Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Stopa procentowa negocjowalna?

Napisany przez Shell
On nie chce wiedzieć, czy stopa efektywna 1,8% na 10 lat w Sparkasse jest w ogóle do przebicia, ale po prostu, czy może jeszcze negocjować warunki, czy to bez sensu. Dokładnie o to chodziło, jednocześnie chciałbym podziękować tym, którzy mi w tej sprawie doradzili. Krótkie podsumowanie: Byłem u pośrednika finansowego oraz w moim banku. Mój pierwszy kontakt był z bankiem, gdzie przedstawiłem moje plany z dokładnymi liczbami i poprosiłem o ofertę. Następnie odwiedziłem pośrednika, gdzie oferta była lepsza niż w moim banku, ogólnie rzecz biorąc, osoba ta była znacznie bardziej zmotywowana. Kilka dni później odbyło się drugie spotkanie w moim banku, gdzie omawialiśmy jego ofertę. Wyjaśniłem, że nie mogę zaakceptować jego stopy procentowej i zdecydowałem się zrealizować moje plany za pośrednictwem pośrednika. Bankier przejrzał ofertę i powiedział mi: również sobie poradzimy. W efekcie ostatecznym otrzymałem w moim banku tę samą stopę procentową co u pośrednika. Różnica wynosiła około 0,25%, którą udało mu się obniżyć.

Napisany przez NaTwoim13
To uważam za dobrze, gratulacje. Oczywiście pozostaje pytanie, dlaczego bank od razu tak nie postąpił. To, że pośrednik był ogólnie bardziej zmotywowany, jest prawdą, na pewno zasłużyłby także na to zlecenie, ponieważ wydaje się, że od razu uczciwie przedstawił wszystkie karty. W końcu nie mieliśmy innego wyjścia, niż motywować cię do działania, tak jak to opisałem. Generalnie ten sposób postępowania - próba przekonania banku przez ofertę pośrednika do lepszych warunków - dla mnie nie było z początku jasne, ale ostatecznie pośrednik przyniósł ci wartość dodaną, oferując warunki poniżej tych proponowanych przez bank, który nagle zmienił zdanie i sam zaoferował lepsze warunki. Tak właśnie powinno być - osiągnąć to, co możliwe dla siebie.

Napisany przez Shell
Ponadto pośrednik ostatecznie zrezygnował pomimo identycznych warunków, ponieważ bank żądał znacznie więcej dowodów na renowację niż mój bank. Zasłużyłby na to pośrednik, to prawda.

Napisany przez NaTwoim13
Okej Czy mogłabyś nam/mi podać nazwy obu banków? Interesuje mnie to ze względu na dokumentację dotyczącą modernizacji. Czy udało ci się wykorzystać jeden BSV o wartości 17 000 euro poprzez pożyczkę bez zabezpieczenia do obniżenia limitu pożyczki hipotecznej?

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Jaka desperacka próba, by ostatecznie przejąć kontrolę nad biznesem.....

Napisany przez Schmiddies
Zainteresowało mnie to również ze względu na dowody. W VR Banku rzekomo można otrzymać 15% bez konieczności przedstawiania dowodów.

Napisany przez NaTwoim13
To zależy od banku do banku.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata