Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Najlepsze finansowanie dla średniego domu WHEN rocznik 1979)

Napisany przez ticuta1
noelmaxim pisze:
Mając wszystkie dokumenty, mogę natychmiast złożyć zobowiązanie finansowe dla tego banku.

Dzień dobry neolmaxim,
ponieważ nie poruszam się na Twoim poziomie wiedzy, po prostu zapytam, o jakie dokładnie dokumenty chodzi?

- Ważny dowód osobisty
- Ostatnie trzy miesięczne odcinki wypłaty / roczne rozliczenie
- Ostatni dostępny zeznanie podatkowe
- Dowód posiadania wkładu własnego
- Wyciągi bankowe z ostatnich trzech miesięcy

- Niepoświadczony wyciąg z księgi wieczystej nie starszy niż trzy miesiące
- Plan sytuacyjny
- Obliczenie powierzchni mieszkalnej
- aktualny wyciąg z księgi wieczystej
- Rysunki, plany, widoki, przekroje
- Zdjęcia wnętrza i zewnętrza
- Opis budynku lub obiektu

??

pozdrawiam
ticuta1

Napisany przez NaTwoim13
ticuta1 pisze:
Gawędzi Dzień neolmaxim,
ponieważ nie poruszam się na Twoim poziomie wiedzy, po prostu zapytam, jakie są te wszystkie dokumenty?

- Ważny dowód osobisty
- Wypłaty z ostatnich trzech miesięcy / Rozliczenie roczne (rozliczenie grudniowe z poprzedniego roku)
- Ostatnia dostępna deklaracja podatkowa (niekoniecznie, zależnie od banku. Ponadto, tylko jeśli istnieje, w przeciwnym razie informacja o braku rozliczenia lub brak zobowiązania)
- Dowód posiadania kapitał własnego
- Wyciągi bankowe z ostatnich trzech miesięcy (nie, nie są wymagane)

- Niepoświadczony wyciąg z księgi wieczystej nie starszy niż trzy miesiące
- Plan lokalu
- Obliczenie powierzchni mieszkalnej
- aktualny wyciąg z księgi wieczystej
- Rysunki, plany, widoki, przekrój
- Zdjęcia wnętrza i zewnętrza
- Opis budowy lub obiektu

??

Pozdrawiam
ticuta1

Wymagane dokumenty przy zakupie domu jednorodzinnego

Osobiste

Ostatnie 3 odcinki wypłatOstatnia decyzja emerytalna/informacja emerytalnaOstatnia deklaracja podatkowa, jeśli dostępna
Rozliczenie grudniowe z poprzedniego roku
Wszelkie umowy kredytowe dotyczące ewentualnych kredytów
Dowód posiadania kapitału własnego na podstawie wyciągów bankowych, jeśli istnieje
Ostatnia decyzja w sprawie ubezpieczenia zdrowotnego prywatnego
Kopię dowodu osobistego

Nieruchomość

Plan zagospodarowania przestrzennego lub wyciąg z mapy zasadniczejProjekt umowy sprzedaży lub aktualny wyciąg z księgi wieczystej
Obliczenie metrów sześciennych objętej przestrzeni mieszkalnej
Obliczenie powierzchni mieszkalnejRysunki, widoki, plany i rysunek przekroju
Opis budowy, jeśli istnieje
3 zewnętrzne zdjęcia obiektu Zdjęcia wnętrza Instalacji grzewczej, łazienek, holu, salonu, klatki schodowej, kuchniOpis obiektu (dostarczamy odpowiedni formularz)Modernizacje z ostatnich 20 lat (dostarczamy odpowiedni formularz)

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć ticuta1, istnieje jeszcze jedna istotna sprawa dotycząca modernizacji o wartości 50 000 EUR.
Należy rozróżnić pomiędzy modernizacjami zachowującymi wartość i modernizacjami zwiększającymi wartość.
Modernizacje zachowujące wartość nie powodują wzrostu wartości rynkowej nieruchomości, natomiast modernizacje zwiększające wartość tak.
W związku z tym nie można jeszcze dokładnie określić wartości rynkowej po zakończonej modernizacji.
A tym samym nie można jeszcze określić warunków wynikających z finansowania budowy.
Jak rozkłada się modernizacja o wartości 50 000 EUR?

Napisany przez NaTwoim13
Bankkaufmann pisze:
W tym sensie nie można jeszcze dokładnie określić wartości rynkowej po przeprowadzonej modernizacji.

Bankkaufmann, przepraszam, co znowu jest nie tak?

Wyraźnie po przeprowadzeniu działań można określić wartość rynkową i banki starają się ją uwzględnić na początku przedszkolnego wieku i nie gros - przynajmniej przy wyborze i uwzględnieniu banków na początku przedsięwzięcia do wyboru i uwzględnienia dla konsumenta – uwzględniające do 100% przeprowadzone i planowane modernizacje przez architekta (darmowa usługa w mojej firmie)

Teraz, między nami profesjonalistami, czy to jest tak trudne do zrozumienia, albo co jest tak trudne do zrozumienia w tej długotrwałej deklaracji?

Napisany przez Gott
pisze:
Hallo Ticuta,

wie Sie schon erkannt haben ist es gerade heute in der Niedrigzinsphase wichtig, schnell reagieren zu können. Ansonsten ist das Wunschobjekt einem schnell vor der Nase weggeschnappt worden, von einem, der einfach einen kompetenteren Partner an der Hand hat.

Wenn Sie möchten, können wir Ihren Wunsch nach einer schnellen Vorabzusage (seitens einer renommierten Bank) erfüllen. Da wir hier nicht wie andere Vermittler aggressiv User anschreiben, bieten wir an, uns per PN hier im Forum zu kontaktieren und wir können das Ganze innerhalb von 2-3 Werktagen realisieren.

Schöne Grüße
Ihr Vermittler24

Danke für die schnelle und professionelle Reaktion

Napisany przez NaTwoim13
Vermittler24 pisze:
Ponieważ tutaj nie kontaktujemy się z użytkownikami w agresywny sposób tak jak inni pośrednicy

Kto mógłby to robić?

Z góry witam serdecznie, cieszę się, gdy do forum trafia więcej jakości.

Poza tym, nic nowego, Twoje stanowisko było już przedstawione. Po prostu aktywnie uczestnicz w dyskusjach, oferuj pomoc i przyczyniaj się do wyjaśnienia otwartych pytań.

Napisany przez Gott
noelmaxim pisze:
Ktoś to robi?

Na początek, serdecznie witam, cieszę się, gdy do Forum trafia więcej jakości.

Poza tym nic nowego, twoje wyjaśnienia zostały już przedstawione. Po prostu aktywnie uczestnicz w dyskusjach, oferuj pomoc i przyczyniaj się do wyjaśniania otwartych pytań.

Życzę sobie tego także. Aby jakość doradztwa została poprawiona. Stali pośrednicy często sobie przeczą.

Napisany przez NaTwoim13

Też tego chcę. Żeby poprawiła się jakość porad. Starym pośrednikom często się sprzeciwiają
@Pomoc

Jakość wzrasta już wtedy, gdy przestajesz już dodawać cokolwiek do odpowiedzi.

Sprzeczanie się nie jest problemem, decydujące jest to, aby udzielić fachowej i rzeczowej odpowiedzi, a jeśli coś jest nieprawidłowe, to poprawię to naturalnie!

noelmaxim pisze:
@Pomoc

Jakość wzrasta już wtedy, gdy przestajesz wnosić jakiekolwiek odpowiedzi.

Sprzeciwienie się nie jest problemem, decydujące jest to, że udzielana jest fachowo poprawna odpowiedź i służy celowi, a jeśli jest coś nieprawidłowego, to oczywiście to poprawiam!

A jeśli coś jest fachowo nieprawidłowe, to też jest poprawiane panie Buhmann.
Nie jest prawdą, że wszystkie modernizacje są szacowane na 100% zwiększenia wartości.
Bankowo rozróżnia się między działaniami utrzymującymi wartość a zwiększającymi ją.
Działania utrzymujące wartość nie zwiększają wartości rynkowej.
Natomiast działania zwiększające wartość tak.

Twierdzenie, że wszystkie modernizacje są szacowane na 100% przed rozpoczęciem prac budowlanych, nie jest właściwe.
W powyższym przykładzie piszę oczywiście przed rozpoczęciem prac budowlanych.

Jest to bowiem błędne myślenie z perspektywy klienta, że wszystkie planowane działania modernizacyjne zawsze są szacowane na 100%.
Odnosząc się do wpisu od Ticuta1 i ogólnie.

Napisany przez NaTwoim13
Panu Bankkaufmann, oczywiście, zdarzało ci się to, ale ciągle muszę cię poprawiać, ciągle! Czy w ogóle czytasz moje posty?? Nie mówiłem, że zawsze tak jest, raczej że naszym zadaniem jest generowanie banku, który tak to ocenia, jak to opisałem wśród konsumentów, których czekają duże prace modernizacyjne. Chciałbym zawsze zajmować się wyborem spośród 440 banków, które pozwalają mi zapewnić najlepsze warunki i warunki, a nie banków, których ty używasz. Twoje stwierdzenie nie staje się prawdziwe tylko dlatego, że odnosisz je do swojego ograniczonego wyboru. Zawsze zakładam, że jeszcze wiele ode mnie się nauczysz. To w ogóle nie jest złe, ja także ciągle się uczę, tylko na wyższym poziomie, a także chciałbym od ciebie coś wiedzieć w odniesieniu do twoich postów dotyczących negatywnej oceny kredytowej, podawaj nazwy banków, a nie słychać, kompletnie nic, zupełnie nic, nic, podczas gdy ja zawsze jasno wymieniam rzeczy, za które jestem pytany. Moja rada dla ciebie, w dobrej wierze, po prostu trochę się wstrzymaj, albo jasno informuj konsumentów, że to twoje zdanie i nie zawsze tak jest, bo często tak nie jest, a liczni konsumenci to doświadczają w tle. W dobrej wierze, naprawdę dobrze!!

noelmaxim pisze:
Zawsze zakładam, że jeszcze wiele mogą ode mnie się nauczyć.

Nie da się przewyższyć twojej narcystycznej arogancji!

Napisany przez NaTwoim13
Może i mam rację, ale nie o mnie chodzi, lecz o konsumentów, o osoby poszukujące pomocy!My, jako profesjonaliści, pozostajemy w dialogu i możesz oczekiwać, że powiem to, co myślę i co uważam za merytorycznie słuszne, szczególnie gdy dołączą inni profesjonaliści, co przyniesie dodatkową wartość dla konsumentów. Przede wszystkim, jeśli ktoś merytorycznie mnie poprawi lub obali moje twierdzenia, tezy i wskazówki.

Napisany przez kub0185
Czy 25 000 wkładu własnego nie wydaje się zbyt wysoką kwotą?

Napisany przez NaTwoim13
O rany, jakie to żałosne i żenujące!!

Zobaczysz, dostanę też do tego konta

Napisany przez Gott
Bankkaufmann pisze:
Nie ma dla Ciebie równych w narcyzmie i arogancji!

Całkowicie się zgadzam! Amen

Napisany przez Gott
Vermittler24 pisze:
Klient nie ma nic z pokazywania, potrzebuje szybkiej pomocy, a ja tu nie widzę niczego poza bezsensownymi dyskusjami typu kto jest lepszy, Noelmaxim czy Bankkaufmann.

U nas klient otrzymuje rozwiązania... żadnych wielodniowych dyskusji.

Ledwie aktywni, a branżowi koledzy już dostrzegają kłopot tego forum. Czekam na trzech wielkich graczy. Proszę pamiętać, że wróg niestety czyta Państwa prywatne wiadomości.

Napisany przez NaTwoim13
Vermittler24 pisze:
Jednak wszystko już ruszyło i praktycznie jest już gotowe..... Niektórzy gadają (albo piszą), inni działają.....

Czy TE może coś na ten temat powiedzieć? Będę bardzo wdzięczny, jeśli zgodnie z tą orientacją:

280.000,00 € / 10 lat stałych / nominalnie 0,71 % / efektywnie 0,74 % / Rata odsetkowa i kapitałowa 1.099,00 € / Stopa amortyzacji 4 % / Opcja nadpłaty 5,00 % / Okres bezpłatny 6 miesięcy

280.000,00 € / 15 lat stałych / nominalnie 1,03 % / efektywnie 1,06 % / Rata odsetkowa i kapitałowa 1.173,67 € / Stopa amortyzacji 4 % /
Opcja nadpłaty 5,00 % / Okres bezpłatny 6 miesięcy

zostało udzielonej pomocy.

Nie chodzi mi o to, czy sprawa została sfinalizowana, ale raczej o czerwono zaznaczony komunikat, który jest równoznaczny z udostępnianiem pomocy poprzez stwierdzenia PW jest w drodze, PW do ciebie i Oferta z PW została wysłana, chociaż nigdy nie doszło do wysłania PW do TE.

Napisany przez ticuta1
noelmaxim pisze:
Czy TE może coś powiedzieć na ten temat? Bardzo bym się ucieszył, jeśli zgodnie z tą orientacją:

280.000,00 € / 10 lat stałe / nom. 0,71 % / efektywne 0,74 % / Oprocentowanie i spłata 1.099,00 € / Stopa spłaty 4 % / Opcja dodatkowej spłaty 5,00 % / Okres karencji 6 miesięcy

280.000,00 € / 15 lat stałe / nom. 1,03 % / efektywne 1,06 % / Oprocentowanie i spłata 1.173,67 € / Stopa spłaty 4 % /
Opcja dodatkowej spłaty 5,00 % / Okres karencji 6 miesięcy

Cześć noelmaxim,

Oferta na 10 lat stałych niemal dokładnie odpowiada temu, co zaoferował pierwszy bank wraz z potwierdzeniem finansowania. Jest o 0,01% tańsza w połączeniu z KfW, ponieważ KfW sama obniżyła stawki procentowe. Teraz nadchodzi termin z bankiem domowym.

pomogło TE.

Ważne jest dla mnie nie tyle to, czy cel został osiągnięty, co czerwony zaznaczony komentarz, który jest równoznaczny z wysłaniem pomocy za pośrednictwem PN jest w drodze, PN idzie do Ciebie i Oferta z PN została wysłana, chociaż nigdy nie doszło do wysłania PN do TE.

PN zostały przesłane przez noelmaxim i bankkaufmann
Dzięki!

Napisany przez ticuta1
Gott pisze:
To jest jak na tureckim bazaru „zapłać 8€, wejdź do biura”. Brakuje tylko tego, żeby OP został wciągnięty do biura. To bardzo nieprofesjonalne to podlizywanie się.

także nie jest źle, gdy warunki ramowe i kredytowe są odpowiednie!

Napisany przez NaTwoim13
pisze:
Cześć neolmaxim,

Die 10 Jahre fest entspricht fast auf Punkt genau was die erste Bank samt Finanzierungszusage angeboten hat. 0,01% günstiger mit KfW Kombination, da KfW selber die Zinssätzen nach unten korrigiert hat. Jetzt steht den Termin mit dem Hausbank bevor.

PN kamen von noelmaxim und von Bankkaufmann
Danke!

Super, das freut mich

Mir war nebenbei auch wichtig, dass Hilfe/Gott/Vermittler24 entlarvt wird, was damit geschehen ist.

Napisany przez ticuta1
noelmaxim pisze:
To nie było widoczne, ok, więc 150 000 euro w funduszu własnym

@Pomoc

To się nazywa profesjonalizm. Trzeba zapytać, zwłaszcza kosztorys musi być zrozumiały i zaraz zostanie zrozumiany poprzez zadawanie pytań.

Z pierwszych postów do mojego pytania nie wynikało zapotrzebowanie na finansowanie ani żadne inne informacje i co robimy w takiej sytuacji? Zadajemy pytania, zwłaszcza gdy planowane są modernizacje i wykonywane są prace własne, trzeba je wyjaśnić, podając poszczególne pozycje i właśnie tak zostało zrobione.

Dla nowych nabywców jest bardzo trudno uwzględnić wszystkie aspekty bez odpowiedniego szablonu. Wątek na forum zawierający odpowiednią listę jako przegląd w dziale Finansowanie budowy byłby jasny i zmniejszyłby zbędne pytania początkujących i ekspertów do minimum.
Serdeczne pozdrowienia
ticuta1

Napisany przez NaTwoim13
Właśnie sprawdziłem jeszcze raz, w międzyczasie sytuacja jest nawet lepsza niż kilka dni temu przeze mnie zaoferowana 280.000,00 € / na 10 lat stałej / oprocentowanie efektywne 0,59% / oprocentowanie nominalne 0,62% / rata odsetkowa i kapitałowa 1.071,00 € / spłata kapitału 4% / możliwość dodatkowej spłaty 5,00% / okres bez odsetek 6 miesięcy

Napisany przez NaTwoim13
pisze:
To również bardzo trudne dla nowych nabywców, którzy bez odpowiedniego wzoru mają problemy ze wszystkimi aspektami. Wątek na forum z odpowiednią listą jako przeglądem w dziale finansowania budowy dostarczyłby jasności i zminimalizowałby niepotrzebne pytania początkujących i ekspertów.
Serdeczne pozdrowienia
ticuta1

No cóż, należy to jednak rozpatrzyć indywidualnie, ponadto każdy poważny i doświadczony dostawca przedstawi im listę dokumentów w ramach swojej oferty. U nas jest to w każdym razie częścią dokumentacji doradczej, która dodatkowo zawiera szczegółową ofertę.

Napisany przez ticuta1
Bankkaufmann pisze:
Cześć ticuta1, istnieje jeszcze jeden istotny punkt dotyczący modernizacji za kwotę 50 000 EUR.
Tutaj trzeba odróżnić pomiędzy modernizacjami zachowującymi wartość a modernizacjami zwiększającymi wartość.
Modernizacje zachowujące wartość nie powodują wzrostu wartości rynkowej. Modernizacje zwiększające wartość tak.
W związku z tym nie można jeszcze dokładnie określić wartości rynkowej po wykonanej modernizacji.
I tym samym nie można również określić warunków finansowania budowy wynikających z tego.
Jak rozłożą się modernizacje za 50 000 EUR?

Cześć Bankkaufmann,
jako że zamieszkam osobiście w nieruchomości i jestem skromnie urządzony, modernizacje będą raczej modernizacjami zachowującymi wartość. (Nowa kuchnia, nowe łazienki, płytki, wanna, WC, częściowo nowa tapeta/malarstwo, inspekcja dachu i ew. naprawa oraz malowanie elewacji na ok. 100mp). Marmur Carrara byłby miły, ale mogę też żyć z zwykłymi płytkami marmurowymi i mogę je sam ułożyć, trzeba też od czasu do czasu coś zmienić w pracy biurowej

Dziękuję najpierw za uwagę!
Pozdrawiam
ticuta1

Napisany przez NaTwoim13
Przy 7000 € większej kwocie wkładu własnego i wynikającej z tego potrzebie finansowania w wysokości 273 000 €, otrzymujemy nawet następujące warunki: 273 000,00 € / 10 lat na stałe / nominalnie 0,47% / efektywnie 0,50% / Rata odsetkowa i kapitałowa 1 016,93 € / Kapitał odsetkowy 4% / Opcja dodatkowej spłaty 5,00% / Okres karencji 6 miesięcy

Napisany przez NaTwoim13
ticuta1 pisze:
Witaj Bankowcu,
jako że zamieszkam osobiście w nieruchomości i jestem skromnie usposobiony, modernizacje będą raczej polegały na tych, które zwiększają wartość. (Nowa kuchnia, Nowe łazienki - płytki, wanna, toalety, częściowo nowa tapeta/malowanie, inspekcja dachu i ewentualne naprawy oraz malowanie elewacji ok. 100m2). Marmur Carrara jest miły, ale mogę też żyć z zwykłymi płytami marmurowymi, a także mam umiejętności ich układania, bo trzeba zmienić pracę biurową na coś innego.

Dziękuję najpierw za uwagę!
Pozdrawiam
ticuta1

Poza kuchnią, modernizacje zostaną uwzględnione jako zwiększające wartość, aby uzyskać zaproponowane warunki.

Zawsze chodzi o wybór banku, który uwzględni te środki w taki sposób, aby uzyskać najlepsze warunki i warunki. Optymalnie to 100%

Napisany przez ticuta1

Hallo Vermittler24,

jak już zauważyłeś, w obecnej fazie niskich stóp procentowych ważne jest szybkie reagowanie. W przeciwnym razie wymarzony obiekt może zostać szybko zabrany spod nosa przez kogoś, kto po prostu ma bardziej kompetentnego partnera.

Jeśli chcesz, możemy spełnić Twoje życzenie szybkiej wstępnej decyzji (ze strony renomowanego banku). Ponieważ nie jesteśmy tak agresywni jak inni pośrednicy, oferujemy kontakt za pośrednictwem PN tutaj, na forum, i możemy to wszystko załatwić w ciągu 2-3 dni roboczych.

Pozdrowienia
Twój Vermittler24

Hallo Vermittler24,
w zasadzie podałem moje zapytanie i dane główne i cieszyłem się z możliwych rozwiązań. Jeśli masz lepsze warunki niż Nnoelmaxim... daj mi znać
pozdrawiam
ticuta1

Napisany przez NaTwoim13
Vermittler24 pisze:
To brzmi wspaniale, ale z 420 tych banków i tak nic nie osiągniesz, więc nie ma sensu chwalić się, ile masz banków do wyboru, mamy tylko kilka, a mianowicie najlepsze.

Ale wszystko jest już w toku i praktycznie pod dachem.... Niektórzy tylko mówią (lub piszą), inni działają....

Pomoc, która jest darmowa

Ok, miałem nadzieję, że inni profesjonaliści wzbogacą forum, na pewno coś teraz się pojawi...

A takie oprocentowanie jak te 0,5% efektywne to chyba już przeszłość, prawda ?? Bank robi sobie ręce....

No dawaj coś konkretnego. Ale coś trwałego, tak jak tego oczekuje mnóstwo konsumentów ode mnie od lat!

Napisany przez ticuta1
noelmaxim pisze:
@Pomoc

Jakość rośnie nawet wtedy, gdy przestajesz wnosić cokolwiek do odpowiedzi.

Cześć noelmaxim,

teraz, oprócz tematu wątku: używanie argumentum ad hominem również nie poprawia jakości. Zawsze rzeczowo i zgodnie z tematem przynosi jasność wszystkim czytelnikom. Reszta nie jest godna tak dobrego eksperta jak ty.
Pozdrowienia
ticuta1

Napisany przez NaTwoim13
Vermittler24 pisze:
Nie napisałem nigdzie, że wysłałem użytkownikowi PW, prawda? Wręcz przeciwnie, napisałem, że nie oferujemy naszych usług użytkownikom, ale chętnie pomagamy, gdy użytkownicy szukają rozwiązania.

Chciałbym teraz wyjaśnić, jak można pogodzić to wyjaśnienie z tym.....

Cytat od Vermittler24
Wszystko już działa i można powiedzieć, że jest w trakcie finalizacji..... Niektórzy tylko gadają (lub piszą), inni działają.....

Pasuje to do siebie?

Napisany przez ticuta1
kub0185 pisze:
Czy 25 000 godzin własnej pracy nie wydaje się zbyt dużą liczbą?

Cześć kub0185,

Nie każdy ma dwie lewe ręce! ! !
Jasne, że elektryk, hydraulik i kominiarz są absolutnie niezbędni....ale jest wiele prac w domu, które sam zaplanowałem i wykonałem, i na końcu nie wyglądały jak Dom Hundertwasser (mam na myśli nieregularne rogi i krawędzie)
Serdeczne pozdrowienia
ticuta1

Napisany przez ticuta1
noelmaxim pisze:
Właśnie sprawdziłem ponownie, teraz nawet jest jeszcze lepiej niż oferowałem kilka dni temu

280.000,00 € / 10 lat stałego oprocentowania / ef. 0,59 % / nom. 0,62 % / rata odsetkowa i kapitałowa 1.071,00 € / Kapitałowa 4 % / Opcja dodatkowej spłaty 5,00 % / Okres bezpłatnego okresu 6 miesięcy

Brzmi cholernie kusząco!!!
Pozdrawiam
ticuta1

Napisany przez NaTwoim13
Jak już mówiłem

Napisany przez ticuta1
noelmaxim pisze:
No cóż, to należy rozważyć indywidualnie, przy czym każdy poważny i doświadczony usługodawca dostarczy im listę dokumentów do ręki wraz z ofertą. W naszym przypadku jest to w każdym razie część dokumentacji doradczej, która ponadto zawiera szczegółową ofertę.

Takie dokumenty dostałem także od doradcy bankowego. Niemniej jednak dla mnie ważniejsza była runda przygotowawcza, a ja miałem minimalne informacje! Na podstawie twoich listów, utworzyłem dwa segregatory (dokumenty finansowe wnioskodawców, dokumenty dotyczące obiektu), które okazały się bardzo pomocne podczas rozmowy w banku.
Dlatego najpierw dzięki tobie i tak samo doradcy bankowemu!

Napisany przez ticuta1
Vermittler24 pisze:
I takie stopy procentowe jak te 0,5% efektywne to chyba przeżytek, prawda ?? Banki pewnie trzymają ręce daleko od siebie.......

Zastrzegam, że nigdzie nie widziałem takich stóp procentowych, ale jeśli istnieją, byłyby bardzo interesujące do porównania. Jak już wspomniałem, szukam ubezpieczenia na 10 lat z oprocentowaniem 4% i 5% dodatkową spłatą.

Pozdrawiam
ticuta1

Napisany przez NaTwoim13
Jak drogie ma być to kuchnia, lub jaką kwotę ona pochłonie?

Na pewno pomoc dostarczy ci lepszych informacji, wtedy wszystko nabierze sensu!

Napisany przez ticuta1
Cześć wszystkim,

teraz pytanie dotyczące dokumentacji:
gdzie znajduje się obliczenie kubiczne?

dzięki z góry,
ticuta1

Napisany przez NaTwoim13
Istnieje obowiązkowe dostarczenie dokumentu obliczeniowego powierzchni mieszkalnej oraz obliczeń metrów sześciennych objętości zabudowanej przestrzeni wraz z wnioskiem o zezwolenie na budowę. Przedmiotowe dokumenty powinien mieć sprzedawca, a jeśli ich nie posiada, musi udać się do urzędu budowlanego, gdzie są one dostępne z akt budowlanych.

Ponieważ w Państwa przypadku zaangażowany jest pośrednik, będzie to proste - powinien on zdobyć te dokumenty, niezależnie od miejsca i osoby, od której je uzyska.

Zazwyczaj rzetelny pośrednik ma już te dokumenty zdobyte przed wystawieniem domu na sprzedaż. W związku z tym powinien on być w stanie je udostępnić, zwłaszcza jeśli wymaga szybkiej zgody.

Napisany przez ticuta1
noelmaxim pisze:
Jak drogie powinny być meble kuchenne, jaką kwotę obejmuje?

Cześć noelmaxim,

Na pewno ktoś jeszcze zaproponuje lepsze rozwiązanie, wtedy wszystko nabierze sensu!

Kuchnia powinna zmieścić się na 8 metrach kwadratowych => ok. 8.000 € (ewentualnie z montażem); prawdopodobnie będzie pochodzić z firmy Meble Höffner
Pozdrawiam
ticuta1

Napisany przez Gott
ticuta1 pisze:
Cześć noelmaxim,

oprócz tematu wątku: używanie argumentum ad hominem nie poprawia jakości. Zawsze zachowuj obiektywizm i klarowność dla wszystkich czytelników. Reszta nie jest godna dla takiego dobrego eksperta jak Ty.
Pozdrowienia
ticuta1

Proszę zwrócić uwagę na ofertę od @bankkaufmann. Osobiście uważam, że jest lepsza.

Napisany przez ticuta1
Gott pisze:
Proszę zwrócić uwagę na ofertę od @bankkaufmann. Osobiście uważam ją za lepszą.

Cześć Gott,

zrobiłem to... jednak nie zawiera konkretnych danych dotyczących warunków finansowania.
Pozdrowienia
ticuta1

Napisany przez Gott
ticuta1 pisze:
Cześć Bogu,

ja bym to zrobił/a ... jednak nie dostarcza konkretnych danych na temat ewentualnych warunków finansowania.
Pozdrowienia
ticuta1

OK, napiszę do niego i zapytam.

Napisany przez NaTwoim13
Vermittler24 pisze:
Punkt 1: Tak jest. Są pośrednicy, którzy nie zaczepiają potencjalnych klientów prywatnymi wiadomościami, ale chętnie pomagają, jeśli zostaną skontaktowani w ten sposób. Są także inni, którzy zachowują się tutaj dość arogancko i żałośnie nachalnie. Do wstydu dla całej branży...

Punkt 2: Postanowiłem wycofać się z tego forum, ponieważ arogancki, samozachwalający styl niektórych pośredników, którzy mają (!) w słowach czterysta czterdzieści (!!!) banków w swoim portfolio, nie jest dla mnie. Każdy normalny pośrednik ma obecnie poprzez oprogramowanie dostęp do tych banków.
I z jakiegoś powodu ten doświadczony specjalista ma cały dzień czas, aby pisać tutaj na forum i dyskredytować i oczerniać naprawdę ciężko pracujących kolegów zawodowych lub konkurentów???

Ja na to nie mam czasu, ponieważ w ciągu dnia doradzam prawdziwym klientom... nie tylko wirtualnym, ponieważ moje biuro jest puste od 08:00 do 17:00...

Bardzo wątpliwe jest to forum i na czym polega zaufanie użytkowników tutaj... Odchodzę, życzę dużo zabawy z doświadczonym dyktatorem forum!

Dziękuję, więc mamy to. Byłoby bardziej sensowne, gdybyś zajął się zagadnieniami technicznymi i konsumentami, a nie mną! Zanim nawet napisałeś cokolwiek wartościowego, co przyniosłoby wartość dodaną konsumentom, znowu zniknąłeś. Nic nie przyszedł. Być może zrozumiałeś, że zaczyna mnie to denerwować, gdy chodzi ci tylko o mnie - nawet z podstępnymi pomówieniami i oszczerczymi insynuacjami!

Punkt 1) Ten zarzut nigdy wcześniej w ciągu 10 lat i ponad 10,000 postów pomocy dla poszukujących i konsumentów nie spotkał mnie w tej formie, nigdy! Udokumentowane!

Punkt 2) Aha, to ty jednak byłeś tym, który w jednym poście ogłosił, że ta oferta nie jest potrzebna, że masz tylko kilka, teraz okazuje się, że korzystając z możliwości na Europace, rzeczywiście korzystają wszyscy rzetelni i doświadczeni pośrednicy w finansowaniu?!? Dziwne!

Gdybyś nie był pomocny i potraktował to poważnie, troszcząc się o konsumentów i poszukujących pomocy, zamiast o mnie, nie dałbym się tak wkręcić

Zarzuty odnośnie czasu, który chętnie mogę i z przyjemnością poświęcam, nie są nowymi zarzutami, wszystko mieliśmy już dokładnie tak samo, więc nie możesz być niczym nowym. Powiedziano ci, że robię to dodatkowo i bardzo chętnie, a na końcu pomocy i informacji często staje też zysk, udokumentowany. Nie wstydzę się tego, by poruszać temat nawet bardziej, niż powinienem w odniesieniu do twoich postów i mojego stanowiska zawodowego. Z chęcią podaję moje imię!

Oczywiście możesz nadal aktywnie angażować się w udzielanie pomocy, wzbogacać forum merytorycznymi wypowiedziami i tworzyć wartość dodaną dla konsumentów. Nic z tego jednak nie wynika, ponieważ nie o to ci chodziło już na samym początku.

Napisany przez Gott

Punkt 1: dokładnie tak jest. Są pośrednicy, którzy nie dręczą zainteresowanych wiadomościami prywatnymi, ale chętnie pomagają, jeśli zostaną skontaktowani w ten sposób. Są także inni, którzy zachowują się tutaj dosyć arogancko i żałośnie nachalnie. Do wstydu dla całej branży....

Punkt 2: Wycofam się stąd z forum, ponieważ nie muszę znosić tej aroganckiej, samozachwytnej postawy niektórych pośredników, którzy mają (!) w swoim portfolio czterysta czterdzieści (!!!) banków.... Każdy normalny pośrednik ma dziś dostęp do tych banków za pośrednictwem oprogramowania.
I dziwnym trafem ten doświadczony specjalista ma cały dzień czas, żeby pisać tutaj w forum i potępiać i oczerniać naprawdę ciężko pracujących kolegów lub konkurentów ???

Ja nie mam na to czasu, ponieważ w ciągu dnia doradzam prawdziwym (!) klientom..... nie tylko wirtualnym, ponieważ moje biuro jest puste od 08:00 do 17:00 godziny.....

Bardzo wątpliwe jest to forum i na czym polega zaufanie użytkowników tutaj. Wychodzę, życzę miłej zabawy z doświadczonym dyktatorem forum!!!
Zajebiście, dyktatorze forum) You made my day

Napisany przez ticuta1
noelmaxim pisze:
Właśnie sprawdziłem ponownie, teraz nawet działa jeszcze lepiej, niż oferowałem kilka dni temu

280.000,00 € / 10 lat stała stopa / efektywna 0,59% / nominalna 0,62% / Rata z odsetkami i spłatą 1.071,00 € / Spłata 4% / Opcja dodatkowej spłaty 5,00% / Okresy okresowo wolne 6 miesięcy

Cześć wszystkim,

Bank domowy (kobieta) prosi o zabezpieczenie w wysokości 80%, 10-letnie zabezpieczenie / nominalna 0,74% / efektywna 0,80% Spłata 5% / Opcja dodatkowej spłaty 5% / Okres zabezpieczenia 6 miesięcy
gdybym przeniósł swoje konto wynagrodzenia tam, stopa nominalna byłaby niższa o 0,04% w ciągu 0,70% ... czy istnieją jakieś zastrzeżenia co do tego sugestii? ?
Dziękujemy z góry!
ticuta1

Napisany przez NaTwoim13
Przepraszam ticuta1, ale warunki powinny zawsze być porównywane na bieżąco:

273.000,00 € na 10 lat / nominalnie 0,48% (zamiast 0,7%) / efektywnie 0,51% (zamiast 0,8% ???) / Rata odsetkowa i kapitałowa 1.019,20 € / Kapitał 4% / Opcja dodatkowej spłaty 5,00% / Okres bezpłatnego rozwiązania umowy / Możliwa zmiana stopy spłaty kapitału trzy razy pomiędzy 2% a 5%

[url]konto[/url] wynagrodzenia może pozostać tam, gdzie jest.

Czy nie rozumiem różnicy między 0,7% nominalnie a 0,8% efektywnie!

Napisany przez NaTwoim13
Jaką sumę tam biorą, czy co oznacza 80% w banku?

Dlaczego różnica między oprocentowaniem nominalnym a efektywnym wynosi 0,1%? Jak wysoka jest opłata manipulacyjna?

Napisany przez ticuta1
noelmaxim pisze:
Przepraszam ticuta1, ale warunki zawsze powinny być porównywane na bieżąco:
Nie potrafię zrozumieć różnicy między 0,7% nominalnie a 0,8% w skali rocznej!

Na papierze pojawiło się czerwonym długopisem podczas negocjacji. Gdybym to zrozumiała, nie zadawałabym pytania! Zadam to pytanie jeszcze raz w wiadomości e-mail.

Serdecznie pozdrawiam
ticuta1

Napisany przez NaTwoim13

Najlepsze warunki. Robią różnicę między wartością nominalną a efektywną powinno się już zrozumieć

@Pomoc

0,3% gorsza stopa efektywna !!!! Czy to ma być dla ciebie najlepszy warunek ?

Poza tym, wytłumacz mi, z logicznego punktu widzenia, różnicę 0,1 % między stopą nominalną a efektywną !

Napisany przez ticuta1
Jesus pisze:
Najlepsza kondycja. Rób różnicę między nom a eff. warto już zrozumieć

Czy masz na myśli te dwie wyjaśnienia:

hipoteka

mały

pozdrawiam
ticuta1

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!