Drogi noelmaxim, nie lubię się kłócić, bo uważam to za głupie i niesprawiedliwe
Ale wątek, o którym mówimy, dochód kobiety był jeszcze w sferze przyszłości. Okej, jest zasiłek rodzinny & będą również wpływać dochody z najmu, ale aktualnie (!) dochód kobiety to nie było, nie było też dochodów z najmu...
także kapitał własny był obecny, ale zostałby pochłonięty przez koszty poboczne związane z zakupem.
kredyt zbliżał się do pełnego finansowania lub był naprawdę (!) blisko, prawda? Więc około 370 k kwota finansowania. Przy obecnym dochodzie wynoszącym 2300
euro + 194
euro.
Czy faktycznie istniał jakiś model obliczeniowy?
Uważam to za istotne, czy teraz mogę sobie na to pozwolić. To, co dorobi kobieta lub uzyska z przychodów z najmu, zdecydowanie ułatwia sytuację, rozumiem, jak ktoś bierze to pod uwagę i mówi, że to i to zostanie dodane, ale dopiero wtedy, gdy to nastąpi. Co jeśli to się nie wydarzy? Kobieta nie znajdzie pracy, a matka jednak nie wprowadzi się.
Nie wypowiadam się na ten temat. Nie jestem również specjalistą, i to jest w porządku. Ale to jest taki rodzaj finansowania, gdzie moje 5 palców i moje przeczucie mówią mi: Trzymaj się z daleka.
Masz rację, twoje podejście jest bardzo zdrowe. Moje sceptyczne i konserwatywne uwagi na ten temat można przeczytać, tak samo jak to, kiedy może to mieć sens, i ewentualnie jakie inne plany mogą wydawać się bardziej rozsądne.
Faktycznie, nie jesteśmy w tej sytuacji zamieszani, masz rację, ale praca również może być stabilna - pytałam o pewność, że praca również jest pewna i że może być podjęta w dowolnym momencie, co w niektórych zawodach (jak nauczyciel, pielęgniarka itp.) również może mieć miejsce - także ważne, aby matka rzeczywiście wprowadziła się. Myślę, że TE również chce, aby to było brane pod uwagę, jeśli rzeczywiście chce zrealizować ten plan. No i wtedy można by się zastanowić.
Nie, nie udało mi się jeszcze tego obliczyć, ponieważ m.in. w ten weekend musiałam sporządzić i przedstawić konkretne oferty dwóm innym użytkownikom tutaj. Ale to jeszcze nadrobię, obiecuję.