Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Finansowanie budowy pomimo kredytu konsumenckiego.

Napisany przez ADMCI4
W tym przypadku masz rację. Ale jeśli ktoś zapyta mnie o Dom jednorodzinny lub bliźniak, a fundusze są dostępne, to czy to będzie kosztować 20-30 tys. euro nie ma dla mnie znaczenia.

Napisany przez Hanomag

Oczywiście koszty budowy domu szeregowego są niższe niż domu jednorodzinnego, nawet znacznie!!!

Cześć Noel, ależ znowu tak wielu kierowców jadących pod prąd!
Wygląda na to, że nigdy nie nauczyłeś się ustępować.
Poniżej mała korekta:

Prawda nieco inna, ale

Cytat noelmaxim
Tak wynika z faktu, że jedna ze ścian jest budowana wspólnie przez obie strony, a więc płaci się i buduje tylko raz.

To pewnie tak było przed wojną, jak mi wiadomo już 40 lat temu każdy musiał postawić swoją własną ścianę. Wynika to z przepisów dotyczących izolacji akustycznej i wielu innych czynników.

Napisany przez NaTwoim13
Ale nie dla TE, dlatego buduje DHH i tutaj chodzi właśnie o koszty.

Napisany przez NaTwoim13
Ja Hanomag, masz rację

Napisany przez Honey1979

miódku, coraz bardziej się demaskujesz! Faktem, który opisujesz, może być co najwyżej to, że dla ciebie ktoś był gotów/ jest gotów stracić swoją pracę w związku z rozmiarem. To, co tu piszesz, staje się coraz bardziej nierzeczywiste!
Najpóźniej od 21.03.2016 - ale także wcześniej i jeśli dotyczy to tylko sytuacji, w której nieprzekracza się 50% kredytu, czyli w obszarze rzeczywistej kapitalizacji - z nową dyrektywą dotyczącą kredytów mieszkaniowych technicznie to już nie jest możliwe.
Miódku, proszę, przestań teraz, naprawdę, porzuć to, co tutaj wypisujesz, to bzdura i kompletna głupota, co mówisz!!

Nie mogę zrozumieć twojego komentarza.
Ostatnie finansowanie, które uzyskałem, miało miejsce dokładnie 01.01.2016
Zakup budynku wielorodzinnego (3 partie)
Bank oszacował wartość nieruchomości na 380,00 euro.
Zakupiłem nieruchomość od wspólnoty spadkobierców za 250.000 euro.
Dlatego też wycena została dokonana na kwotę 250.000 euro --- ponieważ KP to maksymalna wartość zabezpieczenia.
Wyremontowałem ją za 80.000,00 euro
Zabezpieczyłem nieruchomość kwotą 200.000,00 euro. Oznacza to, że całkowite zabezpieczenie wynosi 60% przy z góry niewielkiej cenie zakupu.
Czas remontu = 3 miesiące, a w dniu rozpoczęcia remontu już zgłosili się zainteresowani najemcy.
Teraz ty się zdecyduj

Napisany przez NaTwoim13
Chodziło o udokumentowanie środków finansowych! Prawdopodobnie bank przelał Ci nawet 200 000 euro na Twoje konto.

Napisany przez nexttry

Jednak nie dla takiego TE i dlatego buduje DHH i chodzi tylko o koszty.

Jak zawsze, twierdzisz coś kompletnie nieprawdziwego, a potem po prostu odwracasz uwagę. Nawet twoje liczby 20.000-30.000 mniej są bzdurą. Skąd one się mają wziąć? Wykończenie wnętrza jest takie samo, ściany są takie same, ok może trzy okna mniej (za to również mniej ściany, tu mówimy o kilkuset złotych więcej ...). Oszczędza się na jednorazowym urządzeniu placu budowy (kilka set złotych), na pomiarach (kilka set euro ...), i kilku innych drobnostkach, gdzie można zamawiać wspólne prace.
Jeszcze rok temu mieliście różne referencje na swojej stronie. Skontaktowałem się z wszystkimi 4.... 3 odpowiedziały, nigdy nie słyszały o was (a jedna nie odpowiedziała). Następnie referencje na waszej stronie zniknęły bardzo szybko... Dlaczego masz coś takiego w swoim profilu, skoro zawsze, jak twierdzisz, nie masz z tym nic wspólnego?

Napisany przez NaTwoim13
Następnym razem, czy nie zrozumiesz tego??? Ta firma nie należy do mnie, nie mam na nią wpływu, interesują mnie klienci, a nie pieniądze i plany, czy nie rozumiesz tego???

W ogóle nie wiem, o co chodzi z referencjami! Mam je między innymi tutaj, wśród wielu innych, w ciągu tych 6 lat!!!

Napisany przez nexttry

Nexttry, czy ty tego nie rozumiesz? Nie należy do mnie ta firma, nie mam na to wpływu i nie obchodzi mnie klient ani pieniądze i plany, czy ty tego nie rozumiesz?
Nie mam pojęcia, o co ci chodzi z referencjami! Moje znajdują się między innymi tutaj, u wielu TE, u wielu przez te 6 lat!

Dlaczego więc wypinasz się na wielkie z tym w swoim profilu? Czy chcesz udawać powagę korporacji, mimo że nie masz z tym nic wspólnego?
Ach, teraz zaczynasz osobiście, a nie ja

Napisany przez Honey1979

Chodziło o udokumentowanie środków finansowych! Prawdopodobnie bank również przelał Ci 200 000 euro na Twoje konto.

Teraz pewnie się pośmiejesz... ale to się naprawdę zdarzyło.
Pieniądze zostały przelane na rachunek bieżący przeznaczony na ten Dom i stamtąd bank przelał je na konto wspólnoty spadkobierców.
Nie obchodzi mnie, czy mi uwierzysz, czy nie!

Napisany przez NaTwoim13
Nazwij mi bankę, proszę.
Czy miałeś swobodny dostęp do konta osobistego?
Bez względu na to, że tego nie wierzę, czy ma to teraz powszechnie obowiązywać tutaj dla konsumentów? Twoje twierdzenie było w sensie, że wystarczy udowodnić 70%. Ma to dodatkową wartość dla konsumentów tutaj, którzy muszą udowodnić każdy cent, zwłaszcza że mówisz o styczniu 2016 roku, czyli przed aferą WoKri? Pomóż mi, jaka wartość dodana dla konsumentów wynika z tego? Jaką, poza udawaniem, że jesteś kimś wielkim, globalnym graczem?

Napisany przez Honey1979
Oczywiście mam swobodny dostęp do konta.
Proszę, nie odbierz tego jako próżność czy arogancję, ale uważam, że jako klient nie do końca wpisuję się w Twoje standardy.... powiedzmy poziom.
Moje dostępne środki wynoszą średnio sześciocyfrową kwotę.... Nie miałoby sensu wypłacać pieniędzy.

Napisany przez NaTwoim13
Nexttry, to mi kompletnie nie przeszkadza, to są powody odpowiedzialności, zwarta transakcja, w której uzyskuje się lepsze warunki dzięki masie oraz w której banki mają do dyspozycji wszelkie wolumeny!! Coś zupełnie normalnego, co znaczy się od 21.03.2016 roku dla każdego pośrednika finansowego i jest niezwykle istotne!!
Dlaczego muszę to wszystko znowu tutaj wyjaśniać, dlaczego, jaką korzyść osiągamy, czego pragniesz osiągnąć tymi osobistymi dygresjami, które większość innych nudzą?

Napisany przez nexttry
Uważam, że jest to dość interesujące dla potencjalnych klientów Twoich usług.... Ale teraz słowo jest twoje, więc go zabierz

Napisany przez NaTwoim13
Kochanie, wychodzę teraz z tej sytuacji, nie mogę tego dłużej znosić, muszę uważać na to, co piszę!!
Więc bank przelał środki na Twoje konto, ale czy mogę zaufać, że te pieniądze nie będą pobrane z powrotem, bo to byłaby dziwna pętla, prawda? Które dwie osoby zgodziły się na wypłatę i ją zleciły?
Czy mogłabyś mi podać nazwę banku.

Napisany przez Honey1979
Thomas.... Mówię ci, że to nie jest twój rozmiar kołnierza.
Wychodzę na dziś.
Daję ci ostatnie słowo

Napisany przez NaTwoim13
Nexttry, osoby zainteresowane moją usługą interesuje wyłącznie moja usługa, moja osoba, tylko ja!

Wiele z tego można przeczytać, zrozumieć i wykorzystać

Kiedyś zaproponowałem ci zaprezentowanie moich danych osobowo. Zapewniłem Ci referencje - oczywiście w celu zachowania anonimowości, tylko i wyłącznie z forum. Nie korzystasz z tego, więc skoncentrujmy się na zainteresowanych, ponieważ Twój udział nie przyniósł nikomu żadnych korzyści! Nikomu, oprócz może tych, których bardziej interesuje kozioł ofiarny niż konsumenci i eksperci tutaj!

Napisany przez Daukind
Thomas kontra reszta świata.. oh, nie, to był Theo

Napisany przez NaTwoim13
No tak, ma pewną wartość rozrywkową ;—)
Nie, Daukind, to nie jest przeciwko wszystkim.

Napisany przez slowrookie
Skoro wszyscy wyjdą - czy porównywanie penisa też się skończyło??
Nie znając tutaj osobiście nikogo - co ma ta dyskusja wspólnego z TE??
Oczywiście konieczne jest dokładne planowanie kosztów pobudowy, ale to nie było nawet pytanie ...
Dla TE - nawet przy 200k 800€ to realistyczne - bez ryzyka związanego z oprocentowaniem
Jeśli, zazdroszczę Ci- Twoja dziewczyna zostanie przy Tobie- Twój kredyt będzie spłacony po 20 latach - koniec (tak, dziewczyna będzie płacić tylko 250 € miesięcznie)
Jeśli nie zostanie przy Tobie i zdecydujesz się stać pustelnikiem w swoich 4 ścianach, będziesz miał maksymalnie jeszcze do spłacenia 56K
,

Napisany przez 6Bankkaufmann
Ostatnie słowo powinien mieć moderator i powinien on na razie zablokować kilka osób na kilka dni (...żeby się ochłonęli...)

Napisany przez NaTwoim13
Bankierze, na razie jeszcze nie ma potrzeby blokady, a może to być jedynie ostateczność, i to tylko w wyjątkowych sytuacjach. Kolejne usunięcie było już przeprowadzone.
Poza tym, dlaczego ostatnie słowo? Teraz znowu czas na PeterPappea, między porównywaniem ogonów pojawiło się kilka pytań.
Dlaczego tak właściwie nie piszesz nic od dłuższego czasu? Przecież to ty zainicjowałeś ten kolorowy taniec tutaj.

Napisany przez slowrookie

Bankowiec, blokada nie jest jeszcze konieczna i może być tylko ostatecznością, i to tylko w wyjątkowych sytuacjach. Kolejny raz był usuwany.
Poza tym, dlaczego ostatnie słowo? Teraz znowu jest kolej na PeterPappe, pomiędzy nimi pojawiło się kilka pytań po pomiarze ogonów.
Dlaczego zresztą ty nie piszesz nic nowego? Przecież zainicjowałeś tę kolorową serię.

Mogę zrozumieć, jeśli porozumienie, które miało miejsce, go zniechęciło

Napisany przez Inkasso-Henry

Ostatnie słowo powinien mieć moderator i powinien zablokować niektóre osoby tutaj na kilka dni (... żeby ostudzić atmosferę...)

Hej, przestań psuć zabawę! Pozwól się zrelaksować!

Napisany przez NaTwoim13
Tö tö, tö tö, tö tö!

Napisany przez Fly

Ostatnie słowo powinno należeć do moderatora i powinien on zablokować niektóre osoby tutaj na kilka dni (...dla ostudzenia się...)

Wreszcie kilka mądrych słów!
To forum sama się demoluje takimi żałosnymi wątkami.

Napisany przez Honey1979
To prawda, r n ale moim zdaniem wynika to z faktu, że Thomas nie znosi krytyki.

Napisany przez Inkasso-Henry
Honey1979 - Profil - Ignoruj tego użytkownika
i wszystko jasne!
Uwielbiam tę funkcję!

Napisany przez PeterPapp
Hej wszystkim,
To znowu ja. Dzisiaj miałem spotkanie w moim banku i chciałbym usłyszeć od was, czy oferowane warunki są satysfakcjonujące. Proszę, nie zaczynajcie kolejnych dyskusji na temat kosztów budowy, itp. Sprawdziłem jeszcze raz wszystkie dodatkowe opłaty i omówiłem je z poszczególnymi instytucjami.
Planuję teraz pożyczkę w wysokości 200 000 €. W tym uwzględnione są wspomniane 10 000 kredytu konsumpcyjnego.
Moi bankarze zaoferowali mi następujące warunki:
50 000 € w ramach programu KFW na wsparcie własności mieszkaniowej (1,5% oprocentowania przez 10 lat w połączeniu z umową oszczędnościowo-budowlaną Fuchsimmo 1 (XL) na 20 lat.
150 000 € z 25-letnim okresem obowiązywania oprocentowania. 2,2 % oprocentowania i 2 % spłaty kapitału.
Całkowite miesięczne obciążenie wynosi wtedy 775 €. 50 000 € zostanie spłacone po 20 latach. Przy 150 000 € po 25 latach pozostanie saldo długu w wysokości 49 000 euro.
Uważam, że te warunki są dobre. Co o tym sądzicie?
Pozdrowienia,
Piotr

Napisany przez ADMCI4
usuń, usuń

Napisany przez finanzierung
W przybliżeniu:
Wartość działki 90 000 EUR + koszty budowy 185 000 EUR = 275 000 EUR kosztów całkowitych
Wielkość kredytu udzielonego przez bank 150 000 EUR, więc wskaźnik obciążenia hipotecznego wynosi

Napisany przez NaTwoim13
Finansowanie, dlaczego 150 000 euro? Potrzeba 200 000 euro.

Napisany przez NaTwoim13
@PeterPapp