Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Problemy techniczne Swissquote

Napisany przez beat

Obecnie próbuję wyrazić moją krytykę w Swissquote, mając nadzieję, że zasada obsługi klienta jest dla nich ważna, zwłaszcza jeśli chodzi o handel. Wydaje się, że głównie stawiają na spekulantów na instrumentach pochodnych? Szkoda?
Skarżyłem się niedawno i otrzymałem miłe, niezobowiązujące rozmowy telefoniczne. Dam znać, jeśli sytuacja się zmieni.

A jeśli chodzi o recenzję, chciałem dodatkowo wspomnieć o ZKB, moim banku, który technicznie znajduje się pomiędzy Migros a SQ, ale czasami zachowuje się jak świński bank, co było również głównym powodem mojego eksperymentu z Migrosem. W oddali wciąż przemyka myśl o zazwyczaj korzystnej sytuacji w kwestii odnowy hipotecznej.

P.S.: Oczywiście, w moim przypadku Migros pokrył koszty przekazu.

Dla mnie SQ jest obecnie - jeszcze - zdecydowanie numerem 1. Mam nadzieję, że tak pozostanie.

Napisany przez richard100

Obecnie próbuję wyrazić moją opinię w Swissquote, w nadziei, że zasada SQ dla mnie jest jasna - nadal jest numerem 1. Mam nadzieję, że tak będzie nadal.

Osobiście jestem bardzo zadowolony z Yellowtrade. Byłem wtedy w UBS i Yourtade (CS). Youtrade został następnie zamknięty. Tak trafiłem do Yellowtrade. Przede wszystkim ze względu na darmowe opłaty za prowadzenie depozytu. Później przeniosłem również moje PF z UBS do YT. (Koszty zostały pokryte przez YT. UBS ma drogie prowizje, niejasne narzędzia (dla mnie), irytujące opłaty za prowadzenie depozytu co 3 miesiące.
Teraz mam całe moje portfolio akcji w Yellowtrade i jestem bardzo zadowolony z moich potrzeb. Awarie internetowe są bardzo rzadkie, a gdy się zdarzają, obsługa telefoniczna jest dobrze wykwalifikowana, a zlecenia są realizowane. Prowadzenie konta, różne wpłaty itp. są prowadzone zgodnie z zasadami.
Kwoty można przenieść w ciągu kilku godzin z Yellowtrade na Yellownet, następnie odebrać je w każdej placówce Poczty, zapłacić rachunki lub wypłacić je z dowolnego bankomatu pocztowego. Oczywiście wszystko za darmo.
Jako zadowolony klient mam nadzieję, że tak zostanie na długo.
Pozdrowienia Rich

Napisany przez 2cybercrash
Dzisiaj, w dzień zabójstwa opcji, bardzo miło zauważyć (albo i nie!), że platformy działają bez zarzutu, przekazywanie kursów jest świetne, realizacje również świetne, tylko rozliczenia wciąż są opóźnione, ale kwotę rozliczeniową można zobaczyć przy transakcjach. Dzisiaj wiedźmy były dość rozbiegane na swoich miotłach i porządnie namieszały w kursach, wcale nie nudno.

Napisany przez ADMCI4
Kto z Was pracuje z interactive brokers?

Napisany przez Springer

kto z was pracuje z interactive brokers?

Cześć Eisendrath

Być może nie do końca zrozumiałem pytanie, o co dokładnie chodzi z interaktywnością?

Napisany przez beta
Prawdopodobnie chodziło mu o tę stronę:
https://www.interactivebrokers.com/en/main.php

Pozdrowienia

Napisany przez ADMCI4
tak, o tych jest mowa. Dowiedziałem się o warunkach tam (prawie wszystko po angielsku). Koszty są niskie... jeśli osiągniesz wymagane miesięczne obroty. Wydaje mi się, że przeczytałem prawidłowo, że wymagają minimalnej miesięcznej sprzedaży. Więc trzymam się z daleka.

Inne pytanie: nadal mam problemy z oprogramowaniem Swissquote. Po konsultacji z centrum Apple (korzystam z systemu operacyjnego iMac OS X 10.4), to problem programistyczny (komputer coraz wolniej działa z czasem, ponieważ dane (java podczas pracy itp.) zapełniają pamięć RAM. Szukałem w internecie oprogramowania alternatywnego. Niestety nie ma takiego dla systemu Mac jak np. quotetracker od Medveda.

Czy ktoś zna alternatywę dla Maca?

Napisany przez beta
Hm....u mnie narzędzie działa cały dzień w tle lub na drugim ekranie.

Częste pytanie: Wystarczająca ilość RAM?

Może znajdziesz coś tutaj?
https://www.swissquote.ch/static/help/tools/runner/runner_help_d.html

Może to związane z trybem uśpienia dysku twardego....?
Ustawienia systemowe Maca->Oszczędzanie energii->

Powodzenia :)

Napisany przez ADMCI4
dziękuję za wiadomość. Ustawienia moje są takie, że dysk twardy nie wyłącza się, a ekran wygasza się maksymalnie po 20 minutach. Mam 1 MB (1024) pamięci RAM. Jeśli zresetuję Safari, wtedy opróżni cały cache i historię, po czym zaczyna działać lepiej. Byłem u mojego specjalisty i on też nie mógł tego wytłumaczyć. Absolutnie nie działa na Mac OS 10.4 w połączeniu z narzędziami Swissquote (runner, narzędzie analizy, orderbook) to Firefox. Java nie nadąża. Na Safari działa dobrze. Próbowałem znaleźć rozszerzenie do Safari, które wyczyściłoby cache co kilka minut, ale nie znalazłem niczego. Może napiszę list do Swissquote, żeby ich programiści się tym zajęli. To też nie wina połączenia internetowego. Wygląda na problem z Java.

Swissquote rozszerzyło swoje narzędzie analizy. Sprawdźcie to. Wygląda dobrze.

Napisany przez beta
Dziwne. Ale właśnie widzę, że Swissquote nie ma oficjalnie Firefoksa (dla systemu OSX) na liście polecanych. :?:
https://www.swissquote.ch/static/help/download/download_d.html

Przy okazji: Czy próbowałeś już Safari 3 (beta)? U mnie działa dobrze (jak na wersję beta). Czasem zdarza mu się zawiesić przy plikach PDF, ale generalnie używam go do wszystkiego (bank, broker, itp...)
https://www.apple.com/de/safari/

Niezależnie od tego: Opróżnienie pamięci podręcznej nie stanowi problemu, reset Safari nie jest właściwie konieczny.

Pozdrawiam

Napisany przez ADMCI4
tak, to prawda, firefox (niestety) nie figuruje na listach polecanych przez sq. Kiedy jeszcze używałem windoof xp, firefox działał bez problemu z narzędziami sq, a prędkość była odpowiednia. Czy zainstalowałeś dodatkowo przeglądarkę safari 3 beta? Pozdrowienia

Napisany przez beta
Czy zainstalowałeś dodatkowo Safari 3 beta?

Nie. Podczas pobierania stara wersja Safari, jak mi się wydaje, zostaje nadpisana. Podczas pobierania (które zresztą odbywa się błyskawicznie) jest dołączony pakiet Odinstalowywania. Po prostu wrzuć go do folderu z programami. Dzięki temu możesz zawsze powrócić do starej wersji.

Podczas instalacji oczywiście zostaną zachowane wszystkie ustawienia i zakładki. I jak już wspomniałem: Powrót do pierwotnej wersji, w ostateczności, jest możliwy za pomocą Odinstalowywania (mam nadzieję ;-) )

Pozdrowienia

Napisany przez beta
Czy zainstalowałeś dodatkowo Safari 3 beta?

Albo inaczej: Mam tylko jedną wersję na dysku, Safari 3 Beta, pobraną stąd (aktualnie tylko po angielsku)

https://www.apple.com/de/safari/

Napisany przez fritz

swissqutoe rozszerzyło swoje narzędzie analizy. Sprawdźcie to. Wygląda dobrze.

Na pierwszy rzut oka również mi się spodobało, ale po drugim i trzecim IE mi się zawiesił, spróbuj użyć Firefoksa (czasami przy starszej wersji zdarzało mi się, że zawieszał się, gdy były otwarte kilka stron z funkcjami Javy).

Pozdrowienia

fritz

Napisany przez beta
Jeszcze jedna rzecz:

Od wczoraj jest dostępny Mac OS X 10.4.10
-> Preferencje systemowe -> Aktualizacje oprogramowania

Pobrałem to i na szczęście znowu jest jasno :)

Pozdrowienia

Napisany przez beta
Właśnie ukazała się aktualizacja do Safari 3....
https://www.mactechnews.de/?id=16959

Pozdrowienia

Napisany przez ADMCI4
Problemy techniczne z logowaniem na stronie Swissquote.... teraz wystarczy!

Napisany przez Hans

Czy zainstalowałeś dodatkowo betę safari 3?

Pozdrowienia

..brzmi całkiem fajnie - safari 3 beta=klienci powinni ją przetestować - wygląda na to, że oszczędzają na klientach :roll: :wink:

To jest po prostu *****-Software - jeśli sytuacja na rynkach się jeszcze bardziej pogorszy, to możesz zapomnieć o dostępie ...brak możliwości dostępu :shock:

... i chcą zwiększyć bazę klientów o 30% tym czymś, CZYSTE OSIĄGANIE ZYSKÓW :twisted:

Napisany przez beta

..brzmi naprawdę zajebiście - safari 3 beta= klienci powinni przetestować - wygląda na to, że oszczędza się kosztem klientów :roll: :wink:

No cóż, Hansie, tak to właśnie działa w Apple. Oczywiście klienci powinni testować (jeśli chcą). To dobre podejście. Zwłaszcza jeśli jest się akcjonariuszem :-) . Ponadto użytkownik może nieco pomóc i w ten sposób zapewnić, że Apple nadal oferuje najlepsze oprogramowanie, co !

Ale chodzi o coś innego w przypadku Safari 3. Użytkownicy Windows powinni się do tego przyzwyczaić, ponieważ jest to przeglądarka na nadchodzący iPhone. Kryje się w tym zdecydowanie więcej niż tylko oszczędzanie.
Poza tym: Co najlepiej działa na komputerach z systemem Windows?
Oprogramowanie Apple. iTunes i QuickTime. Za darmo i bez awarii. :mrgreen:

Cytat z Hansa

To po prostu *****-Software - gdyby na rynkach było jeszcze burzliwie, to mogłeś zapomnieć o oprogramowaniu ... brak dostępu :shock:

...i chcą z takim czymś zwiększyć swoją bazę klientów o 30%, CZYSTY NACIĄG :twisted:

Co to jest teraz *****-Software? Nie rozumiem....SQ? Raczej *****-platforma/serwer. Zawsze się chwieje, gdy zbyt wielu użytkowników dostaje dreszczy. Nic nowego. Dziś jednak nie miałem problemu, w przeciwieństwie do UBS, która dziś także wciska klientom głębiej rękę w kieszeń.
A wczoraj na całym obszarze kraju padły bankomaty Poczty :? ....oby jutro nie twój samochód....

Napisany przez Hans
Cześć beta :wink: ...tak jasne - ******-Platforma...widocznie nie zainstalowali klastra - brak kasy albo po prostu zbyt głupi...Trzeba umieć czytać regulaminy, ryzyko pozostaje po stronie klienta, wszystko zostało wykluczone :shock: ..do tego: idę pieszo

Napisany przez Simona
SQ dzisiaj znowu błysnęła problemami serwera. od 16.25 nie można było zalogować się do godziny 17.00, potem nie działał już orderbook, świetnie. - ? Pozdrowienia, Simona

Napisany przez dagobert
Dzisiaj znowu totalny chaos:

Ze względu na problemy techniczne handel w Offex na instrumentach Citigroup, HSBC, Deutsche Bank, Goldman Sachs nie jest możliwy
Te instrumenty można handlować na giełdzie

Ze względu na problem SWX: aktualizacje na instrumentach pochodnych Quotematch są niedostępne

Ze względu na problemy techniczne w SWX, handel produktami quotematch jest obecnie niemożliwy.
Wiadomość od SWX: Handel Quotematch wznowi się o 11:45
Ze względu na problemy techniczne handel w Offex na instrumentach Deutsche Bank nie jest możliwy
Te instrumenty można handlować na giełdzie

U mnie do południa znowu nic nie działało. Ani zakupy, ani sprzedaż, ani anulowanie!

Serdeczne podziękowania dla SWX / Quotematch / Swissquote! :?

Pozdrowienia, Dagobert

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata