- wt kwie 02, 2019 6:38 am
@Bankkaufmann
Twój post pokazuje, że niestety nie masz pojęcia o rynku i jako samozwańczy ekspert w ogóle nie potrafisz antycypować. Gdybym miał pieniądze i plan, moje oferowane odsetki byłyby dokładnie takie same jak te, które oferuję jako tylko przedstawiciel. W ogóle nie rozumiem, co chciałeś przez to przekazać!
Ponadto, zamknąłem mój ostatni post dwoma uśmiechniętymi emotikonami i wyraźnie opisałem, że oczywiste jest, iż banki będą mogły być lepsze, co czasami się zdarza, skąd więc wyczytałeś zawsze jestem lepszy... nie mam pojęcia. Powinieneś faktycznie wiedzieć, że rzeczywistość wygląda inaczej i wielu by Cię w tym potwierdziło!
Wszyscy moi klienci mają swoje banki, nie mają jednak konta u mnie, ogólnie rzecz biorąc, wszystkie te banki mogłyby odebrać mi biznes, jednakże tak nie jest, a ten raport jest jednym z wielu, który potwierdza, co osiągają pośrednicy, jak wyglądają statystyki i który między innymi potwierdza, że nie jesteśmy tylko służącymi!
Co masz na myśli mówiąc o overhead? Oczywiście, muszę opłacić pewne koszty z dochodu (z dochodu, drogi Bankkaufmann!!!), ale gdzie to ma znaczenie w kontekście - gdzie chciałem podkreślić, że nie jesteśmy tylko służącymi i brokerzy zyskują coraz większe uznanie - grają jaką rolę? Zastanawiam się naprawdę, dlaczego w takim razie nie zgadzasz się z tym, jeśli traktujesz swoją pracę poważnie? Czy masz inny status??? Nie rozumiem tego w ogóle i gdybyś miał trochę więcej wiedzy, wiedziałbyś, dlaczego brokerzy o wolumenie 20 milionów łączą się z innymi brokerami i co osiągają z większymi woluminami u banków, oraz dlaczego kwestie odpowiedzialności, a także możliwości kształtowania wyglądają bardziej zbiorczo. Musisz znać te wszystkie aspekty, co sprawia, że jestem zaskoczony twoim postem, zwłaszcza że często czytasz warunki (jeśli mam na to ochotę) ode mnie w opisanych sytuacjach i mógłbyś je ocenić lub ulepszyć, a teraz nagle taki bełkot.
Oczywiście jestem pośrednikiem, nikt - także ja - nie twierdzi inaczej i właśnie to bronię, właśnie to stawiam na pierwszy plan w porównaniu do zatrudnienia w banku i staram się wyjaśnić, dlaczego to przynosi korzyści i dlaczego niezależny pośrednik/broker może reprezentować coś innego niż pracownik banku!
Piszesz tak, jakbyś twierdził, że jako pośrednik finansowy zawsze oferujesz lepsze warunki niż klient swojego banku.
W ogóle nie wiem, gdzie napisałem coś na ten temat (dotyczące zawsze), chociaż moje dążenie musi być takie a i często mi się udaje. Poza tym, inny pośrednik również może być lepszy, ale dlatego bank nie zyska przychylności, a gdyby nie istniały platformy brokerskie, banki oferowałyby jeszcze gorsze warunki, niż często robią, zwłaszcza że najczęściej najlepsze warunki są przedstawiane dopiero wtedy, gdy konsument macha logo brokera! Uważasz to za właściwe???
Ponadto towarzyszenie finansowaniu nie zawsze zależy od najlepszej stopy procentowej, także dostępność, niezawodność, pomysły, zaufanie i przede wszystkim najlepsza koncepcja (początek najlepszych warunków) muszą być obecne, by w końcu być o kawałek bliżej tortu!