Dziś znowu sałatka w SQ. Zwycięzcy/przegrani i strony personelu itp. pokazują różne kursy. Czy ja naprawdę muszę jeszcze sprawdzić, co teraz może być poprawne? Problemy z Eurexem były też już wcześnie rano, wydają się teraz rozwiązane. Powinno to już powoli być rozwiązane. Cały weekend mieliśmy możliwość naprawy błędów.
P.S.: Dla większych zleceń - ze względu na płaską prowizję - założyłem dodatkowe
konto w Migros. Niewiele może pójść nie tak, ponieważ naprawdę oferuje tylko absolutne minimum. Wygląda jak rozwiązanie bazodanowe, które postawiłem po moich pierwszych próbach z IT, pochodzi od Crealogix. Na żywo i tak nie działa, to również nie jest opcja. Kurs z poprzedniego dnia pojawia się tylko wtedy, gdy przy wpisywaniu błędzi się o więcej niż 10%. Nie ma również kwoty zlecenia, więc trzeba liczyć zera w zleceniach. Trzeba więc działać naprawdę w pełnej ciemności. Stan majątku zwiększa się dopiero po zakupie, ponieważ dopiero kilka godzin później następuje zobowiązanie. Potrzebna jest jeszcze księgowość, aby panować nad sprawą. Przy moim krótkim doświadczeniu zdarzało się, że zajmowało mi to nawet 15 minut - z powodu problemów z serwerem - żeby finalizować zlecenie. Ponieważ moje główne działania nie odbywają się tam, przeżyję to. Kiedy SQ działa, jest się już zepsutym...