- wt maja 21, 2019 9:18 am
Lataj, oczywiście. Ponieważ mieszkasz tutaj, możesz śmiało obejrzeć te domy m.in. w dzielnicach Lengede, Broitzem i Lamme!
Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości
Fly pisze: Znam ich bardzo dobrze. I dlatego nie mogę potwierdzić twojego twierdzenia.Czy mógłbyś to krótko wyjaśnić? Czego nie możesz potwierdzić? Czyżby niektórzy późni przesiedleńcy w tych obszarach budowlanych nie zbudowali własnego domu, swoich domów, często w najlepszej jakości, we własnym zakresie? Czyli czy moje twierdzenie nie jest prawdziwe??
noelmaxim pisze: Lec, po prostu zapytaj mnie albo daj się przekonać! Co mnie zastanawia, dlaczego mam opowiadać bajki i jeśli już chcesz ze mną dyskutować, dlaczego zawsze kwestionujesz moje twierdzenia, dlaczego nie dajesz się przekonać i nie relacjonujesz tego, gdy już ci to oferuję? Naprawdę tego nie rozumiem, naprawdę nie, podważasz moje słowa, ale nie masz żadnego zainteresowania prawdziwością. Dlaczego? Dlaczego zawsze tak musi być? Dlaczego?Co proszę mam cię o coś zapytać? Nawet bez twojej opinii wiem, że samodzielnie wybudowane domy w wymienionych obszarach budowlanych nie są doskonałej jakości - bo wiele z nich znam osobiście! Więc nie potrzebuję twojej wiedzy zawodowej, prawda?!
Verzweifelt1977 pisze: Konsekwencje dla dzieci: Szkoła podstawowa – dzieci muszą być codziennie dowożone (tam i z powrotem, także w określone popołudnia)Przyjaciele dzieci nie są już dostępni na piechotę dla dzieci, czyli trzeba również wozić dzieci do przyjaciółPiekarnia, supermarket, basen, kryty basen, plaża, szkoły średnie, starówka, place zabaw… wszystko tylko samochodem, dotychczas dojeżdżane pieszoTerminy sportowe dzieci: także wtedy potrzebny jest samochód kilka razy w tygodniu Z radości obliczyłam i stwierdziłam, że będę musiała spędzać około 6-8 godzin więcej w tygodniu w samochodzie☹To, co uważam za bardzo złe, to to, że dzieci, które teraz są samodzielne i mogą wracać same do domu i odwiedzać swoich przyjaciół, będą stale uzależnione od naszego taksówki rodzicielskiej, gdy zbudujemy Dom.Przyjaciół dzieci nie da się dojechać rowerem, ponieważ ścieżka rowerowa jest bardzo niebezpieczna.Jedna rzecz, która była dla nas bardzo ważna: Musi istnieć w pobliżu katolicka szkoła prywatna. Sami jesteśmy niereligijni i dlatego nawet ponownie wstąpiliśmy do kościoła. Chodzi tylko o szkołę, ponieważ w takiej szkole można po prostu wykluczyć pewne problemy..... Szkoła byłaby dla mnie najważniejsza. W szczególności w miastach jest to bardzo przerażający temat. Znam ludzi, którzy specjalnie wracają na wieś, do ostatniej dziury, gdy dzieci są w wieku szkolnym.
noelmaxim pisze: Katolicki, ewangelicki, muzułmański, żydowski, prawosławny, czy to ma jakiekolwiek znaczenie? Cokolwiek??Nie, my również nie jesteśmy religijni, a mimo to dziecko chodzi do katolickiej szkoły prywatnej. Nie dlatego, aby unikać kontaktu z indonezyjskimi muzułmanami, ale aby uniknąć kontaktu z Kurdami i Arabami. Czasami są tam również chrześcijanie, ale rzadko. To, co mnie zaskoczyło, to wysoki odsetek cudzoziemców w katolickiej szkole. Włosi, Portugalczycy,... nawet Chińczycy, jakbym nagle stali się chrześcijanami, gdy dziecko musiało pójść do szkoły. Ci ludzie mówią ci również zupełnie bez ogródek, dlaczego dziecko idzie do szkoły prywatnej. Turcy (mają na myśli Kurdów), Arabowie i Afrykanie.....
tacheles pisze: @noelmaxim: dlaczego nie dodajesz chrześcijański do swojej listy, skoro to jest obojętne? Czy powinniśmy się za to wstydzić? W niektórych częściach Berlina „Ty Chryste” stało się obelgą. Zastanów się nad tym!Jesteś jakimś zwolennikiem AfD? Co oznaczają dla Ciebie ewangelicki i katolicki? Przecież logiczne jest, że to były tylko przykłady, a nie wyczerpujące wyliczenie. Wprowadzanie takich skrajnych treści politycznych do tego tematu jest kompletnie zbędne.
tacheles pisze: @noelmaxim: dlaczego nie dopiszesz chrześcijański do swojej listy, skoro to jest obojętne? Czy mamy za to się wstydzić? W niektórych częściach Berlina „Ty Chrystusie” stało się przekleństwem. Zastanów się nad tym!niektórzy pośrednicy są po prostu tolerancyjni, jeśli chodzi o zarabianie pieniędzy. robią to z każdym^^
Hilfe pisze: niektórzy pośrednicy są po prostu tolerancyjni, jeśli chodzi o zarabianie pieniędzy. robią to z każdym^^Miara się przebrała!!!
tacheles pisze: @Fly: tak, wyznaję prawicowe, konserwatywne i ludowe przekonania, z warkoczami i wszystkim. Ale: Nie mam nic wspólnego z lewicowymi faszystami, to byli narodowi SOCJALIŚCI, nazwa partii mówi wszystko, tego nigdy nie powinniśmy zapominać, nawet jeśli zawsze nam wmawiają, że terroryzm i Holocaust pochodziły z "prawej" strony! Myślenie własne się opłaca! Udział obcokrajowców w naszym przedszkolu i szkole podstawowej jest również dość wysoki, międzynarodowy producent artykułów sportowych ma tu swoją siedzibę, wielokulturowość w praktyce, ogromna zabawa podczas festiwalu letniego, na szczęście nie ma tu dzieci Arabów ani Kurdów, i tak pozostanie, ponieważ rodzeństwo ma pierwszeństwo w przyjęciu... Tutaj świat jest jeszcze w porządku!Przy tyle intelektualnej głupoty można tylko mieć nadzieję, że geny nie zostaną przekazane dalej.
tacheles pisze: @Fly: To związane z pulą genów i tym, co się tam przekazuje, naprawdę nie jest dla Ciebie zrozumiałe, prawda? -Nie ma sprawy, i tak będziemy karmić ciebie i twoje potomstwo, ktoś musi przecież zamiatać podwórko i parzyć kawę.Bardzo miło z Twojej strony, że chcesz zamiatać mój podwórz i parzyć mi kawę. Mam jednak już niezawodnych ludzi, którzy są przy tym miłościwie usposobieni. Na prawicowych tępaków ochoczo rezygnuję.
noelmaxim pisze: Miska jest pełna!!!nie wiem, czego chcesz, gdy mówię, że jesteś tolerancyjny zresztą sam jestem obcokrajowcem czy chcesz mnie obrażać jako osobę skrajnie prawicową??
noelmaxim pisze: Pomoc, nie ma już ratunku dla ciebie!! Wiem, że jesteś obcokrajowcem, czy w ogóle zrozumiałeś, co tu się dzieje??? Czy kiedykolwiek przeczytałeś, kogo i co cytujesz?? Ogólnie rzecz biorąc, toleruję to nie ze względu na sprzedaż czy zarabianie pieniędzy, ale ze zdrowego podejścia do każdego człowieka, bez względu na pochodzenie! W ostatecznym rozrachunku nawet ciebie, nawet jeśli wydaje ci się, że nie ma dla ciebie nadziei, kiedy cytujesz Tacheles, żeby mnie zaatakować. Niewiarygodne!!!o co ci chodzi teraz z twoimi banałami ze stołu ?? Czy ja się gdzieś do ciebie odniosłem! Nie, więc! Kiedy mówiłem o tolerancji, miałem na myśli ogólnie wszystkich prowizjonistów, dla których tolerancja zaczyna się od zarabiania pieniędzy. Znam kilku, którzy są na prawo albo na lewo i mają kliencką klientelę
tacheles pisze: Fajnie, jak rozwija się ten temat, odsłaniając głębsze warstwy... w związku z tym powinno to być napisane w ten sposób: „wstrętny”, tylko tak, i dla naszych hobby-genetyków w wirze życia. Co w tym jest skrajnie prawicowe? Czy masz na myśli burżuazyjno-konserwatywne podejście? Jestem nietolerancyjny, homofob, biały i staroświecki rasista, mogę z tym żyć, po prostu nie lubię być wrzucany do kategorii nazistów, jak już wcześniej wspomniałem, nie podoba mi się socjalizm. To już przerażające, gdy czytam takie wpisy jak ten od @Fly, takie osoby mogą głosować w tym kraju... i wkrótce już od 16 lat, a jeśli konieczne, to wykonany przez prawnego opiekuna... O, szybko uciekaj stąd!Co poszło nie tak w Twoim dzieciństwie? Byłeś zbyt długo ministrantem i ulubieńcem księdza? A może inne dzieci biły Cię, bo nikt nie chciał z Tobą bawić się? Tata bił Cię paskiem? I to trwało przez całe Twoje życie, czy ja dobrze to widzę? Prawdopodobnie bez pracy, albo na zasiłku, z jednopokojowym mieszkaniem, do którego oprócz Ciebie nikt nie wchodzi, bo śmierdzi i wszędzie stoją puste butelki po piwie?! Szacun!
StGe1973 pisze: Bardzo charakterystyczną dla mnie dyskusją zawsze jest ta dotycząca miejsc pracy. Jeśli źle wykwalifikowany i źle mówiący po niemiecku Afrykanin odbiera Niemcowi miejsce pracy, to ten Niemiec w każdym razie nigdy by tego miejsca pracy nie dostał. Gdyby firma znalazła lepiej wykwalifikowanego i lepiej mówiącego po niemiecku pracownika na to stanowisko, to ten pracownik też by je dostał.Takich dyskusji nie ma. W końcu mamy pełne zatrudnienie i każda firma desperacko szuka nawet osób niskiej kwalifikacji. Sklepy i stacje benzynowe zamykają się, bo nie mogą znaleźć pracowników. Nawet jeśli ktoś jest zupełnie odrealniony intelektualnie, od razu znajdzie pracę. W wielu innych krajach jest jednak inaczej: - Obcokrajowcy mogą pracować tylko wtedy, gdy udowodnione jest, że nie można znaleźć miejscowych kandydatów - Istnieją czarne listy zawodów, których obcokrajowcy w ogóle nie mogą wykonywać To jest sedno w przypadku prawicy: Oni dają tym ludziom alibi i mówią: ONI odbierają wam miejsca pracy. Nie, prawdą jest, że ci niemieccy obywatele mają tyle własnych problemów, że i tak nie znaleźliby pracy. Niestety, dzisiaj 54% osób otrzymujących zasiłek dla bezrobotnych ma pochodzenie migracyjne. Bezrobocie jest po prostu zjawiskiem importowanym. Zostają tylko jeszcze alkoholicy i samotni rodzice, ale w masie oznacza to Hartz 4 = migrant. Nie jesteś winien swojego życia, ONI są winni. Państwo opiekuńcze jest winne temu, że płaci ludziom za działania bez pracy i bez obowiązku obecności. Ojciec rodziny z siedmioosobową rodziną Kurdów nigdy nie będzie pracować, bo to się nie opłaca. Dzięki urzędowi ma się lepiej.
StGe1973 pisze: Udział migracji wśród beneficjentów zasiłku socjalnego: Nie wierz w statystyki, których sam nie sfałszowałeś. Ile z nich to swobodny przepływ osób w ramach UE, Niemcy pochodzenia rosyjskiego (posiadający niemiecki paszport), imigranci z lat 60. i 70., których chcieliśmy sprowadzić? Ile z nich naprawdę stanowi dla nas kontrolowalną migrację, czyli Afrykańczycy, Syryjczycy, Kurdowie itp.?Ponad 20% beneficjentów zasiłku Hartz IV to imigranci od 2015 roku. Nie chcę nawet wiedzieć, ile jeszcze Kurdów/Libańczyków/Irakijczyków z lat 80. do tego dojdzie. Klany libańskie z tysiącami ludzi, którzy otrzymują zasiłek Hartz IV i mają Bugatti w piwnicy. Gdy ogłaszamy wolne stanowisko pracy (a mieszkamy w powiecie Neu-Ulm, czyli dokładnie takim powiecie z pełnym zatrudnieniem), dostajemy około 50 podań, spośród których 2/3 to obywatele niemieccy. Okolica Neu-Ulm jest na pewno dość niekorzystna. Uchodzi za enklawę Arabów, ale wskaźnik osób otrzymujących zasiłek jest chyba niski. Nie tak niski jak na południu, ale niski. W przypadku stanowisk administracyjnych (szczególnie w niepełnym wymiarze godzin) również stale dostaję podania. Tam praktycznie nikt nie jest bezrobotny, praktycznie niemożliwe jest dzisiaj. Inżynierowie, technicy, mechanicy... nie dostaniesz nikogo. Zazwyczaj brak podań. Toczący z rekruterami tokarze. Szaleństwo. Dlaczego tak zdecydowanie wymieniasz siedmioczęściową rodzinę kurdyjską? Dotyczy to także niemieckiej rodziny z 7 dziećmi, żeby ojciec rodziny potrzebował bardzo wysokich dochodów netto, aby praca się opłacała. Czy państwo opiekuńcze dla wszystkich takich rodzin (niemieckich, kurdyjskich itp.) powinno być zreformowane, tak, zdecydowanie się zgadzam. Niektórzy, jak np. samotne matki pracujące w niepełnym wymiarze godzin, otrzymują zbyt mało, a inni, jak rodziny z bardzo dużą liczbą dzieci, zbyt wiele. Rodzina siedmioczęściowa ma 5 dzieci. Dlaczego wybieram rodzinę kurdyjską? Ponieważ niemieckie rodziny rzadko mają 5 dzieci i kobieta nie może generować drugiego dochodu z powodów religijnych. Wtedy praca opłaca się dopiero przy wysokim dochodzie i bez znajomości języka niemieckiego jest to trudne. I jeszcze raz: Moje dzieci nie chodzą do szkoły z Arabami/Kurdami. Byłem w szkole, gdzie były takie narodowości - okropne. I to jest reguła, nie wyjątek. Wysoki odsetek orientalnych migrantów = zła szkoła.
finanzierung pisze: Trzeba teraz zapytać, co rozumiesz przez doskonałe ustawienie? Pracować za grosze???Niewyobrażalne, czy nie chcesz zrozumieć, o co mu chodzi? Chcesz tu otworzyć nowe drzwi? Musi być teraz naprawdę dobrze. Tacheles (MatthewPryor/HannoMack) jest całkowicie poza tym miejscem, powinno tu najpierw zapanować spokój, myślę, że wszyscy powinniśmy do tego przyczynić się.
StGe1973 pisze: z arabskiej enklawy nie mam żadnej wiedzy, a wieczorami często bywamy w Ulm/Neu-Ulm. Nigdy tego nie zauważyłem...Trochę na południe od Ulm istnieje obszar około Neu Ulm, Leupheim, Senden,.... uważany za niebezpieczne arabskie i salafickie miejsce. Czasami chodzę z moją córką do Sendolino. To naprawdę przerażające. Tylko Arabowie o mrocznym spojrzeniu i zachowaniu herrenmenschen. 1. Zawód spawacza ukończony, Niemiec, od 2 lat bez pracy, chociaż jak słusznie zauważyłeś, spawaczy jest u nas tu pilnie poszukiwanych. Nie wiem, czym to jest spowodowane... Prawdopodobnie brak motywacji. Nie dostanie pracy jako spawacz w południowych Niemczech jest niemożliwe. 2. Rodzina turecka, on pracuje tutaj w zakładzie przemysłowym na 3 zmiany. Ciężka praca, brak wykształcenia i konieczność perfekcyjnego niemieckiego, ale zarabia bardzo dobrze. Tak, Turcy w przeciwieństwie do Kurdów zazwyczaj pracują. Jeśli ktoś kładzie się na socjalnej hamaku, zawsze uważam to za negatywne, bez względu na to czy jest Niemcem czy nie-Niemcem. Po prostu są obcokrajowcami. Nie byłoby to takie złe, gdyby to nie było tolerowane. Każdego dnia obowiązek stawienia się w urzędzie na przykład. Co do edukacji mogę powiedzieć, że dla mnie nie ma to związku z narodowością. To zależy od tego, jak ważna jest edukacja dla rodziców i jak dziecko jest wspierane poza przedszkolem. Oczywiście edukacja ma związek z poziomem wykształcenia rodziny. Tak samo w przypadku Niemców. Dzieci nieakademickich rodziców studiują bardzo rzadko, ponieważ w rodzinie nie ma odpowiedniego wsparcia. A wśród Kurdów/Arabów jest mało akademików. OBWE określa kraje arabskie jako największą pustynię edukacyjną na ziemi. W dodatku odrzucam wspólną naukę z Arabami z jednego powodu: przemoc. Prawie wszyscy Arabowie są wychowywani w przemocy i zachowują się odpowiednio.
Malapascua pisze: 7-osobowa rodzina ma 5 dzieci. Dlaczego wybieram rodzinę kurdyjską? Ponieważ niemieckie rodziny rzadko mają 5 dzieciJa, jesteśmy taką rodziną z pięciorgiem dzieci..... Trzej starsi wszyscy na gimnazjum (12. 9. 7. klasa), ci młodsi w drugiej klasie i w przedszkolu.... Sama pracuję w dziedzinie sportu jako trener dzieci i mamy coraz więcej dzieci uchodźców na treningach. Są tacy, których rodzice po stosunkowo krótkim czasie dobrze mówią po niemiecku, ale są też tacy, gdzie po 2 latach dzieci muszą tłumaczyć.... Cytat autorstwa Malapscua W ogóle nie popieram wspólnej nauki z Arabami z jednego powodu: przemocy. Praktycznie wszyscy Arabowie są wychowywani w sposób agresywny i zachowują się odpowiednio. Niestety muszę się zgodzić, dzieci często szybko wpadają w szał i nie są łatwe do uspokojenia......
Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]
Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]
Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]
Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata