Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Prywatne zabezpieczenie emerytalne jest konieczne, ale jak to zrobić? Renta Rürup czy Riester, a może tradycyjne ubezpieczenie na życie?

Re: Cash select Bestlife select SAM AG UCM AG - kto ma doswiadczenie

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim,

właśnie przeczytałem wszystkie wpisy tutaj i jestem zdziwiony, jak mało (a właściwie jak mało) wiedzą krytycy i ile nieprawdziwych informacji zostało tu zamieszczonych.

1. Ten produkt nie jest systemem piramidy!

2. Całkowita utrata pieniędzy nie jest możliwa, ponieważ wartości odkupu są w pełni zabezpieczone, oznacza to, że w każdym przypadku, bez względu na okoliczności, otrzymasz z powrotem wartość odkupu.

3. Ubezpieczenia na życie kapitałowe i umowy oszczędnościowe zawsze przynoszą straty. W przypadku ubezpieczeń na życie można to łatwo sprawdzić, porównując coroczne pisma i sprawdzając rozwój świadczenia na zakończenie.

4. W dziedzinie Private Equity stopy zwrotu między 13 a 30% są całkowicie normalne. Ponieważ tam ulokowane pieniądze stanowią kapitał własny dla firm i są łatwiej dostępne i tańsze niż kredyt dla firm. Oznacza to, że gdy firma pożycza pieniądze od banku, płaci ona nadzwyczaj wysokie odsetki, a pieniądze są również obce. Zalety Private Equity są zatem obopólne.

Jak w inny sposób generowane są stopy zwrotu zostało już bardzo dobrze wyjaśnione przez Pośrednika 2.

5. Sprzedawcą polisy jest właściciel polisy, nie rozumiem dlaczego wcześniej miałby zarejestrować działalność gospodarczą i musiałby zdobyć kwalifikacje. Każdy może sprzedać swój samochód lub cokolwiek innego bez tych rzeczy.

6. Firmy tej grupy prowadzą tego rodzaju działalność od dawna, ale wcześniej nie z osobami prywatnymi, które mają mniej niż X milionów euro majątku do dyspozycji.

W skrócie, ten kto ma ubezpieczenie na życie kapitałowe lub inny klasyczny produkt finansowy, za który nadal płaci, a nie stara się pomnażać kapitału, traci sporo pieniędzy i jest sam sobie winien.

Nie wszystkie produkty są tak samo dobre i poza firmą SAM AG istnieją inne dobre możliwości osiągania wysokich zysków przy stosunkowo niewielkim ryzyku.

Mam nadzieję, że mogłem rzuca trochę światła na tę sprawę.

Napisany przez ADMCI4

Hallo,

meine Empfehlung zur Sache!

Bitte hier lesen!

https://life-coaching-finance.de/wp-c...c0722decc5c15f

mfg
mike

Dziękuję za ten artykuł - teraz mogę przekazać moim klientom w branży doradztwa finansowego to, co już prawie podejrzewałem. Trafieli na pracownika SAM-AG i prawie sprzedali polisę na życie sprzed dwudziestu lat, poradziłem im od tego, zwłaszcza że nie było takiej konieczności. Jeszcze raz dziękuję.

Napisany przez ADMCI4

Co to jest 2 lata na rynku? Nic. Każdy schemat piramidy działa przez chwilę. Ci pierwsi zawsze otrzymują swoje pieniądze. Przypominam tylko o bankructwie firmy Phoenix. Tutaj wszystko dobrze funkcjonowało przez kilka lat. Ostatecznie 30 000 inwestorów straciło swoje pieniądze. Kto chce rywalizować z Panem Ackermannem i Deutsche Bank jest naprawdę żądny władzy. Powinniśmy po prostu użyć zdrowego rozsądku. Ktoś tu narzeka, że jego ubezpieczenie na życie nadal nie przynosi zysków, nie zrozumiał sensu ubezpieczenia na życie. Tutaj ubezpieczona jest suma w razie zgonu. Po opłaceniu pierwszej składki ta suma zostanie wypłacona w razie śmierci. To, że oprócz tego zbiera się również pieniądze, cóż. Nie cierpię tego produktu. Drogi i bez sensu. Dodatkowo ten produkt jest oparty na funduszach. Ponieważ nadal znajdujemy się w kryzysie gospodarczym, fundusze oczywiście nie radzą sobie teraz najlepiej. Ktoś, kto sprzedawał taki produkt w tym okresie, nie rozumiał rynku. Ale teraz wracając do UMC. Nie trzeba być geniuszem matematycznym, aby zrozumieć, że gwarantowane wypłaty wymagają stopy zwrotu na poziomie 12%. To już samo w sobie jest dość niewłaściwe. Nie uwzględniono nawet prowizji i dodatkowych kosztów. Aby ten produkt się opłacał, potrzebne są stopy zwrotu na poziomie od 16 do 20%. Jeśli ktoś mi tutaj logicznie wytłumaczy, jak to jest możliwe, to od razu się zgłaszam.

Herr Ackermann z Deutsche Bank chce uzyskać 25% zwrotu!

Napisany przez Finanzberater
I teraz również finanse MB Dziękuję

Dziękuję za ten artykuł - teraz mogę przekazać moim klientom z branży doradztwa finansowego to, co już niemal podejrzewałem, że trafili na pracownika SAM-AG i prawie sprzedali dwudziestoletnią polisę na życie. Odradzałem im to, zwłaszcza że nie ma pilnej potrzeby. Jeszcze raz dziękuję.

I znowu ktoś się nabrał!

Napisany przez Svewa
Czy nadal istnieje UCM AG? Teraz zostaniesz przekierowany bezpośrednio do strony głównej Bestlife. To, co szczególnie mi się podoba, to to, jak podkreślają swoją elektrownię o mocy 10 MW. Naprawdę imponujące, co może sfinansować firma, która według słów działa na rynku od 10 lat i doradza tylko bardzo zamożnym klientom.

Napisany przez Gerd
No cóż. Przecież napisałem już 13.09., że Bestlife jest organizacją dystrybucyjną UCM AG i SAM AG. Systemy piramidalne działają poprzez zakładanie i restrukturyzację firm. Wyraźnie dokonano restrukturyzacji. Na koniec nikt nie wie, gdzie pieniądze się podziały i do której firmy tak naprawdę należy się zwrócić.

Napisany przez Svewa
Skrzynka pocztowa SAM AG została przeniesiona razem z nami!

Napisany przez ADMCI4
Pytanie: czy bestlifeselect = bestlife ??? Czy są ze sobą powiązane ???

Bestlife = ci z kontrowersyjnymi nieruchomościami?

Napisany przez mortimer

No cóż. Już w dniu 13.09 napisałem, że Bestlife jest organizacją sprzedażową UCM AG i SAM AG. Systemy piramidowe działają poprzez zakładanie i przeorganizowywanie firm. Wyraźnie dokonano restrukturyzacji. Ostatecznie nikt nie wie, gdzie trafiły pieniądze i do której firmy tak naprawdę należy się zwrócić.

Nie mogę odpowiedzieć na pytanie, czy to jest system piramidowy czy nie. Ale jedno jest jasne. Tutaj celowo wszystko jest mieszane. Kiedy pośrednik nie zna nawet prawidłowej nazwy, to u mnie dzwonią alarmy. Gdy pojawiają się twierdzenia, że największe towarzystwo ubezpieczeniowe zainwestowało 80% swojego majątku w udziały firmowe z średnimi zwrotami w wysokości 15-25%, że uczestniczysz w międzybankowym handlu poprzez SAM, co nie jest nazwa przypadkowa, czy SAM jest bankiem, to alarmy powinny zadzwonić u każdego.
SAM nie robi nic innego, niż to, co każdy inwestor mógłby zrobić sam. Kupuję fundusz Private Equity, inwestuję część pieniędzy w produkty dźwigniowe na rynku walutowym, a resztę w fundusze akcyjne i obligacje korporacyjne.
I jeśli ktoś teraz odpowie, że wszystko to zbyt ryzykowne, to mogę się tylko zdziwić. Ponieważ nic innego tutaj nie jest robione.

Napisany przez ADMCI4
Fantastyczna sprawa z SAM Ag, mogę tylko polecić. Ponieważ tutaj naprawdę stoją za nimi rzeczywiste aktywa. Zwłaszcza SAM AG jest największym na świecie wykupującym polis ubezpieczeniowych w Niemczech, posiadającym certyfikat BaFin. Co inni nie posiadają.

Napisany przez Klaus DD
Z Certyfikatem BaFin? Jak to ma działać? BaFin nie wydaje żadnych certyfikatów!!!!

Napisany przez Hunter
Cześć wszystkim
Oto bardzo interesujący link dotyczący Bafin - BaFin zakazuje Garantie-Wert GmbH prowadzenia działalności depozytowej i nakazuje likwidację

Model biznesowy bardzo przypomina ten oferowany tutaj - Brak konieczności uzyskiwania zgody! I głupota z certyfikatem Bafin!
Więc trzymajcie się z dala!!!

Napisany przez Rosengarten

Świetna sprawa z SAM AG, można tylko polecić. Ponieważ za nią naprawdę stoją prawdziwe aktywa. Przede wszystkim SAM AG w Niemczech jest największym nabywcą LV z certyfikatem BaFin. Czego nie ma żaden inny.

Hm... no cóż, ja też nie jestem doskonały...

Ag ? oznacza AG w Niemczech
Polecić ? polecić byłoby w porządku
naprawdę prawdziwe aktywa... czyli istnieją również na pewno niewłaściwe aktywa ?
Jak można poznać, że SAM AG jest największym nabywcą LV. A jeśli Deutsche Bank skupuje LV (przypuszczam, że robią to poprzez swoje fundusze jako inwestycję dla określonych klientów), to czy są oni (ci) najwięksi ? A może SAM AG jest nawet większa od Deutsche Bank, ponieważ na pewno mają zgodę od BaFin.

Co takiego złego jest w piramidzie finansowej ? Wpłacasz pieniądze, pieniądze są przekazywane tym, którzy byli wcześniej; dopóki ludzie dołączają, nie ma problemu... trochę mi to przypomina państwową emeryturę, loterię i oszczędzanie na mieszkanie... ale to może być też tylko przypadek ;-)

Napisany przez danielp911

Cześć wszystkim
Oto bardzo interesujący link dotyczący Bafin BaFin - BaFin zabrania firmie Garantie-Wert GmbH prowadzenia operacji depozytowych i nakazuje jej likwidację

Model biznesowy wygląda bardzo podobnie do oferty tutaj - Nie potrzebna zgoda! I bzdury z certyfikatem Bafin!!
Więc trzymajcie się z dala!!!

To kompletna bzdura, to jasne, że nie chodzi o operacje depozytowe, potwierdziła to również Bafin!

Napisany przez Hunter
Nigdy nie twierdziłem/am, że to jest działalność bankowa.
Może warto przeczytać cały artykuł BaFin.
Nawiasem mówiąc, przewodniczący zarządu UCM AG już znów jest członkiem zarządu innej spółki.
Dlaczego po tak krótkim czasie, skoro model biznesowy jest tak rewelacyjny?

Napisany przez danielp911
Którego przewodniczącego rady dyrektorów masz na myśli i w jakiej spółce jeszcze pracuje?

Napisany przez Vermittler2
Cześć ludzie.

Teraz uspokójcie się. System śnieżnych kul, oszustwo, (Fałsz) Fałsz ?

Bzdura !!! Wszystko zupełnie realne i legalne !!!!!!!!

Od pół roku pośredniczę teraz w imieniu firmy Bestlife Select AG, a wcześniej przez pół roku w imieniu UCM AG w sprzedaży polis ubezpieczeniowych do SAM AG i wszystko nadal działa jak w zegarku.

Co do przewodniczącego zarządu UCM AG (Pana Schütza), chciałbym tylko zauważyć, że poróżnił się z zarządami SAM AG i Bestlife Select AG i dlatego odszedł.

Krótko potem UCM AG została przekształcona w Capitalsolutions AG, która jest jedyną organizacją sprzedaży dla linii geotermicznej w SAM AG.

Pan Schütz po prostu myślał, że może zrobić to lepiej niż spółka siostrzana Bestlife. Ale mu się nie udało.

Wszystkie polisy i umowy oszczędnościowe nabyte przez UCM trafiły tak samo jak wszystkie umowy Bestlife do SAM AG.

Teraz kilka informacji dla wszystkich dalej sceptycznych ludzi.

Po prostu zajrzyjcie na stronę internetową SAM AG na www.sam-ag.eu i zwróćcie szczególną uwagę na strony Aktualności, Partnerzy lub Centrum mediów.

Ponadto sprawdźcie strony www.geokraftwerke.de i zobaczcie, gdzie głównie SAM AG zainwestowała środki klientów i zwróćcie uwagę na analizę wartości z dnia 07.01.2011 roku przez rygorystycznego analityka Philipa Nerba, który ocenił inwestycję jako bardzo dobry 1-, a pośrednicy z zezwoleniem zgodnie z § 34c GewO mogą przekazywać. Oprocentowanie gwarantowane tu wynosi 7,25% + udział w zyskach od momentu uruchomienia.

Samo 10 MWe zakładu geotermalnego w Kirchweidach (inwestycja o wartości 50 mln euro) zostało niemal w całości sfinansowane przez SAM AG i od momentu uruchomienia prowadzi do zwrotu powyżej 30 % rocznie.

Co to oznacza? 10 MWe oznacza, że dzięki ciepłej (140 stopni) głębokiej wodzie (200 l/s) godzinowo przez turbinę generuje się około 10.000 kWh prądu. Przy rocznym przewidywanym czasie działania 7.500 godzin oznacza to produkcję 75.000.000 kWh prądu, która w ramach EEG przynosi prawie 0,23 euro/kWh, co daje około 17,25 mln euro przy 50 mln euro inwestycji. Dodatkowe dochody ze sprzedaży dodatkowej energii cieplnej lub zbytu kwot emisji CO2 pominę tutaj.

Z zysku po odjęciu 10% na koszty utrzymania i eksploatacji pozostaje ponad 30% zysku.

Jak ??? Skąd SAM AG czerpie wysokie zyski i jak może zagwarantować klientom 12% przy zakupie polisy?

Poniżej znajduje się odpowiedź BaFin na zapytanie SAM AG dotyczące działalności depozytowej.

Szanowni Państwo,
[...]

w powyższym piśmie przesłali mi Państwo zapytanie dotyczące wymogu zezwolenia zgodnie z ustawą o działalności kredytowej (Kreditwesengesetz - KWG) dotyczące działalności pańskiej klientki, SAM Management Group AG. Poprosili Państwo o (…) ocenę proponowanej oferty „cashselect” - przez Państwa określonej jako „Produkt 1” - (…) pod kątem ewentualnego wymogu zezwolenia zgodnie z § 32 ust. 1 KWG.
Po przestudiowaniu dostarczonej przez Państwa dokumentacji dochodzę do wniosku, że „Produkt 1” (…) nie spełnia warunków działalności depozytowej w rozumieniu §1 ust. 1 zdanie 2 Nr.1 KWG. (…)

Masz jeszcze jakieś pytania, Kienzle ????

zobacz wpis 68

Napisany przez ADMCI4
To niesamowite, jak prymitywnie myślą Niemcy nadal o inwestowaniu! Jeśli produkt wykracza poza ich wyobraźnię, jest uważany za nieprawdopodobny. Teraz uważajcie, samozwańczy analitycy: gdy makler sprzedaje produkt i wyjaśnia jego zawartość klientowi, jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej za szkody majątkowe, w przypadku gdy nie działa. Inwestycja w SAM działa, a jeśli wiedzielibyście, jak osiągnąć ponad 20% zwrotu z zysku, co jest potrzebne SAMowi do osiągnięcia zysku, nie musielibyście lamentować, bo wasze zachowanie związane z oszczędzaniem jest ważniejsze. Wreszcie nauczcie się być bardziej otwarci i zwracajcie się do maklera, a nie do banku!!!

Napisany przez ADMCI4
@gert und co: moze się zdarzyć, że jesteś nieudanym specjalistą, którego linia produktów nie wyróżnia się ekskluzywnością. Mogę ci opowiedzieć, jak działa produkt firmy Sam AG i jak udało im się stale osiągać ponad 20% zwrotu z inwestycji. Ale teraz słuchaj uważnie! Jak byś się zabrał za nauczanie krowy mówienia? Teraz pewnie widzisz nad swoją głową znak zapytania, bo wiesz, że to niemożliwe z krową. Więc jak ma specjalista, który jest dodatkowo skuteczny, nauczyć ciebie zarabiania pieniędzy? Czy kiedykolwiek przyszło ci do głowy, że firmy inwestują środki własnych klientów w dziedzinach takich jak energia słoneczna? To jednak prowadziłoby za daleko, bo i tak i tak nie pojąłbyś tego tak szybko, więc zakładam, że pozostaniesz przy swojej książeczce oszczędnościowej i będziesz obserwować, jak bank marnuje twoje pieniądze. TO jest oszustwo wobec klienta. Moja osobista opinia na temat twoich komentarzy i w obronie legalnych i skutecznych przedsiębiorstw!

Napisany przez Klaus DD
Po prostu przeczytaj i się nad tym zastanów:
Prokuratura prowadzi śledztwo przeciwko Global Financial Invest AG
Pozdrowienia, Klaus

Tutaj porównuje się jabłka do gruszek.
GFI nie jest SAM

Napisany przez Klaus DD
Model biznesowy jest całkowicie identyczny.
Klaus

N i e p r a w d a !!

Napisany przez Gerd
Pieniądze znikają w Szwajcarii i nagle ich nie ma.

Dowody byłyby tu mile widziane dla wyjaśnienia !!

Napisany przez Klaus DD
Czas przyniesie dowody, tak samo jak w przypadku GFi. Także w Gfi byli klienci i sprzedawcy, którzy nie wierzyli, że to nie działa.
Dla wszystkich, którzy mają tam swoje pieniądze lub w podobnych inwestycjach: na pewno stracicie pieniądze!!!!
Pozdrowienia, Klaus DD

Das Geschäftsmodell ist völlig identisch.
Klaus

Polecam przeczytać dokładnie wpis nr. 68 i odwiedzić zalecane strony internetowe, zanim nazwiesz strategię inwestycyjną i produkty GFI (bezwartościowe nieruchomości) oraz SAM AG (inwestycje w dziedzinie energii odnawialnej, z gwarantowanymi państwowo odszkodowaniami zgodnie z ustawą o energii odnawialnej i handlem międzybankowym) jako identyczne.

Napisany przez sabine75
Wszystko jest jasne. Przeanalizujmy dokładniej następujące fragmenty:
W umowie CASHSELECT zawarta jest tzw. kwalifikowana rezygnacja z rangi. Jest to powszechne narzędzie służące do zapobiegania lub eliminowania nadmiernego zadłużenia bilansowego spółki kapitałowej. Dzięki rezygnacji z rangi nie jest dłużej wymagana „bezwarunkowa“ spłacalność. Wyjaśnienie to ma zastosowanie tylko w potencjalnej sytuacji kryzysowej i wtedy może wywołać określone skutki prawne dla państwa. Główna treść kwalifikowanej rezygnacji z rangi polega na ustąpieniu z roszczenia o zakup w rangu za roszczeniami innych wierzycieli grupy SAM Management AG. Roszczenie o zakup może być zaspokajane tylko z wolnych dostępnych nadwyżek rocznych lub likwidacyjnych lub z majątku grupy SAM Management AG przekraczającego inne zobowiązania oraz tylko po zaspokojeniu wszystkich innych, niepodlegających rangi wierzycieli. Prawo cywilne nie narusza państwa roszczenia do zapłaty ceny zakupu, niemniej jednak grupa SAM Management AG będzie miała prawo do odmowy spełnienia roszczenia w określonych przypadkach.

Albo:
Powyższe oznacza, że w przypadku bilansu nadmiernego zadłużenia nie będzie trzeba ujawnić zobowiązania. W przypadku sytuacji kryzysowej ekonomicznej, państwa roszczenie staje się – na równi z wszystkimi innymi klientami – w randze po ewentualnych innych wierzycielach grupy SAM Management AG. Oznacza to, że w takiej sytuacji kryzysowej, mimo ewentualnej wymagalności, nie będą Państwo mieli prawa do domagania się pełnej lub częściowej wypłaty swojego roszczenia umownego, lecz w pierwszej kolejności nastąpi zaspokojenie w pierwszej kolejności rangowanych wierzycieli z dostępnych środków. Państwa roszczenia będą więc zaspokajane z opóźnieniem. W najgorszym możliwym przypadku kryzysowym mogłoby to prowadzić do strat, aż do całkowitej utraty.

Ale oczywiście:

Oprocentowanie gwarantowane wynosi tutaj 7,25 % + udział w zyskach od daty uruchomienia.

Albo ewentualnie utrata gwarancji bez udziału w zyskach....

Oh, wygląda na to, że jedna z przedstawicielek ubezpieczeń obawia się o swoje zobowiązania w zakresie ubezpieczenia na życie, a kasjerka bankowa obawia się o oszczędności swoich inwestorów.

Czy pozwolono na zwrócenie uwagi lub zadanie pytania, jak bezpieczne są wpłacone składki ubezpieczeniowe w firmach ubezpieczeniowych, lub saldo na książeczkach oszczędnościowych z ustawowym okresem wypowiedzenia (oprocentowanie między 0,45% a nawet 1,25%; przy wskaźniku inflacji między 2,5 a 3,0%)?

Należy się zastanowić na przykład o bankructwie banku. Opis tego tutaj w sposób szczegółowy wychodzi poza ramy, dlatego proszę zajrzeć samodzielnie na:

https://de.wikipedia.org/wiki/Spareinlage#Sicherheit

https://de.wikipedia.org/wiki/Einlagensicherungs-_und_Anlegerentsch%C3%A4digungsgesetz

Deutsche Pleitebanken vor dem Kollaps? - Kopp-Verlag

Chyba znasz §89 prawa nadzoru ubezpieczeniowego (patrz: Ungeheuerliches - VAG §89!! Kapitalbildende Lebensversicherungen als Einbahnstrasse und Geldgrab???)

Cytat:

W tych dniach jesteśmy świadkami sytuacji, w której rządzi elitarna grupa lobbingu, która poprzez roztrwonienie podatków na banki z kłopotami przeprowadza swoistą dewaluację majątku obywateli...itd.

Itp., itd.

Napisany przez MKrause
Cześć,

jestem dziennikarką i szukam osób poszkodowanych, które sprzedały swoje ubezpieczenie na życie z rzekomo wysokim zyskiem i nie otrzymały pełnej obiecanej kwoty lub oczekiwane płatności się opóźniają.

Być może słyszałeś o ostrzeżeniu Bafin, jak również zamieszczonej już w innym miejscu na tym forum:
Bafin warnt vor Abzocke - sueddeutsche.de

Kluczowe słowa cash select i bestlife select firmy SAM Finanz AG pojawiły się podczas moich poszukiwań odpowiednich firm.

Jeśli jesteś poszkodowany, proszę skontaktuj się ze mną
030/257619-68.

Dziękuję i pozdrawiam,
M. Krause

Napisany przez dasSAMs
Organom grupy zarządzającej SAM Management jest zabronione podejmowanie działań prawnych - szwajcarskie władze postępują surowo: SAM Management Group AG, w Hergiswil NW, CH-100.3.789.828-6, spółka akcyjna (SHAB Nr. 17 z dnia 25.01.2012, s. Publ. 6519614). Szwajcarski Urząd Nadzoru Finansowego zarządził 1 marca 2012 r. dr. Danielowi Hunkelerowi z Wikon i Malters, w Zurychu oraz Salvatore Petralii, z Baden AG, w Baden AG, obu BAUR HÜRLIMANN AG (CH-020.2.006.384-9), w Zurychu, jako pełnomocników dochodzeniowych. Pełnomocnicy dochodzeniowi są upoważnieni do samodzielnego działania w imieniu spółki. Dotychczasowym organom zabroniono podejmowania dalszych działań prawnych bez zgody pełnomocników dochodzeniowych. SAM Management Group AG, Hergiswil Czy to już koniec SAM / Bestlife Select / Leo One, którzy kupują ubezpieczenia na życie i inwestują teraz w geotermię, obiecuje im szwajcarski koncept inwestowania i teraz zupełnie nowe? Po poniesieniu nieskończonych kosztów marketingu? Więcej informacji tutaj. Pozostańcie z nami. To duży temat. Czasopisma branżowe się tym zajmują, a kluby piłkarskie są w to zaangażowane, a także pokazujemy wiele Porsche. Jako brokerzy ubezpieczeniowi mamy już dosyć tego, że nasi starannie dobrani doradcy są niszczeni przez podejrzanych sprzedawców ubezpieczeń na życie. To wystarczy!!!

Ohhh mein Gott. Wystarczy już. Znowu jeden samozwańczy guru katastrof, który nie ma pojęcia, co naprawdę się dzieje tutaj (i który najpierw powinien się zająć niemiecką pisownią; komentarz jest pełen błędów ortograficznych). To oczywiste, że całe to przedstawienie (całkiem bezpodstawna, anonimowa skarga przeciwko firmie SAM AG) zostało zorganizowane tylko po to, aby oczernić i zrujnować SAM AG. Jak wielki musi być strach niemieckich firm ubezpieczeniowych i inwestycyjnych, tym bardziej, że SAM AG teraz przeniosła się na niemiecki rynek jako LEO ONE AG. Poniższy scenariusz był zamierzony przez anonimowego skargodawcę: - Sprawdzenie i decyzje przez organy władzy - Fundusze pod kontrolą administracyjną - brak wypłat dla klientów i partnera firmy Fröschl Gruppe - generowanie niezadowolenia i niepewności u klientów - ewentualne wypowiedzenia inwestycji - ewentualna likwidacja przymusowa i zniszczenie firmy SAM AG - unicestwienie kapitału i miejsc pracy Cytat: Organom SAM Management Group zakazano podejmowania działań prawnych - szwajcarskie władze reagują surowo: zobacz: https://www.finma.ch/d/sanktionen/vorsorgliche-massnahmen/unterstellungsverfahren/Seiten/sam-management-group-ag.aspx Oryginalne zapisy FINMA. To tylko kontrola z podporządkowaniem !!! Obiektywny raport na temat obecnej sytuacji firmy SAM AG: https://www.diebewertung.de/?p=81313 O przyszłości firmy SAM AG / LEO ONE AG : https://www.diebewertung.de/wp-content/uploads/SAMAGundleoone.pdf Sugeruję najpierw nauczyć się czytać i pisać prawidłowo, aby móc potem prowadzić „dokładne” konsultacje na temat „kupowania” polis ubezpieczeniowych i rozważać „przechwytywanie” ubezpieczeń na życie, gdy stanie się Pan/i mądrzejszy/a.

Napisany przez Mike Spezi
Uważam, że bardzo interesujące jest, na przestrzeni jakiego czasu poruszany jest ten uciążliwy temat. Myślę, że punkt wyjścia pytającego został już całkowicie stracony z pola widzenia. Tematykę uważam za wyczerpaną. Do Vermittler2: Proszę, pokaż trochę szczodrości i wybacz innym współuczestnikom pisownię, które zazwyczaj są tylko błędami pisanymi. Uważam, że treści są ważniejsze niż ortografia! W końcu i u Ciebie jest Plan oszczędnościowy na złoto fizyczne. Pewnie i ja zapomniałem o literce tu i ówdzie. Jak inny członek forum tak pięknie napisał: Kto znajduje błędy ortograficzne, może je zatrzymać! I mogę Ci zapewnić, że w ogóle się nie martwię, ani nie mam ataków paniki, które mogłyby być spowodowane przez wspomnianego potężnego gracza branżowego! Z poważaniem Mike

Faktycznie, już wcześniej powiedziałem, że temat jest wyczerpany.

Niestety, muszę teraz jeszcze raz umieścić tutaj dzisiejszego emaila od Vermittler2, aby wszyscy zainteresowani dowiedzieli się, jakim jest człowiekiem!

---- Oryginalna wiadomość: ----------------------------
Od: [ ... prywatny adres email usunięty ..., Admin]
Data: Wt, 24 kwiecień 2012 03:43:10 -0400
Temat: Odpowiedź na Twoją ostatnią odpowiedź na forum finansowym

Witaj Panie Niedermeyer.

Ja (Vermittler2) piszę do Pana osobiście dzisiaj, aby uniknąć eskalacji na forum. Moja odpowiedź na forum wyglądałaby w przeciwnym razie tak:....................................... ...................

Witaj Panie Cokolwiek!

Zamierzam opublikować twoją niegrzeczność na forum! Wybuchłem stanem nerwowym? Cierpisz na utratę kontaktu z rzeczywistością czy paranoję?? A może podczas jazdy na Kawasaki został ci wiatr zamarznięty w mózgu!?
W przeciwieństwie do Ciebie, ja nie stałem się tu osobisty. Ty natomiast piszesz tutaj oczernione bzdury bez końca, jak obrażony kot, któremu ktoś nadepnął na ogon, a tym samym całkowicie straciłeś punkt wyjścia użytkownika z oczu!

Witaj Panie Niedermeyer.

Ja (Vermittler2) piszę do Pana osobiście dzisiaj, aby uniknąć eskalacji na forum. Moja odpowiedź na forum wyglądałaby w przeciwnym razie tak:

Możesz zatrzymać swoje osobiste listy dla siebie! Jeśli obawiasz się publicznej konfrontacji, lub jak to nazwałeś eskalacji, korzystaj proszę z funkcji prywatnych wiadomości na forum i odpuść mi zapełnianie mojego służbowego maila twoimi podłymi śmieciami! Jestem gotów odpowiedzieć zarówno na forum, jak i na każdą prywatną wiadomość!

Witaj Mike Specjalista, albo theSAMs (zarejestrowany 11.04.2012) lub s.marbach
(zarejestrowany od 17.04.2012), albo jakkolwiek się jeszcze zwiesz. Uważam, że jest żałosne, że tak dużo kont musisz otwierać, aby nie musieć używać swojego dobrego imienia Mike Specjalista do swoich oklepanych komentarzy, albo żeby samemu sobie podziękować za komentarz.
To bardzo dziwne, że jako Mike Specjalista, zgłosiłeś się do mnie 40 minut po mojej odpowiedzi na pierwszy (!?!) komentarz od theSams i wkrótce potem otrzymałeś podziękowanie za swój komentarz od s.marbach.

Skąd bierzesz te bzdury!! ?? Nie znam ani członka forum jak theSAMSs ani s.marbach!!!
Dlaczego mieliby! Chętnie możesz zapytać o to u administratora forum lub bezpośrednio tych wymienionych osób! Czy cierpisz na rozdwojenie jaźni?? Nie mam potrzeby, ani nie ma powodu, aby ukrywać się pod obcymi nazwami!
Jeśli twój intelekt nie pozwala na zrozumienie, chętnie wyjaśnię ci, dlaczego otrzymuje się informacje o zamieszczonych komentarzach. Gdy jest się zaangażowanym w dyskusję i jakikolwiek inny członek forum umieszcza nowy komentarz, wszyscy zaangażowani otrzymują email, jeśli takie powiadomienia są włączone podczas rejestracji! Tak proste. Sam powinieneś to zrozumieć! Ale może wymienione przez Ciebie osoby też chętnie zgłoszą się do dyskusji?

Ale, cóż. Jeśli to sprawia przyjemność (bawarskie na piękne) (przypomnienie z
Lindenstrasse, Pani Kling, reklama maślanki).
PS.: Co ciekawe, pracuję w branży ubezpieczeń od ponad 25 lat i moje przedsiębiorstwo skupu polis dla LEO ONE nadal prosperuje świetnie.
Potrzebuję jeszcze raz zalecić Ci, abyś wyświetlił linki z mojej odpowiedzi z
17.02. i w szczególności obejrzał prezentację niszczących kapitał ubezpieczeń na życie na _www.wissensmanufaktur.net_
(Wissensmanufaktur - Witamy w Wissensmanufaktur - Instytut Badań Ekonomicznych i Polityki Społecznej - Andreas Popp - Rico Albrecht), albo kupił książkę Krach ubezpieczeń na życie - Zdemaskowana kłamstwo o rzekomo bezpiecznym zabezpieczeniu (Wydawnictwo Kopp) i twoje oczy się otworzą. Zwłaszcza powinieneś zdjąć swoje debekowe okulary.
Pozdrawiam z Bawarii, Vermittler2
PS.: Nawiasem mówiąc. Nie wszyscy Bawarczycy chodzą ciągle w kożuchu i kapeluszu Südtiroler i popijają ciągle piwo. Ale większość ;-)

Aby powrócić z powrotem do merytoryki! Ja też wykonuję moją pracę już dość długo! Mam 46 lat i na pewno nie potrzebuję od Ciebie żadnej edukacji! Proszę, niech twoja rozwinięta wiedza fachowa służy pytającym, a nie nudź mnie swoimi nudnymi komentarzami. Nie musisz mnie edukować na temat Bawarczyków, tam leżą moje korzenie. Z mojego nazwiska można by było to wywnioskować!
Powiem ci też, że nie wiem, jaki masz problem ze mną. Przecież wypowiadałem się najmniej negatywnie spośród wszystkich zainteresowanych na temat tej firmy, czy atakowałem Cię osobiście! Nigdy nie byłem fanem ubezpieczeń na życie generujących kapitał! Z pewnością nie tych związanych z funduszami. W mojej opinii, do tego nie potrzebna jest osłona ubezpieczeniowa. Śmierć można lepiej ubezpieczyć oddzielnie od powiększania kapitału czy zabezpieczenia emerytalnego. Jest to również bardziej przejrzyste. Mimo to nienawidzę uogólnień. Nie tylko w przypadku ubezpieczeń na życie! Istnieje też wiele różnic! Sprawdź tutaj:

Duże porównanie MOPO: Tyle płaci Twoje ubezpieczenie na życie | Aktualności - Hamburger Morgenpost

Dokładnie dlatego nie będę zdejmował moich debekowych okularów, jak to nazwałeś, i będę nadal obserwował i analizował ludzi takich jak Ty! Pomimo nieskończonych potoków słów, dalej nie udzieliłeś wszystkim zainteresowanym wyjaśnienia, dlaczego tak chętnie wykupujesz te przez Ciebie tak potępiane złe ubezpieczenia na życie!

W tym duchu
Bóg zapłać!
Mike Niedermeyer

----

Napisany przez s.marbach
Chciałbym najpierw wyjaśnić, że pan Niedermeyer i ja nie jesteśmy tą samą osobą. Panie Vermittler2 zdziwieni są podziękowaniami za komentarze, ja natomiast dziwię się, dlaczego od razu przechodzi pan w tryb ataku, gdy ktoś krytykuje jedno z pańskich produktów!?! Przecież do tego służy forum, aby dyskutować o różnych produktach, możliwościach, strategiach i próbować pomóc innym w odpowiedzi na ich pytania. Oczywiście zdarzają się różnice zdań, ale nie powinno się czuć osobiście zaatakowanym. W końcu dyskutujemy tutaj o produktach, a nie o osobach. Pozdrawiam serdecznie s.marbach

Szanowny Panie Niedermeyer.

Chciałbym niniejszym w pełni przeprosić za moje oskarżenia i domysły skierowane do Pana i s.marbach.

W międzyczasie w innym forum znalazłem wiele wpisów od dasSAMs, które są tak poniżej krytyki i prymitywne, że na pewno nie mogą być od Pana, ponieważ jest Pan o wiele bardziej rzeczowy.

Po prostu nie mogłem uwierzyć, że w tak krótkim czasie (jak to opisałem) miało miejsce tyle zbiegów okoliczności.

Jeszcze raz serdeczne przeprosiny i nie zamieszczę więcej komentarzy na tym forum.

Tylko dwie uwagi dotyczące Pana pytań dotyczących cudownego pomnażania pieniędzy i dlaczego chętnie kupujemy polisy z gwarantowanym oprocentowaniem tylko 2,25%.

Myślę, że pierwszy punkt został już szczegółowo wyjaśniony w komentarzach tylko 13 (od Bänker) oraz w wpisach Nr 21, 23 i 68.

Co do drugiego punktu, mogę tylko powiedzieć, że pomagamy klientom pozbyć się uciążliwego, nieopłacalnego balastu i dzięki sprzedaży nam mogą szybko zrekompensować już poniesione straty. Dzięki sprzedaży polisy klient odzyskuje 100% swojej miesięcznej składki, aby móc zainwestować ją w bardziej sensowne i opłacalne inwestycje, plus, w zależności od wyboru produktu inwestycyjnego, coroczne wypłaty odsetek lub stałą miesięczną kwotę przez 10 lub 15 lat.

Patrz: https://www.leo-one.de/fileadmin/file...broschuere.pdf

Pozdrowienia

Pośrednik2

Przepraszam przyjęte!

Pozdrowienia
Mike

Napisany przez EuroPaule
Co?
Właśnie przygotowałem chipsy i piwo na dalszą dyskusję....

Wasz niespodziewany pokój jest dla mnie przykładem do naśladowania na wielu zakątkach tej planety!
Niech trwa!

Pozdrowienia, Paule

Napisany przez beschiss
Podnoszenie własnej firmy na wyżyny przez pracowników jest oczywiste. Chodzi o własne prowizje. Ponadto dla pracownika sektora finansowego łatwo jest wprowadzić niewiedzącego w błąd swoim prawniczym językiem i przedstawiać złe rzeczy jako dobre.

Jednak w następującym linku wyraźnie ostrzega się przed Cashselect (SAM Finanz AG)

https://life-coaching-finance.de/wp-c...c0722decc5c15f

Napisany przez interessierter
hmm, nikt nie wydaje się wiedzieć co się dzieje... Aktualnie wszyscy inwestorzy cashselect są sami i martwią się o swoje pieniądze, a leo-one działa dalej tak jak dotychczas, nie przejmując się tym zbytnio? Co teraz robią byli pośrednicy, aby uspokoić swoich klientów? Czy są tacy, którzy mają głębsze spojrzenie na sytuację? Czy teraz wszyscy sprzedają udziały w leo-one, jakby nic się nie stało?

Napisany przez Klaus DD
Teraz jest zamykana firma Gute Sam Ag. Ale kto nie chce słuchać, ten musi odczuć skutki. Żal mi tylko klientów, którzy zostali wyprowadzeni ze straty (LV) i zaciągnięci na nowy produkt przez nieświadomych lub chciwych pośredników.

Napisany przez Chaim Ofek

Wiele pozytywnych opinii na ten temat. To rzadkość w przypadku produktów finansowych.

I jest oferowany przez usługodawcę maklerskiego Fonds Finanz.

W zasadzie dobry znak - chciałbym bliżej przyjrzeć się temu produktowi, gdy tylko znajdę na to czas.

Jeśli interesuje cię Fonds Finanz...na Scoredex pozwolili sobie na ocenę, jak aktualne to jest, nie wiem, jest kilka kategorii.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata