Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Intel sprecyzował IV kwartał.

Napisany przez richard100
To ma swoje zalety, kiedy kupuje się już pobicowane akcje. Przy kolejnych złych wieściach dalsze straty są bardziej umiarkowane. Nie chcę nawet myśleć o tym, co by się stało, gdyby kurs znajdował się na wszechczasowym maksimum. Dlatego kupuje akcje dopiero po dokładnym przeanalizowaniu wykresu. Akcje z już super wynikami wolę odłożyć na bok. Ryzyko powrotu spadków jest dla mnie zbyt duże. Można spokojnie kupić INTC na tym poziomie i później cieszyć się zyskami, zachowując trochę cierpliwości. Pozdrowienia Rich (Z zasypanej śniegiem doliny Zurychu... :lol:

Napisany przez 2cybercrash
Dobrze zauważone, nie wszyscy inwestorzy / traderzy / gracze są lemingami, niektórzy wiedzą, czy kupili nisko wyceniony perełka dochodową czy pokerowy fotel.

Przypomnijmy sobie Hewlett Packard, gdy był jeszcze pewien CEO Carly Fiorina, fuzja HP i Compaq była do zniesienia. Pełno pesymistycznych raportów, pomimo solidnych wyników finansowych, rzekomo zarabiali teraz tylko na tonerach i wkładach - co jest prawdą, ale menedżerowie doprowadzili do tego, że użytkownicy kupują urządzenia po okazyjnych cenach, a następnie rzeczywiście używają tonerów/wkładów HP o wysokiej jakości. Kursy 17$ były rekomendowane do sprzedaży (martwa kaczka zainfekowana H5N1, to żart). Wtedy ustaliłem docelowe kursy 26/28$ w prognozie i mogłem sprzedać po wielu miesiącach za 26$. Po wielu kolejnych miesiącach kurs wciąż jest powyżej 30$ i rośnie, zbliżając się do 33/34$. Obecnie nie ma rekomendacji do sprzedaży, także nie ma konieczności, moje akcje HP dawno zostały sprzedane, wycena nie jest już tak atrakcyjna. Ale myślę, że nadszedł czas, aby zmienić parkiet taneczny na przykład na Intel / Texas?

Napisany przez beta
Moim celem zakupu w wysokości 18$ raczej nie będzie osiągnięte tak szybko. Nie mogłem się powstrzymać i dokonałem zakupu za 19,45$.
Mam nadzieję, że to co widzę jako linie jest formowaniem dna 8)
Zawsze przegrywałem z MSFT, DELL, YHOO i INTC..... Kiedyś musi się to udać. Poza tym Apple teraz sprzedaje sprzęt masowo :lol:

Czyste przeczucie... Cena docelowa 24$ w ciągu 3 miesięcy!

Pozdrowienia :!:

Napisany przez 2cybercrash
To również interesujące spojrzenie na rzeczy: gdy docelowa cena zakupu po prostu nie nadchodzi, a można obawiać się, że w razie ewentualnej luki wzrostowej po prostu się nie załapiesz. Na razie Intel to martwe kapitały, nigdy nie wiadomo, jak długo?

Napisany przez beta

...........kiedy pożądana cena zakupu po prostu nie chce nadejść i trzeba obawiać się, że w przypadku ewentualnej luki wzrostu po prostu będzie się poza tym..

No cholera, to chyba się nazywa panika przed zamknięciem bram.
Wydaje mi się, że czekali dokładnie na mnie, aby zniknąć :? :? :?

Muszę lepiej słuchać swojego INSTYNKTU. Trzymaj się z dala od tych ciężkich graczy ! ! !

Przepraszam, należy to umieścić w dziale Inne posty -> Frustracja :cry:

Pozdrowienia

Cześć Beta,
Jestem już prawie gotowy. Z dala od amerykańskich gigantów. Tam nie ma już wiele do zyskania. Niestety.
Pozdrowienia, Rich

Napisany przez beta
Kto ma się teraz połapać ???

AMD jest karane z powodu dość rozczarowującej prognozy. To pobudza analityków do działania, którzy rzucą swoje zwykłe slogany, aby uzasadnić swoją miesięczną pensję.
-------------------------------------------
Jedni: Sprzedaj Intel !!!
- INTC gromadzi wysokie zapasy, nadmiar produkcji. - Cena docelowa 15$ ! - AMD nadal zyskuje udziały w rynku wobec Intela. - Jeśli AMD daje mroczne prognozy, to co dopiero Intel? - Intel nie spełni (już obniżonych) oczekiwań, kwartał słabszy z powodów sezonowych. - Długoterminowy wykres wygląda źle. -

Drudzy: Kup Intel !!!
- Wyższe wydatki Intela na badania (w porównaniu do AMD) zwrócą się w średnim okresie. - AMD traci udziały w rynku na rzecz Intela. - Nowa strategia CEO Paula Otelliniego dotycząca małych rozwiązań branżowych powinna się powieść i zatrzymać długoterminowy trend. - Inwestorzy będą wracać z AMD do Intela. -
--------------------------------

itd, itd, zawsze można znaleźć jakieś uzasadnienie dla czegoś, ważne, aby maklerzy mieli pracę. Dzisiaj:

Intel Corp. (INTC) odbił się od trzyletniego minimum w poprzedniej sesji, zyskując na wartości dzięki optymistycznemu przekazowi z biura maklerskiego Bank of America i dość pozytywnym komentarzom z Bear Stearns. Prudential jednak obniżył swoje szacunki dotyczące największego producenta chipów na świecie. Akcje ostatnio wzrosły o 2% do 19,54$.
--------------------------------

Czy to tak naprawdę jest wartość pozagiełdowa?

Wesołych Świąt Wielkanocnych!

Cześć Beta,
Wszystko jest w porządku... ważne, że idzie w górę... :wink:
Pozdrowienia, rich

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata