Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Doświadczenia z Bern Finanz?

Napisany przez salzatasche

Czy możesz zeskanować ofertę i wysłać ją do nas w zaufanej formie do wglądu?

jesteś bankowcem

Napisany przez 6Bankkaufmann
Oczywiście, jestem wykwalifikowanym bankowcem, pracowałem wewnętrznie od 1991 do 2008 roku

Napisany przez Reishi
Cześć wszystkim, niestety również mnie spotkała taka sama sytuacja. Chciałem wziąć kredyt, a teraz mam do czynienia z restrukturyzacją finansową w firmie finance ag. Niestety podpisałem umowę i teraz mam zapłacić. Próbowałem odwołać się za pomocą e-maila, powołując się na paragraf 123 Kodeksu Cywilnego, lecz otrzymałem odpowiedź, że zgodnie z moim podpisem odwołanie nie jest możliwe. Co teraz mam zrobić? Bardzo się boję, że mogą mi wysłać wezwanie do zapłaty lub złożyć pozew sądowy, itp. Czy macie jakieś wskazówki albo udało wam się osiągnąć sukces za pomocą konkretnych dokumentów czy działań? Będę bardzo wdzięczny za pomoc.

Proszę przeczytać to, co adwokat napisał powyżej 2 stycznia. Po prostu nie reagować wobec Bern Finanz

Napisany przez Reishi
Okej, super, dziękuję bardzo za szybką odpowiedź.
Czy myfinance ag i Bern ag to ta sama firma?
Pozdrawiam

Napisany przez Gell
Tak, i istnieje tylko jeden sposób prowadzący do sukcesu: ignoruj wszystko! (również windykację).
W końcu pojawi się nawet oferta obniżenia kwoty do 99 euro.
Potem już nic nie przychodzi (portfel staje się zbyt drogi).
Po prostu przeczytaj wcześniejsze wpisy tutaj, tam już wszystko jest.

Rozumiesz

Bern Finance, My Finance, zignoruj wszystko, jeśli otrzymasz pisma dotyczące płatności.

Napisany przez ADMCI4
Dzisiaj również dostałem list i mam zapłacić 255€. Kiedy czytam te komentarze, to wygląda na oszustwo. Czy naprawdę nie mogę nic z tym zrobić? Proszę, pomóżcie.

Napisany przez Dummbeutel1968
Cześć wszystkim ponownie,

mój ostatni post na ten temat był około 2 miesiące temu. Wówczas otrzymałem od firmy BernFinanz to przeciwstawne ofertę (zamiast 270 euro tylko 99 euro). Wszelkie wezwania do zapłaty przychodziły w ładnych kolorowych kopertach - tak jak to jest normalne w Niemczech dla przesyłek sądowych lub doręczeń - aby zrobić wrażenie. Nie odpowiedziałem na te listy i oczywiście nie zapłaciłem. Od tego czasu jest CISZA...

Więc, dla wszystkich... NIE rób nic, ale absolutnie NIC...

Pozdrowienia
G.K. z Kolonii

Dokładnie tak wygląda. Po prostu nie reaguj.
Gratulacje, że wytrwałeś.

Napisany przez Mick1982
UWAGA NA DIRECT INVEST EUROPE (Direct-europe.com) i KREDIT-BOX.COM: To absolutny przekręt!!! Trwają postępowania karne, prokuratorzy prowadzą śledztwo. K-Tipp zajmuje się tą sprawą...

Dziękuję za wskazówkę. Nie ma nawet strony głównej. Jest napisane w trakcie budowy

Napisany przez Gell

UWAGA NA DIRECT INVEST EUROPE (Direct-europe.com): To absolutna oszustwo!!! Trwają postępowania karne, prokuratorzy prowadzą śledztwo. K-TIP zajął się tą sprawą...

Domena CH zarejestrowana jako brytyjska spółka LTD (Limited) z adresem w wirtualnym biurze (czyli skrzynka pocztowa) w centrum biznesowym w Manchesterze.
I jeszcze raz dla jasności: każde dziecko może anonimowo za kilka euro założyć LTD w Anglii.
Połączenia telefoniczne są kierowane do Szwajcarii.
Całość dosyć oczywista. Tutaj powinny już zadzwonić sygnały alarmowe!

Prawda?

Napisany przez mesut251
Nie podpisano i mimo to trzeba przelać pieniądze?? Jak mam to zrozumieć! Dziś dostałem list od myfinance! Opłaty za usługi firmy do restrukturyzacji finansów w wysokości 119€! Czy teraz mam to przelać czy jak? Przepraszam wszystkich, że teraz się wtrącam!

@mesut251
Nie, nie musisz nic robić. Po prostu zignoruj i nie przekazuj żadnych pieniędzy.

Napisany przez mesut251
Dzięki! O mój Boże, jeszcze wieczorem wczoraj dzięki Tobie tam wszedłem! W przeciwnym razie dzisiaj bym podpisał i wysłał wszystko!!

Oczywiście, do tego służy to forum. Ważne jest wytrwać i nie poddawać się zastraszaniu.

Napisany przez toelpel
Cześć,

niestety w pośpiechu podpisałem umowę pośrednictwa z myFinance, mylnie rozumiejąc słowo restrukturyzacja finansowa jako kredyt.
Już otrzymałem 2 przesyłki pobraniowe po 239,48 euro, które wzbudziły moje podejrzenia.
Na razie leżą one w punkcie pocztowym.
Jak teraz mogę się z tego wyplątać, jeśli zrezygnowałem z odstąpienia od umowy i umowa zacznie obowiązywać przed czasem? Szukałem wzoru pisma dotyczącego odstąpienia od umowy, ponieważ niestety nie wiem, jak powinno ono wyglądać, ale nie znalazłem niczego. Może ktoś ma tu jakiś wskazówkę/link.

Napisany przez Gell
MyFinance, Bern Finanz, wszystko to samo.
Właściwie to wszystko, co trzeba wiedzieć, znajduje się w tym wątku.

Podsumowanie:

Nie pisz,
Nie dzwoń,
Nie odpowiadaj,
Nie podpisuj,
Nie płac,
Nie daj się zastraszyć

Nie bój się! Na końcu NIC się nie stanie.

Prawda

Napisany przez toelpel
Cześć Gell,

Dziękuję za szybką informację.
Niestety już podpisałem i przesłałem faks.

Zobacz załączony dokument umowy pośredniczenia w moim poprzednim poście.
Podpis został zamazany tylko w tym miejscu, specjalnie na forum.

Dlatego mam pytanie dotyczące odstąpienia od umowy i jak powinno to wyglądać w odniesieniu do $495 lub $123.

Pozdrowienia i dzięki

[@toelpel], oczywiście, że już podpisałeś. Ale teraz po prostu nic nie rób.

Napisany przez toelpel
Cześć,

w porządku, po prostu nic nie rób.
Czyli nie składaj odwołania od podpisanego i już przesłanego faksem umowy.

Dzięki za szybką informację.

Po prostu nie reaguj.

Napisany przez Reishi
Cześć ludzie, otrzymałem kilka przypomnień od My Finance drogą e-mailową.
Dziś w skrzynce pocztowej znalazłem żółtą kopertę.
W załączniku są 2 obrazy, które zrobiłem z zawartości.
Mam nadzieję, że nic się nie stanie. Jestem trochę zestresowany.

Oto link do strony Verbraucherschutz.de
Bern Finanz: Paczka pobraniowa, za którą miałem zapłacić 331,14 euro - Verbraucherschutz.de

Następnie przewiń w dół a nad komentarzami znajdziesz, co według Verbraucherschutz.de powinieneś zrobić: Nic...

Napisany przez Mick1982
Sprawdź listy ostrzeżeń na stronie K-Tipp.ch:
to mówi wszystko. Same złodzieje w Direct Invest Europe (!)
kredit-Box.com, 1A-Kredit.com, Volks-kredit.com, 1A-credit-now.ch - wszystko ta sama sztuczka!!
Trzymajcie się z daleka!!!!

Nigdy nie płacisz z góry lub za pobraniem. Wszystko to podejrzane!

Napisany przez Klapek997
Cześć wszystkim
właśnie miałem to samo
ale już zapłaciłem tę opłatę
i co teraz
proszę
potrzebuję natychmiastowej odpowiedzi
proszę

Napisany przez Klapek997
Cześć, proszę
pomóż mi

Klapek997 zadzwonił do mnie. Teraz wie, o co chodzi.

Napisany przez Reishi
Cześć raz jeszcze.
W sobotę listonosz ode mnie przyszedł, ale nie było mnie w domu, więc nie wiem co to za przesyłka. Moje pytanie brzmi: Czy możliwe jest, że Myfinance spróbuje ponownie dostarczyć mi paczkę po kilku miesiącach, tym razem za kwotę trochę ponad 80€?
Z góry dzięki.
Pozdrowienia

Po prostu nie reaguj, lub w przeciwnym razie wyślij firmie list polecony za potwierdzeniem odbioru i odwołaj prośbę o pożyczkę

Napisany przez Reishi
Dzięki wielkie. W takim razie po prostu będę to dalej ignorować. Czy szansa na spokój jest większa, jeśli odwołam to za pośrednictwem listu poleconego z potwierdzeniem odbioru? Z góry dziękuję.

To może uspokoić Pana / Panią, jeśli będzie mógł / mogła w każdej chwili pokazać adwokatowi / sędziemu dowód na to, że wycofał Pan / Pani się za pośrednictwem listu poleconego.
Oczywiście, zachowaj kopię listu poleconego.

Mój prawnik (znamy się od 30 lat) mówi mi, że wysyła tylko listy polecone za potwierdzeniem odbioru. Czyli bez konieczności podpisania przez uprawnionego. Jego zdaniem wystarczy później przedstawić kwit z numerem przesyłki do udziału przed sądem / obcym adwokatem. Jest to również najtańsza opcja z punktu widzenia kosztów.

Napisany przez Reishi
W takim razie po prostu to zrobię. Wystarczy najprawdopodobniej wysłać polecony na adres podany w ostatnim nagłówku listu, prawda?
Czy może mi pan/pani podać przykład takiego listu poleconego?

Pozdrawiam

Napisany przez Ruegi
Cześć, dla zabawy złożyłem zapytanie w myfinance w Kloten. Oczywiście zostało ono natychmiast zaakceptowane, tylko ze względu na moje kreatywne liczby dotyczące mojego dochodu.

Oczywiście nic nie jest podpisane, to oczywiste.

Zabawne jest to, że załączone warunki umowy są bardzo blado wyświetlone. Trudno je dostrzec.

Co najmniej piszą:

(2) Nie będą udostępniane ani nowe środki płynne i/lub finansowe w jakiejkolwiek formie, ani też umowa ta nie przewiduje pozyskiwania lub pośredniczenia w uzyskaniu pożyczki lub kredytu.

Ale potrzebne są dobre oczy.

Czy mógłbyś zamieścić kompletny pierwszy list tutaj, zamazując swoje imię?

Napisany przez Ruegi
Wysłałem to na zewnętrzny serwer
https://abload.de/img/myfinance1j6qe9.jpeg

https://abload.de/img/myfinance22ir64.jpeg

Warunki umowy
Pobierz plik z filehorst.de

Podczas skanowania prawie nic nie było widoczne.

Napisany przez JeMa
Cześć,

Również w 2013 roku dałem się nabrać na Cervia, podpisałem umowę i odwołałem ją e-mailem (niestety nie mam już tego e-maila). Nie dokonałem płatności. Teraz dnia 7.01.16 dostałem e-mailem wezwanie do zapłaty od National Inkasso z podpisaną umową. Co powinienem zrobić? Skontaktować się z prawnikiem? Zapłacić? Czy po prostu nie reagować? Ktoś miał podobne doświadczenia?

Numer sprawy:
Zamawiający: Cervia Finanz GmbH
Produkt: Opłata pośrednictwa za umowę dotyczącą restrukturyzacji finansowej

Napisany przez ThomasB
Ja tam powiem, trzymajcie się z daleka, bo kiedyś dostałem podobną ofertę od Lugano Finanz lub jak się tam zwali. Miałem wypełnić formularz, a w liście było napisane, że wszystkie dokumenty zostały już przygotowane i otrzymam tę tajemniczą pożyczkę (na początku myślałem, że to pożyczka, ale po przeczytaniu jeszcze raz zdałem sobie sprawę, że chodzi o restrukturyzację finansową). Więc poszedłem do wyszukiwarki Google i wpisałem słowo restrukturyzacja finansowa, a potem nazwę firmy finansowej. W ramach restrukturyzacji finansowej nie otrzymuje się pożyczki, ale za wysoką opłatą (pewnie dostosowaną do firmy) długi, które posiada się, są przejmowane, a następnie można spłacać je w ratach temu przedsiębiorstwu finansowemu. Więc według mnie to bez sensu. Lepiej samemu oszczędzać pieniądze i przekazywać je bezpośrednio wierzycielom. Po przeczytaniu opinii innych poszkodowanych szybko zrozumiałem, że ten list należy wyrzucić. Potem przez około miesiąc otrzymywałem co tydzień ten sam list z prośbą o wypełnienie i odesłanie w ciągu tygodnia. Ale tego nie zrobiłem, zamiast tego wrzucałem każdy list do kosza, gdzie tak naprawdę należy. Mogę tylko doradzić każdemu, kto liczy na pożyczkę, by był ostrożny i w przypadku firm reklamujących się restrukturyzacją finansową, natychmiast wyrzucił list i więcej na niego nie reagował, bo nigdy nie otrzymacie pożyczki od takich oszustów. Mam nadzieję, że wam pomogłem.

Nie reagować, ani odwołać się za pomocą poleconego za potwierdzeniem odbioru, również jest sensowne.

Napisany przez Tinka
Obecnie mam trochę mało gotówki i chciałem pożyczyć pieniądze od mojej finansowej firmy...
Beze mniejszych problemów mógłbym dostać 12000 euro w ratach po 150,00 euro (miesięczna rata)...
Jednak dokładnie przyjrzałem się umowie pośrednictwa kredytowego.

Cytuję fragment Regulaminu:
Przedmiotem umowy jest pośrednictwo (udokumentowanie) umowy o renowację finansową w celu oczyszczenia zobowiązań zleceniodawcy poprzez pomoc w regulowaniu istniejących zadłużeń (nieopłacone rachunki w formie zasądzonej i niezasądzonej, kredyty bankowe i prywatne, pożyczki, należności z egzekucji, umowy Leasingowe, umowy telefoniczne, długi, prywatne długi itp.) poprzez prywatne przedsiębiorstwo renowacji finansowej, mające na celu umożliwienie zleceniodawcy restrukturyzacji, odroczeń, upustów, negocjowanie upustów i rat z wierzycielami.
Ten kredyt nie jest zwykłym kredytem, gdzie otrzymuje się żądaną kwotę do dowolnego wykorzystania.
W tym przypadku myFinance działa raczej jako doradca ds. zadłużenia, który zajmuje się tą kwotą. Negocjuje z poszczególnymi wierzycielami, spłaca ich! Przed podpisaniem właściwej umowy myFinance żąda jeszcze prowizji pośrednictwa kredytowego. Prowizja ta obejmuje całą obsługę związana z długiem.
Od banku otrzymuje się tylko pieniądze! W moim przekonaniu sytuacja nie jest aż tak zła, jak piszą wszyscy... Jeśli czyta się umowę precyzyjnie, wie się, na czym się stoi, i czy to jest odpowiednie dla danej osoby!
Dla mnie zdecydowanie nie!

Problem polega na tym, że istnieje kilka osób, które podpisują umowę pośrednictwa i liczą na to, że wszystko potoczy się po ich myśli. Opłatę trzeba jednak zapłacić nawet wtedy, gdy nie dojdzie do restrukturyzacji długu.
Dlatego zawsze proszę przeczytać zarówno stronę przednią, jak i tylną oraz wszystko, co jest napisane drobnym drukiem.

Napisany przez Tinka
Właśnie sprawdziłem ponownie... To, co osobiście budzi we mnie podejrzenie, to fakt, że na stronie głównej kliknąłem przycisk pożyczka ekspresowa. Wypełniłem również niezobowiązujący wniosek o pożyczkę prywatną z gotówką do dowolnego wykorzystania, a teraz dostałem maila z umową pośrednictwa w sprawie umowy finansowej... Muszę szczerze powiedzieć, że to absolutnie bezczelne zachowanie. Teraz przyszła już druga wiadomość, w której, powiedzmy to sobie otwarcie, jestem zobowiązany do odesłania podpisanego kontraktu w ciągu 7 dni. Na razie nie widzę w mojej dokumentacji zapisu o rezygnacji z odstąpienia od umowy, o którym pisze wielu... Ciekawe, czy za brak zawarcia umowy też żądają opłaty manipulacyjnej ?

Odwołaj się za pomocą listu poleconego. W ten sposób masz również potwierdzenie otrzymania. Zrób kopię pisma odwoławczego.
I potem nie reaguj już więcej.

Napisany przez nicki31
Dobry wieczór
Ja również podpisałem umowę pośrednictwa i wysłałem ją pocztą elektroniczną do myfinance. Dziś przyszedł też list pocztą, w którym napisano, że mam zapłacić 250,01 i listonosz zabrał go z powrotem, dając mi karteczkę, na której jest napisane, że mnie nie zastał i mogę odebrać przesyłkę następnego dnia roboczego. Dopiero teraz trafiłem na waszą stronę, napisałem sprzeciw i wysłałem go e-mailem, czy to wystarczy, czy muszę wysłać to także pisemnie i listownie ? Czy muszę mimo wszystko zapłacić te głupie 250,01... Co się stanie, jeśli nie pójdę do placówki pocztowej??? Dziękuję z góry za odpowiedź

Po prostu nie reaguj lub złoż sprzeciw za pomocą listu poleconego, aby mieć papierowa ślad w ręku.

Napisany przez Mobile1977
Uwaga, teraz nastąpi długi post... mam nadzieję, że pomoże to komuś...

26.06. popełniłem ten sam błąd, chodziło tylko o szybką pożyczkę na kuchnię z powodu przeprowadzki. Na stronie internetowej była opcja wyboru szybkiej pożyczki. Wybrałem ją. Dostawcą był Certo Finanz. Zapytanie zostało wysłane 25.06., a 26.06. otrzymałem maila od Certo z informacją o pozytywnym decydowaniu. Godzinę później dostałem kolejnego maila od Certo, że znalazł skuteczną firmę partnerską, która zajmuje się procesem. Mój błąd polegał na tym, że nie zwracałem uwagi na szczegóły, takie jak godzina otrzymania maila itp.

Niemal godzinę po ostatnim mailu skontaktowała się ze mną firma MyFinance, potwierdzając, że teraz jest odpowiedzialna za mnie i będzie kontynuować proces, a ta firma już miała wiążące zobowiązanie. (Po myślach „szybka pożyczka"", myśli się także o szybkiej obsłudze.) Wraz z mailem przyszedł umowa pośrednictwa.

Wydrukowałem ją, przeczytałem, ponieważ już 6 lat temu miałem małą i również rzetelną umowę kredytową, w której opłaty pośrednictwa, jak napisano w piśmie, nie były płatne z góry, zakładałem podobną rzetelność. Wieczorem zeskanowałem, podpisałem i wysłałem mailem. Kilka minut później zrobiło mi się nieco dziwnie, ponieważ dostałem wiadomość, że dokumenty dotarły z informacją o czasie realizacji 2-5 dni, a około 30 minut później przyszła wiadomość, że umowa finansowej renowacji została podpisana i wkrótce zostanie wysłana pocztą i prawdopodobnie dotrze jutro. Kiedy kurier zapukał drzwi dwa dni później, odmówiłem odbioru listu poleconego i natychmiast usiadłem przed komputerem.

Najpierw napisałem maila z pytaniami, dlaczego na piśmie pojawiła się renowacja, a nie szybka pożyczka? (nie przemyślałem tego przy odsyłaniu), i dlaczego w umowie nie ma wstępnego płatności, a dokumenty zostały wysłane za pobraniem. (pobranie = płatność z góry - najpierw płacisz, potem otrzymujesz)

Dopóki nie otrzymam dokumentów do ręki i nie będę mógł ich użyć, druga strona umowy nie dotrzymała warunków, aby zakończyć sprawę przed terminem odstąpienia. Podczas pszystawania z mailem na forum dodałem także informację, że jest od dłuższego czasu znane, że MyFinance w 99%...

Jako załącznik wysłałem jeszcze ostatni mail

Dziś (po ponad 2 tygodniach) dostałem maila z przypomnieniem o płatności i nastepującej treści...

Zgodnie z warunkami umowy pośrednictwa, którą podjęliśmy od Ciebie, wysłaliśmy umowę o finansowej renowacji pocztą.

Niestety nie udało się dostarczyć listu i zgodnie z umową nie udało się odebrać kwoty za pobraniem.

Ważne wskazówka: Umówiona opłata pośrednictwa jest obowiązkowa zgodnie z umową, którą podpisałeś.

(Tylko obowiązkowa, jeśli spełniasz warunki umowy, bo z tą prośbą status umowy zmienia się na NIEDOTRZYMANE, ponieważ tym razem to jest właśnie płatność z góry!)

W związku z tym będę ignorować wszystką korespondencję w przyszłości. Firma nie trafi na listę spamu, bo potrzebuję dowodów.

Ale firma/firmy lub oszust/oszuści nigdy w życiu nie dostaną ode mnie ani grosza.

Mimo wszystko, być może wyślę 70 centów za list, jeśli kiedyś trafią za kratki, i prześlę im wniosek o renowację na przyszłe uczciwe życie.

Napisany przez andy72andy
Czy istnieje rzeczywiście poważna firma zajmująca się udzielaniem kredytów? Czy ktoś tutaj miał dobre doświadczenia?

Napisany przez Daukind

Czy istnieje rzeczywiście poważna firma pożyczkowa? Czy ktoś tutaj ma dobre doświadczenia?

Prawie każdy bank w Niemczech?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata