Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Czy fundusze V+ są rzetelne i bezpieczne?

Napisany przez Matthew Pryor
Kto naprawdę chce inwestować, ten będzie znacznie lepiej postawiony, inwestując w swój własny rozwój, w tym rezerwując miejsce na kurs ortografii i gramatyki, niż czytając twoje oślepijące wpisy.
Pozostawiając na boku swoje mowy dotyczące Forexu.

Napisany przez Hops
@sseppon

Jeszcze raz dla zrozumienia: Zostałem jasno oszukany przez pośrednika. Nie mam dodatkowych pieniędzy na kapitał wysokiego ryzyka, moim zdaniem jest to dla ludzi, którzy mają nadmiar pieniędzy i nie boją się ryzyka, że mogą wszystko stracić.
Chciałem odłożyć trochę pieniędzy na dodatkową spłatę finansowania. Dlatego ten produkt jest całkowicie nieodpowiedni dla mnie. Zwróciłem się w tej sprawie do pośrednika. Rezultatem było dostawanie ciągłych wymijających odpowiedzi. (Tak, tak, wypłata została przełożona z powodu choroby...) W trakcie późniejszej konfrontacji z ludźmi z V+ oraz pośrednikiem zacząłem coraz bardziej zauważać, że tam ewidentnie nie działa się rzetelnie. Puste frazesy i taktyki zwlekania były/są normą. W rezultacie zawsze padało: MIEJ CIERPLIWOŚĆ. Wiele innych niejasności ukazuje się również, gdy czyta się wiele krytycznych wpisów na forum.

Ponieważ ewidentnie jest wiele osób, które padają ofiarą oszustw związanych z V+, opisałem swoją sytuację tutaj, także aby ostrzec przed tymi machinacjami oraz wskazać możliwe wyjście z tej sytuacji.

Nawiasem mówiąc, nie będę żałował mojego wyjścia! Jestem szczęśliwy, że wyszedłem z tego sztywnego ograniczenia. Być może powinno się zrobić to, co zasugerował Matthew Pryor, jeśli ma się zbyt wiele pieniędzy...

W tym kontekście

Napisany przez realist
Cześć Hops,

wygląda na to, że Porady, które tutaj zostały lub zostaną podane, nie są najgorsze, ponieważ właśnie to jakiś czas temu zaproponowałem jako jedyną słuszną, możliwą i przede wszystkim najtańszą rozwiązanie problemu, co w tym przypadku się potwierdziło. Więc wszyscy, którzy mają wątpliwości i chcą wyjść z tej sytuacji, powinni przestrzegać tych Porad i działać. Im szybciej, tym lepiej!

Napisany przez sseppon
Cześć !
Jest dostępna nowa strona internetowa
www.ventureplusfonds.de

Napisany przez Venture Plus

Napisany przez Dasdi1970

Dlaczego Venture Plus nie płaci prowizji swoim pośrednikom?

Czy V+ jest zbankrutowane?

Kto chciałby to wiedzieć?

Czy jesteś klientem? Skąd wiesz o tym, a co ciebie to obchodzi?

Jesteś agentem sprzedaży? Po prostu zadzwoń do administracji i zapytaj!

PS: Nie, nie jest zbankrutowane...

Napisany przez Venture Plus
Od 3 miesięcy V + Beteiligung nie płacono prowizji, ale wszystko idzie dobrze

Napisany przez happywarmheart
Zastanawia mnie zawsze, dlaczego ludzie nie poświęcają chwili na dokładniejsze sprawdzenie, komu powierzają swoje pieniądze oraz co ta osoba z nimi robi lub przede wszystkim co osiągnęła w przeszłości. Oczywiście, wyniki z przeszłości nie są gwarancją przyszłości. Można jednak przynajmniej sprawdzić, czy ktoś kiedykolwiek był w stanie dotrzymać obietnic. Jeśli przez wiele lat NIE udało mu się tego osiągnąć, może warto rozważyć znalezienie innego dostawcy lub produktu, aby nie grać rosyjskiej ruletki ze swoimi pieniędzmi, ale je pomnażać.

Są produkty w obszarze venture capital, które osiągają takie wyniki, jakie obiecuje V+ Vermittler. Jednak są one oferowane przez innych inicjatorów, którzy prowadzą rygorystyczny proces selekcji firm, w które inwestują, przeprowadzany przez doświadczonych i kompetentnych specjalistów.

Jestem pośrednikiem i sam 6-7 lat temu przyjrzałem się temu interesowi. Odszedłem krzycząc i dziwię się, że nadal istnieje i znajduje pośredników oraz inwestorów.

Napisany przez sepp0
Zawsze zdziwia mnie, dlaczego ludzie nie poświęcają czasu na dokładniejsze zbadanie, komu powierzają swoje pieniądze i co ta osoba z nimi robi, a przede wszystkim, co w przeszłości osiągnęła i jakie sensowne rezultaty uzyskała.

W pełni się zgadzam!

Napisany przez Seisdrum
Cześć,

jestem nadal obecny, z zawartą umową Vplus.

Ze względu na ALG II umowa jest obecnie zawieszona i od kilku miesięcy nie płacę z tego powodu. Jednakże prawdopodobnie niedługo znowu się odezwą.

Jednakże z powodu desperacji zatrudniłem prawnika. Faktycznie zyskał moje zaufanie, prezentując się wielkim obrońcą konsumentów. Jest nawet wysoko postawionym pracownikiem ośrodka ochrony konsumentów. To już trwa od kilku miesięcy. Wymieniamy korespondencję. Vplus ciągle usiłuje odwrócić uwagę, mówiąc że powinienem wiedzieć, na co się godzę itp. Nie chcą mnie wypuścić. Czego więc spodziewałem się w negocjacjach pozasądowych? Że może unikną całego zamieszania i negocjują dobrą umowę? Nic! Wkrótce otrzymam list od prawnika, w którym zostaną przedstawione inne dostępne mi opcje. Jestem strasznie zirytowany, bo cała ta sprawa kosztowała mnie 1 200 euro.

Dzięki za twój wpis, Hops. Chyba zrobię to samo, tj. po prostu przestanę reagować i poproszę o wypowiedzenie umowy. Kilka miesięcy temu byłem już tak daleko, że po prostu przestałem płacić. Wtedy znowu udało im się mnie przestraszyć. Powiedzieli, że muszą obniżyć mój udział o odszkodowanie. W sumie aż do teraz wpłaciłem 1500 euro mniej, niż to było faktycznie konieczne. Na początku nie przejmowałem się tym, ale po prostu nie rozumiem, co to dokładnie oznacza. Oznacza to również, że ostatecznie, jeśli nie uda mi się wyjść z opłaty, muszę zapłacić dodatkowe 1500 euro na końcu. I potem wróciłem do spłacania rat.

Nie słyszałeś od tego czasu nic od Vplus, Hops?

Pozdrawiam

Seisdrum

Napisany przez Hops
Cześć Seisdrum,

teraz, nie słyszałem już nic o tej grupie V+. Byłbym zaskoczony, w końcu wyrzucili mnie z tego projektu. Zaryzykowałem i wygrałem... oczywiście z pewną stratą. Ale teraz mam to gówno za sobą i jestem z tego zadowolony. Życzę Ci powodzenia i wytrwałości. Myślę, że będą próbowali zastraszać i wywierać presję. W takich chwilach słabości zawsze używałem mojej wściekłości na tych oszustów jako motywacji.

Trzymam za Ciebie kciuki,

Pozdrowienia od Hops

Napisany przez Seisdrum
Dziękuję Ci Hops za podzielenie się swoimi doświadczeniami tutaj i za szybką odpowiedź.

Bardzo mi się podoba, że opisałeś tutaj całą procedurę. Dostałem również list informujący mnie, że straciłem wkład oprócz 1 500 euro, i zacząłem się bać, że będę musiał wpłacić jeszcze więcej, nie wiedząc, co jeszcze mnie czeka. Jestem taki tchórzliwy.

Następnie musiałem tylko czekać na kolejne pismo, w którym zawarta była informacja o wypowiedzeniu umowy. Chętnie bym je odebrał. Wtedy nie mogliby już ode mnie niczego żądać.

Bardzo dziękuję za Twój wkład. Jeśli nie uda mi się skontaktować z prawnikiem, o czym już niemal myślę, na pewno postąpię tak! Niestety, oddałem teraz prawnikowi dużo pieniędzy. Prezentuje się jako obrońca praw konsumentów, a potem takie rzeczy. Mam ochotę...

Pozdrowienia

(w lepszym nastroju) Seisdrum

Napisany przez falken
To prawda https://www.anlegerschutzanwalt.de/co...7.html?catid=9
Uwaga: pośrednik potwierdził, że doszło do błędnej szkolenia. V+ złożyło apelację. Apelacja
została odrzucona przez OLG Hamm. Życzę wszystkim powodzenia.

Napisany przez Paragraph 34f

Es geht doch https://www.anlegerschutzanwalt.de/co...7.html?catid=9
Achtung: der Vermittler hat bestätigt, dass eine Falsch-Schulung erfolgt ist. V+ ist in Berufung gegangen. Die Berufung
wurde vom OLG Hamm abgewiesen. Wünsche euch allen viel Glück.

Cześć drogi nowy użytkowniku i inni,

Bardzo cieszę się z takiego wyroku, ale należy to rozważać bardzo zróżnicowanie (i przeczytać dokładnie, zanim zachęcisz innych klientów do dochodzenia roszczeń przeciwko nieuczciwym pośrednikom).

Ponieważ pośrednik przyznał w pełni świadome błędne doradztwo i potwierdził, że nie przekazał klientowi prospektu przed zawarciem umowy, ja jako (nielamany) także bym wygrał proces przeciwko każdej firmie w branży. To jest żart pośrednika, który teraz z pewnością zostanie wzięty do odpowiedzialności przez V+ (również proces wygrałbym z pewnością). Warto więc zastanowić się poważnie nad pytaniem, Czy pośrednik jest jeszcze w pełni rozsądny?.

W każdym razie ten wyrok nie ma żadnej siły dowodowej dla potencjalnych przyszłych procesów. Nie ma również udowodnienia, że szkolenia są prowadzone w sposób niewłaściwy w przypadku V+ (to tylko twierdzenie pośrednika, który jak sam przyznał, jest notorycznym kłamcą i fałszerzem dokumentów). Udowodniono jedynie, że istnieją pośrednicy, którzy nie mają wszystkich trybików na swoim miejscu i nie cofną się nawet przed fałszerstwem dokumentów, co ewidentnie zostało przyznane (wniosek bez podpisu potwierdzającego przekazanie prospektu przez pośrednika klientowi przed zawarciem umowy, z dokładną datą, nigdy nie zostałby zaakceptowany przez V+). Zatem wyłącznie pośrednik ponosi odpowiedzialność za szkody. Na pewno zostanie to również zrobione.

Dlatego ostrożność przy dochodzeniu roszczeń..., w 99 na 100 przypadków możesz tylko marnować dobre pieniądze.

Jeszcze raz, proszę źle mnie nie zrozumieć... Dobrze dla klienta!!!

Napisany przez Trader60
To oczywiste, kto jest autorem tych wierszy, czy istnieje jeszcze V+?

Napisany przez falken
Ale wydaje się, że to taki schemat. Znam nadal klientów V+, którym dokładnie tak samo się przytrafiło. Winę zawsze zrzucają na innych. V+ musi powiedzieć - wyroki wyjątkowe - inni nie przejdą z tym - strach -
Walczcie, jeśli macie świadków i zapytajcie swoich pośredników, jak zeznają.

więc kto jest autorem tych wierszy, nie trudno zgadnąć, czy istnieje jeszcze V+?

Autor ogłoszenia na pewno stoi bliżej samozwańczego prawnika ds. ochrony konsumentów lub po prostu jest naiwny.

Drugim autorem jestem ja, kto to wszystko widzi i rozważa wszystkie ryzyka. Ślepy akcjonizm nigdy nie pomógł dalej. Na szczęście wszyscy są pełnoletni...

Wydaje się jednak, że to jest schemat. Znam przynajmniej kilku klientów V+, którym dokładnie to samo się przytrafiło. Zawsze winni są
inni. V+ musi powiedzieć - wyrok wyjątkowy - inni nie przejdą niekarnie - robienie straszyć -
Bronić się, jeśli macie świadków i zapytajcie waszych pośredników, jak będą zeznawać.

Pozostaje fakt, że 90 procent klientów raczej weszło w tę sprawę jak w ciemno. Pytanie, które każdy powinien sobie zadać, to kto teraz ponosi winę?. Sprawdźcie wszyscy w końcu w lustro...

W końcu zawsze potrzebne są dwie osoby...

Narzekanie staje się teraz tylko żałosne...

Ale to jest Niemcy...

Napisany przez Trader60
Pytanie dotyczy Saksonii, kto przygotował prospekt? Kto za to odpowiada? Gdzie są pieniądze? Dlaczego nie ma żadnych wyjść? Wszyscy klienci nie byli ślepi, adwokaci ustawiają się w kolejce przed drzwiami V+

Napisany przez falken
Cześć Paragraph, jeśli nawet wygrałbyś proces i sprawa była tak oczywista, to zastanawiam się, dlaczego V+ nadal wyrzuca pieniądze na apelację? Wszystko płacą głupi inwestorzy. Czyżby po to, aby opublikowanie wyroku nie nastąpiło zbyt szybko?! I oskarżać ogłaszającego wyrok o bliskie relacje z samozwańczym prawnikiem ds. ochrony konsumentów jest głupie.

pytanie dotyczy Saksonii, kto przygotował prospekt? Kto za to odpowiada? Gdzie jest pieniądze? Dlaczego nie dochodzi do wyjść?
wszyscy klienci przecież nie byli ślepi, adwokaci ustawiają się w kolejce przed drzwiami V+

To wszystko jest już znane. Problem leży gdzie indziej. Wszyscy zadającie niewłaściwe pytania. Kiedy słyszę o adwokatach, robi mi się niedobrze. 90 procent z nich chodzi chyba o to, żeby jeszcze raz zebrać pieniądze od ludzi, którzy prawdopodobnie już stracili swoje pieniądze w 99 procentach.

Co do odpowiedzialności... W prospekcie wszystko jest napisane zgodnie z przepisami i prawem... więc V+ odpada... Pieniądze najprawdopodobniej zostały źle zainwestowane... Czy można za to być karany... Nie... więc zarząd też odpada... Kto w takim razie pozostaje?... głupi pośrednik... jeśli można mu zarzucić błąd i udowodnić... tak, wtedy on odpowiada... kolejny problem... czym? Większość z nich i tak jest zbankrutowana... Więc kto więc zarabia na tym cyrku?... V+ na naiwnych inwestorach, którzy nadal płacą... i oczywiście dobrzy adwokaci...

Gdybym był adwokatem i nie miał skrupułów, zrobiłbym to samo. Oczywiście, to intratny interes.

Cześć Paragrafie, jeśli nawet wygrałeś proces i sprawa była tak jednoznaczna, to zastanawiam się, dlaczego V+ nadal wydaje pieniądze na apelację? To przecież wszystko płacą głupi inwestorzy. Czyżby żeby opublikowanie wyroku nie nastąpiło zbyt szybko?! I oskarżać ogłaszającego wyrok o bliskie stosunki z samozwańczym prawnikiem ds. ochrony konsumentów jest głupie.

Pierwsze pytanie już sam sobie odpowiedziałeś. Nazywanie mnie głupim jest głupie. Najlepiej przeczytaj jeszcze raz, wtedy być może zrozumiesz, o co chodzi. Ale dla mnie to za niski poziom. Najpierw pomyśl, potem pisz. Jeśli masz zły nastrój albo chcesz kogoś obwiniać za cokolwiek, to na pewno jestem niewłaściwym adresem.

Napisany przez falken
Mój nastrój jest znakomity - mam wszystko znowu i to nie od pośrednika tylko od V+. Czytaj prawidłowo! Być głupim nie oznacza, że ty jesteś głupi. V+ jest naprawdę dość sprytny. W przeciwnym razie dawno by zbankrutowali. Kto tu ma zły nastrój?

Moje nastroje są znakomite - mam wszystko z powrotem i to nie od pośrednika, ale od V+. Przeczytaj dokładnie! Być głupim to nie oznacza, że ty jesteś głupi. V+ jest naprawdę dość sprytny. W przeciwnym razie dawno już zbankrutowaliby. Kto tu ma zły nastrój?

Infantylne... oczywiście, że V+ jest sprytny, tak długo jak tak wielu nadal płaci, nie widać końca...

Jeśli odzyskałeś swoje pieniądze (czego nigdzie nie mogłem przeczytać), to wszystko jest w porządku. W takim razie żaden z nas nie ma złego nastroju...

Napisany przez realist
I znów minął rok, a znowu żadnych wypłat. Kto teraz jeszcze tego nie zrozumiał... . Wydałem moje oszczędzone pieniądze na piękne wakacje na Sri Lance. Więc dalej, ładnie kontynuujcie płatności.

Napisany przez verfolger
Jestem tu nowy - jako inwestor od kilku lat. Czytelnictwo maleje - czy wszyscy zrezygnowali z V+? Co się dzieje z funduszami 1-3? Od wielu miesięcy nie ma już dostępu do porządnej strony internetowej - nie powinno to być takie trudne dla doświadczonej firmy. Supposedly nowa firma zarządzająca ma wszystko pod kontrolą. Wydaje mi się, że likwidują fundusze. Dlaczego na stronie V+4 wciąż widać amvac w portfelu z Aktualnościami z stycznia 2015 roku? Amvac zarówno w Szwajcarii, jak i w Niemczech zbankrutował - usunięty - Słyszę ciągle, że wszystko jest w porządku - jak Wy to widzicie?

Napisany przez falken
www.kanzlei-roehlke.de/v-fonds-beteiligungsgesellschaft-amvac-ag-ist-aufgelöst .....
Koszty związane z prawnikami i sądem z przegranego procesu są prawdopodobnie już poza zasięgiem v+ - w każdym razie są egzekwowane przez mojego adwokata.
https://www.anlegerschutz-owl.de/veru...cht-paderborn/

Napisany przez verfolger
Być może v+ chciało pozyskać pieniądze od metapriori KVG - firma ta jednak ogłosiła bankructwo w zeszły piątek, po tym jak partnerka pana B. oficjalnie odeszła z firmy. Tak wiele na temat KVG i bezpieczeństwa. Metapriori był również zarejestrowany tylko w Bafin - nie był dopuszczony. Istnieją duże różnice zwłaszcza w zakresie odpowiedzialności. Ponadto Xolaris jest również zarejestrowany - choć połączył się z dopuszczoną KVG, ale tylko w dziedzinie nieruchomości. Amvac, według rejestru handlowego, ma już nałożone ograniczenia na wszystko (nazwę itp.... mimo to Amvac nadal znajduje się w portfelu - co można jeszcze oczekiwać po takiej firmie, gdy nawet strona domowa nie jest aktualna (można przeczytać nowości na temat Amvac).

Napisany przez verfolger
https://www.blick.ch/news/betrugsvorw...id4824900.html
To kiedyś był flagowy koncern, który miał przynieść szalone zyski --- interesujące dla wszystkich, którzy wierzyli w obietnice. Ciężko uwierzyć, że V+4 nadal oferuje wiadomości tej firmy ---

Po zgromadzeniu wspólników z dnia 03.06.2016 powinno być już jasne nawet dla ostatniego optymisty, że to koniec.

Jedyne interesujące to to, że nowa KVG oraz chciwi i bezwzględni sępi prawni wydają się zgodni co do przyszłej strategii.

###POŚREDNIK JEST WINNY WSZYSTKIEGO!### (jakby pośrednik miał jakikolwiek wpływ na argumentację czy strategię)

Nie ma mowy o rzeczywistych odpowiedzialnych, którzy wyraźnie również obłowili się przy inwestycjach.

###J. H.e.s.t.e.r.m.a.n.n, M. Fischer, M. Vogel, U. Kerner### ..., aby wymienić tylko czterech decydujących... (to, że zarządcy byli tylko głupkami, już nie jest tajemnicą)

Jeśli jakiś były pośrednik czyta to, to mogę mu jedynie doradzić, by powołał się na swój kontrakt pośrednictwa, który wyklucza doradztwo. Ponadto byłoby rozsądne rozważyć uporządkowany upadłość.

Jeśli klienci czytają to, to mogę im jedynie doradzić, aby szczerze spojrzeli w lustro i zastanowili się, czy byli zbyt łatwowierni, chciwi czy naiwni? Teraz wydanie dobrego pieniądza na prawnika, aby przybijać pośrednika do krzyża, uważam za żałosne. Pośrednik może co najwyżej zrekompensować 1-2 klientów, a potem zbankrutuje, a klient wyrzuci jeszcze więcej pieniędzy w odpływ. Jedynym, kto nadal zarabia, jest sęp prawniczy, dla którego całe to zamieszanie jest zupełnie obojętne, a niedola klientów to tylko mile widziany prezent pieniężny.

###To, co ma niewiele wspólnego z pojęciem sprawiedliwości, jak sprawiedliwości, ale już od dawna w Niemczech nie chodzi o to, co jest sprawiedliwe, ale o to, co przynosi najwięcej kasy. To, kto płaci rachunek, jest tutaj drugorzędne.###

Ta branża to już żałosna i obłudna konstrukcja, która ukazuje społeczeństwu prawdziwe lustrzane oblicze...

Napisany przez Seisdrum
Link do wyroku z Paderborn jest naprawdę świetny!!!

Mój doradca już nie żyje. Podobno powinno to być dla mnie korzystne, ponieważ przecież nie może on już zeznawać. Być może powiedziałby to samo co ten w Paderborn? Przecież wszystko wyglądało dokładnie tak samo. I wyraźnie nie wiedział nawet, jakie bzdury sprzedaje? Nikt już nie może tego potwierdzić.

Jak sądzisz sąd, gdy doradca nie może dłużej być przesłuchiwany, a V+ twierdzi, że nie, wszystko było już w porządku. Czy ten wyrok z Paderborn może pomóc w mojej własnej sprawie?

Działania są skierowane przeciwko V+ lub ich wspólnikom. W wyroku, o którym mowa, poszkodowany inwestor nawet otrzymał pewne rekompensaty. Czy warto dochodzić zwrotu wpłaconych pieniędzy czy odszkodowania, tego nie jestem pewny ze względu na fakt, że mój doradca zmarł. Ponadto w razie wątpliwości musiałbym pokryć koszty sądowe. Czy V+ w ogóle jest nadal płynna finansowo, żeby to zwrócić?

Napisany przez falken
Niestety, to forum jest całkowicie opuszczone. Mogę podzielić się z Tobą materiałami warsztatowymi, z których można zobaczyć, jak sprytnie szkolą się sprzedawcy. Jak odpowiedzieć na typowe pytania i jak wypełnić umowę.

Napisany przez happywarmheart
Hej sokole,
moim zdaniem jest opustoszałe, ponieważ wszyscy w końcu zorientowali się, że pieniądze zniknęły i nie ma już nic do wzięcia.
To, że w przypadku niesolidnych dostawców (jak V+) były lub są niesolidne szkolenia, po których (ostatecznie) solidni pośrednicy odchodzą, a zostają głównie niesolidni pośrednicy, to jedno z problemów branży.
Innym jest zbyt podejrzliwy lub zbyt ufny, często jednak irracjonalnie postępujący przeciętny obywatel. Nie chcę tu nikogo winić - obecnie pracuję jako pośrednik, ale na początku również straciłem pieniądze z powodu mojej naiwności, ponieważ wierzyłem w dobro ogólnie i w państwową kontrolę w dziedzinie finansów.
Co do Twoich materiałów:
Dla nowicjuszy na pewno interesujące jest dowiedzieć się, jak to wszystko funkcjonuje. A nawet dla doświadczonych wyjadaczy jak ja
zawsze jest interesujące spojrzeć na szczegóły nowego przykładu oszustwa.
Ponieważ miałem wtedy (co najmniej 8 lat temu) długą rozmowę z dyrektorem i jego sekretarką, po czym poczułem mdłości, natychmiast opuściłem miejsce i nie wziąłem udziału w szkoleniu.
Chcę przecież zachować moich trudno pozyskanych klientów na dłuższą metę, a to działa tylko wtedy, gdy ich pieniądze się pomnażają, a nie znikają, czyli, innymi słowy, nie zostają wplusowane.
Tak naprawdę nie jest tak, że każdy oszust na pierwszy rzut oka jest łatwy do rozpoznania,
jak to było w przypadku V+ (z mojego punktu widzenia), dlatego chętnie ciągle się uczę w tej kwestii.
Czy możesz podać link do swoich informacji? Dziękuję.

Nawiasem mówiąc, dla wszystkich dotkniętych:
Kto chciałby przejść od dotkniętego do posiadającego pieniądze,
może spojrzeć tutaj:
*** UWAGA: REKLAMA ***
Prezentacja online TSO-DNL
Czwartek, 8 marca 2018, godz. 18:00,
Rejestracja pod adresem:
https://www.anmelden.org/tso-dnl-active-property2
UWAGA PRAWNA:
Biorąc udział w przedsięwzięciach biznesowych narażasz się na ryzyko aż do całkowitej utraty.
Chętnie dostarczę na żądanie:
Wszystkie dotychczas uruchomione i wprowadzone na rynek niemiecki inwestycje TSO-DNL wypłacają od momentu emisji zaplanowane 8% rocznie z wygenerowanych dochodów (najem i dzierżawa) - także w latach kryzysowych 2008-2011. Dotychczasowe wyniki z sprzedaży nieruchomości oraz 8% preferencyjna wypłata na poziomie inwestora wahały się od 11% rocznie do 50% rocznie. Firma TSO od 25 lat skutecznie prowadzi działalność deweloperską. W tym czasie żaden inwestor nie stracił pieniędzy.
UWAGA PRAWNA:
Wyniki z przeszłości nie gwarantują takich samych lub lepszych wyników w przyszłości.
KLASYFIKACJA:
Zawsze należy samodzielnie ocenić, czy warunki na przyszłość rzeczywiście mogą przynieść podobne wyniki jak w przeszłości. Samodzielne myślenie pomaga ocenić obietnice zwrotu z jednej strony,
ale także ocenę prawdopodobieństwa wystąpienia ryzyka. Zgodnie z ustawodawcą i organizacjami ochrony konsumenta
wszelkie zaangażowania kapitałowe są postrzegane jako równie ryzykowne, ponieważ nigdy nie są klasyfikowane według klasy aktywów, a tym bardziej nie według produktu. Ważne jest tylko ostrzeżenie, bo jeśli ludzie z obawy nie podejmują działań, to przynajmniej nie popełniają błędów. W ten sposób nie buduje się jednak majątku.
W przypadku TSO-DNL nic nie stoi najprawdopodobniej na przeszkodzie, aby wyniki nie były tak dobre jak dotychczas. Ponadto reforma podatkowa Trumpa obecnie jeszcze bardziej faworyzuje inwestorów w nieruchomościach.
Osoby zainteresowane lub mające pytania mogą skontaktować się ze mną pod adresem pieniadze@findefix.de.
Uwaga:
Jestem niezależnym pośrednikiem 34f i nie jestem zobowiązany do pośredniczenia w produktach danego przedsiębiorstwa.
W ramach bezpieczeństwa poprzez dywersyfikację pośredniczę również w szeregu innych produktów.
Nigdy nie pośredniczyłem w V+, ani w S&K i Infinus ... bo jako wykwalifikowany fizyk zawsze chciałem zrozumieć, w jaki sposób obiecany zwrot z inwestycji zostaje osiągnięty. Co więcej, najbardziej mi odpowiada, gdy mam dowody na to, że w przeszłości już były osiągane takie rezultaty.
Nawet samo pierwsze kryterium chęci zrozumienia uchroniło mnie i moich klientów przed oszustwem już kilkakrotnie i okazało się niezwykle pomocne. Chętnie dzielę się tą wiedzą.

Napisany przez Seisdrum
@falken
Dokumenty mogą być dość interesujące. Jednak nie do końca rozumiem, co to ma teraz dać... Jeśli ktoś podejdzie z inną sztuczką, wpadniesz znowu w pułapkę.
@happywarmheart
Kiedy czytam Twój post, przypomina mi się, że mój pośrednik miał tę samą sztuczkę: Reszta to sami przestępcy. U MNIE dostaniesz coś naprawdę wspaniałego. Musisz tylko natychmiast tu podpisać *uśmiech* Zawsze to samo!
ponownie @falken
Jak szybko można zniweczyć ten argument i zmusić klienta do poczucia winy za swoje nieufność - na pewno znajduje się to w podręczniku dla przestępców, chociaż, tzn. sprzedawców.
Więc może jednak warto to przesłać? *miłe spojrzenie*
Pozdrowienia

Napisany przez Seisdrum
Niewiarygodne! Czytasz mały druczek, a nagle coś kosztuje. Kolejne oszustwo....

Napisany przez falken
Nie mam pojęcia, jak mogę tutaj coś wysłać.

Napisany przez Seisdrum
@falken
W polu do pisania na górze znajduje się pasek narzędzi z różnymi poleceniami. Po prawej stronie emotikony znajdują się opcje Wstaw link, Usuń link a następnie Wstaw grafikę. To może być sposobem.

Napisany przez falken
Zeskanowałem to jako plik pdf, ale nie mogę go tu przesłać, głównie z powodu dużego rozmiaru. Przesłałem dokumenty do kancelarii, która reprezentuje inwestorów. Mogę przekazać dokumenty e-mailem.

Napisany przez realist
Minęło prawie 2 lata od mojego ostatniego wpisu, a moje przepowiednie się spełniły. Nie mogę zrozumieć, dlaczego wszystko przebiega w tak „milczeniu”. W innych podobnych przypadkach media natychmiast rzucą się na takie historie jak sępy. Mam nadzieję, że udało mi się skłonić jak najwięcej osób do wycofania się na czas. To mój ostatni post na tym forum. Dla mnie ta sprawa jest zamknięta, jak wiele innych także zapłaciłem za naukę. Tylko pośrednicy Sven R..., Ines L... czy Pani St... niestety wychodzą bez konsekwencji. Mam nadzieję, że przynajmniej mają koszmary z powodu oszukania tylu ludzi!

Napisany przez buz91a
Cześć,
nie rozumiem, dlaczego jest tak cicho! Z desperacją szukam osób poszkodowanych w internecie, aby się z nimi skonsultować. Jestem również poszkodowanym w sprawie V+ 4... W ostatnim piśmie z kancelarii Pforr z początku września 2018 roku zostałem wezwany do uregulowania pozostałej kwoty 13 100 € (z łącznej kwoty 15 000 €), w przeciwnym razie grozi pozew sądowy!

Przeczytałem już wiele razy, że cały fundusz V+4 nie ma żadnego zezwolenia BaFin. Do dziś. Czy to nie czyni całego funduszu przestarzałym i nielegalnym? W mojej obecnej sytuacji nie mam pewności, czy rzeczywiście muszę/powinienem zapłacić tę kwotę, ponieważ cały ten fundusz wydaje mi się nielegalny. Ponadto kancelaria Pforr zaproponowała mi ugodę, w której mam zapłacić 6650 € do 05.10.2018 roku, a wtedy miałbym z głowy wszystko... Czy to nie jest podejrzane?
Jak Pan/Pani ocenia tę sytuację?

Pozdrowienia
Daniel

Napisany przez Seisdrum
Cześć, tutaj jestem znowu. Po moim nadzwyczajnym zwolnieniu otrzymywałem tylko raczej nieinteresującą dla mnie pocztę od Vplus, ale nie otrzymałem żadnych dalszych wezwań do zapłaty rat. Byłem właściwie zadowolony. Teraz V+3 Fundusz ma się całkowicie zlikwidować... chciałbym poprosić o zamknięcie konta do 07.12. W przeciwnym razie może się okazać, że Vplus zgłosi się teraz i zażąda ode mnie pieniędzy?! Prawdopodobnie specjalizowana kancelaria powinna to wiedzieć, ale jestem zdezorientowany... Czy w waszej sprawie są jakieś nowości?

Napisany przez florianmeier
Fundusze Venture Plus to kapitał podwyższonego ryzyka, czyli venture capital. Kapitał z bardzo wysokim ryzykiem (ogólnym) utraty. Nazwa już to wskazuje. Venture = ryzyko, spekulacja, ryzyko.

Być może niektórym inwestorom nie było to jasne.

Napisany przez Seisdrum
@florianmeier

Tak, to już jasne - tymczasem. Ale ponieważ już złożyłem nadzwyczajne wypowiedzenie, myślałem, że jestem już poza tą sprawą.

Najwyraźniej nie jest to takie pewne, dlatego teraz proszę o deaktywację. To oznacza, że być może będę musiał opłacać raty jeszcze przez 60 miesięcy i dopiero wtedy będę naprawdę poza tą sprawą?! Dla pewności adwokat, który otrzymał dobrą sumę za wypowiedzenie, powiedział mi to.

Czy ktoś może doradzić?

Napisany przez florianmeier
V+3 nadal istnieje. Jeśli ktoś subskrybował uczestnictwo, to także przyjął zobowiązanie, na które bez wątpienia istnieje umowa. Proszę sprawdzić, czy istnieje prawo do wypowiedzenia umowy (tj. ao.). Inne podejście to udowodnienie oszustwa w związku z subskrypcją udziałów. Syndyk upadłości takiego funduszu oczywiście dochodziłby brakujące wpłaty. To wszystko za jego opłatę.

Napisany przez Seisdrum
Tak, wiem. Ale fundusz przynosi tylko straty, i oczywiście zostałem oszukany. Jednak nie wiem, czy otrzymam sprawiedliwość w sądzie, ponieważ trudno to udowodnić.

Teraz wysyłam pisma w celu zamknięcia, jako dodatkowe zabezpieczenie. Ponieważ zaległe subskrybowane udziały faktycznie mogą być dochodzone sądownie - być może.

Napisany przez Seisdrum
Teraz fundusz zostaje zlikwidowany i do 15.05.2020 r. zostanę poproszony o zapłacenie. Kto jeszcze? Czy istnieje sposób, aby uniknąć tego płacenia? Pozdrawiam
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata