Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Aktualizacje i rozszerzenia w środowisku forum.

Re: Nowy tutaj? / Wątek przedstawiający

Napisany przez 2Escorpio
Cześć,

żeby nie tworzyć nowego postu dla każdego użytkownika, otwieram teraz wątek przedstawieniowy.

Właściwie chciałem przenieść inne posty tutaj, ale coś poszło nie tak i zniknęły :/

Pozdrowienia, esco

Napisany przez 2Escorpio

To są stare posty... niestety już nie posortowane według nicków :/

Cześć wszystkim!
jak już wskazuje tytuł: Jestem tutaj nowy :smile:
Chciałem się więc krótko przedstawić!

Pozdrowienia
tomsen

---

Ja też jestem nowy tutaj! Cześć wszystkim!

---

Cześć, witam się z nowicjuszami

---

Witajcie!

---

Też się dołączam... Również nowicjusz tutaj

---

...również właśnie dotarłem.... Pozdrowienia dla forum

---

... Jesteśmy zainteresowani tym forum! W poszukiwaniu godnego zaufania źródła dla pytań finansowych i nie tylko trafiłem na Forum Finansowe. Po przejrzeniu pierwszych tematów uważałem je za bardzo poważne. I chociaż zazwyczaj rzadko zaglądam na fora, to się we mnie gniewało, żeby dowiedzieć się tu i być może udzielić odpowiedzi.

Cieszę się na interesujące, a przede wszystkim edukacyjne wpisy... na początek na wypoczynek nocny!

---

Serdecznie witamy!

---

witajcie w forum

---

witam nowych

---

Dzięki wielkie

---

dzień dobry z Hamburga

---

Cześć, jestem tutaj nowy. Cieszę się na emocjonujące dyskusje z wami na temat emerytur! Pozdrowienia!

---

Żeby nie otwierać od razu nowego tematu, także ja się krótko przedstawiam Tutaj
Pochodzę z Zagłębia Ruhrskiego i mam nadzieję znaleźć tu informacje na temat oszczędzania i ważnych spraw pieniężnych!

---

Cześć,

Zitat:saskiafischer
Cześć, jestem tu nowa. Cieszę się na emocjonujące dyskusje z wami na temat emerytur! Pozdrowienia!

najpierw - witajcie na Forum Finansowym.

Teraz rada ode mnie. Przeglądałem trochę Twoją stronę internetową i zauważyłem wiele, wiele błędów.

Na przykład: Składka na emeryturę wynosi rocznie 154 euro - podstawowa składka na osobę oraz 185 euro dla pierwszego dziecka i 300 euro dla każdego kolejnego dziecka.

Mam wrażenie, że nie jesteś specjalistą w dziedzinie ubezpieczeń.

Dlatego radzę Ci usunąć link z Twoich tekstów.

Pozdrawiam Mądrala

---

Finansowanie w wysokości 300 euro otrzymuje się jednak tylko, jeśli dziecko urodziło się po 2008 roku. Dla dzieci urodzonych przed 2008 r. państwowa składka wynosi 185 euro, niezależnie od tego, ile to jest dziecko? Jeśli się mylę, jestem skłonny się poprawić, ale w takim przypadku poproszę o wskazanie wiarygodnego źródła.

---

Cześć Sabine75,

Zitat:
Zitat von sabine75
Finansowanie w wysokości 300 euro otrzymuje się jednak tylko, jeśli dziecko urodziło się po 2008 roku. Dla dzieci urodzonych przed 2008 r. państwowa składka wynosi 185 euro, niezależnie od tego, ile to jest dziecko? Jeśli się mylę, jestem skłonny się poprawić, ale w takim przypadku poproszę o wskazanie wiarygodnego źródła.

Masz całkowitą rację. Wskazałem tylko jeden z wielu błędów na tej stronie internetowej Saskiafischer.

Pozdrowienia Mądrala

---

Zgaduję, że wszystko jasne

Napisany przez der_eraser
Cześć i Witaj!

Jestem nowy

Interesuję się głównie tematem zabezpieczenia finansowego i jego strukturalnymi problemami.

Dla zabawy prowadzę prywatnego bloga na temat ubezpieczeń w śmieszny sposób.

Będę wdzięczny za odwiedzenie:

Ubezpieczenia w nietypowy sposób
strona Facebooka: VersicherungsFAIL | Facebook

Napisany przez VBV6
Cześć ... jestem nowy!

Zarejestrowałem się tutaj, aby móc zgłębić ewentualne pytania finansowe!
Sam mam w tym małe pojęcie, mam nadzieję, że mi pomożecie!

Napisany przez Geldmann
Cześć wszystkim,

krótko się przedstawię, jestem Geldmann z Kolonii i cieszę się na interesujące dyskusje i cenne wymiany doświadczeń na tym forum.

Do zobaczenia,

Geldmann

Napisany przez 2Escorpio

Witaj społeczności,

Krótko się przedstawiam, jestem Geldmann z Kolonii i cieszę się na interesujące dyskusje i cenne dzielenie się doświadczeniami na tym forum.

Do zobaczenia,

Geldmann

Hej i witaj na forum :-)

Napisany przez 2Escorpio
Witajcie wszystkich nowych... bawcie się dobrze z nami :-)

Napisany przez Pfennigfuchs
Tak, ja też jestem tutaj nowy, dlaczego zarejestrowałbym się tutaj inaczej? W zeszłym tygodniu został mi przedstawiony fundusz MIG w stolicy, teraz szukam dodatkowych informacji - ale nie od sprzedawcy - i trafiłem tutaj na forum. Znalazłem tu interesujące wpisy na ten temat!

Napisany przez Steuerbord
Serdeczne witam wszystkich. Jestem Manfred i w sektorze gospodarki i finansów jestem tylko okazjonalnym czytelnikiem. Mniej interesują mnie poszczególne obszary niż ogólny związek między polityką, gospodarką i finansami - czyli to, co obecnie dzieje się na naszych oczach.

Dziś zarejestrowałem się, aby zadać pytanie, które mnie nurtuje od czasu, gdy tylko potrafiłem myśleć (złośliwe języki twierdzą, że to nie trwa zbyt długo...). Byłbym szczęśliwy, gdybyście nie zwracali uwagi na złośliwe języki i być może mieli dla mnie jakieś odpowiedzi, aby znowu spokojnie móc spać.

Teraz muszę jeszcze znaleźć dział, gdzie moje głupie pytanie najlepiej pasuje. Tak, to naprawdę głupie pytanie, ale mimo to nie potrafię na nie odpowiedzieć...

Pozdrowienia
Manfred

Napisany przez 2Escorpio
Również witaj w naszym forum

Napisany przez 2Bolitho

Teraz muszę jeszcze znaleźć kategorię, do której najlepiej pasuje moje głupie pytanie. Tak, jest naprawdę głupie, ale mimo to nie potrafię na nie odpowiedzieć...

Pozdrawiam
Manfred

Uważam, że pytanie było całkowicie uzasadnione. Nikt nie jest w stanie rozgryźć gry we wszystkich szczegółach.

Napisany przez LukeSkywalker
Cześć, jestem nowy tutaj i chcę trochę się pouczyć.

Napisany przez 2Escorpio

Cześć, jestem nowy tutaj i chcę się trochę rozeznać.

Witaj również na forum. :)

Napisany przez Theo-Retisch
Cześć,
chciałem również się krótko przedstawić. :-)
Uważam, że te wpisy są bardzo interesujące, ponieważ również poszerzam swoje finansowe horyzonty. Teraz czytam to miejsce po raz 2. lub 3. i czuję się tutaj dobrze.

Dobra współpraca i interesujące dyskusje! :-)

Napisany przez janoppeln
Cześć! Nazywam się Jan i finanse są moim tajnym hobby. Mam nadzieję, że się dogadamy! Pozdrawiam

Napisany przez 2Escorpio
Witaj i baw się dobrze na forum

Napisany przez VentuSoul
Dziękuję za powitanie!

Podczas moich poszukiwań na temat - nie tylko greckiego - jak finansować coś, gdzie czyjaś sytuacja jest trudna i kto w jaki sposób pomaga komu; napotkałem wiele dobrych informacji tutaj U WAS.

Dziękuję i czekam na przydatne wpisy i linki.

Napisany przez milena
Cześć wszystkim, nazywam się Milena Elster i jestem tutaj nowa na forum. Bardzo się cieszę, że w końcu tutaj trafiłam. Mam 24 lata i jestem singielką. Będę wdzięczna za kilka przedstawień i pozdrowień. Pozdrawiam, Milena

Napisany przez delgado
Cześć wszystkim.

Jestem nowy tutaj. Miło być z Wami.

Cieszę się na wiele interesujących dyskusji.

Napisany przez morales
Cześć wszystkim

Pracuję w dziedzinie finansów od dziesięciu lat i wreszcie udało mi się dołączyć do was.

Cieszę się na interesujące dyskusje.

Napisany przez gavino
Dobry wieczór drodzy użytkownicy forum

Minęło sporo czasu, odkąd ostatni raz brałem udział w forum.

Tym większa jest moja radość z tego, że dzisiaj wieczorem mogę być z wami.

Napisany przez roland
Cześć wszystkim Od niedawna pracuję w branży finansowej i cieszę się na ożywione dyskusje.

Napisany przez Kranbacher85
Dzień dobry,

jestem Sebastian, mam 26 lat i bardzo interesuję się tym forum, aby zobaczyć, jak rozwija się rynek finansowy. Może uda mi się czegoś nauczyć. Wiem, że jest już późno, ale czy macie czas dla mnie? Jeśli tak, bardzo dziękuję.

Z poważaniem

Pozdrowienia, Sebi

Napisany przez eichi
Cześć, będę zwięzły. * Student informatyki * Osobiste i ogólne zainteresowania ubezpieczeniami/oczekiwaniem+inwestycje * Doświadczenie we wszystkim, co związane z komputerami (tutaj nie tak pomocne) * Doświadczenie w prawie najmu (jako najemca i wynajmujący) Zainteresowany interesującymi dyskusjami i przede wszystkim zdobywaniem wiedzy! Nie mam ochoty polegać na wątpliwym doradztwie prowizyjnym.

Napisany przez Maxi Underdog
Cześć! Jestem nowy tutaj i cieszę się na emocjonujące rozmowy z Wami. Krótko o mnie: Jestem Maxi, mam 18 lat. Obecnie uczę się na praktykanta w banku Sparkasse na stanowisku kupca bankowego. Pozdrowienia, Maxi

Napisany przez Baumarct
Cześć, jestem baumarct i również cieszę się na interesującą wymianę myśli! Co was interesuje, co robicie? Ja pracuję w dziedzinie zarządzania inwestycjami, a wy?

Napisany przez hups31
Cześć, jestem Bine i jestem tu nowa. Cieszę się na interesujące wiadomości, wskazówki i aktywną wymianę zdań. Jestem po prostu konsumentem i interesuję się wszystkim, co związane z tym tematem.

Napisany przez dejay79
Cześć, jestem Dennis z Berlina i liczę na znalezienie odpowiedzi na moje pytania na tym forum. Poza tym studiuję zarządzanie i myślę, że takie forum może być dobrym miejscem do wymiany pomysłów.

Napisany przez NowakAG
Cześć, jesteśmy nowi tutaj.

Krótka prezentacja:

Firma Nowak Immobilien AG z Berchtesgaden została założona 20.06.1988 roku. W 2000 roku firma została przekształcona w spółkę akcyjną, która nie jest notowana na giełdzie. Prezes Armin Nowak jest publicznie wyznaczonym i przysięgłym rzeczoznawcą do spraw najmu i dzierżawy. Jako ekspert ds. nieruchomości jest stałym współpracownikiem mediów radiowych i telewizyjnych. Firma brała udział m.in. w programie na Por7: Trzech kandydatów - jedno stanowisko. Przedsiębiorstwo zajmuje się głównie pośrednictwem w sprzedaży i wynajmie nieruchomości mieszkalnych i komercyjnych. Oferuje również zarządzanie budynkami wynajmowanymi oraz zarządzanie zgodnie z ustawą o wspólnotach mieszkaniowych. Firma oferuje także usługi związane z aukcjami nieruchomości. Więcej informacji można znaleźć w Internecie pod adresem naszej domeny nowak-ag.de

Nasz prezes pan Armin Nowak będzie w przyszłości uczestniczył w interesujących tematach tutaj.

Pozdrowienia z Berchtesgaden

Napisany przez Klaus.Gold
Cześć, nazywam się Klaus i jestem z Monachium. Jestem na ostatnich nogach moich studiów ekonomii i mam teraz trochę więcej czasu wolnego. Dlatego chciałem porozmawiać z osobami o podobnych zainteresowaniach. Jeszcze nie mam dużo pieniędzy na finansowanie, ale to się zmieni.

Napisany przez Drop-D
Cześć! Jestem Matthias z Hamburga i jestem niepewny, do kogo w dzisiejszych czasach można się zwrócić w sprawach finansowych. Mam wrażenie, że na zewnątrz są tylko sprzedawcy ubezpieczeń, którzy machają analizą finansową i bez względu na sytuację zawsze trzeba koniecznie MIEĆ TE 3 produkty z ich skórzanego teczki. Mam kilka funduszy emerytalnych, na których chciałbym nieco popracować, trochę oszczędności i być może potrzebuję kilku standardowych ubezpieczeń (majątkowe, wypadkowe, na życie). Najchętniej znalazłbym kogoś, kto naprawdę pracuje całkowicie niezależnie. Mogę na to wydać trochę pieniędzy, ale nie 100 euro za godzinę. Wolałbym usiąść i poszperać w internecie przez kilka tygodni, nawet jeśli nie mam na to ani ochoty, ani czasu. Dzięki za gorące wskazówki!

Napisany przez 2Escorpio
Witajcie wszystkie nowe osoby tutaj

Napisany przez Melli K
Cześć drodzy forumowicze!

Jestem Melli z Berlina, prawdziwa wstrętna biurwa i nielubiąca papierologii, ale co ma być, to ma być.
Trafiłam na to forum, ponieważ mój mężczyzna i ja nie otrzymaliśmy kredytu hipotecznego ze względu na negatywny wpis w Schufie. Przeskakując po wpisach znalazłam już kilka interesujących informacji, dlatego postanowiłam się zarejestrować. Nasz marzenie o własnym domu mimo ciężkich przeciwności i złudnych nadziei, jakie nam wielki bank zrobił, nie zostało rozbite. Wręcz przeciwnie, wzbudził naszą ambicję, aby jako normalna osoba zarabiająca na obrzeżach miasta przenieść się z wynajmu na własność. Absolutnie nie znam się na sprawach finansowych, ale jestem bardzo chętna do nauki, ponieważ nie chcę już być przez instytucje kredytowe łudzona i oszukiwana.
Jeśli znajdę chwilę i okazję, opiszę naszą pełną historię i z pewnością zapytam o kilka rad. Ale najpierw muszę trochę się pouczyć...i być może w jakiś sposób mogę pomóc jako nieznająca się ?

I dlatego w tym miejscu po prostu Cześć dla wszystkich!

Pozdrowienia z południowego Berlina
Melli K z urazą na wszechwiedzącą Schufę

Napisany przez markus_86a
Cześć wszystkim, Mam na imię Markus, mam 26 lat i pochodzę z Hamburga. Studiowałem zarządzanie biznesem i pracuję od kilku miesięcy. Miałem już pierwsze praktyczne doświadczenia na giełdzie i chcę długoterminowo zbudować solidne majątki. Nie mam zbyt wysokiego mniemania o bankach i ubezpieczeniach (Riester, Rürüp, itp.). Dlatego zajmuję się tym wszystkim sam. Niedawno założyłem blog, na którym dokumentuję rozwój mojego majątku dla kontroli. Jestem tutaj z powodu wielu interesujących tematów i mam nadzieję na wiele pasjonujących dyskusji. Pozdrowienia, Markus

Napisany przez Schwertlilie
Cześć,
chciałbym się teraz przedstawić. Po pierwszych dziesięciu latach mojej kariery zawodowej, gdy finanse mnie nie interesowały, doświadczyłem tego, że warto być czujnym w kontakcie z bankiem i sprzedawcami ubezpieczeń.
Od tamtej pory zajmuję się sam moimi finansami - i cieszę się z tego.
Pozdrowienia, Schwertlilie

Napisany przez cashcay
Cześć! Jestem Bibi i też nowa tutaj na forum finansowym! Interesuję się ogólnie rynkiem finansowym, wydarzeniami na giełdzie, itp. Chciałabym tu trochę porozmawiać i wymienić informacje. Cieszę się na ciekawe dyskusje!

Napisany przez cashcay
Ach tak...i chciałem jeszcze powiedzieć, że uważam to za bardzo dobre i naprawdę genialne, że niektórzy poświęcają tu czas na zestawienie faktów dnia! Świetna robota!

Napisany przez udoweiss
Cześć, nazywam się Udo, jak łatwo można się domyślić po moim nicku. Czytam już od jakiegoś czasu na forum i uważam, że jest super, że niektórzy tutaj angażują się, aby pomagać innym wskazówkami i odpowiedziami. Postanowiłem się zarejestrować.

Napisany przez leonie
Cześć! Jestem nowy tutaj i chętnie udzielam porad na temat finansów. Pozdrowienia

Napisany przez dividenden-olaf
Cześć kochani! Jestem tutaj również nowicjuszem. Interesuję się akcjami i giełdą oraz staram się pomóc innym użytkownikom w tym forum i otrzymać interesujące informacje! Pozdrowienia, Dividenden-Olaf

Napisany przez 2Escorpio
I również nowym, witajcie na forum .)

Napisany przez Prometheus
Cześć,

jestem nowy tutaj na forum finansowym, chcę zdobyć kilka porad od osób z wiedzą tajemną, szczególnie jeśli chodzi o akcje. Oczywiście interesują mnie także inne formy inwestycji i mam nadzieję, że tutaj zdobędę dobre zrozumienie sytuacji!

Cieszę się, że tu jestem!

Twój Prometheus

Napisany przez kounen
Cześć!
Jestem również nowy tutaj i cieszę się, że znajduję interesujące tematy na tym forum.
Pozdrowienia

Napisany przez Kredithelfer
Cześć,

Jestem tylko małym studentem finansów, ale mam wielką pasję do mojego przedmiotu! Poprzez udział w tym forum chcę przede wszystkim poprawić moje umiejętności miękkie i spróbować zastosować teorię ze studiów.
Stronę internetową stworzyłem jako projekt również na studia.
Pochodzę z Turyngii!

Pozdrawiam

Napisany przez petra
Cześć,

jestem tutaj nowy i ze względu na moje studia interesuję się światem finansów.

Pozdrawiam

Napisany przez lautern85
Cześć Jestem tu nowy/a!

Napisany przez Andi25
Cześć wszystkim, jestem tutaj nowy. Mam na imię Andreas, mam 25 lat i pochodzę z Bodenwöhr. Ponieważ uczę się zawodu w dziedzinie finansów, natknąłem się na to forum i chciałbym je bliżej przyjrzeć.

Napisany przez ullfertel
Cześć,

Mam 22 lata, pochodzę z Monachium i studiuję zarządzanie. Stąd wynika między innymi moje zainteresowanie sprawami finansowymi.

Napisany przez dergoldeneadler
Kochani czytelnicy forum finansowego,

chociaż jestem nowy na tym forum, od ponad czterech lat interesuję się tematami takimi jak finanse, inwestycje, budowanie majątku i wolność finansowa. Przeczytałem już kilka książek i czasopism na te tematy, przeglądałem liczne blogi i strony informacyjne. Ponadto od czasu do czasu rozmawiam z przyjaciółmi świadomymi finansowo o przepływie gotówki, inwestycjach, strategiach inwestycyjnych, pomysłach oszczędzania i bogactwie.

W zeszłą sobotę skończyłem 30 lat i wreszcie zrealizowałem swój plan założenia własnego bloga. Od dawna to planowałem i chciałem zacząć w moich dojrzałych latach. Tematem bloga jest droga do wolności finansowej.

Link do mojego bloga można znaleźć w moim profilu. Czekam na sugestie, komentarze, propozycje poprawy, wymianę pomysłów i oczywiście na obserwatorów i polecenia dalej.

Pozdrowienia,
Złoty Orzeł

Napisany przez meierheinrich
Cześć, mam teraz 25 lat i niedługo skończę moje szkolenie jako mechanik samochodowy. Ponieważ niedługo zostanę wykwalifikowany, chcę podszkolić się w finansach, aby w przyszłości móc zbudować Dom dla mnie i mojej żony.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata