Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: kredyt hipoteczny pomimo innych bieżących kredytów.

Napisany przez SoldatenMesse
Jeszcze jedno uzupełnienie, różnica nie istnieje, po prostu niedokładne zestawienie Ramowa budowa 110 000 Erstellungsweise durch die Firma Wyburzenie/podłoga 15 000 Wyburzenie przez firmę/podłoga własna praca Ogrzewanie 15 000 Własna praca Elektryka 6 000 Własna praca Hydraulika 8 000 Własna praca Ogród 6 000 Własna praca Wyposażenie 15 000 Koszty dodatkowe budowy 10 000 Kanalizacja/Notariusz itp. Rezerwa bezpieczeństwa 10 000 Czy to pomaga... To jest to, czego potrzebuję. Cena firmy wynosi około 300 000 €, jeśli mieliby wszystko postawić, ale nie powinni...

Napisany przez obelix

Czy to naprawdę prawda, że praktycznie całkowita cena domu jest naliczana kluczem gotowy i odliczana od tego, co sam wykonuję.

Witaj Soldatenmesse,

uf, .... trochę trudne do czytania i zrozumienia. To właśnie jest wada internetu.

Jeszcze kilka małych uwag i ponownie zalecenie, aby skonsultować się osobiście na miejscu. Ten przypadek nie jest do rozwiązania bez bezpośredniego kontaktu (= rozmowy).

Musisz udokumentować koszty. Może to być cena zakupu (= podpisana umowa) lub też obliczenia architekta dotyczące powierzchni mieszkalnej w metrach kwadratowych i/lub objętości przekształconej przestrzeni domu w metrach sześciennych.

... teraz właśnie między nasze rozmowy wkradła się twoja następna odpowiedź ...

Cytat od SoldatenMesse

Podłogi Praca własna
Ogrzewanie 15.000 Praca własna
Elektryka 6.000 Praca własna
Hydraulika 8.000 Praca własna
Ogród 6.000 Praca własna
Wyposażenie 15.000
Koszty poboczne budowy 10.000 Kanalizacja/notariusz itd.
Rezerwa bezpieczeństwa 10.000

Podział między koszty materiałowe (zazwyczaj łatwe do udokumentowania) a pracę własną (= praca, godziny) jest konieczny. Jeśli przez wyposażenie rozumiesz meble, nie mogą one być (oficjalnie) finansowane kredytem budowlanym.

Cytat od SoldatenMesse

Jednakże nie można udokumentować pomocy.

Jeśli nie ma jednoznacznych dowodów na prace własne (= praca + materiał), to jest praktycznie niemożliwe otrzymanie (pozostałego) kredytu. Obecnie żadne zaświadczenia od architekta oparte na przyjaźni nie są możliwe i wystarczające.

Cytat od SoldatenMesse

Mój plan polegał na tym, że chciałem zacząć w przyszłym roku w październiku, gdy wszystkie istniejące długi zostaną spłacone.

Zacznij najpierw dopiero, gdy cała finansowanie będzie ustalona, a wszystkie pytania będą wyjaśnione.

Cytat od SoldatenMesse

...bank nie będzie zadowolony z reszty kredytu ....

Tutaj pojawiają się pytania, jak na przykład uregulowane/zostaną uregulowane stosunki własnościowe (w księdze wieczystej).

Uważam, że konieczna jest rozmowa z bankiem ...i przede wszystkim ... wartościowa dla ciebie i twojego ojca!

Napisany przez SoldatenMesse
Dzięki wielkie za informację, mam już umówione spotkanie w Commerzbanku. Ostatnie pytanie - jak mogę udowodnić tę swoją pracę, skoro moi najlepsi przyjaciele to hydraulik, gazownik i elektryk, którzy wykonują ją nielegalnie, i umówiliśmy się także na spotkanie w Sparkasse. Pierwsze kroki zostały podjęte, dzięki. Jestem ciekaw, co z tego wyniknie. Płacenie czynszu jest uciążliwe. Przepraszam za mój styl pisania. I te osoby nie są moimi najlepszymi przyjaciółmi.

Napisany przez obelix
[cytat=SoldatenMesse">
jak mogę udowodnić tę pracę
[/cytat]
Cześć,

Przy tej wysokości architekt będzie musiał potwierdzić pracę własną do wykonania. Ponadto wszyscy uczestnicy (imię, adres, zawód) muszą podpisać, że wykonają te prace (prace własne) i są do tego także fachowo zdolni. Kredytodawca, czyli bank, to jeszcze raz sprawdzi. Tutaj również istnieją wytyczne, a zaświadczenia o przyjaźni nie mają żadnej wartości. Jak już wspomniano, możemy się spodziewać, że bank nie uzna tych prac własnych w pełnej wysokości. Czy i tak udzieli kredytu (częściowego), to jeszcze trzeba poczekać.

Na rozmowę powinieneś być dobrze przygotowany. Na pewno pytania będą intensywne. Od samego początku rzuć wszystkie karty na stół. Mów o ciągle trwającym kredycie, który ma zostać spłacony z odszkodowaniem.

Moim zdaniem najlepsze szanse na uzyskanie tej finansowej konstrukcji widzę u banku domowego.

Napisany przez Repto
Cześć razem, próbowałem tu czytać, ale często nie zrozumiałem nic. Dlatego zrobiłem małą listę.

W 2015 roku kończy się 3 z 5 umów (stałe oprocentowanie).
Na 2020 mam dwie umowy ubezpieczenia na życie, które razem przynoszą około 60 000 €. W 2015 roku przyniosłyby one około 32 000 €.

Pożyczki 1-5:
Nr: 01 - 30 000 € koniec 06/2015
Nr: 87 - 30 000 € koniec 06/2015
Nr: 88 - 10 000 € koniec 06/2015
Nr: 89 - 32 000 € koniec 04/2020
Nr: 90 - 7 000 € koniec 04/2016

Plan zakłada, że moi rodzice będą głównie nosić się z domem od 2015 roku, aby pomóc mi zbudować własne królestwo.

Jeśli połączysz umowy 01 + 88 i spłacisz w ciągu 10 lat. (10-letnia pełna spłata)
Umowa 87 z płaceniem odsetek, aby w 2020 roku wziąć na nią umowę ubezpieczenia na życie. (płatność odsetek przez 5 lat)

Mam w głowie coś o specjalnym prawie do wypowiedzenia, które działa, jeśli finansuje się więcej niż 10 lat z rzędu. Bez konieczności zapłaty odszkodowania za zwrot przedterminowy.

Umowę 90 chciałbym spłacić w 2016 roku.

Obiekt, który chciałbym mieć, kosztuje 130 000 € plus koszty dodatkowe.

Z poważaniem
Markus

Napisany przez Repto
Hej wszystkim,

Rodzice otrzymali dziś ofertę od PSD.

(01) Połączyli umowę 01 i 88 w kredyt z pełnym spłaceniem.
Oprocentowanie nominalne 3,17%,
Oprocentowanie roczne 3,22%,
10-letni okres wiązania oprocentowania nominalnego,
Spłata 8,52%, miesięczna rata 389,67 €

(02) Umowa 89 - płatność odsetek z niewielką spłatą
Oprocentowanie nominalne 2,78%
Oprocentowanie roczne 2,82%
5-letni okres wiązania oprocentowania nominalnego
Spłata 1%, miesięczna rata 100,80 € (sprzedaż w 2020 roku)

To tyle od rodziców.

Jak mam postąpić z pozostałymi teraz 2 umowami?
Umowa 90 i 87 są zamknięte.
Umowę 90 będę miał dołożone do 2016 roku.
Dla 87 przewidziano LV2.

Chciałbym jednak przyspieszyć wszystko do 2015 roku, czy istnieje prawo do wypowiedzenia umowy?

Dziękuję z góry za pomoc...

Napisany przez Torian

Mam coś w głowie o specjalnym prawie do wypowiedzenia umowy, które obowiązuje, gdy finansowanie trwa dłużej niż 10 lat.
Bez konieczności uiszczenia odszkodowania przedterminowego.

Chcę skupić się tylko na tym jednym punkcie...

To specjalne prawo do wypowiedzenia umowy dotyczy wyłącznie okresów związania oprocentowaniem powyżej 10 lat!

Jeśli umowy kredytowe są odnawiane, zawierany jest nowy kontrakt, a 10-letni okres zaczyna się od nowa!

Napisany przez Repto
Cześć Torian, dziękuję za odpowiedź.
pożyczka kończy się w 2020 roku, zastanawiałem się nad jej zerwaniem na 2010 rok. Czy to również będzie liczone jako 10 lat?

Jak mogę zmienić swój kredyt tak, aby móc skorzystać z opcji w 2015 roku?

Jeszcze raz dziękuję..

Pozdrowienia

Markus

Napisany przez Torian

cześć Torian, dzięki za Twoją odpowiedź.
pożyczka wygasa w 2020 roku, zastanawiałem się nad jej wypowiedzeniem na 2010 rok. Czy wtedy również liczyć się będą 10 lat?

Jak mogę przekształcić moją pożyczkę, aby mieć możliwość wypowiedzenia jej w 2015 roku?

Jeszcze raz dzięki..

Pozdrowienia

Markus

Proszę teraz bardziej uporządkowanych z wszystkimi informacjami:
Kiedy została zaciągnięta pożyczka nr 89 i kiedy została ostatnio przedłużona umowa?
Nr: 89 - 32 tys. euro do końca 04/2020

Napisany przez maikms
Cześć,

podnoszę ten starszy post, czy istnieje jeszcze możliwość kredytu dodatkowego od Sparda Bank lub innej banku na zakup domu? Planujemy kupno domu, a ponieważ kapitał własny nie jest zbyt duży, ta opcja zwiększenia kapitału własnego wydaje się bardzo interesująca.

Miejscowość: Dolna Saksonia

Dziękuję

MS

Napisany przez NaTwoim13
kredyt Sparda Bank jako kredyt natychmiastowy do wykorzystania na zakup nie jest już dostępny w tej formie.

Jaka jest Twoja sytuacja odnośnie kosztów i kapitału własnego? Z którego miasta pochodzisz?

Napisany przez maikms
Cena zakupu domu max 220 000
NK ok. 12,95% = 28 500

WK 13 000 / Wsparcie dla rodziny 10 000
Bieżące raty kredytu samochodowego kończące się w 2019 roku: 790 €
2 osoby 2000 netto (13 wypłat) / 2100 netto (13 wypłat)

Ponieważ wartość zabezpieczenia hipotecznego nie zawsze może być przyjęta w wysokości 100% wartości zakupu, na pewno dla oprocentowania kredytu korzystne byłoby uwzględnienie takiej opcji jak kredyt SpardaBank w tamtych czasach.

Dziękuję

Region Hanoweru i okolice

Napisany przez NaTwoim13
Cześć maikms,

oczywiście, ale teraz są już zupełnie inne możliwości, chociaż nie tak korzystne pod względem odsetek, ale zmniejszające obciążenie zastawem.

Dlaczego cena zakupu nie jest przyjmowana na 100%, skąd się to bierze?

Dlaczego nie zmniejszają całkowitego obciążenia zastawem - zwłaszcza ze względu na wysokie koszty uzyskania nieruchomości??

Napisany przez maikms
Cześć

oczywiście, ale teraz są dostępne zupełnie inne możliwości, może nieco mniej korzystne pod względem oprocentowania, ale zmniejszające obciążenie kredytowe.

Jakie możliwości są dostępne?

Dlaczego cena zakupu nie jest przyjmowana na 100%, skąd wzięło się to pytanie?

Moje stwierdzenie odnosi się do praktyki, według której bank może nie uwzględnić pełnej ceny zakupu jako zabezpieczenia, ale np. 90%, co może prowadzić do przekroczenia 100% poziomu obciążenia przy finansowaniu ceny zakupu.

Dlaczego nie obniżą Państwo całkowitego poziomu obciążenia - zwłaszcza ze względu na wysokie koszty nabycia nieruchomości -?

Tego nie do końca rozumiem

Dziękuję

MS

Napisany przez NaTwoim13
Cześć maikms,

Oczywiście istnieją banki, które stosują odchylenie bezpieczeństwa wynoszące 10 lub nawet 20%, ale przy tak dużej liczbie banków na rynku nie musi to być Twój wybrany bank.

Pośrednik chce pobierać prowizję, z pewnością pobiera ją także od sprzedającego, można to ustalić w ten sposób, w rezultacie cena domu zostanie podniesiona o tę prowizję. Chociaż wiąże się to z nieco wyższym podatkiem od zakupu nieruchomości, zmniejsza to jednak koszty, które nie podnoszą wartości i poprawia proporcje między kapitałem własnym a obcym.

Całościowa koncepcja finansowania w wysokości 100% może być również sensownie uzupełniona poprzez kredyt subordynowany udzielany przez Hanseatic Bank. Istotne zawsze będzie dla Ciebie oprocentowanie mieszane wszystkich kredytów, a każda oferta, którą otrzymasz, powinna również uwzględniać to oprocentowanie mieszane.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata