Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Rezerwacja dopiero po potwierdzeniu przez bank?

Napisany przez bobodda
Kocham swoje życie.
Kocham swój czas.

Jeśli uważasz, że musisz tu grać rolę policjanta forum: proszę bardzo.

Jestem pewien, że moderatorzy są zachwyceni, gdy odstraszasz użytkowników, którzy chętnie odpowiadają na pytania.

Bo przecież zarabiają na reklamach i kliknięciach w banery.

Czy też ich nienawidzisz?

Bardzo mi Cię żal. Mówię to serio.
Koniec komunikatu.
Koniec rozmowy.

Zakładam, że ludzie tacy jak Ty, z żalu, muszą mieć ostatnie zdanie.

Proszę bardzo.

Tak dużo, ile chcesz. Baw się dobrze!

Również będziesz zadowolony, Matthew Pryor!

p.s.: Der Spiegel jest czasopismem. Gazety to te rzeczy z innego papieru...

Napisany przez NaTwoim13
Matthew, po prostu przeczytaj ostatnie dyskusje, ale proszę zacznij od początku wątku, włączając w to pytania początkowe! Spokojnie podczas weekendu. Jeśli naprawdę chcesz wyrazić swoją opinię w pełni sprawiedliwie i obiektywnie, przeczytaj moje wpisy, zarówno pod względem treści, jak i struktury. Powiedz mi potem, jaki pożytek nexttry przynosi temu forumowi!

Jeśli czytasz jeszcze uważniej, oceniaj teraz jego intencje!

Czy uważasz, że można anonimowo wyzywać i następnie publikować niestosowne rzeczy, które w ogóle nie mają nic wspólnego ze mną? Dlaczego w twoich oczach może anonimowo wywoływać niestosowności i starocie w związku ze mną?

Osobiście chciałbym mu dostarczyć liczby, dane i fakty. Wyrażał przecież zainteresowanie, w przeciwnym przypadku w ogóle by tego nie napomknął, chciałbym i zwłaszcza dyrektor chętnie się tego podejmie. Uważam to za miłe, jeśli przy tak delikatnych sprawach wiemy, z kim mamy do czynienia! Chętnie odpowiem na jego pytania dotyczące jakości firmy, związków i niezwiązków. Chociaż w ogóle nie jest mi to potrzebne, zawsze chętnie jednak.

Może mnie krytykować obiektywnie anonimowo, ale jeśli stanie się personalny i będzie z zamiarem wyrządzenia szkody, będę chciał i będę musiał osobisty wyrównać te rachunki. Kto stoi za nexttry szybko się wyda, ale dam mu szansę aby uczciwie i otwarcie mi się przedstawił, przecież miałby wtedy charakter, czyż nie?

Nie rozumiesz tego? Jesteś dorosły, powinno ci się udać?

Napisany przez bobodda
@ Matthew Pryor

Pozwól, że zadam jeszcze jedno pytanie.

W Twoim podpisie jest napisane Nie ufaj nigdy wypowiedziom zainteresowanych laików

W związku z tym żadającym zapytań stwierdzam, że Ty również nie jesteś laikiem.

Czy jesteś zawodowym doradcą finansowym czy profesjonalnym saperem forumowym?
A może jakaś inna profesja sprawia, że nie jesteś laikiem, [iż powinno się Tobie ufać]?

Dziękuję za odpowiedź. Możesz też pozostać anonimowy.

Napisany przez nexttry

.. Przepraszam, ale jesteś tak głupi, że to jest niesamowite! ...Ale jeszcze bardziej głupi....

Po prostu zostaw swoją niewiedzę i chaotyczne myśli gdzie indziej!

Jesteś gadułą, ...

Hui, ktoś jednorazowo odwiedza zoo (a dokładniej park dziki), a tutaj taka eskalacja.

noelmaxim:
Nie spodziewaj się ode mnie odpowiedzi na prywatną wiadomość grożącą. Cofam cię dalej na moją listę ignorowanych i w przyszłości nie otrzymam od ciebie żadnych wiadomości; takie wiadomości nie będę ani czytał, ani odpowiadał.

Co do tematu:
Udostępniłem publiczny link jednego z niemieckich instytutów. Sami wymieniliście referencje na swojej stronie internetowej, ale niestety bez linku lub czegoś podobnego (chodzi o WISO, DM, Wirtschaftswoche, Focurs Guter Rat!, Bau und Finanzieren, z dodatkiem Przy okazji: Z zasady unikamy promocji naszych wspaniałych rankingów z przeszłości. Bo dla was zawsze ważne jest to, jak aktualnie jesteście sklasyfikowani: a jest to świetne miejsce!). Szkoda, że nic nie znalazłem po googlowaniu. Możesz pomóc użytkownikom tutaj trochę, to byłoby dla was dobrą reklamą!

Jak dotąd są to wyłącznie publicznie dostępne informacje z internetu, bez ocen, bez mojej osobistej opinii.

Na koniec: Obrażasz mnie ciągle, na takim poziomie nie schodziłem nigdy. Dlatego to też był mój ostatni wpis w tym wątku.

Anonimowość w internecie jest zresztą normalnym stanem rzeczy w forach, zazwyczaj nie utrudnia wymiany opinii ani ożywionej dyskusji. Ty masz osobisty interes w podawaniu swoich prawdziwych danych tutaj na forum, ja nie, ani nie przynosi mi to żadnych korzyści.

Moim zamiarem nie jest dyskredytowanie nikogo ani niczego. To forum dyskusyjne na temat finansowania (ani twoje, ani moje), z różnymi opiniami. Tak, nie odpuszczam, tak samo jak ty w dyskusjach, mimo kompletnie różnych poglądów. To wcale nie uzasadnia groźb. Jeśli coś ci się nie podoba, skontaktuj się z adminem lub moderatorem. Jeśli on uważa, że coś musi zostać zmienione, niech podejmie działania (w jakiś sposób)

Napisany przez 6Bankkaufmann
Myślę, że admin lub Escorpio powinien regularnie wydawać ostrzeżenia.

Proszę rozstrzygnijcie swoje spory prywatnymi wiadomościami.

Napisany przez bobodda
Genialny pomysł!

Ktoś powinien zdecydować, kogo chce tutaj mieć. Chętnie odejdę, jeśli chodzi o atakowanie innych ludzi i obmawianie ich tutaj.

Zastanawiam się tylko, w jaki sposób to naprawdę pomaga właścicielom forum w kwestii kliknięć banera.
Moje przypuszczenie jest takie, że chcą ruchu na stronie.
A dalej myśląc, zakładam, że ruch ten pojawia się, gdy ludziom pomaga się dobrymi odpowiedziami i KONSTRUKTYWNYMI dyskusjami.
Jeśli Matthew Pryor obrzuci ludzi błotem tutaj, nie przynosząc nawet rozwiązań krok po kroku i tylko krytykując, bez proponowania (lepszych) sugestii, zastanawiam się, czy to ma sens dla kogokolwiek. Bez względu na to, czy dla właściciela forum czy dla osoby zadającej pytanie.

Moim zdaniem takie zachowanie może odstraszać nawet osobę zadającą pytanie, gdy trzecia odpowiedź w wątku brzmi: Obrzucanie błotem innego uczestnika forum.

Jak już wspomniałem, jeśli to jest cel tego miejsca i ktoś potwierdzi mi to, nie ma potrzeby ostrzegać mnie.
Wtedy odejdę sam i pomogę gdzie indziej (za darmo).

Napisany przez Matthew Pryor
Wtedy idę sam i pomagam gdzie indziej (za darmo).

Oczywiście mają Państwo pełną swobodę. Pozwolę sobie przetłumaczyć drugą część: I spróbuję promować moje usługi gdzie indziej (za darmo).

Napisany przez NaTwoim13
Ja, jak już opisywałem, Bankkaufmann to miły, sympatyczny i aktywny uczestnik tego forum.

@bobodda

Matthew i Nexttry powinni przejrzeć ostatnie 500 postów lub ostatnie 50 wątków, przyswoić sobie początkowe pytania i na chwilę oderwać się od naszych postów. Te małostkowe, gdzie niepotrzebnie i czasami dziecinnie reaguje się na ich zarzuty i insynuacje oraz bez sensu filozofuje (auto-krytycznie), ale także te merytoryczne, gdzie konkretne pytanie bez podejścia biznesowego zostało precyzyjnie i merytorycznie odpowiedziane a także emocjonalne pytania, gdzie panowie mają podzielone zdanie w porównaniu z nami.

Operatorzy forum to dostrzegają, doceniają trud, pracę i również fachowe odpowiedzi na pytania merytoryczne. Wciąż i wciąż zaglądamy na forum, wciąż i wciąż udzielamy pomocy, wsparcia i odpowiedzi, jakie tylko fachowiec może udzielić. Nawet na wakacjach odpowiadamy, nawet o 1:15 w nocy, nawet w weekendy. Wybrałem po stronie konsumentów, tak będzie nadal, oczywiście będzie kontynuowane, na to mogą liczyć osoby szukające pomocy i pytające. Ci dwaj panowie, którzy zdecydowali, że są w stanie ocenić sytuacje finansowe klientów na podstawie swoich wyjściowych pozycji, ponieważ to i owo się wydarzy, ponieważ to i owo nie działa, ponieważ to i owo jest za drogie, ponieważ to i owo nie jest wykonalne. Zaakceptowałem, że ci dwaj panowie znają wszystkich pytających indywidualnie, są w stanie ocenić ich sytuację życiową i wiedzą, co ich czeka, po prostu dlatego, że wiedzą, co ich czeka, ponieważ się znają. Dziwne jest tylko to, że zdecydowanie ich prawie w ogóle nie pytają, naprawdę nic konkretnego nie pytają, jednak (Matthew prawie w ogóle nie pytał, tylko gdy znowu chciał coś uderzyć!), prawie nic nie pytają, ale mają coś do powiedzenia, do ustalenia i zauważenia w wielu przypadkach. Zwłaszcza, kiedy widzą nasze domniemane podejście biznesowe, aby to potem dyskryminować, oceniać i używać jako kontroargument, aby ich argument był silny. Nasze podejście biznesowe pozbawia nas legitymacji uczciwości, szczerości oraz służenia sprawie, pomagania, wspierania, uczestnictwa tutaj z dobrymi i sprawiedliwymi poglądami. Dlatego znają nie tylko każdego pytającego, ale także nas! Znasz jednego, znasz wszystkich!!!

Napisany przez bobodda
Oh dziękuję, że mogę coś zrobić bez pytania o zgodę. Jak troskliwe.

Darmowa reklama jest częściowo poprawna. Pomagam jednak bezpłatnie pytającym. To jest mój wkład. To moja sprawa, czy liczę moją odpowiedź jako koszt czy nie.

Chyba że chcesz mi powiedzieć, że Mistrz Matthew Pryor może mi to również narzucić.

I jeszcze raz: To forum zostało stworzone przez ludzi, którzy spodziewają się zysków.
Dalej kwestionuję, czy chodzi o kompromitację czy oczernianie innych.
Tak właśnie teraz próbowałeś.

Mimo że już wielokrotnie pisałem, że chętnie przyjmuję nowych klientów.
Dlatego reklamuję moje usługi z kompetentnym podejściem.
Ty reklamujesz swoją podstawową usługę płatną poprzez dyskredytowanie innych.
Mam nadzieję, że dla ciebie to skuteczna taktyka.

Ale żeby dodać coś osobistego. To jest mi obojętne.

I dalej interesujące.
Masz sposób nie tylko unikania odpowiedzi na pierwotne pytania, ale odpowiadasz tylko na pojedyncze fragmenty wyrwane z kontekstu.
Zrób przysługę sobie i światu: proszę, nie używaj już słów logika i retoryka (ani na piśmie).
Tak się blamujesz, że osoby, które to czytają, mogą ponieść szkody zdrowotne z powodu wielkiego wstydu.

Napisany przez NaTwoim13
@Matthew

Co ci przeszkadza w tym, że osoby zadające pytania i szukające pomocy korzystają z naszej usługi? Co ci przeszkadza w tym, że również czerpiesz korzyści z naszej pomocy? Czy nasze fachowe odpowiedzi tracą na wartości? Nawet jeśli tak, dlaczego nie przyznajesz się do zazdrości, dlaczego nie przyznajesz się do tego, że chcesz być taki sam, dlaczego nie przyznajesz się do chęci dyskryminacji względem nas, podobnie jak my przyznajemy, że pomoc może prowadzić do interesu? Czy udzielanie odpowiedzi generuje interesy? Czy osoby zadające pytania są zobowiązane do prowadzenia interesów z nami po otwarciu wątku? Dlaczego nie powinniśmy pomagać i być może czasami otrzymywać wynagrodzenie od banku za pomoc i rozwiązanie problemu? Powinniśmy powiedzieć, że nie chcemy niczego, żeby pochodziło z forum, albo powiedzieć twórcy wątku, że nie pomagamy ani nie publikujemy postów, ponieważ praca na końcu nie jest opłacana, ponieważ pochodzi z forum????????????????????????????????

Napisany przez NaTwoim13
Osoby zadające pytania i szukające pomocy tutaj, tak jak również wielu cichych czytelników, muszą brać udział w decyzji, kto powinien zostać usunięty (podobnie jak operatorzy forum), na pewno nie będą opowiadać się za wskazywaniem winnych.

To przecież nie jest miejsce do kłótni, plotek czy paplaniny!!!!

Napisany przez HSV
Hej, czytam dalej na forum po moim finansowaniu w lutym 2016 roku, ponieważ zawsze są tutaj interesujące tematy. Moje pierwsze zapytanie zostało złożone u doradczyni banku Vw i zostało odrzucone po 4 tygodniach. (więcej informacji można znaleźć w moich wątkach). Moje drugie podejście zrobiłem z panem Buhmannem, który zdobył mnie swoim bezpośrednim podejściem (co było krytykowane tutaj na forum) jako klient. Porównując obu doradców teraz, z uwzględnieniem sposobu ich działania, nadal jestem wdzięczny panu Buhmannowi za jego pracę. Nie piszę tego po to, aby mu się przypodobać... Moje finansowanie jest za mną, mam nadzieję zobaczyć go najwcześniej za 14,5 roku, być może po to, aby dokonać refinansowania. Ale irytuje mnie to już, ta dyskusja czy jest sępem czy nowym bobo... Obydwaj są finansowymi drapieżnikami i jeśli potrafią rozwiązać moją sprawę, wtedy jako klient jestem królem....ponieważ mieszkam w moim wymarzonym domu. Musiałem to wykrzyczeć... Mam nadzieję, że masz udany weekend.

Napisany przez bobodda
Finansowy drapieżnik, według mojej definicji, to osoba wykorzystująca sytuacje kryzysowe ludzi, aby narzucić im produkty lub wymusić (zdecydowanie) zbyt wysokie odsetki. Na przykład „ubezpieczenie na życie ryzykowne” (oczywiście zbyt drogie) musi być dodane do kredytu, w przeciwnym razie nie będzie kredytu.

A jeszcze lepiej: przyciągnięcie klienta poprzez na przykład odebranie mu oryginalnych dokumentów, a następnie narzucenie znacznie wyższych warunków na ostatnią chwilę.

Uważam to za obrzydliwe i chcę się od tego dystansować.

Jeśli ktoś nazywa kogoś „finansowym drapieżnikiem”, który pozytywnie realizuje Twoje interesy, to dobrze.

W takim razie w restauracji byłby także działający kucharz-drapieżnik, ponieważ zarabia na gotowaniu dla Ciebie.

Albo kafelkarz-drapieżnik, który kafelkuje Twoją łazienkę.

Albo na koniec sprzedawca-lodowy drapieżnik, bo zarabia na każdej gałce.

Napisany przez bobodda
Przy okazji.

Ostatnio ten wątek nieco oderwał się od swojego pierwotnego tematu.

Ponieważ Her Buhmann znany jako noelmaxim i ja stajemy się wręcz obiektem ataków:

Czy wiecie, drodzy Pytający, jak generowane są baufileads?

Podajecie swoje dane gdzieś aby mieć ogólny pogląd.
Bez problemu dane są dalej sprzedawane. Nie zostaliście o to zapytani (ewentualnie kliknęliście coś).
Taki lead może kosztować nawet kilkaset euro.
Informacje, które otrzymujecie, wpisując swoje dane, są z reguły bardzo powierzchowne.
Tutaj wszyscy (poza tymi przeciw wszystkiemu) interesują się waszą sytuacją osobistą.
Być może nawet otrzymacie bezpośredni kontakt.
Czy ujawniliście swoje dane? Czy odpowiedź (również na ewentualne prywatne wiadomości) nie jest dobrowolna?
Czy ci zajmujący się sprzedażą danych to Rekinowate leady?

manus manum lavat
Jedna ręka drugiej rękę myje

Napisany przez HSV
Meinte to w pozytywnym sensie..

Napisany przez bobodda
Dziękuję, to nie brzmi tak dobrze w kontekście Hai...

Napisany przez 3eugh
Ponieważ tutaj nie ma już nic do oczekiwania w odpowiedzi na pierwotne pytanie, zamykam wątek.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata