schylić się nad burty, aby nakarmić ryby, mówi się, że zrobiło im się niedobrze.

Dziś, a jutro znów będzie emocjonująco. Pozdrowienia Rich Kalendarz finansowy 13.02.2007 Raport z czwartego kwartału i roku finansowego 2006

Nie wygląda na to, żeby liczby były złe. W granicach oczekiwań.?
Dzięki 0,80 centom/p> jest zadowalająco.
Pozdrowienia Rich

Knightsbridge Tankers Limited - Wyniki za czwarty kwartał i rok 2006

HAMILTON, Bermuda, 13 lutego 2007 r. (PRIME NEWSWIRE) -- Knightsbridge Tankers Limited (Spółka) ogłasza zysk netto w wysokości 9,2 miliona dolarów amerykańskich i zysk na akcję w wysokości 0,53 USD za czwarty kwartał 2006 r. Średnie stawki czarterowe dla pięciu VLCCs Spółki wynosiły 41 700 USD w porównaniu do 52 900 USD w poprzednim kwartale. Spadek odzwierciedla sezonowe osłabienie rynku tankowców. Odsetki netto za kwartał wyniosły 1,4 miliona dolarów amerykańskich (porównywalne kwartały 2005: 1,4 miliona USD), a na dzień 31 grudnia 2006 r. całe zadłużenie Spółki składało się z zadłużenia o zmiennej stopie procentowej.

Spadek netto gotówki i środków płatniczych w kwartale wyniósł 2,4 miliona USD. Spółka wygenerowała przepływy pieniężne z działalności w wysokości 17,5 miliona USD, z czego 2,8 miliona USD przeznaczono na spłatę kredytów i linii kredytowych rotacyjnych, a 17,1 miliona USD wypłacono jako dywidendy. Średnia prognozowana przez Spółkę poziom rentowności operacyjnej na pokładzie statku wynosiła 18 540 USD za statek w porównaniu do 16 700 USD na dzień 31 stycznia 2006 r.

Za zakończony 31 grudnia 2006 r. rok obrotowy Spółka ogłasza zysk netto w wysokości 45,7 miliona dolarów amerykańskich oraz zysk na akcję w wysokości 2,67 USD w porównaniu do 44,0 miliona USD i 2,57 USD w roku 2005. Średnie stawki czarterowe wynosiły w 2006 r. 48 000 USD w porównaniu do 47 100 USD w 2005 r. Odsetki netto za rok wyniosły 5,5 miliona USD (2005: 4,3 miliona USD).

Spadek netto gotówki i środków płatniczych w 2006 r. wyniósł 4,1 miliona USD. Spółka wygenerowała przepływy pieniężne z działalności w wysokości 68,7 miliona USD, z czego 11,3 miliona USD przeznaczono na spłatę kredytów i linii kredytowych rotacyjnych, a 61,5 miliona USD wypłacono jako dywidendy. Całkowita wypłata na akcję w 2006 r. wyniosła 3,60 USD w porównaniu do 4,55 USD w roku 2005.

W dniu 13 lutego 2007 r. Zarząd ogłosił dywidendę w wysokości 0,80 USD na akcję. Dzień ustalony dla dywidendy to 26 lutego 2007 r., a dywidenda zostanie wypłacona w dniu lub do dnia 9 marca 2007 r.

Zobacz pełny raport w poniższym linku.

Dziękuję za szybką przekazanie liczb. 53 centy na akcję w IV kwartale, czyli 2,68$ w minionym roku przy kursie 25$ odpowiada wskaźnikowi ceny do zysku (PE) prawie równemu 10. Dywidenda wynosi 0,8$. Oprocentowanie brutto (bez potrąceń!) wynosi 12,8%. Pozostajemy mocni nawet w trudnych czasach. Po godzinach spadek o 2,6%, oczekiwania były może nieco wyższe?

Po godzinach spadki o 2,6%, czy oczekiwania były może nieco wyższe?

Dla mnie spoko... :lol:
Pozostaję przy tym i wiem, że moje pieniądze przyniosą mi dobrą stopę zwrotu. :wink:
Pozdrowienia Rich

Dzisiaj wypłata z dywidendy dnia 9.3.07
Pozdrowienia Rich

Zawsze uważny, dziękuję za informacje, Rich. Za 100 sztuk zostanie pobranych 80$. 4 razy w roku po kursie 25$ i stopie zwrotu 12,8% bez żadnych potrąceń.

Napisany przez beta
I beta jest naprawdę dumna, że w końcu może odebrać dywidendę..... i to nie byle jaką :mrgreen:

Pozdrowienia

Zawsze uważny, dzięki za informację, Rich. Są 80$ w drodze na 100 sztuk. 4 razy w roku, przy kursie 25$ 12.8% bez żadnych potrąceń.

Też wysoko cenię tę akcję w portfelu. Ale FRO jeszcze bardziej. Bez potrąceń też. Dochód z dywidendy jeszcze wyższy. :lol: Widok ceny rozwija się dość dobrze.
Pozdrowienia Rich

Napisany przez beta
Właśnie wpłynęło dywidendy z VLCCF na czas. Nie do przeoczenia, zwłaszcza gdy saldo na koncie SQ wynosiło 0,00 ;-)

Prawdopodobnie w ciągu najbliższych dni tymczasowo się wycofam. Dodatkowo, kilka jabłek zostanie wrzuconych za burtę, ....tylko po to, aby uniknąć przechyłu.

Pozdrowienia

Napisany przez speedskater

Właśnie wpłynęła dywidenda od VLCCF punktualnie. Nie do przeoczenia, zwłaszcza jeśli konto SQ $ było na poziomie 0,00 ;-)

Jeśli konto było wcześniej na minusie, teraz jest znów w porządku, prawda? :lol:
Zobaczymy, jak punktualnie FRO przeleje swoją dywidendę i udziały SFL. Ale to trwa jeszcze prawie dwa tygodnie.

Napisany przez beta
Właśnie sprzedałem swoje VLCCF. Zysk był minimalny. Ale była jeszcze dywidenda
Dzisiaj jest mała aktualizacja....Akcje wzrosły dziś o ponad 4%:
J.P. Morgan Securities poinformował o podwyższeniu oceny spółki na podstawie zwiększonego zabezpieczenia umów i poprawionej wyceny.

Zobaczymy...SNSA, GMR...czy może FRO...? Ta branża przyciąga mnie swoimi dywidendami. Okazje zawsze się pojawią. Ale trochę więcej akcji byłoby miłe. Bardzo ospałe...

Pozdrowienia

Można to zrobić w ten sposób, postanowiłem trzymać co najmniej jedno opakowanie i wymienić jedno. Wsparcie przy 22/23$ wielokrotnie się sprawdziło. Moje szybkie cele cenowe powyżej 50$ są jednak utopią. Ciągle jednak najwyższa cena wejścia wynosząca ponad 30$ była już prawie w punkcie zysku. Wartość trochę wzrasta wraz z kontraktami futures na ropę, co wskazuje na raczej wyższą cenę ropy w ciągu najbliższych 3 miesięcy.

Zdecydowałem się zatrzymać wszystkie moje akcje tankowców (FRO, VLCCF). Pomagają mi zniwelować straty związane z REIT-ami. :wink: Nie będę już kupował amerykańskich tytułów. Jutro odbędzie się spora wypłata dywidendy od FRO. DYW. i akcji SFL. Radość przed wypłatą jest najpiękniejsza :lol:
Pozdrowienia Rich

Napisany przez speedskater

Jutro odbędzie się spora wypłata dywidendy od FRO. Dyw. i akcje SFL. Radość z oczekiwania jest najpiękniejsza :lol:
Pozdrowienia Rich

Dokładnie, a kurs już prawie się odbił. To oznacza około 14% wzrostu od daty Ex Dividend. W takich warunkach rynkowych to bardzo cenne. Trochę podnosi wartość mojego mocno skrzywdzonego portfela. To akcja, na którą warto zwrócić uwagę, nawet jeśli niektórym osobom może się wydawać nieco nudna! :lol:

Dziś wydaje się być przychylny, przekraczając 28 $+, w przeszłości kilkakrotnie przy około 30 $ skręcał gwałtownie w prawo. Postanowiłem z niego zrzucić dolny ładunek z marżą netto 7%. Droższy ładunek i tak nie przynosi zysku i pozostaje na statku do zbierania wciąż obfitych dywidend. Statek wzywam.

Dziś wykazuje tendencję do wzrostu powyżej 28 USD, już kilkakrotnie w okolicach 30 USD
radykalnie skręcał na sterburtę. Zdecydowałem się zabrać dolną część ładunku z marżą netto 7%.

Droższy ładunek i tak nie osiągnie ceny zakupu i pozostanie na statku do zbierania wciąż obfitych dywidend.
Statek wita.

Ostatnie doświadczenia mówią mi, że masz rację. :wink:
Zabranie zysków nigdy nie jest błędem. Zmieniłem zdanie i zrzuciłem pewną część także.
Pozdrowienia, Rich

Część partii została chyba sprzedana za wcześnie. Reszta pozostaje w PF. Akcje tankowców wydają się być w trendzie. Pozostałość pozostaje i trzeba przeczekać trend. Już niedługo będzie kolejne dywidendy.1. Wyniki kwartalne 31.5.Pozdrowienia, Rich

Dobrze zauważone, dzięki za uważne relacje.
Często idzie w parze z cenami ropy, teraz pomimo nieco słabszych notowań amerykańskiej ropy naftowej
jest dość przyjazny, przekroczył 30$.

Pozostawię swoje celowanie na poziomie 50$+.
Jedna pozycja pozostanie otwarta, a druga będzie zarządzana w trybie tradingowym.

Bez dodatkowych informacji, przeciwko ogólnym trendom na giełdzie, przy otwarciu sesji zwyżka o kolejne 3%
Z trudem to udało mi się znaleźć.
Pozdrowienia, Rich

Transport morski:

+ VLCFF: Spółka Knightsbridge Tankers została podwyższona z Underperform do Hold przez Jefferies.

Napisany przez Dany1

Bez dodatkowych informacji, przeciwko ogólnemu trendowi na rynkach, otwarcie handluje z dodatkowym wzrostem o 3%
Tylko dzięki trudnościom udało mi się to znaleźć.
Pozdrawiam Rich

Transport morski:

+ VLCFF: Knightsbridge Tankers został podniesiony z rekomendacji sprzedaży do utrzymania przez Jefferies.

spät dran, die Jefferies...34% plus in diesem Jahr und schon haben sie bemerkt, dass sie mit Underperform ein bisschen schräg in der Landschaft stehen...

W celu kompletności informacji chciałbym wspomnieć, że wczoraj 23 maja odbyła się dywidenda ex-div w wysokości -4,5%, a kurs utrzymuje się powyżej 30$. Drogi pakiet (Trade) pozostaje nadal zaksięgowany, aby możliwe było zbieranie dywidendy co kwartał.

Dla kompletności informacji chciałbym wspomnieć, że
wczoraj 23 maja akcje zostały sprzedane exdiv -4,5%, kurs utrzymuje się powyżej 30$.
Kosztowny pakiet (Trade) pozostaje nadal zarejestrowany, aby zbierać dywidendy.

Dziękuję za informację. Przeszło mi to koło nosa, ale i tak chętnie przyjmuję. :lol:
W przypadku słabszej fazy rynku dokupię.
Pozdrowienia, Rich

Napisany przez Dany1

Cytat cybercrasha

Dla pełności informacji warto dodać, że 23 maja obniżono o podatek dywidendowy -4,5%, a kurs utrzymuje się powyżej 30$. Drogi pakiet (transakcja) pozostaje dalej księgowany, aby dywidenda mogła być gromadzona.

Dziękuję za informację. Przeszło mi to za uszami, ale chętnie przyjmuję. :lol:
W przypadku słabego okresu rozważę dokupienie.
Pozdrowienia, Rich

Do 3 dni temu roczna stopa zwrotu VLCFF i FRO była dokładnie taka sama! Teraz FRO ma +41,29%, a VLCFF 32,11%. tylko dzięki dywidendzie? Miejmy nadzieję.

Tutaj też zaopatrzyłem się w małą porcję. 30,85$ Pozdrowienia, Rich

Dzisiaj jeszcze raz zjadłem małą porcję za 29$ Pozdrawiam, Rich

Zbieranie frakcji jest sprawdzoną taktyką, o ile dysponuje się wystarczającym kapitałem roboczym.

W praktyce może się zdarzyć, że będziesz musiał długo trzymać takie pozycje, ponieważ panuje ogromny i niekończący się falowy trend spadkowy. Wtedy pocieszające jest atrakcyjne dywidendy.

Zmuszony byłem ustawić limity na transakcje od 10 do 15% i pozostać przy 2, a maksymalnie 3 frakcjach na instrument.

W przypadku Intel jest to 4 do 5 transakcji, ale na pewno będę musiał długo poczekać na 3 do 4.

W praktyce może się zdarzyć, że trzeba długo siedzieć na tego rodzaju pozycjach, ponieważ dominuje masowy i nieustający spadek. W takich chwilach pocieszające jest atrakcyjne dywidenda.

To też jest powód, dla którego się je kupuje. Przy stopie zwrotu z dywidendy netto od 8-10% można śmiało trwać na takich pozycjach. :wink: W zasadzie warto kupować te akcje, trzymać je przez długi czas i ignorować kursy, a następnie pobierać zyski.
Ale oczywiście, to nie jest takie proste.
Pozdrowienia,
Rich

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata