Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Czy fundusze V+ są rzetelne i bezpieczne?

Napisany przez vplusler

Sachlich ist anders...

Und das von Ihnen...!?

Zitat von Neutrali

So langsam wird V+ für mich immer interessanter. Seit 15 Jahren bin ich im Vertrieb, da habe ich einige kommen und gehen gesehen.
Eins ist klar, Vertriebe von denen man nix hört oder liest sind wenig interessant.
Diejenigen die am Anfang belächelt, dann bekämpft werden, haben sich immer durchgesetzt. Am Ende kommt der Kniefall und wir werden unseren Hut ziehen.
Ich glaube im nächsten Jahr werden einige von Euch verstummen...

Flieg nicht zu hoch mein kleiner Freund...

Zitat von Neutrali

ps. Danke an Admin für die Löschung der Beiträge die Unsachlich und falsch waren.

Die Löschung war unberechtigt. Aber kein Problem, die Nachweise für die Richtigkeit leite ich an Admin weiter. Vertuschen wird nicht helfen die Situation zu verbessern.

Napisany przez fakt2010

Wysłanie rocznego sprawozdania finansowego za 2009 rok do wszystkich klientów

Z następującymi słowami
Szanowny Panie ...,
w załączeniu przesyłamy Państwu sprawozdanie finansowe na dzień 31.12.2009 roku spółki V+ GmbH & Co. Fonds 2 KG, które kontynuuje dotychczasową historię sukcesu firmy. Również w minionym roku obrotowym 2009 udało się firmie funduszu przekroczyć wszystkie przewidywania.
Bardzo miło mi poinformować Państwa, że spółka V+ GmbH & Co. Fonds 2 KG dokonała częściowej sprzedaży udziałów w spółce Proximus DA GmbH. Obecnie nie jesteśmy w stanie przewidzieć, czy nastąpią dalsze sprzedaże i jakie zyski będą generowane. Wraz z przesłaniem wyników głosowania z aktualnego postępowania przeciwko firmie zostanie Państwu przekazany należny zysk. Dodatkowo otrzymają Państwo instrukcje wypłaty, dzięki którym będą mogli odebrać swoją część zysku.
roczne sprawozdanie finansowe za 2009 rok zostało obecnie wysłane do klientów.

1. Pytanie: Dlaczego wymiana niewypłacalnej firmy TERRAELAST na udziały w Grid nie została wspomniana w sprawozdaniu finansowym?

2. Pytanie: Jakie przewidywania zostały przekroczone? Znane mi są przewidywania, zgodnie z którymi w roku 2009 miały się odbyć 3 do 4 wypłaty dywidendy. Takie informacje podano także w roku 2010. Być może źle usłyszałem albo zostałem źle poinformowany.

Źródło: Pracownik Vplus: Ogłoszenie drogą mailową dla wszystkich partnerów sprzedaży: 30.03.2009 mic News; Inwestor neuroConn GmbH
Szanowni Państwo, mic AG ogłasza wejście nowego inwestora strategicznego w firmie Neuroconn GmbH. W wyniku tego wartość i możliwości sprzedażowe firmy Neuroconn zostały znacznie zwiększone, a my spodziewamy się wyjścia z inwestycji w firmę Neuroconn w przyszłym roku.

Źródło: Pracownik Vplus: Ogłoszenie drogą mailową dla wszystkich partnerów sprzedaży: Wydarzenie Top 100 w dniu 10.10.2009
Szanowni Państwo,
W sobotę, 10.10.2009 roku odbyło się w ... nasze wydarzenie Top 100. Udział wzięło 160 pracowników. Pan ... z firmy AMVAC AG zaprezentował nam 2 nowe obiecujące wskazania firmy AMVAC. Pan ... z firmy MIC AG (neuroConn & Proximus GmbH) z Monachium omówił obszar działalności firmy Proximus GmbH i poinformował, że trwają negocjacje sprzedaży i fundusz V+ może spodziewać się zysku rzędu 10-krotności zainwestowanego kapitału. Planuje się sprzedaż Proximus w przyszłym roku. Samo to przedsprzedaż przyniosłoby wszystkim klientom V+2 dywidendę w dwucyfrowym zakresie procentowym w 2011 roku. Co to oznacza dla Państwa jako sprzedających w dzisiejszych czasach, zapewne nie muszę tłumaczyć.
Pan ... z firmy Grid Content Group AG przedstawił grupę firm szczegółowo i dał bardzo optymistyczne prognozy na przyszłość. Jako punkt kulminacyjny zapowiedział, że za kilka miesięcy zostanie uruchomiony kanał internetowej telewizji o nazwie V+ TV. Na tej stacji telewizyjnej każdy człowiek na świecie będzie mógł dowiedzieć się o firmach, w które zainwestował V+, oraz o samych funduszach V+. To historyczne wydarzenie w historii V+ i da wszystkim zaangażowanym niespotykanego wsparcia.
...

Źródło: Pracownik Vplus: Ogłoszenie drogą mailową dla wszystkich partnerów sprzedaży: 20.05.2010 NEWS Grid Content Group AG
Zaczynamy...........................!
Czwartek, 20.05.2010, godzina 9:10:
Firma Grid Content Group AG otrzymała zezwolenie na notowanie na giełdzie we Frankfurcie.
Akcje będą notowane w najbliższych dniach na giełdzie frankfurckiej.
Nic nie stoi już na przeszkodzie, aby sprzedać nasze udziały, a spodziewamy się pierwszych zysków pod koniec czerwca.
Wzmianki o kolejnych wypłatach zostały już wspomniane na forum.

Chciałbym przypomnieć o wpisie z dnia 12.10.2010 na stronie 2 forum. Co stało się z wszystkimi obietnicami ... przepraszam, przepowiedniami? Najwyższy czas, żeby ktoś zaczął chociaż raz zastanawiać się.

Napisany przez vplusler
Grid Content Group AG zostanie usunięta/wykluczona z obrotu na Xetra.

Grupa Deutsche Börse - Listing

Pozycja 7

Napisany przez fakt2010
Obecnie V+ wywiera duże naciski na forum (administratora).

Niektóre posty zostały już ocenzurowane. Zauważono zwłaszcza, że menedżer personalny (dyrektor sprzedaży) V+ nie może być już wymieniany z imienia i nazwiska!?

Zobaczymy teraz co się wydarzy... jestem ciekawy!

Menedżer personalny V+ ma na imię Je(n)s (He)ster(m)ann i jego oficjalną stronę internetową znajdziesz pod adresem:

https://jens**********.de/ (aby otworzyć stronę, musisz zastąpić * znanym nazwiskiem!!! dziwne, prawda??)

OBŁĄD... nazwisko jest całkowicie zablokowane na forum!!! Jeśli to nie ZACENZUROWANIE, to ja nie wiem.

Czy ktoś ma coś do ukrycia?

Napisany przez vplusler

Kilka postów zostało już ocenzurowanych. W szczególności zauważa się, że menedżer personalny (szef sprzedaży) V+ nie może być już wymieniany z imienia (chce)!?

Zobaczymy teraz, co się stanie ... jestem ciekawy!

Menedżer personalny V+ nazywa się Jens ********* i oficjalną stronę internetową znajdziesz pod adresem:

https://jens**********.de/ (aby otworzyć stronę, musisz zastąpić * znanym nazwiskiem!!! dziwne, dziwne??)

SZALEŃSTWO... nazwisko jest całkowicie zablokowane na forum!!! Jeśli to nie jest CENZURA, to nie mam pojęcia.

Czy ktoś ma coś do ukrycia?

To dopiero MOCNE!

Pytanie brzmi; Dlaczego nagle nikt nie może znać nazwiska menedżera personalnego V+? Drodzy pośrednicy... będzie rozsądne, jeśli niedługo również zmienicie swoje nazwiska!

Napisany przez cottbus13

Niektóre posty zostały już ocenzurowane. W szczególności zauważalne jest, że menedżer personalny (szef sprzedaży) V+ nie może już być wymieniany z imienia i nazwiska!?

Zobaczymy, co teraz się stanie... jestem ciekawy!

Menedżer personalny w V+ nazywa się Jens ******** i oficjalną stronę internetową można znaleźć pod adresem:

https://jens**********.de/ (aby otworzyć stronę, zastąpcie * znanym nazwiskiem !!! dziwne, dziwne??)

NIESAMOWITE... nazwisko jest całkowicie zablokowane na forum!!! Jeśli to nie jest CENZURA, to nie mam pojęcia.

Czy ktoś coś ma do ukrycia?

Od dawna zastanawiałem się, kiedy nadejdzie chwila, aby skupić pełną uwagę Pana ******** na sobie. Wydaje się, że teraz presja stała się zbyt wielka.

Napisany przez vplusler
V+ Inwestycje

Adwokat pozostaje uparty i widocznie prowadzi tu swoje interesy.

Napisany przez fakt2010

W tym czasie w V+1 do 3 ma miejsce procedura rotacyjna.

Sprawozdania finansowe za rok 2010 zostały opublikowane.

Ponadto planuje się inwestowanie rezerwy płynności w V+1 i V+2 np. w Fundusze inwestycyjne bez zgody zgromadzenia wspólników.

Dlaczego chce się trzymać wspólników (inwestorów) w niewiedzy? Uważam to za niezwykle niepokojące, dziwne i groźne.

V+1 ma być w przyszłości również zarządzane przez spółkę zarządzającą V+, jednak umowy w tej sprawie również mogą być zawierane bez zgody zgromadzenia wspólników.

Tu również coś jest nie tak, moim zdaniem. Dlaczego znów chce się trzymać wspólników (inwestorów) w niewiedzy?

Następny szok znajduje się w sprawozdaniach finansowych.

Wycinki

V+1 w 2010 roku: Strata 13.647.546,55 euro (13 milionów)

Skąd ta strata? Szaleństwo

V+2 w 2010 roku: Strata 24.787.863,55 euro (24 miliony)

To samo co w V+1? Skąd pochodzą te ogromne straty?

V+3 w 2010 roku: Strata 2.379.059,11 euro (2 miliony)

Mogę tylko zalecić wszystkim inwestorom, aby naprawdę dobrze się zastanowili, gdzie stawiają krzyżyk i koniecznie wzięli udział w głosowaniu.
Udział w głosowaniu jest jedyną możliwością dla inwestorów wpływania na decyzje dotyczące zainwestowanych pieniędzy.

Do dziś nie wiadomo, jaki był wynik procedury rotacyjnej. Kiedy inwestorzy w końcu otrzymają wynik?

Napisany przez InsiderVplus
Na temat strat:

Jeśli z inwestycji nie uzyskuje się żadnych przychodów, sytuacja wygląda oczywiście ponuro.

1. bilansowo tylko koszty, koszty, koszty, zwłaszcza prowizje, koszty dodatkowe, bieżące koszty zarządzania firmą...

2. ewentualne umorzenia wartości udziałów, które być może musiały zostać wycenione przez audytorów? Wtedy wartość księgowa może być niższa od ceny zakupu udziałów. Wówczas pojawia się konieczność odpisu= straty. To zależy od tego, jaką wartością początkową były księgowane udziały.

Nawiasem mówiąc: WH z MG został oficjalnie zwolniony bez uzasadnienia. Żadnych wskazówek co do tego, co zrobił. Tylko bezsensowne paplanie w sprawie paragrafów. Zobaczymy, co stanie się z już zarobionymi prowizjami. Mam nadzieję, że WH jako pierwszy stanowczo sprzeciwi się tym machinacjom. W kręgach OD jest to publikowane. W końcu.
Tak więc warto są umowy sprzedaży z VPlus.
Dla mnie to prawdziwe plugastwo ze strony ******** i tej lalki GF.

PS Głosowanie służy oczywiście funduszowi inwestycyjnemu M.Fischera, który potrzebuje pieniędzy. Wynik jest utajniany. Prawdopodobnie będzie kolejna tura...

PPS Faktycznie zaczyna być niepokojąco w VPlus z powodu tej i innych medialnych rezonansów

PPPS Nadaj sens pieniądzowi!!!

Napisany przez vplusler

...Wynik jest przemilczany. Prawdopodobnie będzie druga tura...

Z prawnego punktu widzenia przemilczanie jest możliwe tylko wtedy, gdy wymagana liczba inwestorów nie wzięła udziału.

Nie sądzę, że tak jest w tym przypadku, ponieważ nawet sam personel dzwonił do klientów, aby oddać głos.

Gdzie dokładnie zostanie zainwestowana rezerwa płynności, tego raczej my, ani inwestorzy nie dowiemy się naprawdę.

Przejrzystość nie jest mocną stroną V+.

Wiem jedynie, że Pan Je(n)s (He)ster(m)ann obecnie nałożył zakaz pisania (mówienia) na wszystkich pośredników, którzy jeszcze próbowali podtrzymać morale na forum.

PS: Od dawna zastanawiam się, dlaczego tak nie było od samego początku. Wygląda na to, że nie panuje nad tą całą sytuacją, albo po prostu nie docenił wpływu forum. Naprawdę mnie to dziwi.
Ostatnie marionetki jednak wciąż posłusznie wykonują polecenia. Zobaczymy, jak długo jeszcze?

Napisany przez jovapro

Z prawnego punktu widzenia zatajenie jest możliwe tylko w przypadku, gdy wymagana liczba inwestorów nie wzięła udziału.

Nie sądzę, że jest to tutaj przypadek, ponieważ nawet personel administracyjny dzwonił do klientów, aby zagłosować.

Gdzie rzeczywiście zostanie zainwestowana rezerwa płynności, być może my i inwestorzy nigdy się nie dowiemy.

Przejrzystość nie jest mocną stroną firmy V+.

Wiem tylko, że pan Je(n)s ******** obecnie nałożył zakaz pisemny(wymowny) na wszystkich pośredników, którzy próbowali tu w forum podtrzymać sztandar.

PS: Od dawna zastanawiam się, dlaczego tak nie było od samego początku. Wyraźnie wygląda na to, że stracił kontrolę nad firmą albo nieoczekiwanie zlekceważył działanie forum. Naprawdę mnie to dziwi.
Ostatnie marionetki jednak nadal posłusznie wykonują rozkazy. Zobaczymy, jak długo jeszcze?

tja....du hast vollkom Recht. Man lernt immer zu spät.

Napisany przez vplusler
Z 3,45 euro zrób 15 CENT!
Źródło: Grupa Deutsche Börse - Listing

Jak to możliwe?

Żaden problem Grid Content Group AG WKN: A0XXUL

lub inaczej

Z 2.795.000,- euro zrób 121.500,- euro!

Nadaj sens pieniądzom!

Napisany przez fakt2010

W tym czasie w V + 1 do 3 odbywa się postępowanie obrotowe.

Sprawozdania finansowe za rok 2010 zostały opublikowane.

Ponadto w V +1 i V +2 chce się ulokować rezerwę płynności np. w funduszach inwestycyjnych bez zgody zgromadzenia wspólników.

Dlaczego chce się na siłę trzymać wspólników (inwestorów) w nieświadomości? Uważam to za niezwykle niepokojące, dziwne i niebezpieczne.

V + 1 ma być w przyszłości również zarządzany przez firmę zarządzającą V+, jednak umowy w tej sprawie mogą być zawierane również bez zgody zgromadzenia wspólników.

Tutaj też coś jest nie tak, moim zdaniem. Dlaczego znowu chce się trzymać na siłę wspólników (inwestorów) w nieświadomości?

Kolejna bomba znajduje się w sprawozdaniach finansowych.

Fragmenty

V + 1 w roku 2010: Strata 13 647 546,55 euro (13 milionów)

Skąd się wzięła ta strata? Szaleństwo

V + 2 w roku 2010: Strata 24 787 863,55 euro (24 miliony)

To samo co w V + 1? Skąd pochodzą te ogromne straty?

V + 3 w roku 2010: Strata 2 379 059,11 euro (2 miliony)

Mogę tylko zalecić wszystkim inwestorom, aby naprawdę dobrze przemyśleli, gdzie stawiają krzyżyk i koniecznie wzięli udział w głosowaniu.
Uczestnictwo w głosowaniu jest jedynym sposobem dla inwestorów, aby mieć wpływ na decyzje dotyczące ich zainwestowanych pieniędzy.

Pod koniec ubiegłego tygodnia wyniki postępowań obrotowych zostały przekazane inwestorom V+1 do V+3. Wymagane większości zostały oczywiście osiągnięte w prawie wszystkich punktach z ponad 90% poparciem.

Kolejny raz inwestorzy, a przede wszystkim pośrednicy, versäumt ein Zeichen zu setzen. To znowu potwierdzi Herr Je(n)s (He)ster(m)ann i jego uczniów w ich dzianiu.

Napisany przez vplusler
Święta Bożego Narodzenia tuż tuż, co oznacza, że nadszedł czas na chwalenie samego siebie, wysyłając masowy email do wszystkich partnerów handlowych.

Zawartość w punktach:
Grid Content Group ma wspaniałe nowości (ewentualnie informacja, że kurs akcji wciąż nie jest na poziomie ZERA?)
2 kolejne firmy wkrótce wydadzą oświadczenia odnośnie postępów w negocjacjach sprzedażowych (ewentualnie informacja, że trwają?)

Jednak hitem tego emaila jest całkowite zacytowane zdanie:
Nasza linia produktów pozwoliła nam rewolucjonizować rynek usług finansowych w ciągu ostatnich lat. Praca z firmą V+ Management GmbH w ostatnich miesiącach jasno pokazała, że to jest na serio. Wspomagane i wspierane są tu firmy, które wszystkie przewyższają oczekiwania w swoim rozwoju.
Wszystkie nasze firmy z reguły zgłaszają bardzo pozytywne trendy rozwojowe. Pan Michael Vogel, dyrektor zarządzający firmy V+ Management GmbH, chętnie udzieli szczegółów na ten temat.
Filozofia zarządzania V+ jest dokładnie na właściwym kursie i klient został i będzie perfekcyjnie poinformowany o inwestycjach. W krótkim czasie można się spodziewać zwrotu z inwestycji.
Czekam na wasze przybycie!
Z poważaniem,
Wasz Je(n)s (He)ster(m)ann,
kierownik personalny

Po prostu super!

Więc wszystko jest w porządku i wystarczyło się niepotrzebnie niepokoić! Jesteśmy głupi! Jak mogliśmy wątpić w ten wspaniały model biznesowy i wiarygodność!?

W tym duchu życzę wszystkim wesołych Świąt!

Napisany przez Anderson
To po prostu szaleństwo

Napisany przez Neutrali
vplusler AW: V+ Fundusz poważny i bezpieczny?

Jak to możliwe?

lub inaczej

Nadaj sens pieniądzom!

Niektórzy chyba nigdy nie zrozumieją! Co mają te kursy wspólnego z wartością firmy? W ogóle nie są tam notowane żadne akcje!!!

Chociaż nie mam nic do MIG lub V+, zawsze chcę, aby nie było szerzenia fałszywych twierdzeń. To, co tutaj piszecie, nikomu nie pomaga, nawet wam samym
Jesteście na pewno bardzo nieszczęśliwymi, sfrustrowanymi, biednymi ludźmi, skoro poświęcacie tyle czasu na tyle głupoty.

Napisany przez vplusler

niektórzy nigdy nie zrozumieją! Co te kursy mają wspólnego z wartością firmy? W ogóle nie ma wymiany akcji!!!

Może nie mam nic wspólnego z MIG lub V+, ale zawsze chcę się upewnić, że nie padają fałszywe twierdzenia. To, co piszecie tutaj, nikomu nie pomaga, nawet wam samym.
Jesteście zdecydowanie bardzo nieszczęśliwymi, sfrustrowanymi, biednymi ludźmi, że tracicie tyle czasu na tyle bzdur.
[/CENTER]
[/B]

Świetny, pozbawiony emocji komentarz

Napisany przez InsiderVplus
Tja, Neutrali ma naprawdę pojęcie o biznesie

Jeśli V+ zostanie zmuszony za rok do wyceny swoich aktywów przez biegłego rewidenta z powodu zmiany przepisów, to w bilansie ujawni się potrzeba gigantycznych odpisów wartości, co skutkować będzie ogromnymi stratami. Jeśli to jeszcze nie nastąpiło.

To ma bezpośredni wpływ na inwestorów nawet ekonomicznie. Z powodów wizerunkowych już teraz jest niezmiernie istotne ze względu na pozyskiwanie nowych klientów.

Po zmianie statutu powinni zainwestować w coś, co przynosi zyski. Najlepiej stabilne. Byłoby to również lepsze dla marketingu, gdy inwestycja przynosi natychmiastowe korzyści i zapewnia możliwości późniejszego wyjścia...

Napisany przez vplusler

Tja, Neutrali ma po prostu pojęcie o interesach

Jeśli V+ zostanie w przyszłym roku zmuszone do oceny swoich aktywów przez biegłego rewidenta w związku z zmianą przepisów, to w bilansie pojawi się potrzeba ogromnej korekty wartości, prowadząca do ogromnych strat w bilansie. Jeśli już nie nastąpiło.

To ma bezpośredni wpływ ekonomiczny na inwestorów. Z powodów wizerunkowych to już teraz jest bardzo istotne z myślą o pozyskaniu nowych klientów.

Powinni po zmianie regulaminu zainwestować w coś, co przynosi zyski. Najlepiej regularne. Byłoby to także lepsze z punktu widzenia marketingu, gdy inwestycja przynosi natychmiastowe korzyści, a dodatkowo oferuje możliwość późniejszej sprzedaży...

Dla biegłego rewidenta mam propozycję. Został on już członkiem komitetu inwestycyjnego V+ Management GmbH. Pan Uwe Kerner jest idealną osobą do tego zadania. https://www.direkteranlegerschutz.com...T_TREUHAND.pdf

Napisany przez vplusler
Dawno, dawno temu... JESTEŚMY DOBRYMI! ... a jeśli nie umarłeś, to po prostu przeżyjesz dalej.

Źródło: V+ETHIK-INDEX - Badania tworzą innowacje. Innowacje tworzą postęp. Postęp tworzy jakość życia.

Napisany przez vplusler

zobacz też:

viewtopic.php?t=7890

Następujące firmy mają siedzibę tam lub miały ją wcześniej, lub mają/miały jakiekolwiek powiązania między sobą.

IC Interconsult GmbH, Porschestraße 21, 84030 Landshut, Dyrektor: Joseph Geltinger
Best Capital Forderungsverwaltung AG, Porschestraße 21, 84030 Landshut, Dyrektor: ?
FinTex Consulting GmbH, Porschestraße 21, 84030 Landshut, Dyrektor: Markus Fischer
Retrass GmbH, Porschestraße 21 (obecnie: Ergoldinger Str. 2 a, Seligenthaler Str. 54, 84034 Landshut i Niedermayerstr. 8 ), 84030 Landshut, Dyrektor: Markus Fischer, zarządza funduszami MIG Alfreda Wiedera
FIT GmbH, Porschestraße 21 (obecnie: Ergoldinger Str. 2 a i Niedermayerstr. 8 ), 84030 Landshut, Dyrektor: Markus Fischer, zarządza funduszami Active Select
Grupa Debi Select, Porschestraße 21, 84030 Landshut, Dyrektor: Dr. Peter Ziegler
HCC-Fonds GmbH & Co. KG, Porschestraße 21, 84030 Landshut, Dyrektor: ?
ISP GmbH & Co Fonds KG, Porschestraße 21 (dawniej: Niedermeyerstr. 8 ), 84030 Landshut, Dyrektor: ?
GA Global Asset Fund GmbH & Co.KG, Porschestr. 21 (obecnie: Ergoldinger Str. 2 a i Niedermayerstr. 8 ), 84030 Landshut, Dyrektor: Markus Fischer
GC Global Chance Fund GmbH & Co. KG, Ergoldinger Str. 2 a, 84030 Landshut, Dyrektor: Markus Fischer
FWS Finanz- u. Wirtschaftsservice Verwaltungs GmbH, Ergoldinger Straße 2 a, 84030 Landshut, Dyrektor: ?
M1 Factoring GmbH, Siedziba główna: Rayskistraße 19, 01219 Drezno, Oddział: Ergoldinger Str. 2a, 84030 Landshut, Dyrektor: Dr. Jutta Horezky
Fireball Trading GmbH, Seligenthaler Str. 54, 84034 Landshut, Dyrektor: Dr. Matthias Hallweger (Zarząd HMW Emissionshaus AG & Alfred Wieder AG i inne powiązania)
V + Beteiligungs GmbH‎, Seligenthaler Straße 54, 84034 Landshut, Dyrektor: Herbert Riss
V+GmbH & Co. Fonds 2 KG, Loschwitzer Straße 44, 01309 Drezno, Dyrektorzy: Werner Schaar i Anke Schiller
VSB Beteiligungstreuhand- und Vermögensverwaltungsgesellschaft mbH, Schinderstr. 36, 84030 Landshut, Dyrektor: Joseph Geltinger

itp. ... Kto chce kontynuować poszukiwania, szukając zgodności między różnymi osobami, adresami, byłymi adresami i powiązaniami, na pewno znajdzie.

Z powodu bieżących wydarzeń chciałbym ponownie odświeżyć nieco starsze wpisy na forum.

Jeśli istnieją tutaj faktyczne powiązania finansowe (osobiste zdecydowanie nie podlegają wątpliwości), mam nadzieję, że V+ nie podzieli niedoli!

Fundusze Debi Select: Fundusz w autonomicznym rozwiązaniu - Fundusze + ETF - Finanse - Handelsblatt

Napisany przez vplusler
Musisz już wymyślić coś lepszego, Panie Je(n)s (He)ster(m)ann, kierownik personalny (dyrektor sprzedaży) V+. Życzę Ci udanego wejścia w rok 2012! Twoje imię możesz oczyścić tylko poprzez pozytywne zmiany w Twoim postępowaniu. Z gwiazdkami ********Sternchen********* możesz zdobyć punkty tylko w ciemności.

Napisany przez cottbus13

Boże Narodzenie tuż tuż, co oznacza, że nadszedł czas, aby samemu się chwalić, wysyłając masową wiadomość e-mail do wszystkich partnerów handlowych.

Treść w punktach:
Grid Content Group ma świetne wieści (być może kurs akcji jeszcze nie wyniósł ZERO?)
2 kolejne firmy wkrótce wydadzą oświadczenie w sprawie postępów negocjacji sprzedażowych (być może trwających?)

Mocny fragment masowej wiadomości, który chcę w całości zacytować;
Dzięki naszej linii produktów udało się nam w ciągu ostatnich lat zrewolucjonizować rynek usług finansowych. Praca z firmą zarządzającą V+ Management GmbH przez ostatnie miesiące wyraźnie pokazała, że mamy poważne zamiary. Wspomniane firmy, które są obecnie wspierane, znacznie przewyższają oczekiwania pod względem rozwoju.
Wszystkie nasze firmy z udziałami odnotowują bardzo pozytywny rozwój. Pan Michael Vogel, dyrektor zarządzający V+ Management GmbH, chętnie udzieli konkretnej wypowiedzi na temat szczegółów.
Filozofia zarządzania V+ jest w pełni na właściwym kursie, a klient jest i będzie w pełni informowany o inwestycjach. Można spodziewać się zwrotów w przyszłym czasie.
Czekam na Państwa przybycie!
Z poważaniem,
Państwa Je(n)s (He)ster(m)ann
Menadżer personalny

Po prostu genialne!

Więc wszystko jest w porządku i bezpodstawnie się martwiliśmy! Jesteśmy głupi! Jak mogliśmy wątpić w ten wspaniały model biznesowy i wiarygodność!?

W tym duchu życzę wszystkim wesołych Świąt!

Każdego roku ta sama przędza. Kto jeszcze w to wierzy?

Napisany przez fakt2010

Trzeba będzie wymyślić coś lepszego, Panie Je(n)s (He)ster(m)ann, Kierowniku (Szefie Sprzedaży) V+. Życzę Panu szczęśliwego Nowego Roku 2012! Twoje imię możesz oczyścić tylko poprzez pozytywne zmiany w swoim postępowaniu. Ze ********gwiazdkami********* można maksymalnie zdobyć punkty w ciemności.

Naprawdę miło sformułowane... i takie uprzejme.

Napisany przez vplusler

Z okazji aktualnej sytuacji chciałbym ponownie wyciągnąć nieco starsze wpisy z forum.

Jeśli tutaj istnieją faktyczne powiązania ekonomiczne (osobiste są oczywiście bezsporne), mam nadzieję, że V+ wkrótce nie doświadczy tego samego losu!

Fundusze Debi Select: Fundusz samorozwiązujący się - Fundusze + ETF - Finanse - Handelsblatt

Aktualna informacja od kancelarii prawnej dotyczy firmy IC Factoring. Przez tę spółkę również dokonywano transakcji w V+ według tego samego schematu. Na początku była Best Capital Factoring, potem Inter Consult Factoring, następnie Pacta Invest Factoring, a teraz M1 Factoring. We wszystkich przypadkach naliczane były prowizje za działalność faktoringową.

Świat finansów jest o wiele mniejszy, niż się wydaje. Wygląda na to, że te powiązania wychodzą teraz powoli na jaw.

Debi Select? CLLB Rechtsanwälte informuje: Błędne doradztwo? | Prawo inwestycyjne

Napisany przez fakt2010
Wiadomość ostateczna od jednego z koników Alfreda Wiedera AG wywołanego funduszów (GAF, GCF, MIG) oraz niestety również inwestycji na rynku wtórnym funduszy V+.

Antisense Pharma przerywa badania III fazy swojego lekarstwa Trabedersen na leczenie guzów mózgu!!!

To oznacza, że pewnie znowu kilka milionów środków klientów poszło na marne!?

Źródło: Antisense Pharma

Źródło: https://www.antisense-pharma.com/file...IRE_201201.pdf

Niestety, cała strona internetowa jest teraz dostępna tylko po angielsku!????

Moje przypuszczenie; Być może uważa się, że głupi niemieccy drobni inwestorzy nie znają angielskiego.

Napisany przez vplusler

vplusler Odp: Czy fundusz V+ jest wiarygodny i bezpieczny?
Źródło: Grupa Deutsche Börse - Notowanie

Jak to możliwe?

albo inaczej

Nadaj sens swoim pieniądzom!

niektórzy nigdy tego zrozumieją! Co mają te kursy wspólnego z wartością firmy? Nie sprzedaje się żadnych akcji!!!

Nawiasem mówiąc, nie mam nic wspólnego z MIG lub V+, ale zawsze chciałbym, żeby nie rozpowszechniano fałszywych informacji. To, co tutaj piszecie, nikomu nie pomaga, nawet sobie
Na pewno jesteście bardzo nieszczęśliwymi, sfrustrowanymi, biednymi ludźmi, że poświęcacie tyle czasu na tyle bezsensu.

Akcje GCG AG wzrosły dzisiaj bardzo zaskakująco do 0,55 EUR przy relatywnie wysokich obrotach (do teraz)!

Źródło: Grupa Deutsche Börse - Notowanie

Ponieważ niedawno nie zostały podane żadne wiadomości publicznie, złożyłem zawiadomienie do BaFin w związku z podejrzeniem nielegalnego obrotu na podstawie informacji poufnych.

Pozdrowienia dla inteligentnych akcjonariuszy!

Napisany przez Neutrali

Ponieważ ostatnio żadne informacje nie zostały publicznie ujawnione, zgłosiłem ostrożnie na BaFin doniesienie o podejrzeniu nadużyć na rynku kapitałowym.

Naprawdę powinieneś lepiej się zorientować!!!
Moim zdaniem akcje Grid-Content wkrótce polecą w górę, mają genialną platformę, którą wkrótce będzie wykorzystywać milion użytkowników. Możesz obserwować, jak akcje będą znikać w ciągu najbliższych tygodni.

To nie ma nic wspólnego z wiedzą poufną, tak jak wiedza, że w grudniu prawdopodobnie sprzedano Ident-Technology. Słyszałem wczoraj o 150 mln, ale nie musi to być prawda, może być więcej. Porównaj dochody, a poznasz, kto dokonał zakupu...

Faktem jest, że MIG weszło z wartością 5 mln. 3000% w ciągu 6 lat uważam za całkiem przyzwoite!!!
Moim zdaniem V+ również ma co najmniej 6 mln w funduszach MIG, więc prawdopodobnie ponownie oczekuje nas wypłata.

Powodzenia w poszukiwaniu...

Napisany przez vplusler

Powinieneś się lepiej poinformować!!!
O ile mi wiadomo, akcje Grid-Content
wkrótce polecą w górę, mają genialną platformę, która wkrótce będzie używana przez miliony użytkowników. Możesz obserwować, jak akcje odlecą w ciągu najbliższych tygodni.

To ma dokładnie tyle samo wspólnego z wiedzą wewnętrzną...

BaFin to zbada, więc nie martwię się.

Cytat od Neutrali

..., jak wiedza, że
prawdopodobnie w grudniu została sprzedana firma Ident-Technology.
Usłyszałem wczoraj o 150 mln, ale nie musi to być prawdą,
może być też więcej. Porównaj te informacje, a zorientujesz się, kto kupił...

Faktem jest: MIG weszło z wyceną 5 mln.
3000% w ciągu 6 lat uważam za całkiem niezłe!!!
O ile mi wiadomo, V+ także ma co najmniej 6 mln w funduszach MIG, więc
wydaje się, że nadchodzi kolejna dystrybucja.

Powodzenia w poszukiwaniach...

Usłyszałem o 180 mln, o których ma być ogłoszenie pod koniec stycznia. Zobaczymy, ile faktycznie będzie dostępne i czy sprzedaż dojdzie do skutku.

Tylko V+ i wszyscy zaangażowani w ten projekt nie mają nic wspólnego z tym sukcesem.

Napisany przez vplusler

Aktualne ostrzeżenie od kancelarii adwokackiej dotyczy firmy IC Factoring. Przez tę spółkę zostały również zawarte transakcje w ramach V+ według tego samego schematu. Na początku było to Best Capital Factoring, następnie Inter Consult Factoring, Pacta Invest Factoring, a teraz M1 Factoring. We wszystkich przypadkach pobierano prowizje za działalność faktoringową.

Świat finansów jest o wiele mniejszy, niż się wydaje. Wygląda na to, że powiązania wychodzą tu powoli na światło dzienne.

Debi Select informuje CLLB Rechtsanwälte: Niewłaściwe doradztwo? | Prawo inwestycyjne

Czoło góry lodowej?

Znowu potwierdzono powiązanie.

O firmie M1 Factoring z siedzibą w Dreźnie i, co za zdumienie, z oddziałem w znanym adresie w Landshut.

Źródło: M1 Factoring – Informacje prawne

Choć w informacji prawnej nie wymieniono, to z innych źródeł wiadomo, że za tą firmą stoi pan Markus Fischer z Landshut.

Źródło: Markus Fischer: M1 Factoring dla przedsiębiorstw średnich | investmentpresse
Źródło: DeutschePresse – Komunikaty prasowe – Markus Fischer – Jak pozbyć się udziałów w funduszach statków

Jednak bardziej interesujące jest kolejne źródło, które potwierdza, że Fischer jest w kontakcie biznesowym z Geltingerem (fundusze Debi Select).

Źródło: Faktoring udziałów w funduszach statków z M1? – wolno powiedziane!

Istnieją dalsze powiązania, które prowadzą z powrotem do V+. Jeśli przyjrzeć się dokładniej dyrektorowi zarządzającemu M1 Factoring, dr Jutta Horezky, można ją znaleźć w innym miejscu.

Źródło: Struktura | factoring plus AG

Tak, ta pani zasiada w radzie nadzorczej. Przejdźmy teraz do partnerów firmy Factoring Plus AG. Znajdziemy tam reprezentację prawną V+ – kancelarię adwokacką Linnemann.

Źródło: Adwokaci Linnemann

Kontynuując, na liście prawników (ostatni wpis), jest również syndyk V+ – pan Holtermann, i koło jest zamknięte.

Źródło: Holtermann Rechtsanwaltsgesellschaft mbH :: Home

Napisany przez fakt2010

Akcje GCG AG dziś zaskakująco wzrosły do 0,55 euro przy dość wysokich obrotach (do tej pory)!

Ponieważ żadne informacje nie zostały niedawno publicznie ogłoszone, złożyłem zabezpieczające doniesienie do BaFin w związku z podejrzeniem nielegalnego obrotu papierami wartościowymi.

Pozdrowienia dla mądrych akcjonariuszy!

Dla mnie ten rozwój sytuacji nie jest zaskakujący, lecz przerażający!

Wyjaśnienie: Dnia 21.01.2012 odbyło się spotkanie inaugurujące rok V+. Oprócz udanych pośredników, ponownie zaproszeni zostali prominentni goście. Wśród nich był także przewodniczący rady nadzorczej GCG AG.

Źródło: Wyciąg z e-maila od V+

Pan Ingo Wolf (przewodniczący rady nadzorczej Grid Content Group AG) przedstawił nam nowe produkty firmy i wyjaśnił, jak zasadniczo ma być rozwijany biznes firmy w nadchodzących latach.

Wygląda na to, że udane pośrednicy znowu się rozpalili i od razu w poniedziałek kupili akcje jak szaleni ze swojej zasłużonej proweniencji bez anulacji (Niektórzy nadal w to wierzą), aby zostać milionerami!

I tak powstał ten obraz...

Źródło: Akcje | Grid Content Group AG | DE000A0XXUL7 | A0XXUL

Dane historyczne
Data Ostatni kurs na dzień Obroty w sztukach Obroty w euro
31.01.2012 0,460 0 0,00
30.01.2012 0,479 6.630 3.175,77
27.01.2012 0,460 0 0,00
26.01.2012 0,480 17.000 8.060,00
25.01.2012 0,460 38.700 17.820,00
24.01.2012 0,490 53.760 26.304,00
23.01.2012 0,550 156.555 74.921
20.01.2012 0,150 0 0,00

Trwa to jednak niezbyt długo, jeśli nie pojawi się nic oficjalnego, jak widać. (Pan Wolf opowiadał to już od 2006 r.!?) Jak mądrze czy głupio to jest?

Moja rada... raczej to drugie!

Napisany przez cottbus13

Wieść o nieszczęściu jednego z czołowych funduszy sprzedawanych przez Alfreda Wiedera AG (GAF, GCF, MIG) i niestety również inwestycji na rynku wtórnym funduszy V+.

Antisense Pharma przerywa badanie III swojego leku przeciwnowotworowego Trabedersen w leczeniu guzów mózgu!!!

Czy to oznacza, że znowu zostały zmarnowane miliony środków klientów!?

Źródło: Antisense Pharma

Źródło: https://www.antisense-pharma.com/file...IRE_201201.pdf

Niestety cała strona internetowa jest teraz dostępna tylko w języku angielskim!????

Moje przypuszczenie: Być może uważa się, że głupi niemieccy mały inwestorzy nie znają angielskiego.

To ogromne rozczarowanie i ma dramatyczne negatywne skutki finansowe dla zaangażowanych funduszy!

To również powód, dlaczego nie ma żadnych doniesień.

Moim zdaniem zasada AWAG i V+ ((He)ster(m)ann), który był w końcu wieloletnim towarzyszem Alfreda Wiedera i ucznia Wiedera):

Jeśli występuje negatywny rozwój, lepiej niczego nie mówić i po prostu to przeczekać!

W każdym razie, moim zdaniem, miliony środków klientów ulatują wraz z tym!

Napisany przez cottbus13

Dla mnie ten rozwój sytuacji nie jest zaskakujący, ale przerażający!

Wyjaśnienie: 21.01.2012 odbyło się spotkanie inauguracyjne V+. Oprócz pomyślnych pośredników, ponownie zaproszeni zostali prominentni goście. Wśród nich był również przewodniczący rady nadzorczej GCG AG.

Źródło: Wyciąg z maila informacyjnego od V+

Pan Ingo Wolf (przewodniczący rady nadzorczej Grid Content Group AG) przedstawił nam nowe produkty firmy i wyjaśnił, w jaki sposób firma planuje rozwijać swój biznes w przyszłych latach.

Znowu wydaje się, że pomyślni pośrednicy dali się nabrać i od razu w poniedziałek kupili akcje zasłużonej bezstorności (niektórzy naprawdę w nią wierzą) za milionerstwo.

I tak powstał ten obraz...

Źródło: Akcja | Grid Content Group AG | DE000A0XXUL7 | A0XXUL

Dane historyczne
Data Ostatni kurs tego dnia Dzienny wolumen w sztukach Dzienny wolumen
31.01.2012 0,460 0 0,00
30.01.2012 0,479 6.630 3.175,77
27.01.2012 0,460 0 0,00
26.01.2012 0,480 17.000 8.060,00
25.01.2012 0,460 38.700 17.820,00
24.01.2012 0,490 53.760 26.304,00
23.01.2012 0,550 156.555 74.921
20.01.2012 0,150 0 0,00

To nie potrwałoby długo, gdyby nie nadeszło nic oficjalnego, jak widać. (Przecież pan Wolf opowiada to już od 2006 roku!?) Jakie to mądre czy głupie?

Moje przypuszczenie ... raczej to drugie!

Dokładnie tak samo widzę tę sytuację! Po prostu smutne!

Napisany przez vplusler

Hiobsbotschaft von einem der Zugpferde der Alfred Wieder AG vertriebenen Fonds (GAF, GCF, MIG) und damit leider auch der Zweitmarktinvestments der V+ Fonds.

Antisense Pharma bricht die Studie III ihres Hoffnungsträger - Medikaments Trabedersen zur Behandlung von Gehirntumoren ab!!!

Damit dürften wieder einige Millionen Kundengelder verballert worden sein!?

Quelle: Antisense Pharma

Quelle: https://www.antisense-pharma.com/file...IRE_201201.pdf

Leider ist der ganze Internetauftritt nur noch in Englisch vorzufinden!????

Meine Vermutung; Eventuell denkt man sich, dass die dummen deutschen Kleinanleger des Englischen nicht mächtig sind.

Das Vertrauen in diesen Hoffnungsträger wird damit sicher nicht größer.

Napisany przez mond

Czy w rzeczywistości chodzi tutaj głównie o ocenę poszczególnych udziałów? W gruncie rzeczy nie ma wątpliwości, że zawsze chodzi o mieszankę udziałów dobrych i złych. Jednak w przypadku V+ zauważalne jest to, że informacje dotyczące V+ zawierają zawsze tylko rzekome komunikaty o sukcesach. Źle się rozwijające udziały są ignorowane. Dlaczego przy działaniach sprzedażowych nie jest od samego początku jasno wskazywane, że mamy do czynienia z prawdziwym kapitałem ryzyka i że około 25% wpłat nieodwracalnie znika w mętnej błoto kosztów sprzedaży lub musi zostać ponownie wypracowane. Zamiast tego - mówię to z własnego doświadczenia - jest to reklamowane jakby to była prawie pewna inwestycja.

Proszę mi powiedzieć, co tutaj naprawdę jest pewne. Kto zawsze i w każdym przypadku odnosi korzyści?

Jeszcze jedno pytanie: Jak oceniasz poszczególne udziały? Czy masz aktualne bilanse i rachunki zysków i strat?

Cześć, chcesz, żebym przyjrzał się bliżej różnym firmom V+, coś takiego lepiej nie żądaj, bo gdy przyjrzymy się bliżej na przykład wspomnianej przez Ciebie Curadis, pojawia się kilka pytań. Jaki jest tutaj kontekst, czy genialne znalezisko jest chronione prawem patentowym? Dlaczego na to nigdy nie zwracano uwagi! Bo co mi daje całe piękne opracowanie, gdy nie mam ochrony przed naśladowcami? Czy można opierać się na patencie? Czy można mówić o wiarygodności? Dyrektor generalny również się zmienił, dlaczego nagle ktoś z grona inwestorów jest dyrektorem generalnym? Co się dzieje z Curadis? Czy V+ dokładnie zbadał ten projekt, czy V+ może udowodnić to małym inwestorom? Czy mamy tu do czynienia z bańką spekulacyjną?

Napisany przez vplusler

Cześć, chcesz, aby różne firmy V+ zostały dokładniej przeanalizowane, lepiej byłoby tego nie wymagać, ponieważ gdy przyjrzymy się bliżej np. wspomnianej przez Ciebie firmie Curadis, pojawiają się pewne pytania. Jaki jest tutaj kontekst, czy genialne wynalazki są chronione prawem patentowym? Dlaczego tego na przykład nigdy nie wspomina się! Bo co mi da całe piękne opracowanie, bez ochrony przed naśladowcami? Czy może nie można się powołać na żadne patenty? Czy można mówić tutaj o powadze? Dyrektor zarządzający również się zmienił, dlaczego nagle ktoś z kręgu inwestorów jest dyrektorem zarządzającym? Co się dzieje z firmą Curadis? Czy V+ dokładnie zbadało ten projekt, czy V+ może udowodnić to przed małymi inwestorami? Czy to wszystko jest tylko bańką mydlaną?

Dziękuję za wpis, ale wydaje mi się, że wybrałeś niewłaściwe ZDANIE. Odwołanie do wpisu hans4711 nie ma sensu.

Napisany przez fakt2010

Jak sugerowałem w moim wczorocznym poście, to nie jest prawdziwy Exit.

Osiągnięto 19,5 mln, Netto zainwestowano 14,5 mln, tutaj trzeba jeszcze doliczyć koszty funduszu, co daje praktycznie te 19 mln.

Oznacza to ostatecznie, że nic nie straciliście i nic nie zarobiliście.

Z mojego punktu widzenia nie jest to więc Exit, a po prostu rozstanie.

Musicie zdać sobie sprawę, że ten rynek jest pełen rekina, tu obowiązują inne zasady.

Ident dostarczał w ostatnich latach dobre historie dla kanału dystrybucji, takie historie są potrzebne, aby przekonać klientów do zakupu.

Zwłaszcza dla MIG 11, na koniec 2011 roku przyniósł on jeszcze spory obrót, co skłoniło do snucia historii o wyjściu.

Teraz Ident jest wyczerpany, to pozbycie się go bez strat sprzedaje się jako sukces dla dystrybucji.

Teraz potrzebne są inne historie, na pewno znowu będą rozpowszechniane plotki o wyjściu.

Teraz trzeba sprzedać MIG 13 klientowi, to jest to, co się liczy w Pullach.

Każdy fundusz, który można jeszcze sprzedać zgodnie z tym systemem, wpłynie do kasy kolejne 20 mln.

Jeśli biznes z subskrypcjami z powodu realnych wydarzeń w firmach kiedyś przestanie działać, to Moczmann & Co się wycofają.

Subskrybenci funduszy jednorazowych prawdopodobnie w ciągu lat odzyskają większość swoich pieniędzy, być może nawet osiągną niewielkie oprocentowanie.

Przegranymi będą subskrybenci funduszy ratunkowych, którzy dotychczas płacili głównie prowizje, za 20 lat panowie w Hiszpanii będą już życ w dostatku i na pewno nie będą zainteresowani tym, co sprzedali w 2012 roku naiwnym barankom.

Podsumowanie:
Będzie niewielu zwycięzców, zwycięzcy są szczególnie widoczni po krótkim cięciu włosów.

+++EXIT+++ w GCF, MIG 1-5 i 9
Zgodnie z komunikatem AWAG, wczoraj sprzedano udział w spółce Ident Technology AG.

Źródło: Alfred Wieder AG - Newsletter

V+ również jest zaangażowane w te fundusze i dzisiaj ogłosiło w mailu do dystrybutorów następujące:

Szanowni partnerzy dystrybucyjni, wczoraj wieczorem otrzymaliśmy informację, że z portfela funduszy V Plus Fonds została sprzedana spółka z udziałem.

Gdy poznamy dokładne szczegóły dotyczące uzyskanej ceny sprzedaży i możliwych wypłat, natychmiast poinformujemy Państwa i opowiemy dalszy przebieg.

Z poważaniem

Twój Je(n)s (He)ster(m)ann
Kierownik personalny

W innym forum znalazłem jeszcze to:

Źródło: viewtopic.php?t=3873

Podsumowanie jest naprawdę genialne!!! W przypadku V+ powinno to brzmieć zwycięzcy szczególnie widoczni po pieczęci i mucha.

Jeśli to się potwierdzi, jestem bardzo ciekawy wypłat w V+1 do V+3.

Napisany przez Anderson
Aktualności z dnia 15.02.12 - Wiek: 11 minut
Środa, 15 lutego 2012 +++ Komunikat przejściowy +++ Fundusze MIG sprzedają udziały w IDENT Technology AG

Menedżer funduszy MIG, MIG Verwaltungs AG, może ogłosić kolejne wyjście: Fundusze MIG zarządzane przez nią oraz Global Chance Fund z sukcesem sprzedały swoje udziały w IDENT Technology AG.

Nabywcą wszystkich udziałów w IDENT Technology AG jest amerykański producent układów scalonych Mikrochip Technology Inc., jeden z wiodących producentów mikroprocesorów na świecie. Cena zakupu za 100 procent udziałów wynosi 30 mln euro.
Dzięki sprzedaży udziałów w IDENT Technology AG fundusze MIG 1, 2, 3, 4, 5, 9 oraz Global Chance Fund otrzymają ogółem 19,3 mln euro. Fundusze zainwestowały w IDENT Technology w ciągu ostatnich lat ogółem 14,2 mln euro.
Wszystkie zaangażowane fundusze osiągają tym samym zwrot z inwestycji sięgający nawet 50 procent.
Liderem w tej rentowności jest fundusz MIG 9, który po średnim czasie trzymania wynoszącym rok i osiem miesięcy osiągnie dochód w wysokości 11,5 mln euro w stosunku do pierwotnego wkładu w wysokości 7,6 mln euro.

Och, widzę, że moje wpisy są tutaj również cytowane.

Przy takich (negatywnych) odsetkach, zarówno koncepcja funduszu MIG, jak i V+ nie mają sensu.

Ale w jednym zarządzania są podobne, nawet najbardziej okropne porażki są sprzedawane jako zwycięstwo.

Napisany przez vplusler

To ma tyle wspólnego z wiedzą wewnętrzną, co informacja, że w grudniu prawdopodobnie sprzedano technologię identyfikacyjną. Słyszałem wczoraj o kwocie 150 mln, ale niekoniecznie musi to być prawda, może być nawet więcej. Porównaj sobie dane kontaktowe, to pozwoli Ci domyślić się, kto dokonał zakupu...

Faktem jest, że MIG zainwestowało przy wycenie 5 mln. 3000% w ciągu 6 lat uważam za całkiem niezłe!!! O ile mi wiadomo, V+auch również zainwestowało przynajmniej 6 mln w fundusze MIG, więc możliwe, że zbliża się kolejna wypłata.

Powodzenia w poszukiwaniach...

No, Panie Wszechwiedzący czy Mr. naiwny optymisto, jaka więc jest ocena tych zawsze powtarzanych bajek? 3000% to chyba był wymarzony sen!?
Biorąc pod uwagę dochód ze sprzedaży, V+ raczej będzie musiało zanotować odpis wartości. Jak inaczej można zinterpretować zupełną ciszę w sprawie WYJŚCIA?

Napisany przez vplusler
Brak reakcji ani odpowiedzi od V+ dotyczących udanego wyjścia z Ident Technology ma zapewne związek z tym, że pozytywne przedstawienie transakcji mogłoby być trudne.

Napisany przez cottbus13

News z 15.02.12 - Wiek: 11 minut
Środa, 15 lutego 2012 +++ Komunikat ad hoc +++ MIG Fonds sprzedają udziały w IDENT Technology AG

Menedżer funduszy MIG, MIG Verwaltungs AG, może ogłosić kolejny exit: Zarządzane przez nią fundusze MIG oraz Global Chance Fund sprzedały zyskownie swoje udziały w IDENT Technology AG.

Nabywcą wszystkich udziałów w IDENT Technology AG jest amerykański producent układów scalonych Mikrochip Technology Inc., jedna z wiodących na świecie firm produkujących mikroprocesory. Cena nabycia 100 procent udziałów wynosi 30 mln EUR.
Z sprzedaży udziałów w IDENT Technology AG fundusze MIG 1, 2, 3, 4, 5, 9 oraz Global Chance Fund otrzymają w sumie 19,3 mln EUR. Fundusze zainwestowały w IDENT Technology w ostatnich latach łącznie 14,2 mln EUR.
Wszystkie zaangażowane fundusze osiągają zwrot z inwestycji, który w najlepszym przypadku wynosi nawet do 50 procent.
Najlepszym wynikiem w tym względzie jest MIG Fund 9, który po średnim okresie trzymania 1 roku i 8 miesięcy z inwestycji początkowej w wysokości 7,6 mln EUR uzyska wpływy w wysokości 11,5 mln EUR.

O, widzę, że także moje wpisy są cytowane tutaj.

Przy takich (negatywnych) stopach zwrotu, ani koncepcja funduszu MIG, ani V+ nie mają sensu.

Ale w jednym zarządzanie jest podobne, nawet najbardziej okropne porażki są sprzedawane jako zwycięstwa.

Przynajmniej AWAG ma jeszcze do zawiadomienia mały dodatni zwrot z MIG 9. Również rzekomo zachowane miejsca pracy i nawet ewentualnie tworzone nowe miejsca pracy są dobrą rzeczą.

Ale co na to inwestorzy GCF, MIG 1-5 i V+, którzy teraz NIE MAJĄ żadnych korzyści finansowych z EXIT?

Napisany przez fakt2010

AWAG może przynajmniej zgłosić niewielki dodatni zwrot z MIG 9. Zachowane miejsca pracy i ewentualne nowe miejsca pracy są również pozytywną rzeczą.

Ale co powiedzą inwestorzy GCF, MIG 1-5 i V+, którzy nie mają żadnych korzyści finansowych z WYJŚCIA?

Na chwilę obecną wszyscy zaangażowani są cisi i spokojni. Stara taktyka Kto nic nie mówi, nie może niczego źle powiedzieć. wydaje się jednak teraz nieskuteczna. Można to łatwo zauważyć po obrotach w V+, które doniósł mi pewien informator.

Brak historii, brak obrotów, proste.

Jeśli teraz w V+ sprzedaje coś tylko 20 do maksymalnie 30 osób na terenie całego kraju, to moim zdaniem jest to bardzo optymistyczne oszacowanie, przy obrocie nieco ponad 1 mln miesięcznie.

Teraz byłoby interesujące dowiedzieć się, jaka jest proporcja między jednorazową wpłatą (rzeczywistymi pieniędzmi) a płatnościami ratalnymi. Przypuszczam, że maksymalnie wynosi ona od 50 do 150 tys. euro. To byłby zaledwie kropla w morzu problemów, jeśli weźmiemy pod uwagę wysokie bieżące koszty w V+.

Moja rada: Jeśli to będzie kontynuowane, zarządzający podejmie decyzję o wycofaniu, ponieważ dystrybucja nie będzie już pokrywać bieżących kosztów. To oznaczałoby KONIEC dla bieżącej dystrybucji, a fundusz zostanie zamknięty w obecnym stanie.
Zaleta: Zarząd będzie mógł spokojnie zarządzać trzema funduszami i podziwiać sam siebie. Kto potrzebuje dystrybucji!?

Napisany przez vplusler

Na chwilę obecną wszyscy zaangażowani są cisi i spokojni. Stara taktyka Kto nic nie mówi, ten nie może niczego złego powiedzieć. jednak nie zadziała w ten sposób. Widać to również po obrotach w V+, jak doniósł mi pewien informator.

Bez historii, bez obrotu, proste.

Jeśli teraz w V+ nawet 20 do maksymalnie 30 osób w całych Niemczech sprzedaje cokolwiek, moim zdaniem już całkiem ładnie się to liczy, przy obrocie nieco ponad 1 mln euro miesięcznie.

Teraz byłoby jeszcze interesujące dowiedzieć się, jaki jest stosunek jednorazowej wpłaty (rzeczywiste pieniądze) do płatności ratalnych. Przewiduję, że wynosi on maksymalnie od 50 do 150 tysięcy euro. To byłby tylko kropla w morzu i ogromny problem, biorąc pod uwagę wysokie bieżące koszty V+.

Moja sugestia: Jeśli to będzie kontynuowane, kurator pociągnie za czerwonego guzika, ponieważ dystrybucja nie pokryje już bieżących kosztów. To oznaczałoby koniec bieżącej dystrybucji, a fundusz zostałby zamknięty na obecnym etapie.
Zaleta: Zarząd mógłby wtedy spokojnie zarządzać 3 funduszami i sam siebie chwalić. Kto potrzebuje dystrybucji!?

Wygląda na to, że dystrybucja ma dość i przestała wierzyć w wiele obietnic.

Lepiej późno niż wcale!

Napisany przez fakt2010

Wygląda na to, że dział sprzedaży ma dość i przestał wierzyć w wiele obietnic.

Lepiej późno niż wcale!

Ponieważ V+ do dziś nie potrafił poinformować inwestorów ani działu sprzedaży o przyczynach negatywnych wydarzeń w różnych spółkach inwestycyjnych (np. Antisense Pharma) i rozczarowującym wyjściu (Ident Technology), negatywne nastroje po obu stronach są zrozumiałe.

TRANSPARENCJA - BRAK

Napisany przez vplusler

Ponieważ do dzisiaj V+ nie zdołało wyjaśnić inwestorom ani dystrybutorom tła negatywnych zdarzeń w różnych spółkach zależnych (np. Antisense Pharma) ani rozczarowującego exitu (Ident Technology), negatywna atmosfera po obu stronach jest zrozumiała.

BRAK PRZEJRYZSTOŚCI

Mogę to tylko potwierdzić, jak mi donoszono z wewnętrznych źródeł.

Napisany przez ADMCI4
Cześć kochani,

Nasz produkt został sprawdzony przez naszego księgowego oraz znajomego maklera przy wsparciu prawnika! Wyniki były tak pozytywne, że po zakończeniu naszej weryfikacji postanowiliśmy dołączyć do inwestycji! Reakcje naszych klientów są również bardzo pozytywne! Pierwsze wypłaty z zysków ze sprzedaży udziałów w firmie już otrzymali nasi klienci!!!
Podsumowując: To mega super produkt inwestycyjny w bardzo innowacyjnej formie!!! W przypadku inflacji lub reform walutowych, nasi klienci mogą być spokojni, ponieważ ich pieniądze są zabezpieczone!!!

Miłego dnia! :wink::grin:

Napisany przez vplusler

Cześć kochani,

Skonsultowaliśmy ten produkt ze swoim doradcą podatkowym, a zaprzyjaźniony pośrednik robił to samo z pomocą swojego adwokata! Wynik był tak pozytywny, że po zakończeniu naszej weryfikacji postanowiliśmy zaangażować się w inwestycję!!! Odpowiedź naszych klientów również jest super pozytywna! Pierwszą wypłatę zysku z sprzedaży udziału w firmie nasi klienci już otrzymali!!!
Podsumowując: Mega świetny produkt inwestycyjny w super innowacyjnej formie! Kiedy nadchodzi inflacja lub reformy walutowe, nasi klienci mogą spokojnie usiąść z tyłu, bo ich pieniądze są bezpieczne!!!

Miłego dnia! :wink::grin:

O mój Boże!? Czyli wszystko jest w porządku.

Grupy zawodowe doradców podatkowych, pośredników i adwokatów z pewnością mogą właściwie ocenić jakość zarządzania.

Niestety, wiele osób myli kompetencje z obiektywnością.

Wyniki i sposób działania V+ są zdecydowanie przerażające.

Poza tym odzwierciedla to również opinię przeważającej części klientów V+.
Jednakże moje słowa wyrażają przede wszystkim moje osobiste zdanie, z którym nie jestem sam.

Napisany przez vplusler

Z okazji bieżącego wydarzenia chciałbym ponownie wykopać nieco starsze wpisy z forum.

Jeśli rzeczywiście istnieją tutaj powiązania ekonomiczne (prywatne są oczywiście poza dyskusją), mamy nadzieję, że V+ nie spotka wkrótce tego samego losu!

Fundusze Debi Select: Fundusz w procesie likwidacji - Fundusze + ETF - Finanse - Handelsblatt

Teraz stało się gorzkie prawdą,

Düsseldorf Były duży inwestor Teldafax, Debi Select, staje się grobem milionowym dla swoich inwestorów. 9200 z nich czeka od sierpnia na miesięczne wypłaty zgodnie z umową. W internetowych forach mówią o przeciąganiu, bajkach i kłamstwach. Teraz otrzymali pismo od Debi Select, które potwierdza ich najgorsze obawy: Wartość ich udziałów, pierwotnie wynosząca 115 milionów euro, spadła o 90 procent. Przez następne cztery i pół roku nie ma możliwości oprocentowania ani zwrotu kapitału. Jeśli inwestorzy uparliby się jednak, dojdzie do załamania funduszy i bankructwa. ...

Źródło: Inwestorzy funduszy: Milionowe straty po upadku Teldafax - Fundusze + ETF - Finanse - Handelsblatt

jak mogłoby się inaczej zakończyć!?

Pozostaje tylko mieć nadzieję, że V+ nie skończy też kiedyś w ten sposób.

Napisany przez Anderson
M1 - kim jest Markus Fischer?
Napisane przez Dettleffa W. SchildeDer szary rynek kapitałowy pożera pieniądze inwestorów
Bamberg - Istnieją Eminencje i istnieją szare Eminencje. Markus Fischer to rodzaj "bardzo szarej Eminencji na szarym rynku kapitałowym", który od początku nowego tysiąclecia energicznie koncepcjonuje, zarządza i "pcha" kapitałowe inwestycje z dyskretnego tła. Znany tylko wtajemniczonym pod nazwiskiem, stworzył sieć dziesiątek firm i jest zaangażowany w wiele domów emisyjnych. Szczególnie istotną rolę należy tu przypisać jako wspólnik i kluczowa postać w funduszach MIG, które wyłoniły się z otoczenia legendarnego Alfreda Wiedera. Jego rola w koncepcji jest istotna, a także jako komandytariusz i decyzyjna postać w tle. Trzeba się głęboko zagłębić, aby odkryć dźwięczne nazwy "starych" funduszy, które często dawno temu zostały pochowane. Na przykład fundusze GAF Global Asset Fund, GCF Global Chance Fund oraz fundusze MIG 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 i 9 mają wiele wspólnego. Wszystkie one inwestują w prawie te same aktywa. Należy dodać, że wszystkie te spółki są w posiadaniu pana Markusa Fischera i Alfreda Wiedera, wraz z kilkoma innymi wspólnikami mniejszościowymi. Z jakiego powodu, można się zapytać, dla każdego z tych funduszy zostało opracowanych prawie tuzin prospektów emisyjnych za duże pieniądze i dla każdego z nich byli zatrudnieni drodzy analitycy? Dlaczego dla każdego z tych funduszy zostało zakupione drogie oprogramowanie zarządzające eXpecto, należące do firmy znowu należącej do Markusa Fischera? Z jakiego powodu dla każdego z tych funduszy prowadzone jest drogie marketing, który w ostatecznym rozrachunku opłaca się tylko inwestorowi? Na te wszystkie pytania nie można udzielić racjonalnej odpowiedzi; jednakże odpowiedź wydaje się oczywista, gdy przyjrzymy się bliżej "kosztom pobocznym" w prospektach. Długoletnią wynagrodzeniem dla inicjatorów, komandytariuszy, oprogramowania i różnych usług, pośrednictwo w aktywach, obsługa inwestora przez firmę FinTex Consulting GmbH Markusa Fischera i wiele więcej - to są kilka milionów dobrych powodów.
Lista funduszy z otoczenia i pod kierownictwem Markusa Fischera jest dowolnie długa. ISP Sachwertplan, fundusze V+, HCC, Active Select i wiele innych. Kolejna wspólna cecha: od lat nie publikowane są wyniki, a w nielicznych spektakularnych doniesieniach o sukcesach pominięto fakt, że marże z marzeń zostały osiągnięte poprzez sprzedaż do pośrednich funduszy partnerskich. Fachowe określenie tego to prawdopodobnie „zarządzanie-przez-własne-sukcesy”.
Markus Fischer i Debi Select
Plotki głoszą, że Markus Fischer sam był zaangażowany w koncepcję i inne aspekty nieudanej inwestycji Debi Select już od 2005 r. Razem z Josefem Geltingerem i Michaelem Jostenem zlecili zasadniczą koncepcję i wsparcie doradcze tego kontrowersyjnego obrońcy interesów inwestorów, Heinza Gerlacha, na podstawie polecenia osoby trzeciej. Zostały nam dostarczone kopie korespondencji z Heinzem Gerlachem, umowy i ustalenia. Faksy w związku z procesami konsultacyjnymi i analizami były wysyłane przez FIT Fondsinitiator i Treuhand GmbH na rzecz firmy Interconsult. Tylko Heinz Gerlach otrzymywał wysokie kwoty sześciocyfrowe z funduszy inwestorów na Oberursel. Z korespondencji wynika, że Markus Fischer i Josef Geltinger zostali szantażowani przez Gerlacha, ponieważ groził on ujawnieniem przeszłości Michaela Jostena. Dziś na pozór żaden z uczestników nie chce wiedzieć o tej historii. W obszernej korespondencji, zawsze zaczynając od „Drogi Heinzii”, pojawiają się dalsze znane postaci z branży, których ujawnienie celowo pomijamy. Spostrzegamy również, że dalsze oskarżenia o nasze rzekome "niedopatrzenie podczas badania" powinny tym samym zostać odrzucone. Zastanowimy się, czy będziemy kontynuować publikację dodatkowych materiałów i tła dotyczącego nigdy niekończącej się historii Debi Select i Markus Fischer w ramach specjalnej serii. Obejmuje ona dźwięczne nazwy takie jak INVECA, Intevo, IC Interconsult (Josef Geltinger i wcześniej Markus Fischer jako dyrektor zarządzający).
Markus Fischer i interpretacja w mediach
Na koniec chcielibyśmy poruszyć dwa aktualne fakty. Tytułując pod nagłówkiem „Anulować ubezpieczenie na życie: TAK, mówią Markus Fischer i Hamburskie Centrum Konsumenckie” redaktor publikuje informacje z odniesieniem do giełdy NPL. Dla jasności należy zaznaczyć, że Markus Fischer nigdy nie powiedział tego wraz z Hamburskim Centrum Konsumenckim. Markus Fischer sugeruje jedynie anulowanie ubezpieczeń i zainwestowanie pieniędzy u niego; a Hamburskie Centrum Konsumenckie zarzuca w zupełnie innym kontekście, że ubezpieczenia na życie "często" nie są naprawdę opłacalne.
W innym miejscu musi wystarczyć renomowana redaktorka ekonomiczna z magazynu Boerse Online, która rzekomo jako szczególnie krytyczna specjalistka określa M1 Factoring jako "wspaniały produkt". W jej własnym raporcie jednak (https://www.boerse-online.de/gm/aktuell/diskussion/630130.html?) określa to jako "dość drogi sposób pozyskania płynności". Na końcu wręcz stwierdza, że oferta ma sens szczególnie w przypadku funduszy, które są bliskie bankructwa, aby inwestor w ogóle coś zobaczył ze swoich pieniędzy. Jednakże oznacza to jednocześnie stratę dla inwestorów funduszu M1 Factoring.
Jesteśmy zatem sceptyczni wobec ofert Markusa Fischera i zalecamy ostrożne sprawdzenie oferowanych produktów przez neutralnego i niezależnego eksperta.
Oczywiście Markus Fischer to wysoce inteligentny i doświadczony menedżer. Może nawet czerpać z własnych doświadczeń i aktualnie realizować dobrą ideę za pośrednictwem M1. Jednak temat Debi Select i powiązanie z Markusem Fischerem na razie budzi w nas wątpliwości

Napisany przez vplusler
Dobry post ... Dzięki
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 9

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]