Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Aktualizacje i rozszerzenia w środowisku forum.

Re: Nowy tutaj? / Wątek przedstawiający

Napisany przez ADMCI4
Przepraszam... jak mogę usunąć swój profil na tym forum?

Napisany przez Sebastian Gider
Cześć wszystkim!
Dopiero co dołączyłem do tego forum. Są tutaj interesujące wpisy.
Teraz kilka słów o mnie: Mam 39 lat i pracuję jako mechanik przemysłowy w branży motoryzacyjnej. Około 4 lata temu zakupiłem działkę w Słowenii. Położenie jest świetne, znajduje się w pięknym rejonie uprawy winorośli, około 3 km od bardzo znanego uzdrowiska. Działka jest uzbrojona, a mam już gotowy plan budowy.
Teraz moje pytanie: Mam mieszkanie własnościowe w Ingolstadt, potrzebuję kredytu budowlanego na Słowenię w wysokości około 50000€. Czy istnieje możliwość finansowania, i jeśli tak, to jakich warunków mogę się orientacyjnie spodziewać?
Mam nadzieję, że ktoś mi pomoże.
Pozdrowienia

Napisany przez Jochenweisswas
Cześć i dzień dobry

Zgodnie z dobrą tradycją chciałbym się tutaj jeszcze przedstawić, mimo że już napisałem dwa posty. Jestem na emeryturze, nadal interesuję się wieloma rzeczami. Między innymi chciałbym poprawić swoje podstawy finansowe, zarówno teoretycznie, jak i praktycznie. Chętnie przekazuję to, co wiem. Jeśli czegoś nie wiem, mam nadzieję na znalezienie odpowiedzi tutaj. Pozdrowienia, Jochen

Napisany przez GracyLu
Cześć,

Również jestem nowym użytkownikiem na forum finansowym. Pracuję w branży finansowej i właśnie kończę studia licencjackie. Moje szczególne zainteresowania to rozwój modeli biznesowych w sektorze bankowym, o czym również piszę moją pracę licencjacką. (W związku z tym mam pytanie: Chciałbym rozpocząć ankietę na forum w celu wsparcia mojej pracy licencjackiej poprzez link. Niestety, jak dotąd nie mogę zamieszczać linków - od kiedy będzie to możliwe?)

Czekam na interesujące tematy.

Pozdrowienia
GracyLu

Napisany przez Four AIR
Dobry wieczór,

Pracuję od 15 lat w niemieckim banku detalicznym w sektorze finansowym. Od 2012 roku jestem również dyrektorem zarządzającym Four AIR GmbH Bottrop, która prowadzi m.in. własne wydawnictwo oraz stronę internetową poświęconą zakupowi mieszkań własnościowych na licytacji komorniczej.

Z poważaniem,
Matthias Renner

Napisany przez Husky
Cześć silna społeczności,

od dłuższego czasu lubię przeglądać to prestiżowe forum. Zdarzyło mi się tu już znaleźć kilka lukratywnych wskazówek. Dziękuję właścicielom za świetną koncepcję i doskonałe zarządzanie, a także licznych członków za interesujące wpisy.
Teraz chciałbym również się odwdzięczyć.
Cieszę się na konstruktywne dyskusje.
Pozdrowienia,
Husky

Napisany przez looquh
Cześć,

jestem Juliusz, mam 23 lata i pochodzę z Hamburga. Obecnie jestem studentem i bardzo interesuję się tematem finansów.
Powodzenia w pracy!

Napisany przez Seven99
Cześć wszystkim,

nazywam się Stefan, mam 28 lat. Od kilku miesięcy interesuję się produktami finansowymi, szczególnie ETF-ami, a wcześniej miałem doświadczenie tylko z lokatami terminowymi i lokatami oszczędnościowymi. Nie mogę się doczekać interesujących dyskusji i cieszę się z Waszych doświadczeń z różnymi produktami finansowymi.

Napisany przez katalog49
Cześć uczestnicy forum

Przez 20 lat byłem dyrektorem działu odpowiedzialnym za ubezpieczenia samochodowe w niemieckim ubezpieczycielu.

Teraz, jako emeryt, być może od czasu do czasu mogę doradzić w tematach dotyczących ubezpieczeń samochodowych.

Pozdrowienia

Katalog

Napisany przez Acer0612
Cześć członkowie forum,

Jestem Acer0612 i działałem jako niezależny doradca finansowy przez 16 lat. Chętnie dzielę się swoimi doświadczeniami i cieszę się z konstruktywnej wymiany poglądów!

Motto, które mnie prowadzi: Traktuj klienta tak, jak sam chciałbyś być traktowany jako klient!

Pozdrowienia z Hamburga,

Acer0612

Napisany przez stafu
Cześć,

Jestem na początku trzydziestki i jestem matematykiem. Od roku, kiedy tzw. niezależny doradca finansowy próbował namówić mnie na różne ubezpieczenia i dla zabawy policzyłem ich koszty, temat inwestycji i finansów nie daje mi spokoju. Chciałbym tutaj wiele się nauczyć od was, profesjonalistów, i również wnieść swoją wiedzę.

Pozdrowienia

stafu

Napisany przez 30Dollar
Cześć wszystkim,

również ja jestem nowy na forum. Krótko o mnie: Jestem Sven i mam 30 lat. Cieszę się na wymianę poglądów z Wami na temat finansów.

Pozdrowienia dla wszystkich tam na zewnątrz
Twój Sven

Napisany przez GruebchenTH
Cześć!

Jestem tutaj nowy, ponieważ chcemy początkowo dowiedzieć się jak najlepiej o finansowaniu budowy. Spędziłem już dużo czasu na googlowaniu i mam nadzieję, że teraz, z konkretnymi pytaniami, będę mógł dalej ruszyć. Niestety, nie mam jeszcze zbyt wielu informacji, ale mam nadzieję, że w przyszłości przynajmniej swoim doświadczeniem będę mógł się przyczynić. Dziękuję za przyjęcie i pozdrawiam serdecznie wszystkich!

Napisany przez MagicMarc
Cześć,

jestem Marcin i tu jestem, ponieważ, podobnie jak wielu innych, chciałbym pomnażać moje pieniądze poprzez właściwe strategie.

Pozdrowienia
Marcin

Napisany przez Katze03
Cześć, jestem nowy tutaj, ponieważ mam stres związany z bankami.
1. Santander
2. Deutsche Bank.

Zdecydowałem się odnowić mój Dom.
W związku z tym wziąłem hipotekę w wysokości 130 tys. €.
Na rzeczywistą renowację przeznaczyłem 100 tys. €
Pozostałe 30 tys. € użyłem na spłatę starych kredytów.
W porozumieniu z nowym wierzycielem.
Na starych 30 tys. € były ubezpieczenia na wypadek śmierci.

Poprosiłem Santandera o częściową wypłatę ubezpieczenia na wypadek śmierci w kwocie 800 €.
Moje pierwsze pismo rzekomo nie doszło do nich.
Odpowiedzieli na moje drugie pismo (listem poleconym), że wypłata przed 01/18 nie jest możliwa.
W tym czasie kredyt również dobiega końca.
Teraz przekazałem to AW.
On napisał do Santandera podając numer umowy podany przez Santandera.
Odpowiedź Santandera brzmiała, że nie mogą znaleźć umowy pod tym numerem.

Sprawa 2: Deutsche Bank.
Ubezpieczenie na wypadek śmierci od Züricher. Według ich własnych informacji powinienem jeszcze otrzymać 5524 €.
Po moim żądaniu wypłaty pieniędzy, od 4 tygodni panuje cisza.
Dzisiaj jeszcze raz do nich napisałem, jeśli w przyszłym tygodniu się nic nie wydarzy, będę musiał przekazać sprawę AW.

Mam nadzieję, że w tym forum znajdę rozwiązanie tych spraw.
Podobne przypadki itp.

Aktualnie czuję się jak w szpitalu dla obłąkanych.

Pozdrawiam Kot 03

Napisany przez Alessa
Cześć wszystkim,

dziękuję za szybkie przyjęcie. Jestem Susanne, mam 54 lata i mieszkam w Allgäu. Jestem tutaj od dzisiaj, ponieważ mam pytania z zakresu finansów i mam nadzieję znaleźć tutaj odpowiedź. Cieszę się na dobrą wymianę zdań.

Pozdrowienia

Susanne

Napisany przez Seria
Cześć wszystkim! Dotychczas byłem jedynie cichym czytelnikiem i niedawno zarejestrowałem się tutaj. Myślałem, że powiem cześć

Napisany przez dremmet
Cześć,
Chciałbym się również krótko przedstawić. Jestem Michał i mocno dotknięty problemem związanym z 3/5, więc muszę co roku ładnie dopłacać. Zajmuję się tą kwestią i szukam pomysłów, jak choć częściowo wyjść z tej sytuacji. Pozdrowienia

Michał

Napisany przez MasterMS
Cześć wszystkim,
jestem Michał i po raz pierwszy tutaj.
Napisałem stronę internetową na temat inwestycji finansowych, która jeszcze nie jest gotowa. Mimo to bardzo bym się ucieszył, gdyby któryś z was mógł zajrzeć tam, i dać mi informację zwrotną na temat struktury/ wyglądu strony, jak również bloga i ebooka poprzez formularz kontaktowy na stronie, pod podanym adresem e-mail lub tutaj na forum. Zajrzyjcie tutaj: www.mein-money.de
Z góry dziękuję i mam nadzieję, że będziecie mieli dużo zabawy.
Pozdrowienia,
Michał

Napisany przez Philtrat
Witajcie Kochani!!

Napisany przez 6Bankkaufmann
Witaj :-)

Napisany przez Assetbacker
Chciałbym się również wypowiedzieć, nazywam się Thomas i mam 32 lata. Od jakiegoś czasu czytam tutaj i chciałem również powiedzieć cześć =)

Napisany przez Hanni
Cześć, właśnie się zarejestrowałem.
Natychmiastowo zauważyłem, że brakuje mi pola na - nowy temat - . Znalazłem jednak +odpowiedzi. Spróbuję więc założyć nowy temat - Certyfikat udziałowy w banku Allgemeine Beamten Kasse Kreditbank GmbH w Berlinie. Mam nadzieję na Waszą pomoc.

Napisany przez Lars04
Cześć wszystkim,

Nazywam się Lars, mam 32 lata i z przyjemnością pomogę wam odpowiedzieć na pytania lub uzyskać odpowiedzi na moje pytania.

Napisany przez JacobGoma
Cześć,

jestem tutaj nowy i chciałbym pozdrowić wszystkich członków! Pozdrowienia,

Jacob

Napisany przez Bitte
Cześć wszystkim na forum.

Jestem nowy i będę miał do Was kilka pytań.

Pozdrowienia
Manu

Napisany przez Option
Jestem tu nowy i aktywnie czytam forum.. bardzo interesujące

Napisany przez Florian-Franz
Cześć, jestem Florian, mieszkam w Mannheim i niestety muszę zająć się finansami, ponieważ chcę kupić Dom. Mam nadzieję, że tutaj dostanę kilka przydatnych wskazówek

Napisany przez MacMoney
Cześć wszystkim członkom,
jestem już trochę dłużej biernym czytelnikiem, ale w przyszłości będę aktywnie uczestniczyć. Życzę wszystkim miłego wieczoru, pozdrawiam,
Peter

Napisany przez Fleischi666
Cześć
dzisiaj zarejestrowałem się i opublikowałem mój problem.
Jestem z Norymbergi, mam 26 lat
Pozdrowienia, Silvia

Napisany przez Simon88
Cześć,

czytam tutaj od jakiegoś czasu i wreszcie się zarejestrowałem. Mam nadzieję, że będę mógł od czasu do czasu pomóc.

Napisany przez Yoneo
Cześć,
od dzisiaj też się udzielam. Początkowo interesowałem się Bitcoinem, co skierowało moją uwagę na temat inwestowania. Mam teraz 20 lat, więc najwyższy czas zainwestować oszczędności w sposób zrównoważony. Cieszę się na dyskusje na forum.
Pozdrowienia,
Yoneo

Napisany przez Mounten1986
No cóż, także witam ich tutaj

Napisany przez trukmai
Cześć,
jako nowo upieczony emeryt po 47 latach pracy,
witam Was z pewnością z kilkoma przyszłymi pytaniami i życzę wszystkim wszystkiego najlepszego. Trochę o mnie znajdziesz w moim profilu
i odważę się już zadać pierwsze pytanie.
Życzę wszystkim udanego dnia.
Pozdrawiam
Kurt

Napisany przez Haviculd
Jestem Sophie i witam wszystkich :-)

Napisany przez markus-schirra
Cześć, chciałbym się tutaj również przedstawić. Mam na imię Markus Schirra, mam obecnie 35 lat i mieszkam w pięknym Saarlandzie. Jestem self-employed od 2014 roku i niezależnym doradcą finansowym od 2017 roku. Mam nadzieję, że mogę pomóc jednemu lub drugiemu i poznać nowych ludzi. W razie pytań, po prostu daj znać.

Napisany przez heinbruno
Cześć,
jestem nowy tutaj i szukam sposobności na sprzedaż mojego funduszu MIG9. Wpłacono 10 000 € w listopadzie 2010 roku
Mam trudności finansowe!
Pozdrawiam
Heinbruno

Napisany przez FabiHomm81
Cześć ludzie,
jestem teraz tutaj. Mam nadzieję, że tutaj także trochę się nauczę.
Pozdrawiam!

Napisany przez Certain
Cześć, jestem tutaj nowy i nie mogę się doczekać przeczytania wszystkich postów. Chcę również podzielić się z Wami informacją, że pracuję w marketingu internetowym i znalazłem idealną dla siebie agencję.

Napisany przez MustiT
Cześć.....................

Napisany przez Ada75
Cześć, jestem Ada, mam 75 lat i jestem w dobrej formie.
Interesuję się bezpiecznymi inwestycjami finansowymi.
Nie uważam za bezpieczne wszystkiego, co uważa się za pieniądze, ale opiera się jedynie na naszym zaufaniu do rządów i banków centralnych.
Dlatego szczególnie interesuję się działem Forum Surowce - Metale szlachetne - Metale.

Napisany przez sauerkraut75
Cześć,
także jestem nowym użytkownikiem tego forum.
Pochodzę z Austrii i pracuję jako freelancer. Obecnie dużo czasu poświęcam na inwestycje, obligacje i inne potencjalne formy lokowania kapitału.
Cieszę się, że będę tu móc dużo czytać i uczyć się na ten temat =)

Napisany przez StefanS
Cześć wszystkim,

chciałbym się również krótko przedstawić. Mam na imię Stefan i mieszkam w pięknym regionie Nadrenii. Od kilku lat specjalizuję się w analizie ekonomicznej mieszkań własnościowych. Wspieram praktycznie prywatnych nabywców/negocjatorów nieruchomości w ich inwestycjach.

Cieszę się, że mogę wnieść moje doświadczenie tutaj.

Pozdrowienia

Stefan

Napisany przez DaDa
Cześć wszystkim i szczęśliwego, zdrowego nowego roku!

Bardzo podoba mi się to forum i chciałbym podziękować wszystkim, którzy dzielą się z nami swoimi dobrymi i trudnymi doświadczeniami na różne tematy. Ja także spotkałem się z wieloma problemami jako konsument i udało mi się rozwiązać wiele z nich, ale także wiele nie udało mi się rozwiązać. Mimo to zyskałem doświadczenie i mogę przyczynić się swoją wiedzą specjalistyczną w tych właśnie tematach.

Zawodowo rosnę dzięki problemom moich klientów. Pomagam ludziom, zarządom nieruchomości, spółdzielniom oraz klientom adwokatów w sprawach finansowania nieruchomości (również trudne przypadki). Szczególnie pomoc osobom i zaproponowanie rozwiązania dla istotnego problemu. Szczytowa wdzięczność sprawia, że moja praca jest pracą marzeń.

Z tego powodu zdecydowałem się zarejestrować tutaj, aby móc coś zwrócić i nadal się rozwijać.

Będę bardzo zadowolony, jeśli uda mi się pomóc komuś z jego problemem także tutaj.

Napisany przez Jonnyjamal
Cześć wszystkim, Nazywam się Jan i pochodzę z pięknego Odenwaldu. Jako nowicjusz w świecie pracy, z niecierpliwością czekam na wasze rady i pomoc w kwestiach finansowych. Pozdrawiam, Jan

Napisany przez MaJeTaNi
Cześć, nazywam się MaJeTaNi i chciałbym dowiedzieć się więcej na temat tematu Wiederrufsjoker/Information. Przeczytałem już wiele postów na ten temat. Jednak wydaje mi się, że mam dość specyficzne WRB. Chciałbym zebrać doświadczenia, porady itp. od doświadczonych członków forum. Pozdrowienia MaJeTaNi

Napisany przez Andrej1989
Cześć! Jestem nowy =) Jestem zatrudniony w euro Finanz Service AG i chętnie pomagam ludziom w kwestiach finansowych i planowaniu emerytalnym. Mogę również zasugerować pewne rozwiązania osobom zainteresowanym, ponieważ pracujemy na zasadzie bez zobowiązań.

Napisany przez shadow94
Cześć, jestem nowy tutaj i szukam prywatnego kredytu w moim wątku, dlatego się zarejestrowałem.

Pozdrawiam

Napisany przez Alex2
Cześć wszystkim, jestem specjalistką ds. finansowania budowy i od dzisiaj również nową użytkowniczką. Współpracujemy z około 480 różnymi bankami i razem z Państwem wybieramy odpowiedni bank dla Państwa potrzeb finansowych. Chętnie służę pomocą w przypadku pytań dotyczących finansowania nieruchomości, kredytów z gwarancją terminu zaciągnięcia, refinansowania i kredytów prywatnych. Cieszę się na dalszą wymianę tutaj. Pozdrowienia Aleksandra

Napisany przez clauteach11
Dobry wieczór, jestem tutaj nowy! Zarejestrowałem się głównie po to, aby trochę bardziej zorientować się w finansach i nauczyć się od was tutaj. Ponadto chciałbym pozbyć się moich funduszy MIG.... zobaczymy, czy uda mi się to zrobić. Pozdrowienia z Salzburga Claudia

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata