Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Zdesperowany - Kupić działkę tak czy nie - Finansowanie budowy

Napisany przez NaTwoim13
Lataj, oczywiście. Ponieważ mieszkasz tutaj, możesz śmiało obejrzeć te domy m.in. w dzielnicach Lengede, Broitzem i Lamme!

Napisany przez Fly
Znam te (osoby). Nawet bardzo dobrze. Dlatego nie mogę potwierdzić twojego stwierdzenia.

Napisany przez hausbauwest
Każdy dostaje w życiu to, co zasługuje. Nie wziąłbym takiego warsztatu na siebie ani tym bardziej nie chciałbym domu prefabrykowanego.

Napisany przez NaTwoim13
Fly pisze: Znam ich bardzo dobrze. I dlatego nie mogę potwierdzić twojego twierdzenia.
Czy mógłbyś to krótko wyjaśnić? Czego nie możesz potwierdzić? Czyżby niektórzy późni przesiedleńcy w tych obszarach budowlanych nie zbudowali własnego domu, swoich domów, często w najlepszej jakości, we własnym zakresie? Czyli czy moje twierdzenie nie jest prawdziwe??

Napisany przez Fly
Dokładnie, tego stwierdzenia nie mogę potwierdzić. Tak, wiele rodzin tutaj budowało swoje domy własnymi siłami. Jednak nie w wyjątkowej jakości. Raczej poziom tolerancji jest zrozumiale wyższy. Kiedy samodzielnie układa się płytki, nie przeszkadza zbytnio, jeśli fuga nie jest równoległa w 100% do ściany. Albo jeśli tynk na ścianie i suficie jest lekko falisty. Wtedy się to po prostu akceptuje i nie wspomina się nikomu. To jednak nie oznacza, że jest lepiej niż w domu sąsiada, który oburza się na tę pracę rzemieślniczą i to publicznie wyraża.

Napisany przez NaTwoim13
Lec, po prostu zapytaj mnie lub pozwól się przekonać! Co mnie zastanawia, dlaczego mam opowiadać bajki i jeśli chcesz ze mną dyskutować, dlaczego zawsze podważasz moje twierdzenia, dlaczego nie pozwolisz się przekonać i potem o tym nie opowiesz, skoro już oferuję? Naprawdę tego nie rozumiem, naprawdę nie, kwestionujesz moje twierdzenia, ale kompletnie nie interesuje cię prawdziwość. Dlaczego? Dlaczego zawsze to tak musi być? Dlaczego?

Napisany przez Fly
noelmaxim pisze: Lec, po prostu zapytaj mnie albo daj się przekonać! Co mnie zastanawia, dlaczego mam opowiadać bajki i jeśli już chcesz ze mną dyskutować, dlaczego zawsze kwestionujesz moje twierdzenia, dlaczego nie dajesz się przekonać i nie relacjonujesz tego, gdy już ci to oferuję? Naprawdę tego nie rozumiem, naprawdę nie, podważasz moje słowa, ale nie masz żadnego zainteresowania prawdziwością. Dlaczego? Dlaczego zawsze tak musi być? Dlaczego?
Co proszę mam cię o coś zapytać? Nawet bez twojej opinii wiem, że samodzielnie wybudowane domy w wymienionych obszarach budowlanych nie są doskonałej jakości - bo wiele z nich znam osobiście! Więc nie potrzebuję twojej wiedzy zawodowej, prawda?!

Napisany przez NaTwoim13
Lecimy,, ok, ok. Boahhh....

Napisany przez Fly
Jaki jest zawartość takiego posta? Dom jednorodzinny na dzierżawionej działce (powodzenia dla młodego pośrednika!) jest o wiele bardziej realny niż samodzielnie wykonany biały Dom w Broitzem!

Napisany przez NaTwoim13
Dziękuję za życzenia sukcesu Cóż, w szczególności warstwa konsumentów, o której wspomniałem, buduje wszystko, ale z pewnością nie Dom jednorodzinny ani na pewno nie Dom z tynkiem, tam samodzielnie stawia cegłę, droga Fly

Napisany przez Fly
Noelmaxim, tynk na ścianach i sufitach z pewnością oznacza tynk wewnętrzny. „Polenklinker“ to typowa elewacja tych domów tutaj. Biały cegły klinkierowe. Chętnie przy wejściu opatrzony „kolumnami”.... wykonanymi z pustaków. Możesz mi śmiało wierzyć, że wiem, o czym mówię. To wszystko jest w porządku... jeśli jest się zadowolonym ze standardu.

Napisany przez Malapascua
Verzweifelt1977 pisze: Konsekwencje dla dzieci: Szkoła podstawowa – dzieci muszą być codziennie dowożone (tam i z powrotem, także w określone popołudnia)Przyjaciele dzieci nie są już dostępni na piechotę dla dzieci, czyli trzeba również wozić dzieci do przyjaciółPiekarnia, supermarket, basen, kryty basen, plaża, szkoły średnie, starówka, place zabaw… wszystko tylko samochodem, dotychczas dojeżdżane pieszoTerminy sportowe dzieci: także wtedy potrzebny jest samochód kilka razy w tygodniu Z radości obliczyłam i stwierdziłam, że będę musiała spędzać około 6-8 godzin więcej w tygodniu w samochodzie☹To, co uważam za bardzo złe, to to, że dzieci, które teraz są samodzielne i mogą wracać same do domu i odwiedzać swoich przyjaciół, będą stale uzależnione od naszego taksówki rodzicielskiej, gdy zbudujemy Dom.Przyjaciół dzieci nie da się dojechać rowerem, ponieważ ścieżka rowerowa jest bardzo niebezpieczna.
Jedna rzecz, która była dla nas bardzo ważna: Musi istnieć w pobliżu katolicka szkoła prywatna. Sami jesteśmy niereligijni i dlatego nawet ponownie wstąpiliśmy do kościoła. Chodzi tylko o szkołę, ponieważ w takiej szkole można po prostu wykluczyć pewne problemy..... Szkoła byłaby dla mnie najważniejsza. W szczególności w miastach jest to bardzo przerażający temat. Znam ludzi, którzy specjalnie wracają na wieś, do ostatniej dziury, gdy dzieci są w wieku szkolnym.

Napisany przez NaTwoim13
Blagen?? Widerlich! Katholisch, ewangelicki, muzułmański, żydowski, prawosławny, czy to ma jakiekolwiek znaczenie? Jakiekolwiek?? Dupska są wszędzie, a nazywanie dzieci Blagen może sugerować to samo!!

noelmaxim pisze: Katolicki, ewangelicki, muzułmański, żydowski, prawosławny, czy to ma jakiekolwiek znaczenie? Cokolwiek??
Nie, my również nie jesteśmy religijni, a mimo to dziecko chodzi do katolickiej szkoły prywatnej. Nie dlatego, aby unikać kontaktu z indonezyjskimi muzułmanami, ale aby uniknąć kontaktu z Kurdami i Arabami. Czasami są tam również chrześcijanie, ale rzadko. To, co mnie zaskoczyło, to wysoki odsetek cudzoziemców w katolickiej szkole. Włosi, Portugalczycy,... nawet Chińczycy, jakbym nagle stali się chrześcijanami, gdy dziecko musiało pójść do szkoły. Ci ludzie mówią ci również zupełnie bez ogródek, dlaczego dziecko idzie do szkoły prywatnej. Turcy (mają na myśli Kurdów), Arabowie i Afrykanie.....

Napisany przez Fly
tacheles pisze: @noelmaxim: dlaczego nie dodajesz chrześcijański do swojej listy, skoro to jest obojętne? Czy powinniśmy się za to wstydzić? W niektórych częściach Berlina „Ty Chryste” stało się obelgą. Zastanów się nad tym!
Jesteś jakimś zwolennikiem AfD? Co oznaczają dla Ciebie ewangelicki i katolicki? Przecież logiczne jest, że to były tylko przykłady, a nie wyczerpujące wyliczenie. Wprowadzanie takich skrajnych treści politycznych do tego tematu jest kompletnie zbędne.

Napisany przez Hilfe
tacheles pisze: @noelmaxim: dlaczego nie dopiszesz chrześcijański do swojej listy, skoro to jest obojętne? Czy mamy za to się wstydzić? W niektórych częściach Berlina „Ty Chrystusie” stało się przekleństwem. Zastanów się nad tym!
niektórzy pośrednicy są po prostu tolerancyjni, jeśli chodzi o zarabianie pieniędzy. robią to z każdym^^

Napisany przez vision
@ pomocy, jasno i zgodnie z innymi Nie rozumiecie jeszcze do końca podstawowych zasad chrześcijaństwa? To jest forum FINANSOWE. Załóżcie swoje własne forum dla brzydkich starych białych mężczyzn. Tam możecie się wyzywać, szerzyć nienawiść, po prostu wyładować całą frustrację z waszego marnego małego życia. Albo przeczytajcie jeszcze raz artykuł 1 niemieckiej Konstytucji i zastanówcie się.

Napisany przez NaTwoim13
Hilfe pisze: niektórzy pośrednicy są po prostu tolerancyjni, jeśli chodzi o zarabianie pieniędzy. robią to z każdym^^
Miara się przebrała!!!

Napisany przez Fly
tacheles pisze: @Fly: tak, wyznaję prawicowe, konserwatywne i ludowe przekonania, z warkoczami i wszystkim. Ale: Nie mam nic wspólnego z lewicowymi faszystami, to byli narodowi SOCJALIŚCI, nazwa partii mówi wszystko, tego nigdy nie powinniśmy zapominać, nawet jeśli zawsze nam wmawiają, że terroryzm i Holocaust pochodziły z "prawej" strony! Myślenie własne się opłaca! Udział obcokrajowców w naszym przedszkolu i szkole podstawowej jest również dość wysoki, międzynarodowy producent artykułów sportowych ma tu swoją siedzibę, wielokulturowość w praktyce, ogromna zabawa podczas festiwalu letniego, na szczęście nie ma tu dzieci Arabów ani Kurdów, i tak pozostanie, ponieważ rodzeństwo ma pierwszeństwo w przyjęciu... Tutaj świat jest jeszcze w porządku!
Przy tyle intelektualnej głupoty można tylko mieć nadzieję, że geny nie zostaną przekazane dalej.

Napisany przez Fly
tacheles pisze: @Fly: To związane z pulą genów i tym, co się tam przekazuje, naprawdę nie jest dla Ciebie zrozumiałe, prawda? -Nie ma sprawy, i tak będziemy karmić ciebie i twoje potomstwo, ktoś musi przecież zamiatać podwórko i parzyć kawę.
Bardzo miło z Twojej strony, że chcesz zamiatać mój podwórz i parzyć mi kawę. Mam jednak już niezawodnych ludzi, którzy są przy tym miłościwie usposobieni. Na prawicowych tępaków ochoczo rezygnuję.

Napisany przez Hilfe
noelmaxim pisze: Miska jest pełna!!!
nie wiem, czego chcesz, gdy mówię, że jesteś tolerancyjny zresztą sam jestem obcokrajowcem czy chcesz mnie obrażać jako osobę skrajnie prawicową??

Napisany przez NaTwoim13
Pomoc, nie ma już dla ciebie ratunku!! Wiem, że jesteś obcokrajowcem, czy w ogóle zrozumiałeś, co tu się dzieje??? Czy kiedykolwiek przeczytałeś, kogo i co cytujesz?? Ponadto, nie toleruję sprzedaży ani zarabiania pieniędzy ze względu na to, ale ogólnie i zgodnie z zdrowym podejściem do ludzi, niezależnie od ich pochodzenia! W ostateczności nawet ciebie, nawet jeśli wydaje ci się, że nie ma już dla ciebie ratunku, gdy cytujesz jasno, aby mnie zaatakować. Niewiarygodne!!!

Napisany przez Hilfe
noelmaxim pisze: Pomoc, nie ma już ratunku dla ciebie!! Wiem, że jesteś obcokrajowcem, czy w ogóle zrozumiałeś, co tu się dzieje??? Czy kiedykolwiek przeczytałeś, kogo i co cytujesz?? Ogólnie rzecz biorąc, toleruję to nie ze względu na sprzedaż czy zarabianie pieniędzy, ale ze zdrowego podejścia do każdego człowieka, bez względu na pochodzenie! W ostatecznym rozrachunku nawet ciebie, nawet jeśli wydaje ci się, że nie ma dla ciebie nadziei, kiedy cytujesz Tacheles, ​​żeby mnie zaatakować. Niewiarygodne!!!
o co ci chodzi teraz z twoimi banałami ze stołu ?? Czy ja się gdzieś do ciebie odniosłem! Nie, więc! Kiedy mówiłem o tolerancji, miałem na myśli ogólnie wszystkich prowizjonistów, dla których tolerancja zaczyna się od zarabiania pieniędzy. Znam kilku, którzy są na prawo albo na lewo i mają kliencką klientelę

Napisany przez Hilfe
chcę się wycofać z tej dyskusji skrajnie prawicowej. odrażające

Napisany przez NaTwoim13
Matthew jest z powrotem

Napisany przez NaTwoim13
Za to ty już nie będziesz miał/a żadnego

Napisany przez Fly
tacheles pisze: Fajnie, jak rozwija się ten temat, odsłaniając głębsze warstwy... w związku z tym powinno to być napisane w ten sposób: „wstrętny”, tylko tak, i dla naszych hobby-genetyków w wirze życia. Co w tym jest skrajnie prawicowe? Czy masz na myśli burżuazyjno-konserwatywne podejście? Jestem nietolerancyjny, homofob, biały i staroświecki rasista, mogę z tym żyć, po prostu nie lubię być wrzucany do kategorii nazistów, jak już wcześniej wspomniałem, nie podoba mi się socjalizm. To już przerażające, gdy czytam takie wpisy jak ten od @Fly, takie osoby mogą głosować w tym kraju... i wkrótce już od 16 lat, a jeśli konieczne, to wykonany przez prawnego opiekuna... O, szybko uciekaj stąd!
Co poszło nie tak w Twoim dzieciństwie? Byłeś zbyt długo ministrantem i ulubieńcem księdza? A może inne dzieci biły Cię, bo nikt nie chciał z Tobą bawić się? Tata bił Cię paskiem? I to trwało przez całe Twoje życie, czy ja dobrze to widzę? Prawdopodobnie bez pracy, albo na zasiłku, z jednopokojowym mieszkaniem, do którego oprócz Ciebie nikt nie wchodzi, bo śmierdzi i wszędzie stoją puste butelki po piwie?! Szacun!

Napisany przez vision
2500 trafień w tym temacie. I żadnego odzewu od uczciwych ludzi? Nikt, kto powie Stop, przekroczono granicę 2500 trafień i mizernych 3 ostrzeżenia? Naprawdę daleki jestem od bycia dobrym człowiekiem, ale tego rodzaju poglądów po prostu nie można ignorować i zamieść pod dywan.

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Dftt..............

Napisany przez NaTwoim13
HannoMack/MatthewPryor Legendarny, nie ustajesz, legendarny! Jockepocke (pochodzenie - Jockemöller), tylko jeden zawsze potrafił tak pięknie to wymówić, tylko on

Napisany przez StGe1973
Tacheles, Czy wiesz, co jest naprawdę złe w głupich ludziach? To, że nie są w stanie zauważyć swojej własnej głupoty... Tak, w słowie "narodowy socjalizm" zawarte jest słowo "socjalizm", ale dokładnie chodzi o ludzi, którzy myślą prawicowo, nacjonalistycznie, itp. Niestety, w swojej głupocie nie jesteś w stanie tego zauważyć. Różnica między lewicowym socjalizmem a socjalizmem rasistowskim, którego zwolennicy to ludzie myślący prawicowo, nacjonalistycznie, polega tylko na tym, że w ogólnym mówieniu o kimś jako o socjaliście nie zakłada się, że jest on rasistą, tylko socjalistą. Chciałbym założyć się o cokolwiek, że po prostu jesteś zbyt głupi, żeby to zrozumieć. I żeby to jasno powiedzieć: Każdy może być dumny z Niemiec, z tego, co kraj ten osiągnął od II wojny światowej, jaką dobrobyt stworzył, itd. itd. Każdy może też być dumny, że jest Niemcem, jeśli uważa, że jest częścią Niemiec. Ale narodowy socjalizm, myślenie narodowe, nacjonalistyczne zakłada ochronę jednej rasy, narodowości, religii przed innymi rasami i narodowościami, bo uważa, że jedna rasa, jedna nacja, jedna religia jest lepsza od innych.

Napisany przez Fly
- edytowany post, na który odpowiedź się odnosiła, został usunięty -

Dftt..................

Napisany przez StGe1973
Rzecz w tym, że w swojej głupocie nie jesteś w stanie zrozumieć, że nikt nie ponosi odpowiedzialności za czyny innych. Tak samo jak my, chrześcijanie, nie ponosimy odpowiedzialności za to, co wydarzyło się podczas prześladowania czarownic, inkwizycji czy aktualnie w przypadku skandalu z nadużyciami, tak samo nie ponoszą jej muzułmanie, Rosjanie czy Afrykanie. Poszczególne osoby (chrześcijanie, Niemcy, muzułmanie, Afrykańczycy) popełniają przestępstwa i ci sprawcy niezależnie od narodowości czy religii powinni być ścigani i skazani przez sąd. Wszelkiego rodzaju uogólnienia (chrześcijanie nadużywają dzieci, muzułmanie popełniają terroryzm, Polacy przekraczają otwartą granicę i kradną czy jakiekolwiek inne grupy rabusiów przychodzą) są jedynie wyrazem głupoty lub próby przekładania własnych lęków lub niepowodzeń na innych ludzi. Zawsze uważam za bardzo charakterystyczne dyskusje dotyczące miejsc pracy. Jeśli źle wykształcony i słabo mówiący po niemiecku Afrykanin odbiera pracę Niemcowi, to ten Niemiec i tak nigdy nie dostałby tej pracy. Gdyby firma znalazła lepiej wykształconego i lepiej mówiącego po niemiecku pracownika na to stanowisko, to właśnie on by ją dostał. To właśnie jest krux sprawy dla ludzi prawicowych: dają tym ludziom alibi i mówią: ONI zabierają wam miejsca pracy. Nie, prawda jest taka, że ci niemieccy obywatele mają tak wiele własnych problemów, że i tak nie znaleźliby pracy. Niestety istnieje wielu głupich ludzi, którzy chcą słyszeć takie proste prawdy i przekaz: Nie jesteś winny swojego życia, ONI są winni.

Napisany przez spassinnebacken
Jestem wewnętrznie rozdarty. Właściwie chciałbym zwrócić w stronę tego strumienia i napisać kilka rzeczy na temat wygłaszanych tutaj opinii. Jednakże rozwój wątku pokazuje, o co chodzi temu prowokatorowi. Czysta prowokacja. Po prostu nie mam ochoty skakać przez każdą przeszkodę, która mi jest podawana z prawej strony. Inteligentne pojedynki nie są możliwe w tym wątku z odpowiednimi osobami. Oni są nieuzbrojeni.

StGe1973 pisze: Bardzo charakterystyczną dla mnie dyskusją zawsze jest ta dotycząca miejsc pracy. Jeśli źle wykwalifikowany i źle mówiący po niemiecku Afrykanin odbiera Niemcowi miejsce pracy, to ten Niemiec w każdym razie nigdy by tego miejsca pracy nie dostał. Gdyby firma znalazła lepiej wykwalifikowanego i lepiej mówiącego po niemiecku pracownika na to stanowisko, to ten pracownik też by je dostał.
Takich dyskusji nie ma. W końcu mamy pełne zatrudnienie i każda firma desperacko szuka nawet osób niskiej kwalifikacji. Sklepy i stacje benzynowe zamykają się, bo nie mogą znaleźć pracowników. Nawet jeśli ktoś jest zupełnie odrealniony intelektualnie, od razu znajdzie pracę. W wielu innych krajach jest jednak inaczej: - Obcokrajowcy mogą pracować tylko wtedy, gdy udowodnione jest, że nie można znaleźć miejscowych kandydatów - Istnieją czarne listy zawodów, których obcokrajowcy w ogóle nie mogą wykonywać To jest sedno w przypadku prawicy: Oni dają tym ludziom alibi i mówią: ONI odbierają wam miejsca pracy. Nie, prawdą jest, że ci niemieccy obywatele mają tyle własnych problemów, że i tak nie znaleźliby pracy. Niestety, dzisiaj 54% osób otrzymujących zasiłek dla bezrobotnych ma pochodzenie migracyjne. Bezrobocie jest po prostu zjawiskiem importowanym. Zostają tylko jeszcze alkoholicy i samotni rodzice, ale w masie oznacza to Hartz 4 = migrant. Nie jesteś winien swojego życia, ONI są winni. Państwo opiekuńcze jest winne temu, że płaci ludziom za działania bez pracy i bez obowiązku obecności. Ojciec rodziny z siedmioosobową rodziną Kurdów nigdy nie będzie pracować, bo to się nie opłaca. Dzięki urzędowi ma się lepiej.

Napisany przez StGe1973
Malapascua, tylko krótko, bo nie ma to nic wspólnego z tym tematem... Udział migracyjny w Hartv IV: Nie wierz statystyce, której sam nie sfałszowałeś. Ile z nich to swoboda przepływu pracowników w UE, Rosjanie-Niemcy (mający niemiecki paszport), imigranci z lat 60. i 70., których chcieliśmy mieć? Ile z nich to naprawdę migracja podlegająca naszej kontroli, czyli Afrykanie, Syryjczycy, Kurdowie itp.? Pełne zatrudnienie: To piękne słowo o bezsensie, oznacza wskaźnik bezrobocia na poziomie 4% lub niższy i nie ma nic wspólnego z rzeczywistym znaczeniem pełnego zatrudnienia. Gdy ogłaszamy stanowisko pracy (i mieszkamy w powiecie Neu-Ulm, czyli dokładnie takim powiecie z pełnym zatrudnieniem), otrzymujemy około 50 zgłoszeń, z których 2/3 to obywatele niemieccy. Próbowaliśmy to zrobić 3 razy i za każdym razem skończyło się to zwolnieniem w okresie próbnym. Powodem jest po prostu to, że dla pomocnika biurowego wymagane jest opanowanie języka niemieckiego. Teraz mamy kogoś z tłem migracyjnym, język jest trudniejszy, ale reszta jest perfekcyjna. Przynajmniej dla nas tutaj to właśnie ci ludzie prowadzą dyskusje na temat tego, że imigranci odbierają im miejsca pracy. Dlaczego tak wyraźnie bierzesz 7-osobową rodzinę Kurdów? Dotyczy to również niemieckiej rodziny z 7 dziećmi, że ojciec rodziny potrzebuje bardzo wysokiego dochodu netto, aby praca była naprawdę opłacalna. Co do reformy państwa opiekuńczego dla wszystkich takich rodzin (niemieckich, kurdyjskich itp.), tak, zdecydowanie się zgadzam. Niektóre, jak samotne matki pracujące na pół etatu, dostają za mało, a inne, jak rodziny z wieloma dziećmi, za dużo. Ale teraz ten temat powinien zostać zakończony, ponieważ jest to forum finansowe i nie ma to z tym nic wspólnego.

Napisany przez finanzierung
Teraz mamy kogoś z tłem migracyjnym, język jeszcze dosyć trudny, ale inaczej idealne nastawienie. Musimy teraz zadać pytanie, co rozumiesz przez idealne nastawienie? Pracuje za grosze???

StGe1973 pisze: Udział migracji wśród beneficjentów zasiłku socjalnego: Nie wierz w statystyki, których sam nie sfałszowałeś. Ile z nich to swobodny przepływ osób w ramach UE, Niemcy pochodzenia rosyjskiego (posiadający niemiecki paszport), imigranci z lat 60. i 70., których chcieliśmy sprowadzić? Ile z nich naprawdę stanowi dla nas kontrolowalną migrację, czyli Afrykańczycy, Syryjczycy, Kurdowie itp.?
Ponad 20% beneficjentów zasiłku Hartz IV to imigranci od 2015 roku. Nie chcę nawet wiedzieć, ile jeszcze Kurdów/Libańczyków/Irakijczyków z lat 80. do tego dojdzie. Klany libańskie z tysiącami ludzi, którzy otrzymują zasiłek Hartz IV i mają Bugatti w piwnicy. Gdy ogłaszamy wolne stanowisko pracy (a mieszkamy w powiecie Neu-Ulm, czyli dokładnie takim powiecie z pełnym zatrudnieniem), dostajemy około 50 podań, spośród których 2/3 to obywatele niemieccy. Okolica Neu-Ulm jest na pewno dość niekorzystna. Uchodzi za enklawę Arabów, ale wskaźnik osób otrzymujących zasiłek jest chyba niski. Nie tak niski jak na południu, ale niski. W przypadku stanowisk administracyjnych (szczególnie w niepełnym wymiarze godzin) również stale dostaję podania. Tam praktycznie nikt nie jest bezrobotny, praktycznie niemożliwe jest dzisiaj. Inżynierowie, technicy, mechanicy... nie dostaniesz nikogo. Zazwyczaj brak podań. Toczący z rekruterami tokarze. Szaleństwo. Dlaczego tak zdecydowanie wymieniasz siedmioczęściową rodzinę kurdyjską? Dotyczy to także niemieckiej rodziny z 7 dziećmi, żeby ojciec rodziny potrzebował bardzo wysokich dochodów netto, aby praca się opłacała. Czy państwo opiekuńcze dla wszystkich takich rodzin (niemieckich, kurdyjskich itp.) powinno być zreformowane, tak, zdecydowanie się zgadzam. Niektórzy, jak np. samotne matki pracujące w niepełnym wymiarze godzin, otrzymują zbyt mało, a inni, jak rodziny z bardzo dużą liczbą dzieci, zbyt wiele. Rodzina siedmioczęściowa ma 5 dzieci. Dlaczego wybieram rodzinę kurdyjską? Ponieważ niemieckie rodziny rzadko mają 5 dzieci i kobieta nie może generować drugiego dochodu z powodów religijnych. Wtedy praca opłaca się dopiero przy wysokim dochodzie i bez znajomości języka niemieckiego jest to trudne. I jeszcze raz: Moje dzieci nie chodzą do szkoły z Arabami/Kurdami. Byłem w szkole, gdzie były takie narodowości - okropne. I to jest reguła, nie wyjątek. Wysoki odsetek orientalnych migrantów = zła szkoła.

Napisany przez NaTwoim13
finanzierung pisze: Trzeba teraz zapytać, co rozumiesz przez doskonałe ustawienie? Pracować za grosze???
Niewyobrażalne, czy nie chcesz zrozumieć, o co mu chodzi? Chcesz tu otworzyć nowe drzwi? Musi być teraz naprawdę dobrze. Tacheles (MatthewPryor/HannoMack) jest całkowicie poza tym miejscem, powinno tu najpierw zapanować spokój, myślę, że wszyscy powinniśmy do tego przyczynić się.

Napisany przez StGe1973
finansowanie, to typowe pytanie dla osób spoza świata pracy, które redukują to do kwestii pieniędzy lub wynagrodzenia. Nie, on nie pracuje za grosze. To, o co mi chodzi (i co chyba dotyczy każdego innego pracodawcy, którego znam), nie ma nic wspólnego z wysokim czy niskim wynagrodzeniem, lecz z podejściem do pracy: 1. Czy ktoś daje mi odczucie, że lubi tę posadę i pracę? 2. Czy ktoś daje mi odczucie, że angażuje się w swoją pracę, czyli czy ma sugestie co do ulepszeń, choćby najmniejsze i nieistotne. 3. Czy ktoś daje mi odczucie, że angażuje się w swoją pracę również poza godzinami pracy, np. mówiąc: Przeczytałem/am w gazecie/telewizji/książce/internecie itp., czy to nie mogłoby być również interesujące dla nas? Nie chodzi o to, że ktoś czegoś nie umie i musi się nauczyć, popełnia błędy, jaki ma ktoś pracę czy zarobki lub cokolwiek innego. Chodzi o motywację i podejście do pracy.

Napisany przez StGe1973
|r|Malapascua,

od Arabów nie ma żadnej enklawy i często wychodzimy wieczorem do Ulm/Neu-Ulm. Nigdy tego nie zauważyłam...

Chciałabym podać Ci dwa konkretne przykłady naszych najemców, o które mi chodzi:

1. Wyuczony ślusarz, Niemiec, od 2 lat bez pracy, mimo tego jak zgodnie z Tobą mówisz, ślusarze są u nas bardzo poszukiwani. Nie wiem, czym to jest spowodowane...

2. Rodzina turecka, on pracuje tutaj w zakładzie przemysłowym na 3 zmiany. Ciężka praca, brak wykształcenia, konieczna biegła znajomość języka niemieckiego, ale zarabia bardzo dobrze.

Jeśli ktoś kładzie się na socjalnej hamace, zawsze uważam to za negatywne, bez względu na to, czy jest to Niemiec czy nie-Niemiec. Jeśli ktoś jest gotów pracować nawet z niekorzystnymi uwarunkowaniami, zawsze to postrzegam pozytywnie, bez względu na to, czy jest to Niemiec czy nie-Niemiec.

Co do edukacji, mogę powiedzieć tylko, że dla mnie znowu nie ma to związku z narodowością. To zależy od tego, jak ważna jest edukacja dla rodziców i jak dziecko jest wspierane poza przedszkolem. Przedstawię tu również dwa konretne przykłady:

1. Dziecko naszych sąsiadów jest teraz w czwartej klasie i ledwo potrafi napisać poprawnie jakieś słowo po niemiecku. Rodzice niemieccy. Aby zatuszować te słabości, dziecko jest bardzo rozpraszające na lekcjach, bije się z innymi dziećmi, itp.

2. 2 dzieci Syryjczyków w naszym klubie sportowym, jedno w czwartej klasie z dzieckiem naszych sąsiadów, jedno w trzeciej klasie. Mówią perfekcyjnie po niemiecku w piśmie i mowie. Obydwoje bardzo prawdopodobnie pójdą do liceum, przynajmniej obydwoje mają średnią ocen 1,0 z podstawowych przedmiotów.

Zawsze uważam (bez względu na to, czy są to Niemcy czy cudzoziemcy), że zaniedbywanie wartości edukacji jest złe, ponieważ stanowi to podstawę i szanse dla dziecka. Jaką ścieżkę chce później obrać (szkolenie zawodowe, studia itp.) musi oczywiście samo zdecydować.|

StGe1973 pisze: z arabskiej enklawy nie mam żadnej wiedzy, a wieczorami często bywamy w Ulm/Neu-Ulm. Nigdy tego nie zauważyłem...
Trochę na południe od Ulm istnieje obszar około Neu Ulm, Leupheim, Senden,.... uważany za niebezpieczne arabskie i salafickie miejsce. Czasami chodzę z moją córką do Sendolino. To naprawdę przerażające. Tylko Arabowie o mrocznym spojrzeniu i zachowaniu herrenmenschen. 1. Zawód spawacza ukończony, Niemiec, od 2 lat bez pracy, chociaż jak słusznie zauważyłeś, spawaczy jest u nas tu pilnie poszukiwanych. Nie wiem, czym to jest spowodowane... Prawdopodobnie brak motywacji. Nie dostanie pracy jako spawacz w południowych Niemczech jest niemożliwe. 2. Rodzina turecka, on pracuje tutaj w zakładzie przemysłowym na 3 zmiany. Ciężka praca, brak wykształcenia i konieczność perfekcyjnego niemieckiego, ale zarabia bardzo dobrze. Tak, Turcy w przeciwieństwie do Kurdów zazwyczaj pracują. Jeśli ktoś kładzie się na socjalnej hamaku, zawsze uważam to za negatywne, bez względu na to czy jest Niemcem czy nie-Niemcem. Po prostu są obcokrajowcami. Nie byłoby to takie złe, gdyby to nie było tolerowane. Każdego dnia obowiązek stawienia się w urzędzie na przykład. Co do edukacji mogę powiedzieć, że dla mnie nie ma to związku z narodowością. To zależy od tego, jak ważna jest edukacja dla rodziców i jak dziecko jest wspierane poza przedszkolem. Oczywiście edukacja ma związek z poziomem wykształcenia rodziny. Tak samo w przypadku Niemców. Dzieci nieakademickich rodziców studiują bardzo rzadko, ponieważ w rodzinie nie ma odpowiedniego wsparcia. A wśród Kurdów/Arabów jest mało akademików. OBWE określa kraje arabskie jako największą pustynię edukacyjną na ziemi. W dodatku odrzucam wspólną naukę z Arabami z jednego powodu: przemoc. Prawie wszyscy Arabowie są wychowywani w przemocy i zachowują się odpowiednio.

Napisany przez hanes
Niesamowite. Młodzi ubiegający się o azyl i uchodźcy z krajów arabskich, którzy obecnie odbywają szkolenie w zawodach pielęgniarskich tutaj w Niemczech, będą czyścić ci tyłek, gdy będziesz spędzał swoje ostatnie lata śliniąc się w domu opieki.

Malapascua pisze: 7-osobowa rodzina ma 5 dzieci. Dlaczego wybieram rodzinę kurdyjską? Ponieważ niemieckie rodziny rzadko mają 5 dzieci
Ja, jesteśmy taką rodziną z pięciorgiem dzieci..... Trzej starsi wszyscy na gimnazjum (12. 9. 7. klasa), ci młodsi w drugiej klasie i w przedszkolu.... Sama pracuję w dziedzinie sportu jako trener dzieci i mamy coraz więcej dzieci uchodźców na treningach. Są tacy, których rodzice po stosunkowo krótkim czasie dobrze mówią po niemiecku, ale są też tacy, gdzie po 2 latach dzieci muszą tłumaczyć.... Cytat autorstwa Malapscua W ogóle nie popieram wspólnej nauki z Arabami z jednego powodu: przemocy. Praktycznie wszyscy Arabowie są wychowywani w sposób agresywny i zachowują się odpowiednio. Niestety muszę się zgodzić, dzieci często szybko wpadają w szał i nie są łatwe do uspokojenia......

Napisany przez Batman_BU
... i jak wszyscy skaczą przez kijki... Głupota nie zatrzymuje się przed narodowością. Jak widać tutaj na forum bardzo wyraźnie.

I ogromnym problemem jest to, że tego rodzaju stwierdzenia, które nie wpisują się w miłe obrazy ludzi, nikt najchętniej nie chce słyszeć........

Napisany przez OneOfMany
Fajnie, że teraz dzięki czytaniu mogłem lepiej poznać niektórych z Was...

Napisany przez NaTwoim13
Chciałem właściwie nie pisać więcej na ten temat, wszystko wskazuje na to, że sprawa sama się broni, ale teraz chciałbym przyznać rację OneOfMany, chociaż udało mi się to wcześniej. To, co denerwuje, staje się jeszcze gorsze, im bardziej zagłębia się w pewne kwestie, tym gorzej. Nie chodzi tu tylko o to, że to wszystko tutaj nie pasuje, ale jakie to ma nastawienie, ukryte podburzanie, to ponowne uogólnianie, czasem wręcz chamskie zachowanie i ta równość, wielkie niebo! Admin słusznie interweniował w przypadku Tacheles alias MatthewPryor/HannoMack, nie tylko zablokował, ale słusznie całkowicie zbanował, jednakże w przypadku kilku innych osób okazało się, jak nieszczęśliwi, samotni i intelektualnie zubożali mogą być niektórzy ludzie. Smutne, ale w ramach forum, zwłaszcza forum finansowego, ci ludzie nie znajdują swojego miejsca w społeczeństwie, co znajduje odzwierciedlenie w ich postach, nawet jeśli chodzi o temat finansowania nieruchomości. Tchórzliwi, urażający, czasem podburzający, chamscy i dyskryminujący, a przede wszystkim zawsze pięknie anonimowi!

Napisany przez OneOfMany
@noelmaxim: Czy mogę zapytać, czy masz taką funkcję jak moderator na tym forum?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata