Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Karta zwrotów - doświadczenia

Napisany przez casixx

właśnie mi przyszło do głowy, gdzie tkwi haczyk...

Jeśli po prostu przekształcane jest pożyczka, z normalnym terminem spłaty aż do 2020 roku...wtedy nie można by zabezpieczyć obecnego niskiego poziomu oprocentowania na dłuższy okres...chyba że teraz zawrzeć umowę na przyszłą pożyczkę na 5 lat...

Chodzi o kwotę około 60 tys. euro, która może zostać przekształcona.
Myślę, że można by dobrze pokryć resztę kwoty Forwardem

Napisany przez BlueSkyX

Co będziesz robił za 5 lat?

Co jest lepsze od czystego anulowania i ponownego zawarcia umowy w obcej banku XY na obecnych warunkach na długi okres czasu?

OK. Przeoczyłem fragment dotyczący 5 lat. Ale to również kwestia warunków ramowych lub pozostałego zadłużenia/terminu. Jeśli bank zaoferowałby mi umowę na 10 lat, na przykład, przyjąłbym ją, ponieważ planuję spłacić pożyczkę do tego czasu. Jeśli oczywiście musiałbym płacić przez kolejne 15 lat lub coś w tym rodzaju, to nie jest dobra oferta.

Napisany przez 3eugh
Jeśli sytuacja finansowa na to pozwala, moim zdaniem dobrym wyborem byłoby kredyt hipoteczny z całkowitą spłatą zadłużenia, ponieważ 1) na końcu okresu obowiązywania oprocentowania nie ma już żadnego pozostałego zadłużenia i tym samym nie ma problemu w przypadku wyższych stóp procentowych, oraz 2) banki oferują dodatkową zniżkę odsetek (około 0,3%, o ile się nie mylę) dla kredytów hipotecznych z całkowitą spłatą. Wady kredytu z całkowitą spłatą to moim zdaniem brak możliwości dodatkowych spłat oraz dostosowania raty spłaty. Oznacza to, że jeśli w najbliższych latach planuje się posiadać większą kwotę na dodatkową spłatę, może istnieć kredyty nie-oparte na całkowitej spłacie, które podsumowując, mogą być tańsze.

Napisany przez Pfuffel
Dzień dobry,

mam krótkie pytanie odnośnie dwóch umów (1. Umowa już zrealizowana VFE 30.000 €, 2. Umowa wspólna z partnerem, nadal trwająca) z , WC została skonsultowana przez prawnika.

Oferta porozumienia : Około 9000,- € zostanie zwrócone za pierwszą umowę, jeśli jednocześnie przefinansuję drugą umowę na okres pozostały 2 lata po efektywnym oprocentowaniu 1,96%.

1. Pytanie: Czy jest zgodne z prawem, że BHW w swojej ofercie wiąże obie umowy ze sobą, pomimo że pierwsza umowa dotyczy mnie jako DN, a druga umowa dotyczy mnie i innej osoby? (Mam umówiony telefon z moim prawnikiem dopiero w poniedziałek. Chciałbym mieć na to pytanie odpowiedź z wyprzedzeniem)

2. Pytanie: Czy powinienem zaakceptować ofertę, czy może lepiej poczekać ze względu na zbliżający się Dzień D?

Dziękuję za pomoc

Napisany przez 3ducnici

Cześć,

mam krótkie pytanie, mam 2 umowy (1. Umowa już zrealizowana VFE 30 000 €, 2. Umowa razem z partnerem i trwa) w BHW, WR został wyjaśniony przez prawnika.

Oferta porozumienia BHW: Za 1. Umowę zostanie zwrócone około 9 000 €, jeśli jednocześnie przekształcę 2. Umowę na resztę okresu trwania 2 lat po efektywnym oprocentowaniu 1,96%.

1. Pytanie: Czy jest zgodne z prawem, że BHW w swojej ofercie łączy obie umowy, chociaż pierwsza umowa dotyczy mnie jako DN, a druga mnie i innej osoby? (Mam umówiony telefoniczny termin z moim prawnikiem dopiero w poniedziałek. Chciałbym odpowiedzieć na to pytanie z wyprzedzeniem)

2. Pytanie: Czy powinno się przyjąć tę ofertę, czy lepiej poczekać z myślą o D-Day?

Dziękuję za pomoc

Czy dobrze rozumiem?

Za zapłacone 30 000 euro VFE oferują Ci 9000 euro = 30% zwrotu?

I czy powinieneś jednocześnie przekształcić kolejną umowę?

Pomijając kwestię konieczności zgody drugiego DN, uważam tę ofertę za nieuczciwą.

- Czy 2. Umowa również została anulowana lub można jej dokonać anulacji?
- Jakie są dotychczasowe odsetki?
- Kiedy kończy się wiązanie odsetkowe?
- Jak długo będzie trwała nowa umowa z oprocentowaniem 1,96%?

Osobiście odrzuciłbym tę ofertę z podaniem daty 23.06 jako powodu!

W odniesieniu do połączenia umów sugeruję skontaktowanie się z infolinią VZHH... lub infolinią RSV, jeśli taka istnieje...

Napisany przez 3eugh
@Pfuffel:
To jest kolejna podła próba, aby przed D-Day zrobić porządek. Twoje pytania są uzasadnione, a sugestia ducnicis (kontakt z RSV i/lub VZ) jest pomocna. Osobiście nie pozwoliłbym się pchnąć do pośpiesznej decyzji i skorzystałbym z czasu, aby zorientować się, co pozostałoby po przyjęciu oferty Plus w porównaniu do obecnego stanu. Następnie porównaj to z innymi aktualnymi ofertami, na przykład poprzez jednego z pośredników.

Nie chcąc robić reklamy dla IG Widerruf (ale ich wpisy tutaj na forum i w różnych kolumnach są bardzo wartościowe), zobacz na przykład ten wpis (który już kiedyś był podlinkowany tutaj w wątku, tak mi się wydaje). Nie wspominam o tym tutaj w kontekście tego, że lepiej radzi sobie z adwokatem (którego już masz), lecz niektóre oferty wydają się być oczywiście złym jajem (patrz wyjaśnienia w wpisie).

A jeśli chodzi o szczegóły obliczeń przy realizacji zwrotu (dzięki czemu dostaniesz ogólny obraz tego, ile faktycznie możesz zaoszczędzić poprzez odwołanie i ewentualne wniesienie pozwu), zajrzyj do wątku Zwrot.

Napisany przez Pfuffel
30 % VFE przyrównane jako porównanie.

2. Umowa również została odwołana. Oprocentowanie wynosi 5,6 % i obowiązuje przez jeszcze 2 lata.

Napisany przez Pfuffel
Dziękuję!!!!!

Napisany przez 3eugh
[cytat=Pfuffel">
Tak, 30 % VFE jako porównanie.
[/cytat]
To kpina...

Napisany przez 3ducnici

Tak, 30 % VFE jako porównanie.

2. Umowa również została odwołana. Stopa procentowa wynosi 5,6 % i pozostaje jeszcze 2 lata.

i jak długo powinna trwać umowa z 1,96%? Znowu 10 lat? O jakiej kwocie resztkowej mówimy?

Masz ubezpieczenie RSV?

Napisany przez Pfuffel
Zobacz załącznik

RSV dostępne z zobowiązaniem ubezpieczenia, w tym 1. instancja

Napisany przez 3ducnici

To jest kpina...

Ja uformowałbym swoje odpowiedzi w ten sposób...

...w obliczu oczekiwanego przyjaznego dla konsumentów wyroku dotyczącego przedawnienia przez XI Wydział Cywilny Sądu Najwyższego dnia 23.06.2015, dziękuję za ofertę, ale muszę ją odrzucić.

Napisany przez 3ducnici

zobacz załącznik

RSV dostępne z zgodą na pokrycie, w tym 1. instancja

Kiedy byłaby przypisanie?

Reszta kwoty?

Napisany przez 3ducnici

zobacz załącznik

RSV istnieje z zgodą na pokrycie włącznie z 1. instancją

Super! Moja odpowiedź już jest napisana...

Napisany przez Pfuffel
Przydział 2017: 71000 €

Napisany przez 3ducnici

Przydział 2017: 71000 €

ok, a co z oszczędnością budowlaną, jaki byłby w tym przypadku oprocentowanie?

71.000 euro na okres 5 lat (nie ma innego wyboru w biallo)

1,09-1,20%

Nie 1,96%...

Napisany przez Pfuffel
Dobre pytanie, akurat nie mam pod ręką, ale sprawdzę i udzielę odpowiedzi

Napisany przez schober53
Jeśli ubezpieczenie prawne płaci, nie ma absolutnie powodu, aby zadowolić się jakąkolwiek częściową propozycją. Być może to także sprytny ruch, aby powiedzieć bankowi, że ubezpieczenie płaci, wtedy panowie wiedzą, że tym razem mogą oszczędzić sobie swoje zwykłe sztuczki.

Napisany przez Pfuffel
Jedynym powodem, dla którego można się zgodzić na to, może być sytuacja, w której w przypadku pozwu można stanąć z zerową kwotą... dlatego warto rozważyć, czy oferta w wysokości około 9000 € + oszczędność na odsetkach w wysokości około 6000 € jest adekwatna.

Napisany przez 3eugh

...w obliczu oczekiwanego przyjaznego dla konsumenta wyroku dotyczącego przedawnienia Sądu XI Izby Cywilnej Sądu Najwyższego z dnia 23.06.2015 r. dziękuję za ofertę.

Ale dlaczego miałbyś pozostać na 0€ po pozwie? Dobrze, nikt nie będzie w stanie dać Ci gwarancji, ale czy masz powody do wątpliwości? Możliwe, że przegrasz w pierwszej instancji (przy czym sprawa przedawnienia najprawdopodobniej wtedy nie odgrywała roli, być może coś innego?), ale bardzo możliwe, że będziesz miał możliwość odwołania się do sądu wyższej instancji i ewentualnie do Sądu Najwyższego. Czy ubezpieczenie RSV obejmuje również te instancje?

No, mam nadzieję, że wtedy nie zostanie stwierdzone przedawnienie przez XI Izbę Cywilną.

Napisany przez 3ducnici
@Eughen, zmieniłem to...

Napisany przez Pfuffel
Brak podstaw do wątpliwości.... ale też nikt nie może mi dać gwarancji... masz rację, że wtedy będę miał otwarte możliwości przed pójściem do kolejnych instancji... czy ubezpieczenie będzie to pokrywać, zdecyduje dopiero wtedy RSV, gdy nadejdzie ten czas....

W swoim piśmie bank skupia się głównie na kwestiach nadużyć prawa i przedawnienia... oraz twierdzi, że w przypadku WRB nie ma naruszenia zasady klarowności.... itp.

Jako laik, można się początkowo poczuć niepewnie co do dalszych szans...

Napisany przez 3eugh
Jeśli dobrze cię rozumiem, bank powołuje się na 2 punkty:

1. Nadużycie prawa lub naruszenie zasady lojalności
WRB nie narusza zasady wyraźności
Nie wiem teraz, czy temat Zawłaszczenie, który ma być rozpatrzony przez BGH 23.06., ma bezpośrednio związek z nadużyciem prawa lub naruszeniem zasady lojalności. Ponieważ bank sam stosował niewłaściwą WRB, a pierwsze orzeczenie BGH w tej sprawie, moim zdaniem, pochodzi z 2009 roku (czy było to 2011?), bank miał przez wszystkie te lata możliwość uświadomienia ciebie i innych dotkniętych klientów. Jest to również przewidziane przez ustawodawcę. Termin na odwołanie zostałby wtedy odnowiony i wynosiłby 30 dni. Ale dlaczego bank tego nie uczynił? Miał to w swojej mocy, ale chyba zrezygnował, obawiając się wywołania śpiących psów. Ponadto sam spowodował tę sytuację. Dlaczego więc bank miałby móc powoływać się na nadużycie prawa lub naruszenie zasady lojalności ze strony klienta? I tak dochodzimy...

2. Jeśli na przykład klauzula dotycząca rozpoczęcia terminu jest myląca (patrz odpowiednie orzecznictwo BGH), i może być także inne błędy, np. mylne przypisy, nieczytelne przedstawienie, błędne nagłówki, brak adresu, do kogo skierować odwołanie, brak, zbędne i/lub mylące wskazówki dotyczące powiązanych transakcji, itp. A jeśli tekst WRB nie odpowiadał tekstowi wzorcowemu obowiązującemu w momencie zawarcia umowy, bank nie może również powoływać się na domniemanie zgodności z prawem, czyli nie korzysta z ochrony poprzez tekst wzorcowy, jeśli sam nad nim popracował (nawet jeśli zrobił to w dobrej wierze). Mogą istnieć negatywne wyroki, gdzie marginalne odstępstwa WRB od tekstu wzorcowego zostały uznane za nieistotne i w rezultacie klientowi odmówiono prawa do odwołania, ale możesz omówić to z twoim prawnikiem i w rezultacie, poprzez możliwie obiektywną ocenę, osiągnąć satysfakcjonujący wynik. Wiem, że są również klienci, a zwłaszcza prawnicy (którzy zarabiają tak czy inaczej), którzy dostrzegają różnice między WRB a tekstem wzorcowym nawet wtedy, gdy w WRB np. jest musisz... a w tekście wzorcowym pożyczkobiorca musi... itp. W takich odchyłkach należy postępować z umiarem (moim zdaniem). To wszystko są też amatorskie myśli, więc bez roszczenia o 100% poprawność.

Napisany przez 3ducnici
Fajnie podsumowane Eughen!

@Pfuffel (Dr. Pfuff?)

Ogólnie rzecz biorąc, złożyłbym pozew. Zobaczysz, to zdziała cuda!

A czy BSV również został odwołany? Powinno tam być zapisane jakieś saldo. Jaka jest REST z BSV? Czy to był umowa z REST, jako zaliczka związana z BSV?

Na przykład mamy dwa podobne modele finansowania, w jednym przypadku SPK+LBS z osobnymi umowami i REST, a w drugim Schwäbisch Hall, umowa z REST...

Napisany przez ProfFF

Tylko jeszcze raz dla zrozumienia: Ten sam Sąd decyduje o udzieleniu pomocy prawnej dla przegranych powodów w postępowaniu odwoławczym, który wydał również długo oczekiwaną decyzję 23 czerwca.

Oczekiwana decyzja jest oczywiście jedynie formalnością i banki mogą się teraz przygotować na trudne czasy.

Dokładnie tak samo to widzę. Fakty jasno przemawiają.

Napisany przez Schauma
Stopniowo to irytuje, zwłaszcza że przeciwna strona złożyła teraz apelację, a termin na uzasadnienie upłynął 31.5., teraz przedłużyli go ze względu na dużą liczbę mandatów!!!!

Napisany przez 2RAM
To normalne: Banki zawsze automatycznie przedłużają termin odwołania - w moim przypadku we wszystkich czterech postępowaniach (co jest również całkowicie legalne). Mogą też poprosić o przedłużenie o kolejne cztery tygodnie....

To, co oni uważają za zysk czasowy, jest dla DN zyskiem w postaci pieniędzy - jeśli wygra.

Czy mogę dowiedzieć się czegoś więcej na temat konkretnego przypadku? Co zostało pozwanie, jakie było pierwsze wyroki, itd.

Napisany przez 3eugh
Nie dostaniesz 5 punktów procentowych powyżej oprocentowania podstawowego na żadnym rachunku oszczędnościowym ani terminowym.

Napisany przez 3ducnici

Tak, nie ma 5 punktów procentowych powyżej stopy bazowej na żadnym rachunku oszczędnościowym ani lokacie terminowej.

Nie zapominajmy...po odrzuceniu odwołania 0% oprocentowania dla pożyczki....w końcu bank niesłusznie odrzucił....

Napisany przez 2RAM
Wystarczy zachować spokój i nie dać się wyprowadzić z równowagi przez banki i kancelarie prawnicze.

Napisany przez 3ducnici
[cytat=RAM">
Trzeba tylko zachować nerwy i nie dać się zaniepokoić bankom i kancelariom prawnych..
[/cytat]
mmh, co byś powiedział na to, żebyśmy towarzystwu trochę podpadli...

Napisany przez 2RAM
...Sąd Najwyższy potrafi to zrobić dużo lepiej...

Napisany przez Fishtowner
Cześć, ponownie mam pytanie: Moim zdaniem mój pierwszy prawnik nie określił wypowiedzeniu, że kolejne płatności są dokonywane z zastrzeżeniem. Czy to jest problematyczne? Czy powinienem to skorygować (za pomocą 2. prawnika)? Myślę, że bank nie ma prawa do odsetek od momentu wypowiedzenia!? Dzięki z góry

Napisany przez 2RAM
W najnowszym wydaniu czasopisma do spraw prawa gospodarczego i bankowego (WM) jest bardzo interesujący artykuł:

Strona 1043
Adwokat Dr. Kristin Wahlers, Hamburg
Wieczne prawo odstąpienia od umowy kredytu konsumenckiego?
– Możliwość zastosowania orzecznictwa IV Izby Cywilnej
Sądu Najwyższego z dnia 7.5.2014 r. do prawa kredytowego konsumenckiego?

Niestety nie mogę go znaleźć w sieci (pojawia się on dopiero dwa miesiące po wydrukowaniu w bazie danych Genius)...

Czy ktoś ma jakieś pomysły lub sugestie?

Napisany przez 3eugh
To jest nowe? Zakładam, że również w przypadku kredytów konsumenckich obowiązuje wieczne prawo odstąpienia od umowy. Czy źle Cię zrozumiałem?

Napisany przez 2RAM
Wszyscy (w tym ja) zakładają to, ale prezentacja argumentacji w tym renomowanym czasopiśmie jest z pewnością interesująca,
niemniej jednak nie chciałem rocznej subskrypcji

Napisany przez 3ducnici

..to może zrobić BGH o wiele lepiej...

Musielibyśmy tylko połączyć siły, odwołać niską kwotę kredytu (niską wartość sporu) z LG Frankfurt, OLG Frankfurt do BGH i wrzucić wszystko do jednego worka...

i nie ulegać porozumieniu mediacyjnemu ani nie przyjmować wyroku uznającego...

Ponadto potrzebujemy adwokata, który szybko i uprzywilejowanie zajmie się sprawą, zwłaszcza bez opłat, ponieważ może zyskać sławę...

Pomyślcie o tym!

Napisany przez 2RAM
Przedstawienie w tym renomowanym czasopiśmie z pewnością ukazuje argumentację BGH w D-Day przed......

Napisany przez Colonia
Nie ma co panikować 23.06.

Przynajmniej dla już spłaconych pożyczek SN nie mógłby przyjąć zasady naruszenia? Czy jest to całkowicie wykluczone.

Napisany przez Weisswurscht37

Cześć,
mam jeszcze jedno pytanie: Moim zdaniem mój pierwszy prawnik nie wspomniał w oświadczeniu o odstąpieniu, że dalsze płatności są dokonywane z zastrzeżeniem.
Czy to źle? Czy powinienem to naprawić (z pomocą 2. prawnika)? Przecież od momentu odstąpienia bankowi nie należą się odsetki, prawda?
Dzięki z góry

Czy już złożyliście pozew? Nasz prawnik także nie wyróżnił tego punktu, ale powiedział po moim zapytaniu, że poprzez złożenie pozwu automatycznie wyraża się, że dalsze płatności są dokonywane tylko z zastrzeżeniem.

Napisany przez Fishtowner

Czy złożyliście już pozew? Nasz prawnik również nie wymienił tego szczegółowo, ale gdy zapytaliśmy, powiedział, że złożenie pozwu automatycznie oznacza, że wykonujemy dalsze czynności wyłącznie zastrzegając swój stan.

Jeszcze nie. Ponieważ zmieniłem prawnika, musiałem najpierw potwierdzić, że opłaty związane z pierwszym prawnikiem zostaną przeze mnie pokryte.
Potem będzie dopiero zgoda na pokrycie z RSV. Powinno to jednak wkrotce się wyjaśnić.

Napisany przez 2RAM
@Colonia

Kiedy Senat bankowy Bundesgerichtshofu przyłączy się do kolegów z Senatu ubezpieczeniowego (patrz wyrok z 7 maja 2014), w D-Day postuluje on wieczne prawo do odwołania (banki poprowadziły się w trudną sytuację poprzez fałszywe WRB, w której teraz się znajdują).

I w to wierzą wszyscy obrońcy praw konsumentów.

Jeśli Senat bankowy chciałby zdecydować inaczej niż jego koledzy, musi najpierw doprowadzić do wyjaśnienia w Wielkim Senacie Bundesgerichtshofu. Jednak dotychczas nie wskazuje na to nic.....

Napisany przez 3ducnici

@Colonia

Jeśli senat bankowy Sądu Najwyższego Niemiec zgodzi się z kolegami z senatu ds. ubezpieczeń (patrz wyrok z 7 maja 2014 r.), ogłosi prawo do wieczystego odwołania (banki wprowadziły się w sytuację, w której się teraz znajdują poprzez błędnie wydane WRB).

I wszyscy obrońcy praw konsumenta w to wierzą.

Jeśli senat bankowy chce podjąć inną decyzję niż koledzy, musi najpierw rozstrzygnąć kwestię w dużym senacie Sądu Najwyższego Niemiec. Jednak jak dotąd nie zanosi się na to.....

ponadto musiałby orzec wbrew obowiązującemu prawu... Słowo klucz wieczyste prawo do odwołania

Napisany przez Harley
[cytat=RAM">
Istnieje bardzo interesujący artykuł w najnowszym wydaniu czasopisma do spraw prawa gospodarczego i bankowego (WM):

Strona 1043
Adwokat Dr. Kristin Wahlers, Hamburg
Wieczne prawo do odwołania w umowach kredytowych dla konsumentów?
- Czy można przenieść orzecznictwo IV Senatu Cywilnego
Bundesgerichtshofu z dnia 7.5.2014 na prawo kredytów konsumenckich?

Niestety nie mogę go znaleźć w sieci (pojawia się dopiero dwa miesiące po publikacji w bazie danych Genius)...

Czy ktoś ma jakieś pomysły lub sugestie?
[/cytat]
Chociaż nie mam możliwości, mam dość precyzyjne przeczucie co do wniosków, do których może dojść ta Pani Doktor. Wydaje się, że nie będą one zgodne z naszymi interesami.

https://de.LinkedIn.com/pub/dr-krist...ers/92/a17/981

Sozietät*Luther**|**Kanzlei Rotherbaum**|**Ludzie**|**Dr. Kristin Wahlers

Szczególnie opis jej działalności zawodowej na LinkedIn jest bardzo pouczający. Doradzam bankom oraz innym instytucjom finansowym...

Jednak jest ona prawdopodobnie wysoko wykwalifikowana w pozyskiwaniu nowych zleceń związanych z branżą bankową.

Napisany przez Harley

Tekst w tym renomowanym czasopiśmie z pewnością pokazuje argumentację BGH na D-Day przed......

Nie chciałbyś tego naprawdę...

Napisany przez Harley

Nie mówiąc już o tym, jak wielkim jest płacz 23.06.

Przynajmniej dla już spłaconych pożyczek BGH mógłby przyjąć zasadę prekluzji? Czy jest to całkowicie wykluczone.

Powiedzmy sobie: W przybliżeniu tak prawdopodobny jak przywrócenie marki niemieckiej w przyszłym tygodniu.

Ale wtedy w Frankfurtu 24.6. na pewno zabrakłoby szampana.

Napisany przez schober53

Musielibyśmy połączyć siły i złożyć sprawę o odrzucone kredyt o niskiej kwocie (niskiej wartości sporu) z LG Frankfurt, OLG Frankfurt do BGH i wrzucić tam wszystko...

oraz nie godzić się na ugody lub nie wyrażać zgody na wyrok z uznania winy...

Potrzebny jest też prawnik, który szybko i priorytetowo załatwi sprawę, zwłaszcza bez kosztów, ponieważ może sobie zbudować reputację...

Zastanówcie się nad tym!

Przepraszam za nieco opóźnione zapytanie, ale jaki prawnik zgodziłby się na to bez ponoszenia kosztów, aby zyskać sławę? To naprawdę bardzo by mi pomogło! Dziękuję!!

Napisany przez 2RAM
Chcę przeczytać artykuł najpierw..., zanim wydam osąd...

Napisany przez 3eugh
Czy zbieranie zbiorowych pozwów, na przykład przeciwko Facebookowi, ma sens w naszym przypadku, gdy chodzi o odwołanie? Mogłaby powstać duża suma roszczeń, co mogłoby przyciągnąć finansistę procesowego. Minusem jest to, że roszczenia wielu osób są tak zróżnicowane, że może być trudne je wyrównać.

Miłego dnia świątecznego dla wszystkich!

Napisany przez 3ducnici

Czy zbiorowe pozwy, takie jak przeciwko Facebookowi, mają sens w przypadku odwołania? Powstaje duża suma sporów, dzięki czemu finansista procesowy mógłby dołączyć. Wadą ma być to, że roszczenia wielu osób są tak zróżnicowane, że trudno jest je uregulować.

Wszystkim Wam życzymy słonecznego dnia świątecznego!

Bez zbiorowego pozwanie. Przeprowadź pozew aż do BGH dla uchwał zasadniczych.

Również życzę słonecznego dnia świątecznego! ;-)
  • 1
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 439

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata