Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Unaxis

Napisany przez ADMCI4
Również Simona,

naprawdę dużo było napisane o Unaxis, szczególnie o zarządzie. Ci ludzie pojawili się znikąd i przejęli tę stary, szanowaną firmę. Po prostu, bez zbędnych ceregieli. Wiem, że mój post nie zawiera nic fundamentalnego ani naukowego. Ale jeśli chodzi o ten zarząd, takich jak Limberger i inni, po prostu mam bardzo złe przeczucia. Szczególnie w przypadku osób, które mocno ingerują w opcje. To wszystko to puste słowa. Jeśli akcje zostaną dobrze rozdystrybuowane w społeczeństwie, banki (ZKB) się wycofają i wszystko pójdzie w dół.

To jest moje przeczucie.

Pozdrowienia, Bluedolphin

Napisany przez Hans

Również Simona,

naprawdę dużo napisano o Unaxis, w szczególności o zarządzie. Ci ludzie pojawili się znikąd i przejęli tę starą, szanowną firmę. Tak po prostu. Wiem, że moja wypowiedź nie ma nic fundamentalnego ani naukowego. Ale co do tego zarządu, takiego jak Limberger i inni, mam po prostu bardzo złe przeczucia. Szczególnie co do osób, które się tam mocno angażują w opcje. Wszystko to moim zdaniem to tylko gorące powietrze. Jeśli akcje są dobrze rozpowszechnione w społeczeństwie, banki (ZKB) się wycofają, a kurs pójdzie w dół.

To moje przeczucie.

Pozdrowienia, Bluedolphin

..nie pleć bzdur (albo w twoich słowach, gorące powietrze) i przedstaw dowody. Jeśli Unaxis buduje fabrykę paneli słonecznych, to kurs pójdzie w górę, bo marże w tej branży są bardzo atrakcyjne...

...ponadto ZKB nie może się wycofać, ponieważ musi zabezpieczyć swoje instrumenty pochodne oparte na akcjach UNAX i do tego muszą trzymać akcje, więc na razie nie mogą ich sprzedać!

Napisany przez 2cybercrash
Unaxis została wycofana z listy SWX, a opcje typu Gembler są teraz dostępne w Austrii. Możliwe jest zaangażowanie funduszy inwestycyjnych.

Unaxis została ostatecznie wycofana z mojego portfela po cenie 150 CHF z nieznaczną stratą. Nie chcę mieć nic wspólnego z półpaństwowymi spekulantami finansowymi. Rola banków uczestniczących w hazardzie nie jest tematem w czystej Szwajcarii.

Napisany przez Hans
...jak dowodzi biznes UNAXIS, poprzednie zarządzanie zostało zwolnione przez zespół Gu.. w opłakanym stanie, ledwo się ich pozbyli, wszystko zaczęło działać jak w białej gorączce....

https://www.financial-times.de/unternehmen/industrie/101021.html

Wyciąg:
W piątek Unaxis raportuje wyniki za drugi kwartał. Biznes działa fantastycznie - powiedział Limberger. Osiągniemy wyniki EBIT powyżej oczekiwań analityków. Analitycy szacują, że zysk przed opodatkowaniem i odsetkami (EBIT) wyniesie średnio około 80 mln franków. Unaxis potwierdzi prognozy na cały rok - powiedział Limberger. Następnie, w 2006 roku, obroty mają wzrosnąć o 15 procent w porównaniu z rokiem poprzednim, a marża zysku osiągnąć 15 procent.

Ponadto sprzedaż spółki córki w branży półprzewodników, Esec, jest w pełni rozpoczęta. Memoranda informacyjne są gotowe. Rozmawiamy ze strategami i inwestorami finansowymi - w poszerzonym gronie jest ponad pięciu zainteresowanych stron, trzy do czterech z nich wykazuje duże zainteresowanie - powiedział Limberger. Sprzedaż jest monitorowana przez Morgan Stanley.

Napisany przez Simona
Unaxis dzisiaj również dobrze sobie radziło. Otwarcie było na poziomie 350.-, a najwyższa cena dzienna to 365.75. Ostatnia cena to 358.-. Jestem ciekawa co przyniesie piątek.
Chociaż obecnie nie uczestniczę - zobaczymy.

Pozdrowienia,
Simona

Napisany przez ADMCI4

hranov był, o ile dobrze pamiętam, dużym akcjonariuszem Bellevue. Kolegą Müllera-Möhla. Później upierał się sądowo, że został zmuszony przez Swissfirst do sprzedaży swoich akcji za zbyt niską cenę. Oczywiście dopiero później, gdy okazało się, jak gwałtownie wzrosła cena akcji Swissfirst. Nie wiem, jak zakończyło się to postępowanie.

Nie sądziłem, że z tej sprawy Hranova wybuchnie taka duża afera. Obecnie prawie każdy program informacyjny bez newsów o zaangażowanych funduszach emerytalnych i ich guru od inwestycji.

Napisany przez Simona
Zawsze zależy od tego, kto może się pojawić z ile gotówki i jakimi prawnikami. Czasami może być trochę szorstko. Simona

Napisany przez Simona
Czy wszyscy od razu kupiliście dzisiaj rano Unaxis :?: -

Pozdrowienia,
Simona

Napisany przez Hans
Tak, akcje sprzedane za około 450 szwajcarskich franków, ładny zysk wyszedł... Całe srebro (gotówka) od Unaxis ma być sprzedane dla zakupu firmy Saurer... kosztem akcjonariuszy... bez mnie!

https://www.tages-anzeiger.ch/dyn/news/wirtschaft/675787.html

Napisany przez Simona
Gratulacje z okazji wygranej i do spokojnych nerwów.

Pozdrowienia,
Simona

Napisany przez ADMCI4
Czy też to już słyszeliście? Ludzie z OC Oerlikon ogłaszają za pośrednictwem prasy, że chcą stać się drugim GE.... Czy to realistyczne? Najwyraźniej co najmniej jeden rosyjski inwestor o potężnych zasobach finansowych działa w tle... Mam wrażenie, że szanowany OC Oerlikon będzie rosł albo był na skraju bankructwa. Czy istnieje możliwość spekulowania w miarę rozsądnie a la baisse?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata