Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Czy fundusze V+ są rzetelne i bezpieczne?

Napisany przez fakt2010

Gdzie V+ powinien się wypowiedzieć? Może tutaj na forum? No dalej...

Faktycznie zawsze błyszczą granatowym komentarzem. Jeśli głosowanie nie zostanie przyjęte, zwołane zostanie zgromadzenie wspólników. Na nim V+ będzie musiało stawić czoła nieprzyjemnym pytaniom.

Cytat Dasdi1970

Powodem, dla którego na razie nie przyjmuje się wniosków, jest po prostu to, że obecnie musi zostać przygotowanych wiele tysięcy pism, a dział wewnętrzny ma już wystarczająco dużo pracy. Odpowiedź wystarczająca?

Jest to z pewnością odpowiedź, która zadowoliła. Pisma zostały już wszystkie wysłane. W dodatku nie robi tego skarbnik, ale dział wewnętrzny w Landshut. Ten dział przyjmuje także nowe wnioski, tylko skarbnik (z siedzibą w Dreźnie) nie.

Cytat Dasdi1970

Co do kart do głosowania: Oczywiście każdy może postawić krzyżyk tam, gdzie uważa to za stosowne. Takie postępowanie jest przewidziane i obowiązkowe przy tego rodzaju formie inwestowania!

W 99% przypadków inwestor stawia krzyżyk tam, gdzie wskazuje mu przedstawiciel handlowy V+. Ostrzegam jedynie przed ślepym zaufaniem.

Cytat Dasdi1970

A skąd się biorą gigantyczne straty: Każdy, kto jest w stanie przeczytać taki raport roczny, powinien móc zrozumieć zawarte w nim liczby i je interpretować. Wielu ludzi po prostu tego nie potrafi.

Wyraźnie do takich osób należysz.

Cytat Dasdi1970

Znamiennie, że wielu osób tutaj na forum, które mają znaczącą wiedzę na te tematy, nie odpowiada na te wpisy forumowe.

Zgodnie z twoją logiką, chyba sugerujesz, że nie masz więc tej wiedzy.

Cytat Dasdi1971970

Jak już wielokrotnie napisano, fundusz Private Equity nie jest dla każdego - jak wyraźnie pokazują niektóre komentarze tutaj!

Tak, masz rację. Twoje wpisy zajmują tam pierwsze miejsce.

Cytat Dasdi1970

Co do rezerwy płynności: Zakładam, że obecnie wysoka cena złota sprawia, że pieniądze chce się raczej przechowywać np. na lekko oprocentowanym koncie oszczędnościowym niż na koncie powierniczym. Jest to jednak tylko domysł.

Jeśli to rozumowanie jest słuszne, to należy zadać pytanie, kiedy cena złota jest niska? Spekulacja wielu inwestorów złota jest ukierunkowana na cenę złota w wysokości 5000 USD. W takim razie obecne kursy są korzystne?
Myślę raczej, że Fundusze inwestycyjne (bez bliższych oznaczeń) są wymienione, ponieważ chce się być może w innych konstrukcjach, przynajmniej krótko- lub średnioterminowo, załatać dziury. Jest to jednak tylko domysł.

Napisany przez Neutrali
#150 Dasdi1970

Doświadczony użytkownik

Zarejestrowany od: 11.03.2009
Miejsce: Herford

ODPOWIEDŹ: Czy fundusze V+ są wiarygodne i bezpieczne?
Gdzie V+ miałby się wypowiedzieć? Tutaj na forum? Proszę was, przestańcie...

Powodem, dla którego obecnie nie są przyjmowane wnioski, jest po prostu konieczność przygotowania wielu tysięcy pism, co absorbujące jest wystarczające dla działu wewnętrznego. Czy odpowiedź jest wystarczająca?

Co do kart do głosowania: Oczywiście każdy może postawić krzyżyk tam, gdzie uważa to za słuszne. Takie zagadnienie jest przewidziane i obowiązkowe w tego rodzaju formie inwestycji!

A co do gigantycznych strat: Każdy, kto potrafi czytać takie raporty, mógłby zrozumieć i interpretować zawarte w nich liczby. Niestety wielu nie potrafi.

Znamienny fakt, że wielu użytkowników tego forum, którzy znają się znacząco na takich sprawach, nie odpowiada na te wpisy.

Jak już wielokrotnie zaznaczone, fundusz Private Equity nie jest dla każdego - o czym świadczy wiele komentarzy tutaj bardzo wyraźnie!

Szacunek, wygląda na to, że również go przeczytałeś. Właśnie skończyłem czytać raport i nie zauważyłem niczego szczególnie złego. Takie fundusze działają co najmniej do 2036 roku, więc te liczby są całkowicie porównywalne z bardzo udanymi funduszami z poprzednich lat.
Jedyną rzeczą, której nie poparłbym, jest inwestowanie rezerwy płynności w obligacje. Przecież zawsze mówimy o aktywach rzeczowych, dlaczego zatem inwestować teraz w papier? Właśnie inwestycja w złoto wydała mi się genialna, zwłaszcza że od 2010 roku przyniosła już ponad 30% zysku, który na końcu okresu trwania przyniesie korzyści wszystkim inwestorom. Za 25 lat z pewnością wynosić będzie ona 500%, jeśli ucieczka w metale szlachetne będzie kontynuowana.

Napisany przez fakt2010

Szczyt szacunku, wygląda na to, że także go przeczytałeś.

Często pozory mylą.

Cytat od Neutrali

Właśnie przeczytałem raport i nie zauważyłem niczego szczególnie złego. Takie fundusze działają przynajmniej do 2036 roku, więc te liczby są całkowicie porównywalne z bardzo udanymi funduszami z przeszłych lat.

Które to były?

Cytat od Neutrali

Jedyną rzecz, którą nie byłbym skłonny zaakceptować, to lokowanie rezerwy płynności w obligacjach oprocentowanych. Zawsze mówiliśmy o aktywach rzeczowych, dlaczego teraz inwestować w papier?

Tylko dla zdefiniowania rezerwy płynności; Służy ona, jak nazwa sugeruje, nie do spekulacji na jakichkolwiek aktywach, ale do zapewnienia płynności z ciągłą dostępnością na wypadek ewentualności.

Cytat od Neutrali

Do tej pory uważałem inwestycje w złoto po prostu za genialne, zwłaszcza że od 2010 roku już osiągnięto ponad 30% zwrotu, który w końcu okresu inwestycji przyniesie korzyść wszystkim inwestorom. Za 25 lat na pewno będzie to 500%, jeśli ucieczka do metali szlachetnych będzie kontynuowana.

Taki zwrot można osiągnąć tylko jeśli zamknie się pozycje. Z tego, co mi wiadomo, V+ nie pozbył się swoich pozycji w złocie. 500% uważam za marzenie.

Napisany przez fakt2010
Właśnie natknąłem się na inną ocenę Neutrali, którą uważam za bardzo trafną, w innym wątku na forum. Dobrze powiedziane CFO.

Odp: Inwestowanie na starość
@Mike Spezi

Nie denerwuj się zbytnio. Przynajmniej po wpisie 8 i głupotach wypisywanych pod wpisami na temat V+, można ocenić fachowość neutrali (sic!). Oczywiście zysk nie kończy się na wskaźniku rentowności kapitału własnego, a zamyka się na wskaźniku rentowności kapitału ogółem. Wszyscy wiemy, że banki często korzystają z kapitału obcego (ostatnio niektóre oczywiście zbyt duże ilości) i dlatego sukces mierzy się względem kapitału ogólnie zaangażowanego. Dla wielu osób widok takich liczb powoduje pianie u ust. Co do rocznej stopy zwrotu w wysokości 12% (na cały zaangażowany kapitał) neutrali - potwierdza to przysłowie: Najgłupszy chłop robi największą zadymę. Był już kiedyś facet z tak wysokim i trwałym zwrotem: Madoff! Wiemy, jak doszedł do takiej rentowności. Czy jest teraz mądrzejszy, to pytanie. Zasada nadal obowiązuje: Wysoki zysk = wysokie ryzyko. Wszelkie inne twierdzenia są nonsensem.

Pozdrawiam CFO

Napisany przez Neutrali
Na pewno nie będę tutaj ujawniał moich strategii inwestycyjnych...
Mogę jednak podać jeden fundusz, który właśnie wypłacił 66% - Fidura.
Po około 4 latach. Gdybyście zobaczyli wtedy te liczby, na pewno stwierdzilibyście, że firma jest bliska bankructwa.
Jestecie po prostu pesymistami i prawdopodobnie wierzycie w Mikołaja.
Jak już ostatnio wspominałem, stopy zwrotu w wysokości 12-34% nie są kwestią ryzyka, chodzi raczej o to, jak definiujemy ryzyko. S-Refit udowadnia to już od 1986 roku. Oto kilka stop zwrotu kapitału własnego kilku wielkich firm.
Deutsche Bank: 27%, Postbank: 41%, Allianz: 15%, Commerzbank: 36%.
A najlepsze jest to, że niemieckie państwo inkasowało łącznie 3,4 miliarda euro w postaci dywidend od samego DAX-Unternehmen, czyli około 1,5 miliarda euro.
To stanowi 44%.
Sprawdźcie sami i zobaczycie, skąd pochodzą te zyski.
p.s. Zawsze uważałem złoto tylko jako zabezpieczenie wartości, ale obecna cena wciąż nie odzwierciedla siły nabywczej z 1980 roku. Aby odzwierciedlić to po inflacji, cena złota musiałaby wzrosnąć przynajmniej do 3000$.

Napisany przez CFO
@neutrali

Twój wpis ponownie to potwierdza:
10 z 100 osób nie potrafi liczyć procentów, co stanowi ponad 27% osób!

Ponownie pokazujesz zwroty z kapitału własnego. Na tych zyskach nie płaci się podatku ani nie wypłaca się dywidend. Ostatecznie liczy się całkowity zwrot z kapitału. Zresztą niski zwrot z kapitału całkowitego skłania Deutsche Bank do zwolnień pracowników.

W związku z informacją, że 44% wymienionych dywidend trafia do państwa = 1,5 mld euro, należałoby również zaznaczyć, że to państwo przekazuje około 200 mld euro na rzecz Grecji. To stanowi 0,75% pomocy, która najprawdopodobniej będzie musiała zostać umorzona w 50%.

I znów mówimy o ryzyku!

Moje zdanie na temat funduszy V+ już wyraziłem. Wolę uczestniczyć w handlu papierami wartościowymi i od czasu do czasu inwestować nieco w kierunku venture capital.

Pozdrowienia, CFO

Napisany przez Ratgeberspezi
bardzo ryzykowne, jedno z ich słynnych koni-toczek
Już się zdarzyło, że w 2010 roku miał być sprzedany jako zyskowna inwestycja , a następnie wielki debiut giełdowy po 3,- euro obecna wartość 0,50 centów a tutaj Firma Grid Content Group AG Inhaber-Aktien o.N , WKN: A0XXUL tworzy zyski w ciągu roku z 3,- euro na 0,50 centów bardzo wysoki zwrot inwestycji Trzymajcie się z dala od takich firm, które rzucają pieniądze inwestorów w przepaść, dlatego wynik ;
niepoważne i niebezpieczne , stąd najwyższe ryzyko dla twoich pieniędzy, gdy brokery przychodzą na pokaz - i nie mówią ci całej prawdy ani nie informują cię o możliwej całkowitej utracie twoich środków inwestycyjnych zgodnie z ich prospektem sprzedaży ponieważ żaden inwestor nie został dotychczas poinformowany o tym upadku tego uczestnictwa w
V plus 2

Napisany przez fakt2010

bardzo ryzykowne, jedno z ich słynnych koni pociągowych
Upadło, miał być sprzedany w 2010 roku jako generujący dochód, potem wielka debiut giełdowy za 3 euro, dzisiejsza wartość 0,50 centów i oto firma talizmanowa Grid Content Group AG akcje na okaziciela, nr WKN: A0XXUL w ten sposób generuje się dochód, w ciągu roku z 3 euro na 0,50 centa, co jest naprawdę dużym zyskiem, trzymajcie się z daleka od takich firm, które tak będą wycierać sobie usta pieniędzmi inwestorów , dlatego też wniosek ;
niegodny zaufania i niebezpieczny, dlatego największe zagrożenie dla Waszych pieniędzy, gdy pośrednicy zbliżają się do Was, aby Was oczarować i nie mówią Wam całej prawdy oraz nie informują Was o możliwej całkowitej utracie Waszych inwestycji zgodnie z ich prospektem sprzedaży, ponieważ żaden inwestor do tej pory nie został poinformowany o tej upadłości w
V plus 2
Tak, to już zostało szczegółowo omówione między innymi na stronie 4.

Napisany przez fakt2010
Pozostało jeszcze 15 dni, aby wziąć udział w głosowaniach V+1 do V+3. Radzę wszystkim inwestorom nie słuchać uspokajeń pracowników V+ i nie stawiać krzyżyka ślepo. Proszę bardzo dokładnie przeczytać dokumentację w interesie swoich zainwestowanych pieniędzy.

Napisany przez VplusGegner
Dziękuję za wspaniałe posty...
Dzięki Bogu, od pewnego czasu wyszedłem z tego podejrzanego, fałszywego stowarzyszenia prania mózgu!!! Ale to na pewno nie koniec, zarząd i pośrednik mogą już się przygotować, bo wkrótce wracam z dużym wsparciem i pełną siłą!!! Jak można okłamywać i oszukiwać zwykłego obywatela, który chce zarobić trochę pieniędzy i jeszcze za to zerwać wszystkie stałe umowy, nie mając wyrzutów sumienia??? Te umowy powstają wyłącznie na podstawie fałszywych informacji przekazywanych przez pośredników, nic więcej. Ryzyka/ Całkowite straty - ani słowa!!! Ogromne koszty produktu i zarządzania - ani słowa!!! Tutaj tylko zarząd i trochę pośrednik robią duży zarobek, jeśli tylko grzecznie zachowują się i prawią pochlebstwa zarządowi. Komandytariusz - kim właściwie jest komandytariusz - bardzo dużym inwestorem kapitałowym i tyle!!! Ale zarządy niedługo na szczęście przestaną się śmiać!!! Mam nadzieję, że niedługo wszyscy dobrze wierzący ludzie pomyślą tak jak ja i w ogóle nie dają się wciągnąć w to firmę prania mózgu z ich wspaniałymi produktami do przegrywania pieniędzy, bądź jak najszybciej zerwą z nimi istniejącą umowę. W przeciwnym razie ci ludzie mogliby równie dobrze wyrzucić ciężko zarobione pieniądze wprost przez okno. Lepiej polecieć z całą rodziną na wakacje, dobrze zjeść i cieszyć się życiem.

Napisany przez vplusler
Masz rację w większości, ale wydajesz mi się bardzo emocjonalny. Co się stało, że jesteś zły?

Cześć Vpluslerzy!

Niestety straciłem dużo pieniędzy przez tę firmę, ponieważ pewnego dnia otworzyłem oczy i zdałem sobie sprawę, że dalsze płatności ratalne nie mają sensu, ponieważ obiecane wypłaty nigdy nie zostały zrealizowane. Lepiej byłoby od razu te pieniądze rozdać. Umowa nigdy by nie została zawarta, gdyby mój pośrednik wtedy powiedział mi prawdę o produkcie. Zamiast tego produkt był tylko wychwalany, a ryzyka, takie jak całkowita strata inwestycji bądź bardzo wysokie opłaty zarządzania, nie zostały nawet wspomniane. Byłem wtedy tak naiwny i podpisałem umowę. Dziś jestem mądrzejszy i zamierzam wytoczyć sprawę przeciwko tej podejrzanej firmie.

Pozdrowienia
Przeciwnik Vplusa

Jak ta firma, a w szczególności jej firma Vplus, traktuje klientów i pracowników, to przekracza wszelkie granice. Pracownicy z ważnymi umowami są przekreślani lub wykreślani z bieżących umów w pełnym świetle dnia, a co za tym idzie, prowizje z tych umów i pracowników z ważnymi umowami są przeznaczane na własne potrzeby. Klienci są odwiedzani przez tych przestępczych pracowników Vplus, pod pretekstem informowania o nowościach firmowych; informacje te są tak poufne, że wspomniany oszust pracownik Vplus nie jest w stanie zostawić klientowi żadnej pisemnej dokumentacji, a podczas zakończenia wizyty domaga się potwierdzenia usługi bez pozostawienia kopii. W rezultacie klient nigdy nie ma potwierdzenia, na co zgodził się swoim podpisem (metoda nabierania ludzi, oszustwo!) Następnie na potwierdzeniu wizyty klienta notuje się, że teraz chce być obsługiwany przez tę osobę, bez wiedzy klienta i bez wiedzy pracownika, który sporządził umowę, co pozwala owemu wzorcowemu pracownikowi Vpulsowi zapewnić sobie kilka tysięcy euro prowizji. Dobra pani zamieszkała w cemmnitz, przemierza dzień po dniu wielu stałych klientów z bieżącymi umowami i po prostu zapisuje sobie umowy i prowizje. Podczas wizyty klienta opowiada ona różne bajki, jednocześnie nie informując na przykład o tym, że jedno z jej złotych koni upadło nędznie, tak pracują kierownicy Vpuls. Przeżyłem wiele w ciągu tych ostatnich 20 złotych lat z kwitnącymi krajobrazami, jednak to, co dzieje się tam, jest nie do wyjaśnienia i niezgodne z pracą uczciwej firmy, która rzekomo działa na rzecz postępu.

Napisany przez fakt2010
Zostało jeszcze 9 dni, aby wziąć udział w głosowaniach V+1 do V+3. Doradzam wszystkim inwestorom, aby nie słuchali uspokajeń pracowników V+ i nie stawiali po prostu krzyżyka na ślepo.

Proszę bardzo dokładnie przeczytać dokumenty w interesie zainwestowanych środków.

Napisany przez fakt2010

I wtedy byłem taki naiwny i podpisałem. Dziś jestem mądrzejszy i będę walczyć przeciwko tej podejrzanej firmie.

Jednak w przypadku pozwu będzie to musiała dostarczyć Pani/Pan. To nie będzie proste, biorąc pod uwagę, co Pani/Pan podpisała. Powodzenia

Dowód musi być jednak przedstawiony przez Ciebie w przypadku pozwu. To nie jest łatwe, biorąc pod uwagę wszystko, co podpisałeś. Powodzenia

Zobaczymy... Masz może doświadczenie w procesach sądowych przeciwko V+GmbH? Chciałbym dodać, że umowa V+ nie była mi dostarczona PRZED zawarciem umowy, a dodatkowo mam świadka. Ponadto można mówić o oszustwie z podstępnymi zamiarami zgodnie z §123 (BGB)...

Pozdrowienia
PrzeciwnikVplus

Napisany przez ADMCI4
Jak można pisać tyle bzdur jak Wy tutaj?

Wydaje się, że nie macie żadnej wiedzy o V+, w przeciwnym wypadku nie robilibyście takich niekompetentnych komentarzy tutaj.

Osoby mające pytania dotyczące udziału w V+ mogą wysłać e-mail do mnie.

Jak można pisać tyle bzdur jak tutaj?

Wyraźnie nie macie zielonego pojęcia o V+, bo w innym przypadku nie wyrażalibyście takich niekompetentnych opinii.

Jeśli ktoś ma pytania dotyczące udziałów w V+, proszę napisać do mnie e-mail.

Marzyć dalej.... Ten etap mam szczęśliwie za sobą i obudziłem się od tego zła.

Pozdrowienia
Przeciwnik Vplus

Napisany przez vplusler

Jak można tu napisać tyle bzdur?

Wyraźnie nie macie żadnej wiedzy na temat V+, inaczej nie wygłaszalibyście takich niekompetentnych opinii tutaj.

Jeśli ktoś ma pytania dotyczące udziału w V+, proszę napisać e-mail do mnie.

Śmieszne!

Mała wskazówka z szkoły; gar nicht, wird gar nicht, piszemy razem!

Tak samo z intelektem.

Napisany przez Dasdi1970
Problem moim zdaniem leży zupełnie gdzie indziej.
Krytyka wobec spraw, które ewentualnie mogą nie przebiegać gładko ze strony działu sprzedaży, konflikty między pracownikami i kierownikami, są uzasadnione.
Ale proszę, niech będzie to rzeczowe i poparte faktami.
Co ci mądralińscy piszący tutaj jednak nie zauważają lub po prostu nie zastanawiają się nad tym, to że fundusz jako całość jest kompletnie oczerniany - a co za tym idzie, wszystkim firmom związanym z funduszem zarzuca się brak potencjału, stanie przed krachem lub uprawianie tylko bzdur.
Zatem mogą istnieć tylko dwie alternatywy, a mianowicie że
1. V+ w ogóle nie inwestuje w dane firmy, wszystko jest kłamstwem i wyssane z palca, a ogólnie świat jest straszliwie zły.
albo
2. Wpłacone pieniądze zostały utracone, ponieważ, jak już wspomniano, inwestycje są bezwartościowe, ponieważ inwestowano tylko w zamki na lodzie.
I można to sprawdzić, na przykład na podstawie poniższych przykładów.
Każdy może sam ocenić, czy następujące firmy mają potencjał na przyszłość czy nie.

Studium kleszczy

DasErste Mediathek [ARD] - ARD-Mittagsmagazin - Kleszcze: Nowe badania dotyczące obrony przed boreliozą

Mocowanie stopy Hallux Valgus jako opaska do korygowania nopków (palucha koślawego) przeciwko bólom i zniekształceniom

Prolupin GmbH - Prolupin GmbH

AXIOGENESIS ? Produkty i usługi na bazie komórek macierzystych - Strona główna - Axiogeneza w pigułce

Wreszcie model choroby kardiomiopatii: Axiogeneza otrzymała rozległy patent w Europie 10.10.2011 | Wiadomość | finanzen.net

BMDSys - Systemy diagnostyki biomagnetycznej
Kto więc chce zgłosić konstruktywną krytykę, niech wyjaśni, dlaczego jego zdaniem nie warto byłoby inwestować w jedną bądź drugą firmę.
I zanim znowu niektórzy zaczną krzyczeć; oczywiście może się zdarzyć, że pewien odsetek firm nie rozwinie się jak oczekiwano. Ale tak jest w przypadku wszystkich funduszy i nie wprowadza to ogółu w kłopoty.

A teraz dotrzymam obietnicy i przez 6 miesięcy nie napiszę już nic, chyba że będą istotne wydarzenia.
Więc proszę, bez bezpośrednich wzmianek.
Dziękuję...

Napisany przez Dasdi1970

Śmieszne!

Mała uwaga ze szkoły; gar nicht pisze się osobno!

Tak więc o inteligencji.

Czy akurat była wyprzedaż przecinków?

Tak więc o inteligencji.

Przepraszam, poziom nie pozwolił na nic innego...

Przedszkole!

Nie wszystkie firmy będą złe, w które inwestuje się, będą również dobre, ale w tych zainwestowano zbyt mało, ale jeśli klient nie dowiaduje się, że jedno z większych inwestycji bardzo spadło,
Grid Content Group AG, (WKN A0XXUL), w którym znajduje się bardzo duży udział pieniężny, to już nie można wszystkiego tak ładnie przedstawiać, a wówczas bezpieczeństwo zainwestowanych środków nie jest takie pewne.

Czy właśnie była promocja na przecinki?

Gdybyście troszczyli się o swoje firmy, klientów i pracowników tak jak o przecinki, to byłaby to świetna sprawa. Często zwracamy uwagę na małe rzeczy, a ważne sprawy są zaniedbywane. W tej firmie Vlpus wiele jest nie tak, gdy rzekomi liderzy kradną umowy pracownikom i tym samym prowizje.

Napisany przez Dasdi1970

Nie wszystkie firmy będą złe tam, gdzie inwestuje, będą także dobre, ale w niektórych może być za mało inwestycji, ale jeśli klient nie dowie się, że jedna z większych inwestycji bardzo spadła wartość,
Grid Content Group AG, (WKN A0XXUL), gdzie jest bardzo duża kwota pieniędzy, wtedy nie można już wszystkiego pięknie opisywać, a bezpieczeństwo inwestowanych środków nie jest aż tak zagwarantowane

Okej, obietnica złamana! Ale tutaj ostatnie, żeby zakończyć ten drażliwy temat Grid:
1. V+ nie zainwestowało w GCG przy kursie 3 €, ale przy znacznie niższym kursie.
2. Kurs handlowany na otwartym rynku nie odzwierciedla wartości firmy, proszę spojrzeć na liczbę akcji przeznaczonych do handlu. Ktoś kto się zna, zauważy coś istotnego.
3. Strata związana z Grid zostanie zrealizowana w momencie sprzedaży firmy lub podobnego scenariusza wyjścia.
Poczekajmy na ten moment, dobrze!?

Kto nie rozumie - proszę wysłać PM - wychodzę...

Napisany przez fakt2010
Tak, również opowiadam się za pozostaniem przy faktach.

V+ nie ma absolutnie nic do pokazania dotychczas. Wypłata do Etkon jest znana jako pochodząca z innego funduszu i tym samym z innym zarządzaniem. Sposób, w jaki uzyskuje się udziały w funduszu, z którego pochodzi wypłata, jest bardziej niż wątpliwy i czasami nawet stanowi naruszenie prawa karne.

Co do układu z Grid ... to nawet nie należy o tym mówić, jeśli się spojrzy na historię upadłości TerraElast. To wszystko było i jest bardzo wątpliwe.

Ostatnia wypłata, moim zdaniem i z mojej wiedzy, była również uknuta, aby uspokoić i zatrzymać sprzedaż.

Co roku te same prognozy: W tym roku będzie 3 do 5 wypłat! ... zresztą w roku 2012, przynajmniej obecnie jest to sugerowane sprzedaży. Nie rozumiem po co to wszystko. Czy rzeczywiście wszyscy pośrednicy są aż tak ślepi i naiwni, że wciąż wierzą w te hasła? Wygląda na to, że to dotyczy większości, a pozostali być może interesują się tylko prowizją.

Co w takim razie pozostaje, gdy spojrzy się na całą konstrukcję?

NADZIEJA ..., nic więcej! Bardzo zła perspektywa, aby zainwestować swoje pieniądze w V+, moim zdaniem.

PS Dasdi1970: Tylko dlatego, że w telewizji czy ogólnie w mediach, pojawia się relacja o poszczególnych inwestycjach, nie oznacza to wcale niczego na temat wartości przedsiębiorstwa. Na przykład Q-Cells bije rekordy efektywności w specjalistycznej produkcji ogniw słonecznych i jest przełomowy na świecie pod względem innowacji. Mimo to firma jest bliska bankructwa. Czy do tego dojdzie, to się okaże. To tylko przykład, a takich przypadków jest wiele na całym świecie.

Napisany przez fakt2010
Jeszcze 4 dni pozostały, aby wziąć udział w głosowaniach V+1 do V+3. Radzę wszystkim inwestorom nie słuchać uspokajeń pracowników V+ i po prostu nie stawiać krzyżyka w ciemno.

Proszę bardzo dokładnie przeczytać dokumentację w interesie zainwestowanych pieniędzy.

Napisany przez fakt2010
Pozostały jeszcze 2 dni, aby wziąć udział w głosowaniach V+1 do V+3. Zalecam wszystkim inwestorom, aby nie słuchać uspokajeń pracowników V+ i nie stawiać krzyżyka po omacku. Proszę bardzo dokładnie zapoznać się z dokumentacją w interesie swoich zainwestowanych środków.

Napisany przez vplusler
[... przez administratora usunięte ... Powód: fałszywe twierdzenia faktyczne]

Napisany przez Neutrali
Odp: Czy fundusz V+ jest wiarygodny i bezpieczny?
od vplusler

Wygląda na to, że atmosfera w sprzedaży w V+ staje się coraz bardziej napięta.

[... przez Admina częściowo usunięte ...]

Jeśli już udajesz, że masz wewnętrzną wiedzę, proszę zachowaj obiektywizm. Nie ma mowy o 140% i innych takich rzeczach.
Jeśli chodzi o Walthera H., mogę powiedzieć tylko tyle, że jesteś na złej drodze. Znam go od starych czasów MIG i znam jego stan fizyczny i psychiczny. Mogę tylko powiedzieć, że z pewnością nie został zniknął.
W interesie wszystkich proszę zachowaj ostrożność w takich wypowiedziach.

Napisany przez Dasdi1970

AW: V+ Fonds seriös und sicher?
von vplusler

Im Interesse aller, bitte Rücksicht nehmen mit solchen Aussagen.

Dziękuję za wyjaśnienie! Powoli staje się to dla niektórych autorów tutaj naprawdę żenujące.

Już z niecierpliwością czekam na post: Jeszcze jeden dzień czasu...

Napisany przez vplusler

Jeśli już udajesz, że masz wewnętrzną wiedzę, proszę zachowaj poziom. Nie ma mowy o 140% i takie rzeczy.
Jeśli mówisz o Waltherze H., mogę powiedzieć, że jesteś na złym tropie. Znam go od czasów starych MIG i znam jego stan fizyczny i psychiczny. Mogę powiedzieć, że na pewno nie został usunięty.
W interesie wszystkich, proszę być ostrożnym z takimi stwierdzeniami.

Nie pamiętam, żebym zaoferował Ci TY. Ponadto znam też tę psycho-historię, która służy jako uzasadnienie dla tego postępowania wobec tego co zostało. Możesz spokojnie żyć w swoim krainie baśni i marzeń.

Poza tym menedżer personalny nadal zarabia pieniądze, nawet jeśli zbyt dużo płaci szefowi senatu.

Nadal wierzysz, że oficjalne wyjaśnienie dotyczące prowizji jest koniec historii. Przykro mi to słyszeć dla Ciebie.

Napisany przez vplusler

Dziękuję za wyjaśnienie! Powoli dla niektórych piszących staje się to naprawdę żenujące.

Już nie mogę się doczekać wpisu: Jeszcze 1 dzień zostaje...

Dobrze, że wnosisz coś wartościowego do tego forum. Czy nie miałeś pisać ponownie dopiero po wypłatach? Ale okej, w takim razie przez kolejne lata nie będziesz mógł niczego więcej od siebie dać.

Napisany przez vplusler

Wcale nie chodzi o 140% i takie rzeczy.

Nie napisałem 140% tylko 140 ‰ (promili). Możemy to również przedstawić w procentach, wtedy będzie to po prostu 14%. Myślałem tylko, że skoro V+ zawsze jest przedstawione w promilach (może mieć to związek z kwartalnymi wydarzeniami), to pozostanę przy tym.

Napisany przez ADMCI4
Uważajcie, chcę wam coś powiedzieć

W V+ nie ma 140%o.

Napisany przez fakt2010

Bądźcie uważni, chcę wam coś powiedzieć

W napojach V+ nie ma 140%o.

Tak, to jest znacznie więcej!

Według prospektu V+3:

Pośrednictwo kapitału własnego = 9,500 % = 95 %o
plus Koszty dystrybucji = 6,750 % = 67,5 %o
Suma częściowa = 16,25 % = 162,5 %o
plus Koordynacja dystrybucji = 2,023 % = 20,23 %o
Razem: 18,273 % = 182,73 %o

Tylko dlatego, że nie jesteście wartość (w opinii pana Je(n)s (He)ster(m)anna), nie znaczy, że tego nie ma.

Kto czyta prospekt, potrafi połączyć 1 i 1.

Napisany przez ADMCI4
Ale bzdury, nie potrafisz nawet poprawnie odczytać prospektu emisyjnego.

Napisany przez fakt2010

To nonsens. Nie potrafisz nawet poprawnie przeczytać prospektu emisyjnego.

Co proszę? Co się z tobą dzieje? Co tam jest źle do przeczytania? Tak jest zanotowane, dokładnie tak. Jestem naprawdę ciekaw twojej interpretacji tych liczb. Według ciebie, co oznacza provison w handlu strukturalnym?

Napisany przez vplusler

To bzdura, nie potrafisz nawet dobrze przeczytać prospektu emisyjnego.

Czekam z niecierpliwością, ale nic nie dochodzi. Prawdopodobnie teraz czytasz prospekt lub prosisz o bliższe wyjaśnienie kuriozalnych historii dotyczących podziału prowizji. Ale cóż, z aktualnym miesięcznym obrotem w wysokości zaledwie 107 600 euro, nie zarobiliście więcej niż 5-7%. Wszystko inne byłoby również niesolidne.

Napisany przez Wissen
Dziś szukałem informacji o V Plus w internecie i oto natknąłem się na to forum. Także miałem kontakt z Vplus i chciałbym podzielić się moimi wrażeniami. Uważam całą tę firmę za bardzo nieuczciwą... Zaczyna się od Pana **********, który na pewno robi swoje, ... tak dobrze, że można się prawie nabrać... Dla wielu wystarcza ta dawka, aby wskoczyć na pokład tego egoistycznego rozdzielania. Gdy się zerknie na taką prezentację, natyka się na wielu zmęczonych, wyczerpanych i znużonych twarzy, które chciałyby się przyczepić do słomianego kłosa i odnaleźć ponownie oparcie, tak, znaleźć wiarę. Wiarę ci ludzie mogą tam znaleźć, włącznie z udawanymi rodzinymi uczuciami. Zawsze to było takie i chyba zawsze tak będzie. W tym miejscu nie będę zagłębiał się w indywidualne osoby i ich przeszłość. Każdy może i powinien działać lepiej od dzisiaj... Ale sposób, w jaki zachowują się tam te napompowane do określonego rozmiaru dmuchane pompy... (proszę wybaczyć mi emocjonalny wybuch..) jest naprawdę szokujący. Gdybym mógł podać radę, obstawiałbym na całkowitą stratę...

Napisany przez ADMCI4
Całkowita utrata znajduje się również w każdej broszurze sprzedażowej wszystkich otwartych funduszy w każdym depozycie, Całkowitą stratę można również ponieść z wszystkimi bankami i firmami oraz obligacjami państwowymi, Całkowitą stratę można również ponieść na ulicy codziennego ruchu drogowego nie swoim winą , dlatego nikt nie powinien już prowadzić samochodu, mógłby przecież w innym przypadku zginąć, w przypadku emerytur i ubezpieczeń na życie istnieje również ryzyko całkowitej straty, ale nikt tam nie pisze prawdy, możliwe, że te inwestycje w firmy będą bardziej bezpieczne niż lokaty bankowe w przyszłości, ponieważ w banku często oferuje się starszym osobom o wiele bardziej ryzykowne inwestycje jako bezpieczne (Commerzbank, Sparkasse i inne), gdzie ludzie stracili wiele lub wszystko, zanim się wyda takie ogólne opinie, należy najpierw poznać firmy, które są tam objęte udziałem.

Totalna utrata znajduje się również w każdej broszurze informacyjnej wszystkich otwartych funduszy w każdym depozycie, totalną stratę możesz także ponieść związane z wszystkimi bankami i firmami oraz obligacjami państwowymi, totalną utratę możesz także doznać w codziennym ruchu ulicznym niezawinioną, dlatego nikt nie powinien już prowadzić samochodu, bo w przeciwnym razie mógłbyś umrzeć na miejscu, w przypadku emerytur i ubezpieczeń na życie istnieje również ryzyko całkowitej utraty, ale nikt tam nie pisze prawdy, być może te udziały w firmach będą bezpieczniejsze niż lokaty w banku w przyszłości , ponieważ w banku często oferuje się znacznie bardziej niebezpieczne oferty osobom starszym jako bezpieczne inwestycje (Commerzbank, Sparkasse i inne), gdzie ludzie stracili wiele lub wszystko, zanim wydadzą takie ogólne osądy, powinni najpierw zapoznać się z firmami, które są tam zaangażowane.

Tak samo kiedyś myślałem, ale na szczęście czasy minęły.

Pozdrowienia

Napisany przez InsiderVplus
Być może kilka wyjaśniających słów na temat V+:

Plan inwestycyjny: wszystkie koszty dodatkowe to koszty, które nie są uwzględnione w inwestycjach. Stanowią one około 24%. Dzielą się one na koszty sprzedaży i inne pozycje o pompatycznych nazwach, takie jak inicjatywa, obsługa inwestorów itp. Wszystko to są koszty zarządu, czyli Markusa Fischera, Jensa ********** i ich statyści, których często nikt nie zna lub nowi, pojawiający się nagle znikąd: Marita Koch, szefowie senator i inni.

Do tego dochodzą jeszcze koszty, które są niezależne od kwot subskrypcji, płatne z góry i zawsze. Są to roczne koszty w wysokości około 550 000 euro. Wszystko opłacane przez klientów. To, co pozostaje do inwestowania, jest jasne. Świetny produkt!!! Ale przecież jest napisane w prospekcie: inwestycja w VC, brak gwarancji sukcesu. Ale za to koszty są gwarantowane... Zobaczcie sobie wille **********a w Mühlhausen i okolicach. Markus Fischer też nie jest biedny.

Jeśli klienci przez ostatnie sześć lat nie otrzymują niczego poza złamanymi obietnicami, to oczywiste, że sprzedaż spada. Jak mam coś sprzedać, jeśli sam nie wierzę w to. Wszyscy sprzedawcy potrzebują, zresztą już od przyszłego roku, nowego zezwolenia zgodnie z § 34 f Trade Code. Powodzenia.

[... częściowo usunięte przez administratora!...]

Przykład: Wspomniany już OD Walter H. z Gladbach, długoletni towarzysz drogi Jensa **********, zawsze wierny aż do samopoświęcenia, został po prostu zwolniony, ponieważ odważył się sprzeciwić i wprowadził niepokój w sztandarze. Po prostu został zablokowany w Internecie, jego cały podległy personel został mu odebrany i nagle pojawił się na innych stanowiskach. Tak więc ochrona organizacyjna lub zaufanie do Jensa **********a to trochę fikcja. Walter H nikomu też nie jest winien pieniędzy, a nawet odwrotnie. Jest też zdrowy, mogę to potwierdzić z pierwszej ręki, nie ma żadnych uzależnień czy innych bzdur. Po prostu został usunięty z powodu niewygodności.

Więc, przyjaciele upiększonego prania mózgu: otwórzcie oczy, włączcie myślenie (jeśli po różnych kwartalnych spotkaniach wciąż jest to możliwe) i może poszukajcie sensownego produktu, w którym przynajmniej ludzie są porządku, a produkt ma przynajmniej szansę na sukces.
No cóż, nie ma się co dziwić, że mistrzowie inwestycji, jak Michael Vogel i krewni kogokolwiek z V+, nie mają pojęcia o biznesie (Michael Vogel był kiedyś zwykłym strukkiem).

To na razie wszystko. Zobaczymy, jakie pomocnicy **********a teraz wyjdą spod kamienia i zaprzeczą wszystkiemu. Zobaczymy... i nie zapomnij: nadaj sens pieniądzom (jeśli nie dla klienta, to na pewno dla ********** i Przyjaciół)

Insider

PS: Założyłbym się, że JH zniknie w ciągu najbliższych lat

Być może kilka wyjaśniających słów na temat V+:

Plan inwestycyjny: wszystkie koszty dodatkowe to koszty, które nie wchodzą w skład inwestycji. Stanowią one około 24%. Dzieli się one na koszty sprzedaży i inne pozycje o donośnych nazwach, takie jak "inicjatywny wkład", obsługa inwestorów itp. Wszystko to są koszty zarządzania, czyli Markusa Fischera, Jens ********** i ich statyści, których część jest nieznana lub nowa, jak na przykład Marita Koch, Senatorszef itd.

Do tego dochodzą koszty niezależne od sum subskrypcji, które są płatne z góry i zawsze. Są to roczne koszty w wysokości około 550 000 €. Wszystko opłacane przez klientów. Co pozostaje do zainwestowania, to jasne. Wspaniały produkt! Ale przecież jest napisane w prospekcie: inwestycja VC, brak gwarancji sukcesu. Gwarantowane są natomiast koszty... Spójrzcie na wille **********sa w Mühlhausen i okolicach. Markus Fischer też nie jest ubogi.

Jeśli klienci od sześciu lat nie otrzymują nic poza złamanymi obietnicami, to oczywiste, że sprzedaż maleje. Jak mam coś sprzedawać, jeśli sam już nie wierzę. Przypominam, że od przyszłego roku wszyscy sprzedawcy będą musieli uzyskać nowe uprawnienia zgodnie z § 34 f GewO. Powodzenia.

[... Admin niechętnie usunął część treści...]

Przykład: Wyżej wspomniany OD Walter H. z Gladbach, długoletni towarzysz drogi Jens **********, zawsze mu wierny aż do samozaparcia, został po prostu zwolniony, ponieważ odważył się sprzeciwić i zaniepokoił standardową stabilność. Został po prostu zablokowany w internecie, cała jego podlegająca struktura została mu odebrana i nagle znaleźli się w innych stanowiskach. Tyle o ochronie organizacyjnej czy zaufaniu Jensa **********a. Walter H. nikomu też nie jest winien, a nawet można powiedzieć, że to inna strona medalu. Jest w dobrym stanie, mogę powiedzieć z pierwszej ręki, nie ma żadnych zależności czy innych bzdur. Po prostu został usunięty z powodu niewygodności.

Więc, przyjaciele wyrafinowanego prania mózgu: otwórzcie oczy, włączcie myślenie (jeśli jeszcze po różnych kwartalnych wydarzeniach macie to możliwość) i może poszukajcie sensownego produktu, gdzie przynajmniej ludzie są w porządku, a produkt ma przynajmniej szansę na sukces.
Cóż, nie można się dziwić, że eksperci od inwestycji Michael Vogel oraz krewni członkowie kadry V+ nie mają pojęcia o biznesie (Michael Vogel był kiedyś prostym strukkiem).

Na razie to tyle. Zobaczymy, jakie adiutanty **********sa teraz wyjdą znad kamyka i będą to negować. Będziemy patrzeć... i nie zapomnijcie: dajcie pieniądzowi sens (jeśli nie dla klienta, to na pewno dla ********** & Friends)

Insider

PS: Założę się, że JH ucieknie za chwilę...
Dziękuję za Twój wspaniały wkład, bardziej prawdy niemal nie ma. Fala pozwów ze strony rozczarowanych komandytariuszy V+ (coraz więcej osób budzi się z złego snu V+) wkrótce nie ustanie, a oszuści z V+ miejmy nadzieję, że zostaną zmieceni - bo każdy ostatecznie otrzymuje swoją zasłużoną karę (nawet po 10 latach...)- to jest pewne!!!

Pozdrowienia

Napisany przez fakt2010

Być może kilka wyjaśnień na temat firmy V+:

... Wszystkie koszty zarządzania, czyli Markus Fischer, Je(n)s (He)ster(m)ann i ich statyści, którzy często są nieznani albo pojawiają się nagle jak znikąd: Marita Koch, Chefsenator itp.

Teraz jestem naprawdę zaskoczony. Prawdziwy insider! Witaj serdecznie!
Mogę teraz dokładnie poinformować Pana o wymienionych osobach, ale uważam, że to nie w porządku. Mogę tylko powiedzieć, że nikt nie pojawia się tu znikąd. Te osoby mają wszystkie wspólną wieloletnią historię.
Pani Marita Koch jest na przykład znana również z innych usług, pochodzi z głębokiego wschodu, blisko Bautzen. Wcześniej brała udział w różnych wydarzeniach w Pfiffelbach. Jednakże operacyjnie ta Pani nie ma nic do czynienia z V+. Otrzymuje jedynie rachunki od działów sprzedaży, ponieważ została wmontowana w różne struktury. Nie chcę pójść dalej.

Cytat od InsiderVplus

...Popatrzcie na posiadłości Je(n)s (He)ster(m)anna w Mühlhausen i okolicach. Markus Fischer również nie jest biedny.

No dobrze, zazdrość w tej formie tutaj na pewno nie jest odpowiednia. Nie wolno zapominać, że za tym stoi także 16-godzinny dzień pracy przez lata.
To nie jest problem, gdyby tylko ta bezgraniczna chciwość i ta godna najwyższego potępienia postawa wobec innych nie stała się zwyczajem.

Cytat od InsiderVplus

Jeśli klienci od sześciu lat nie otrzymują nic więcej niż złamane obietnice, to oczywiste, że sprzedaż słabnie. ...

Na szczęście są ludzie, którzy nadal otwierają oczy i nie wierzą we wszystko. Sprzedaż nie będzie się także zwiększać, ponieważ żaden pośrednik już nie pozwoli się tak łatwo zmyć. Czytacie tutaj w forum argumentację, zawsze te same przeciwne argumenty Nie macie pojęcia! czy Przecież nie wiecie, jak kompetentni są wszyscy tam. Raczej przesłonięci i osłabieni.

[... cz. usunięte przez Admina!..]

Cytat od InsiderVplus

Przykład: Wspomniany wcześniej OD Walter H. z Gladbach, długoletni towarzysz drogi Je(n)s (He)ster(m)anna, zawsze mu wierny aż do poświęcenia, zostaje po prostu wyrzucony, ponieważ odważył się sprzeciwić i wywołać zamieszanie w standardach. Został po prostu zablokowany w internecie, jego zespoły zostały mu odebrane i nagle znajdują się na innych stanowiskach. Tyle o ochronie organizacyjnej i zaufaniu dla Je(n)s (He)ster(m)anna. Walter H również nikomu nie jest winien, a w zasadzie to teraz na odwrót. Jest też zdrowy, mogę to potwierdzić z pierwszej ręki, bez żadnych uzależnień czy innych głupot. Po prostu został odsunięty z powodu niewygodności.

Tak to wygląda.

Cytat od InsiderVplus

Więc, przyjaciele upranej mózgowi: otwórzcie oczy, włączcie rozum (jeśli po licznych kwartalnych wydarzeniach jeszcze go macie) i może poszukajcie rozsądnego produktu, gdzie przynajmniej ludzie się liczą, a produkt ma choćby jakąś szansę na sukces.
Cóż, biznesmeni inwestycyjni Michael Vogel i krewni kogokolwiek z V+, nic dziwnego. Nikt z nich nie ma naprawdę pojęcia o biznesie (Michael Vogel był wcześniej prostym strukkiem).

To była jedna wersja. Ach, ten Pan Michael Vogel, nasz syczący specjalista z Kolonii. Według Je(n)s (He)ster(m)anna Jeden z najmądrzejszych ludzi, jakich zna.. Chętnie w to uwierzę.

Cytat od InsiderVplus

To na razie wszystko. Zobaczymy, jakie wyskoczą teraz szarże Je(n)s (He)ster(m)anna i wszystko zaprzeczą. Zobaczymy... i nie zapomnijcie: nadajmy sens pieniądzowi (jeśli nie dla klienta, na pewno dla Je(n)s (He)ster(m)anna i znajomych)

Nie martwcie się, nie pozostało już tak wielu. Większość jest finansowo zależna i będzie biec aż do końca. Ci, którzy są naprawdę przekonani, obudzą się pewnie dopiero, gdy zrobi się BUM. Być może nie w funduszu, ale przede wszystkim w sprzedaży.

Cytat od InsiderVplus

Insider

PS: Założę się, że Je(n)s (He)ster(m)ann zniknie w ciągu najbliższych lat

Zakładam, że już szuka kolejnych dziedzin działalności po dwa, trzy inne. Klub fitnessowy już ma. Kto wie dlaczego?

Napisany przez InsiderVplus
@Vplusgegner:

Obawiam się, że skargi inwestorów miałyby znikome szanse na powodzenie. Ryzyka zostały w wystarczający sposób opisane w prospekcie. Te opisy ryzyka służą raczej jako ochrona emitenta niż klienta. Podczas rozmowy sprzedażowej są one pomijane (oczywiście za wyjątkiem obecnych), a później powołuje się na tę informację, podobnie jak w przypadku oceny papierów wartościowych. W procesie pojawiają się porozumienia lub jest drugorzędowy rynek, tak jak było kiedyś w VPlus. VPlus został uruchomiony jako kosz na produkty Alfred-Wieder: GAF, GCF i MIGs. Oczywiście xxxxxxxx odebrał sobie swoją część z cen nabycia umów lub nadal ją odbiera. Sądzę, że jeśli wykorzystanie środków jest w miarę w porządku i porady nie były wyraźnie błędne masowo, to prawdopodobnie prawnie nie ma zbyt wiele do obaw dla panów.

@ fakt2010

Kiedy mówiłem o Maricie Koch itp., nie miałem na myśli, że są to kompletnie nieznane osoby, ale osoby trzecie, które nie pochodzą z jakiejś struktury (allegoryczne nadużycie). Każdy wie, że dama ma raczej poziomy obszar działalności.

Na pewno nie czuję żadnej zazdrości. Jeśli jednak mówisz klientowi, że na przykład J********** pracuje 16 godzin dziennie, klient z pewnością zrozumie, że płaci za swoje transfery ********** i Fischer. Na pewno z chęcią to finansuje. Jednak czy inwestycje tych pieniędzy w znane super spółki inwestycyjne byłyby naprawdę bardziej dochodowe dla klienta???

M. Vogel był dawniej maklerem ubezpieczeniowym i byłym RWB-Strucki. Został zachęcony w 2002/3 przez OD Walter H z MG - w przeciwnym razie pewnie nadal sprzedawałby RWB. Jeśli to najmądrzejsza osoba, jaką zna J**********, to J********** chyba nie zna zbyt wielu laureatów Nagrody Nobla i innych geniuszy.

Teraz ten biedak MVogel został mianowany przez JH na stanowisko GF V+ Management i V+ Akademie. Bez przychodów będzie trudno w tej pracy. A propos V+ Akademie: Od kiedy w VPlus są akademicy? Poza niedokończonym germanistą J********** nikt z wewnętrznego kręgu V+ nie jest zatwardziały tytułem akademickim. Wszystkie te tytuły marzeń i certyfikaty są równie cenione, wartościowe i poważne, jak Pan wszechświata.

Walter H i były OD MF z D zrobili moim zdaniem jedyną właściwą rzecz: Po dewastacji przez V+ (tak, wiem, mocne słowa) WH znalazł sensowny produkt z (według jego słów) stałym oprocentowaniem, udziałem w zyskach oraz krótkimi okresami spłaty. Wydaje się, że to mu się podoba. Wygląda na to, że to jest to, co mogłoby zainteresować wszystkich V+erów (pośredników) w obecnej sytuacji. Ale tylko WH wie więcej na ten temat. To chyba nie jest klub fitness.

Jeszcze raz o Walterem H z MG: Jego były Strukki, były detektyw obyczajowy xxxxxxxxx, obecnie jest bez jakiejkolwiek kwalifikacji (obrotu), a teraz jest super BD, który trzyma cenne umowy. Jego V+-Taler również zostały opłacone przez Walter H z MG. To nazywam hojnym. Pranie mózgu w V+ skończyło się sukcesem u Güntera K., teraz - sterowany przez J********** - strzela do swojego starego dobrego przyjaciela Waltera H ze wszystkich luf. No cóż, jak pan, takie są zabawy.

To na razie wszystko o najlepszym produkcie i najlepszych menedżerach na świecie.

I zawsze pamiętaj: Nadaj sens pieniądzowi, zwłaszcza gdy jest to czyjeś pieniądze.

PS: Czyżby BD Chris P. z C. wydawał się zestarzały o lata????

Napisany przez vplusler
W skrócie można powiedzieć:

Dystrybucja zachowuje się bardzo nieuczciwie i jest klasycznym systemem sprzedaży znanym od dziesiątków lat.

Zarządzanie wyróżnia się brakiem kompetencji, który jest dodatkowo pogłębiany tym, że zarządzanie i dystrybucja nie są jasno oddzielone.

Dla dokonanych i przyszłych inwestycji oznacza to tylko wibracje, które z dużym prawdopodobieństwem zakończą się negatywnie.

Ten, kto pozyskuje niewinne klientów jako pośrednik, jasno naraża się na odpowiedzialność, i może już teraz przekazać prowizję na konto adwokackie.

No cóż, dobranoc i miłego weekendu.

Napisany przez vplusler
Z 3,45 euro zrób 30 CENT! (5 CENT w ciągu dnia!!!) Źródło: Grupa Deutsche Börse - Listing Jak to możliwe? Żaden problem Grid Content Group AG WKN: A0XXUL lub inaczej Z 2.795.000,- euro zrób 243.000,- euro! (40.500,- euro w ciągu dnia!!!) Nadaj sens pieniądzom! Przypuszczalne sprzeciwy pośredników V+ (już tu wcześniej): Ale bzdury, nie macie pojęcia, kurs nie ma nic wspólnego z wartością firmy, spójrzcie sobie na ilość sprzedanych sztuk, V+ kupiło o wiele taniej, nawet nie potraficie porządnie czytać, itp. Dokładnie... i ziemia jest płaska... Więc uważajcie podczas następnej podróży statkiem! Tak było z akcją Immediate Entertainment Group Inc., WKN: US4525201095, prawda Panie Hesti?

Napisany przez Anderson
Nie rozumiem, jak mogliście zainwestować swoje ciężko zarobione pieniądze w coś takiego. Nie chcę teraz tego dalej krytykować, ale powinno być jasne, że prócz kilku okruszków nigdy nie będziecie w stanie wywalczyć dla siebie czegoś zyskownego.

Ta struktura kosztów w V+ jest niewiarygodna.

Wpłacone pieniądze będziecie musieli odliczyć, ale proszę przestańcie spłacać raty, szkoda waszych pieniędzy.

Poniższy link powinien was zainteresować:

GoMoPa: V+ Fonds und Alfred Wieder AG: drogi lot na oślep

Napisany przez Neutrali
To jest coś innego...

Stopniowo V+ staje się coraz bardziej interesujące dla mnie. Przez 15 lat pracuję w sprzedaży i widziałem wielu przychodzących i odchodzących.
Jedno jest pewne, firmy, o których nie słychać ani nie czyta, są mało interesujące.
Ci, którzy na początku byli wyśmiewani, potem zwalczani, zawsze odnieśli sukces. Na końcu następuje pokłon i będziemy zdjąć kapelusz.
Myślę, że w przyszłym roku niektórzy z Was ucichną...

ps. Dziękuję Adminowi za usunięcie wpisów, które były tendencyjne i fałszywe.

Napisany przez vplusler

Z 3,45 euro do 30 CENTÓW! (5 CENTÓW w ciągu dnia!!!)
Źródło: Grupa Deutsche Börse - Listing

Jak to możliwe?

Żaden problem Grid Content Group AG WKN: A0XXUL

lub inaczej

Z 2.795.000,- euro do 243.000,- euro! (40.500,- euro w ciągu dnia!!!)

Nadaj sens pieniądzom!

przypuszczalne sprzeciwy pośredników V+ (tutaj już z góry): To bzdura, nie macie pojęcia, kurs nie ma nic wspólnego z wartością firmy, spójrzcie na ilość handlowanych akcji, V+ kupiło znacznie taniej, nie potraficie nawet dobrze czytać, itd.

Dokładnie... i ziemia jest płaska... Dlatego uważajcie podczas następnej podróży statkiem! Czyż nie było dokładnie tak samo w przypadku akcji Immediate Entertainment Group Inc., WKN: US4525201095, prawda, Panie Hesti?

Obecny kurs 25 CENTÓW!!! (Otwarcie 2 CENTY!!!)

Szaleństwo, ale nie problem dla Neutrali i innych...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata