Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: kredyt hipoteczny decyzja o akceptacji czas wykonania

Napisany przez NaTwoim13
Przepraszam, ale moje banki nie potrzebują na to 3 tygodni.

Napisany przez Haushgn
Cześć
tutaj kolejna aktualizacja, ekspert był obecny i przekazał wszystko do DSL. W zeszły czwartek zadzwoniłem ponownie do Dr. Klein i oto mieli pozytywne wieści od DSL, zatwierdzają finansowanie. Umowy zostaną wysłane, ale kiedy, nie mogę już znieść tego oczekiwania, to po prostu trwa zbyt długo. Mam nadzieję, że dadzą radę zrobić to do 22.6., 23.6. mamy termin u notariusza. Mamy już za sobą 6 tygodni oczekiwania.

Napisany przez NaTwoim13
To nie powinno mieć miejsca, żaden sprzedawca, żaden pośrednik nie robi czegoś takiego podczas zakupu. Jeśli zostały odrzucone wnioski, a konsument nadal trwa przy swoim zamiarze, sprzedawca się zgadza i trzeba zapytać w innych bankach, to może to zająć nawet 6 tygodni, ale nie przy jednym zapytaniu ani w szczególności w przypadku banku DSL.

Z pewnością także firmie pośredniczącej Dr. Klein należy przypisać pewien wina, ponieważ nawet jeśli przedstawili tylko połowę informacji, dostarczyli dokumenty zbyt późno, nie odpowiedzieli na pytania lub byli zwyczajnie wolni, to coś takiego nie powinno mieć miejsca, nie może tak po prostu się zdarzyć.

Mimo to, gratulacje, ostatecznie się udało. Przynajmniej na razie tak wygląda.

Napisany przez Haushgn
Cześć Noelmaxim
wszystkie dokumenty zostały dostarczone w komplecie. W zeszłym tygodniu w czwartek otrzymaliśmy potwierdzenie od Dr. Kleina, że DSL zostało zatwierdzone, ale do dzisiaj nie otrzymaliśmy żadnego dokumentu od banku DSL w skrzynce. Nie może to trwać tygodniami, aby wydrukować i wysłać umowy, nie rozumiem tego. Zadzwoniłem już do Dr. Kleina, ale mówią, żebym miał cierpliwość. Miałem już dość cierpliwości. Jeśli do 23.6. wszystko nie będzie gotowe, porzucę to wszystko.

Napisany przez NaTwoim13
Umowy nie są już drukowane, otrzymują Państwo potwierdzenie udzielenia pożyczki wraz z umowami zabezpieczeń. Do 23.6.2016 mieliby Państwo dawno otrzymane nowe potwierdzenie gdzie indziej.

W której filii banku DSL zostało złożone Państwa finansowanie? Chyba Dr. Klein jest w Monachium.

Napisany przez Haushgn
DSL Hannover

Napisany przez NaTwoim13
Dlaczego nie dzwonisz do nich???

Napisany przez Haushgn
Podpisaliśmy wnioski o pożyczkę, aby uzyskać finansowanie. Dzwoniłem do DSL do pana, który zajmował się naszą sprawą, ale dzisiaj jest wolny, powiedział, żebym zadzwonił jeszcze raz jutro.

Napisany przez NaTwoim13
Przepraszam, ale każdy inny pracownik też może zobaczyć, czy sprawa została zatwierdzona, czy nie. Wszystko jest bardzo, bardzo przeżyciem w przypadku Państwa zgłoszenia. Bardzo, bardzo przeżyciem.

Napisany przez Haushgn
Cześć Noelmaxim
wczoraj dzwoniłem do centrum głównego DSL, żeby wreszcie dostać odpowiedź. Powiedziano mi, że Dr. Klein wysłał dokumenty w dwóch krokach, co spowodowało opóźnienia w procesie. Jednak jutro najpóźniej dostanę potwierdzenie naszego finansowania. Szokujące jest to, że dzisiaj Dr. Klein wysłał link do oceny otrzymanego doradztwa. Moim zdaniem 6,5 tygodnia oczekiwania to po prostu za dużo. Muszę przyznać, że gdybym znalazł forum wcześniej, wybrałbym innego pośrednika.
Pozdrowienia

Napisany przez NaTwoim13
Mnie potem ;-))

Wszystko w porządku, gratulacje.

Napisany przez Haushgn
Cześć, dziś dostałem dokumenty od firm A Darlehen i KFW. Co mnie zaskoczyło, to to, że KFW Darlehen musi zostać podpisane i zwrócone do 16.6. a Darlehen A musi zostać wysłane z potwierdzeniem tożsamości pocztowej do 18.6. Moje pytanie brzmi, czy nasz pośrednik chce to z nami podpisać wspólnie, skoro przecież nie ma na to czasu????

Napisany przez 6Bankkaufmann
Procedurę Post Ident można przeprowadzić również po podpisaniu umowy kredytowej i nie jest ona uzależniona od daty

Napisany przez BLD
Czy mogę zapytać, o jakie dokładnie dokumenty chodzi, które muszą zostać podpisane i odesłane z powrotem? Rozumiałem, że wszystko jest już załatwione i zatwierdzone.

Napisany przez NaTwoim13
To prawdopodobnie będą umowy dotyczące bezpieczeństwa lub nowe wnioski, ponieważ minął miesiąc od ostatniego terminu.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata