Cześć członkowie,
Przeczytałem ten wątek w ostatnich dniach i byłem zafascynowany wszystkimi waszymi historiami - mam nadzieję, że możecie podzielić się swoimi opiniami na temat mojej sytuacji.
Od 2009 roku prowadzę własną działalność w Niemczech. Mój wynik bazowy był aż do tego kwartału 97,7x. W tym kwartale spadł on do 88,99!
Nigdy nie miałem negatywnego wpisu na moje nazwisko, ale mam swoje podejrzenia, dlaczego to się stało, i mam nadzieję, że mam plan, jak to poprawić.
1. Zamknąłem moje pierwotne
konto Commerzbanku otwierając kolejne
konto w innym banku.
2. Wziąłem pożyczkę w wysokości 20 000
euro w Postbanku.
3. Złożyłem wniosek o kartę kredytową w Barclaycard - został on odrzucony!
Moje obecne wpisy to:
1. 2 zapytania o warunki i
pożyczka w Postbanku
2. Zapytanie o warunki i otwarcie nowego konta osobistego
3. Odrzucony wniosek o Barclaycard
4. Umowa finansowania Audi Finance na 56 000
euro na 36 miesięcy - kończy się w marcu 2020 roku.
5. Zakończone finansowanie Banku Ikano na 12 000
euro (kuchnia)
6. Otwarta linia kredytowa w Banku Ikano w wysokości 1500
euro (nigdy z niej nie korzystam)
Poprosiłem o moje oceny branżowe od Schufa za pośrednictwem DSVGO przez e-mail - jeszcze nic nie otrzymałem. Mój plan to:
1. Zamknij linię kredytową w Banku Ikano.
2. Usuń trzy dotychczasowe adresy pod moim nazwiskiem. Mój adres z ostatnich 5 lat jest w obszarze bardzo dobrym.
3. Nic nie rób w sprawie Schufa przez kolejne 6 miesięcy!
Moje pytania to:
Mam już zakończoną umowę finansową z Audi Bank na 40 000
euro - została zawarta w 2017 roku, ale nigdy nie została zgłoszona do Schufa. Poprosiłem Schufę o dodanie tych informacji, ale powiedzieli, że muszę skontaktować się z Audi. Audi powiedziało, że nie mogą tego zgłosić, ponieważ zostało już opłacone. Dzisiaj wysłali mi list potwierdzający, że zostało opłacone. Czy mogę coś z tym zrobić? Czy mylę się, zakładając, że ta opłacona umowa jest korzystna dla mojego wyniku bazowego?
Jeśli chodzi o moje poprzednie adresy. Nie widzę możliwości usunięcia ich online z systemu mojeschufa. Czy muszę napisać do Schufy, aby to załatwić?
Zakładając, że wykonam powyższe czynności, czy uważasz, że zobaczę znaczącą poprawę mojego wyniku bazowego?
Czy powinienem zrobić coś więcej?
W marcu muszę wynająć samochód - czy to wszystko wpłynie na mnie?
Dziękuję za Wasz czas!